14.06.07, 21:11
co sądzicie o Lubawie? Czy warto w nią zainwestować? Dzisiaj było trochę
ruchu na jej akcjach
Obserwuj wątek
    • misty_zwany_krawcem Re: LUBAWA 14.06.07, 22:14
      temat był tu już poruszany.
      No cóż, fundamentalnie nie jest źle, technicznie nie jest źle ale ruszyć kobyła się nie chce.
      Czekam na jakąś korektę na szerokim rynku i po tej korekcie zaryzykuje z wejściem.
      • violinist4 Re: LUBAWA 14.06.07, 22:34
        kurcze..
        to ja chcę tak zrobić..

normalnie mnie przejżałeś !!!
        PZDR
    • radiotrwam Re: LUBAWA 14.06.07, 22:37
      budzi sie z hibernacji.
      • cichaj Re: LUBAWA 14.06.07, 23:53
        i bedzie jak w seksmisji - nowa epoka, nowy kurs i rządy lubaby :).
    • janstan1 Re: LUBAWA 15.06.07, 07:38
      Czas na atak na 2,80.
      Wydaje mi się, że zaczęło się wybicie, a potwierdzeniem będzie wyraźne wyjście
      nad 2,5 co mam nadzieję nastąpi już dziś.
      • all Re: LUBAWA 15.06.07, 11:33
        Ja osobiście wchodziłem po 2,35zł od kilkunastu dni.
        W międzyczasie troszkę DT a dzisiaj wszedłem ostrzej bo wierzę, że dzisiejsze
        spadki to tylko korekta po wczorajszych wzrostach.
    • xtb Re: LUBAWA 16.06.07, 13:27
      AT wydaje się prezentować atrakcyjnie w perspektywie najbliższych tygodni,
      miesięcy, AF też, o ile to oni nie są producentami niektórych bubli, które
      trafiły do wojska ostatnio. Problem z Lubą jest przede wszystkim taki, że jest
      duuuużo akcji i ogromna z nim większość w wolnym obrocie. Po prostu jak to
      zostało ładnie napisane, tą kobyłą jest bardzo ciężko ruszyć.
    • makler2006 Re: LUBAWA 16.06.07, 21:04
      Właśnie dlatego że jest dużo akcji w wolnym obrocie, to czyni tą spółkę łakomym
      kąskiem do przejęcia. Może jakiś fundusz, albo prywatny inwestor zdecyduje się
      w to wejść. Jednego jestem pewnien: akcje są cały czas przez kogoś zbierane i
      szykuje się jakiś większy ruch. Spółka od ponad roku w konsolidacji, a patrząc
      na wykres mamy linię trendu spadkowego na 2,60zł. Przebicie tego poziomu będzie
      kluczowe. Niewątpliwie spółka godna zaintwresowania, chyba sobie zakupię w pon
      mały pakiecik. :-)
      • xtb Re: LUBAWA 16.06.07, 22:06
        Po czym wnioskujesz, że akcją są przez kogoś zbierane ? Nie śledziłem notowań
        tej spółki ostatnio. Widziałem ostatnie 2 dni i wyglądało tak jakby komus
        bardzo zależało, żeby przypadkiem kurs sie nie rozchulał powyżej 2,55 , albo
        ktoś bardzo mocno sie wysypywał.
    • makler2006 Re: LUBAWA 17.06.07, 14:55
      Wystarczy poobserwować przez 30min notowania żeby dojść do wniosku że ktoś
      zbiera akcje. A to że ktoś trzyma kurs poniżej 2,6zł to inna sprawa. Przecież
      każdy chce kupić jak najtaniej. Ta zabawa i odbijanie od górnej i dolnej bandy
      skończy się jak ten "ktoś" uwolni kurs. Myśle że nastąpi to w bardzo niedługim
      czasie. Apropos: wiecie jakie c/z i c/wk mam Lubawa?
      • xtb Re: LUBAWA 17.06.07, 22:56
        Z ostatnich 4 kwartałów C/Z=25 , C/WK=3,5 wiec jak najbardziej w normie
        wzgledem średnich wycen na naszej gieldzie, biorąc pod uwagę fakt planów
        rozwoju poprzez przejęcia potencjał spadkowy wydaje się tu być mocno
        ograniczony.
    • all Re: LUBAWA 21.06.07, 11:20
      Wczorajsze info o zakupie akcji przez członka rady nadzorczej jest milutkie nie
      uważacie? Tym bardziej się cieszę, że kupił część akcji drożej niż ja :-)
      A dzisiaj ważne wydarzenie - będą zatwierdzać sprawozdanie...
      • misty_zwany_krawcem Re: LUBAWA 21.06.07, 12:06
        spokojnie kolego, niech przebije jakieś opory, niech wykreuje jakiś "godziwy" trend...niech w końcu sytuacja na szerokim rynku się wyjaśni.....bo na razie to jest cienka jak była.
        • xtb Re: LUBAWA 21.06.07, 12:47
          Racja, na razie można powiedzieć, że ciągle nic sie nie dzieje, mimo że info
          miłe dla oka. trzeba poczekać na rozstrzygnięcia. W każdym razie jedno trzeba
          przyznać insiderzy raczej na górkach akcji nie biorą.
          • stefekmaly Re: LUBAWA 21.06.07, 12:52
            Dzieje się dzieje. Nie pitulcie głupot, że nic się nie dzieje. Istotny opór był
            na 2,40. Został pokonany - teraz to wsparcie. Obroty w miarę. Ta spółka dobrze
            wygląda choć do hossy daleko jej. A jak komus przeszkadza, że Japonia nie idzie
            w górę, Stany spadły, papiery dłużne spadają i indeks ZEW spadł to trudno. Złej
            baletnicy , jak to mówią, przeszkadza nawet skórka od banana na parkiecie.
            • misty_zwany_krawcem Re: LUBAWA 21.06.07, 13:17
              stefek, ja lubawe obserwuje już od roku. I na tej podstawie mówię:
              na razie nic szczególnego się nie dzieje !!!!
              Jest wielce prawdopodobne że za kilka dni kupisz ją i po 2,30.
              Jest też prawdopodobne że kupisz ją za 2,50 (moim zdaniem mniej prawdopodobne)
              Całkiem realne jest też że za rok sprzedasz ją po 5 zł.
              I na to liczę rozważając ewentualny zakup. Więc przy zysku 2,50 zł na akcji 20 groszy w tę czy w tamtą jest bez znaczenia. A bezpieczeństwo zdecydowanie większe. I na koniec: nawet mistrzyni świata w balecie na pewno nie pomoże walący się cały świat i ogólnoświatowa bessa.
              • plessok Re: LUBAWA 21.06.07, 13:51
                to zle ja obserwujesz-zmyslasz troche-bo kolo lipca-wrzesnia rok temu lubawa
                dala mi zarobic;)
                • stefekmaly Re: LUBAWA 21.06.07, 13:55
                  Każdy widzi co chce. Jego sprawa. Ja to widzę inaczej i nawet na swój punkt
                  widzenia postawiłem trochę kasy po 2,41.
                  Zobaczymy.
                • misty_zwany_krawcem Re: LUBAWA 21.06.07, 14:19
                  napisałem że aktualnie nic szczególnego się nie dzieje a nie że od roku nic się nie dzieje. A pierwsze spostrzeżenie jakie się nasuwa największemu laikowi patrzącemu na wykres na rok wstecz to jest to że na przestrzeni ostatniego roku na lubawie można było stracić a nie zarobić :))
                  I nic nie zmyślam :))
                  I nie interesują mnie ruchy kilkuprocentowe, bo do DT lepszy jest forex niż giełda.
                  • stefekmaly Re: LUBAWA 21.06.07, 14:38
                    "nie interesują mnie ruchy kilkuprocentowe" - hmm...tyle, że:
                    1) zanim jakiś ruch będzie np. 40% to najpierw musi być 1%, 2% itd.
                    2) przecież wiesz w jakim stadium jest nasz rynek - schyłkowa hossa albo
                    formowanie szczytu (jedno i to samo) więc w tej sytuacji raczej trudno będzie o
                    kilkudziesięcio procentowe wzrosty
                    • misty_zwany_krawcem Re: LUBAWA 21.06.07, 14:52
                      w tym sęk że ja nie uważam że to schyłkowa hossa......bedzie głeboka korekta, im głebsza tym lepiej i im szybciej tym lepiej, a potem znowu nudne wzrosty :))
    • makler2006 Re: LUBAWA 23.06.07, 13:24
      LUBAWA SA spółka modernizuje MILAGRO

Raport bieżący 36/2007 Zarząd Lubawa S.A. informuje, że zainwestuje 2 mln zł w
      modernizację parku maszynowego i dalszy rozwój swojego oddziału w Grudziądzu.
      Uchwałą nr 12/2007 z dn. 21.06.2007 r. Rada Nadzorcza Lubawa S.A. zatwierdziła
      projekt modernizacji oddziału Milagro w Grudziądzu. Lubawa szacuje, że w
      bieżącym roku przychody należących do niej zakładów Milagro - Powlekarnia
      powinny wzrosnąć do ok. 8-10 mln zł, a zysk netto do ok. 1,5 mln zł.

Inwestycje w rozwój Milagro pozwolą Lubawie zoptymalizować wykorzystanie
      posiadanych urządzeń, a tym samym poprawić efektywność działania oddziału i
      zwiększyć wartość osiąganych przychodów. Inwestycja ma być finansowana w
      większości ze środków własnych Lubawy oraz poprzez leasing. Modernizacja parku
      maszynowego, która zakończy się do października br., pozwoli Lubawie rozszerzyć
      asortyment oferowanych produktów o tkaniny powlekane z przeznaczeniem m.in. dla
      górnictwa (przewody wentylacyjne - lutnia, osłony do maszyn górniczych) czy
      transportu samochodowo ciężarowego (plandeki).

W marcu br. MSWiA rozszerzyło koncesję dla Milagro na produkcję sprzętu z
      zakresu odzieży ochronnej, systemów namiotowych, sprzętu inżynieryjnego oraz
      wysokościowo - ratowniczego. Wartość rynku produktów, na które została
      przyznana koncesja to 7-10 mln zł rocznie. Lubawa szacuje, że Milagro powinno
      przynieść już w bieżącym roku ok. 1,5 mln zł zysku netto, przy przychodach
      rzędu ok. 8-10 mln zł. Będzie to pierwszy rok, kiedy Milagro przyniesie zyski.

Lubawa S.A. zakupiła zorganizowaną część przedsiębiorstwa Milagro-Powlekarnia w
      drodze przetargu w marcu 2006 r. Wartość kontraktu wyniosła wtedy 9,2 mln zł.
      Po kilku miesiącach Milagro chciała odkupić od Lubawy firma Rosich (roczne
      obroty ok. 50 mln euro) z Barcelony. Mimo podjęcia rozmów i złożenia korzystnej
      oferty przez Hiszpanów, Lubawa nie zdecydowała się na przeprowadzenie
      transakcji.

>>>>>>>>Ciekawe czy na to info zareaguje kurs w pon.
      • misty_zwany_krawcem Re: LUBAWA 23.06.07, 13:57
        no ładnie sformułowane :))
        Wydali 2 miliony, ba nawet niewydali, zamierzają dopiero wydać, niby bedzie kasa z zysków Milagro ale to dopiero MOŻE będzie, do tego kontrakt....ba z marca (marzec, a kiedy to było? )...i jeszcze ta oferta hiszpanów, którą odrzucili...
        To najbardziej mnie ciekawi bo np. jak ja złoże im ofertę na odkup Milagro po np. 1 mln. złotych to pewnie też odrzucą :)).
        Ale w sumie całość w kupie robi wrażenie.
        Tłum może to kupić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka