Gość: rollo IP: *.pgi.waw.pl 20.09.11, 10:04 a na Muzeum Historii Polski to brak pieniędzy, co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niebo-rak Nie zgadzam się 20.09.11, 10:22 Aby maje pieniądze przeznaczać na taki cel. Odpowiedz Link Zgłoś
askazbielan Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c 20.09.11, 10:39 A czy przy muzeum zaplanowano parking? To taki plac, na którym mogą parkować auta. Duże i małe. Bo pewnie będzie ich sporo. Na Muranowie, oprócz parkingu przy Ambasadzie Chin nie ma miejsca na autokary. Mam nadzieję, że Główny Inżynier Chaosu i Bezruchu oraz urzędnicy Ratusza pomyśleli o tym? I może chodniki naprawią przy pomniku.... I dziurawą jezdnię załatają..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c IP: *.nettelinwestycje.pl 20.09.11, 23:40 Już dzisiaj nie ma miejsca na parkujące autobusy. I widać, że żadnych nie będzie. Wokół budowanego muzeum dziury w ulicach, że koła można zgubić a na chodniku zęby stracić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyd polski Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c IP: *.home.aster.pl 20.09.11, 10:49 A po co komu muzeum historii Polski? Na cholerę komu Polska w ogóle. I tak was niedługo nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 15:11 Płonne Twoje nadzieje.Prędzej wy się zadławicie swoją własną pazernością niż Polska zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 10:50 a za kilka dni napiszecie o dantejskich scenach w centrum onkologii... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c 20.09.11, 12:11 A co? Tam też się morze rozstąpiło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas IP: 178.73.49.* 20.09.11, 10:51 Tak - muzeum jest potrzebne. Jedno, niech Żydzi też finansują , minimum w 50% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeje Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c IP: *.home.aster.pl 20.09.11, 11:19 A widziałeś w Niemczech muzeum żydowskie? Nie jest potrzebne, jak i sami żydzi. Chyba że w Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c 20.09.11, 11:31 A widziałeś w Niemczech muzeum żydowskie? Tak, widziałam, np. w Berlinie. Projektu Daniela Liebeskinda. Świetne, bardzo ciekawe www.jmberlin.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c 20.09.11, 11:32 PS> Inne znajduja się także w Monachium, Frankfurcie, Hohenems i kilku innych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echhh Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c IP: 92.60.138.* 20.09.11, 10:54 Powinni wstrzymac budowę metra, mosty tez moga poczekac. To muzeum to przeciez priorytet i tam musza isc pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeje Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c IP: *.home.aster.pl 20.09.11, 11:19 tak właśnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d most północny IP: *.205.18.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.09.11, 12:08 www.zyciewarszawy.pl/artykul/2,632029_Podmywa-Polnocny.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patronus1 Re: most północny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 13:20 jest kilka rzeczy na które mogli by wydać kasę, jeszcze gdyby to było polskie muzeum, a tak przyjedzie kolejny Gross i w miejscu za nasze podatki będzie udowadniać pseudo historyczne banialuki, za które w normalnym kraju nie dostałby prawa wjazdu albo przynajmniej grzywnę. A tak słuchamy jak to źle im robiliśmy i jeszcze stawiamy muzea - wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
haial Nie popadajmy w populizm. 20.09.11, 16:26 To muzeum jest potrzebne - stanowi integralny element strategii dbania o historię Warszawy i w interesie mieszkańców stolicy jest by powstało szybciej niż później. Myślę, że wzbogaci ono mapę kulturalną Warszawy dlatego dodatkowe wsparcie jest uzasadnione. Jest tyle nieracjonalności budżetowych i marnotrawstwa, które powodują braki o których wspomnieliście ale jako ich przyczyny uczepiliście się akurat muzeum, które jest pozytywną inicjatywą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patronus1 Re: Nie popadajmy w populizm. IP: *.play-internet.pl 21.09.11, 08:31 to będzie pozytywna inicjatywa jak zostanie finansowane z Izraelskich pieniędzy w całości, ewentualnie jeśli Izrael zbuduje muzeum polaków ratujących ich dupy w Izraelu, a tak to gniot za nasza kasę, która może byc zdecydowanie lepiej wydana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anda09 Re: Nie popadajmy w populizm. IP: *.integracja.org 26.09.11, 12:07 Jestem zdumiona wszystkimi wpisami i komentarzami. Przez kilkaset lat żyliśmy w wielokulturowym państwie. Warszawie było ok 250 tysięcy mieszkańców pochodzenia żydowskiego. Wielu z nich przyczyniło się do świetności polskiej kultury, nauki itp. Zostali wymordowani, tylko dlatego że byli Żydami. Po wojnie korzystamy z majątku zamordowanych, choćby wielu działek i nieruchomości. Polskim Żydom należy się pamięć nie tylko dlatego, że zostali zamordowani- pozbawieni czlowieczeństwa, rozstrzeliwani, paleni w krematoriach itp , ale dlatego że razem z naszymi dziadkami tu żyli i pracowali. Dlatego budujemy Muzeum Historii Żydów Polskich. Budujemy na ziemi, która była własnością pomordowanych. Wstyd mi za tych niby prawdziwych patriotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Nie popadajmy w populizm. IP: *.devs.futuro.pl 26.09.11, 12:44 Muzeum, ok. Jak najbardziej jestem za. A co z parkingami? Mnie to interesuje, bo mieszkam niedaleko na Stawkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 556 Re: Nie popadajmy w populizm. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 21:54 Ładnie napisałeś :) Słowo "populizm" oznacza zupełnie co innego, ale chyba modne i polit-poprawne jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
twlk Wiedziałem że tak będzie! 20.09.11, 12:20 Wiedziałem, że na ostatniej prostej wyłudzą kasę na MŻP! Mieli być sponsorzy załatwieni przez środowiska żydowskie i ich nie ma. I taraz my musimy do tego dopłacać. Ja również się nie zgadzam na dofinansowanie tgo projektu z moich podatków. Mało mnie obchodzi oddanie tego na rocznicę "powstania" w gettcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mporo Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas 20.09.11, 12:42 Ale na przedszkola kasy nie ma ... wszędzie tylko podwyżki i podwyżki a to za bilety a to za przedszkola ale lekką ręką na muzeum, czemu nie, echhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patronus1 Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 12:57 niech żydzi ufundują muzeum Polakom którzy ich ratowali w Izraelu, my już ich mamy powyżej uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas IP: *.isp.tvkg.net 20.09.11, 13:32 A czy w Izraelu powstanie Muzeum Historii Narodu Polskiego? Bardzo by się taka wzajemność przydała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.11, 14:22 Nic nowego w tym zażydzonym kraju...rządzonym zresztą przez żydów :( Co na to Polacy?...a no nic. Siedzą grzecznie przed telewizorem i oglądają "Na Wspólnej" "Połamańce z Gwiazdorami" i inne debilizmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 15:37 Lepiej przeznaczyć pieniądze na muzeum niż na jakiś kolejny, nikomu niepotrzebny stadion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salcia Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 15:50 Byli Zydzi, NIE MA ZYDOW , BO PONOC ZOSTALI WYMORDOWANI W OBOZACH , A TA RESZTA NIECH CICHO SIEDZI< ALBO ZMYKA DO IZRAELA> WRESZCIE CHCEMY MIEC WOLNA POLSKE ! NASZE PIENIADZE TRACIC NA TAKI CEL- wstyd, hanba dla naszego rzadu. TERAZ LUDZIE SIE PRZEKONAJA, KTO NAMI RZADZI ! Odpowiedz Link Zgłoś
alojzyonly teraz wiem że warto płacić podatki:) 20.09.11, 16:20 no to sie popisała waltz nie bardzo wiem dla kogo te muzeum, podobno nie ma już dużo żydów w polsce a jaką władze mają, jakie wpływy, pociągją za sznurki w naszym kraju skoro aż muzeum dla nich powstaje, ciekawe czy oni mają jakieś zrzeszenie czy spotykają sie na jakiś naradach? myślałem że to jest stolica polski a nie Izraela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: A co z placem trzech krzyży IP: *.devs.futuro.pl 26.09.11, 12:49 jeżeli ruch tramwajowy/samochodowy puszczą w podziemnym tunelu, tak jak np. pod starówką w Barcelonie, to jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś