Dodaj do ulubionych

Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas

IP: *.pgi.waw.pl 20.09.11, 10:04
a na Muzeum Historii Polski to brak pieniędzy, co?
Obserwuj wątek
    • niebo-rak Nie zgadzam się 20.09.11, 10:22
      Aby maje pieniądze przeznaczać na taki cel.
    • askazbielan Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c 20.09.11, 10:39
      A czy przy muzeum zaplanowano parking? To taki plac, na którym mogą parkować auta. Duże i małe. Bo pewnie będzie ich sporo.
      Na Muranowie, oprócz parkingu przy Ambasadzie Chin nie ma miejsca na autokary.
      Mam nadzieję, że Główny Inżynier Chaosu i Bezruchu oraz urzędnicy Ratusza pomyśleli o tym?
      I może chodniki naprawią przy pomniku....
      I dziurawą jezdnię załatają.....
      • Gość: ppp Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c IP: *.nettelinwestycje.pl 20.09.11, 23:40
        Już dzisiaj nie ma miejsca na parkujące autobusy. I widać, że żadnych nie będzie.
        Wokół budowanego muzeum dziury w ulicach, że koła można zgubić a na chodniku zęby stracić.
    • Gość: Żyd polski Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c IP: *.home.aster.pl 20.09.11, 10:49
      A po co komu muzeum historii Polski? Na cholerę komu Polska w ogóle. I tak was niedługo nie będzie.
      • Gość: nick Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 15:11
        Płonne Twoje nadzieje.Prędzej wy się zadławicie swoją własną pazernością niż Polska zniknie.
    • Gość: Maciek Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 10:50
      a za kilka dni napiszecie o dantejskich scenach w centrum onkologii...
      • rydzyk_fizyk Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c 20.09.11, 12:11
        A co? Tam też się morze rozstąpiło?
    • Gość: ja Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas IP: 178.73.49.* 20.09.11, 10:51
      Tak - muzeum jest potrzebne. Jedno, niech Żydzi też finansują , minimum w 50%
      • Gość: jeje Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c IP: *.home.aster.pl 20.09.11, 11:19

A widziałeś w Niemczech muzeum żydowskie?

Nie jest potrzebne, jak i sami żydzi. Chyba że w Izraelu.
        • miriam_73 Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c 20.09.11, 11:31
          A widziałeś w Niemczech muzeum żydowskie?

Tak, widziałam, np. w Berlinie. Projektu Daniela Liebeskinda. Świetne, bardzo ciekawe
          www.jmberlin.de/
          • miriam_73 Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c 20.09.11, 11:32
            PS> Inne znajduja się także w Monachium, Frankfurcie, Hohenems i kilku innych miejscach.
    • Gość: echhh Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c IP: 92.60.138.* 20.09.11, 10:54
      Powinni wstrzymac budowę metra, mosty tez moga poczekac. To muzeum to przeciez priorytet i tam musza isc pieniadze.
      • Gość: jeje Re: Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na c IP: *.home.aster.pl 20.09.11, 11:19

tak właśnie jest.
      • Gość: d most północny IP: *.205.18.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.09.11, 12:08
        www.zyciewarszawy.pl/artykul/2,632029_Podmywa-Polnocny.html
        • Gość: patronus1 Re: most północny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 13:20
          jest kilka rzeczy na które mogli by wydać kasę, jeszcze gdyby to było polskie muzeum, a tak przyjedzie kolejny Gross i w miejscu za nasze podatki będzie udowadniać pseudo historyczne banialuki, za które w normalnym kraju nie dostałby prawa wjazdu albo przynajmniej grzywnę. A tak słuchamy jak to źle im robiliśmy i jeszcze stawiamy muzea - wstyd.
      • haial Nie popadajmy w populizm. 20.09.11, 16:26
        To muzeum jest potrzebne - stanowi integralny element strategii dbania o historię Warszawy i w interesie mieszkańców stolicy jest by powstało szybciej niż później. Myślę, że wzbogaci ono mapę kulturalną Warszawy dlatego dodatkowe wsparcie jest uzasadnione.

Jest tyle nieracjonalności budżetowych i marnotrawstwa, które powodują braki o których wspomnieliście ale jako ich przyczyny uczepiliście się akurat muzeum, które jest pozytywną inicjatywą.
        • Gość: patronus1 Re: Nie popadajmy w populizm. IP: *.play-internet.pl 21.09.11, 08:31
          to będzie pozytywna inicjatywa jak zostanie finansowane z Izraelskich pieniędzy w całości, ewentualnie jeśli Izrael zbuduje muzeum polaków ratujących ich dupy w Izraelu, a tak to gniot za nasza kasę, która może byc zdecydowanie lepiej wydana
          • Gość: anda09 Re: Nie popadajmy w populizm. IP: *.integracja.org 26.09.11, 12:07
            Jestem zdumiona wszystkimi wpisami i komentarzami. Przez kilkaset lat żyliśmy w wielokulturowym państwie. Warszawie było ok 250 tysięcy mieszkańców pochodzenia żydowskiego. Wielu z nich przyczyniło się do świetności polskiej kultury, nauki itp. Zostali wymordowani, tylko dlatego że byli Żydami. Po wojnie korzystamy z majątku zamordowanych, choćby wielu działek i nieruchomości. Polskim Żydom należy się pamięć nie tylko dlatego, że zostali zamordowani- pozbawieni czlowieczeństwa, rozstrzeliwani, paleni w krematoriach itp , ale dlatego że razem z naszymi dziadkami tu żyli i pracowali. Dlatego budujemy Muzeum Historii Żydów Polskich. Budujemy na ziemi, która była własnością pomordowanych. Wstyd mi za tych niby prawdziwych patriotów.
            • Gość: Jaga Re: Nie popadajmy w populizm. IP: *.devs.futuro.pl 26.09.11, 12:44
              Muzeum, ok. Jak najbardziej jestem za.
              A co z parkingami?
              Mnie to interesuje, bo mieszkam niedaleko na Stawkach.
        • Gość: 556 Re: Nie popadajmy w populizm. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 21:54
          Ładnie napisałeś :) Słowo "populizm" oznacza zupełnie co innego, ale chyba modne i polit-poprawne jest ?
    • twlk Wiedziałem że tak będzie! 20.09.11, 12:20
      Wiedziałem, że na ostatniej prostej wyłudzą kasę na MŻP! Mieli być sponsorzy załatwieni przez środowiska żydowskie i ich nie ma. I taraz my musimy do tego dopłacać.
      Ja również się nie zgadzam na dofinansowanie tgo projektu z moich podatków. Mało mnie obchodzi oddanie tego na rocznicę "powstania" w gettcie.
    • mporo Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas 20.09.11, 12:42
      Ale na przedszkola kasy nie ma ... wszędzie tylko podwyżki i podwyżki a to za bilety a to za przedszkola ale lekką ręką na muzeum, czemu nie, echhh
    • Gość: patronus1 Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 12:57
      niech żydzi ufundują muzeum Polakom którzy ich ratowali w Izraelu, my już ich mamy powyżej uszu.
    • Gość: ciekawy Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas IP: *.isp.tvkg.net 20.09.11, 13:32
      A czy w Izraelu powstanie Muzeum Historii Narodu Polskiego? Bardzo by się taka wzajemność przydała.
    • Gość: kris Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.11, 14:22
      Nic nowego w tym zażydzonym kraju...rządzonym zresztą przez żydów :(
      Co na to Polacy?...a no nic. Siedzą grzecznie przed telewizorem i oglądają "Na Wspólnej"
      "Połamańce z Gwiazdorami" i inne debilizmy.
    • Gość: ja Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 15:37
      Lepiej przeznaczyć pieniądze na muzeum niż na jakiś kolejny, nikomu niepotrzebny stadion.
    • Gość: Salcia Dodatkowe miliony na muzeum. Żeby zdążyć na czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 15:50
      Byli Zydzi, NIE MA ZYDOW , BO PONOC ZOSTALI WYMORDOWANI W OBOZACH , A TA RESZTA NIECH CICHO SIEDZI< ALBO ZMYKA DO IZRAELA>
      WRESZCIE CHCEMY MIEC WOLNA POLSKE !
      NASZE PIENIADZE TRACIC NA TAKI CEL- wstyd, hanba dla naszego rzadu.
      TERAZ LUDZIE SIE PRZEKONAJA, KTO NAMI RZADZI !
    • alojzyonly teraz wiem że warto płacić podatki:) 20.09.11, 16:20
      no to sie popisała waltz nie bardzo wiem dla kogo te muzeum, podobno nie ma już dużo żydów w polsce a jaką władze mają, jakie wpływy, pociągją za sznurki w naszym kraju skoro aż muzeum dla nich powstaje, ciekawe czy oni mają jakieś zrzeszenie czy spotykają sie na jakiś naradach? myślałem że to jest stolica polski a nie Izraela
    • zu981112 A co z placem trzech krzyży 24.09.11, 12:01
      youtu.be/QbbUSx_CgTI
      • Gość: Jaga Re: A co z placem trzech krzyży IP: *.devs.futuro.pl 26.09.11, 12:49
        jeżeli ruch tramwajowy/samochodowy puszczą w podziemnym tunelu, tak jak np. pod starówką w Barcelonie, to jestem za.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka