Dodaj do ulubionych

Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mało ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 11:24
od samego początku ten Stadion uwiera Gazete jak łyżka w doopie. Co chwila czyta się że:
1) jest za duży
2) dominuje (inteligencką w domyśle) Saską Kępę
3) Praga nic z niego nie ma (a czego oczekujecie ??? Darmowych kebabów?)
4) zabierze lokalsom miejsca do parkowania (a jak był Jarmark Europa to tych miejsc było od cholery ???)
5) że jest mało sportowy (BO TO JEST STADION PIŁKARSKI. Lekkoatletyczny miał stanąć noedaleko, ale wiadomo-KASA)
6) a że za dużo ludzi przyjedzie podczas Euro i się rozlezą po dzielnicy...
7) a na jaką cholerę mu tyle miejsc ???
8) że... tu nich każdy sobie wpisze co mu pasuje...

i tylko jakby tak człowiek sluchał tego waszego pieprz*enia, to pozostałoby na jego (Stadionu) miejscu posadzić kalafiory, wytyczyć między asfaltowe ścieżki rowerowe a jako atrakcję organizować te śliczne kolorowe i pokojowe (bo homoseksualne) Parady Równości...

Poziom schzofrenii w Waszej redakcji przekroczył pewną granicę. Weźcie sobie urlop i zróbcie jakieś wczasy lecznicze w najbliższej poradni zdrowia psychicznego.
Obserwuj wątek
    • Gość: duzy maciek Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mało ... IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 11:26
      życie dziennikarza jest takie proste - jeśli stadion będzie martwy można napisać że wydano górę pieniędzy a stadion na siebie nie zarabia, jeśli zadbano żeby tak nie było i pełnił inne funkcje niż sportowe można napisać, że "sportu w nim jak na lekarstwo"....
      • maczor Re: Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mał 28.01.12, 11:40
        trudno się nie zgodzić z przedmówcami

1. nie jest aż tak drogi
        2. niestety w naszym kraju znakomita większość dużych inwestycji (nawet prywatnych) jest opóźniona i choć to prawda i należy o niej mówić to ile razy można o tym samym
        3. jest piłkarski, więc sportowy. Proponuję autorowi żeby się przeszedł na mecz na stadion lekkoatletyczny oraz na typowo piłkarski - różnice odbioru są niebotyczne, a to w końcu będzie jedna z najważniejszych imprez sportowych na świecie.
        • 4krzych1 kiedy się zawali? w najbliższą niedzielę, czy... 28.01.12, 12:15
          na inaugurację EURO 2012, na łeb Tusku?
          • maczor Re: kiedy się zawali? w najbliższą niedzielę, czy 28.01.12, 12:49
            nigdy się nie zawali, a co ma do tego Tusk?
            • ferdek_bagietka Re: kiedy się zawali? w najbliższą niedzielę, czy 28.01.12, 14:44
              nic nie ma do tego, prócz tego, że stadion wybudowano za jego rządów, więc powinien się zawalić.
              taka to właśnie polska zawiść polityczna, że wszystko co robi dany rząd i partia to dla opozycji:
              "za mało, za dużo, nie trafione, za drogie, za tanie*"
              to samo z szosami - przez prawie 20 poprzednich lat nie oddano tyle co w ostatnich kilku, ale i tak źle. a spytajcie Polaczka, Pola i ich przedników, ile wybudowano za ich kadencji.

* - niepotrzebne skreślić.
              i na koniec szczerze o sobie - nie jestem zwolennikiem PO i nie głosowałem na tę partię w żadnych wyborach.
              • Gość: .... Re: kiedy się zawali? w najbliższą niedzielę, czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 15:34
                masz racje. ludzie tak wlasnie maja, nieistotne kto rzadzi i jaka opcja. zawsze za malo robic beda i tak sie dzieje, tylko pytanie niech sobie kazdy zada coby robil bedac na ich miejscu, daje sobie leb urwac ze wielu co obecnie jest w polityce a nie bylo ich 10-15 lat temu to samo gadali i psioczyli na wladze, a bedac juz sami u sterow czy to na poziomie samorzadowym, sejm, senat, ministrstwa, komisje tez nic nie robia i czesto przedkladaja swoj interes nad interes panstwa czyli obywateli. Jest to zrozumiale... ale czy nie od tego trzeba zaczac? najpierw od siebie ... bo to ludzie wybieraja swoich reprezentatow i nieistotne jaka to opcja, ale kazdy od '90 nic nie robia i jest dobra perspektywa ze robic nie beda. drogi i wszystko powinnismy miec zrobione do 2000 roku, taka jets prawda, nie bylo komu robic i za co to bylo armie wojska polskiego do kopania rowow zatrudnic, jak nie biegaja na polu bitwy :) Zawsze mi sie marzyl taki widok jak wkoncu mundurowka pracuje na rzecz bezpieczenstwa narodowego :)
              • Gość: Wawak Re: kiedy się zawali? w najbliższą niedzielę, czy IP: *.warszawa.mm.pl 28.01.12, 19:08
                Pol po Grabarczyku ma niekwestionowane II miejsce. Wybudował 200 km autostrad (A2 i A4), Grabarczyk 300 km.
                Polaczek (PiS) 7 km.
      • Gość: mk Re: Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mał IP: *.internetia.net.pl 28.01.12, 14:36
        5) że jest mało sportowy (BO TO JEST STADION PIŁKARSKI. Lekkoatletyczny miał stanąć noedaleko, ale wiadomo-KASA)

Piłkarski, ale nie wiadomo kto będzie tam grał, PZPN ma duży wybór, a lekkoatletyczny już nigdy w Warszawie nie powstanie, przynajmniej nie taki, który nadawałby się na MŚ, bo nikt nie wyłoży kolejnego miliarda na nasatępny stadion.
      • Gość: .... Re: Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 15:25
        wiesz kij w to zarabianie, koszty budowy tego molocha sie nigdy nie zwroca, a miasto nie ujrzy tych pieniedzy procz statysyk ze podczas imprezy jeden czy drugiej przybylo tysiace turystow.

Juz pisalem wielokrtoenie na te budynki nie powinno pojsc ani jeden grosz z budzetu samorzadu, panstwa. Inwestycja komerycjna i takowa powinna ybc realizowana tylko i wylacznie ze zrodel prywatnych. Stadiony mozna budowac jezeli wszystko inne dobrze funkcjonuje, nietstye mozna za te wlozone pieniazki w jakies tam sumie pewnie kilka szpitali wyciagnac z dlugow lub doinwestowac kilka szkol.
    • Gość: ted korekta IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.01.12, 11:31
      Nie "PCV" tylko PVC ( poly(vinyl chloride) ) lub PCW ( polichlorek winylu )
      Nie "hala 02 Arena w Londynie" tylko hala O2 Arena w Londynie. O2 to jeden z operatorów telefonii komórkowej w Wlk. Brytanii.
      • Gość: nocomments "Budujemy rekordzistę, najdroższy stadion świata" IP: 178.73.48.* 28.01.12, 14:58
        "Budujemy rekordzistę - najdroższy stadion świata. Boję się, że w polskich warunkach stadion nie będzie rentowny - mówi Edmund Obiała, znany polski architekt, który budował stadiony na całym świecie. - To w końcu nie jest żadne cudo techniki, żeby tyle kosztowało - dodaje. "

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103090,9845575,__Budujemy_rekordziste__najdrozszy_stadion_swiata_.html
    • Gość: Zgred Kontrowersyjny - głównie dla redaktorów Stołka IP: *.acn.waw.pl 28.01.12, 11:41
      Potem warszawiacy podzielili się w opiniach, czy elewacja pomalowana w nieregularną biało-czerwoną szachownicę jest zbyt dosłownym nawiązaniem do flagi narodowej.

Warszawiacy? Dobre sobie. Zastrzeżenia do elewacji mieli wyłącznie redaktorzy GW oraz marginalna grupa intelektualistów reagujących alergicznie na samo pojęcie 'narodu' i wszelką symbolikę z nim związaną. Dla nich najlepiej byłoby gdyby stadion NARODOWY przypominał gejowską tęczową flagę. Przynajmniej byłoby nowocześnie, europejsko, a nie zaściankowo i narodowo...

Nie brak głosów, że monstrualny kosz wizualnie miażdży pobliską willową Saską Kępę.

Kolejny argument z d...py wzięty.
      Po pierwsze SN jest zlokalizowany jednak nie w bezpośrednim otoczeniu Saskiej Kępy, lecz po drugiej stronie dość szerokiej arterii.
      Po drugie, każdy obiekt o wysokości większej niż 6 pięter dominowałby nad Saską Kępą.
      Po trzecie, co to znaczy "miażdży wizualnie"? Że niby Saska do tej pory się jakoś wizualnie odznaczała na horyzoncie Warszawy? Z jej położeniem - kilka metrów poniżej poziomu Al. KSP?

Magdalena Staniszkis mówi z przesadą o Narodowym, że stał się wręcz pierzeją placu Zamkowego - jest stamtąd doskonale widoczny. Ale turyści robią sobie zdjęcia ze stadionem w tle równie chętnie, jak pod kolumną Zygmunta.

I to jest właśnie najlepsze podsumowanie Waszego oderwania od rzeczywistości. SN błyskawicznie wpisał się w miejski krajobraz, warszawiacy go natychmiast polubili, turyści fotografują się z nad trasy WZ na jego tle, ale wielce mądrym i wyrobionym estetycznie ekspertom się nie podoba - ergo: jest be.

Jedyny zarzut, z którym się zgadzam, to ten dot. braku bieżni. Ta decyzja była wtopą. Ten stadion nie powinien być budowany wyłącznie z myślą o jednej dużej imprezie, ani o meczach piłkarskiej reprezentacji (sytuacja innych polskich miast-gospodarzy Euro jest inna, bo tam na tych stadionach będą grały "na codzień" kluby). Jedną decyzją zaprzepaszczono możliwość ubiegania się przez Warszawę o prawo organizacji wszelkich mitingów lekkoatletycznych, mistrzostw, itp. Bez sensu. Na posiadanie takich odrębnych stricte piłkarskich (czytaj: bez bieżni) stadionów to sobie może pozwolić Londyn, ale nie Warszawa.
      • Gość: ... Re: Kontrowersyjny - głównie dla redaktorów Stołk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 15:49
        cała prawda, SN powinien byc brany pod kilka mozliwosci sportowych a z ta bieżnia to rzeczywiscie przegiecie i ktos musi zaplacic lub cos z tym zrobic. Bo od dawien dawna bylo wiadomo ze Legia grac tam nie ebdzie no chyba ze oprzy okazji meczow pucharowych na poziomie cwierfinalu czy czegos innego z markowym zespolem gdzie bedzie szansa przybycia widzow w wiekszej ilosci niz na ich stadion. Ale tak czy siak czuje ze bedzie to wielki niewypal i porba stworzenia cos na wzor Wembley to niesamowity blad.
      • Gość: amrik Re: Kontrowersyjny - głównie dla redaktorów Stołk IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.12, 16:04
        @Zgred
        Zgredzie - nie mam nic wspolnego z GW ani z teczowymi ruchami. Ale uwazam ze stadion jest wyjatkowo brzydki, wiocha z nachalna bialo-czerwona kolorystyka. Nachalna i przerysowana. Takie architektoniczne disco-polo. Mozna tylko pomarzyc jak by toto wygladalo gdyby zaprojektowal go znany archotekt, np. Kurylowicz. A tak - jeszcze bardziejj podkresla wiejskosc Warszawy, bo widac go z kazdego miejsca. Jedyne z czym sie zgadzam, to brak biezni. To mial byc stadion pilkarski, i byloby ok gdyby w naszym kraju byla pilka nozna a nie kopana na poziomie zulusow.
    • Gość: rysi0 za 5 lat jak juz zardzewieje ta biało czerwona ... IP: *.home.aster.pl 28.01.12, 12:24
      ...siatka na elewacji i szum związany z kosztami budowy i utrzymania ucichnie, zaproszą wietnamczyków aby wrócili ze swoim towarem, bo w innym wypadku to pies z kulawą łapą tam nie zajrzy.
      • frankyy Polska specjalność to powstania, a nie budowanie 28.01.12, 12:30
        autostrad i stadionów.
    • augusto.pinoczet PO może organizować na nim swoje 28.01.12, 12:37
      konwencje. Tak raz w tygodniu, cała partia będzie paradować przed trybuną honorową na której zasiądzie Donek z Gronkowcem i Sikorą.
      • Gość: adam Re: PO może organizować na nim swoje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.01.12, 13:20
        "Gronkowa" nie zasiadzie bo musi bufet obslugiwac,a jak juz wszyscy beda nabuzowani to odwali "waltza" w ramach tanca z gwiazdami.Wszystko to sponsorowac bedzie TVP w ramach misji.A wiec plac holoto podatek w postaci abonamentu.
    • Gość: gość Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mało ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 12:44
      Ale gronkiewicz będzie miała pomnik!!!!!!
      Może niezbyt chlubny,ale zawsze pomnik.............
    • Gość: dziemba W dzikim kraju IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.12, 12:58
      Tak, jak wszystko w państwie Tuska: przepłacone, wypaczone, mocno spóźnione.
    • Gość: zwisss Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mało ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.12, 13:14
      jest brzydki i tyle
      najbrzydszy
    • marian391 rozsuwany dach... 28.01.12, 14:03
      przed czym ma chronić? Przed słońcem i deszczem? Wyrzucone pieniądze skoro nie można go wykorzystywac przy mrozie.
      • Gość: boges Re: rozsuwany dach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 14:14
        > przed czym ma chronić? Przed słońcem i deszczem? Wyrzucone pieniądze skoro nie
        > można go wykorzystywac przy mrozie.

Dokładnie, przed słońcem i deszczem. A po ci rozsuwany dach na mrozie, myslisz ze jak zasuna dach do wewnątrz bedzie cieplej. Do szkoły kretynie
      • Gość: piottz Re: rozsuwany dach... IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.12, 14:39
        Dach można zasunąć jesienią i wtedy może być użytkowany całą zimę. Nie można go tylko otwierać i zamykać jak są ujemna temperatura. Taka jest specyfika zasuwanych dachów na stadionach.
        • tymon99 Re: rozsuwany dach... 28.01.12, 15:58
          Gość portalu: piottz napisał(a):

> Dach można zasunąć jesienią i wtedy może być użytkowany całą zimę.

będzie można, o ile do następnej jesieni wykonawca zdąży opracować instrukcję odśnieżania.
          • Gość: inżynier Re: rozsuwany dach... IP: *.warszawa.mm.pl 28.01.12, 19:06
            Poćwicz sobie zginanie tworzywa na mrozie. Pęknie, nie pęknie, pęknie, nie pęknie.
            • tymon99 Re: rozsuwany dach... 29.01.12, 00:59
              niby inżynier, a nie ogarniasz "drzewka"?
    • Gość: Andrzej Zapomnieli dodać - najbrzydszy! IP: *.chelmnet.pl 28.01.12, 14:16
      Nie mam pojęcia kto kelpnął ten projekt. To jakiś ponury żart.
      • Gość: tomcat Warszawa ma nowe monstrum po Pałacu Stalina IP: *.aster.pl 29.01.12, 13:24
    • Gość: 15l10 do Yumy Demolka zaprogramowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 14:22
      Jestem w 100 % przekonany że żulia warszawsko-krakowska już zaplanowała demolkę i bydło na najbliższy mecz.Ciekawe czy zdemolowany stadion zdążą naprawić na euro.
    • carlsbergit Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mało ... 28.01.12, 14:24
      CO TO ZA IDIOTA WYMYŚLIŁ???
      KASA NA MURAWĘ PÓJDZIE W BŁOTO, BO PO PIERWSZYM MECZU BĘDZIE TRZEBA JĄ WYMIENIĆ!!!
      PRZECIEŻ PO "ROZŁOŻENIU" MURAWY, BY ONA PRAWIDŁOWO SPEŁNIAŁA SWOJE FUNKCJE I SIĘ UKORZENIŁA POTRZEBA 3 TYGODNIE, POWTARZAM 3 T Y G O D N I E ! ! !
      • Gość: d Re: Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mał IP: *.centertel.pl 28.01.12, 14:39
        w Poznaniu nawet 3lata;)
    • wj_2000 Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mało ... 28.01.12, 14:26
      Bez ideologicznych uprzedzeń wybrałem się niedawno na spacer na drugi brzeg Wisły obejść stadion dookoła. Myślałem, że ZWYMIOTUJĘ. Jest OHYDNY. Wygląda jak obłożony spłowiałymi pomiętymi ścierkami. Sterczą jakieś pałąki, jakby budowa dopiero się zaczynała, a te pałąki to prowizoryczne rusztowania.
      Całe szczęście, że piłka mnie nie interesuje i nie będę tego cudactwa więcej z bliska oglądał.
    • Gość: meteor39 Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mało ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.12, 14:31
      stadion stadionem, kontrowersyjny to najczęściej bywa Jan Tomaszewski, legendarny jako bramkarz, ale, niestety, również jako malkontent. Do łapania piłki wystarczał refleks i talent, co w innych dziedzinach może być niewystarczające...
    • liber166 Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mało ... 28.01.12, 14:32
      Z czasów minionych, a mojej cudnej młodości, w "Czterdziestolatku" był odcinek z otwarcia Dworca Centralnego. I w tym odcinku inż. Karwowski opowiadał rodzinie chyba, o tymże dworcu. Mniej wiecej w taki sam sposób jak autor powyższego artykułu. Gdyby DC rozłożyć to zajął by miejsce itd. Uśmiałem się. Czas upływa a nic się w propagandzie nie zmienia.
    • johanek4e Dzidek Mróz otwiera Stadion Narodowy... 28.01.12, 14:35
      "Ulubieniec" mokrego betonu i świeżo posadzonej trawy złośliwie dołączył do huru krytyków najmłodszego pokolenia inżynierii propagandowej w liczbie 1.
    • Gość: notremak Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mało ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 14:37
      Niestety, od czasów Pana Prezydenta Stefana Starzyńskiego, Warszawa nie ma szczęścia do władz ani samorządowych, ani odgórnie narzucająych stolicy swe inwestycje (oraz gusty). Pod względem estetyki - choć style diametralnie różne - Narodowy przyrównałbym do Pałacu Kultury. Z tym, że o ile do PKiN zdążyłem się już przez dziesięciolecia przyzwyczaić, i jest on niewątpliwie budowlą pożyteczną, skoro mieści wiele takich właśnie, pożytecznych instytucji - o tyle nie zdążę już dożyć chwili, gdy pogodzę się z jutowo-majtkowym workiem, w jaki owinięto jeden z najdroższych stadionów Europy (a pewnie i świata). Z którego pożytki są w dodatku wielką niewiadomą.
    • Gość: kokiska Miemiecka Veltins Arena: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 14:42
      Zbudowana 10 lat temu: większa, ładniejsza, tańsza i przede wszystkim praktyczniejsza: zasuwany dach, wysuwana poza stadion płyta murawy aby miała idealne nasłonecznienie itp.
    • Gość: ujftu Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mało ... IP: *.mtvk.pl 28.01.12, 14:43
      A ja powiem tak,w uj nie podoba mi się ten stadion...wygląda,jak kloc do tego nie ma bieżni. Dodatkowo te kolory,kocham swój kraj ale to wręcz odstrasza. Moim zdaniem,już lepiej byłoby wybudowac stadion w stylu Wembley. Oczywiście na mniej miejsc,tak w granicach 60-70 tyś. miejsc. Tam są lepsze rozwiązania techniczne, nowocześniejszy( bo ciągle słyszę że mamy rozsuwany dach itd. a podobnie,bo nie tak samo,jest na Wembley),bardziej mi się podoba jeśli chodzi o wygląd trybun i jest bardzo uniwersalny. To co my mamy to taki trochę żałosny stadionik
    • bren666 Nie ma czegoś takiego jak PCV 28.01.12, 14:46
      Najwyżej PVC jak już.
      • Gość: neptyk Re: Nie ma czegoś takiego jak PCV IP: *.2-0.pl 28.01.12, 14:50
        Ale jest PSV!
      • a_weasley Jak nie, jak tak? 28.01.12, 22:11
        bren666 napisał:

> Najwyżej PVC jak już.

Po angielsku PVC. Po polsku PCW, po francusku PCV i nie wiedzieć czemu ten ostatni skrót przyjął sie w Polsce od dziesięcioleci.
    • Gość: swoboda_t Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mało ... IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 14:49
      Na razie jedynym oficjalnie zapowiedzianym wydarzeniem jest wrześniowy koncert brytyjskiego zespołu Coldplay.

I to dość zabawne - tym bardziej, że pierwotnie zespół miał wystąpić w Chorzowie, ale z uwagi na awarię przy "big lifcie" trzeba było zmienić lokalizację. Dorze, że koszyk ma chociaż biura, będą mniejsze straty.

Jak dla mnie poza gigantycznym kosztem największą wadą tego obiektu jest wygląd. Jak dla mnie stadion jest po prostu brzydki, zarówno jeśli idzie o ogólną bryłę, jak i o detale.
    • stenrw Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mało ... 28.01.12, 14:54
      Nic mnie nie obchodzą rozterki warszawiaków dotyczące stadionu, nie obchodzi mnie też kiedy i czy w ogóle będzie otwarty. Ważniejsze dla mnie jest to, że muszę płacić za budowę owego cudu, pomimo iż nikt mnie nie pytał o zdanie czy go chcę i pomimo faktu, że na tym jakoby narodowym obiekcie nie mam szans być - koszt dojazdu to cirka 500 zetów. Wolałbym, aby dwie duże bańki wydane na stadion przeznaczyć na kolejną akcję w rodzaju orlików - korzystać z nich może znacznie więcej ludzi.
      Warszawa niech sama płaci za swoje zabawki, podobnie jak płaci m. in. mój rodzinny Poznań, gdzie zresztą o zgodę na budowę stadionu też mnie nikt nie pytał, a zapłacić musiałem.
      • Gość: Amigo Re: Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 15:28
        Chłopcze, czy to na stadion, czy nie... płacić i tak musisz, dla mnie lepsze jest wywalenie haisu na to(może jakaś uciecha będzie) niż w kieszeń polityków, bądź ich niektóre genialne plany. Gdyby taki stadion miałby powstać w Poznaniu za moje pieniądze, nie protestowałbym. Fakt, można by dużo lepiej spożytkować te pieniądze, ale jaką byś miał pewność że tak by się stało? Tutaj chociaż mają przymus..

Tak więc zastanów się jeszcze raz, czy aby na pewno masz w dupie ten stadion. Co do rozterek.. nikomu nie dogodzisz w 100%, zawsze będą.
      • tymon99 Re: Kontrowersyjny stadion: drogi, spóźniony, mał 28.01.12, 16:03
        stenrw napisał:

> koszt dojazdu to cirka 500 zetów.

może pomyśl o innych środkach lokomocji niż taksówka??
    • Gość: tot Parking na 1,8 tys. miejsc ma 200 tys.m2 ? IP: *.254.68.54.manx.net 28.01.12, 15:07
      Nie znam się ba budowie parkingów ale na chłopski rozum, biorąc pod uwagę całą infrastrukturę, to tam powinno się zmieścić kilka razy więcej samochodów.
    • Gość: stop_debilom! Budżet RP na 2012: 300mld - stadion 2mld. Polska! IP: *.catv.broadband.hu 28.01.12, 15:07
      Budżet RP na 2012: 300mld - stadion 2mld.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka