Dodaj do ulubionych

Bracka/Chmielna

11.09.04, 21:11
Czy na rogu Brackiej i Chmielnej powstanie dom handlowy? Chodzi mi o te
działkę koło domu braci Jabłkowskich (Trafficu). Kiedyś oglądałam projekt
domu handlowego, który miał stanąc właśnie w tym miejscu, a mam wrazenie, że
coś tam zaczyna się dziać...
Obserwuj wątek
    • lewe_oko Re: Bracka/Chmielna 14.09.04, 18:44
      Kiedyś miał tam powstać dom handlowy, ale nie wiem, czy to aktualne... Nikt nic
      nie wie? Przeciez to ścisłe centrum Warszawy!
      • Gość: bananana Re: Bracka/Chmielna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 18:57
        powstanie tam dom handlowy, musze przyznac ze bardzo mi sie podoba. ciekawy
        projekt i zaplanowane dobre materialy wykonczenia. zdecydowanie mily dodatek do
        okolicy

mozna obejrzec tutaj

www.wolfimmobilien.pl/main.html
        • Gość: dixon Nieporozumienie IP: *.orbit.pl 15.09.04, 20:38
          Kolega który pyta o działkę koło Trafficu ma na myśli chyba róg Chmielnej i
          Kruczej, zaś kolega bananana ma na myśli plany, które są zamierzeniem zbudowania
          domu handlowego na rogu Brackiej i Alei Jerozlimskich. Odnośnie planów na
          działce obok Trafficu był bodajże 2 lata temu rozpisany konkurs na tzw. plombę.
          Wygrał bardzo ciekawy projekt futyrystycznego czarno-pomarańczowego budynku.
          Pytanie tylko czy właśnie ten projekt zostanie zrealizowany, byłaby to odważna
          ale moim zdaniem dobra decyzja. Znając życie to w omawianym miejscu powstanie
          coś bardziej banalnego i nijakiego. Pod tym linkiem znajduje się zwycięski
          projekt.Prawda, że byłoby ciekawie..? www.sky.s64.pl/home/Plany/plomba02.htm
          • Gość: bananana Re: Nieporozumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 21:19
            kolega bananana nie doczytal i przyznaje sie do pomylki :) tak czy inaczej to
            dobrze, ze zabudowuje sie takie dziury w centrum, a architektura jest na
            poziomie. ostatnie inwestycje w centrum warszawy przyzwyczaily nas juz do
            pewnego poziomu projektow, chociaz jak pokazuje przyklad "hotelu system" ciagle
            trzeba pilnowac!
            • Gość: karmel Re: Nieporozumienie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.04, 23:50
              O nie! To jakieś ochyda! Mam nadzieję, ze powstanie to:
              www.pbase.com/warsawfreak/image/23676924
              • Gość: Bastian Re: Nieporozumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 01:06
                Taaa... Też bym wolał ten projekt. Swoją drogą ulice zbiegają się pod kątem
                około 120 stopni. Podejrzewam, że rysunek tamtego projektu ma aż tak zwichniętą
                perspektywę, bo chyba przecież nikt nie postawi tam kwadratowego budynku? W
                każdym bądź razie zwiększa to moją nieufność...

A skoro wypłynął też i ten z rejonu Bracka/Nowogrodzka, to projekt może być,
                ale karygodne jest to, że całkiem zaciera on oryginalny ukośny przebieg ulicy
                Brackiej i jej perspektywę. Był taki projekt, żeby spiąć jej dwie połówki
                łagodnie wyprowadzonym przejściem pod Al. Jerozolimskimi, robiąc w ten sposób
                deptak, a w takim układzie można krechę na tym pomyśle położyć...
                • lewe_oko Re: Nieporozumienie 16.09.04, 09:49
                  Mam wrażenie, że ta "ukośność" będzie nadal widoczna, ponieważ budynek nie jest
                  prosty, ale ma ksztłt fali, która dostosowuje się do biegu ulicy.
                  • Gość: Bastian Re: Nieporozumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 02:39
                    No właśnie nie będzie. Skośny bieg Brackiej biegnącej od pl. Trzech Krzyży
                    łukiem (czy też "falą", jak to nazwałeś/aś) zmieni kierunek na prostopadły
                    dochodząc do Al. Jerozolimskich. Owszem, zgodnie z wygiętym biegiem obecnej
                    jezdni. Tyle że jej wylot nie jest na osi dalszej części Brackiej. Aby w nią
                    trafić, ulica powinna biec prosto, na skos przez obecny parking. A więc budynek
                    powstanie dokładnie na osi perspektywy widokowej...
                    • lewe_oko Re: Nieporozumienie 17.09.04, 10:00
                      OK. Chyba rozumiem o co Ci chodzi. Problem leży chyba własnie w tym, że budynek
                      ma kształt fali, a ulica idzie ukośnie.
                      Jesli ktoś nie wie, o czym piszemy:
                      www.wolfimmobilien.pl (inwestycja "wolf bracka")
              • Gość: xieni Re: Nieporozumienie IP: *.wsa.gov.pl 17.09.04, 10:09
                Wolfmobilen- ten budynek to jakas porazka!!! Moim zdaniem ohyda.
                • lewe_oko Re: Nieporozumienie 17.09.04, 10:25
                  Ale chodzi Ci o ten budynek na Brackiej, czy inny? Na stronie prezentowany jest
                  jeszcze biurowiec na Nullo i Marszałkowskiej.
                • Gość: ji Re: Nieporozumienie IP: *.aster.pl 17.09.04, 22:59
                  Fantastyczny! Oby tylko powstal jak najszybciej. Rewelacja.
                • Gość: ania Re: Nieporozumienie IP: 205.149.4.* 18.09.04, 08:38
                  te budynki wolf immobilien sa swietne, chce wiecej takich! szczegolnie ten przy
                  brackiej. a tam przy trafficu wolalbym ten zaokraglony pokazany przez karmela
                  zamiast tego pomaranczowego. czy ktos jaki tam w koncu projekt wybrano?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka