Gość: Jackob IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 30.04.02, 11:39 Ktos wie na jakim etapie jest obecnie budowa tej trasy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PTee Re: Trasa z Janek do Al. Jerozolimskich IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 13:33 > Ktos wie na jakim etapie jest obecnie budowa tej trasy? W żadnym. Przy braku pieniędzy na bieżące remonty, przy nierozwiązanej kwestii pzebiegu autostrady A-2 przez Warszawę, nie należy się spodziewać, żeby cokolwiek ruszono w tej kwestii. A masz namiary na jakieś konkretne plany i rozwiązania tego "łącznika"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jackob Re: Trasa z Janek do Al. Jerozolimskich IP: *.idea.pl 05.05.02, 21:45 Od paru lat mówi sie o planach budowy tego odcinka. Przebieg trasy jest wytyczony i tereny sa zarezerwowane /nie wiem czy wykupione/. W GW z 10.07.01 jest info że zostal przyjety plan zagospodarowania ustalajacy przebieg układu dróg w stolicy. Nasza trasa nosi oznaczenie B.10. Od tego czasu nic nie slyszalem o postepach w realizacji tej inwestycji. Poniewaz planuje budowe domu za Nadarzynem, jestem bardzo zainteresowany aby powstala jak najszybciej. :-) PS. Jestem realista i zdaje sobie sprawe z ograniczen budzetu. Patrzac jednak na rozwój infrastruktury komunikacyjnej w Krakowie czy na Górnym Slasku dochodze do wniosku, że stolica coraz bardziej zostaje w tyle. Przykre ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Trasa z Janek do Al. Jerozolimskich IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 21:57 Gość portalu: Jackob napisał(a): > Od paru lat mówi sie o planach budowy tego odcinka. Przebieg trasy jest > wytyczony i tereny sa zarezerwowane /nie wiem czy wykupione/. W GW z 10.07.01 > jest info że zostal przyjety plan zagospodarowania ustalajacy przebieg układu > dróg w stolicy. Nasza trasa nosi oznaczenie B.10. Od tego czasu nic nie > slyszalem o postepach w realizacji tej inwestycji. Poniewaz planuje budowe domu > > za Nadarzynem, jestem bardzo zainteresowany aby powstala jak najszybciej. :-) > > PS. Jestem realista i zdaje sobie sprawe z ograniczen budzetu. Patrzac jednak > na rozwój infrastruktury komunikacyjnej w Krakowie czy na Górnym Slasku > dochodze do wniosku, że stolica coraz bardziej zostaje w tyle. Przykre ... przykre że masz o tym male pojęcie, stolica wydaje tyle na infrastrukture ile cały budżet Krakowa i jeszcze troche, nie ma to jak propoaganda...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Trasa z Janek do Al. Jerozolimskich IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 21:59 Gość portalu: martin napisał(a): > Gość portalu: Jackob napisał(a): > > > Od paru lat mówi sie o planach budowy tego odcinka. Przebieg trasy jest > > wytyczony i tereny sa zarezerwowane /nie wiem czy wykupione/. W GW z 10.07 > .01 > > jest info że zostal przyjety plan zagospodarowania ustalajacy przebieg ukł > adu > > dróg w stolicy. Nasza trasa nosi oznaczenie B.10. Od tego czasu nic nie > > slyszalem o postepach w realizacji tej inwestycji. Poniewaz planuje budowe > domu > > > > za Nadarzynem, jestem bardzo zainteresowany aby powstala jak najszybciej. > :-) > > > > PS. Jestem realista i zdaje sobie sprawe z ograniczen budzetu. Patrzac jed > nak > > na rozwój infrastruktury komunikacyjnej w Krakowie czy na Górnym Slasku > > dochodze do wniosku, że stolica coraz bardziej zostaje w tyle. Przykre ... > > przykre że masz o tym male pojęcie, stolica wydaje tyle na infrastrukture ile > cały budżet Krakowa i jeszcze troche, nie ma to jak propoaganda...:)) propaganda krakowska oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexter Niech dorzucą trzeci pas w Raszynie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 21:32 Miejsce na siłę by się znalazło. Bo jak na razie dołożyli tylko światła i wszystko się korkuje na cacy. Jeżdzę tamtędy codziennie do pracy i szlag mnie trafia. Dopiero od pętli na Okęciu wszystko się odblokowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okęciak Re: Niech dorzucą trzeci pas w Raszynie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 21:48 Gość portalu: Dexter napisał(a): > Miejsce na siłę by się znalazło. Bo jak na razie dołożyli tylko światła i > wszystko się korkuje na cacy. Jeżdzę tamtędy codziennie do pracy i szlag mnie > trafia. Dopiero od pętli na Okęciu wszystko się odblokowuje. Z tym trzecim pasem to bedzie chyba problem. Najpierw niech cos zrobia z tymi swiatlami przez ktore te wszystkie korki.Kiedys zdaje sie po Sylwestrze kiedy Warszawiacy masowo wracali do miasta powylaczali cala sygnalizacje i dzieki temu na calej Krakowskiej nie bylo nawet kawalka zablokowanej ulicy.Ale po co to?Niech sie wszyscy mecza a my (ZDM) dolozymy jeszcze jedne swiatla i tak ustawimy zeby po ruszeniu na zielonym na tych 200m wczesniej teraz na bank staneli na czerwonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Niech dorzucą trzeci pas w Raszynie IP: 217.11.133.* 20.05.02, 15:08 Trasa ma się nazywać Salomea - Janki i połączyć Janki z Alejami Jeroz. Nie wiem czy to dobry pomysł, bo doładuje i tak przeciążone skrzyżowanie w Jankach. Słyszałem o jeszcze jednym pomyśle bezpośredniego wjazdu na podziemny parking przy Ikei. Wybudowany oczywiście za kasiorke Ikei. Komunikacja w al. Krakowskiej rzeczywiście jest fatalna. Zawsze stoje np. przy krzyżówce do media Markt. To chyba sprawa źle ustawionej sygnalizacji - żeby łatwiej było tym co na zakupy. Wszystko pod dyktando wielkich supermarketów. Ale mam jeszcze jedna sprawę o której warto by wspomnieća która uratowałaby ich wizerunek: Jeżeli projektowana trasa ma łączyć Salomeę z Jankami czemu nie wykorzystać by istniejącą w tamtym rejonie linie kolei WKD i dobudować odcinek torów do centrum handlowego Janki. Znika problem sfinansowania inwestycji, bo ci z centrum handlowego zrobia wszystko żeby tylko więcej ludzi przyjeżdżało na zakupy (patrz darmowe autobusy Centrum Janki) a i korzyść dla zwykłych obywateli znaczna. Co wy na to? Zna ktoś dyrektora IKEI/sierŻANTA? Pzdr. Jan-ek Odpowiedz Link Zgłoś