Dodaj do ulubionych

Trasa z Janek do Al. Jerozolimskich

IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 30.04.02, 11:39
Ktos wie na jakim etapie jest obecnie budowa tej trasy?
Obserwuj wątek
    • Gość: PTee Re: Trasa z Janek do Al. Jerozolimskich IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 13:33
      > Ktos wie na jakim etapie jest obecnie budowa tej trasy?

W żadnym. Przy braku pieniędzy na bieżące remonty, przy nierozwiązanej kwestii
      pzebiegu autostrady A-2 przez Warszawę, nie należy się spodziewać, żeby cokolwiek
      ruszono w tej kwestii. A masz namiary na jakieś konkretne plany i rozwiązania
      tego "łącznika"??
      • Gość: Jackob Re: Trasa z Janek do Al. Jerozolimskich IP: *.idea.pl 05.05.02, 21:45
        Od paru lat mówi sie o planach budowy tego odcinka. Przebieg trasy jest
        wytyczony i tereny sa zarezerwowane /nie wiem czy wykupione/. W GW z 10.07.01
        jest info że zostal przyjety plan zagospodarowania ustalajacy przebieg układu
        dróg w stolicy. Nasza trasa nosi oznaczenie B.10. Od tego czasu nic nie
        slyszalem o postepach w realizacji tej inwestycji. Poniewaz planuje budowe domu
        za Nadarzynem, jestem bardzo zainteresowany aby powstala jak najszybciej. :-)

PS. Jestem realista i zdaje sobie sprawe z ograniczen budzetu. Patrzac jednak
        na rozwój infrastruktury komunikacyjnej w Krakowie czy na Górnym Slasku
        dochodze do wniosku, że stolica coraz bardziej zostaje w tyle. Przykre ...
        • Gość: martin Re: Trasa z Janek do Al. Jerozolimskich IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 21:57
          Gość portalu: Jackob napisał(a):

> Od paru lat mówi sie o planach budowy tego odcinka. Przebieg trasy jest
          > wytyczony i tereny sa zarezerwowane /nie wiem czy wykupione/. W GW z 10.07.01
          > jest info że zostal przyjety plan zagospodarowania ustalajacy przebieg układu
          > dróg w stolicy. Nasza trasa nosi oznaczenie B.10. Od tego czasu nic nie
          > slyszalem o postepach w realizacji tej inwestycji. Poniewaz planuje budowe domu
          >
          > za Nadarzynem, jestem bardzo zainteresowany aby powstala jak najszybciej. :-)
          >
          > PS. Jestem realista i zdaje sobie sprawe z ograniczen budzetu. Patrzac jednak
          > na rozwój infrastruktury komunikacyjnej w Krakowie czy na Górnym Slasku
          > dochodze do wniosku, że stolica coraz bardziej zostaje w tyle. Przykre ...

przykre że masz o tym male pojęcie, stolica wydaje tyle na infrastrukture ile
          cały budżet Krakowa i jeszcze troche, nie ma to jak propoaganda...:))
          • Gość: martin Re: Trasa z Janek do Al. Jerozolimskich IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 21:59
            Gość portalu: martin napisał(a):

> Gość portalu: Jackob napisał(a):
            >
            > > Od paru lat mówi sie o planach budowy tego odcinka. Przebieg trasy jest
            > > wytyczony i tereny sa zarezerwowane /nie wiem czy wykupione/. W GW z 10.07
            > .01
            > > jest info że zostal przyjety plan zagospodarowania ustalajacy przebieg ukł
            > adu
            > > dróg w stolicy. Nasza trasa nosi oznaczenie B.10. Od tego czasu nic nie
            > > slyszalem o postepach w realizacji tej inwestycji. Poniewaz planuje budowe
            > domu
            > >
            > > za Nadarzynem, jestem bardzo zainteresowany aby powstala jak najszybciej.
            > :-)
            > >
            > > PS. Jestem realista i zdaje sobie sprawe z ograniczen budzetu. Patrzac jed
            > nak
            > > na rozwój infrastruktury komunikacyjnej w Krakowie czy na Górnym Slasku
            > > dochodze do wniosku, że stolica coraz bardziej zostaje w tyle. Przykre ...
            >
            > przykre że masz o tym male pojęcie, stolica wydaje tyle na infrastrukture ile
            > cały budżet Krakowa i jeszcze troche, nie ma to jak propoaganda...:))

propaganda krakowska oczywiście
    • Gość: Dexter Niech dorzucą trzeci pas w Raszynie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 21:32
      Miejsce na siłę by się znalazło. Bo jak na razie dołożyli tylko światła i
      wszystko się korkuje na cacy. Jeżdzę tamtędy codziennie do pracy i szlag mnie
      trafia. Dopiero od pętli na Okęciu wszystko się odblokowuje.
      • Gość: okęciak Re: Niech dorzucą trzeci pas w Raszynie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 21:48
        Gość portalu: Dexter napisał(a):

> Miejsce na siłę by się znalazło. Bo jak na razie dołożyli tylko światła i
        > wszystko się korkuje na cacy. Jeżdzę tamtędy codziennie do pracy i szlag mnie
        > trafia. Dopiero od pętli na Okęciu wszystko się odblokowuje.

Z tym trzecim pasem to bedzie chyba problem. Najpierw niech cos zrobia z tymi
        swiatlami przez ktore te wszystkie korki.Kiedys zdaje sie po Sylwestrze kiedy
        Warszawiacy masowo wracali do miasta powylaczali cala sygnalizacje i dzieki temu
        na calej Krakowskiej nie bylo nawet kawalka zablokowanej ulicy.Ale po co to?Niech
        sie wszyscy mecza a my (ZDM) dolozymy jeszcze jedne swiatla i tak ustawimy zeby
        po ruszeniu na zielonym na tych 200m wczesniej teraz na bank staneli na czerwonym.
        • Gość: XYZ Re: Niech dorzucą trzeci pas w Raszynie IP: 217.11.133.* 20.05.02, 15:08
          Trasa ma się nazywać Salomea - Janki i połączyć Janki z Alejami Jeroz. Nie wiem
          czy to dobry pomysł, bo doładuje i tak przeciążone skrzyżowanie w Jankach.
          Słyszałem o jeszcze jednym pomyśle bezpośredniego wjazdu na podziemny parking
          przy Ikei. Wybudowany oczywiście za kasiorke Ikei.
          Komunikacja w al. Krakowskiej rzeczywiście jest fatalna. Zawsze stoje np. przy
          krzyżówce do media Markt. To chyba sprawa źle ustawionej sygnalizacji - żeby
          łatwiej było tym co na zakupy.
          Wszystko pod dyktando wielkich supermarketów. Ale mam jeszcze jedna sprawę o
          której warto by wspomnieća która uratowałaby ich wizerunek: Jeżeli projektowana
          trasa ma łączyć Salomeę z Jankami czemu nie wykorzystać by istniejącą w tamtym
          rejonie linie kolei WKD i dobudować odcinek torów do centrum handlowego Janki.
          Znika problem sfinansowania inwestycji, bo ci z centrum handlowego zrobia
          wszystko żeby tylko więcej ludzi przyjeżdżało na zakupy (patrz darmowe autobusy
          Centrum Janki) a i korzyść dla zwykłych obywateli znaczna. Co wy na to? Zna
          ktoś dyrektora IKEI/sierŻANTA?
          Pzdr.
          Jan-ek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka