Gość: cjk303 IP: *.etop.pl / 80.72.34.* 03.07.02, 20:36 cjk303.0catch.com/vision.jpg Jak by prawie wszystkie zaplanowane i budowane budynki zostaly zbudowane to Wawa wygladalaby tak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mysza Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 22:36 to jestem absolutnie za panorama imponujaca :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 23:03 dwa budynki sa pod znakiem zapytania, reaszta jest pewna, poza tym mogą dojść nowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 23:36 Gość portalu: paco napisał(a): > dwa budynki sa pod znakiem zapytania, reaszta jest pewna, poza tym mogą dojść > nowe zresztą 90% tych budynków już jest albo jest budowana, albo budoa ruszy lada dzień, jak wspomniałem jedynie dwa budynki nie wiadomo czy będą czy nie, i jeszcze powiem że nie widać wieżowca w ZT, on będzie chyba tuż po prawej jak ten blok z reklamą Ericsona, poza tym nie widać Eurocentrum, Centrum Grzybowska, Lucka City czy Centrum Żealzna Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: Warszawa w 2006 - wizja 04.07.02, 10:28 Wieżowiec ZT jest zasłonięty stojącym na pierwszym planie bydynkiem przy ul. Smolnej. Kawałek Łuckiej chyba wystaje pomiędzy wieżowcem z ronda ONZ (projekt) a obecnie budowanym hotelem przy E. Plater. Niejasny jest dla mnie budynek stojący jakby na przedłużeniu Alej Jerozolimskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cjk303 Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.etop.pl / 80.72.34.* 04.07.02, 10:42 To jest zapewne to co mialo powstac na miejscu rotundy. A ten najwyzszy to European Trade Center (270 metrow). Nie wiadomo do konca czy powstana ale na pewno by poprawily skyline i w koncu PKiN nie bylby najwyzszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 11:31 i własnie te dwa stoją pod znakiem zapytania ale tam gdzie ma stanąć ETC jest w planie zagosp. wpisany wysoki budynek biurowy więc pewnie kwestia czasu kiedy tam cos dużego powstanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: 193.0.117.* 05.07.02, 17:56 Czy wiecie coś więcej o ETC? Gdzie dokładnie ma stanąć, kto chce go zbudować, kiedy? Zupełnie nie zauważyłem aby o tym mówiono. Co do panoramy to oprócz budynków istniejących zlokalizowałem: ETC, PKO-Rotunda (w planie zagospodarowania nie ma tam miejsca na budynek wysoki), H.Intercontinental (w budowie), budynek przy R,ONZ i chyba Atrium-South (z nim też są zdaje się problemy). Ale niektóre budynki są dla mnie niejasne. Czy ktoś mógłby spróbować dokłądnie opisać panoramę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cjk303 Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: 80.72.34.* 05.07.02, 19:43 od lewej intraco,marriot,forum, rotunda, etc, zlote tarasy (zasloniete), pkin, intercontinental, ep prosta, rondo onz, wfc, atrium south ( bedzie zbudowane jednak wg innego projektu ), centrum bis ( nie wiadomo ), polkat ( tez nie wiadomo ) i wtt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: 193.0.117.* 05.07.02, 19:14 A znalazłem informacje o ETC. Wydaje się, że jednak wycofano się z realizacji tego projektu. Wizje jest więc piękna, ale chyba tylko wizja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 19:36 Gość portalu: Alex napisał(a): > A znalazłem informacje o ETC. Wydaje się, że jednak wycofano się z realizacji > tego projektu. Wizje jest więc piękna, ale chyba tylko wizja gdzie moglabym go obejrzec bo tez nie bardzo kojarze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.duna.pl / 192.168.4.* 06.07.02, 01:09 Gość portalu: mysza napisał(a): > Gość portalu: Alex napisał(a): > > > A znalazłem informacje o ETC. Wydaje się, że jednak wycofano się z realiza > cji > > tego projektu. Wizje jest więc piękna, ale chyba tylko wizja > gdzie moglabym go obejrzec bo tez nie bardzo kojarze :)) www.sky.s64.pl/home/Plany/etc01.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 12:43 dzieki za foto szkoda byloby gdyby wycofano sie z tego projektu (moze nie wszystko stracone)pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 13:34 budowa tego olbrzymiego kompleksu zacznie sie najprawdopodobniej pod koniec tego roku, mam nadzieje że ETC nie zastąpią jakieś kilkunastopiętrowe budynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metal Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.26-151.libero.it 06.07.02, 19:36 Rozumiem Paco, ze to sa tylko twoje spekulacje? Nie moge zobaczyc zdjecia, cjk mozesz to naprawic? Czemu jest to wizja na 2006, czyzby ostatni z tych budynkow mialbyc wykonczony wlasnie w 2006? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 20:06 jeśli dobrze pójdzie papierkowa robota to budowa tego kompleksu może ruszyc już pod koniec roku, jak nie to na wiosne, w zależności od sytuacji powstanie albo wieża albo kilkunastopiętrowe budynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hector ETC - wieża tak, ale poprawić projekt. IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 24.07.02, 19:31 Jestem zdecydowanei za koncepcją wysokiego wieżowca, ale inwestor powinien raz jeszcze przemyśleć projekt. Był ktoś z was we Frankfurcie? Tam to są ładne wieżowce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: ETC - wieża tak, ale poprawić projekt. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 19:34 Gość portalu: Hector napisał(a): > Jestem zdecydowanei za koncepcją wysokiego wieżowca, ale inwestor powinien raz > jeszcze przemyśleć projekt. > Był ktoś z was we Frankfurcie? Tam to są ładne wieżowce... mi sie specjalnie nie podobają, podobają mi sie za to projekty Cesare Pellego np. taki jeden wieżowiec w Londynie, podobają mi sie wieżowce z NY i Hong Kongu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hector John Hancock i WTC IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 25.07.02, 11:04 Moje ulubione wieżowce to John Hancock Building w Chicago i nieistniejące już niestety WTC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 24.07.02, 22:20 Nic nie widzę. Piszą, że hotlinking zabroniony. Chętnie bym obejrzał. Podeślesz jakieś lepsze łącze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 23:09 mi też teraz nie wchodzi :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.duna.pl / 192.168.4.* 25.07.02, 00:56 Gość portalu: paco napisał(a): > mi też teraz nie wchodzi :( Skopiuj caly link do NOWEGO okna przegladarki. Wredy zadziala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hector Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 25.07.02, 14:23 dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hector Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 25.07.02, 14:28 A moim zdaneim kluczową rolę dla poprawienia panoramy Wwy (szczególnie dla zlikwidowania dominacji PKiN) będą miały planowane w dalszej przyszłości (plany zagosp. Placu Defilad) wysokościowce wzdłuż Emill Plater, w bezpośrednim sąsiedztwie Pałacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaroS Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.ipartners.pl 25.07.02, 18:22 Gość portalu: Hector napisał(a): > A moim zdaneim kluczową rolę dla poprawienia panoramy Wwy (szczególnie dla > zlikwidowania dominacji PKiN) będą miały planowane w dalszej przyszłości (plany > > zagosp. Placu Defilad) wysokościowce wzdłuż Emill Plater, w bezpośrednim > sąsiedztwie Pałacu. Nie wiem czy wiesz ale radni zmieniają plan zagospodarowania wokół terenów wokół placu defilad i ma nie być wysokościowców a zabudowa chyba do 8 kondygnacji (przynajmniej od strony Marszałkowskiej) jakiś radny powiedział, że już nie musimy się wstydzić PKiN-u itd. To stara informacja więcej w starszych wątkach forum. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 18:33 Gość portalu: YaroS napisał(a): > Gość portalu: Hector napisał(a): > > > A moim zdaneim kluczową rolę dla poprawienia panoramy Wwy (szczególnie dla > > > zlikwidowania dominacji PKiN) będą miały planowane w dalszej przyszłości > (plany > > > > zagosp. Placu Defilad) wysokościowce wzdłuż Emill Plater, w bezpośrednim > > sąsiedztwie Pałacu. > > Nie wiem czy wiesz ale radni zmieniają plan zagospodarowania wokół terenów > wokół placu defilad i ma nie być wysokościowców a zabudowa chyba do 8 > kondygnacji (przynajmniej od strony Marszałkowskiej) jakiś radny powiedział, że > > już nie musimy się wstydzić PKiN-u itd. > To stara informacja więcej w starszych wątkach forum. > pozdr od strony Emili Plater będą budynki wysokie a zabudowa 8 pieter będzie tylko pierzeja Marszałkowskiej i Jerozolimskich, w środku natomiast będzie zabudowa kilkanaście pieter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: 193.0.117.* 30.07.02, 10:29 Wracając jeszcze do panoramy. Chyba to jednak tylko marzenie. ETC nie wiadomo czy zostanie zbudowany. PKO Rotunda jest niezgodny z planem zagospodarowania, który nieprzewiduje tu wieżowca (to jest głupota), Europrojekt Prosta nic nie słychać aby zamierzano urzeczywistnić plany, Centrum Bis trwa wojna między dwoma inwestorami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 11:20 Gość portalu: Alex napisał(a): > Wracając jeszcze do panoramy. Chyba to jednak tylko marzenie. ETC nie wiadomo > czy zostanie zbudowany. PKO Rotunda jest niezgodny z planem zagospodarowania, > który nieprzewiduje tu wieżowca (to jest głupota), Europrojekt Prosta nic nie > słychać aby zamierzano urzeczywistnić plany, Centrum Bis trwa wojna między > dwoma inwestorami... nie wiadomo tylko ETC i PKO reszta pewna, część już w budowie, Euro Projekt nie będzie, działke kupił inny inwestor i wybuduje on wieżowiec nowego projektu i nazwy, Centrum Bis pewne, przecież czytałeś, zresztą sami właodarze chcą Centrum Bis, poza tym w miedzy czasie moga sie pojawić nowe projekty, jak tylko zacznie sie trwała zmiana w gospodarce to zaczną sie ujawniać gotowe juz projekty wieżowców, sporo inwestorów ma już działki i projekty i czeka aż gospodarka ruszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: 193.0.117.* 31.07.02, 15:44 Widzę że jesteś optymistą ... Kto kupił działkę gdzie miał stanąć Prosta projekt? Co chce tam wybudować? Kiedy? Pozdr. A co do Centrum-Bis, to zanosi się na razie na klincz,a nie na szybką budowę. Co też będzie z Polkatem? To chyba najbardziej tajemniczy warszawski projekt. Czy wiadomo coś pewnego? (mnie również nie chce się otwierać link do strony) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 15:53 Gość portalu: Alex napisał(a): > Widzę że jesteś optymistą ... > Kto kupił działkę gdzie miał stanąć Prosta projekt? Co chce tam wybudować? > Kiedy? > Pozdr. > A co do Centrum-Bis, to zanosi się na razie na klincz,a nie na szybką budowę. > Co też będzie z Polkatem? To chyba najbardziej tajemniczy warszawski projekt. > Czy wiadomo coś pewnego? (mnie również nie chce się otwierać link do strony) nie znam firmy która kupiła tam działke ale działka była wystawiona na przetarg z kierunkiem że tam powstanie wieżowiec, tak jak są plany zgosp., Polkat ruszy za 2 lata co potwierdzili oni sami, centrum Bis wrecz odrotnie, dzieki temu ze AIG spłaciło częśc spadkobierców zostało juz tylko kilku co znacznie ułatwia sprawe, Centrum Bis ma pierwszeństwo i AIG nic tam nie postawią i tak jak juz sugerują obie firmy wejdzie do spółki i weźmie udział w budowie Centrum Bis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: *.duna.pl / 192.168.4.* 31.07.02, 16:42 Gość portalu: paco napisał(a): > Gość portalu: Alex napisał(a): > > > Widzę że jesteś optymistą ... > > Kto kupił działkę gdzie miał stanąć Prosta projekt? Co chce tam wybudować? > > > Kiedy? > > Pozdr. > > A co do Centrum-Bis, to zanosi się na razie na klincz,a nie na szybką budo > wę. > > Co też będzie z Polkatem? To chyba najbardziej tajemniczy warszawski proje > kt. > > Czy wiadomo coś pewnego? (mnie również nie chce się otwierać link do stron > y) > > nie znam firmy która kupiła tam działke ale działka była wystawiona na przetarg > > z kierunkiem że tam powstanie wieżowiec, tak jak są plany zgosp., Polkat ruszy > za 2 lata co potwierdzili oni sami, centrum Bis wrecz odrotnie, dzieki temu ze > AIG spłaciło częśc spadkobierców zostało juz tylko kilku co znacznie ułatwia > sprawe, Centrum Bis ma pierwszeństwo i AIG nic tam nie postawią i tak jak juz > sugerują obie firmy wejdzie do spółki i weźmie udział w budowie Centrum Bis AIG moze miec kompletnie inne plany co do tego miejsca i wcale nie jest powiedziane ze zgodza sie na plany Centrum jezeli wejda w spolke a nie ich plany wlasne, ktore wcale nie musza miec wysokiego biurowca....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hector Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 31.07.02, 20:50 > AIG moze miec kompletnie inne plany co do tego miejsca i wcale nie jest > powiedziane ze zgodza sie na plany Centrum jezeli wejda w spolke a nie ich > plany wlasne, ktore wcale nie musza miec wysokiego biurowca....... Osobiście wolałbym tam zabudowę do 25 metrów wysokości, najchętniej o jakości porównywalnej np. do budynku Saski Point. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: *.duna.pl / 192.168.4.* 31.07.02, 20:57 Gość portalu: Hector napisał(a): > > AIG moze miec kompletnie inne plany co do tego miejsca i wcale nie jest > > powiedziane ze zgodza sie na plany Centrum jezeli wejda w spolke a nie ich > > > plany wlasne, ktore wcale nie musza miec wysokiego biurowca....... > > Osobiście wolałbym tam zabudowę do 25 metrów wysokości, najchętniej o jakości > porównywalnej np. do budynku Saski Point. A ja bym wolal cos wyzszego niz PKiN :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hector Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 31.07.02, 21:35 Coś wyższego niż PKiN to powinni tuż koło Pałacu postawić (szkoda, że w ramach ZT nie ma wysokiego wieżowca) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 22:17 Gość portalu: TYP napisał(a): > Gość portalu: paco napisał(a): > > > Gość portalu: Alex napisał(a): > > > > > Widzę że jesteś optymistą ... > > > Kto kupił działkę gdzie miał stanąć Prosta projekt? Co chce tam wybud > ować? > > > > > Kiedy? > > > Pozdr. > > > A co do Centrum-Bis, to zanosi się na razie na klincz,a nie na szybką > budo > > wę. > > > Co też będzie z Polkatem? To chyba najbardziej tajemniczy warszawski > proje > > kt. > > > Czy wiadomo coś pewnego? (mnie również nie chce się otwierać link do > stron > > y) > > > > nie znam firmy która kupiła tam działke ale działka była wystawiona na > przetarg > > > > z kierunkiem że tam powstanie wieżowiec, tak jak są plany zgosp., Polkat > ruszy > > za 2 lata co potwierdzili oni sami, centrum Bis wrecz odrotnie, dzieki tem > u > ze > > AIG spłaciło częśc spadkobierców zostało juz tylko kilku co znacznie ułatw > ia > > sprawe, Centrum Bis ma pierwszeństwo i AIG nic tam nie postawią i tak jak > juz > > sugerują obie firmy wejdzie do spółki i weźmie udział w budowie Centrum Bi > s > > > > AIG moze miec kompletnie inne plany co do tego miejsca i wcale nie jest > powiedziane ze zgodza sie na plany Centrum jezeli wejda w spolke a nie ich > plany wlasne, ktore wcale nie musza miec wysokiego biurowca....... Centrum Bis ma pierwszeństwo co zostało ustalone w dokumentach a AIG ma tylko kilka działek i tak jak jedni i drudzy zasugerowali dzieki tym wykupionym działkom zostało już mało do spłacenia bo wiekszość jest już załatwiona i wtedy AIG wejdze w spółke Centrum Bis bo nic innego zrobic nie może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Polo Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: *.ing.nl 01.08.02, 10:03 W/g mnie Centrum BIS moze byc wysokie, ale nie najwyzsze w miescie. Jest zbyt blisko Ogrodu Saskiego i Pl Pilsudskiego. Dla mnie 100m (+/-) byloby OK. Jest to wysokosc Hotelu Forum i wtedy budynek troche by zneutralizowal PKiN od tej strony (jesli BIS byloby bardzo wysokie, to jak z kolei bysmy zneutralizowali BIS?) Mielibysmy wtedy pewna gradacje: nowy budynek na rogu Krolewskiej i Marszalkowskiej ma chyba jakies 60m, potem byloby BIS (100m ?), potem PKiN i inne. Cos naprawde duzego powinno stanac po drugiej stronie Palacu. Zlote Tarasy bylyby idealne (tu zgadzam sie z Hectorem), ale jak wiemy tam czegos takiego nie bedzie. Moja nastepna nadzieja jest Rondo ONZ. Wystarczy by budynek mial 170-180m, wtedy jego glowny trzon bedzie wyzszy od glownego trzonu PKiN. I to wystarczy. Iglica jest dla mnie mniej wazna: ona nie 'maluje' sylwetki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hector Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 03.08.02, 16:48 Ogólnie zgadzam się z Tobą, ale marzy mi się jeden (albo nawet kilka) ponad 200- metrowy budynek w pobliżu Pałacu. Odpowiedz Link Zgłoś