Dodaj do ulubionych

Warszawa w 2006 - wizja

IP: *.etop.pl / 80.72.34.* 03.07.02, 20:36
cjk303.0catch.com/vision.jpg

Jak by prawie wszystkie zaplanowane i budowane budynki zostaly zbudowane to
Wawa wygladalaby tak.
Obserwuj wątek
    • Gość: mysza Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 22:36
      to jestem absolutnie za panorama imponujaca :))
      • Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 23:03
        dwa budynki sa pod znakiem zapytania, reaszta jest pewna, poza tym mogą dojść
        nowe
        • Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 23:36
          Gość portalu: paco napisał(a):

> dwa budynki sa pod znakiem zapytania, reaszta jest pewna, poza tym mogą dojść
          > nowe

zresztą 90% tych budynków już jest albo jest budowana, albo budoa ruszy lada
          dzień, jak wspomniałem jedynie dwa budynki nie wiadomo czy będą czy nie, i
          jeszcze powiem że nie widać wieżowca w ZT, on będzie chyba tuż po prawej jak ten
          blok z reklamą Ericsona, poza tym nie widać Eurocentrum, Centrum Grzybowska,
          Lucka City czy Centrum Żealzna

• zegrz Re: Warszawa w 2006 - wizja 04.07.02, 10:28
            Wieżowiec ZT jest zasłonięty stojącym na pierwszym planie bydynkiem przy ul.
            Smolnej. Kawałek Łuckiej chyba wystaje pomiędzy wieżowcem z ronda ONZ (projekt)
            a obecnie budowanym hotelem przy E. Plater. Niejasny jest dla mnie budynek
            stojący jakby na przedłużeniu Alej Jerozolimskich.
            • Gość: cjk303 Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.etop.pl / 80.72.34.* 04.07.02, 10:42
              To jest zapewne to co mialo powstac na miejscu rotundy. A ten najwyzszy to
              European Trade Center (270 metrow). Nie wiadomo do konca czy powstana ale na
              pewno by poprawily skyline i w koncu PKiN nie bylby najwyzszy.
              • Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 11:31
                i własnie te dwa stoją pod znakiem zapytania ale tam gdzie ma stanąć ETC jest w
                planie zagosp. wpisany wysoki budynek biurowy więc pewnie kwestia czasu kiedy
                tam cos dużego powstanie
                • Gość: Alex Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: 193.0.117.* 05.07.02, 17:56
                  Czy wiecie coś więcej o ETC? Gdzie dokładnie ma stanąć, kto chce go zbudować,
                  kiedy? Zupełnie nie zauważyłem aby o tym mówiono.
                  Co do panoramy to oprócz budynków istniejących zlokalizowałem: ETC, PKO-Rotunda
                  (w planie zagospodarowania nie ma tam miejsca na budynek wysoki),
                  H.Intercontinental (w budowie), budynek przy R,ONZ i chyba Atrium-South (z nim
                  też są zdaje się problemy). Ale niektóre budynki są dla mnie niejasne. Czy ktoś
                  mógłby spróbować dokłądnie opisać panoramę?
                  • Gość: cjk303 Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: 80.72.34.* 05.07.02, 19:43
                    od lewej
                    intraco,marriot,forum, rotunda, etc, zlote tarasy (zasloniete), pkin,
                    intercontinental, ep prosta, rondo onz, wfc, atrium south ( bedzie zbudowane
                    jednak wg innego projektu ), centrum bis ( nie wiadomo ), polkat ( tez nie
                    wiadomo ) i wtt
    • Gość: Alex Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: 193.0.117.* 05.07.02, 19:14
      A znalazłem informacje o ETC. Wydaje się, że jednak wycofano się z realizacji
      tego projektu. Wizje jest więc piękna, ale chyba tylko wizja
      • Gość: mysza Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 19:36
        Gość portalu: Alex napisał(a):

> A znalazłem informacje o ETC. Wydaje się, że jednak wycofano się z realizacji
        > tego projektu. Wizje jest więc piękna, ale chyba tylko wizja
        gdzie moglabym go obejrzec bo tez nie bardzo kojarze :))
        • Gość: TYP Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.duna.pl / 192.168.4.* 06.07.02, 01:09
          Gość portalu: mysza napisał(a):

> Gość portalu: Alex napisał(a):
          >
          > > A znalazłem informacje o ETC. Wydaje się, że jednak wycofano się z realiza
          > cji
          > > tego projektu. Wizje jest więc piękna, ale chyba tylko wizja
          > gdzie moglabym go obejrzec bo tez nie bardzo kojarze :))

www.sky.s64.pl/home/Plany/etc01.htm
          • Gość: mysza Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 12:43
            dzieki za foto szkoda byloby gdyby wycofano sie z tego projektu (moze nie
            wszystko stracone)pozdrawiam.
            • Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 13:34
              budowa tego olbrzymiego kompleksu zacznie sie najprawdopodobniej pod koniec
              tego roku, mam nadzieje że ETC nie zastąpią jakieś kilkunastopiętrowe budynki
              • Gość: Metal Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.26-151.libero.it 06.07.02, 19:36
                Rozumiem Paco, ze to sa tylko twoje spekulacje?
                Nie moge zobaczyc zdjecia, cjk mozesz to naprawic?
                Czemu jest to wizja na 2006, czyzby ostatni z tych budynkow mialbyc wykonczony
                wlasnie w 2006?
                • Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 20:06
                  jeśli dobrze pójdzie papierkowa robota to budowa tego kompleksu może ruszyc już
                  pod koniec roku, jak nie to na wiosne, w zależności od sytuacji powstanie albo
                  wieża albo kilkunastopiętrowe budynki
                  • Gość: Hector ETC - wieża tak, ale poprawić projekt. IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 24.07.02, 19:31
                    Jestem zdecydowanei za koncepcją wysokiego wieżowca, ale inwestor powinien raz
                    jeszcze przemyśleć projekt.
                    Był ktoś z was we Frankfurcie? Tam to są ładne wieżowce...
                    • Gość: paco Re: ETC - wieża tak, ale poprawić projekt. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 19:34
                      Gość portalu: Hector napisał(a):

> Jestem zdecydowanei za koncepcją wysokiego wieżowca, ale inwestor powinien
                      raz
                      > jeszcze przemyśleć projekt.
                      > Był ktoś z was we Frankfurcie? Tam to są ładne wieżowce...

mi sie specjalnie nie podobają, podobają mi sie za to projekty Cesare Pellego
                      np. taki jeden wieżowiec w Londynie, podobają mi sie wieżowce z NY i Hong Kongu
                      • Gość: Hector John Hancock i WTC IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 25.07.02, 11:04
                        Moje ulubione wieżowce to John Hancock Building w Chicago i nieistniejące już
                        niestety WTC.
    • Gość: Paweł Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 24.07.02, 22:20
      Nic nie widzę. Piszą, że hotlinking zabroniony. Chętnie bym obejrzał. Podeślesz
      jakieś lepsze łącze?
      Pozdrawiam
      • Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 23:09
        mi też teraz nie wchodzi :(
        • Gość: TYP Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.duna.pl / 192.168.4.* 25.07.02, 00:56

> mi też teraz nie wchodzi :(

Skopiuj caly link do NOWEGO okna przegladarki. Wredy zadziala.
          • Gość: Hector Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 25.07.02, 14:23
            dzięki.
    • Gość: Hector Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 25.07.02, 14:28
      A moim zdaneim kluczową rolę dla poprawienia panoramy Wwy (szczególnie dla
      zlikwidowania dominacji PKiN) będą miały planowane w dalszej przyszłości (plany
      zagosp. Placu Defilad) wysokościowce wzdłuż Emill Plater, w bezpośrednim
      sąsiedztwie Pałacu.
      • Gość: YaroS Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.ipartners.pl 25.07.02, 18:22

> A moim zdaneim kluczową rolę dla poprawienia panoramy Wwy (szczególnie dla
        > zlikwidowania dominacji PKiN) będą miały planowane w dalszej przyszłości
        (plany
        >
        > zagosp. Placu Defilad) wysokościowce wzdłuż Emill Plater, w bezpośrednim
        > sąsiedztwie Pałacu.

Nie wiem czy wiesz ale radni zmieniają plan zagospodarowania wokół terenów
        wokół placu defilad i ma nie być wysokościowców a zabudowa chyba do 8
        kondygnacji (przynajmniej od strony Marszałkowskiej) jakiś radny powiedział, że
        już nie musimy się wstydzić PKiN-u itd.
        To stara informacja więcej w starszych wątkach forum.
        pozdr
        • Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 18:33
          Gość portalu: YaroS napisał(a):

> Gość portalu: Hector napisał(a):
          >
          > > A moim zdaneim kluczową rolę dla poprawienia panoramy Wwy (szczególnie dla
          >
          > > zlikwidowania dominacji PKiN) będą miały planowane w dalszej przyszłości
          > (plany
          > >
          > > zagosp. Placu Defilad) wysokościowce wzdłuż Emill Plater, w bezpośrednim
          > > sąsiedztwie Pałacu.
          >
          > Nie wiem czy wiesz ale radni zmieniają plan zagospodarowania wokół terenów
          > wokół placu defilad i ma nie być wysokościowców a zabudowa chyba do 8
          > kondygnacji (przynajmniej od strony Marszałkowskiej) jakiś radny powiedział,
          że
          >
          > już nie musimy się wstydzić PKiN-u itd.
          > To stara informacja więcej w starszych wątkach forum.
          > pozdr

od strony Emili Plater będą budynki wysokie a zabudowa 8 pieter będzie tylko
          pierzeja Marszałkowskiej i Jerozolimskich, w środku natomiast będzie zabudowa
          kilkanaście pieter
          • Gość: Alex Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: 193.0.117.* 30.07.02, 10:29
            Wracając jeszcze do panoramy. Chyba to jednak tylko marzenie. ETC nie wiadomo
            czy zostanie zbudowany. PKO Rotunda jest niezgodny z planem zagospodarowania,
            który nieprzewiduje tu wieżowca (to jest głupota), Europrojekt Prosta nic nie
            słychać aby zamierzano urzeczywistnić plany, Centrum Bis trwa wojna między
            dwoma inwestorami...
            • Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 11:20

> Wracając jeszcze do panoramy. Chyba to jednak tylko marzenie. ETC nie wiadomo
              > czy zostanie zbudowany. PKO Rotunda jest niezgodny z planem zagospodarowania,
              > który nieprzewiduje tu wieżowca (to jest głupota), Europrojekt Prosta nic nie
              > słychać aby zamierzano urzeczywistnić plany, Centrum Bis trwa wojna między
              > dwoma inwestorami...

nie wiadomo tylko ETC i PKO reszta pewna, część już w budowie, Euro Projekt nie
              będzie, działke kupił inny inwestor i wybuduje on wieżowiec nowego projektu i
              nazwy, Centrum Bis pewne, przecież czytałeś, zresztą sami właodarze chcą
              Centrum Bis, poza tym w miedzy czasie moga sie pojawić nowe projekty, jak tylko
              zacznie sie trwała zmiana w gospodarce to zaczną sie ujawniać gotowe juz
              projekty wieżowców, sporo inwestorów ma już działki i projekty i czeka aż
              gospodarka ruszy
              • Gość: Alex Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: 193.0.117.* 31.07.02, 15:44
                Widzę że jesteś optymistą ...
                Kto kupił działkę gdzie miał stanąć Prosta projekt? Co chce tam wybudować?
                Kiedy?
                Pozdr.
                A co do Centrum-Bis, to zanosi się na razie na klincz,a nie na szybką budowę.
                Co też będzie z Polkatem? To chyba najbardziej tajemniczy warszawski projekt.
                Czy wiadomo coś pewnego? (mnie również nie chce się otwierać link do strony)
                • Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 15:53

> Widzę że jesteś optymistą ...
                  > Kto kupił działkę gdzie miał stanąć Prosta projekt? Co chce tam wybudować?
                  > Kiedy?
                  > Pozdr.
                  > A co do Centrum-Bis, to zanosi się na razie na klincz,a nie na szybką budowę.
                  > Co też będzie z Polkatem? To chyba najbardziej tajemniczy warszawski projekt.
                  > Czy wiadomo coś pewnego? (mnie również nie chce się otwierać link do strony)

nie znam firmy która kupiła tam działke ale działka była wystawiona na przetarg
                  z kierunkiem że tam powstanie wieżowiec, tak jak są plany zgosp., Polkat ruszy
                  za 2 lata co potwierdzili oni sami, centrum Bis wrecz odrotnie, dzieki temu ze
                  AIG spłaciło częśc spadkobierców zostało juz tylko kilku co znacznie ułatwia
                  sprawe, Centrum Bis ma pierwszeństwo i AIG nic tam nie postawią i tak jak juz
                  sugerują obie firmy wejdzie do spółki i weźmie udział w budowie Centrum Bis
                  • Gość: TYP Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: *.duna.pl / 192.168.4.* 31.07.02, 16:42

> Gość portalu: Alex napisał(a):
                    >
                    > > Widzę że jesteś optymistą ...
                    > > Kto kupił działkę gdzie miał stanąć Prosta projekt? Co chce tam wybudować?
                    >
                    > > Kiedy?
                    > > Pozdr.
                    > > A co do Centrum-Bis, to zanosi się na razie na klincz,a nie na szybką budo
                    > wę.
                    > > Co też będzie z Polkatem? To chyba najbardziej tajemniczy warszawski proje
                    > kt.
                    > > Czy wiadomo coś pewnego? (mnie również nie chce się otwierać link do stron
                    > y)
                    >
                    > nie znam firmy która kupiła tam działke ale działka była wystawiona na
                    przetarg
                    >
                    > z kierunkiem że tam powstanie wieżowiec, tak jak są plany zgosp., Polkat
                    ruszy
                    > za 2 lata co potwierdzili oni sami, centrum Bis wrecz odrotnie, dzieki temu
                    ze
                    > AIG spłaciło częśc spadkobierców zostało juz tylko kilku co znacznie ułatwia
                    > sprawe, Centrum Bis ma pierwszeństwo i AIG nic tam nie postawią i tak jak
                    juz
                    > sugerują obie firmy wejdzie do spółki i weźmie udział w budowie Centrum Bis

AIG moze miec kompletnie inne plany co do tego miejsca i wcale nie jest
                    powiedziane ze zgodza sie na plany Centrum jezeli wejda w spolke a nie ich
                    plany wlasne, ktore wcale nie musza miec wysokiego biurowca.......
                    • Gość: Hector Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 31.07.02, 20:50
                      > AIG moze miec kompletnie inne plany co do tego miejsca i wcale nie jest
                      > powiedziane ze zgodza sie na plany Centrum jezeli wejda w spolke a nie ich
                      > plany wlasne, ktore wcale nie musza miec wysokiego biurowca.......

Osobiście wolałbym tam zabudowę do 25 metrów wysokości, najchętniej o jakości
                      porównywalnej np. do budynku Saski Point.
                      • Gość: TYP Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: *.duna.pl / 192.168.4.* 31.07.02, 20:57

> > AIG moze miec kompletnie inne plany co do tego miejsca i wcale nie jest
                        > > powiedziane ze zgodza sie na plany Centrum jezeli wejda w spolke a nie ich
                        >
                        > > plany wlasne, ktore wcale nie musza miec wysokiego biurowca.......
                        >
                        > Osobiście wolałbym tam zabudowę do 25 metrów wysokości, najchętniej o
                        jakości
                        > porównywalnej np. do budynku Saski Point.

A ja bym wolal cos wyzszego niz PKiN :)
                        • Gość: Hector Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 31.07.02, 21:35
                          Coś wyższego niż PKiN to powinni tuż koło Pałacu postawić
                          (szkoda, że w ramach ZT nie ma wysokiego wieżowca)
                    • Gość: paco Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 22:17
                      Gość portalu: TYP napisał(a):

> Gość portalu: paco napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: Alex napisał(a):
                      > >
                      > > > Widzę że jesteś optymistą ...
                      > > > Kto kupił działkę gdzie miał stanąć Prosta projekt? Co chce tam wybud
                      > ować?
                      > >
                      > > > Kiedy?
                      > > > Pozdr.
                      > > > A co do Centrum-Bis, to zanosi się na razie na klincz,a nie na szybką
                      > budo
                      > > wę.
                      > > > Co też będzie z Polkatem? To chyba najbardziej tajemniczy warszawski
                      > proje
                      > > kt.
                      > > > Czy wiadomo coś pewnego? (mnie również nie chce się otwierać link do
                      > stron
                      > > y)
                      > >
                      > > nie znam firmy która kupiła tam działke ale działka była wystawiona na
                      > przetarg
                      > >
                      > > z kierunkiem że tam powstanie wieżowiec, tak jak są plany zgosp., Polkat
                      > ruszy
                      > > za 2 lata co potwierdzili oni sami, centrum Bis wrecz odrotnie, dzieki tem
                      > u
                      > ze
                      > > AIG spłaciło częśc spadkobierców zostało juz tylko kilku co znacznie ułatw
                      > ia
                      > > sprawe, Centrum Bis ma pierwszeństwo i AIG nic tam nie postawią i tak jak
                      > juz
                      > > sugerują obie firmy wejdzie do spółki i weźmie udział w budowie Centrum Bi
                      > s
                      >
                      >
                      >
                      > AIG moze miec kompletnie inne plany co do tego miejsca i wcale nie jest
                      > powiedziane ze zgodza sie na plany Centrum jezeli wejda w spolke a nie ich
                      > plany wlasne, ktore wcale nie musza miec wysokiego biurowca.......

Centrum Bis ma pierwszeństwo co zostało ustalone w dokumentach a AIG ma tylko
                      kilka działek i tak jak jedni i drudzy zasugerowali dzieki tym wykupionym
                      działkom zostało już mało do spłacenia bo wiekszość jest już załatwiona i wtedy
                      AIG wejdze w spółke Centrum Bis bo nic innego zrobic nie może
                      • Gość: Marco Polo Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: *.ing.nl 01.08.02, 10:03
                        W/g mnie Centrum BIS moze byc wysokie, ale nie najwyzsze w miescie. Jest zbyt
                        blisko Ogrodu Saskiego i Pl Pilsudskiego. Dla mnie 100m (+/-) byloby OK. Jest
                        to wysokosc Hotelu Forum i wtedy budynek troche by zneutralizowal PKiN od tej
                        strony (jesli BIS byloby bardzo wysokie, to jak z kolei bysmy zneutralizowali
                        BIS?) Mielibysmy wtedy pewna gradacje: nowy budynek na rogu Krolewskiej i
                        Marszalkowskiej ma chyba jakies 60m, potem byloby BIS (100m ?), potem PKiN i
                        inne. Cos naprawde duzego powinno stanac po drugiej stronie Palacu. Zlote
                        Tarasy bylyby idealne (tu zgadzam sie z Hectorem), ale jak wiemy tam czegos
                        takiego nie bedzie. Moja nastepna nadzieja jest Rondo ONZ. Wystarczy by budynek
                        mial 170-180m, wtedy jego glowny trzon bedzie wyzszy od glownego trzonu PKiN. I
                        to wystarczy. Iglica jest dla mnie mniej wazna: ona nie 'maluje' sylwetki.
                        • Gość: Hector Re: Warszawa w 2006 - wizja Do Paco IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 03.08.02, 16:48
                          Ogólnie zgadzam się z Tobą, ale marzy mi się jeden (albo nawet kilka) ponad 200-
                          metrowy budynek w pobliżu Pałacu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka