Dodaj do ulubionych

Musi być druga linia metra.

IP: 193.111.166.* 17.12.03, 17:02
Wcześniej czy później musi powstać 2 linia metra. Żadne prowizorki tego nie
zastąpią, tym bardzej kolej oddalona od głównych osiedli i spełniająca już
swoją rolę dla niektórych mieszkańców.
Obserwuj wątek
    • Gość: CC Re: Musi być druga linia metra. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 17:39
      Tylko że niektóre burole tego nie kumają
      • Gość: dino Re: Musi być druga linia metra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 18:52
        że metro jest priorytetem absolutnym.Co to za stolica z jedną linią?
        • alex.4 Re: Musi być druga linia metra. 18.12.03, 18:37
          Brak połączenia Pragi metrem z drugą stroną skazuje tą dzielnicę ma brak
          rozwoju a jej mieszjkańcó na iwiesczne korkji. II linia ma być
          Pozdr
          • Gość: pawel-l Re: Musi być druga linia metra. IP: *.prochem.com.pl / *.com.pl 23.12.03, 11:26
            Tylko po co Gocławianie mają jeżdzić przez Dworzec Wschodni do
            Świętokrzyskiej ? Bardziej sensownie byłoby wzdłuż Łazienkowskiej do np
            Politechniki.
            Albo po co linia z Bródna i Wileńskiego do wschodniego i równolegle do istn.
            torów ?
            Plan bezsensowny
    • chaladia Exactly! 23.12.03, 14:58
      Tyle, że przy naszym "warszawskim" tempie, to będzie raczej później niż
      wcześniej, dlatego niestety prowizorki sa konieczne, żeby miasto się nie
      zadławiło własną komunikacją.
      Po drugie, muszę stwierdzić, że w Warszawie budujemy metrom najdrożej, jak
      tylko się da. Gdyby, zamiast stosowania metody górniczej z archaiczną tarczą,
      pod którą fedruje się łopatami wybrać jakieś węższe i mniej obciążone ruchem
      ulice i pod nimi wykonać takie samo metrow w otwartym wykopie pomiędzy dwiema
      ściankami szczelinowymi z trzecią pośrodku (a gdzie się nie da - to puścić
      torowiska jedno nad drugim) - budowa byłaby dwa razy szybsza i dwa razy tańsza
      i nie tak uciążliwa dla miasta jako całości (choć mieszkańcy domów bezpośrednio
      przylegających do trasy metra przez kilka miesięcy mieliby powody do
      narzekań)...

Pomyślcie np. nad taką trasą: Bemowo - Dahlberga - Deotyny - Przejście metodą
      górniczą pod Trasa "T" - Żytnia - Wolska - Chłodna - Elektoralna - Senatorska -
      Pl. Teartralny (od tego miejsca zejście metodą górniczą pod Wisłę) - Okrzei -
      Ząbkowska - Kawęczyńska. A na Kawęczyńskiej i Żytniej mogłyby być przystanki
      przesiadkowe do kolejki obwodnicowej...
      Tanio, nie utrudniając ruchu na głównych trasach, szybko i skutecznie.
      • Gość: budowniczy metra co ty mi tu chaladzia fanzolisz! IP: *.acn.pl 25.12.03, 15:53
        Chaładzia! Ty mi tu nie rób szkolenia. Dostaję za tę budowę 20% jako konsultant
        i budowniczy, więc im ono jest droższe, tym dla mnie lepiej.

Poza tym cenię sobie pewność zatrudnienia, pragnę więc uspokoić wszystkich.
        Druga linia będzie. Zbudowana według planów, pod Świętokrzyską. Plany zrobili
        moi koledzy. Pardon - oni cały czas je robią. Ratusz unieważnia jedne, a oni
        robią już następne! Metro zbudujemy porządnie, tarczą i łopatami. Pięćdziesiąt
        lat będziemy budować, a zbudujemy! (Jak mi się nie uda, to mój syn pociągnie to
        za mnie, wkręciłem go do firmy jako zastępcę).

Pozdrówko -

Krecik
        • chaladia Powodzenia! 25.12.03, 23:11
          A niemógłbyś tego metra robić na tym swoim Ślunsku za swoje pieniądze?
          My póki co kasy nie mamy, bo ją nam Kozak z Piskorskim za... li, więc będziemy
          musieli w trybie pilnym korzystać z rozwiązań tańszych, jak tramwaje, ale
          wcześniej czy później miasto dojdzie do jakichś pieniędzy i wtedy sprowadzimy
          sobie firmę z prawdziwym sprzętem. Może ze Ślunska, może z zagranicy. Ta firma
          będzie za te same pieniądze, które Wy teraz bierzecie, budować 10 razy
          szybciej...
          • Gość: Krecik-budowniczy Re: Powodzenia! IP: *.acn.pl 26.12.03, 11:36
            Chaładzia, no nie bądź taki... Jak chcesz to załatwimy Ci jakiś intratny
            kontrakcik. Np. możesz wpuścić w tunel Wał Miedzeszyński na wysokości Anina (w
            celu uwolnienia cennych gruntów) albo zbudować wielopoziomowe skrzyżowanie koło
            leklerka na Bielanach (tylko takie, żeby się tiry nie zmieściły po wiaduktami!
            ho ho ho). Nie daj Bóg ścieżkę rowerową albo jakąś sensowną inwestycję! Ma być
            drogo i z bizantyjskim rozmachem! Mój kuzyn zrobi projekt, weźmie swoje, potem
            damy kaczorowi w łapę, on ten projekt zawetuje, twój kuzyn zrobi drugi projekt,
            ja przetłumaczę na angielski i dam opinię a ty zbudujesz. Wszyscy zarobią, będą
            zadowoleni i szafa gra!

Wesoły budowlaniec
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka