Dodaj do ulubionych

Werner Liczka?

IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 27.06.02, 21:21

Trener, który pokazał, że potrafi zrobić z przeciętnego zespołu (Polonii)
rozumiejący się kolektyw. Zna się na motywowaniu i umie trafić do zawodników -
grali za darmo... Jego kariera jest na krzywej wznoszącej.
Do pomocy powinien dobrać sobie doświadczonego stratega (Strejlau?). Jestem
przekonany, że byłby otwarty na krytykę a jego decyzje personalne były
merytorycznie uzasadnione. Wydaje się być człowiekiem odpowiedzialnym,
inteligentnym i z klasą.
Jedynym minusem jest zbyt małe doświadczenie - ale może to i dobrze, na pewno
gdyby został selekcjonerem potraktowałby to jako wielkie wyzwanie i ogromną
nobilitację. Jako człowiek na poziomie na pewno robiłby wszystko, żeby odpłacić
wynikami za zaufanie, którym go obdarzono...
Ryzyko oczywiście istnieje i to duże, ale...

P.S. Widzieliście jak równo rozkładają się głosy kibiców w ankiecie Gazety?
Obserwuj wątek
    • Gość: fala Re: Werner Liczka? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 21:35
      nie mogę się z Tobą zgodzić. według mnie Liczka to słaby trener. piszesz że
      grali dobrze w dodatku za darmo. pamiętam lepsze wyniki osiągane przez
      zawodników grających za darmo (patrz Widzew). to żadne tłumaczenie. Polonia
      była typowym średniakiem ligowym. nic wielkiego nie pokazała-nie wspomnę w
      jakim stylu przegrała derby. na to stanowisko trzeba czegoś więcej-niestety
      według mnie tego Liczka nie posiada. i dlatego jego federacja zaproponowała mu
      pracę z juniorami a nie z pierwszą reprezentacją.
      • Gość: fakir Liczka? ...jak najbardziej! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.solaris.ds.polsl.gliwice.pl 28.06.02, 20:08
        Werner Liczka? ..jak nabardziej ale nie ze Strejlauem. Strejalau to gosc ktory
        uwaza ze wpilce liczy sie przede wszystkim mysl trenerska (najlepiej jego) w
        polaczeniu z brakiem intuicji (przypomnijcie sobie jak przed MS typowal Chiny
        na czarnego konia, twierdzac ze jest zdecydowanie najlepsza druzyna azjatycka)i
        przestarzalymi metodami pracy nie jest to dobry pomysl.

Inna istotna sprawa ze dobierac wspolpracownikow trenerowi nie powinien PZPN
        lecz on sam. Jemu sie powieza stanowisko on za nie odpowiada on dobiera sobie
        wspolpracownikow, taki powinien byc standard.
        Piszesz, ze obawiasz sie czy starczy mu doswiadczenia. Mysle ze starczy,
        przypominam ze nie jest on taki "zielony" jak sie niektorym wydaje. Byl
        przeciez asystentem trenera reprezentacji Czech w czasie gdy osiagala ona
        sukcesy na ME. Reprezentuje dobra - francuska szkole trenerska, (przypominam ze
        wczesniej tez niewielu slyszalo o Metsu czy Gunesie).

Z komentarzem fali, ktorego tu przytocze:

....według mnie Liczka to słaby trener. pamiętam lepsze wyniki osiągane przez

Nie polemizuje bo jest idiotyczny. Az zal czytac takich bzdetow.
        Polonia 4 w kraju z zawodnikami mlodzikami grajacymi za frajer, ...Nic
        wielkiego. ...I do tego przegrala derby ...ohhh no to juz na pewno musi byc
        cienias.
        Slaby bo federacja Czech zaproponowala mu "TYLKO" prace z reprezentacja
        mlodziezowa.

...Zenada. Fala ...ehhhh. :(((

• Gość: fala Re: Liczka? ...jak najbardziej! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 20:37
          cóż każdy może mieć swój pogląd. czy mój jest idiotyczny-rzecz gustu. z Twojego
          komentarza wynika że Liczka to ten jedyny. osiągnął młodzikami grającymi za
          darmo 4 miejsce w lidze polskiej-najlepszej na świecie, a z kadrami innych
          krajów wszystko co możliwe. oferty do niego walą drzwiami i oknami. nie!!!jest
          to przeciętny trener, bez wielkich osiągnięć, bo czy 4 miejsce w naszej lidze
          jest osiągnięciem? a tak między Bogiem a prawdą to kto mógł zagrozić Polonii-
          biedak GKS, może Ruch. i skad wiesz że grali za darmo, bo opóznienia z
          wypłatami to nie jest gra za darmo. po za tym w podobnej sytuacji był Wdowczyk
          i osiągnął coś więcej. nie sądze żebym Ciebie przekonał, żeby ktokolwiek Cię
          przekonał. Ty masz już po prostu swój pomysł i nic go nie zmieni.
          • Gość: fakir do fali IP: *.polsl.gliwice.pl / *.solaris.ds.polsl.gliwice.pl 29.06.02, 04:55
            Przekonac mnie mozna ale mussza byc jakies argumenty, a nie ustawiczne
            powolywanie sie na "nazwisko", ktorego Liczka nie ma.
            Stwierdzasz ze Liczka nic nie osiagnal, i taki gosc nie moze trenowac
            reprezentacji.
            Tylko ja ci przypominam Metsu tez nic wczesniej znaczacego nie osiagnal , a
            Gunes - trener Turcji jakie mial wczesniej sukcesy? ...A to przeciez oni sa teraz
            gwiazdami MS.
            Nazwisko ma Milutinowic i co? I jego druzyna spartaczyla wszystko co bylo mozliwe
            na tych mistrzostwach. Clemente to tez "niby" uznana firma a juz od jakiegos
            czasu puka do roznych drzwi z prosba o zatrudnienie. Bez efektu.
            Przypominam ci takze ze gdy wybierany byl Engel na trenera - nie byl on
            faworytem. Posade mial otrzymac Smuda lub Kasperczak ...zasluzeni i znani. A
            okazalo sie ze ten trzeci, malo znany przez kibicow , doceniony przez fachowcow -
            Engel, stworzyl z druzynu przecietniakow, ekipe ktora jak burza przeszla
            eliminacje.
            Liczka to tez wschodzaca gwiazda trenerska, i dobrze by bylo aby jej najwiekswzy
            blask swiecil gdy zajmuje sie nasza kadra.

• Gość: fala Re: do fali IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 12:59
              obyś miał rację. ja jednak pozostanę przy swoim, bo jak mówi piosenka-nic dwa
              razy się nie zdarza i nie ma co liczyć na szczęscie które niewątpliwie miał
              Engel. oby takie także miał Liczka jeśli zostanie selekcjonerem, bo
              umiejętności wciąż ma niewielkie. ale może właśnie oto chodzi by wybierać
              trenera z cienia a nie faworyta, gdyż wtedy taki trener nie jest gwiazdorem i
              ciężko pracuje.
    • Gość: fakir Wenwer Liczka? ...jak najbardziej! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.solaris.ds.polsl.gliwice.pl 28.06.02, 20:10
      Werner Liczka? ..jak nabardziej ale nie ze Strejlauem. Strejalau to gosc ktory
      uwaza ze wpilce liczy sie przede wszystkim mysl trenerska (najlepiej jego) w
      polaczeniu z brakiem intuicji (przypomnijcie sobie jak przed MS typowal Chiny
      na czarnego konia, twierdzac ze jest zdecydowanie najlepsza druzyna azjatycka)i
      przestarzalymi metodami pracy nie jest to dobry pomysl.

Inna istotna sprawa ze dobierac wspolpracownikow trenerowi nie powinien PZPN
      lecz on sam. Jemu sie powieza stanowisko on za nie odpowiada on dobiera sobie
      wspolpracownikow, taki powinien byc standard.
      Piszesz, ze obawiasz sie czy starczy mu doswiadczenia. Mysle ze starczy,
      przypominam ze nie jest on taki "zielony" jak sie niektorym wydaje. Byl
      przeciez asystentem trenera reprezentacji Czech w czasie gdy osiagala ona
      sukcesy na ME. Reprezentuje dobra - francuska szkole trenerska, (przypominam ze
      wczesniej tez niewielu slyszalo o Metsu czy Gunesie).

Z komentarzem fali, ktorego tu przytocze:

....według mnie Liczka to słaby trener. pamiętam lepsze wyniki osiągane przez

Nie polemizuje bo jest idiotyczny. Az zal czytac takich bzdetow.
      Polonia 4 w kraju z zawodnikami mlodzikami grajacymi za frajer, ...Nic
      wielkiego. ...I do tego przegrala derby ...ohhh no to juz na pewno musi byc
      cienias.
      Slaby bo federacja Czech zaproponowala mu "TYLKO" prace z reprezentacja
      mlodziezowa.

...Zenada. Fala ...ehhhh. :(((

ps. sory ale niechcacy umiescilem tez, ten komentaz pod wypowiedzia fali

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka