aniela_ 19.06.02, 17:07 anonsuję swoje wyjście. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
_tequila_ Re: anons towarzyski 19.06.02, 17:19 ja tez - zostawiam klucz pod wycieraczka Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: anons towarzyski 19.06.02, 17:26 Jak tu nikogo nie będzie, to ja sobie pośpiewam... Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: anons towarzyski 19.06.02, 17:36 A propos kur Ignatz. Wszyscy w kółko zachwycają się tekstem, a nikt jak do tej pory nie zwrócił uwagi na walory muzyczne utworu. Chodzi mi własciwie o tę żarliwą solówę na saxie, która duszę mą udręczoną wyrywa mi z korzeniami, gdy tak sobie słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: anons towarzyski IP: *.acn.pl / 10.133.136.* 19.06.02, 17:59 gaszę swiatlo i odkrecam kurki z gazem Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: anons towarzyski 19.06.02, 18:10 zakrecam kurki, otwieram okna i drzwi nie dotykajac pstrykow w scianie ... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: anons towarzyski 19.06.02, 19:06 I to mnie właśnie boli. Tyś mój druh, tyś mój jedyny kamarad, boś zauważył kozacką tęsknotę za wolnością, jaka wyziera z tej solówki. A na sam koniec ta dołująca wstawka na syntezatorze. Oczy mi się pocą jak tego słucham, serio. Wy wszyscy, o gawiedzi, bawicie się pozorną tandetą, jedynie Oxy zauważył Coś Jeszcze. Dzięki Ci, o dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: anons towarzyski 19.06.02, 19:58 Ponieważ jestem w nastroju melancholijnym, zanucę jeszcze jedna pieśń, która mnie do pocenia oczu doprowadza. Czapki z głów. Pink Floyds "High Hopes" Beyond the horizon of the place we lived when we were young In a world of magnets and miracles Our thoughts strayed constantly and without boundary The ringing of the division bell had begun Along the Long Road and on down the Causeway Do they still meet there by the Cut There was a ragged band that followed in our footsteps Running before times took our dreams away Leaving the myriad small creatures trying to tie us to the ground To a life consumed by slow decay The grass was greener The light was brighter When friends surrounded The nights of wonder Looking beyond the embers of bridges glowing behind us To a glimpse of how green it was on the other side Steps taken forwards but sleepwalking back again Dragged by the force of some sleeping tide At a higher altitude with flag unfurled We reached the dizzy heights of that dreamed of world Encumbered forever by desire and ambition There's a hunger still unsatisfied Our weary eyes still stray to the horizon Though down this road we've been so many times The grass was greener The light was brighter The taste was sweeter The nights of wonder With friends surrounded The dawn mist glowing The water flowing The endless river Forever and ever Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: anons towarzyski 19.06.02, 20:10 Aha. Słusznie mówisz. Ta wieńcząca utwór syntezatorowa improwizacja, co to i mnie za każdym razem normalnie powala na kolana - potrafi każdego sponiewierać estetycznie. Teraz na przykład to łkam wręcz... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: anons towarzyski 19.06.02, 20:20 Ty się nabijasz, a mnie cosik naprawdę w duszy gra. Na dodatek nie mogę tej melodii zapamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: anons towarzyski 19.06.02, 20:33 Nic podobnego Ignatz! Nie nabijam się. Słowo! Ot, otwarłem się przed Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: anons towarzyski 19.06.02, 21:12 Na zgodę przesyłam Ci jeden z moich ulubionych kawałków. Także godny uwagi. Tym razem szczególną uwagę zwróć własnie na słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tato! Re: anons towarzyski 19.06.02, 21:18 Słowa, timbre głosu, delikatna gitara - polecam "Nigdy więcej" Piotra Szczepanika w wykonaniu Maćka Maleńczuka. Miód... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: anons towarzyski 19.06.02, 22:37 Ok, wiem. Chciałem Cie tylko wybadać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: anons towarzyski 19.06.02, 22:38 Acha - spakuj, coby się zmieściło w skrzyneczce. Odpowiedz Link Zgłoś
drwal! Re: anons towarzyski 20.06.02, 09:23 chlip, chlip... :((( aniela_ napisał(a): > anonsuję swoje wyjście. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: anons towarzyski 20.06.02, 10:24 Masz brodę, drwalu? Jak Rumcajs? :( Odpowiedz Link Zgłoś
ellen Re: anons towarzyski 20.06.02, 14:48 Skąd wiadomo, że Haneczka była ruda, skoro telewizory w tamtych czasach czarno białe były? Odpowiedz Link Zgłoś
ellen Re: anons towarzyski 20.06.02, 14:56 Ale nadal nie mamy pewności, że była. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: anons towarzyski 20.06.02, 14:59 Bzdura. Nie ma pewnosci co do koloru jej włosów, więc trzeba stwierdzić, że była ruda. Proste, nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ellen Re: anons towarzyski 20.06.02, 16:41 aaa, to już wiemy jakie sie ignaztowi śnią w te noce, gdy się śnią - rude. Odpowiedz Link Zgłoś
_tequila_ Re: anons towarzyski 20.06.02, 16:42 takie jesienne.... pewnie piegowate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: anons towarzyski IP: *.acn.pl / 10.133.136.* 20.06.02, 18:14 aha ja jestem ruda. i mam piegi. a na imie hanka (z bierzmowania) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: anons towarzyski IP: *.acn.pl / 10.133.136.* 20.06.02, 20:57 aha mam tez wiele innych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: anons towarzyski IP: *.acn.pl / 10.133.136.* 20.06.02, 21:23 a na jaka literke Cie interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: anons towarzyski 21.06.02, 11:32 aha podstepne stosuje metody ignatz. Odpowiedz Link Zgłoś
chris_45 Re: anons towarzyski 21.06.02, 11:35 o. Aniela. Czy można Ci powiedzieć dzień dobry ? tak po prostu C. nadkruszony Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: anons towarzyski 21.06.02, 11:56 aha miło Cię widzieć nadkruszonego. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: anons towarzyski 21.06.02, 12:02 byłoby jeszcze milej gdybys pokruszył się zupełnie.... ale nie nalegam. zawsze mogę udać się z lezakiem w kierunku przeciwnym przeciez.. Odpowiedz Link Zgłoś
chris_45 Re: anons towarzyski 21.06.02, 12:06 aha nadkruszenie to chyba dużo i zważ że nie oczekuję niczego w zamian... jednostronne nadkruszenie jest oznaką dobrej woli i pokojowej duszy mojej... Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: anons towarzyski 21.06.02, 12:09 aha mając powyżśze na uwadze (zwłaszcza brak nadkruszenia ekwiwalentnego) mogłabym uznać je za wystarczające, uważam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
chris_45 Re: anons towarzyski 21.06.02, 12:12 brawo, zgoda, buzi jak mawiał pewien mój znajowmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: anons towarzyski 21.06.02, 12:14 poprzestańmy na zgodzie. na dobry początek. a. zdystansowana Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: anons towarzyski 21.06.02, 12:15 posypię wam grochu gołąbeczki...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: anons towarzyski 21.06.02, 13:05 nene groch nie jest dobry ani do kleczenia ani nawet do tego zeby na nim spac mimo 10 materacow. madrosc ludowa tak glosi Odpowiedz Link Zgłoś
chris_45 Re: anons towarzyski 21.06.02, 13:06 a do zrobienia grochówki czego używasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: anons towarzyski 21.06.02, 13:07 nie robie grochowki. jestem stworzona do innych rzeczy niz robienie grochowki. Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: anons towarzyski 21.06.02, 13:13 aniela z grochu tylko grosz ..zielony najlepiej;) Odpowiedz Link Zgłoś