Dodaj do ulubionych

Ye Entrancemperium

23.10.02, 12:35
Przyniesiony ku tym ziemiom znów
Szukając śmierci i poświęconej ziemi
Lecę na skrzydłach tęsknoty mej czarnej duszy
Rosnę w siłę gdy wchodzę do mego imperium

Imperium
Czekające mego przyjścia

Pełnia księzyca nade mną
Oświetla me królestwo srebrzystym ogniem
Jeszcze cienie pełzają pod moim grzmiącym niebem
Strzeżone skarby zapomnianego światła

Wciąż pamiętam, mimo,że wieki temu to wydaję się być
Wtedy pierwszy razy przekroczyłem bramy
Objawienie rytualnej śmierci
Przez które stałem się kapłanem
Ofiarowałem Zycie w zamian za ciała światło

I teraz wchodzę znów
Silniejszy, zdumiony tym co widziałem
W zachwycie wykpiwam świat

Nagle przypominam sobie
pytanie jakie kiedyś zadałem
Nic

Czy kiedyś pojmę to?
Czy moja tęsknota kiedyś się skończy?

Nigdy

Przyniesiony ku tym ziemiom znów
Szukając śmierć i poświęconej ziemi
Lecę na skrzydłach tęsknoty mej czarnej duszy
Wiecznie
Obserwuj wątek
    • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 12:38
      zabladzic musiales.
    • viki2lav Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 12:39
      lermontov ozyl?
      • emperor Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 12:42
        nie zabladzilem, chcialem wniesc troche ciemnosci piekielnej, zimna i
        cierpienia na plaze:))
        • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 12:48
          aha, to ja ajsti może zaproponuję tudzież mrożoną kawę. aha i mrożony filet z
          morszczuka, panierowany.
          • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:05
            yhy ze sej strony moge oferowac lodowate spojkrzenie i chłod w obejściu
            • oxycort Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:09
              E! kto mi tam zimnym na plecy chucha?
              Kożuch mi się na bawarce marszczy...
              ~~
              ox
              • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:13
                o! może jednak wrócić do pomysłu budowy sauny na plaży? oficjalnie deklaruję,
                że na inauguracji zdejmę powoli długą, czarną rękawiczkę. jedną. li i jedynie.
                • emperor Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:28
                  a kiedy na noc rozlozy swa szate na plazy, czarna kometa przetnie sklepienie
                  nieba, nadejdzie ciemnosc, mrok, a jedyne swiatlo ksiezyca bedzie oswietlalo ta
                  stracona kraine na ktorej zycie przeplata sie ze smiercia, a procz bolesnego
                  wrzasku ludzi, uslyszycie jedynie mroczne wycie i skomlenie wilkow w oddali.
                  ... a wszystko bedzie zadne krwi, morza krwi....
                • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:35
                  yhy ja zaspiewam hepinerzdej dier prezydentowi.
                  • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:38
                    a jeszcze któraś mogłaby udawać niezwykłą senność na rzymskiej ławeczce. hej,
                    viki, wchodzisz w happening?
                    • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:39
                      yhy vivky sie nada z uwagi na to ze bedzie mogla w jezyku wloskim tę sennosc
                      udawac co znacznie uwiarygodni caly szou.
                      • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:41
                        aha, we włosennicę się ubierze by być ąwog. jestem pewna, znając jej pociąg do
                        otkjutuu.
                        • Gość: viki2lav Re: Ye Entrancemperium IP: proxy / 213.255.126.* 23.10.02, 14:49
                          kto mnie wolal czego chcial, zabawialam sie w ikei na przerwie obiadowej i
                          dywanik...
                      • emperor Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:41
                        jaki bedzie happy end?
                        wszyscy utopia sie w morzu wlasnej krwi? :))))
                        • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:43
                          nene, muszą przeżyć to. jeszcze raz. drugi raz się ściągnie kaskę za bilety,
                          hyhyhy
                        • oxycort Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:44
                          A w onym czasie wielu miało być na plaży fałszywych proroków, którzy zwiodą
                          prostaczków. A ja wam powiadam: po owocach poznacie ich. Czyż dobre drzewo
                          może wydawać złe owoce, a cierń rodzić szlachetne plony? Albo czyż z jednego
                          źródła może wypływać woda czysta i brudna?
                          ~~
                          ox
                          • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:47
                            yhy, zgadzam się. toteż czekam czy owoc dojrzeje słodyczą nabrzmiały, czy może
                            jednak kwas i trucizna zniszczyły korzenie.
                            • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:49
                              bede sie przechadzac po wodzie kolysząc biodrami na dowod ze sie nie lekam.
                            • oxycort Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:50
                              Aha, jest jak owca nie mająca pasterza. Ale na głos Twój pójdzie za Tobą na
                              zielone pastwiaka, a Ty paść go będziesz laską żelazną :)
                              ~~
                              ox
                            • emperor Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:50
                              odemnie mozecie zyskac jedynie zakazany..:)
                              • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:52
                                hyhy, zakazany owoc będzie krążył nam nad głową, jak śpiewał artysta swego
                                czasu.
                              • oxycort Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 13:56
                                Synu mój nie gardź napomnieniem ojca swego ani matką swoją, dlatego, że jest
                                staruszką. Aby nie odstąpili od Ciebie przyjaciele i nie zastały Cię w
                                samotności lata, o których powiesz: nie podobają mi się.
                                ~~
                                ox
                                • emperor Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:03
                                  kiedy barmy piekiel otworza sie przed toba, a ty staniesz w obliczu diabla,
                                  padnij przed nim na kolana i pros o przebaczenie za swe slowa...

oxycort napisał:

> Synu mój nie gardź napomnieniem ojca swego ani matką swoją, dlatego, że jest
                                  > staruszką. Aby nie odstąpili od Ciebie przyjaciele i nie zastały Cię w
                                  > samotności lata, o których powiesz: nie podobają mi się.
                                  > ~~
                                  > ox
                                  • oxycort Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:05
                                    To głupota prowadzi człowieka na manowce, a potem jego serce wybucha gniewem na
                                    Pana.
                                    ~~
                                    ox
                                    • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:09
                                      aha zmiazdz mu glowę oxy a niech on zmiazdzy Ci piętę.
                                      • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:12
                                        o! siadam w leżaczku z popcornem i colą :)
                                        • oxycort Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:16
                                          Raduje się serce moje i mój worek osierdziowy wespół z nim się weseli, kiedy
                                          słyszę słowa sprawiedliwych :)
                                          ~~
                                          ox
                                          • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:23
                                            yhy posadzimy sobie drzewka na znak naszej sprawedliwosci wsrod narodow swiata.
                                            nim dom zbudujemy i syna splodzimy posadzimy sobie to drzewko
                                            • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:26
                                              drzewko wiadomostki byłobyż to może?
                                              • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:31
                                                aha wierzba to bedzie co na niej gruszki urosną i jablka adama
                                                • oxycort Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:38
                                                  Pójdę już tedy. Ale mądrość salomonową Wam zostawiam.

Pamiętajcie bracia i siostry!
                                                  Umysł spokojny zapewnia ciału życie, lecz namiętność toczy członki jak robak.
                                                  Łagodna odpowiedź uśmierza gniewy, lecz kłótliwy język wznieca spory.
                                                  Język mędrców rozsiewa wiedzę, lecz usta głupców tryskają głupotą
                                                  Ucho które słucha zbawiennego napomnienia, chętnie przebywa w gronie mędrców.
                                                  Kto nie zważa na karność, gardzi własnym życiem, lecz kto słucha napomnienia
                                                  nabywa rozumu.

I dla Emperora:
                                                  Człowiek mądrego serca przyjmuje przykazania, lecz gadatliwy głupiec upadnie.
                                                  Synu mój nie pogardzaj pouczeniem Pana i nie oburzaj się na jego ostrzeżenie!
                                                  Kogo bowiem Pan miłuje, tego smaga, jak ojciec swojego ukochanego syna.
                                                  ~~
                                                  ox
                                              • emperor Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:35
                                                bestia wyloni sie z morza, gdy syn przyjdzie na swiat aby stanac ponad narodami
                                                i czarnym zelaznym mieczem, zniszczyc wszystko co dotad istnialo, a na gruzach
                                                doczesnosci, zbuduje wlasne, mocne, jedyne imperium swiata, a wokol niego
                                                rozleje sie nieskonczenie wielkie morze lez i bolu niewiernych.
                                                • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:36
                                                  aha.
                                                • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:39
                                                  yhy i zmiazdzy bestia oxycortowi piętę. to przepowiedziane
                                                  (nene nie patrzcie na mnie jakbym sie wdawała w dyskusje z przypadkowymi
                                                  przechodniami)
                                                  • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:43
                                                    czy jak oxycort sam sobą posmaruje własną piętę to szybciej wyzdrowieje? tak
                                                    mnie to nagle zainteresowało na bazie dowcipu o wężu gryzącym się w język.
                                                  • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:46
                                                    a tegoi to nie wiem, nie jestem wykrochmalonym księciem w fartuchu zeby
                                                    wiedziec tyle o rzeczach leczniczych
                                                  • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:48
                                                    Oxy też się plącze w odpowiedzi, mam wrażenie, że chce mi oczy zamydlić.
                                                • oxycort Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:44
                                                  Wargi sprawiedliwych pokrzepiają wielu, lecz głupcy umierają z powodu braku
                                                  rozsądku.
                                                  Dla głupiego jest jakby igraszką popełnić haniebny czyn, lecz mądre
                                                  postępowanie jest przyjemnością dla człowieka rozumnego.
                                                  Bezbożny plącze się we własnych nieprawościach, wikła się w pętach swego
                                                  grzechu.
                                                  --
                                                  ox
                                                  • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:46
                                                    aha, to jak - szybciej Ci ta pięta się zregeneruje? spod ambony pytam.
                                                  • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:47
                                                    oxycort napisał:

> Bezbożny plącze się we własnych nieprawościach, wikła się w pętach swego
                                                    > grzechu.
                                                    > --
                                                    > ox

przeczytałam: piętach swego grzechu hhyhy
                                                  • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:49
                                                    hyhyhy aleś go napiętnowała, Aniela no nie!
                                                  • oxycort Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:52
                                                    (W drzwiach się wróciłem, rzemień u sandała mi się rozwiązał).
                                                    Bawcie się grzecznie dziewczęta :)
                                                    ~~
                                                    ox
                                                  • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:54
                                                    Oxy, nie mów, że ci się sandałek zsunął z pięty...

M. znowu swoje mówiąca
                                                  • oxycort Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:57
                                                    aha, zrobił to, kiedy w pośpiechu otrzepywałem z niego proch, opuszczając ten
                                                    wątek.
                                                    (wiem do czego zmierzasz Misiu, ale kolanówek nie mam :D)
                                                    ~~
                                                    ox
                                                  • Gość: viki2lav Re: Ye Entrancemperium IP: proxy / 213.255.126.* 23.10.02, 14:52
                                                    wypalmy mu jakies piekno na plecach...
                                                    v.delikatna
                                                  • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 14:52
                                                    yhy w sam czubek piety achillesowej tak zwanej
    • ignatz Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 15:02
      Hej, Emperor, nie masz czasem doła i nie pragniesz śmierci czasem?
      • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 15:07
        Ignatz, nie trać czasu na dopytywanie się, bo nie ma na co czekać. śpiewaj
        przyjacielu, rozświetl mroki piekielne pieśnią jasną i czystą...

M. jakgdybynigdynic
        • ignatz Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 15:11
          E-e, nie bedę angażował mojego złotego syntezatora na walkę z siłami nieczystemi, bo chcę im dać fory.
        • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 15:12
          yhy a chwilach wolnych rozwiąz moze problem z moim adresem. hobbistycznie
          moglbys to robic nie odczuwajac presji ani mojego lodowatego oddechu na plecach.
          • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 15:16
            o nie, absolutnie nie wierzę, że zapomniałaś swojego adresu...

M. jak Tomasz niewierna
            • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 15:22
              nene adres ne jest tym czym się wydaje
          • ignatz Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 15:25
            a gdzie konkretnie masz to wpisać, ten adres który odrzuconym został?
            • Gość: aniela Re: Ye Entrancemperium IP: *.mst.gov.pl 23.10.02, 15:32
              otoz tego wlasnie nie wiem. jak rowniez nie wiem co mianowicie mialabym wpisac.
              myslalam ze Ty wiesz moze i jedno i drugie, jako umysl scisly ze wiesz, tak
              uznalam
              • ignatz Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 15:40
                Ktoś to mnie urabia, czuję. Choć w 2 lata temu przeszedłem ciężkie uzależnienie od irca i obiecałem sobie, że go więcej nie tknę, to dla Ciebie się poświcę i zainstaluję tego diabła.
                Powiedz mi, czy on ma pretensje podczas instalacji, czy podczas już uruchamiania?
                I jeszcze jedno: "działał, działał i nie działa" oznacza, że nigdy w życiu nie miałas irca, tak? :-D
                • Gość: aniela Re: Ye Entrancemperium IP: *.mst.gov.pl 23.10.02, 15:46
                  ignatz napisał:

> Ktoś to mnie urabia, czuję. Choć w 2 lata temu przeszedłem ciężkie
                  uzależnienie
                  > od irca i obiecałem sobie, że go więcej nie tknę, to dla Ciebie się poświcę
                  i
                  > zainstaluję tego diabła.
                  > Powiedz mi, czy on ma pretensje podczas instalacji, czy podczas już
                  uruchamiani
                  > a?
                  > I jeszcze jedno: "działał, działał i nie działa" oznacza, że nigdy w życiu
                  nie > miałas irca, tak? :-D

yhy dokladnie to to oznacza. ze nie mialam. a bylo to z nim tak: zawsze dzialal
                  ale od pewnego czasu nie moge sie polaczyc z zadnym serwerem nie wylaczajac
                  zagranicznych. znaczy przy probie polaczenia mowi ze nie mam ident.
                  • ignatz Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 15:55
                    Hmm. Głupia sprawa, u mnie nic nie mówił o żadnym idencie, tylko gładko połączył się z Warszawą. Wypełniłaś wszystkie pola (Real name, Email address, Nick name, second nickname)?.
                    Obawiam się, że mój irc zawiódł nas oboje stając się wyjątkowo przyjaznym dla uzytkownika.
                    :-((
                    • Gość: aniela Re: Ye Entrancemperium IP: *.mst.gov.pl 23.10.02, 16:01
                      yhy niczego w tych polach nie ruszalam, wiec nie moglam popsuc.
                      • ignatz Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 16:04
                        Jesli nie ruszałaś, to nie wypełniłaś, a to byc może jest bardzo konieczne :-)
                        • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 17:04
                          nene wypelnilam. o, zobacz co mam:

You are not welcome to this server: abuse, no ident (expires@03/09/20)
                          -
                          Closing Link: ......[unknown@acn.pl] (K-lined: abuse, no ident
                          (expires@03/09/20))

(nicka wykropkowałam celowo przeciez)
                          • ignatz Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 17:07
                            Niestey, wobec takich komunikatów jestem bezbronny niczym wobec Twego blasku. Przykro mi :-(
                            • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 17:09
                              yhhy kazdy to mowil :(
                              • ignatz Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 17:12
                                Wiem, że to mało realne, ale spróbuj znaleźć kogoś, kto jest odpowiedzialny za scn.waw.pl, mam wrażenie, że problem tkwi u źródeł.
                • Gość: aniela Re: Ye Entrancemperium IP: *.mst.gov.pl 23.10.02, 15:50
                  ps. dwa lata temu? a to moliwe ze gdzies sie w drzwiach jakichs mijalismy :) bo
                  ja tez czasu zaprzeszlego uzylam zauwaz :)
                  • ignatz Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 15:57
                    He he, możliwe... a na jakich kanałach bywałas?
                    • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 16:01
                      wlasciwie to na jednym tylko (nieco zbyt mocno generalizując). a Ty? (że wpierw
                      Ciebie pomacam)
                      • ignatz Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 16:03
                        Na wielu :-) (wywinąłem się macaniu, choć mogło byc fajnie)
                        • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 16:09
                          aha to pewnie sie nawet nie minelismy i znajomych mamy niewspolnych :)
                          • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 16:10
                            O, gruchacie sobie, jak widzę.
                            • aniela_ Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 16:12
                              nene wspominamy stare dobre czasy. mi sie nawet lezka w oku zakrecila, o o
                              widzieliscie? skapła
                              • misiania Re: Ye Entrancemperium 23.10.02, 16:14
                                aha, a które z was jest gerwazy a które protazy?
                                • Gość: aniela Re: Ye Entrancemperium IP: *.acn.pl / 10.133.136.* 23.10.02, 17:00
                                  aha a ktora z nas jest fauna a ktora flora ? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka