Dodaj do ulubionych

Paprykarz szczeciński

IP: *.*.*.* 30.07.01, 12:24
Czy paprykarz szczeciński "classic" powinien być z ryżem ? Spieramy się o to w
pracy!
Obserwuj wątek
    • Gość: go-go Re: Paprykarz szczeciński IP: *.man.lodz.pl 30.07.01, 12:37
      Chyba nie jestem expertem (a może jestem-paprykarz uwielbiam), ale z mojego
      doświadczenia wynika, że dobry paprykarz to z ryżem paprykarz
      • stone99 Re: Paprykarz szczeciński 30.07.01, 16:07
        Oczywiście że z ryzem,mówię to jako ekspert,służyłem w wojsku w Stargardzie
        Paprykarz-Szczecińskim.
        • Gość: go-go Re: Paprykarz szczeciński IP: *.man.lodz.pl 30.07.01, 16:34
          zaczyna się tu tworzyć małe Forum Ekspertów d/s Paprykarza
          Szczecińskiego...no,no
        • Gość: alex Re: Paprykarz szczeciński IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 18:51
          paprykarz szcz. z karpia, z karpiowatych i jeszcze jakiś ale zawsze z ryżem
          • Gość: korab Re: Paprykarz szczeciński IP: 195.205.13.* 02.08.01, 10:34
            Bez ryżu to się częściej nazywa sałatka i moim zdaniem jest lepsze.
            • Gość: drabek Re: Paprykarz szczeciński IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 11:35
              A zwłaszcza pikantna sałatka z makreli ,mniam
            • Gość: borsuk Re: Paprykarz szczeciński IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 22:26
              Popieram!! Tylko sałatki rybne!!!!
              • Gość: beata Re: Paprykarz szczeciński IP: *.acn.waw.pl 02.08.01, 22:37
                tylko!!! Byle bez chrupiących kręgosłupów. brrr!!! ohyzda!!!
                taka sałatka, dla odmiany była Gdańska.
                • Gość: borsuk Re: Paprykarz szczeciński IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 22:43
                  Na taki koszmar jeszcze nie trafiłem.
                  A były dobre sałatki, dużo jarzyn, soczyste, miękkie rybki .... mniam .....
                  • Gość: beata Re: Paprykarz szczeciński IP: *.acn.waw.pl 03.08.01, 01:17
                    Gość portalu: borsuk napisał(a):

&#62 Na taki koszmar jeszcze nie trafiłem.
                    &#62 A były dobre sałatki, dużo jarzyn, soczyste, miękkie rybki .... mniam .....

To miałeś szczęście. Ja kiedyś robiłam mniam i trafiłam na drobne chrupiące - od
                    razu stanęło mi w gardle. Od tamtej pory obieram (rozgrzebuję) nawet szproteczki
                    z puszki i wyjmuję ze środka to twarde i inne jeszcze. Okropnie żmudna robota,
                    ale potem przyjemność nieskalana.
                    Pozdrawiam
    • Gość: borsuk Kiedyś to był paprykarz!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 22:29
      Pamiętam smak paprykarza z dawnych lat ( oczywiscie z ryżem !!!!!)
      Teraz kupiłem i co?? Sucha, gęsta breja, speczniały ryż stanowiący 80 %
      zawartości - ochyda !!!!
      • kasia76 Re: Kiedyś to był paprykarz!!!!! 03.08.01, 08:35
        Właśnie zafundowałam sobie ten specyfik na dzisiejsze śniadanie i też nie mogę
        przełknąć. Jakiś czas temu jadłam i było dobre. Trafiłam na wybrakowaną serię?
    • stettiner Re: Paprykarz szczeciński 03.08.01, 09:18
      Absolutnie z ryżem !!!

a co do jakości.... od pewnego czasu trafiają się różne
      ostatnio jedliśmy taki z dużej puszki (kolega ją otworzył przy pomcy klucza i
      lyżki, bo nie mieliśmy noża, he he) i był znakomity, całkiem jak z czasów
      świetności paprykarza
      może to zależy od producenta?
    • Gość: pablo Re: Paprykarz szczeciński IP: *.softlab.com.pl 03.08.01, 18:00
      wiadomo ze paprykarz szczecinski w wersji "superklasyka" musi byc z ryzem.
      ale najlepszy sprawdzian na autentycznosc i klasycznosc tegoz paprykarzu jest
      legendarny juz zapach z ust po spozyciu.
    • Gość: stranger Re: Paprykarz szczeciński IP: *.panoramix.net.pl 04.08.01, 05:38
      Coz, moj post bedzie troche nie na temat, tzn. dotyczyl bedzie paprykarza, ale
      nie ryzu... Otoz jeszcze za czasow komuny na plocie zakladow produkujacych
      Paprykarza Szczecinskiego ktos wysmarowal farba (spray to byla wtedy piesn
      przyszlosci) napis, ktorego do tej pory nie rozumiem. Mam nadzieje, ze
      zasypiecie forum gradem pomyslow na interpretacje i/lub rozwiazanie tej zagadki.
      Brzmial on nastepujaco (z gory przepraszam damy i osoby o delikatnych
      uszach ;)) ):
      "PAPRYKARZ DAJE DUPY ZA BULKI Z MARGARYNA"
    • Gość: Traszor Re: Paprykarz szczeciński IP: *.supermedia.pl 08.08.01, 11:24
      No pewnie, że z ryżem. W końcu paprykaz tak się robi, że stare ryby sie miesza z wypełniaczem (ryżem)..
      Dlatego własnie jest tak smaczny.
      • Gość: mreck Re: Paprykarz szczeciński IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 08.08.01, 12:00
        a ja pamiętam czasy (akademik) kiedy paprykarz szczeciński nazywał sie
        jeszcze "Sałtka z Błękitka". ;) (wężykiem)
        Serio, to żarliśmy go na okragło a smaku dodawała mu musztarda sarepska.
        • Gość: soso Do Pablo IP: 195.41.66.* 09.08.01, 13:26
          10 pkt. na 10 mozliwych za ''legendarny zapach z ust''. Nie moglem sie uspokoic
          przez 5 minut tak beczalem ze smiechu.

pzdrw
          • Gość: pablo Re: Do Pablo IP: *.softlab.com.pl 25.08.01, 16:22
            dzieki. kto raz poczul ten wie o co chodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka