Gość: turecky IP: *.*.*.* 30.07.01, 12:24 Czy paprykarz szczeciński "classic" powinien być z ryżem ? Spieramy się o to w pracy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: go-go Re: Paprykarz szczeciński IP: *.man.lodz.pl 30.07.01, 12:37 Chyba nie jestem expertem (a może jestem-paprykarz uwielbiam), ale z mojego doświadczenia wynika, że dobry paprykarz to z ryżem paprykarz Odpowiedz Link Zgłoś
stone99 Re: Paprykarz szczeciński 30.07.01, 16:07 Oczywiście że z ryzem,mówię to jako ekspert,służyłem w wojsku w Stargardzie Paprykarz-Szczecińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go-go Re: Paprykarz szczeciński IP: *.man.lodz.pl 30.07.01, 16:34 zaczyna się tu tworzyć małe Forum Ekspertów d/s Paprykarza Szczecińskiego...no,no Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Paprykarz szczeciński IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 18:51 paprykarz szcz. z karpia, z karpiowatych i jeszcze jakiś ale zawsze z ryżem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korab Re: Paprykarz szczeciński IP: 195.205.13.* 02.08.01, 10:34 Bez ryżu to się częściej nazywa sałatka i moim zdaniem jest lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drabek Re: Paprykarz szczeciński IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 11:35 A zwłaszcza pikantna sałatka z makreli ,mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Paprykarz szczeciński IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 22:26 Popieram!! Tylko sałatki rybne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Paprykarz szczeciński IP: *.acn.waw.pl 02.08.01, 22:37 tylko!!! Byle bez chrupiących kręgosłupów. brrr!!! ohyzda!!! taka sałatka, dla odmiany była Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Paprykarz szczeciński IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 22:43 Na taki koszmar jeszcze nie trafiłem. A były dobre sałatki, dużo jarzyn, soczyste, miękkie rybki .... mniam ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Paprykarz szczeciński IP: *.acn.waw.pl 03.08.01, 01:17 Gość portalu: borsuk napisał(a): > Na taki koszmar jeszcze nie trafiłem. > A były dobre sałatki, dużo jarzyn, soczyste, miękkie rybki .... mniam ..... To miałeś szczęście. Ja kiedyś robiłam mniam i trafiłam na drobne chrupiące - od razu stanęło mi w gardle. Od tamtej pory obieram (rozgrzebuję) nawet szproteczki z puszki i wyjmuję ze środka to twarde i inne jeszcze. Okropnie żmudna robota, ale potem przyjemność nieskalana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Kiedyś to był paprykarz!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 22:29 Pamiętam smak paprykarza z dawnych lat ( oczywiscie z ryżem !!!!!) Teraz kupiłem i co?? Sucha, gęsta breja, speczniały ryż stanowiący 80 % zawartości - ochyda !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia76 Re: Kiedyś to był paprykarz!!!!! 03.08.01, 08:35 Właśnie zafundowałam sobie ten specyfik na dzisiejsze śniadanie i też nie mogę przełknąć. Jakiś czas temu jadłam i było dobre. Trafiłam na wybrakowaną serię? Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Paprykarz szczeciński 03.08.01, 09:18 Absolutnie z ryżem !!! a co do jakości.... od pewnego czasu trafiają się różne ostatnio jedliśmy taki z dużej puszki (kolega ją otworzył przy pomcy klucza i lyżki, bo nie mieliśmy noża, he he) i był znakomity, całkiem jak z czasów świetności paprykarza może to zależy od producenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Paprykarz szczeciński IP: *.softlab.com.pl 03.08.01, 18:00 wiadomo ze paprykarz szczecinski w wersji "superklasyka" musi byc z ryzem. ale najlepszy sprawdzian na autentycznosc i klasycznosc tegoz paprykarzu jest legendarny juz zapach z ust po spozyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stranger Re: Paprykarz szczeciński IP: *.panoramix.net.pl 04.08.01, 05:38 Coz, moj post bedzie troche nie na temat, tzn. dotyczyl bedzie paprykarza, ale nie ryzu... Otoz jeszcze za czasow komuny na plocie zakladow produkujacych Paprykarza Szczecinskiego ktos wysmarowal farba (spray to byla wtedy piesn przyszlosci) napis, ktorego do tej pory nie rozumiem. Mam nadzieje, ze zasypiecie forum gradem pomyslow na interpretacje i/lub rozwiazanie tej zagadki. Brzmial on nastepujaco (z gory przepraszam damy i osoby o delikatnych uszach ;)) ): "PAPRYKARZ DAJE DUPY ZA BULKI Z MARGARYNA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Traszor Re: Paprykarz szczeciński IP: *.supermedia.pl 08.08.01, 11:24 No pewnie, że z ryżem. W końcu paprykaz tak się robi, że stare ryby sie miesza z wypełniaczem (ryżem).. Dlatego własnie jest tak smaczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mreck Re: Paprykarz szczeciński IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 08.08.01, 12:00 a ja pamiętam czasy (akademik) kiedy paprykarz szczeciński nazywał sie jeszcze "Sałtka z Błękitka". ;) (wężykiem) Serio, to żarliśmy go na okragło a smaku dodawała mu musztarda sarepska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Do Pablo IP: 195.41.66.* 09.08.01, 13:26 10 pkt. na 10 mozliwych za ''legendarny zapach z ust''. Nie moglem sie uspokoic przez 5 minut tak beczalem ze smiechu. pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Do Pablo IP: *.softlab.com.pl 25.08.01, 16:22 dzieki. kto raz poczul ten wie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś