IP: *.acn.waw.pl 03.08.03, 21:49
nie?
Obserwuj wątek
    • edzioszka Re: zimno 03.08.03, 21:51
      i głucho, a licho wie czemuż...;)
    • emusia Re: zimno 03.08.03, 21:52
      bardzo. chyba jutro ubiore płaszcz zimowy, czapke, szalik i rekawiczki.
      • Gość: aniela Re: zimno IP: *.acn.waw.pl 03.08.03, 21:53
        aha mam polar trzysetke, chcesz>
        • edzioszka Re: zimno 03.08.03, 21:54
          setka starczy...;)
          • emusia Re: zimno 03.08.03, 21:56
            pulitry tyz.
            • gitman Re: zimno 03.08.03, 22:13
              emusia wie co dobre. ;)))
    • gitman Re: zimno 03.08.03, 21:54
      e tam goraco jest. ja nie powiem w co jestem ubrany by dziatwy szkolnej nie
      gorszyc. ;)))
      • edzioszka Re: zimno 03.08.03, 21:54
        stringmens???...;)
      • emusia Re: zimno 03.08.03, 21:56
        a widziesz gdzies jakas dziatwe szkolna? bo ja nie ;-)
        • ka_27 zimno 03.08.03, 21:58
          Emusia,

sama mówiłaś o lekcjach wychowania :-P
          • emusia Re: zimno 03.08.03, 21:59
            a ja miałam do ciebie zaufanie... ;-)
            • ka_27 zimno 03.08.03, 22:04
              Emusia,
              zaufanie to trzeba mieć przede wszystkim do siebie.
              Na cudze zaufanie trzeba sobie zapracować i to wcale nie jest takie prost.
              • emusia Re: zimno 03.08.03, 22:41
                serio?
                • ka_27 zimno 03.08.03, 22:42
                  Emusia,
                  posłuchaj się czasem starszych i bardziej doświadczonych :-)
                  • emusia Re: zimno 03.08.03, 22:44
                    no to sie słucham mamy. czasami.
                    • ka_27 zimno 03.08.03, 22:49
                      Emusia,

ale mamy mają czasami dużo racji. Docenisz to po latach.
      • Gość: aniela Re: zimno IP: *.acn.waw.pl 03.08.03, 21:59
        etam zimno. siadz blizej wentylatorka, pozycze Ci goratex
        • ka_27 zimno 03.08.03, 22:05
          We dwoje jest cieplej :-)))
          • gitman Re: zimno 03.08.03, 22:08
            ka czyzbys sie wcinal miedzy wodke a zakaske?
            • edzioszka Re: zimno 03.08.03, 22:10
              Ciebie Gitmanku potraktuję jako deser albo rarytasik...hihi...;)
              • Gość: aniela Re: zimno IP: *.acn.waw.pl 03.08.03, 22:10
                po obiedzie zamiast deseru dzis musztardę podajemy ;)
                • gitman Re: zimno 03.08.03, 22:16
                  niektorzy chcca zeby im dosolic jeszcze albo dopieprzyc (o posilku mowie ;P).
                  • Gość: aniela Re: zimno IP: *.acn.waw.pl 03.08.03, 22:18
                    oj. uwazaj zeby nie przesolić. słono byś za to zaplacil ;p
                    • ka_27 zimno 03.08.03, 22:22
                      Między wódką, a zakąską zawsze jest szkło, a odłamki mogą zrobić krzywdę, chroń
                      na oczy :-P
                      Swoją drogą, żeby uzyskać dobry smak, należy dobrze doprawić ... potrawę.
                      Niektórzy tego nie nauczą się nigdy, jak widać ...
                      • edzioszka Re: zimno 03.08.03, 22:27
                        ka_27 napisał:

> Między wódką, a zakąską zawsze jest szkło, a odłamki mogą zrobić krzywdę,
                        chroń
                        >
                        > na oczy :-P
                        > Swoją drogą, żeby uzyskać dobry smak, należy dobrze doprawić ... potrawę.
                        > Niektórzy tego nie nauczą się nigdy, jak widać ...

obudził się Krolewicz <ten od zierenek grochu bodaj>, Towarzysz cnotliwych
                        dziewic...;)
                        • Gość: aniela Re: zimno IP: *.acn.waw.pl 03.08.03, 22:27
                          wezcie sie nie kloccie w moim watku
                          • kwasna_cytryna Re: zimno 03.08.03, 22:30
                            Anielo, bardzo przepraszam, ale musze odpowiedzieć, skoro po raz kolejny czytam
                            inwektywy.
                            Edi, Młoda Damo, ile razy mam powtarzać, żebyś w końcu nauczyła się czytać
                            między wierszami :PPPP Pieprzysz i solisz.... głupoty .....
                            • edzioszka Re: zimno 03.08.03, 22:31
                              Cytrynko Twa mądrość mnie onieśmiela, a zwłaszcza francuskie pocałunki...;)
                              • kwasna_cytryna Re: zimno 03.08.03, 22:34
                                Młoda Damo, a co Ty wiesz o francuskich pocałunkach :PPPPP Pewnie tyle samo, co
                                o francuskiej miłości :PPPPP
                                • edzioszka Re: zimno 03.08.03, 22:36
                                  czarny pas tylko w karate stosuję...;)
                                  • edzioszka Re: zimno 03.08.03, 22:37
                                    im dłuższy tym lepszy, co nie???...w końcu jesteś Specjalistka...;)
                                    • kwasna_cytryna Re: zimno 03.08.03, 22:39
                                      Nie wiedziałam, że pasy bezpieczeństwa służą jeszcze do innych celów? :PPPP
                                      Moje gratulacje, wyobraźnie Ci się lekko rozszalała, chyba podobnie jak
                                      nerwy ...
                                      • edzioszka Re: zimno 03.08.03, 22:42
                                        kwasna_cytryna napisała:

> Nie wiedziałam, że pasy bezpieczeństwa służą jeszcze do innych celów? :PPPP
                                        > Moje gratulacje, wyobraźnie Ci się lekko rozszalała, chyba podobnie jak
                                        > nerwy ...

tańcz tak dalej tańcz...tylko dla chochoła lepszać jest stodoła...;)
                                        • kwasna_cytryna Re: zimno 03.08.03, 22:43
                                          Tobie Młoda Damo, to i rąbek spódnicy przeszkadza :PPPP
                                          • edzioszka Re: zimno 03.08.03, 22:47
                                            numer do Ciebie jest 0-700......???...dryndnę moze i wspomogę Twoje wakacje...;)
                                            • kwasna_cytryna Re: zimno 03.08.03, 22:51
                                              A paluszek nie uschnie przy wykręcaniu numeru? A rachunek telefoniczny ma kto
                                              zapłacić? :PPPP

> numer do Ciebie jest 0-700......???...dryndnę moze i wspomogę Twoje
                                              wakacje...;
                                              > )
                                              >
                                              >
                                              >
                                              • edzioszka Re: zimno 04.08.03, 08:54
                                                rachunki reguluję na bieżąco...mało tego - chętnie wesprę ubogich <nie tylko
                                                finansowo>...;)
                                                • kwasna_cytryna Re: zimno 04.08.03, 08:58
                                                  To widać, tylko pieniądze nie do tej KAsy trafiają :PPPPPP
                                                  • edzioszka Re: zimno 04.08.03, 09:00
                                                    nie każdy traci swój czas cenny na robieniu zakupów i mierzeniu po raz setny
                                                    tej samej sukienki...;)
                                                  • kwasna_cytryna Re: zimno 04.08.03, 09:02
                                                    Nie każda pije vodicke w nadmiarze :PPP
                                                  • edzioszka Re: zimno 04.08.03, 09:03
                                                    dośc już tych Twoich zwierzeń...bo aż się rozziewałam, naprawdę Twe ubogacone
                                                    CV mnie nie fascynuje...;)
                                                  • kwasna_cytryna Re: zimno 04.08.03, 09:04
                                                    Ja mówię o Twoim CV ... po czesku, po włosku i w każdym innym języku ;PP
                                                  • edzioszka Re: zimno 04.08.03, 09:07
                                                    w słowie piękno i potęga
                                                    twierdzi C. i dalej gęga...;)
                                                  • kwasna_cytryna Re: zimno 04.08.03, 09:11
                                                    Obiecanki-cacanki - Edi koleżanki
                                                    Słowa dotrzymuje tylko jak jej pasuje :PPP
                                                  • edzioszka Re: zimno 04.08.03, 09:17
                                                    Spytał raz koguta ptasi dziennikarz:
                                                    "Dlaczego piejąc powieki zamykasz?"
                                                    A kogut odrzekł: "Dalibóg, nie kłamię-ć!
                                                    Mój repertuar cały znam na pamięć"...;)

PS. Cytrynko, zmień juz płytę, litości...;)
                                                  • kwasna_cytryna Re: zimno 04.08.03, 09:22
                                                    "Niechaj się nigdy słaby na mocnych nie dąsa.
                                                    Zaufana w tym pszczoła, że dotkliwie kąsa,
                                                    Widząc, iż słoń ogromny na łące się pasie,
                                                    A na nią nie uważa, choć przybliżyła się,
                                                    Chciała go za to skarać. Gdy kąsać poczęła,
                                                    Cóż się stało? Słoń nie czuł, a pszczoła zginęła."

P.S. Zmieniłam :PPPP
                                                  • edzioszka Re: zimno 04.08.03, 09:26
                                                    Raz małpa nie grzesząca bynajmniej urodą,
                                                    zaczepiła kangura: "Czy wyglądam młodo?
                                                    A wie pan, skąd pochodzę, szanowny kolego?"
                                                    "Jeśli sądzić po zmarszczkach to z Arki Noego..."

PS. :P
                                                  • kwasna_cytryna Re: zimno 04.08.03, 09:30
                                                    "Rada małpa, że się śmieli,
                                                    Kiedy mogła udać człeka,
                                                    Widząc panią raz w kąpieli,
                                                    Wlazła pod stół - cicho czeka.
                                                    Pani wyszła, drzwi zamknęła;
                                                    Małpa figlarz - nuż do dzieła!
                                                    Wziąwszy pański czepek ranny,
                                                    Prześcieradło
                                                    I zwierciadło -
                                                    Szust do wanny!
                                                    Dalej kurki kręcić żwawo!
                                                    W lewo, w prawo,
                                                    Z dołu, z góry,
                                                    Aż się ukrop puścił z rury.
                                                    Ciepło - miło - niebo - raj!
                                                    Małpa myśli: "W to mi graj!"
                                                    Hajże! Kozły, nurki, zwroty,
                                                    Figle, psoty,
                                                    Aż się wody pod nią mącą!
                                                    Ale ciepła coś za wiele...
                                                    Trochę nadto.. Ba, gorąco!...
                                                    Fraszka! małpa nie cielę,
                                                    Sobie poradzi:
                                                    Skąd ukrop ciecze,
                                                    Tam palec wsadzi.
                                                    - Aj, gwałtu! Piecze!
                                                    Nie ma co czekać,
                                                    Trzeba uciekać!
                                                    Małpa w nogi,
                                                    Ukrop za nią - tuż, tuż w tropy,
                                                    Aż pod progi.
                                                    To nie żarty - parzy stopy...
                                                    Dalej w okno!... Brzęk! - Uciekła!
                                                    Że tylko palce popiekła,
                                                    Nader szczęśliwa.
                                                    Tak to zwykle małpom bywa."
                                                  • edzioszka Nagrobek hieny...;) 04.08.03, 09:33
                                                    pod tym pachem spoczywa hiena umarła,
                                                    co by chętnie po śmierci sama siebie zżarła...;)

PS. mnostwa rozkoszy podniebień z okazji śniadanka...:)))
                                                  • kwasna_cytryna Re: urzędnicze gadanie :PPPP 04.08.03, 09:35
                                                    "Siedzi sroka na żerdzi
                                                    I twierdzi,

Że cukier jest słony,
                                                    Że mrówka jest większa od wrony,
                                                    Że woda w morzu jest sucha,
                                                    Że wół jest lżejszy niż mucha,
                                                    Że mleko jest czerwone,
                                                    Że żmija gryzie ogonem,
                                                    Że raki rosną na dębie,
                                                    Że kowal ogień ma w gębie,
                                                    Że najlepiej fruwają krowy,
                                                    Że najładniej śpiewają sowy,
                                                    Że bocian ma dziób zamiast głowy,
                                                    Że lód jest gorący,
                                                    Że ryby się pasą na łące,
                                                    Że trawa jest blaszana,
                                                    Że noc zaczyna się z rana,

Ale nikt tego wszystkiego nie słucha,
                                                    Bo wiadomo, że sroka jest kłamczucha."
                                                  • edzioszka Re: urzędnicze gadanie :PPPP 04.08.03, 09:40
                                                    ale puściła farby...;)
                                                  • kwasna_cytryna Re: urzędnicze gadanie :PPPP 04.08.03, 09:44
                                                    Raczej upuściła komuś krwi .... :PPPP
                                                  • edzioszka Re: urzędnicze gadanie :PPPP 04.08.03, 09:48
                                                    pijawką byłaś ale utyłaś???...;)
                                                  • kwasna_cytryna Re: urzędnicze gadanie :PPPP 04.08.03, 09:53
                                                    Motylem byłaś, ale znów trafiłaś, kulą w płot :PPPP
                                                  • edzioszka Re: urzędnicze gadanie :PPPP 04.08.03, 09:55
                                                    dalej skaczesz Pchełko???...;)
                                                  • kwasna_cytryna Re: ptasi mózg :PPPP 04.08.03, 10:01
                                                    "Dnia pewnego leśne ptaki
                                                    Przeczytały napis taki:
                                                    Tu dla mody i ozdoby
                                                    Wymieniamy ptasie dzioby!
                                                    Szlifujemy, poprawiamy
                                                    I zapłaty nie żądamy.

Widzą ptaki: dziupla w drzewie,
                                                    Kto w tej dziupli jest - nikt nie wie.

Powiedziały mądre sowy:
                                                    - Nowy dziób to kłopot nowy,
                                                    Poczekajmy z tym do zimy,
                                                    A na wiosnę - zobaczymy.

Słowik nie chciał zmienić dzioba:
                                                    - Mnie się właśnie mój podoba.

Szpak powiedział: - Po co zmiany?
                                                    Dziób mam pięknie szlifowany.

Rzekła pliszka: - Może są tu
                                                    Jakieś dzioby do remontu,
                                                    Do poprawek, do przeróbek,
                                                    Lecz nie mój wytworny dzióbek.

Gwizdnął kos: - Znam chwyt najprostszy,
                                                    Dobrze wiem, jak dziób się ostrzy.

Gil-żółtodziób ćwierknął: - Oby
                                                    Wszyscy mieli takie dzioby!

Dzięcioł milcząc w korę pukał,
                                                    Bo go raz już ktoś oszukał,
                                                    Pukał w korę i sikorę
                                                    Ostrzegł jeszcze w samą porę.

Z dziupli wylazł lisek rudy,
                                                    Zaklął: - Na nic wszystkie trudy!
                                                    Ptakom już nie udowodnię,
                                                    Że się trzeba nosić modnie.
                                                    Ptak ma ptasi mózg! Z tej racji
                                                    Znów zostałem bez kolacji."
                                                  • edzioszka Re: ptasi mózg :PPPP 04.08.03, 10:03
                                                    ech ta Cytrynka co się w robotce wynudza...;)
                                                  • kwasna_cytryna Re: ptasi mózg :PPPP 04.08.03, 10:09
                                                    Ech ta Edi, co szaleństwem ogarnięta ... :PPPP
                                                  • edzioszka Re: ptasi mózg :PPPP 04.08.03, 10:12
                                                    od zawszeć stoicki spokój mnie cechuje...;)...i pamiętliwa nie jestem...;)
                                                  • kwasna_cytryna Re: ptasi mózg :PPPP 04.08.03, 10:19
                                                    Pamiętliwa może nie jesteś, ale za to jesteś nieźle zaprogramowana krwiożerca
                                                    sokowirówka, albo inny ekspress do kawy :PPPPP
                                                  • edzioszka Nekroromantic-post??? 04.08.03, 10:39
                                                    i polała się krew wprost z otwartej aorty...;)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Nekroromantic-post??? 04.08.03, 15:17
                                                    No widzisz... to tej pory mogłam Cię tylko posądzać o krwiożercze instynkty, a
                                                    teraz to mam pewność. Widocznie aż tak Cię boli ... A mogło nie boleć, sama
                                                    sobie to zrobiłaś, widocznie masochizm nie jest Ci obcy ...
                                                  • edzioszka Re: Nekroromantic-post??? 04.08.03, 18:24
                                                    bom nie z soli ani roli...;)
                                                  • kwasna_cytryna Re: Nekroromantic-post??? 04.08.03, 18:31
                                                    No tak ... Ty nie potrafisz się w słup soli zamienić, choć obiecujesz od dawna,
                                                    ani chłopskim rozumem się posłużyć ....
                      • gitman Re: zimno 03.08.03, 22:29
                        nie chwytaj za szklo to sie nei pokaleczysz. :P
                        • edzioszka Re: zimno 03.08.03, 22:30
                          bedziem rezać???...;)
                        • ka_27 zimno 03.08.03, 22:31
                          To była Twoja wódka i Twoja zakąska,
                          nie mówiąc już o Twoim szkle ... :-)
                  • edzioszka Re: zimno 03.08.03, 22:20
                    Ty Gitmanku to masz wyczucie sytuacji i wiesz jakie przyprawy stosuję...;)
                    • gitman Re: zimno 03.08.03, 22:23
                      sol i pieprz beda dobra przeciwwaga dla cytrynowych slodkosci. ;P
                      • edzioszka Re: zimno 03.08.03, 22:25
                        ona we Francji zdobyła specjalizację, dziwisz się?...;)
                        • Gość: aniela Re: zimno IP: *.acn.waw.pl 03.08.03, 22:28
                          ja sie dziwie. ze mi rozmydlacie watek jakimis osobistymi sprawami, ktore mnie
                          nei interesują

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka