Dodaj do ulubionych

Chi parla italiano - parte 4! :-)

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 09:38
Ciao a tutti! Elle, Cichy, Adam! Tamten watek jest za dlugiiiiiii!!!!!!!!!! Przechodzimy tu OK?
Obserwuj wątek
    • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 09:55
      Ej!!!!! Spicie????? Wstawac!
      Elle: jeszcze syndrom dnia wczorajszego po imprezce????

Cichy: co tam tak czytasz zawziecie,ze nie masz czasu odpowiedziec???

Adam: Ktos obiecywal,ze bedzie o nas pamietal... zadnego wpisu na forum, zadnego maila...

Elle&Cichy: Odzywal sie do was Adam?
    • Gość: elle Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 195.94.222.* 06.08.01, 09:57
      Ciao tutti! Ci sono con voi di nuovo. Inizio di settimana ho spaventoso. Dopo
      scrivero di piu, ora non che la forza. Saluti.
      Cichy, kupiłeś już słownik?
      • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 10:03
        Czesc Kicia! Co sie dzieje w pracy? Lunedi e` sempre tragico! Dai non stare giu`! Dizsiaj nie ma
        jednego z moich szefow , tego, ktory jest stronzo1 wiec jestem super zadowowlona!
        • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 10:19
          Ale dzisiaj zapracowani! TO takie postanowienie poniedzilakowe, ze w tym tygodniu nie bedziemy sie
          obijac?!?!? O, tez ide troszke popracowac!

Gdzie Adam?????? On chyba nie pracuje? W Detroit!?!?!
          • Gość: elle Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 195.94.222.* 06.08.01, 10:47
            Internet działa u mnie jakby chciał, a nie mógł. Adam się nie odzywa, Chicca
            naprawdę nic ci na ten temat nie wiadomo? ; )
            • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 10:56
              Elle, nic a nic! Ach ten Adam! Ciekawe czym on jest tam tak zejety???? U mnie tez dzisiaj internet
              strasznie kaprysny!!! Czemu masz zly humorek? Cichy chyba sie wzial wreszcie do pracy! :-)))
              • Gość: Cichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 11:12
                Witaj Elle
                Ups, troszeczke sie zapracowalem, ale jeszce odpisywalem na e-maila i tak sie
                zagapilem, a poza tym pragne zwrocic uwage, ze nikt nic nie mowil o zmianie
                watku,

U mnie net jest OK

Co sie tyczy adama, coz pojechal do USA, tam sie nie siedzi na forum w
                godzinach pracy :)), liczylbym raczej na mail.

Elle nie jeszcze nie kupilem slownika, moze cos doradzicie?, czy wystarczy
                jakis kieszonkowy? :)), czy moze bylby tu raczej potrzebny slownik wloskiego
                slangu :)

• Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 217.99.1.* 06.08.01, 11:29
                  Macie jakis pomysl na to, zeby mi sie zachcialo pracowac? Chociaz dzisaj widze, ze i wy jestescie
                  troche zajeci wiec moze sie zajme praca.. ja chce zeby byl nadal weekend!!! Uffa! Che tristezza!
                  • Gość: elle Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 195.94.222.* 06.08.01, 11:36
                    Pytasz dlaczego mam zły humorek? Otóż:
                    1. internet non funziona corettamente
                    2. oggi sono venuto in ritardo in ufficio perche di traffico, un guasto tram e
                    pellegrini nell cetro della citta
                    3. sono da sola e devo sostituire una ragazaa che adesso fa vacanze (!!!!!!!!)
                    4. io ho bisogna di vacanza e sono impaziente
                    5. non ho fiducia di mio “amico”
                    6. e cosi via.

Cichy, kup sobie słownik nie za duży nie za mały. Kieszonkowy jest do niczego,
                    dla mnie często brakuje właściwych słów. Ciekawa jestem, czy w Stanach ludzie w
                    pracy klepią na forum tak jak my. Przeczytałam dzisiaj parę artykułów o rynku
                    pracy w Polsce i włosy mi stanęły na głowie. Pora umierać.

• Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 217.99.1.* 06.08.01, 11:50
                      Elle! Dobiamo fare qualcosa zon italiano di Cichy!

Cichy: lezione numer uno: MI chiamo Cichy, sono un ragazzo mol simpatico e anche molto bello.
                      Vengo dalla Polonia. Cerco delle belle ragazze italiane! :-)))

glowa do gory! Rynek pracy zawsze jest do .... . POtym przeciez wszyscy mamy prace, ty masz nawet
                      przerwe na zarelko ( Cichutki chyba tez ) ja mam pare mniejszych na papieroska, Adam jest w Detroit.
                      Mimo nawalu obowiazkow mamy czas na stukanie na forum... Zyc nie umierac! Che altro si potrebbe
                      volere dalla vita!

Cichy: kiedy masz troche czasu? Wezme cie na zakupy i wybierzemy razem slownik. Tak dalej byc nie
                      moze,ze piszemy po polsku!
                      • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 217.99.1.* 06.08.01, 11:59
                        I nie narzekaj na pielgrzymow! Oni sie wlasnie super bawia! Pozazdroscic! MOja kolezanka wybrala
                        sie na pielgrzymke. I wcale nie idzie po to zeby sie modlic! A znajac ja to ta pielgrzymka naprawde nie
                        duzo ma wspolnego z religia ( oczywiscie nie dla wszystkich ). Tez bym chciala sie wybrac! Tylko
                        troche mnie przeraza te 300 km!

A co to za amico misterioso del quale non ti fidi? Dai raconta! NOn avere segreti!

Cichy: ona cos przed nami ukrywa! Ma jakiegos amico i my o tym nie wiemy!
                  • Gość: Cichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 12:00
                    tak to ponownie ja,
                    Elle rynek pracy jest jaki jest kazdy widzi, ale nie ma sie co zalamywac (choc
                    z drugiej strony), dobrze mozna zaczac lekko panikowac, z tym, ze bez przesady.

Powody twego zlego humoru: internet, korki, brak urlopu (chyba) - jest to tzw.
                    syndrom przepracowania, ale raczej stawialbym na syndrom poniedzialku - objawy
                    dosc silne, ale do zniesienia i krotkotrwale. Co do porad odnosnie slownika
                    wlasnie o czyms takim myslalem - Chicca chce mnie zabrac na zakupy wiec moze
                    jeszcze mi cos podpowie.

Chicca jeszcze jedno nie ma sposobu uniwersalnego na to, zeby chcialo sie
                    pracowac, kazdy musi do tego dojsc sam :)
                    • Gość: ichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 12:02
                      dzieki za podpowiec o co chodzi Chicca :)), amico powiadasz, faktycznie Elle
                      moze zdradzisz rabek tajemnicy?
                      • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 217.99.1.* 06.08.01, 12:17
                        Wlasnie pisze do Adama mail. Pozdrowic go od was?
                        • Gość: Cichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 12:22
                          a jak myslisz?
                          • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 217.99.1.* 06.08.01, 12:28
                            No nie wiem, ja jestem troche obrazona i z oporami pisze tego maila...
                            • Gość: Cichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 12:35
                              :)) obrazona, hmmm,
                              Elle Adam sobie niezle nagrabil, nie odzywa sie do Chicci, no to wpadl po same
                              uszy, teraz juz mu nic nie pomoze :)
                              • Gość: elle Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 195.94.222.* 06.08.01, 13:18
                                Oj tak, macie rację, ja mam tak, że jak mi się dzień zacznie beznadziejnie, to
                                już tak potem się ciągnie i ciągnie. Optymizmu dzisiaj raczej z siebie nie
                                wykrzesam. Myśl, że czeka mnie jazda autokarem jeszcze bardziej mnie rozbraja.
                                Może być fajnie, nie? Czasem jedzie fajne towarzystwo, ale z reguły można się
                                nasłuchać tylko ile i gdzie można zarobić, a jak powiesz komuś, że PO PROSTU
                                JEDZIESZ NA WAKACJE, to robi wielkie oczy. Oj, niedobrze ze mną. Nie chcę was
                                zarazić moim dziesiejszym pesymizmem. Co do amico, hm, hm hm hm, hm, ale o co
                                chodzi??????!!!!!?????????
                                Adam ma przekopane, fakt. Musimy mu wybaczyć, na pewno długo mu zajęło
                                odsypianie lotu, a poza tym u niego teraz jest noc, więc pewnie też śpi.
                                Chicca,trochę cierpliwości, wróci, wróci już niebawem, wiem coś o tym ;)
                                • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 13:24
                                  Cholera, zapomnialo mi sie: kiedy wyjezdzasz Elle? A wiesz co jest jeszcze fajnego w taki
                                  towarzystwie? Pytanie czy pracujesz na stalki czy na godzinki! Hi,hi,hi!!!! A wiecie ile razy mialam
                                  przechlapane jak w Rzymie nieopatrznie wyrwalam sie po polsku z jakim komentarzem a
                                  komentowana osoba odpowiadala mi po polsku? :-) Ja wkrotce zostane tu sama!!!!!! Cichy! A ty kiedy
                                  na urlop????

A teraz wyskocze jak Filip z konopii: a moze bysmy sie tak spotkali?
                                  • Gość: elle Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 195.94.222.* 06.08.01, 13:33
                                    Oj ja dopiero pod koniec sierpnia, ostatni tydzień :(((( Ale są wtedy jeszcze
                                    we Włoszech wielkie arbuziory (mniam mniam). Na razie nie mogę dużo pisać, mam
                                    coś do zrobienia. Buona idea, Chicca. Tak na marginesie, najlepiej nie
                                    przyznawac się, że jest sie z Polski, takie jest moje smutne doświadczenie z
                                    Włoch.
                                  • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 13:34
                                    OK, jak nie chcecie to nie! Moze jeszcze za wczesnie a moze wcale nie powinnismy sie spotkac... no
                                    nie wiem...ja jestem ciekawa jak wygladacie!
                                    • Gość: elle Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 195.94.222.* 06.08.01, 13:43
                                      Dlaczego twierdzisz, że nie chcemy? Ja mam parę fajnych doświadczeń z takich
                                      spotkań z internetowych znajomości (trzech facetów) . Ale to są emocje!!!!!!!
                                      Zawsze to były bardzo fajne doświadczenia, bo wiadomo, że osoba z którą się
                                      spotykasz jest wyselekcjonowana z milionów i nie jest to byle kto. Jeśli chodzi
                                      o nas - jak nam się fajnie gada na forum, no może nam sie fajnie gadać live, no
                                      chyba że ktoś liczy na coś innego. No, ale będzie jeszcze czas, żeby o tym
                                      pogadać, na razie naprawdę muszę popracować !!!!!!! paaaaaa
                                      • Gość: Cichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 14:04
                                        Jak to jest, ze jezeli jedno ma chwile przerwy, to drugie ma cos do zrobienia?
                                        Elle wiec jednak jedziesz autokarem. Moze cos mi umknelo, ale kiedy wyjezdzasz?
                                        i na jak dlugo?

A tak poza tym to tez jestem ciekaw jak wygladacie. Moze i pomysl o spotkaniu
                                        nie jest zly, choc ja nie mam jeszcze takich doswiadczen w przeciwienstwie do
                                        innych :)), ktorzy widze sa juz weteranami w tej kwestii.

Wiesz Chicca co sie tyczy mojego urlopu to raczej nie przewiduje w najblizszym
                                        czasie :(. Coz ktos musi pracowac, aby na urlop ktos inny jezdzic mogl.

A co robilyscie przez weekend?
                                        • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 14:30
                                          Ja dzisiaj pracuje, troche malo wydajnie bo caly czas cos do was stukam! Napisalam Adamowi
                                          dlugiego maila ( chyba nawet na takiego nie zasluzy! ) i pozdrowilam go od was. Mam nadzieje, ze nie
                                          macie nic przeciwko. W gruncie rzeczy on tam biedny jest sam, tyle km od ojczyzny!
                                          W weekend? Coz.. Piatek ogladalismy ze znajomymi u mnie filmy, zeby nam sie lepiej ogladalo
                                          troszke pilismy, potem poszlismy spac ( ja oczywiscie pierwsz zasnelam !) , rano wspolne sniadanko,
                                          dochodzenie do siebie a potem sprzatanie.W sobote wieczorem dla odmiany spalam u mojej
                                          przyjacioleczki, spotkalam wreszcie kogos kogo nie widzialam juz dlugo a bardzo chcialam zobaczyc
                                          ... i to tyle . W niedziele bylam na dzialce, zebralam troche grzybkow ( tylko zeby wam nie przyszlo do
                                          glowy,ze o halucynogennych grzybkach mowie! ) i jak wrocilam do domu to weekend sie juz skonczyl.
                                          To tyle, nic specjalnego ale w sumie milo bylo. A wy?
                                          • Gość: Cichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 14:42
                                            co sie tyczy mojej osoby to juz wiecie, wiec nie ma sensu sie rozpisywac, moze
                                            jeszcze tylko dodam, ze w sobote wybieralem sie na jakas impreze do "Parku"
                                            albo gdzies indziej, ale ostateczie to nic mi z tego nie wyszlo. Ogolnie bylo
                                            jako tako, wyspalem sie jak nigdy dotad, ale, ze wczoraj troche posiedzielismy,
                                            to zaczynam robic sie spiacy i co tu zrobic?
                                            • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 14:52
                                              Do Parku chodzisz? Czyli spokojny z ciebie studencik! :-))) Zartuje, w Parku jest OK.
                                              Zeby nie spac w pracy trzeba znalezc sobie cos do zrobienia! Tylo,ze zeby znalezc cos co nam sie
                                              bedzie chcialo robic, i zeby to bylo na tyle wciagajace zeby wyprowadzic nas z drzemopauzy ale nie za
                                              bardzo, tak zeby mimo wszystko pozostac choc troche w tym blogim otepieniu to trzeba sie porzadnie
                                              nawysilac! A jak sie jest sie zaspanym to komu sie chce tak wysilac??? Circolo vizioso!!!! A ja dzis
                                              wyjatkowo nie jestem spiaca. Tylko, ze strasznie mi sie jesc chce!!!! Kto mi cos przugotuje??? Ellle:
                                              nie pracuj tyle!!!!!!!!!
                                              • Gość: Cichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 15:00
                                                Czy Park jest wyznacznikiem spokojnego studenta?, a jesli tak, to ktora knajpa
                                                wrecz przeciwnie? Jak mam to rozumiec, pomimo tego, ze zartowalas? :)
                                                • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 15:15
                                                  No tak jakos spokojnie mi sie Park kojarzy.. ale ja malo sie po dyskotekach rozbijam wiec nie wiem...
                                                  :-)))) Mam nadzieje,ze cie nie urazilam bo sadzac po tym jak szybko odpowiedziales... :-))))
                                                  • Gość: Cichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 15:26
                                                    akurat odswieylem strone, dlatego tak szybko odpowiedzialem - nie nie urazilas
                                                    mnie, ale fakt faktem, ze i ja sie po dyskotekach nie szwedam zbyt czesto, wiec
                                                    tez do konca nie wiem. Co jak co ale Park jeszcze do niedawna byl jaki taki,
                                                    ale ostatnio mam wrazenie, ze knajpa robi sie dosc snobistyczna?

Wiec moze mi powiesz, do ktorej dyskoteki w Warszawie Ty zwykle chodzisz i
                                                    uwazasz, ze jest najlepsza? Moze Elle równiez sie wypowie
                                              • Gość: elle Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 195.94.222.* 06.08.01, 15:03
                                                A ja spałam przez cały weekend z krótkimi przerwami na czytanie “Geografii
                                                intymnej kobiety” i rozmyślanie o różnych bzdetach, od których do dzisiaj boli
                                                mnie głowa. Min. o amico e fiducia.. Mi też chce się jeść!!! I pić!
                                                • Gość: Cichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 15:08
                                                  Geografia intymnej kobiety? hmm

A juz sie najadlem, a po tym jak zaczelyscie wspominac o jedzeniu i piciu to
                                                  otworzylem sobie butelke z mineralna i zaspokoilem pragnienie.
                                                  Wiecie dzisiaj jest zdecydowanie zbyt slonecznie za oknem zeby siedziec w
                                                  pracy, chetnie juz bym sie urwal.
                                                  • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 15:28
                                                    A ty leniuszku masz zdecydowanie za dobrze w pracy! Najedzony, napity, slonko mu w buzie grzeje!
                                                    Rewelia! Nie to co my , prawde Elle? Glodne, zle, zapracowane!
                                                • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 15:26
                                                  Geografia intymna kobiety? O czym to???? Kto to napisal? Moze zaczne znowu czytac ksiazki???
                                                  Elle: scirivi ci qualcosa aproposito di quel amico!!!!! Se non ti va di scrivercelo qua mandaci le mail!
                                                  • Gość: elle Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 195.94.222.* 06.08.01, 15:31
                                                    sei davvero curiosa ;) va bene, aspetta il mio meil.
                                                  • Gość: Cichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 15:36
                                                    tak a w jezyku ktorym ciemny lud wlada?

nie slonce na szczescie nie grzeje bo nie z tej strony mam okno, bedzie grzalo
                                                    za jakies 2h. :)
                                                  • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 15:39
                                                    A wystarczylo kupic sobie slownik i te bys wiedzial Tesoruccio! :-P
                                                  • Gość: elle Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 195.94.222.* 06.08.01, 15:50
                                                    e fatto!
                                                  • Gość: Cichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 15:53
                                                    no coz narazie nie mam, probowalem znalezc w sieci, ale z marnym skutkiem,
                                                    Czy ktos sie oferowal do nauki :)
                                                  • Gość: elle Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 195.94.222.* 06.08.01, 15:58
                                                    No cóż, cały czas probujemy, nawet Chicca rano pisała jakieś proste zdania dla
                                                    ciebie. Ale wiesz co, nawet z dwiema nauczycielkami, bez słownika ani w ząb. Na
                                                    onecie jest techniczny włosko polski, ale jest tak śmieszny, że czasami
                                                    wychodzą bardzo dziwne rzeczy. Spac! Jeść! Pić! Kiedy ten dzień się
                                                    skończy?!!!!
                                                    Aha, pytałeś kiedy wybywam na wakacje, sorry nie jestem za bardzo na bieżąco z
                                                    postami, pisałam już o końcu sierpnia : ( dopiero…
                                                  • Gość: Cichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 16:05
                                                    ten slownik na onecie to syf, jedyny, ktory jest w miare dobry to angielski,
                                                    wloski jest do bani, najprostrzych slow tam nie ma.

aje jak kupie slownik to zobaczycie!!! :)

koniec sierpnia na wakacje, hmm, to chyba w sam raz, tym bardziej, ze bedziesz
                                                    jechac autokarem, bedzie chlodniej, no i chyba turystow jest mniej?
                                                  • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 16:01
                                                    Obydwie az sie rwalysmy zeby cie nauczyc wloskiego ale widac,ze uczen wcale nie jest pilny! Troche
                                                    wyzej masz nawet pierwsza lekcje!
                                                  • Gość: Chicca troche brzydkich slow po wlosku! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 16:05
                                                    A wiecie jaka tragedia sie wydarzyla??? Ten wstretny szef, z ktorym zawsze sie tak kloce mila byc
                                                    tydzien na urlopie ale pracoholik stwierdzil, ze jutro wraca!!!!!!MAnaggia! POrca puttana!!!! Cazzarola!!!
                                                    Sto gran figlio di ... buona donna :-))) !
                                                  • Gość: elle Re: troche brzydkich slow po wlosku! IP: 195.94.222.* 06.08.01, 16:10
                                                    : ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Nie będziesz się nudzić! Uważaj na niego!
                                                  • Gość: Cichy Re: troche brzydkich slow po wlosku! IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 16:16
                                                    a moze szef stwierdzi, ze nie wytrzyma tak dlugo bez twoich opryskliwych
                                                    odzywek wraca bo sie stesknil
                                                  • Gość: elle Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 195.94.222.* 06.08.01, 16:06
                                                    wiesz, on chyba oczekuje jakichś atrakcji specialnych na tych lekcjach? :)
                                                    co, Cichutki, no powiedz nam czego oczekujesz od swoich dwóch profesorek?
                                                  • Gość: Cichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 16:14
                                                    No, mmm, ten tego co to ja chcialem hmmm, przede wszystkim nauczyciel powinnien
                                                    zadbac o to, aby uczen nie nudzil siena takiej lekcji i aby chetnie na nie
                                                    uczeszczal wiec przebieg lekcji nalezy do profesorek i do ich inwencji
                                                    tworczej. Napewno juz same one zachecaja ucznia do uczeszczania na lekcje, ale
                                                    profesorki przciez o tym nie wiedza, wiec nie wiem nie chcialbym nic
                                                    sugerowac :)) - no ale przede wszystkim to czysta wiedza, przy czym nie wolno
                                                    osiasc na laurach niezbedna jest rowniez praktyka bez tego ani rusz, co wiecej
                                                    wydaje mi sie, ze wiedze mozna zdobywac w drodze praktyki, ale jednak mimo
                                                    wszystko niezbedne sa podstawy
                                                  • Gość: elle Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 195.94.222.* 06.08.01, 16:19
                                                    Koniec sierpnia to wbrew pozorom dobry czas na Włochy, bo w sierpniu na
                                                    południu jest tak gorąco, że żyć sie nie da, kto się rusza to stara się stamtąd
                                                    uciekać w tym okresie. A poza tym już pisałam, że w autokarach z reguły nie
                                                    jeżdzą turyści tylko ludzie pracujący ;) Już się boję, jak kupisz sobie ten
                                                    słownik!!!
                                                    Ja już sie z wami na dzisiaj pożegnam, idę do domu spać, bo jak wiecie całą noc
                                                    nie spałam, bo myślałam o bzdetach (wyspałam się w weekend). No to a domani,
                                                    kochani (nawet się zrymowało).

• Gość: Cichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 16:23
                                                    skoro tak to do jutro
                                                    trzymaj sie cieplo, co dzisiaj chyba nie bedzie trudne
                                                  • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 16:39
                                                    Ciao Elleeeee!!!!!! Wyspij sie! Sen jest najlepszy na wszystko! I nie mysl za duzo o wszystkim tylo zyj
                                                    chwila! Dzieki za mailika! E poi in mezzo a tanti stronzi ci si puo` trovare sempre un ragazzo bravo!

Cichy: no tak, cicha woda brzegi rwie... Jesli chodzi o inwencje tworcz profesorek to podejrzewam,ze
                                                    przechodzi ona najsmielsze oczekiwania ucznia... Uczen zapewne odbyl juz jakies wstepne
                                                    przeszkolenie teoretyczne?JA proponowalabym przejsc w takim wypadku od razu do praktyki bo to i
                                                    ciekawsze i wieksze efekty przynosi... oczywiscei uczen tez moze zaproponowac jakies urozmaicenia
                                                    wykladanego przedmiotu :--))))
                                                  • Gość: Cichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 16:57
                                                    fakt uczen ma solidne podstawy teoretyczne choc nie takie jak by chcial i pewna
                                                    praktyke... ale nadal nie rozumie wielu...slow wiec potrzebuje jeszcze nauki
                                                    aby dojsc do perfekcji. Mysle, ze blad tkwi rowniez w zlej wymowie i potrzebne
                                                    bylyby cwiczenia jezykowe :), ale to juz odrebna kwestia. Nie no lekcje jako
                                                    takie jeszcze sie nie zaczely wiec narazie uwag nie ma
                                                  • Gość: Cichy Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 17:00
                                                    i dzieki za kartke, nareszcie doszla, ale przeciez ona szla prawie caly dzien,
                                                    tym bardziej byla to niesamowita niespodzianka!!!!!!,
                                                    naprawde brak slow, mailem przeslalem Ci print scrren`a
                                                    Dzieki, a w tym napadzie radosci sciskam mocno,
                                                    Cmok!!!
                                                  • Gość: Chicca Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 17:02
                                                    Do jutrs uczniaku! ;-)
                                                  • Gość: Cich Re: Chi parla italiano - parte 4! :-) IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 06.08.01, 17:10
                                                    faktycznie to juz po 17. a wiec do jutra :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka