anchan 18.11.03, 14:46 Raz wybredny Tuareg w Timbuktu Przysiągł, że nie postawi już nóg tu Bo gdziekolwiek spogląda Wszędzie łajno wielbłąda A on szuka krowiego produktu Zaciurkowanam tak, że ledwo zipię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baloo1 Re: echa Timbuktu 18.11.03, 15:14 Zas drugi Tuareg – gdzies z Czadu W kucki siedzac oczekiwal opadu Lecz gorzko sie rozczarowal Gdyz opad ow prezentowal Wlasciwosci plutonu i radu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v2l Re: echa Timbuktu IP: 213.255.126.* 18.11.03, 15:20 A Zona tego w kucki, z Czadu zalowala mu zawsze obiadu ze nic niby nie robi, tylko jakis pluton drobi, i tak dostal totalnego bezwladu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: echa Timbuktu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.11.03, 15:38 ja tylko przechodze kolo Waszych kocykow w drodze do dalekosieznych korzeni Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v2l Re: echa Timbuktu IP: 213.255.126.* 18.11.03, 15:51 nowej czy starej jewropy, czy to prawda, ze Stara Serbia byla pod Krakowem??? ktos moglby to sprawdzic bo juz od roku nosem krece na te informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: echa Timbuktu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.11.03, 16:05 Co do Serbii pod Krakowem. Uderz w stół a Łużyce się odezwą. Czy po "nowej" bedzie nowsza, gruzinska, np.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: echa Timbuktu IP: 213.255.126.* 18.11.03, 16:53 noca i dniem bede jechala do Serbinowa hmmm, Bogumil!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: echa Timbuktu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.11.03, 19:33 Serbinowa Villa Nova ? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: echa Timbuktu 18.11.03, 15:39 Kiedys cos takiego napisalem. Nowych rymow do Timbuktu nie znam, wiec siegam do archiwaliow ;o) Pewien mlodzieniec z Timbuktu Chcial zabic sie, skaczac z wiaduktu A ze jest to plaska kraina Wiaduktu - jak ni ma, tak ni ma Rzekl wiec - "Szukac go bede do skutku" druga wersja : ... Lecz byla to kladka nieduza, A pod nia - sciek lub kaluza Rzekl wiec - "Skakac ja bede do skutku" Odpowiedz Link Zgłoś
wirkkala Re: echa Timbuktu 19.11.03, 11:45 baloo1 napisał: > Pewien mlodzieniec z Timbuktu > Chcial zabic sie, skaczac z wiaduktu > A ze jest to plaska kraina > Wiaduktu - jak ni ma, tak ni ma > Rzekl wiec - "Szukac go bede do skutku" > > druga wersja : > > ... > Lecz byla to kladka nieduza, > A pod nia - sciek lub kaluza > Rzekl wiec - "Skakac ja bede do skutku" A zaś żona tego gościa z wiaduktu Przyłączyła się raz do konduktu Choć zmarłego nie znała Strasznie głośno płakała Chcąc poćwiczyć pogrążanie się w smutku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: echa Timbuktu IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 19.11.03, 13:55 tymczasem minister zdrowia w Zambii powiedzial: okropnie mnie mdli kiedy do konduktu w Timbuktu nie przylacza sie do cwiczenia smutku ten z klanu Guptow, lecz zona tego co ma skoczyc z wiaduktu Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: echa Timbuktu 19.11.03, 14:32 czwarty Tuareg z Timbuktu doczekal sie milosci fruktu z Ernestyna z Warszawy necza go teraz obawy o kolor tego produktu wez dziecko se chlopie zrob tu! Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: echa Timbuktu 19.11.03, 14:42 Za to piąty, na środku Sahary, Postanowił w czyn wcielić zamiary Lecz, że czyn był to zbrojny Doprowadził do wojny. Sam wcielony za dom ma koszary. Jak pragnę, 10 małych Murzynków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: echa Timbuktu IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 19.11.03, 15:54 Nastepny z Timbuktu byl szosty co najadl sie kapusty, na dromadera wspiac sie nie mogl mizera bo mial wciaz upusty. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: echa Timbuktu 18.11.03, 15:55 Wciąż bezwładny i w kucki ten w Czadzie Drapiąc się jedną ręką po zadzie Drugą wzbudzał jądrową Reakcję łańcuchową Trzecią stracił był w furii napadzie Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: echa Timbuktu 18.11.03, 16:16 Zas trzeci Tuareg – z Bamako Byl dealerem bojlerow Rafako. I dziwil sie, choc byl niemlody, Ze mimo braku wody Sprzedawaly sie tam jako tako. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: echa Timbuktu IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 18.11.03, 16:47 ten pierwszy wybredny z Timbuktu Tuareg, bo ktoz inny byc mogl do Indii w droge sie udal tam krowie talerze jak ulal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: echa Timbuktu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.11.03, 06:46 Czy nie wstyd, że nasz konsul w Timbuktu nie odróżnia frachtu od fruktu ? I dziwić się,że w Ghanie Nie jesteśmy dziś w stanie sprzedać nic, nawet ćwierć półproduktu ? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: echa Timbuktu 19.11.03, 07:46 Odpalilo mi, to jest zarazliwe, po drodze do roboty po ciemku mi sie wymyslilo. Macie lepszy jakis pomysl na ostatni wers? Pewien architekt zieleni z Timbuktu Klopot pewien mial z klanem Guptow Gdzie nie roslyby frukta Wielblad Guptow wnet tupta Depta trakt tam gdzie mak u akweduktu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: echa Timbuktu IP: 213.255.126.* 19.11.03, 08:12 ja mam tylko ostatni wers co za mna chodzi: Ideal siegnal bruk_tu Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: echa Timbuktu 19.11.03, 09:16 Moze byc tak : > Pewien architekt zieleni z Timbuktu > Klopot spory mial z klanem Guptow > Bo gdziekolwiek roslyby frukta > Wielblad Guptow wnet tupta > Po rabatkach i u stop akweduktu ??? Przy okazji, do Kanuka : Kanuku, zrodla podawaj, do kanuka ! ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: echa Timbuktu IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 19.11.03, 11:08 Gazeta poranna z Timbuktu podala ze architekt juz nie ma klopotow z wielbladem klanu Guptow- wzial fuzje i zastrzelil to bydle co nie szanuje zieleni Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Zadanie bojowe 19.11.03, 14:57 Przenoszac sie z Sahary na polnoc Europy limerykant napotyka na rownie trudne zadania. O dunskie miasta i miasteczka mi chodzi. Oczywiscie przy jakichs Tommerupach i Korupach nie ma he he problemu. Ale takie Roskilde? Aarhus? Billund? Hoje Tastrup? Toz to nawet nie wiadomo jakiego po polsku jest rodzaju, nie to co Helsinki, np. No. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Zadanie bojowe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.11.03, 17:12 a ja kiedys zrobilem tekst, zlozony wylacznie z nazw produktow sklepu IKEA. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Zadanie bojowe 19.11.03, 17:16 żyła pewna panienka w Roskilde co paliła jedynie sort Milde ale nic nie wskórała raka płuc przywitała. okryło się żałobą Roskilde. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Zadanie bojowe 19.11.03, 17:20 raz pewien jegomość w Aarhus krzyczał "Moim praprzodkiem był Jan Hus!" I by wytrwać w etosie sam się spalił na stosie, co zdumiało mieszkańców Aarhus. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Zadanie bojowe 19.11.03, 17:22 jeszcze daj cos o Esbjergu i bedzie cala Dania :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Zadanie bojowe 19.11.03, 17:24 młodzieniec żył raz w mieście Billund, który z płynów wybierał cny burgund podlewając nim kwiatki tak szokował dzierlatki, że stan traumy powszechny był w Billund. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Zadanie bojowe 19.11.03, 17:27 czyzby o burgundy bily sie Kunegundy ? w Danii mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Zadanie bojowe 19.11.03, 17:28 dziewuszka raz w mieście pn. Esbjerg krzyknęła "nie cierpię tej k... Bjork! I tak nie cierpiała, że zeszła, jak stała. (Tak stało się hen!w mieście Esbjerg) Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Zadanie bojowe 19.11.03, 17:33 Misianiu, pięknie. Tylko ,że ja lubię Björk. Bo ona śpiewa ,że żyje się 2 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Zadanie bojowe 19.11.03, 17:36 z bólem serca ją tu wpisałam... i jestem lekko violently happy, że mi się limeryk zlimeryczył dzięki Bjork ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Zadanie bojowe IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 19.11.03, 17:43 Miasto Hoje Tastrup bylo znane z katastrof wszystko sie zawalalo, domow bylo za malo, a na ulicach scielil sie trup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Zadanie bojowe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.11.03, 17:47 o ile sie znam na parowozach ,to z limeryczkiem o Tivoli , jesli Misiania przyzwoli, powinien jej pojsc latwo. jak po rozach :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Zadanie bojowe 19.11.03, 17:52 raz pewien ogrodnik z Tivoli ponadziewał różami ravioli. goście jedząc płakali, no bo kolce łykali, a kolczaste są róże w Tivoli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Zadanie bojowe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.11.03, 18:07 Tivolgiobene Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Zadanie bojowe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.11.03, 18:08 bardzo swobodna literowka w tym deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Zadanie bojowe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.11.03, 18:20 ptaki maja radar kierunkowy. ludzie czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Zadanie bojowe 19.11.03, 18:25 się nie przejmują. upływem konkretnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Zadanie bojowe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.11.03, 18:43 tak. bo mowi sie o polozeniu filozoficznym , a nie o "postawie". na luzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Zadanie bojowe 20.11.03, 07:33 Ha, przecieram z podziwu poranne slepia. Ladnie sobie radzicie. Ja z Hoje Tastrup nie wyszedlem poza 'katastru', 'ja zdrow' i 'rastru' (no co?) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Zadanie bojowe nr 2 20.11.03, 08:59 Neuchâtel. Bardzo mi utrudniala ta dziura pisanie moich limerykow lozanskich, przyznam sie szczerze. Jest , owszem, "obywatel", ale to malo cus. Zeby bylo gorzej , to Neuchâtel niezmienny pozostaje w obliczu zmieniajacych sie przypadkow. Niczym opoka jest. Piekniescie sie tu bawili , pieknie ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Zadanie bojowe nr 2 20.11.03, 09:17 Pewien Linuxowiec z Neuchatel Na lodowcach trenowal karate Wlazil na Jungfrau I cwiczyl az ustal A mysli mial przy tym wlochate Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Zadanie bojowe nr 2 20.11.03, 09:22 aha. asonansem sie wykpiles, drogi BrezlY ;o) -- "Na bezrybiu i rak ryba, ale nie na naszym" ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Zadanie bojowe nr 2 IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 20.11.03, 10:53 Pewien Timbuktu obywatel obrabowal bank w Neuchâtel. Gdy potem liczyl pieniadze w skupieniu znalazl sie w Neuchâtel w wiezieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Zadanie bojowe nr 2 20.11.03, 11:04 W szpitalu miejskim w Neuchatel Nowy przybyl nam obywatel I jak sie nie wydrze : "Leb ulwac kcem hydrze ! By pokazac, zem jest bohatel" Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Zadanie bojowe nr 2 20.11.03, 11:04 wiecie, ja jak to ja, zawsze o jednym... ;)) pewien kucharz z przedmieścia Neuchatel krzyknął "Boże, spaliłem rozbratel! moich dzieci obiadek taki spotkał wypadek, a brak więcej rozbratla w Neuchatel" Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Zadanie bojowe nr 2 20.11.03, 11:07 jak to mówią, panowie w Neuchatel zamiast moczu oddają muszkatel. picie jest przed siusianiem, więc powstaje pytanie, co pijają panowie w Neuchatel????? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Zadanie bojowe nr 2 Oj, alibi do mnie? 20.11.03, 11:10 Wiesz, naprawde, o takie rzeczy mnie posadzac. Surrealista tez nie jestem i fluidu przy sobie nie nosze. Asonans, no rymujem jak umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Zadanie bojowe nr 2 Oj, alibi do mnie? 20.11.03, 11:16 Etam, co ty. debilem bedac, czasem musze sie do kogos przyczepic w ramach kolezankowania ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Zadanie bojowe nr 2 Oj, alibi do mnie? 20.11.03, 11:20 A jeszcze sie zapytam czy pamietasz o co szlo w tym opowiadaniu o ohydku szaleju. Bo tam bylo o dyskusji czy przyjac Ziemie do Organizacji Planet Zjednoczonych. I tak mi sie to nasunelo jak toto przeczytalem: www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1784587.html Tylko pod zadnym pozorem nie czytaj komentarzy czytelnikow netowych do tego bo nie bedziesz mogl dejeuner wyziac do ust :-( Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Zadanie bojowe nr 2 Oj, alibi do mnie? 20.11.03, 11:26 Ze wstydem sie przyznam, ze nie pamietam Ochydka Szaleja :o( A ten artykul i "dyskusje" zaczalem przegladac wczoraj wieczorem, ale mnie zemdlilo ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Zadanie bojowe nr 2 Oj, alibi do mnie? IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 20.11.03, 11:28 Pewien pan w Neuchâtel chcial na chrypkle kogiel-mogiel -trzeba ukrecic jajka powiedziala aptekarka. Taki okrutny fortel mial miejsce w Neuchâtel. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Zadanie bojowe nr 2 Oj, alibi do mnie? 20.11.03, 11:34 Odnawo raza w gorod Neuchatiel Priszol kniaz Paskiewicz "Wieszatiel" Siadl, zamowil dwa czaje I zlagodziwszy swe obyczaje Zostal znawca "cuisine nouvelle" Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Maszbaluzatem 20.11.03, 11:51 Pewien straznik wartosci z Neuchatel Erotyczna mial slabosc do El Ela czarna czy ruda Myslal ze mu sie uda Za nie biegl wykrzykujac 'ma belle!'. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Maszbaluzatem 20.11.03, 12:00 £a£, ze tak sie po staropolsku wyraze ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Zadanie bojowe nr 2 Oj, alibi do mnie? IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 20.11.03, 12:03 Znany bandyta Jack éventreur osiedlil sie w Neuchâtel zamiast rozpruwac ubijal przepyszne soufflés Jack évantreur z Neuchâtel Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Zadanie bojowe nr 2 Oj, alibi do mnie? 20.11.03, 12:04 Fajne, coraz bielsze wiesze... Ponad snieg bielsze sie staly ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Zadanie bojowe nr 2 Oj, alibi do mnie? IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 20.11.03, 13:24 Kiedy snieg spadl w Neuchâtel zapadla straszna nuda- zamkneli nawet ostatni burdel. Burmistrzowi juz sie nie uda do burdelu sie udac taki to porzadek jest w Neuchâtel. Odpowiedz Link Zgłoś