Dodaj do ulubionych

Posty Kanuka

14.12.03, 21:43
Choć czasami nadto ciutkę zawiłe i zbyt zawoalowane znaczeniowo, sa
jednakowoż miłe memu oku, wnosząc w wypełniony postmodernistycznym klimatem
gwar forumowych rozmów ożywczy powiew spod znaku montypajtona. No.
Obserwuj wątek
    • emusia Re: Posty Kanuka 14.12.03, 21:47
      warka? :-)
      • ignatz Re: Posty Kanuka 14.12.03, 22:22
        cośTy, jutro dzięń roboczy!!
        • emusia Re: Posty Kanuka 14.12.03, 22:23
          a jednak. zauwazyłam literówke w twoim poście. az sobie chyba skrina zrobie.
        • ignatz Re: Posty Kanuka 14.12.03, 22:26
          no coźdy, nie rub skrinof mioh literwuek
          • emusia Re: Posty Kanuka 14.12.03, 22:30
            mam wrażenie, że ktoś mnie przedżeźnia... ;-)
    • aniela Re: Posty Kanuka 14.12.03, 22:21
      aha skladam podpis pod petycja i domagam sie wiecej.

• ignatz Re: Posty Kanuka 14.12.03, 22:32
        nieno, napisałem raz i wystarczy kurcze :-)
        • aniela Re: Posty Kanuka 14.12.03, 22:35
          aha posiadlam rzadka umiejetnosc metnego wyrazania sie o sprawach jasnych.
          wiem o tym, ale lubie jak to potwierdzacie :)
    • Gość: misio Re: Posty Kanuka IP: *.bmts.com 15.12.03, 03:20
      Kanuk, jak sama nazwa wskazuje, pochodzi od urzedzenia plawnego, sluzacego
      czlowiekowi do poruszania sie z pradem lub pod prad rzeki za pomoca wiosel.
      Czasem nawet w poprzek.
      Stad niewprostnosc.
      Howgh.
    • baloo Re: Posty Kanuka 15.12.03, 09:00
      aha. Prawem kanuka one powstaja, te kanukowe posty. Jesli wiec chodzi o misie,
      to misie podobaja. Zazwyczaj.
      Kanuczenie generuje ciekawe konstelacje liter, znaczen i nieznacznosci, moim
      skromnym IMHO.
    • edzioszka Re: Posty Kanuka 15.12.03, 09:56
      się mi kanuczkowa pisanina podobujet wielce! nie zawsze zakumam, o co chodzi,
      jednako nie ma chyba osoby do końca zrozumianej przez innych.. każden ma własne
      skróta myślowe, niekoniecznie dla innych czytelne..
      • kwiat_paproci Re: Posty Kanuka 15.12.03, 14:55
        a ja niekiedy lubię czytać jego posty, bo jak mi się wydaje, że je rozumiem,
        to się czuję taka inteligętna ;-)
    • ignatz Re: Posty Kanuka 15.12.03, 17:56
      Aha widac ile w was wazeliny, musiałem tylko leciutko nacisnąć i pokazac
      kierunek a popłynęła rzeka :-P :-DD
      • baloo Re: Posty Kanuka 15.12.03, 18:06
        Aha, znaczy Nasze Uczucie Do Kanuka dojrzewalo dlugo , jak popoludniowy owoc,
        az teraz dopiero, po lekkim nacisnieciu , poplynal z niego slodki a zyciodajny
        sok ;o)

Dzieki Ignatzu ;o)
        • aniela Re: Posty Kanuka 15.12.03, 18:11
          aha moje dojrzewalo nieco krocej,albowiem na poludniowym stoku jestem. choc
          mniej poludniowym niz Baloo, o czym dosc ostentacyjnie nadmieniam, dajac tym
          samym do zrozumienia.
          • baloo Re: Posty Kanuka 15.12.03, 18:13
            aha, chcesz mnie zdemaskowac, ze w moim przypadku byla to milosc od pierwszego,
            gora drugiego spojrzenia ?

;o)
            • aniela Re: Posty Kanuka 15.12.03, 18:16
              a skoro juz o Tobie mowa, czy uwierzysz ze obmawiajac Cie pod Twoja
              nieobecnosc nie umialam sobie przypomniec, zebys zwierzyl mi sie ktore
              dokladnie stoki obrastasz? znaczy strzelalam we francuskojezyczne, ale to
              slapaki troche byly.
              • baloo Re: Posty Kanuka 15.12.03, 18:20
                aha, znaczy wolalbym nie szczelac sie przeciwko Tobie , nawet gdy masz
                zawiazane oczy. I nawet pejntbolem ;o)

Znaczy wygralas pluszaka albo papierowy kfiatek , do wyboru ;o)
                • aniela Re: Posty Kanuka 15.12.03, 18:31
                  aha to ja wybieram i jedno i drugie. znaczy mam szosty zmysl, jak nie
                  przymierzajac moja wlasna zmywarka :)
                  • ziri Re: Posty Kanuka 15.12.03, 20:48
                    a siódmy wymiar masz? bo jeśli tak, to jesteś lepsza niż moja szafa ;)
                    • aniela Re: Posty Kanuka 15.12.03, 21:36
                      nie, ale mam osemki. i to dwie. jak osme cudy swiata.
                      • miltonia Re: Posty Kanuka 15.12.03, 22:32
                        A dziewiec i 1/2 tygodnia przezylas?
                        • emusia Re: Posty Kanuka 15.12.03, 22:34
                          peron 9 i 3/4.
                        • aniela Re: Posty Kanuka 15.12.03, 22:34
                          dziesiec przykazan mi to uniemozliwilo :)
                          • baloo Re: Posty Kanuka 15.12.03, 22:40
                            aha. mozna je zreformowac. Powtorzone Prawo nie musi byc jednobrzmiace z
                            Pierwowzorem. tak jak w przypadku listy siedmiu grzechow glownych ;o)
                            • aniela Re: Posty Kanuka 15.12.03, 22:43
                              aha skoro ewmamy (k)forum, moznaby poddac pod glosowanie :nie kradnij" na ten
                              przyklad.
                              • baloo Re: Posty Kanuka 15.12.03, 22:51
                                Ups. radykalnie zaczynasz ;o)

No ja mysle, ze zamiast prostej (a nawet prostackiej) substytucji, mozna by
                                ewentualne problemy zalatwic przez zlikwidowanie kropki i uzupelnienie w/w
                                paragrafu slowami "bez wyraznej potrzeby".

Podobnie bym rozwiazal problem przykazania "Nie pozadaj zony blizniego swego".
                                Przez dodanie "nadaremno"

"Nie cudzoloz" - "z byle kim".

No chyba, ze macie jakies inne propozycje.
                                • aniela Re: Posty Kanuka 15.12.03, 22:56
                                  aha tak myslalam wlasnie, ze tym wlasnie przykazaniom przyjrzysz sie uwazniej.
                                  a nie mow falszywego swiadectwa pzeciw blizniemu swego mozna by rozszerzyc
                                  o "kiedy je uslyszec moze"
                                  • baloo Re: Posty Kanuka 15.12.03, 23:02
                                    no cos w tym stylu ;o)

jak Ty mnie jednak dobrze znasz, Aniele. Czyzbys ciagle stala przy mnie ?
                                    Chyba teraz sie nieco speszylem ;o)

a Dzien Swiety ? "Dzien Swiety TEZ swiecic ?"
                                    • aniela Re: Posty Kanuka 15.12.03, 23:04
                                      i "ani żadnej TANIEJ rzeczy ktora jego jest"
                                      • baloo Re: Posty Kanuka 15.12.03, 23:08
                                        No genialne !!! wlasnie sie zastanawialem, co z tym fantem zrobic. ;o)
                                        Teraz mozemy te fanty korzystnie opchnac.

"Nie bedziesz bral prochów cudzych przede mna" . Pasi czy jednak latwizna i
                                        szukamy dalej
                                        • aniela Re: Posty Kanuka 15.12.03, 23:09
                                          aha znaczy powiem szczerze ze mi jednak wersja oryginalna odpowiada, jeslibym
                                          miala komus wlasnoustnie rade taka dawac ;)
                                          • miltonia Re: Posty Kanuka 15.12.03, 23:15
                                            Czcij matke swoja i ojca swego, bo jeszcze kasy gotowi nie dac.
                                            • aniela Re: Posty Kanuka 15.12.03, 23:17
                                              o! swietne! to daje dodatkowa motywacje do przestrzegania przykazan, ktore
                                              boze przeciez sa.
                                              • baloo Re: Posty Kanuka 15.12.03, 23:27
                                                No to zostaly jeszcze dwa ;o)

co do tamtego , co to Ci sie podoba Aniele, to niestety zwaz, ze ktos inny
                                                moglby komus innemu to powiedziec w kontekscie niesprzyjacym Ci bynajmniej
                                                bynajmniej. No wiec ?
                                                • aniela Re: Posty Kanuka 15.12.03, 23:33
                                                  no wiec pod presja przystaje na te prochy (o, przez przypadek leci
                                                  akurat "cpala baba mak, nie wiedziala jak", zupelnie jakby Magdal przechodzila
                                                  przypadkiem sobie leci)

• miltonia Re: Posty Kanuka 15.12.03, 23:36
                                                    Czy te prochy to do pierwszego czy drugiego bardziej, wg Was pasuja?
                                                    I ktore jeszcze zostalo?
                                                  • aniela Re: Posty Kanuka 15.12.03, 23:39
                                                    "Nie bedziesz bral prochów cudzych przede mna"

aha zostalo jeszcze o wzywaniu imienia nadaremno (chociaz uwazam ze w dobie
                                                    nickow imiona to przezytek) i jeszcze yyyyyy...
                                                  • aniela Re: Posty Kanuka 15.12.03, 23:39
                                                    i jeszcze :nie zabijaj: mozna by rozszerzyc nawet na "wez mnie nie ran".
                                                    uwazam.
                                                  • miltonia Re: Posty Kanuka 15.12.03, 23:43
                                                    Mnie nie, kogo innego, to se ran.
                                                    Nie wzywaj imienia nadaremno, lepiej zadzwon po specjalistyczne sluzby. Czesto
                                                    zreszta tez nadaremno.
                                                  • aniela Re: Posty Kanuka 15.12.03, 23:44
                                                    a bo w dobie internetu telefon to tez przezytek przeciez.
                                                  • baloo Re: Posty Kanuka 15.12.03, 23:52
                                                    sorrki (ql, he ?), ale mie wywialo na chwilke.

aha, no to widze, ze wszystko juz obcykalyscie miedzy soba. Pozostaje zatem
                                                    podziekowac za wspolprace, zgasic swiatlo i zamknac watek. Ksiega Powtorzonego
                                                    Prawa wyszla piekna, Zaprawde powiadam Wam.

Aaaaaalbercik , wychodzimy ;o)
                                                  • aniela Re: Posty Kanuka 15.12.03, 23:54
                                                    aha to ja odkrece kurki.
                                                  • baloo Re: Posty Kanuka 16.12.03, 00:03
                                                    aha, to ja moze lepiej nie zastukam na czas, lecz zgodnie z duchem
                                                    Powtorzonego Prawa na dach wyniose koc raczej.
                                                  • aniela Re: Posty Kanuka 16.12.03, 00:11
                                                    aha ale pamietaj ze klopoty moga byc mimo ze egzamin masz. zeby nie bylo ze
                                                    nie ostzregalam ;)
                                                  • baloo Re: Posty Kanuka 16.12.03, 01:58
                                                    Aha, znuf jak pies bede sam. Znaczy sam na sam z tym paznokciem, co mi z palca
                                                    zszedl w oklicach martenofskiego pieca, co go tatus bukwiedzie stawial.
                      • baloo1 Re: Posty Kanuka 15.12.03, 22:44
                        aniela napisała:
                        > nie, ale mam osemki. i to dwie. jak osme cudy swiata.

aha, to ja na te okolicznosc jedynkie sobie wprawie na chfilke. Nie zeby jakas
                        szczegolnie slyczna byla. Ale jest.
                        • aniela Re: Posty Kanuka 15.12.03, 23:00
                          aha nie wyrazilam podziwu odpowiednio szybko dlatego, ze zajeta bylam
                          usuwaniem kianti z klawiatury. i otoz zaprawde powiadam Wam, ze kianti ma te
                          przewage nad szardonejem, ze latwiej je wytropic (z powodow kolorystycznych) a
                          i klawiatura po nim dziala bez zarzutu (moze dlatego ze jest nowiusia) yhyh.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka