brysio76 11.08.10, 20:32 O mamuniu!!!! www.tvn24.pl/0,1668860,0,1,czekamy-na-pomnik--a-nie-tabliczke-czekolady,wiadomosc.html W sumie racja gdzie tam Takiemu Pepiemu do Lecha!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koperczak5 Re: Krzyżacy; "Poniatowskiego można przenieść" 11.08.10, 20:35 No to proponuję kompromis - księcia Poniatowskiego zsadzić z konia, a na to miejsce posadzić Kaczora z małżonką. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 20:36 jest mobilny i z nietrwałego materiału. W przeciwieństwie do pomnika. Jestem za pozostawieniem krzyża pod pałacem. Premier jutro powinien powiedzieć, ze krzyż zostaje i nich się bujaja ze swoim pomnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 20:42 Nie będzie żadnego pomnika. Będzie tablica pamiątkowa, już jest złożony przez Kancelarię Prezydenta wniosek do konserwatora zabytków. Tablica upamiętniająca śmierć 96 osób, a nie pomnik kaczki- nielotki. Zobaczymy, czy pod tablicą będą się odbywać miesiączki, mocno wątpię. Motłoch się zadowoli i znów kaczka dostanie po grzbiecie, bo skończy się hucpa pod krzyżem. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 20:49 etta2 napisała: > Nie będzie żadnego pomnika. Będzie tablica pamiątkowa, już jest > złożony przez Kancelarię Prezydenta wniosek do konserwatora > zabytków. Tablica upamiętniająca śmierć 96 osób, a nie pomnik kaczki- > nielotki. Zobaczymy, czy pod tablicą będą się odbywać miesiączki, > mocno wątpię. Motłoch się zadowoli i znów kaczka dostanie po > grzbiecie, bo skończy się hucpa pod krzyżem. Tablica ich nie zadowoli. Świtoń zrobi drugie żwirowisko w centrum Polski. Najlepszym rozwiązaniem jest ich olać, ich i ich totem z desek. Ale to powiedzie się tylko wtedy kiedy dziennikarze solidarnie też będą ich olewać a nie szukac sensacji. Podoba mi się postawa premiera. A tak w ogóle to o co chodzi? Mam ważniejsze sprawy na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 20:52 vuvuzela napisała: > > etta2 napisała: > > > Nie będzie żadnego pomnika. Będzie tablica pamiątkowa, już jest > > złożony przez Kancelarię Prezydenta wniosek do konserwatora > > zabytków. Tablica upamiętniająca śmierć 96 osób, a nie pomnik kaczki- > > nielotki. Zobaczymy, czy pod tablicą będą się odbywać miesiączki, > > mocno wątpię. Motłoch się zadowoli i znów kaczka dostanie po > > grzbiecie, bo skończy się hucpa pod krzyżem. > > Tablica ich nie zadowoli. To oczywiste. Zresztą juz to wyraźnie mówią. Prawdę mówiąc - pomnik też by ich nie zadowolił. Chocby zaproponowac nie wiaodomo jak okazały, żawsze by się okazało, że to nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 20:55 > > To oczywiste. Zresztą juz to wyraźnie mówią. > Prawdę mówiąc - pomnik też by ich nie zadowolił. Chocby zaproponowac nie > wiaodomo jak okazały, żawsze by się okazało, że to nie to. > Już to kiedyś pisałam. Krzyżowcy będą zadowoleni dopiero wtedy kiedy do pałacu wprowadzi się Kaczyński z Dubienieckimi a oni będą mogli warować na ich wycieraczce. > Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:00 vuvuzela napisała: > Już to kiedyś pisałam. Krzyżowcy będą zadowoleni dopiero wtedy kiedy do pałacu > wprowadzi się Kaczyński z Dubienieckimi a oni będą mogli warować na ich wyciera > czce. Jednym z powodów całej hecy jest przecież sprzeciw wobec wyniku wyborów i przekonanie, ze Komorowski jest uzurpatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:03 > > Jednym z powodów całej hecy jest przecież sprzeciw wobec wyniku wyborów i > przekonanie, ze Komorowski jest uzurpatorem. > Dokładnie. Oni w grudniu na tym krzyżu będą bombki wieszać. Byleby te z Ożarowa a nie od zaprzyjaźnionego Kim Dzonga. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:05 vuvuzela napisała: > > > > > Jednym z powodów całej hecy jest przecież sprzeciw wobec wyniku wyborów i > > przekonanie, ze Komorowski jest uzurpatorem. > > > Dokładnie. Oni w grudniu na tym krzyżu będą bombki wieszać. Byleby te z Ożarowa > a nie od zaprzyjaźnionego Kim Dzonga. Jeśli się na bombkach choinkowych skończy - to i tak będzie dobrze. Paranoik nie ma juz nic do stracenia. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:08 spokojny.zenek napisał: > vuvuzela napisała: > > > > > > > > > Jednym z powodów całej hecy jest przecież sprzeciw wobec wyniku wyb > orów i > > > przekonanie, ze Komorowski jest uzurpatorem. > > > > > Dokładnie. Oni w grudniu na tym krzyżu będą bombki wieszać. Byleby te z O > żarowa > > a nie od zaprzyjaźnionego Kim Dzonga. > > Jeśli się na bombkach choinkowych skończy - to i tak będzie dobrze. Paranoik ni > e > ma juz nic do stracenia. > Mam nadzieję, że Prezes sam się obwiesi materiałami wybuchowymi a nie namówi do tego panią Kitkę czy Sałaciaka. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:09 vuvuzela napisała: > Mam nadzieję, że Prezes sam się obwiesi materiałami wybuchowymi a nie namówi do > tego panią Kitkę czy Sałaciaka. Ich nie trzeba namawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:18 spokojny.zenek napisał: > vuvuzela napisała: > > > > Mam nadzieję, że Prezes sam się obwiesi materiałami wybuchowymi a nie nam > ówi do > > tego panią Kitkę czy Sałaciaka. > > Ich nie trzeba namawiać. > Wiem, bo oni mają psychikę wyznawców Charlesa Mansona, którzy na jego polecenie nie tylko zabijali, ale też chodzili na czworakach po centrum Nowego Yorku i lizali chodniki. I dlatego, jeśli im się coś stanie pełną odpowiedzialność karną i cywilną będzie ponosił Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:20 Odpowiedzialność moralna tak. Co do karnej i cywilnej - w tym problem, ze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:25 spokojny.zenek napisał: > Odpowiedzialność moralna tak. Co do karnej i cywilnej - w tym problem, ze nie. Mozna będzie stworzyć precedens. W końcu wniesiemy coś od siebie bo do tej pory jak sąsiad wlezie nam na miedzę to lecimy z płaczem do Strasburga. A gdzie się nie obejrzysz to wszędzie absolwenci prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:34 vuvuzela napisała: > spokojny.zenek napisał: > > > Odpowiedzialność moralna tak. Co do karnej i cywilnej - w tym problem, ze > nie. > > Mozna będzie stworzyć precedens. Nie ma u nas prawa precedensowego. > W końcu wniesiemy coś od siebie bo do tej pory > jak sąsiad wlezie nam na miedzę to lecimy z płaczem do Strasburga. Jednym z podsatwowych warunkó dopuszczalnosci skargi do ETPC jest wyczerpanie drogi krajowej. Jeśłi wiec rzeczywiscie ktoś w takiej sytuacji "leci do Sztrasburga" to jego wypociny lądują w niszczarce (dosłownie - tak się tam postępuje z napływajacą makulaturą). > A gdzie się > nie obejrzysz to wszędzie absolwenci prawa. Mianowicie gdzie? Na przykład odsetek absolwentów prawa w Polskim parlamencie jest niebywale niski - znacznie niższy, niż w krajach zachodnich a zwłaszcza anglosaskich. Co w połączeniu z nieuctwem pisowskich prawników i niechęcią do słuchania specjalistów przekłada sie na fatalną jakość prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:42 spokojny.zenek napisał: Powiem tak - nie jestem prawniczką, nawet nie idealistką. Poniosło mnie, ale nie był to hurra optymizm tylko nadzieja, że odpowiedzialność osób publicznych przestanie się kończyć tam gdzie zaczyna się immunitet poselski. nie ma prawa precedensowego to je stwórzmy. Nie ma artykułu o namawianiu do popełnienie przestepstwa przez osoby objęte immunitetem to je uchwalmy. Mam dość tej bezsilności po prostu. tego narzekania, ze nic nie mozna zrobić. tego jęczenia, że Polska to dziki kraj. I tego bezkarnego wykorzystywania przez Jarosława Kaczyńskiego, biednych, połamanychludzi do własnych interesów politycznych. A nam rzucjaą kość- pomnik czy tablica. To ja mówię krzyż. Bo jak napisałam nikt mnie nie nabierze że pomnik czy tablica załatwi sprawę awantur na krakowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:48 vuvuzela napisała: > spokojny.zenek napisał: > > > Powiem tak - nie jestem prawniczką, nawet nie idealistką. Poniosło mnie, ale ni > e > był to hurra optymizm tylko nadzieja, że odpowiedzialność osób publicznych > przestanie się kończyć tam gdzie zaczyna się immunitet poselski. To akurat nie ma nic wspólnego z immunitetem. Po prostu nie sposób przypisać by było Kaczyńskiemu tych czynów. Sama inspiracja to za mało. > > nie ma prawa precedensowego to je stwórzmy. Nie ma artykułu o namawianiu do > popełnienie przestepstwa przez osoby objęte immunitetem Nie ma, bo immunitet formalny nie zwalnia w żaden sposób z odpowiedzialności. > Mam dość tej bezsilności po prostu. tego narzekania, ze nic nie mozna zrobić. > tego jęczenia, że Polska to dziki kraj. I tego bezkarnego wykorzystywania przez > Jarosława Kaczyńskiego, biednych, połamanychludzi do własnych interesów > politycznych. Ja też mam dość, ale to niestety ocena moralna. I polityczna - rzeczą wyborców jest trzymać takich osobników na marginesie polityki. Co w krajach cywilizowanych sie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Ta gałązka złamała się pod naporem 11.08.10, 21:56 Twoich argumentów. A na złamane drzewo tylko głupia koza skacze:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ta gałązka złamała się pod naporem 11.08.10, 22:03 Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:04 Jednym z powodów podobno jest też dążenie to jak najszybszego usunięcia sprzed pałacu krzyża, dla zablokowania rodzenia się mitu Lecha Kaczyńskiego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:11 indeed4 napisał: > Jednym z powodów podobno jest też dążenie to jak najszybszego > usunięcia sprzed pałacu krzyża, dla zablokowania rodzenia się mitu > Lecha Kaczyńskiego :-) Może ten mit rodzi się w twojej głowie, ewentualnie w głowie prezesa i Kempy. I na zdrowie. Historia już go oceniła. Ile inicjatyw by nie podjęli krzyżowcy Kaczyńscy zostaną dwoma wrzodami na dupie historii Polski jak słusznie zauważył Wałęsa. A inicjatywa - ustawa o nieszkalowaniu i akademie szkolne na cześć dwóch takich - jest doskonała. Nic tak nie zniechęca młodzieży niż zmuszanie ich do takich imprez. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:13 vuvuzela napisała: > Może ten mit rodzi się w twojej głowie, Nietrafiona hipoteza, niestety :-) > ewentualnie w głowie prezesa i Kempy. No - tu już lepiej :-) I tak trzymać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 :-) 11.08.10, 20:55 czyli wychodzi na to, że obrońcy i rodziny tak czy siak postawią na swoim, because of that : wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Rzad-nie-uzyje-przemocy-w-sprawie-krzyza,wid,12562043,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: :-) 11.08.10, 21:01 indeed4 napisał: > > czyli wychodzi na to, że obrońcy i rodziny Rodziny obrońców? Bo chyba nie rodziny ofiar, króre w przeważającej większości są stanowczo przeciwne tej obłąkańczej hecy. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: :-) 11.08.10, 21:06 Mniejsza z tym - ważniejsza jest ta wiadomość, która de facto oznacza, że te osoby będą decydować właściwie o wszystkim :-) wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Rzad-nie-uzyje-przemocy-w-sprawie-krzyza,wid,12562043,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Mniejsza z tym? 11.08.10, 21:28 że wrzucasz wszystkie rodziny ofiar do jednego wora bezmyślnie? Może zapytaj Ewę Komorowską czy jej też jest wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Pytam jeszcze raz : 11.08.10, 21:33 Masz słaby wzrok ... ? forum.gazeta.pl/forum/w,28,115214928,115216601,Re_Tak_.html Skąd ten nieugięty opór w przyswajaniu podstawowych komunikatów, co ? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Pytam jeszcze raz : 11.08.10, 21:35 indeed4 napisał: > Masz słaby wzrok ... ? > takie pytanie zniechęca mnie do dalszej konwersacji. Wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Pytam jeszcze raz : 11.08.10, 21:40 Tak, wiem - liczby i trudne pytania błyskawicznie cię zniechęcają do "konwersacji" ; dziwna prawidłowość raka - nieprawdaż ? :-) No cóż, trudno - wybaczam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Pytam jeszcze raz : 12.08.10, 18:16 indeed4 napisał: > Tak, wiem - liczby i trudne pytania błyskawicznie cię zniechęcają > do "konwersacji" ; dziwna prawidłowość raka - nieprawdaż ? :-) > Zniechęca mnie jałowa dyskusja, a jeszcze bardziej dyskusja z kimś kto się do mnie szczerzy z każdego postu. Wiem, ty się do wszystkich szczerzysz co nie zmienia faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 20:56 Tablica ich nie zadowoli dlatego trzeba ja jak najszybciej wmurować. Nie oglądając się na ich zadowolenie, czy niezadowolenie. Jest rząd, jest prezydent, jest państwo, jest wreszcie konserwator zabytków i oni decydują, gdzie i jaka ma tablicę. Ofiary katastrofy a także demokratycznie wybranego prezydenta (jakikolwiek by nie był) wypada upamiętnić tablicą na pałacu. A jak już będzie tablica to krzyż i całe towarzystwo łącznie z preziem pogonić precz. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:00 ploniekocica napisała: > Tablica ich nie zadowoli dlatego trzeba ja jak najszybciej wmurować. A dalej co potem, jak już wmurują? przestaną tam wystawać pod prezydenckimi oknami z różańcami i krzyżami oskarżając Komorowskiego (zgodnie z sugestią Kaczyńskiego), że kazał zamordować LechKacza? Naiwna jesteś (za przeproszeniem;_) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:02 Może nie przestaną, ale to już nie nasza sprawa i nie można im tego zabronić - to wolny kraj :-D Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:05 indeed4 napisał: > Może nie przestaną, ale to już nie nasza sprawa i nie można im tego > zabronić - to wolny kraj :-D Nie ma "naszych" spraw- ty masz swoje a ja mam swoje. I tego się trzymajmy. Bardzo proszę żebyś to uszanował. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:08 Wszyscy jesteśmy obywatelami RP, mającymi prawo do wyrażania swej opinii w danej kwestii - tak my jak i oni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:11 Do wyrażania opinii tak. Do robienia bydła, popełniania przestępstw i wykroczeń, mowy nienawiści i urządzania burd w sercu stolicy - nie macie. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Mówisz o tych waszych burdach ? 11.08.10, 21:15 www.polskieradio.pl/wiadomosci/kraj/artykul182222.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Mój drogi - powtarzam jeszcze raz : 11.08.10, 21:16 Nie Spokojny Zenobi decyduje o tym gdzie i w jakiej sprawie mają ochotę wyrażać swoje zdanie obywatele RP :-) Czy wyraziłem się jasno ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:21 indeed4 napisał: > Wszyscy jesteśmy obywatelami RP, a skąd wiesz jakie mam obywatelstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:13 Może jestem naiwna, ale w tym kawałku uważam, że trzeba zachować się przyzwoicie, a Bronek obiecywał upamiętnienie. Z pewnością będą wystawać z różańcami bez względu, czy będzie krzyż, tablica, kopiec, mauzoleum, piramida. Moim skromnym zdaniem właśnie tablica jest jakimś sposobem na olanie ich - wy krzyżacy róbcie, co chcecie, a my - państwo to, co powinniśmy zrobiliśmy. Póki będzie stał krzyż będzie to pretekst to eskalacji żądań i głupich negocjacji, a jak będzie tablica będzie można mieć żądania gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:19 Problem nie dotyczy tego, czy należy upamiętnić. Należy. Rzecz w tym, że PiS chce upamiętnić "Parę Prezydencką" a przy okazji i w tle - pisowców, którzy zginęli. A upamiętnić należy wszystkich, bez wyróżniania tego, który niewątpliwie doprowadził to tej tragedii - jeśli nie bezpośrednio - co jeszcze nie jest jasne, to pośrednio z pewnością - to wątpliwości nie budzi. Stąd też miejsce pracy prezydenta niezwiązane w żaden inny sposób z tą tragedią nie wydaje się niestety dobrym miejscem. Bo siłą rzeczy będzie się kojarzyć głównie z Kaczyńskim, co zresztą jego brat Jaroław wyraźnie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:27 OK. Ale nawet jeśli ta tablica będzie poświęcona li i jedynie parze prezydenckiej oraz pracownikom kancelarii to też się straszliwa krzywda nie stanie. Są tablice na budynkach, gdzie mieszkali, czy pracowali różni mniej lub bardziej znani Polacy. Zatem może być na pałacu tablica "cześć pamięci ofiarom katastrofy smoleńskiej i tu nazwiska ....". Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 11.08.10, 21:22 Dokładnie tak :-) lh5.ggpht.com/_oLPjdM53Ass/SAgnhGyQooI/AAAAAAAAG4A/Jdpi6ymboeg/DSCF8521.JPG Tak każdego dnia wygląda front przed Białym Domem - niektórzy demonstranci ( często różne czubki i świry ) tam koczują w namiotach i nikomu nie przyjdzie do głowy, żeby tak jak np. Wielki Światły ( a w rzeczywistości straszliwie prowincjonany ) Polak Zenobi Spokojny domagać się usunięcia tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Twoim skromnym zdaniem 11.08.10, 21:29 bo ty jestes skromna i tobie tablica wystarczy. i do bedzie za cały komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Twoim skromnym zdaniem 11.08.10, 21:45 hihi A ja Ci powiem na to tak - całodobowe pilnowanie krzyża jest znacznie bardziej medialne, niż okresowe wycie pod tablicą i dlatego ja jestem za tablicą jak najszybciej. Żeby wywalić w końcu stamtąd media, które moim skromnym (albowiem skromna jestem:)) zdaniem podsycają tę całą awanturę co najmniej w 50%. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica a moje prywatne 11.08.10, 21:47 i całkiem nieskromne zdanie na ten temat wyraziłam tu: forum.gazeta.pl/forum/w,28,115204290,115204553,Re_Forma_upamietnienia_powinna_byc_niekonwencjon.html Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: a moje prywatne 11.08.10, 22:05 ploniekocica napisała: > i całkiem nieskromne zdanie na ten temat wyraziłam tu: > forum.gazeta.pl/forum/w,28,115204290,115204553,Re_Forma_upamietnienia_powinna_byc_niekonwencjon.html Jest taki festiwal w stanach Zjednoczonych obdywający się na pustyni co roku, na który zjeżdza kilkaset tysięcy ludzi z całego świata. Wszyscy chodzą na golasa, a osttaniego dnia imprezy palą taką wielką kukłę człowieka. I to własnie od tej palącej się kukły festiwal przyjął swoje imię. Za cholerę nie mogę sobie przypomnieć - nie, nie Iron man, ale cos podobnego... To by mi się podobało pod Pałacem zamiast krzyża. Oficjalna kopulacja, a nie jakaś zza firankowa, tańce, hulanki swawole. A Komorowskiemu niech dobudują kilka pokoi w Belwederze. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Twoim skromnym zdaniem 11.08.10, 21:49 Tak - ten krzyż nie był niczym nadzwyczajnym ; stał się symbolem dopiero dzięki niefortunnej wypowiedzi Komorowskiego i awanturze podgrzewanej przez media. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Twoim skromnym zdaniem 11.08.10, 21:59 ploniekocica napisała: > hihi > A ja Ci powiem na to tak - całodobowe pilnowanie krzyża jest znacznie bardziej > medialne, niż okresowe wycie pod tablicą i dlatego ja jestem za tablicą jak > najszybciej. Żeby wywalić w końcu stamtąd media, które moim skromnym (albowiem > skromna jestem:)) zdaniem podsycają tę całą awanturę co najmniej w 50%. A ja ci powiadam, że to niczego nie zmieni. Nadal będą panie z różańcami i kordon policji, i media i awantura. Chcesz się założyć?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Nic dodać, nic ująć. 11.08.10, 21:12 ploniekocica napisała: > Tablica ich nie zadowoli dlatego trzeba ja jak najszybciej wmurować. Nie > oglądając się na ich zadowolenie, czy niezadowolenie. Jest rząd, jest prezydent > , > jest państwo, jest wreszcie konserwator zabytków i oni decydują, gdzie i jaka m > a > tablicę. Ofiary katastrofy a także demokratycznie wybranego prezydenta > (jakikolwiek by nie był) wypada upamiętnić tablicą na pałacu. A jak już będzie > tablica to krzyż i całe towarzystwo łącznie z preziem pogonić precz. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Tak .... ? 11.08.10, 20:50 etta2 napisała: > Nie będzie żadnego pomnika. Będzie tablica pamiątkowa, już jest > złożony przez Kancelarię Prezydenta wniosek do konserwatora > zabytków. Jesteś pewna ? A co jeśli obrońcy krzyża i rodziny się na to nie zgodzą :-) wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Gosiewska-jakas-tam-tablica-nie-wystarczy,wid,12562009,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Tak .... ? 11.08.10, 20:55 indeed4 napisał: > Jesteś pewna ? A co jeśli obrońcy krzyża i rodziny się na to nie > zgodzą :-) Na szczęście ich zdanie nie ma nic do rzeczy. Choćby dlatego, ze z terrorystami nie wolno paktować. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Tak .... ? 11.08.10, 21:00 Wiesz, takich "terrorystów" przed Białym Domem każdego dnia są dziesiątki :-) forum.gazeta.pl/forum/w,28,115167561,115169737,Prosze_bardzo_tak_wyglada_front_Bialego_Domu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Tak .... ? 11.08.10, 21:00 No i jeszcze to : forum.gazeta.pl/forum/w,28,115214928,115215874,_.html Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Tak .... ? 11.08.10, 21:03 To, co robicie przed Pałacem nie ma precedensu w krajach cywilizowanych. Porównywanie tego do "zwyczajnych" protestów odbywajacych się się typowo w podobnych miejscach jest groteskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Tak .... ? 11.08.10, 21:07 > To, co robicie przed Pałacem Wróć - i napisz jeszcze raz ładnie, tak jak trzeba - bez insynuacji i bredni. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Tak .... ? 11.08.10, 20:57 indeed4 napisał: > etta2 napisała: > > > Nie będzie żadnego pomnika. Będzie tablica pamiątkowa, już jest > > złożony przez Kancelarię Prezydenta wniosek do konserwatora > > zabytków. > > Jesteś pewna ? A co jeśli obrońcy krzyża i rodziny się na to nie > zgodzą :-) > Rodzin to tego nie mieszaj. No chyba, ze doprecyzujesz - pisowskie rodziny. Polecam wywiad z Dereszem w jednej z ostatnich Polityk. Kategorycznie zaprzeczył że jest jakaś rodzina smoleńska, i że prosi, zeby jego do tej hucpy nie mieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Tak .... ? 11.08.10, 21:10 Podałem link o jakie rodziny chodzi - masz słaby wzrok ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Ja jestem za pozostawieniem krzyża 12.08.10, 18:41 A może czas przypomnieć przymiarkę do pochówku zmarłego prezydenta w krypcie srebrnych dzwonów i przesuwanie sarkofagu Piłsudskiego.A skończyło się na przedsionku,ale z małżonką. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 3/4 Polaków chce tablicy 11.08.10, 20:46 a nie pomnika - też uważam, że pomnik w tym miejscu zaburzyłby proporcje klasycystycznej zabudowy ; ale jeśli konserwator się zgodzi .... trudno zaprzeczyć, że taka katastrofa nie zdarzyła się jeszcze w naszej historii .... Tylko, że wtedy będzie nas znów czekać awantura o formę :-O Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: 3/4 Polaków chce tablicy 11.08.10, 20:49 3/4 spośród tych 3/4 które w ogóle jest za upamiętnieniem. Gwoli ścisłości. Odpowiedz Link Zgłoś
tytanya Re: Krzyżacy; "Poniatowskiego można przenieść" 11.08.10, 20:47 I postawić pomnik Paskiewicza! Juz kiedyś stał przed pałacem. Odpowiedz Link Zgłoś
hr.adam Re: Krzyżacy; "Poniatowskiego można przenieść" 11.08.10, 20:51 Dorobić koniowi bieguny i będzie od razu wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Krzyżacy; "Poniatowskiego można przenieść" 11.08.10, 20:52 A głównego lokatora z krypty wawelskiej przenieść do przedsionka, wszak nie godzi się, by Lech I Mlaskacz leżał w przedsionku. Chyba już kompletnie porąbało niektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Krzyżacy; "Poniatowskiego można przenieść" 11.08.10, 21:04 Pechem Poniatowskiego jest to, że nie służył w lotnictwie, jak kniaź Kaczinskij. I że zamiast efektownie pierdyknąć w Smoleńsk, dał się podziurawić kulami gdzieś w NRD.I dlatego można go dowolnie przestawiać i przesuwać z kąta w kąt. Wielka szkoda, że nie przyjęła się ta kompromisowa i całkiem sensowna propozycja: bi.gazeta.pl/ecafe/2/126/Projekt%20pomnika.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
brysio76 Ladies i gentlemens przy takich pojebach to Tusk 11.08.10, 21:14 ma zagwarantowane dożywotnie rządy nawet gdyby okazał się seryjnym sadystycznym mordercą pedofilem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Ladies i gentlemens przy takich pojebach to T 11.08.10, 21:26 brysio76 napisał: > ma zagwarantowane dożywotnie rządy nawet gdyby okazał się seryjnym > sadystycznym mordercą pedofilem;-) A co to jest 'gentlemens'? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ladies i gentlemens przy takich pojebach to T 11.08.10, 21:49 Liczba mnoga od liczby mnogiej? Zbiór zbiorów dżentelmenów. Odpowiedz Link Zgłoś