Dodaj do ulubionych

No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać,

17.08.14, 11:26
Miller odrzucił w całości "propozycję ostatniej szansy", no i słusznie, bo to już niebawem Palikot będzie pukał do drzwi jego z uprzejmą prośbą o przyjęcie na listy SLD jego i jego przybocznych, bez żadnych warunków.
Tak się kończy gdy ktoś ma zbyt rozbuchane ego, doskonałym przykładem tego był koalicjant PiS-u Lepper i jego banda, a w przyszłości czeka to Gowina, że o starcu, występującym w przyrodzie pod nazwą Korwin, nawet nie będę wspominał.

fakty.interia.pl/raport-tasmy-wprost/informacje/news-miller-o-nagranej-rozmowie-i-propozycji-palikota,nId,1486166
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 11:43
      propozycja ostatniej szansy

tylko pajac mógł to wymyślić.
    • dystans4 Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 12:43
      Tak, ale dzieci z tego nie będzie.
      • remez2 Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 12:48
        dystans4 napisał:

> Tak, ale dzieci z tego nie będzie.
        I chwała Bogu.
        • gtxl3 Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 12:54
          remez2 napisał:

> dystans4 napisał:
          >
          > > Tak, ale dzieci z tego nie będzie.
          > I chwała Bogu

Czasami żal mi Palikota....
          Może on za długo studiował na katolickiej uczelni?
          • remez2 Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 13:27
            gtxl3 napisał:
            > Czasami żal mi Palikota....
            > Może on za długo studiował na katolickiej uczelni?
            Może gdyby spuścić z niego powietrze, tak ca 100 metrów sześciennych ...
            • gtxl3 Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 13:35
              remez2 napisał:

> gtxl3 napisał:
              > > Czasami żal mi Palikota....
              > > Może on za długo studiował na katolickiej uczelni?
              > Może gdyby spuścić z niego powietrze, tak ca 100 metrów sześciennych ...

Eeeee, to by został z niego "mini" Terlikowski.
          • adherent1 Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 13:36
            gtxl3 napisał:
            > Czasami żal mi Palikota....
            > Może on za długo studiował na katolickiej uczelni?

Palikot to tylko Palikot. Jednak szkoda ludzi którzy uwierzyli jego
            bajkom a teraz niezręcznie im przejść do największej partii lewicowej.
            Wielu ludzi z Ruchu Palikota może dać SLD więcej niż się spodziewamy.
            Są młodzi a na lewicy narasta presja na zmianę pokoleniową.
            • gtxl3 Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 13:42
              Wielu ludzi z Ruchu Palikota może dać SLD więcej niż się spodziewamy.
              Są młodzi a na lewicy narasta presja na zmianę pokoleniową.

Znam...niewielu z RP, niestety , którzy mogą dać więcej....
              Z tą presja na zmianę pokoleniową też bym nie przesadzał,o ile młodszy jest Tusk i Kaczyński?
              • adherent1 Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 13:51
                gtxl3 napisał:
                > Z tą presja na zmianę pokoleniową też bym nie przesadzał,o ile młodszy
                > jest Tusk i Kaczyński?

Tu nie chodzi o aktualnych przywódców. SLD nie przestanie istnieć po
                odejściu na emeryturę Millera. POPiS po odejściu w obojętne miejsce
                jednego z dwóch wymienionych zniknie prawie tak samo, jak ta część
                reprezentowana przez Kaczyńskiego czy Tuska.
                Miejsce każdego młodego człowieka jest na lewicy (młody konserwatysta
                to dziwoląg) stąd nie gubmy ludzi.
      • jacekm22 Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 12:53
        Niestety jakims dziwnym trafem w PL nie doczekalismy sie na socjaldemakratyczna lewice w stylu zach europejskim ( I nie kleczaca przed KRK !!! ) .... SLD to post PZPR ... Palikot w spektakularny sposob roztrwonil zaufanie jakie posiadal ... Wybory w przyszlym roku i nie ma zmiennika dla PO ... ktora totalnie zawiodla :-(
        • gtxl3 Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 12:55
          jacekm22 napisał:

> Niestety jakims dziwnym trafem w PL nie doczekalismy sie na socjaldemakratyczna
          > lewice w stylu zach europejskim ( I nie kleczaca przed KRK !!! ) .... SLD to
          > post PZPR ... Palikot w spektakularny sposob roztrwonil zaufanie jakie posiada
          > l ... Wybory w przyszlym roku i nie ma zmiennika dla PO ... ktora totalnie zawi
          > odla :-(

No....Jacuś...."kapitulnie".
          Jest tylko jeden "bóg"...jest tylko jedno PO.
          • jacekm22 Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 13:50
            Nie sadzisz ze zaglosuje na ex 1 sekretrza PZPR z Lodzi lub na JKM ktoremu sie podoba gospodin Putin i 19 wieczny kapitalizm .... I nie zrobie rowniez dobrze parnoikowi z zepsutymi zebami , ktoremu sie marzy by wszyscy zwolennicy PO pozostali w swych izbach podczas wyborow .... By ten rzadzil jak Orban na Wegrzech .... !!!
            • gtxl3 Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 13:53
              jacekm22 napisał:

> Nie sadzisz ze zaglosuje na ex 1 sekretrza PZPR z Lodzi lub na JKM ktoremu sie
              > podoba gospodin Putin i 19 wieczny kapitalizm .... I nie zrobie rowniez dobrze
              > parnoikowi z zepsutymi zebami , ktoremu sie marzy by wszyscy zwolennicy PO pozo
              > stali w swych izbach podczas wyborow .... By ten rzadzil jak Orban na Wegrzech
              > .... !!!

Nie....na złość mamie odmróź sobie uszy. Wszak masz ich dwoje.
    • jola.iza1 Re: Czan-dra :) 17.08.14, 13:56
      Po pierwsze primo - pozdrawiam, Małżonkę, Ciebie przy okazji
      Po drugie primo - u Nas , na "przemyskiej ukrainie " powiadamy:
      ja, ty, on, ona, /ono absolutnie nie/, my, wy, oni , " Się grać"
      Pięknie brzmi, szkoda, że mało rozpowszechnione :)
      Nawet na wizji, nawet posłowi można rzec: "a graj się"
      I nikt , nawet dystans, nie zarzuci, że potomstwa nie będzie:)
      Jednym zdaniem :
      Miller powiedział Palikotowi, żeby poszedł "się grać" ?
      • gtxl3 Re: Czan-dra :) 17.08.14, 14:00

Znaczy się, żeby poszedł się.... y...bać.
        • jola.iza1 Re: Czan-dra :) 17.08.14, 14:45
          JakośtakoŚ :)
          Tak powiedział według gwary "przemyskoukraińskiej".
          Dokładnie to brzmiało inaczej :)
      • remez2 Re: Czan-dra :) 17.08.14, 14:30
        W innej części Polski mówią - "rób co zginiesz", co jest równoznaczne z dyspozycją ministerki.
        • jola.iza1 Re: Czan-dra :) 17.08.14, 14:49
          A wiesz remezie2, że " grać się" może być również miłe, i słodkie ? Na tym urok tego polega, zależy komu, i gdzie to mówisz :)
          • remez2 Re: Czan-dra :) 17.08.14, 14:59
            jola.iza1 napisała:

> A wiesz remezie2, że " grać się" może być również miłe, i słodkie ? Na tym urok
            > tego polega, zależy komu, i gdzie to mówisz :)
            Wierzę, nie znam tego powiedzenia. ;-)
      • czan-dra Re: Czan-dra :) 17.08.14, 20:28
        Dziekuję, ja też pozdrawiam Ciebie i wszystkich wokół Ciebie, serdecznie.

A co do "graj się" to moja w tym głowa, by to się upowszechniło, podoba mi się to niemożebnie, co niektórzy niech szykują się "na granie". :)
    • wiosnaludzikow Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 20:34
      czan-dra napisał:

> Miller odrzucił w całości "propozycję ostatniej szansy", no i słusznie, bo to j
      > uż niebawem Palikot będzie pukał do drzwi jego z uprzejmą prośbą o przyjęcie na
      > listy SLD jego i jego przybocznych, bez żadnych warunków.
      > Tak się kończy gdy ktoś ma zbyt rozbuchane ego, doskonałym przykładem tego był
      ....
      Ten sam człowiek jak tylko wystąpił z PO zaczął być zły dla Czandra wcześniej był dobry :)
      Wiesz czego do dowodzi ?
      • gtxl3 Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 20:37
        Ten sam człowiek jak tylko wystąpił z PO zaczął być zły dla Czandra wcześniej był dobry :)
        Wiesz czego do dowodzi

Jak Kali ukraść krowę to dobrze..........
        • jola.iza1 Re: Ja wiem, ja pierwsza się zgłaszam! 17.08.14, 20:50
          gtxl3 napisał:
          > Ten sam człowiek jak tylko wystąpił z PO zaczął być zły dla Czandra wcześniej b
          > ył dobry :)
          > Wiesz czego do dowodzi ?
          Ja bardzo dobrze wiem, że pan kłamie, proszę pana, tego dowodzić trza?
          A Sienkiewiczem nie warto się podpierać, bo może się obrócić :(
      • czan-dra Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 20:45
        Ty albo nie rozumiesz, albo jesteś tak zaślepiony, tylko nie wiem czym.
        Po pierwsze nie porzuca się swojej partii, on zawarł jakiś rodzaj umowy z wyborcami, że bedzie działał w interesie wyborców pod szyldem PO, i realizował jej program, a on go zdradził, to raz, po drugie, jak nazwać gościa który z gęby robi d...ę?
        Chyba jaśniej już nie można?
        Jeśli to sprawiło Tobie jakieś trudności w rozumieniu, to poproś kogoś kumatszego, niech wytłumaczy co i jak.
        • wiosnaludzikow Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 17.08.14, 20:53
          czan-dra napisał:
          > Po pierwsze nie porzuca się swojej partii, on zawarł jakiś rodzaj umowy z wybor
          > cami, że bedzie działał w interesie wyborców pod szyldem PO,
          Taka zasada obowiązywała w NSDAP i KPZR:)
          Zabawne są Twoje reakcje
          > Chyba jaśniej już nie można?
          > to poproś kogoś kumatszego
          Język typowy dla gimnazjalisty :) panie kumatszy :)
          • jola.iza1 Re: wiosnaludzikow, a co Ty wiesz? 17.08.14, 21:06
            o języku gimnazjalisty ? Tak tylko się pytam, Ja, babcia nawet licealistki jednej, i dwojga gimnazjalnych ?
        • a12avenger2 Re: No i propozycja Palikota poszła się rozmnażać 18.08.14, 04:30
          Właśnie, właśnie; kto jest zaślepiony, a kto nie jest.
          Oto jest pytanie...
          Palikot to dla mnie skończony... suczy syn...
          Jednak tu będą go bronił...
          Kto kogo "zdradził", "porzucił"?
          Palikot PO i jej LIBERALNY (sic!) program,
          czy PO własny program i Palikota?
          Zmuszając go do odejścia, co
          - i to jest równie ważne, o ile nie ważniejsze -
          uczynił godnie i honorowo,
          DOBROWOLNIE ZRZEKAJĄC SIĘ mandatu poselskiego
          uzyskanego z listy PO.
          Pamiętasz o tym?

Temu sku...synowi można i powinno się zarzucić wiele.
          Być może prawie że wszystko; z pisaniem listu do ambasady rosyjskiej na czele.
          I ja mu zarzucam i będą zarzucał.
          Jednak wyjścia z PO, tzn. tego, jak to zrobił, i dlaczego (rezygnacja przez PO z liberalnych - tożsamości i programu, rezygnacja z ustaleń i postulatów, propozycji wynikłych z palikotowej komisji w Sejmie), nie będę, bo i nie mogę.
          Ponieważ akurat TO było logiczne i fair.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka