Dodaj do ulubionych

Czy ktoś wie?

03.02.15, 15:37
Chciałbym się dowiedzieć, czy po tej akcji, w której asesor komornika ukradł ciągnik, policjanci będący na miejscu stracili już pracę i czy toczy się przeciwko komendantowi policji śledztwom, już wyjaśniam dlaczego, poszkodowany, może raczej, okradziony, pokazywał tym krawężnikom swój dowód, i ten złodziej także pokazywał papiery na "prawne zajęcie" i w nich jak wół widnieje PESEL, i on się nie zgadzał z tym na "papierach" złodzieja zwanego asesorem, więc dlaczego komendant wysłał analfabetów do tego zgłoszenia, i tu rodzi się następne pytanie, dlaczego ich przyjął do pracy, skoro to nieuki nie znają liter.
Mam nadzieję, że prokurator weźmie się za tych krawężników i ich komendanta, pożal się boże.
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Czy ktoś wie? 03.02.15, 16:14
      Rolnik nie będzie musiał zapłacić podatku od darowizny?

... komornik, nie czekając na zamknięcie procedury odszkodowawczej zakładu ubezpieczeniowego w sprawie szkody wyrządzonej przez asesora, kupił nowy ciągnik dla rolnika i pojazd jest gotowy do odbioru ...
      • glowka-sodowka Re: Czy ktoś wie? 03.02.15, 16:22
        jak złodziej odda, to co ukradł - to nie jest to darowizna, więc problemu podatku nie będzie
        • snajper55 Re: Czy ktoś wie? 03.02.15, 17:02
          glowka-sodowka napisała:

> jak złodziej odda, to co ukradł - to nie jest to darowizna, więc problemu podat
          > ku nie będzie

Komornik coś mu ukradł?

S.
          • czan-dra Re: Czy ktoś wie? 03.02.15, 17:07
            Traktor, to taki pojazd pomocny w pracach rolniczych, to mu ukradł.
            • ave.duce Re: Czy ktoś wie? 03.02.15, 17:17
              Komornik?!
              • czan-dra Re: Czy ktoś wie? 03.02.15, 17:27
                Zara, zara, powoli a dojdziemy prawdy, to co wiem, asesor ukradł traktor, policjanci są analfabetami, komendant ich przyjął do pracy, co tam robi komornik?
                Może w ostatnim akcie wystrzeli, lub zaśpiewa?
                • joreczka Re: Czy ktoś wie? 03.02.15, 19:47
                  Komornik ?? Co tam robi ?? Ano szefuje asesorom - złodziejom !
      • czan-dra Re: Czy ktoś wie? 03.02.15, 16:57
        Ten złodziej powinien być doprowadzony do szpitala więziennego i tam poddany badaniom, a nie ukrywać się za plecami znajomego lekarza, wg mnie to powinna być sprawa z paragrafu o napad z rabunkiem, i grozi do dziesięciu lat pozbawienia wolności, więc to zwolnienie ten złodziej może sobie wsadzić w buty, będzie wyższy.
      • joreczka Re: Czy ktoś wie? 03.02.15, 17:25
        To nie jest darowizna .To zwrot zagarniętego mienia .
        Jak czytam o tych psubratach komornikach i ich przydupasach to mam ochotę kląć ile wlezie .
    • wiosnaludzikow Re: Czy ktoś wie? 03.02.15, 16:19
      czan-dra napisał:

> Chciałbym się dowiedzieć, czy po tej akcji, w której asesor komornika ukradł ci
      > ągnik, policjanci będący na miejscu stracili już pracę i czy toczy się przeciwk
      > o komendantowi policji śledztwom,
      Całkowicie popieram !
    • snajper55 Re: Czy ktoś wie? 03.02.15, 17:00
      czan-dra napisał:

> Chciałbym się dowiedzieć, czy po tej akcji, w której asesor komornika ukradł ci
      > ągnik, policjanci będący na miejscu stracili już pracę i czy toczy się przeciwk
      > o komendantowi policji śledztwom, już wyjaśniam dlaczego, poszkodowany, może ra
      > czej, okradziony, pokazywał tym krawężnikom swój dowód, i ten złodziej także po
      > kazywał papiery na "prawne zajęcie" i w nich jak wół widnieje PESEL, i on się n
      > ie zgadzał z tym na "papierach" złodzieja zwanego asesorem, więc dlaczego komen
      > dant wysłał analfabetów do tego zgłoszenia, i tu rodzi się następne pytanie, dl
      > aczego ich przyjął do pracy, skoro to nieuki nie znają liter.
      > Mam nadzieję, że prokurator weźmie się za tych krawężników i ich komendanta, po
      > żal się boże.

Policjanci byli tam po to, aby interweniować, gdyby komornik miał problemy, a nie po to, by oceniać poprawność działania komornika.

S.
      • czan-dra Re: Czy ktoś wie? 03.02.15, 17:09
        Trochę to naciągane, skoro rolnik pokazywał swoje papiery, to mieli obowiązek sprawdzenia tychże papierów, no, chyba że policja nie jest od przestrzegania prawa, a ochrony złodzieja, i w tym przypadku też powinni odpowiedziec karnie.
    • tw_wielgus Ja! 03.02.15, 17:37
      Ja nie wiem, czy policjanci ponieśli konsekwencje niefortunnej interwencji asesora komorniczego, którego przełożony był w tym czasie na urlopie.
      Wiem natomiast, że komornik zachował się wzorowo. Zakończył urlop i natychmiast odkupił ( wart paręset tys.) ciągnik narażając swój biznes na straty powodowane awanturą jaką wokół sprawy rozpętały łże media mętnego nurtu.

Niemniej wiem, że na pewno konsekwencji nie poniosą członkowie "Drużyny pierścienia". Nie poniosą albowiem Frodo, wraz z kolegami, działał zgodnie z prawem i z obowiązującymi procedurami.
      www.tvn24.pl/policja-naloty-w-poszukiwaniu-obraczki-byly-rutynowym-dzialaniem,511771,s.html
      • czan-dra Re: Ja! 03.02.15, 17:49
        Odkupił, bo mu się styki zaczęły palić, prokurator na łbie siedzi, asesor zwali na niego, dlaczego młody adept sztuki kradzieży ma siedzieć za swego nauczyciela, skoro robił to co mu guru kazał.
        A co do "Drużyny Pierścienia" to wszyscy członkowie wyprawy po złote runo powinni znaleźć pracę jako konserwatorzy powierzchni płaskich, a nie jako "obrońcy uciśnionych" że tak zażartuję.
        • tw_wielgus Re: Ja! 03.02.15, 18:00
          Ja wiem...? W temacie Tolkiena to wydaje mi się, że nie jest to jedyna ewentualność.
          W Kerfurze potrzebują regałowych na dziale z żywnością dla psów. Że pokusa będzie zbyt wielka?
          No tak....

Wracając do pana komornika. Jako urzędnik, realizujący sprawiedliwość zasądzoną przez najwyższe niezawisłe sądy nie powinien być tarmoszony przed oblicze prokuratora. To narusza podstawowe zasady zaufania obywatela do państwa. Bo jak ufać takiemu państwu, które poniża funkcjonariusza ( w tym wypadku komornika), któregoh wysyła z misją niesienia... Nie, wróć! ...wyniesienia.
          Na pewno donośnie powinien beknąć asesor. Wydaje mi się, że jeżeli przeprosi, wyrazi skruchę i szczery żal to obrabowany rolnik powinien mu wybaczyć. Zresztą jakie to niby straty poniósł rolnik?
          Jedynie to, że nie miał czym wyjechać na blokadę.
      • taniarada Re: Ja! 03.02.15, 17:59
        tw_wielgus napisał: Ale sadzisz farmazony zachował się prawidłowo.Każdy urząd komorniczy jest ubezpieczony na 150 tyś euro.To asesor chciał odkupić ciągnik .Ale rolnik się nie zgodził.Prawo zbójeckie komornicze.Tyle spraw nie jasnych i jeszcze obydwaj komornik z asesorem nie siedzą.I ci gliniarze też.Dobra by była kara jak by im tyłki przetrzepali w kiciu .
        • tw_wielgus Re: Ja! 03.02.15, 18:04
          taniarada napisał:
          "Dobra by była kara jak by im tyłki przetrzepali w kiciu"
          To sposób niezgodny z prawami natury. Całe tysiąclecia pary jednopłciowe próbowały zmusić naturę do zmiany dyskryminujących ich kierunku jaki obrała ewolucja. Bez skutku. A jak już spróbowali in vitro to się okazało, że rodzą nie swoje dzieci. Skandal! Skandal taki jak w dziewięć miesięcy po niejednej imprezie w akademiku, w Łodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka