Dodaj do ulubionych

"Święty Jan Paweł II jest przedmiotem"

04.08.15, 23:58
Tak twierdzi członek OKOpSiP.

fakty.interia.pl/polska/news-robert-biedron-nie-popelnil-przestepstwa-nie-bedzie-dochodze,nId,1863702
Jeśli o mnie chodzi, to JP2 dla mnie to człowiek, a nie przedmiot. Ale widać Obrońcy mają inne zdanie.

Dać świni rogi to będzie bodła, w miejsce rogów należy wstawić Ustawę.
Obserwuj wątek
    • volupte Re: "Święty Jan Paweł II jest przedmiotem" 05.08.15, 00:37
      Obraz to obraz a nie JPII.
    • porannakawa01 Re: "Święty Jan Paweł II jest przedmiotem" 05.08.15, 01:13
      To święty JPII wisiał tam na tej ścianie a nie jego portret?
      Rozróżniasz?
    • mariner4 Moc nowego pod słońcem 05.08.15, 06:02
      W PRL władza była tylko bardziej zdecydowana.
      Gdyby urzędnik odważył się wyrzucić z gabinetu portret Lenina, to natychmiast poszedłby siedzieć.
      Teraz w buty Lenina wsadzono JP2. Kacyk się zmienił, metody są nadal te same. Jak to bywa w narodzie pańszczyźnianych chłopów. Bez pana nie istnieją.
      M.
      • inocom Re: Moc nowego pod słońcem 05.08.15, 09:34
        mariner4 napisał:

> W PRL władza była tylko bardziej zdecydowana.
        > Gdyby urzędnik odważył się wyrzucić z gabinetu portret Lenina, to natychmiast p
        > oszedłby siedzieć.
        > Teraz w buty Lenina wsadzono JP2. Kacyk się zmienił, metody są nadal te same. J
        > ak to bywa w narodzie pańszczyźnianych chłopów. Bez pana nie istnieją.
        > M.

Wszystko zależy, czy obywatel jest wałachem czy ogierem. Tak w PRL jak i za III RP PO.
        Podobnie było i za CK. Poczytaj Szwejka.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: "Święty Jan Paweł II jest przedmiotem" 05.08.15, 06:15
      Nie moc yylko mocarz.
    • 13kisiel Re: "Święty Jan Paweł II jest przedmiotem" 05.08.15, 09:37
      tak by wyglądała władza gejów ..zero szacunku dla innych :-)))
      • jaroslaw2104 Re: "Święty Jan Paweł II jest przedmiotem" 05.08.15, 10:02
        13kisiel napisał:

> tak by wyglądała władza gejów ..zero szacunku dla innych :-)))

To nikt inny jak ten MAGIK z Wadowic krył PEDOFILÓW w swoim fachu .
      • erte2 Re: "Święty Jan Paweł II jest przedmiotem" 05.08.15, 10:13
        13kisiel napisał:

tak by wyglądała władza gejów ..zero szacunku dla innych :-)))
        Nie jestem gejem, nie głosowałem na SLD (a przed '89. w ogóle nie chodziłem na wybory bo to nie miało sensu) oraz - choć jestem od lat niewierzący miałem wielki szacunek, podziw i wdzięczność dla Karola Wojtyły.
        Ale dziś ten jego wizerunek powoli przestaje być taki kryształowy, a jego starania (skuteczne) aby Polskę wyzwolić od komuny zdają się mieć drugie dno. Bo coraz więcej przesłanek wskazuje na to że mniej mu chodziło o naszą wolność a bardziej o dominację Kościoła Katolickiego; i jego to interesy miał raczej na względzie niż cokolwiek bądź innego. Nominacje co bardziej twardogłowych biskupów, przymykanie oczu na rydzykowe ekscesy; cały zespół działań mających na celu zwiększanie roli KK w życiu publicznym dość jednoznacznie o tym świadczą.
        To u nas.
        Natomiast tolerowanie latami pedofilskich zachowań wielu prominentnych hierarchów (ze słynnym twórcą "Legionu Chrystusa" na czele), zbrodniczy wręcz zakaz używania prezerwatyw przez czarnych Afrykanów (co spowodowało błyskawiczne rozprzestrzenianie się HIV) i wiele innych działań wpędzających wielu wyznawców w średniowiecze - to wszystko to też "dziedzictwo" JP2 na świecie. Nawet czarny szarlatan Baschobora to też w pewnym sensie jego produkt.
        To wszystko niejako burzy świątobliwy wizerunek Wojtyły, a jego kult wśród Polaków zaczyna przybierać formę tyleż bałwochwalczą co groteskową (vide tysiące już chyba pomników i pomniczków ( o częstokroć koszmarnej estetyce).
        A cuda? Cóż, wierzcie jeśli chcecie.
    • bogucjusz Cały ten kuriozalny, dewotnięty "Komitet Obrony" 05.08.15, 10:21
      powinien zostać natychmiast zdelegalizowany.
      • inocom Re: Cały ten kuriozalny, dewotnięty "Komitet Obro 06.08.15, 00:03
        bogucjusz napisał:

> powinien zostać natychmiast zdelegalizowany.

Kto go zdelegalizuje?
        • bogucjusz Re: Cały ten kuriozalny, dewotnięty "Komitet Obro 06.08.15, 00:55
          inocom napisał:

> bogucjusz napisał:
          >
          > > powinien zostać natychmiast zdelegalizowany.
          >
          > Kto go zdelegalizuje?

Napisałem "powinien", a nie "będzie".
          • inocom Re: Cały ten kuriozalny, dewotnięty "Komitet Obro 06.08.15, 01:02
            bogucjusz napisał:

> inocom napisał:
            >
            > > bogucjusz napisał:
            > >
            > > > powinien zostać natychmiast zdelegalizowany.
            > >
            > > Kto go zdelegalizuje?
            >
            > Napisałem "powinien", a nie "będzie".
            >

Taki mądry to będę i ja.
            W Polsce wiele rzeczy powinno się zrobić....
      • pies_na_czarnych Re: Cały ten kuriozalny, dewotnięty "Komitet Obro 06.08.15, 01:53
        Przecież to jest sekta.
    • pies_na_czarnych Re: "Święty Jan Paweł II jest przedmiotem" 06.08.15, 01:47
      inocom napisał:

> Tak twierdzi członek OKOpSiP.
      >
      > fakty.interia.pl/polska/news-robert-biedron-nie-popelnil-przestepstwa-nie-bedzie-dochodze,nId,1863702
      > Jeśli o mnie chodzi, to JP2 dla mnie to człowiek, a nie przedmiot. Ale widać Ob
      > rońcy mają inne zdanie.
      >
      > Dać świni rogi to będzie bodła, w miejsce rogów należy wstawić Ustawę.

Był człowiekiem, jest trupem, a obraz to jest przedmiot.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka