17.05.20, 09:40
coś mi się widzi że jakieś 80-85% tych wesołków w śmiesznych złotych ubrankach swoje pastorały nosi z tytułu mianowania ich biszkoptami, przez naszego ukochaego dżipitusantosubitokarolumwojtyłumpolska.
już chyba 15 roczków minęło, a zmiany kadrowe jakoś niezbyt szybko przebiegają.
ferajna trzyma się mocno.
Obserwuj wątek
    • erte2 Re: dżipitu 17.05.20, 10:05
      W roku 1980. i aż do początku lat '90. naiwnie sądziłem że KK i jego urzędnicy stoją po tej samej stronie co ja - czyli chodzi im o wolną i demokratyczną Polskę, o brak cenzury i takie tam. I to pomimo mojego agnocystyzmu i "wypisaniu się" z katolicyzmu jeszcze przed maturą (ku oburzeniu rodziny).,
      Ale wkrótce przejrzałem na oczy - ruch społeczny jakim była "Solidarność" w latach '80. był traktowany przez KK czysto instrumentalnie, jako sposób na odzyskanie wpływów i kasy. I po raz kolejny okazało się że KK (a szczególnie jego hierarchowie) to zamknięta, antyspołeczna i zakłamana kasta, niemająca nic wspólnego z naukami Chrystusa, głoszoną Ewangelią i hasłami o ubóstwie i życiu w prawdzie.
      • krzy-czy Re: dżipitu 17.05.20, 10:46
        firma pt.KK sama niw wiedziała gdzie jej będzie lepiej-czy na cudownie rozwijającej się wspólpracy z komuchami- czy na niezbyt pewnej / w onych czasach/ ze styropianem.i do ostatniej chwili stali w rozkroku. po 89 wybrali
        styropian-mimo uśmiechów ze strony komuchów/vide kwaśniewki i ferajna/.
        ale na czele tej firmy zawsze stał nasz ukochany dżipitusantosubito. i po dziś dzień jadą na tym obrońcy pedofili.

co do nauk chrystusa-zbyt często powołujemy się na nauki tegoż. a są to zasadY OD ZWSZE obrazujące sytuację
        małych, biednych ludzi.i nic wspólnego z tym ch. nie mają.
        • motocyklista175 Re: dżipitu 17.05.20, 11:49
          Kiedyś pierwszy cwaniak spotkał pierwszych frajerów.
          Tak powstała religia.......
          • nazimno Re: dżipitu 17.05.20, 12:14
            A co na to starsi bracia?
            • ukos Re: dżipitu 17.05.20, 12:33
              nazimno napisał:

> A co na to starsi bracia?

Można by powiedzieć, że wszystko opiera się na ich patentach, ale były jeszcze starsze pomysły.
      • ukos Re: dżipitu 17.05.20, 12:30
        erte2 napisał:

> W roku 1980. i aż do początku lat '90. naiwnie sądziłem że KK i jego urzędnicy
        > stoją po tej samej stronie co ja - czyli chodzi im o wolną i demokratyczną Pols
        > kę, o brak cenzury i takie tam. (...)

> Ale wkrótce przejrzałem na oczy - ruch społeczny jakim była "Solidarność" w lat
        > ach '80. był traktowany przez KK czysto instrumentalnie, jako sposób na odzyska
        > nie wpływów i kasy.

Popełniłem tę samą pomyłkę. Teraz wobec niezaprzeczalnych faktów nie mam już wątpliwości - to ci sami, którzy kiedyś wymodlili Targowicę pyszniąc się przy tym, że "dupa biskupa w Polsce świętą jest", a chociaż niektórzy z nich (szkoda, że tak niewielu) zamieszkali potem na kościuszkowskich latarniach, to nigdy nie przeprosili Polaków, ale nadal łasili się do zaborców. Dzisiejsza antyzachodnia nienawiść to nie przypadek.
      • asdfg2018 Re: dżipitu 19.05.20, 22:16
        Widząc bramę stoczni obwieszoną portretami i krzyżami w sierpniu 1980 oraz co księza wyrabiali wtedy w stoczni , te msze , spowiadania , ten bijący w oczy klerykalizm a znając chociażby przedwojenne zachowania księży/czytałem wtedy chociażby Boya-Zeleńskiego/ łatwo było sie domyśleć czym to pachnie . Tak to już wtedy odbierałem i dziwiłem się ludzkiej naiwności . Wyszło na moje .

---------------

"To wy , katolicy , powinniście ukarać Kościół . Nie powinieneś chodzić do kościoła ani dawać na tacę, dopóki choć jednego skrzywdzonego odesłano z kwitkiem z kurii i choć jednemu pedofilowi pozwala się nadal odprawiać msze i pracować z dziećmi... Jeśli wstrząsnął tobą film Sekielskich, nie wolno ci pójśc do kościoła...Przestańcie wspierać organizację , która świadomie i z premedytacją kryje zbrodniarzy i oprawców dzieci , czyli polski polski Kościół katolicki "

red. Iza Michalik , "G.W." - 19 V 2020
    • pkt4a Re: dżipitu 17.05.20, 12:18
      Następny film Sekielskich z tej serii będzie o Lolku i Staszku , tym Lolku i tym Staszku .
      Za rok .

www.youtube.com/watch?v=T0ym5kPf3Vc
      • pies.na.czarnych Re: dżipitu 17.05.20, 12:28
        Czy to będzie film miłosny?
        • motocyklista175 Re: dżipitu 17.05.20, 12:37
          Raczej o tym, że wiele pomników należy wyburzyć.
          I zmienić tabliczki na wielu tablicach ulic i placów.
          • pies.na.czarnych Re: dżipitu 17.05.20, 12:42
            Pisząc "miłosny" miałem na myśli wielką miłość pomiędzy dwoma mężczyznami.
            • krzy-czy Re: dżipitu 17.05.20, 13:23
              no bo to była TWARDA, MĘSKA PRZYJAŹŃ.
        • pkt4a Re: dżipitu 17.05.20, 14:14
          To będzie film geograficzno-podróżniczy o dwóch globtroterach i co z tego wynikło .

Głos z dyskusji na youtube o filmie Sekielskich :

" rockyart
          1 godzinę temu
          Juz poszla darowizna na nastepny film. Na wiele mnie jako emerytke, z emerytura ledwo na przezycie, nie stac, ale jezeli kazdy z zachwyconych filmem da pare groszy, to zbierze sie dosyc grosza. Bede sie za Was modlic, zeby sie Wam nic nie stalo i oby Wasze filmy doprowadzily wreszcie do tego, ze kk w Polsce oczysci sie z takich pluskiew. Dziekuje serdecznie za Wasza odwage cywilna "
          • motocyklista175 Re: dżipitu 17.05.20, 18:25
            Jak sie oczyści, to tylko ksiądz-detektyw z telewizji zostanie wiernym na pocieszenie....
    • pkt4a Re: dżipitu 17.05.20, 21:39
      oj Lolek uważaj , pewien prałat gdański też był bożyszczem mas

wyborcza.pl/magazyn/7,124059,25949008,juz-nie-placzmy-po-janie-pawle-ii-czas-pytac-o-parasol.html?disableRedirects=true#s=BoxOpImg5
      • motocyklista175 Re: dżipitu 18.05.20, 05:19
        Są dwie możliwości:
        -wiedział i NIC z tym nie zrobił
        -był wyjątkowym tumanem i nic nie wiedział
        Którą opcję pisi lud wybiera?
    • stavros2002 nie dżipitu 18.05.20, 08:33
      Jeśli już to "dżejpitu". "Dżi" to angielska wymowa litery "g".

Ale rozumiem, milicjantów nie uczono angielskiego, co najwyżej rosyjski.
      • krzy-czy Re: nie dżipitu 18.05.20, 10:06
        wow,łał, uau-błysnąłeś styropianowym jentelektem.
    • pkt4a Re: dżipitu 18.05.20, 15:12
      Warto wesprzeć finansowo nową produkcję dokumentalną .

" Sekielscy już szykują trzecią część serii. Skupi się na pontyfikacie Jana Pawła II i zaniechaniach papieża Polaka.
      – Będziemy robić film o Janie Pawle II. Będzie trzecia część, w której postaramy się znaleźć odpowiedzi na pytania: co wiedział, czego nie wiedział, co robił, czego nie robił Jan Paweł II jeśli chodzi o walkę z przestępstwami seksualnymi, których dopuszczali się duchowni w trakcie jego pontyfikatu – mówił dziennikarz. "
      • krzy-czy Re: dżipitu 18.05.20, 16:38
        miło byłoby gdyby ten nowy film otworzył oczy przynajmniej 1% wielbicieli tego wrednego dziadygi.
        skądinąd oni też wiedzą o tym ale czy to fałszywy wstyd im mordy zamyka. choć noie liczyłbym nma to.
        raczej fani tego człenia NIE UWAŻAJĄ za coś zdrożnego te rozkoszne zabawy z dziećmi.
        • motocyklista175 Re: dżipitu 18.05.20, 23:13
          Są dwie możliwości:
          -wiedział i NIC z tym nie zrobił
          -był wyjątkowym tumanem i nic nie wiedział
          Którą opcję pisi lud wybiera?
          Jedno proste pytanie i pisia trolownia się zamknęła....
        • erte2 Re: dżipitu 19.05.20, 01:08
          krzy-czy napisał:
          miło byłoby gdyby ten nowy film otworzył oczy przynajmniej 1% wielbicieli tego wrednego dziadygi.

Nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Bo co by nie mówić JP2 miał swój udział w tym że udało nam się wygramolić z bezsensownego i niewydolnego systemu gospodarczo-społecznego, że uwolniliśmy się z "czułych objęć" Wielkiego Brata, i że dziś żyjemy we względnie normalnym kraju (przynajmniej na razie). Co nie oznacza że mamy bezkrytycznie podchodzić do tej postaci, że mamy "nie zauważać" wszystkiego tego co było złe w czasach jego pontyfikatu, że mamy lekceważyć jego przyjaźń z meksykańskim pedofilem (Maciel się nazywał czy jakoś tak).
          Państwo watykańskie miało "od zawsze" jeden z najlepszych wywiadów świata (nie bez znaczenia była w tej materii spowiedź), więc trudno przyjąć że o wyczynach tego zboka nikt "na górze" nie wiedział. Takich zwierząt nie ma, a mimo to tenże Maciel był hołubiony bo dostarczał kasę . I dopiero jak już nie dało się zatuszować sprawy został suspendowany.
          A więc może trzeba by się przyjrzeć na nowo wszystkim tym spiżowym i granitowym pomnikom i może odjąć im trochę tego brązu i pozłotki.... Ale niekoniecznie wszystkie od razu burzyć (choć wiele z nich warto by było bo często są to koszmarki o estetyce monidła w wiejskiej chałupie.
          • krzy-czy Re: dżipitu 19.05.20, 01:36
            wobec wojtyły nigdy nie popadałem w skrajność. zawsze uważałem go za wroga.
            z tymi zasługami w OBALENIU nie przesadzajmy.
            sam wybór na papę był wyborem POLITYCZNYM i wszelkie następstwa tego wyboru miały raczej znaczenie tylko w polsce.a realiozowane były przedewszystkim pod kątem dobra kk.zdarzyły się po prostu PRZY OKAZJI.
            a UWOLNIENIE SIĘ było głównie zasługą sam,ego systemu gospodarczo-społecznego, który nie wytrrzymał obciążeń.krótko mówiąc, sam się obalił, a że odbyło się to bezkrwawo t na pewno nie zasługa kościółkowych. oni naturalnie przy okazji kucia konia swoją żabią łapkę do kucia podstawiają.
            • taniarada Re: dżipitu 19.05.20, 04:17
              krzy-czy napisał:

> wobec wojtyły nigdy nie popadałem w skrajność. zawsze uważałem go za wroga.
              > z tymi zasługami w OBALENIU nie przesadzajmy.
              > sam wybór na papę był wyborem POLITYCZNYM i wszelkie następstwa tego wyboru mia
              > ły raczej znaczenie tylko w polsce.a realiozowane były przedewszystkim pod kąte
              > m dobra kk.zdarzyły się po prostu PRZY OKAZJI.
              > a UWOLNIENIE SIĘ było głównie zasługą sam,ego systemu gospodarczo-społecznego,
              > który nie wytrrzymał obciążeń.krótko mówiąc, sam się obalił, a że odbyło się to
              > bezkrwawo t na pewno nie zasługa kościółkowych. oni naturalnie przy okazji kuc
              > ia konia swoją żabią łapkę do kucia podstawiają.
              To jest wasz prywatny krzyż JPIi ,którego będziecie obywatelu dżwigali do końca swoich dni.I sobie z tym nie pradzicie . Rozumiem że Polska z małej litery nic dla was nie znaczy .Dobrze by było poznać wasze korzenie rodzinne.Wtedy by była jasność dlaczego to kwestionujecie .Amen.
              • krzy-czy Re: dżipitu 19.05.20, 09:48
                co do korzeni ,księże proboszczu sięgają daleko w głąb historii.
                1241-przyszlim z tatarami-po legnicą stłukliśmy któregoś tam heńka-chyba pobożnego.
                później przyłączylim się do krzyżaków, i mimo że dostalim w tyłek pod grunwaldem-jakoś se radzimy.
                szwedów też było paru, a później caryca kaśka cóś z nieprawego łoża powiła-to też mój przodek.
                ostatnio moja ciotka rżnęła się z kiszczakiem-tyż cóś z tego wynikło, a śwagierka zdradzała męża z jarosławem kacz. i z tego wynika nasz PATRIOTYZM i umiłowanie wolski.
                problemów KArTOfLI jakoś jako krzyża dźwigać chyba nie będę
                zapomniałbym-brzytwą chrzczonych też się w tych korzeniach rodzinnych paru trafiło..
            • erte2 Re: dżipitu 19.05.20, 11:28
              krzy-czy napisał:

a UWOLNIENIE SIĘ było głównie zasługą sam,ego systemu gospodarczo-społecznego, który nie wytrrzymał obciążeń.krótko mówiąc, sam się obalił,

Deus ex machina? "Zrobiło się samo?
              Na demontaż systemu (oprócz tej głównej czyli niewydolności systemu, z czym - żeby nie było nieporozumień - się zgadzam) wpłynęło wiele czynników i wielu ludzi. Miała w tym udział RWE, miał KOR, miał film Andrzeja Wajdy " Człowiek z marmuru" (*), miał oczywiście Lech Wałęsa, ale też bez wątpienia JP2. I nie sposób tego nie widzieć, bo to był splot wielu okoliczności, wielu postaw i idei.
              Ale zgadzam się - nic takiego by się nie stało gdyby była micha.

P.s. Jan Paweł II nie był taką postacią ze spiżu i relikwii jaką oficjalnie się ją przedstawia. Miał swoje skazy i plamy w życiorysie jak pewnie każdy z nas - i ten mały, i ten trochę większy, i ten całkiem duży. Ale nazywanie go wrogiem po prostu jest co najmniej nadużyciem. A piszę to jako dość aktywny uczestnik tamtych wydarzeń, ale i od lat co najmniej agnostyk.
              • krzy-czy Re: dżipitu 19.05.20, 11:44
                nazwałem go wrogiem-bo tak uważam.
                tak jak wszystkich przedstawicieli tej niezbyt przyjaznej polsce instytucji.
                postępowanie ich pozytywne-lub negatywne zależało od widzenia przedewszystkim/a może wyłącznie/ interesu korporacji.
                nawet ci maluczcy przedstawiciele kk mogli w głębi duszy uważać że SŁUŻĄ POLSCE, ale wszelkie nici łączące ich z dyrekcją firmy, prowadziły do działań niezgodnych z polską racją stanu.
    • pkt4a Re: dżipitu 19.05.20, 00:55
      ref.
      Irena , Irena , Irenaaa...
      tra, la , la, la , laa...
    • taniarada Re: dżipitu 19.05.20, 04:10
      Jak myślicie ?Czy dziewczyny mogły by być ministrantami gdy brakuje chłopców? '' Ucz mnie, Panie, wypełniać Twoją świętą wolę, znaleźć i ustalić miejsce, gdzie mogę Tobie najlepiej służyć''.
      św. Karol Boromeusz.
      ''Nie bój się, nie lękaj się,Bóg sam wystarczy... ''Jeśli kto chce pójść za Mną, niech się zaprze samego siebie, niech weźmie krzyż swój i niech Mnie naśladuje! ''
      • krzy-czy Re: dżipitu 19.05.20, 09:50
        a tak przeważnie to ło cusz siem ciebie w tem liściku rozchodzi???
      • erte2 Re: dżipitu 19.05.20, 11:34
        taniarada napisało:
        Jak myślicie ?Czy dziewczyny mogły by być ministrantami gdy brakuje chłopców? ''

Oczywiście że tak - jeśli wikary czy proboszcz wbrew przyjętym w tym środowisku zwyczajom woli jednak popieścić małe dziewczynki niż małych chłopców.
        A poz tym - "Na biezpticzu i rzopa sołowiej".
    • pkt4a Re: dżipitu 19.05.20, 08:35
      taniarada , wpisy godz. 4.10 i godz. 4.17

dziadek chyba w nocy cierpi na hemoroidy , na nietrzymanie moczu itp , wtedy sie budzi się o godz 4 aby pójść do WC , starcze przypadlości .
      poplwa , poplwa na fk i idzie dalej spać
      • teen69 Re: dżipitu 19.05.20, 20:31
        one w tym zakonie oo Onanistów na Ciemnej Gorze w czestochowie tak majom.
        • pkt4a Re: dżipitu 19.05.20, 23:35
          Wyrażnie widać że ten dziadek ma jakieś przypadłości wyrywające jego ze snu , chyba problemy z prostatą czy coś takiego :)

-------------

"To wy , katolicy , powinniście ukarać Kościół . Nie powinieneś chodzić do kościoła ani dawać na tacę, dopóki choć jednego skrzywdzonego odesłano z kwitkiem z kurii i choć jednemu pedofilowi pozwala się nadal odprawiać msze i pracować z dziećmi... Jeśli wstrząsnął tobą film Sekielskich, nie wolno ci pójśc do kościoła...Przestańcie wspierać organizację , która świadomie i z premedytacją kryje zbrodniarzy i oprawców dzieci , czyli polski polski Kościół katolicki "

• waga170 Re: dżipitu 19.05.20, 08:45
      Chyba dzejpitu?
      • krzy-czy Re: dżipitu 19.05.20, 09:57
        bardzo możliwe.
      • pkt4a Re: dżipitu 19.05.20, 14:26
        dzipitu czy dzejpitu , wiadomo o kogo chodzi
        • motocyklista175 Re: dżipitu 19.05.20, 14:27
          tj o którego zamiatacza kieckowych pedofili chodzi.
          • krzy-czy Re: dżipitu 19.05.20, 18:11
            nie to jest problemem w najjaśniejszej rz-plitej.
    • asdfg2018 Re: dżipitu 19.05.20, 22:07

• oczyszerokozamkniete66 Re: dżipitu 23.05.20, 10:36
        zgraja prezesa to sekta
    • asdfg2018 Re: dżipitu 23.05.20, 10:28
      Następny koleś w śmiesznej czapeczce , też wg ofiary umoczony .
      Chyba na tę imprę trzeba będzie zatrudnić jakiegoś didżeja dyskotekowego albo takiego zawodowego zabawiacza z wesel.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,25968640,zamiast-janiaka-swiecenia-ma-prowadzic-biskup-napierala-on.html#a=66&c=160&s=BoxNewsLink
      • motocyklista175 Re: dżipitu 23.05.20, 16:11
        Zabawy w chowanego ciąg dalszy....
        • asdfg2018 Re: dżipitu 23.05.20, 18:13
          Istny krzyż pański z tymi księżmi i biskupami , jakaś zatoka świń , umoczeni po same fujarki konsekrowane :

poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,25969170,biskup-napierala-ktory-za-bpa-janiaka-udzielil-w-sobote-swiecen.html
          • taniarada A pisał że nie można pisać w dwóch nickach 28.05.20, 18:16
            asdfg2018 napisał(a):

> Istny krzyż pański z tymi księżmi i biskupami , jakaś zatoka świń , umoczeni p
            > o same fujarki konsekrowane :
            >
            > poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,25969170,biskup-napierala-ktory-za-bpa-janiaka-udzielil-w-sobote-swiecen.html
            Można asad ,pkt4a.Kiedyś trollowal pod nickiem kolpik124 .Na FCz miał tego więcej.Trolluje ,spamuje ,atakuje personalnie .Można ,Można. A admin pisze zmieniamy to forum na nowo.
    • pkt4a Re: dżipitu 28.05.20, 08:57
      Nastepny który wiedział i ukrywał czyli przestepca wg Kodeksu Karnego . Jeszcze luzem biega po ulicy . W nagrodę jest teraz proboszczem ?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,25981203,onet-kolejny-ksiadz-mogl-tuszowac-przestepstwa-ks-arkadiusza.html?v=1&pId=57509282&send-a=1#opinion57509282pees
      A film Sekielskich pt "Zabawa w chowanego" ma już 7 mln wyświetleń.
    • pkt4a Re: dżipitu 03.06.20, 12:52
      och , ty Karol :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,25982026,o-jacek-prusak.html#do_w=46&do_v=58&do_a=286&s=BoxNewsLink
      • krzy-czy Re: dżipitu 03.06.20, 14:49
        ...oby bilans był pozytywny...
        i na tym polega cały ten KArTOfLIZM. aby się czasem cóś nie wymskło niezbyt miłego na naszego ukochanego dżipitusantosubito.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka