Dodaj do ulubionych

Czy Sóweren umie czytać?

23.08.20, 23:01
Takie coś:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26233715,35-latek-zaatakowal-stoisko-zmien-piec-we-wroclawiu-fundacja.html#s=BoxOpImg4
Zastanawiam się nad stanem umysłowości owego człeka. O ile tę umysłowość posiada..... bo mam poważne wątpliwości.
Obserwuj wątek
    • rzewuski1 Re: Czy Sóweren umie czytać? 23.08.20, 23:06
      To odruchy bezwarunkowe wpojone przez organy propagandowe LXII Rzeczpospolitej Kaczystowskiej.
      Zobaczy tęczę na niebie i będzie się odgrażał.
    • inocom Stoisko wygląda tak :) 23.08.20, 23:13
      https://www.radioram.pl/img/articles/38351/Zmien-piec-Akcja-informacyjna-dla-mieszkancow-Wroclawia-main-5e50f47c42aab.png
      • dr.krisk Re: Stoisko wygląda tak :) 23.08.20, 23:17
        No i co? Nie widzę tu nic nadzwyczajnego.
        • inocom Re: Stoisko wygląda tak :) 23.08.20, 23:20
          dr.krisk napisał:

> No i co? Nie widzę tu nic nadzwyczajnego.

Większość społeczeństwa nie literuje.
          Literują analfabeci.

Hasło tylko czekało, aż się doczeka.
          Wrocław Miasto Spotkań...
          • dr.krisk Re: Stoisko wygląda tak :) 23.08.20, 23:30
            inocom napisał:

> Większość społeczeństwa nie literuje.
            > Literują analfabeci.
            Nie rozumiem. To znaczy, że jestem analfabetą? Bo wgapiam się w napis i widzę, że namawiają mnie do zmiany pieca.... i nic więcej.
            • inocom Re: Stoisko wygląda tak :) 23.08.20, 23:37
              dr.krisk napisał:

> inocom napisał:
              >
              >
              > > Większość społeczeństwa nie literuje.
              > > Literują analfabeci.
              > Nie rozumiem. To znaczy, że jestem analfabetą? Bo wgapiam się w napis i widzę,
              > że namawiają mnie do zmiany pieca.... i nic więcej.

https://www.crazynauka.pl/wp-content/uploads/2013/05/mozg2.png

Sutryk działa podświadomie i tyle.
              • dr.krisk Re: Stoisko wygląda tak :) 23.08.20, 23:42
                Niestety, dla mnie to są po prostu głupoty mające na celu usprawiedliwienie niechlujstwa umysłowego i braku edukacji. I tyle.
                • inocom W jaki sposób sprawdzasz coś merytorycznie? 24.08.20, 01:16
                  dr.krisk napisał:

> Niestety, dla mnie to są po prostu głupoty mające na celu usprawiedliwienie nie
                  > chlujstwa umysłowego i braku edukacji. I tyle.

Łatwo powiedzieć.
                  W jaki sposób sprawdzasz coś merytorycznie? Od detali są Hindusi. Tak to wygląda.
              • pies.na.czarnych Re: Stoisko wygląda tak :) 24.08.20, 00:49
                Inocom jednego tylko nie rozumiem. Co ty to robisz, że biorą cię za 35-cio latka?
                • inocom Re: Stoisko wygląda tak :) 24.08.20, 01:11
                  pies.na.czarnych napisała:

> Inocom jednego tylko nie rozumiem. Co ty to robisz, że biorą cię za 35-cio latk
                  > a?

Aż tak stary jestem :)))
                  • pies.na.czarnych Re: Stoisko wygląda tak :) 24.08.20, 01:18
                    Znaczy siem staro wyglądasz.
            • sverir Re: Stoisko wygląda tak :) 24.08.20, 10:18
              "Nie rozumiem. To znaczy, że jestem analfabetą?"

Jesteś. Prawdziwemu wykształciuchowi nie robi różnicy czy napełnia balon He czy Hg, bo jako człowiek wykształcony niczego nie literuje.
              • inocom e od g nie odróżniasz 24.08.20, 12:10
                sverir napisał:

> "Nie rozumiem. To znaczy, że jestem analfabetą?"
                >
                > Jesteś. Prawdziwemu wykształciuchowi nie robi różnicy czy napełnia balon He czy
                > Hg, bo jako człowiek wykształcony niczego nie literuje.

e od g nie odróżniasz? Słuszną linię mają w magistracie.
                • sverir Re: e od g nie odróżniasz 24.08.20, 13:55
                  " e od g nie odróżniasz? Słuszną linię mają w magistracie"

Piotrusiu, jeśli nie odróżniasz wyrazów "piec" od "płeć", to ktoś inny może nie odróżniać He od Hg. Z tym, że ja odróżniam, a ty nie. A teraz buźka, do następnego zaszczycenia cie odpowiedzią.
                  • inocom Re: e od g nie odróżniasz 24.08.20, 14:19
                    sverir napisał:

> " e od g nie odróżniasz? Słuszną linię mają w magistracie"
                    >
                    > Piotrusiu, jeśli nie odróżniasz wyrazów "piec" od "płeć", to ktoś inny może nie
                    > odróżniać He od Hg. Z tym, że ja odróżniam, a ty nie. A teraz buźka, do następ
                    > nego zaszczycenia cie odpowiedzią.

Nie przypominam sobie bym pił z tobą wódkę, panie sverir.
                    Zaprezentowałem wcześniej fotę typowego straganu Zmien piec.
                    Czcionka na nim użyta może wprowadzać w błąd, że chodzi o zmianę płci. Pewnie celowo, bo od tego magistrat ma takich magików jak ty.

Ludzie nie czytają wyrazów litera po literze. Czytają wzrokowo pierwszą i ostatnią literę, stąd chemicy wymyślili symbole chemiczne, tak by każdy się od siebie różnił. Mamy Hg i mamy He.
                    Dodatkowo dla bezpieczeństwa symbole się literuje, każdą literkę wymawia się głośno i wyraźnie, jak dziecko w pierwszej klasie podstawówki. Ha gie, Ha e, eF e, eN i, Pe be, eM en.

https://www.radioram.pl/img/articles/38351/Zmien-piec-Akcja-informacyjna-dla-mieszkancow-Wroclawia-main-5e50f47c42aab.png
                    • waga170 Re: e od g nie odróżniasz 24.08.20, 14:49
                      Tak sobie juz dawno pomyslalem, ile to piw potrzeba kupic lysemu kuzynowi na rowerze, zeby potem caly swiat kupil sobie moje nowe piece.
                      • inocom Re: e od g nie odróżniasz 24.08.20, 18:21
                        waga170 napisała:

> Tak sobie juz dawno pomyslalem, ile to piw potrzeba kupic lysemu kuzynowi na ro
                        > werze, zeby potem caly swiat kupil sobie moje nowe piece.

Niemieckie piece :)
    • pies.na.czarnych Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 00:51
      Ktoś fajnie napisał w uwagach, że niedługo będą palić stacje benzynowe, na których sprzedawany jest LPG.
      • inocom Cykliści? 25.08.20, 14:03
        pies.na.czarnych napisała:

> Ktoś fajnie napisał w uwagach, że niedługo będą palić stacje benzynowe, na któr
        > ych sprzedawany jest LPG.
      • snajper55 Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 05:14
        Badania pokazują, że aż 78% Polaków obawia się, że w ich rodzinie urodzi się homo sapiens.

S.
        • inocom Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 12:23
          snajper55 napisał:

> Badania pokazują, że aż 78% Polaków obawia się, że w ich rodzinie urodzi się ho
          > mo sapiens.

Tu już jest na forum jeden przypadek.
          Słusznie się obawiają. Niby sapiens, a dzban kompletny.

Ciekawe jakie są obawy narodu wybranego. Masz dane czy jesteś wybiórczy?

Gdy kichniesz mówiąc o umarłym, pociągnij się za ucho, żeby cię umarły nie wołał.

Siedząc w tyle jakiego człowieka, nie należy ani jeść, ani śmiać się, gdyż tem pozbawić go można zdrowia.
          • wtop.ek Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 12:31
            A co oto jest "naród wybrany", dziadku?
            • pies.na.czarnych Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 12:39
              Wyprany
    • pies.na.czarnych Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 01:16
      Pozwolę sobie doczepić pod ten wątek
      www.sport.pl/pilka/7,65041,26233741,miller-starl-sie-z-karczewskim-ws-finalu-lm-wiedza-o-tym.html#s=BoxOpImg9
      Półanalfabetą z wyższej półki.
    • waga170 Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 03:14
      Czy baran umie pisac po polsku?
      Czy zna roznice miedzy "zmien" a "wymien"?
      Czy ma jakis pomyslunek skoro jeszcze nie zmienil swojego hasla na "Wymien piec"
      zwlaszcza wiedzac jak sam przyznaje, ze ludzie to blednie odczytuja?
      • margit49 Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 08:29
        waga170 napisała:

> Czy baran umie pisac po polsku?
        > Czy zna roznice miedzy "zmien" a "wymien"?
        > Czy ma jakis pomyslunek skoro jeszcze nie zmienil swojego hasla na "Wymien piec
        > "

jednak pozostaje słowo "piec", a i tak tępawy sóweren odczyta po swojemu. Może grzejnik-ale wtedy za dużo do czytania
        • waga170 Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 09:50
          Gosciu kupil dom a w nim stary piec. Musial sprzedac samochod i teraz jezdzi na rowerze. Sasiad mu mowi zmien piec. Tesc mu mowi zmien piec. Zona mowi zmien piec. Greta w telewizji mowi zmien piec. Male dzieci mu mowia zmien piec. Jedzie obok kosciola a tam stanowisko z transparentem zmien piec. Dalszy ciag znamy, powiedzial nawet tu kurwa przed kosciolem jestescie? I im przykopal. Ja go popieram. Nie znosze namolnosci.
      • sverir Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 10:14
        " Czy zna roznice miedzy "zmien" a "wymien"?

W kontekście akcji "zmień" jest tak samo dobre jak "wymień".

"Czy ma jakis pomyslunek skoro jeszcze nie zmienil swojego hasla na "Wymien piec" zwlaszcza wiedzac jak sam przyznaje, ze ludzie to blednie odczytuja?"

Problem mają ludzie krążący wokół kościołów, zwłaszcza przed i po mszy.
        • waga170 Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 10:45
          Wszystko zalezy od kontekstu, wiec tu "zmien" NIE jest tak samo dobre jak "wymien", bo te inne drugie sowo tekstu (piec) powoduje roznice bo to wlasnie te drugie moze byc zle odczytane. Jak nie kapujesz to jeszcze pomysl o "wymien kociol".
          Problem to maja NIE ludzie krazacy wokol kosciolow przed i po mszy, tylko ludzie siedzacy/stojacy wewnatrz kosciolow w czasie mszy. Bo tam jest im sprzedawane nic za cos. A "panska skorka" czy "kalichlorek" przed kosciolem to bylo warte wydanych pieniedzy. Ja raz od krazacego pod kosciolem kupilem pistolet.
          • waga170 Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 10:49
            O kurwa, dawno nie bedac w kosciele, zapomnialem ze tam jeszcze kaza klekac.
          • sverir Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 11:18
            "Wszystko zalezy od kontekstu, wiec tu "zmien" NIE jest tak samo dobre jak "wymien", bo te inne drugie sowo tekstu (piec) powoduje roznice bo to wlasnie te drugie moze byc zle odczytane"

W tym kontekście "zmień" ma takie same znaczenie jak "wymień" - zastąpienie czegoś czymś. To a propos pytania czy ktoś umie pisać po polsku. To nie problem języka polskiego.

"Problem to maja NIE ludzie krazacy wokol kosciolow przed i po mszy, tylko ludzie siedzacy/stojacy wewnatrz kosciolow w czasie mszy"

Tytanem intelektu to ty nie jesteś, prawda?

• waga170 Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 11:29
              Oj prawda, prawda. Tytany (tytani?) intelektu to leza krzyzem przed oltarzem.
              • sverir Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 13:16
                " Oj prawda, prawda. Tytany (tytani?) intelektu to leza krzyzem przed oltarzem"

Może być, że tak.
                • waga170 Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 14:09
                  Pamietam mlodym bylem, zaprowadzonym do kosciola za reke przez Mame, a tu widze ze przed oltarzem lezy brzuchem do dolu jakis trup. Na moje Wezwac pogotowie!, dostalem z garsci w leb, bo ta pani lezac krzyzem pokutowala. No i madra glowka zaczela mi pracowac, Ubrana na czarno byla, wdowa znaczy sie, pokutowala czy dziekowala?:)
      • ukos Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 16:26
        waga170 napisała:

> Czy baran umie pisac po polsku?
        > Czy zna roznice miedzy "zmien" a "wymien"?

Jo, PiSSdzielec waga170, takiego mam chonora, rze jag mi nie naPiSSzom wymień, tylko zmień, to dajem w ryja. Bo take mam swoje PiSSdzielskie prawo i takem sprawiedliwoź.
        • waga170 Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 23:15
          Ciebie "ukos" to chyba ojciec robil, i zrobil, na ukos.
    • pkt4a Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 10:54
      Stóweren

---------------
      poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,26227746,miala-byc-dobra-zmiana-ale-abp-grzegorz-rys-nie-chce-placic.html#S.DT-K.C-B.1-L.1.duzy#s=BoxWyboImg1
      • ukos Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 13:05
        pkt4a napisała:

> Stóweren

5stóweren
        • inocom ***** *** :))))))) 24.08.20, 13:26
          ukos napisał:

> 5stóweren

***** *** = 5s

Kod Morse'a
        • pkt4a Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 14:58
          o to to właśnie

-------------------
          poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,26227746,miala-byc-dobra-zmiana-ale-abp-grzegorz-rys-nie-chce-placic.html?disableRedirects=true#S.DT-K.C-B.1-L.1.duzy#s=BoxWyboImg1
          • alux Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 20:27
            Co z tego, że umie czytać jak nic z tego nie rozumie albo tak rozumie!
    • ukos Jemu nie chodziło zmianę płci! 24.08.20, 12:59
      To była obrona majątku narodowego! Taki piec będzie spalał mniej węgla, a więc jest ideologicznie szkodliwy dla czarnego złota, czyli wolskiego nacjonalnego śrybła, co to je można intensywnie spalać jescyk bez dwieście lat.
    • pies.na.czarnych Re: Czy Sóweren umie czytać? 24.08.20, 14:26
      Trzeba przyznać, że to była bardzo fajna akcja. Najważniejsze, że odniosła zamierzony sukces. Tak jak przewidywano Seweryn-katolik dał dupy.
    • inocom Czasami zdolność czytania nie nadążą 28.08.20, 15:14
      demotywatory.pl/5019856
      Uwaga drastyczne i LGBT+
    • qwardian Re: Czy Sóweren umie czytać? 28.08.20, 15:57
      Z obrazkiem wyrzuciliby pod bramy w Auschwitz. Ludzie są przewrażliwieni..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka