dr.krisk 27.01.21, 22:25 www.facebook.com/Prof.ZbigniewGirzynski/ Facet sam siebie tytułuje profesorem!!! Zresztą pani Pawłowicz też tak robiła. Nasuwa się pytanie: czy istnieje dno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edico Re: "Profesor" Girzyński.... 27.01.21, 22:31 Kw art. 61 § 1 - Kto przywłaszcza sobie stanowisko, tytuł lub stopień albo publicznie używa lub nosi odznaczenie, odznakę, strój lub mundur, do których nie ma prawa, podlega karze grzywny do 1.000 złotych albo karze nagany. Przepis nie zmieniony od roku 1971. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Tak pitolisz człowieku że żal cię czytać 27.01.21, 22:56 edico napisał: > Kw art. 61 § 1 - Kto przywłaszcza sobie stanowisko, tytuł lub stopień albo publ > icznie używa lub nosi odznaczenie, odznakę, strój lub mundur, do których nie ma > prawa, podlega karze grzywny do 1.000 złotych albo karze nagany. Przepis nie z > mieniony od roku 1971. > Poczytał byś sobie na necie.Wklejasz mordkę a pan doktor swoim poziomem ci przyklepuje.A innych bardziej inteligentnych obraża.Poczytaj sobie Wiki i inne Google i dopiero zabieraj głos.Z kim ja dyskutuję .Mój Boże wybacz mi . Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: "Profesor" Girzyński.... 27.01.21, 22:51 profesor nadzwyczajny na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu. W myśl ustawy obowiązującej do 2018 roku, stanowisko profesora nadzwyczajnego było przewidziane dla pracownika naukowego lub naukowo-dydaktycznego, który miał stopień naukowy doktora habilitowanego lub tytuł naukowy profesora. Ustawodawca dopuszczał także zatrudnienie na stanowisku profesora nadzwyczajnego osoby, która miała jedynie stopień naukowy doktora oraz znaczne i twórcze osiągnięcia w pracy naukowej, jednak wymagało to pozytywnej opinii Centralnej Komisji do Spraw Stopni i Tytułów.Tak ci o ciężko zrozumieć doktorku? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: "Profesor" Girzyński.... 27.01.21, 23:07 Głuptasku: nie odróżniasz profesora tytularnego (to ten z prof. przed nazwiskiem) od nadzwyczajnego. Giżyński powinien przedstawiać się jako dr hab. Zbigniew Giżyński, prof.UMK. I tyle w temacie. Idź sobie do mniej wymagających intelektualnie wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: "Profesor" Girzyński.... 27.01.21, 23:16 Daj spokój. To jest częstochowski troll pogoniony z tamtego forum, który próbuje dać ujście swego intelektu na FK. Szkoda czasu na jakieś nauki dla kogoś żyjącego wyłącznie we własnym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: "Profesor" Girzyński.... 27.01.21, 23:36 Wiem, ale czasem ponosi mnie obowiązek dydaktyczny. Niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: "Profesor" Girzyński.... 27.01.21, 23:53 Ech te skażenie zawodowe. Czasami też mnie coś niepotrzebnie trąca :) Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: "Profesor" Girzyński.... 28.01.21, 05:20 W szkołach średnich nauczyciele są tytułowani "profesorami" bez względu na wykształcenie. Wyższe uczelnie, to nie licea, więc i zasady inne.... Czy ten , o którym mowa- ma jakieś wykształcenie uprawniające go do używania tego tytułu ? Może to zaświadczenie od proboszcza jego parafii? Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: "Profesor" Girzyński.... 28.01.21, 09:13 dr.krisk napisał: > www.facebook.com/Prof.ZbigniewGirzynski/ > Facet sam siebie tytułuje profesorem!!! Zresztą pani Pawłowicz też tak robiła. > Nasuwa się pytanie: czy istnieje dno? A "prof" Lech Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: "Profesor" Girzyński.... 28.01.21, 10:06 Pisałem już o "prof. Lechu Kaczyńskim". Z jego habilitacją też ciekawa sprawa: miał w dorobku tylko monografię habilitacyjną i chyba tylko jedną publikację. Z takim dorobkiem na mojej Politechnice nikt nie zostałby dopuszczony do otwarcia przewodu habilitacyjnego (komisja by go zabiła śmiechem). A tu proszę..... Ciekawe jak to załatwił? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: "Profesor" Girzyński.... 28.01.21, 11:43 Doktorat Jarosława Kaczyńskiego jest nie mniej mglisty. Zresztą do dzisiaj nie widzi „różnic między stanem normatywnym a rzeczywistym”. W 1975 r. rodziłam córkę, ale chodziłam na wszystkie instytutowe zebrania i nie pamiętam, abym zetknęła się tam z panem premierem. Do dziś nie wiedziałam, że był moim kolegą z pracy – mówi mocno tym zaskoczona Izabela Jaruga-Nowacka, posłanka SLD. www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/222398,1,doktorat-prezesa-jaroslawa-kaczynskiego.read Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: "Profesor" Girzyński.... 28.01.21, 11:55 Przecież on wówczas robił ten doktorat w zakonspirowanym podziemnym UW to skąd miała go znać, widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: "Profesor" Girzyński.... 28.01.21, 12:43 Znałem w przeszłości ludzi kończących w czasie wojny konspiracyjną edukację i do dzisiaj jestem dla nich pełen uznania za posiadaną wiedzę i umiejętności, czego w żadnym wypadku nie mogę powiedzieć o ambitnych turystach księżycowych. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: "Profesor" Girzyński.... 28.01.21, 12:49 > Znałem w przeszłości ludzi kończących w czasie wojny konspiracyjną edukację Skoro tak to musiałeś znać Kaczyńskiego, a może nawet dwóch ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: "Profesor" Girzyński.... 28.01.21, 12:57 Ale nie o tą wojnę chodzi, którą Jarosław przesypiał do południa :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Czego ruszasz zmarłego 28.01.21, 10:16 lumpior napisał: > dr.krisk napisał: > > > www.facebook.com/Prof.ZbigniewGirzynski/ > > Facet sam siebie tytułuje profesorem!!! Zresztą pani Pawłowicz też tak ro > biła. > > Nasuwa się pytanie: czy istnieje dno? > > A "prof" Lech Kaczyński? > > Łobuzie .To są profesorowie uczelniani. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Czego ruszasz zmarłego 28.01.21, 10:20 taniarada: W razie wojny, w pierwszej kolejności bedę strzelal do okolicznych bolszewików, lewactwa i szmalcowni, a później do wroga.Po to by po zwycięstwie żyć w prawdziwie wolnej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: "Profesor" Girzyński.... 28.01.21, 10:26 Jeszcze raz ze zrozumieniem.Boś bardzo niekumaty i toczysz tu swoistą wojenkę. Profesor uczelniany, w odróżnieniu od profesora tytularnego (tytułu naukowego) – nazwa zajmowanego przez nauczyciela akademickiego stanowiska, obok takich stanowisk jak np.: asystent, adiunkt, docent czy starszy wykładowca. Tytuł profesora uczelnianego nie powinien być zapisywany przed nazwiskiem, a jedynie opcjonalnie po nazwisku, jako dodatkowa informacja, przy czym dodaje się po nim nazwę uczelni, np. ppłk dr hab. Elwira Feliksowicz, prof. AON. Na stanowisko profesora uczelnianego mianuje rektor uczelni. Do końca września 2018 r. w Polsce występowały trzy stanowiska profesora uczelnianego: profesor nadzwyczajny, profesor zwyczajny, profesor wizytujący. I tak ma podane na Wiki poseł Girzyński.Obrażasz mnie a sam jesteś niereformowalny .Trochę kultury . Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: "Profesor" Girzyński.... 28.01.21, 11:57 W ogólniaku to nawet na nauczyciela od WF-u i od prac ręcznych mówiliśmy "profesur" :) Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: "Profesor" Girzyński.... 28.01.21, 13:11 taniarada napisał(a): > I tak ma podane na Wiki poseł Girzyński.Obrażasz mnie a sa > m jesteś niereformowalny .Trochę kultury . Notka na wiki, niedorozwoju, nie jest autorstwa Girzyńskiego, a przynajmniej nie powinna. Natomiast oficjalna strona na facebooku - to już jego odpowiedzialność. Powinieneś, niedorozwoju, poprosić prowadzącego o lepszy zestaw podpowiedzi www.facebook.com/Prof.ZbigniewGirzynski Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: "Profesor" Girzyński.... 28.01.21, 10:41 co do bartoszewskiego- jego wiedza i dorobek pisarski tk mnioej więcej o 177,3 raza przerastał dorobek i "wiedzę| tych .pożal się pani boziu "profesorów" czarnków, gizińskich i reszty tej swołoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Brawo ty 28.01.21, 11:09 krzy-czy napisał: > co do bartoszewskiego- > jego wiedza i dorobek pisarski > tk mnioej więcej o 177,3 raza > przerastał dorobek i "wiedzę| tych > .pożal się pani boziu "profesorów" czarnków, gizińskich i reszty tej swołoczy. Co ten post ma do rzeczy? Chciałeś wykrzyczeć tu swoją rację ?Następny co nie czyta innych i krzyczy na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Brawo ty 28.01.21, 11:25 czy koniecznie musisz puszczać bąki, gamoniu? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k dawno pisalem, ze w jezyku polskim brak jasnych... 28.01.21, 17:08 uregulowan miedzy tytulem profesora (zw.) nadanym przez Rade Panstwa. a profesora - jako pracownika dydaktycznego na uczelni. (nie mowiac juz o nauczycielach w szkolach - zwanych takze profesorami) i te nieporozumienia beda zawsze - dopoki takich jasnych regulacji prawnych i jezykowych - nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Jasiu 28.01.21, 17:26 j-k napisał: > uregulowan miedzy tytulem profesora (zw.) nadanym przez Rade Panstwa. > > a profesora - jako pracownika dydaktycznego na uczelni. > > (nie mowiac juz o nauczycielach w szkolach - zwanych takze profesorami) > > i te nieporozumienia beda zawsze - dopoki takich jasnych regulacji prawnych i j > ezykowych - nie bedzie. Sa uregulowania .Tylko trzeba czytać jaki to profesor .Ale 80 % na tym forum to analfabeci. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k tu nie masz racji 28.01.21, 17:34 taniarada napisał(a): > > ezykowych - nie bedzie. > Sa uregulowania .Tylko trzeba czytać jaki to profesor .Ale 80 % na tym forum to nalfabeci. - to powiedz to panu Girzynskiemu. bo jesli pan Girzynski jest z wyksztalcenia i z tytulu naukowego dr hab. - a ma etat profesora na UMK to powinien sie podpisywac: - dr hab. Girzynski, Prof. na UMK. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: "Profesor" Girzyński.... 28.01.21, 18:16 No. Np. ln [lim(1/n)] przy n dążącym do nieskończoności. Pomysł mądry i błyskotliwy na miarę IVRP PIS. Odpowiedz Link Zgłoś