Dodaj do ulubionych

Homofobia.

13.03.21, 09:52
Kiedy czytam codzienne newsy jak to Biedroń występuje w parlamencie UE w nowej aranżacji, jak przedtem promował swojego przydupasa do polityki krajowej...

Kiedy czytam o zidiociałej posłance Wiosny, weganki bez limitu...

Kiedy widzę, jak damulki LGBT wykańczają tzw. Strajk Kobiet...

To chyba zasługuję na ten epitet.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Homofobia. 13.03.21, 09:57
      tak kiedy czytasz to zasługujesz :)
      • yoma Re: Homofobia. 13.03.21, 12:43
        Ty wiesz co Hrabia? Zawsze myślałam, że on jest megaloman. Myliłam się. On jest masochista :)
        • m.c.hrabia Re: Homofobia. 16.03.21, 20:12
          Starość to jednak straszna jest, boję się starości.
          • yoma Re: Homofobia. 16.03.21, 20:43
            Znam ludzi w jego wieku, którzy nie są starzy. Dziaders to stan umysłu.

Uwielbiam to słowo :D
            • m.c.hrabia Re: Homofobia. 18.03.21, 19:44
              dokładnie , starcza skleroza opanowała ten umysł , w rekordowym tempie postępuje tępota.
    • pies.na.czarnych Re: Homofobia. 13.03.21, 14:46
      Zasługujesz bo ci się należy.
      • suender Re: Homofobia. 13.03.21, 19:49
        pies na...:

A nie wiesz, że homofobia jest CNOTĄ?
    • kod_matrixa Re: Homofobia. 14.03.21, 16:35
      Niektórzy zakompleksieni Polacy po komunizmie, przejmują obce kompleksy, nie mając o tym pojęcia.

Jeden obraz wart więcej niż tysiąc słów - patrz grafika poniżej.
      • qqazz Dość wybiórcze 17.03.21, 20:56
        Polska też ma za sobą kilka wieków polityki kolonialnej i nietolerancji wyznaniowej, co prawda na mniejszą skalę niż państwa zachodu a do tego z wieloma momentami reakcji strony poddanej represjom - zwłaszcza tymi z XX wieku. Niemniej to historia do tej pory niepoukładana, obrośnięta mitami, propagandą i chciejstwem a do tego poważnie rzutująca na relacje wewnętrzne oraz te z sąsiadami.

pozdrawiam
        • peace2u Re: Dość wybiórcze 18.03.21, 00:04
          na tej mapce spokojnie mozna pokolorowac jeszcze Rosje, Turcje i Szwecje
          • peace2u Re: Dość wybiórcze 18.03.21, 00:04
            i Austrie
            • peace2u Re: Dość wybiórcze 18.03.21, 00:06
              przepraszam - na mapce zaznaczono ze chodzi o tzw swiat zachodni
              zostaje wiec Austria i Szwecja
              • qqazz Re: Dość wybiórcze 18.03.21, 21:22
                Norwegia tez by przypasowała.

pozdrawiam
    • zdybex Re: Homofobia. 14.03.21, 17:05
      jedż do jakiegoś po hitlerowskiego obozu , wleż na wieżę i poproś o ckm Tylko jak odróżnisz swoich?
    • adam.eu Re: Homofobia. 14.03.21, 17:26
      haen2010 napisał:

> Kiedy czytam codzienne newsy jak to Biedroń występuje w parlamencie UE w nowej
      > aranżacji, jak przedtem promował swojego przydupasa do polityki krajowej...
      >
      > Kiedy czytam o zidiociałej posłance Wiosny, weganki bez limitu...
      >
      > Kiedy widzę, jak damulki LGBT wykańczają tzw. Strajk Kobiet...
      >
      > To chyba zasługuję na ten epitet.

Jeszcze bardziej byś się uwiarygodnił, gdybyś aktywnie zaczął popierać np. Konfederacje.
      Ale i tak nie rozumiem, dlaczego do tego grona osób, które krytykujesz zaliczasz "zidiociałą posłankę Wiosny wegankę". Boisz się czegoś z jej poglądów?
      • jureek Re: Homofobia. 17.03.21, 20:41
        adam.eu napisał:

> Ale i tak nie rozumiem, dlaczego do tego grona osób, które krytykujesz zalicza
        > sz "zidiociałą posłankę Wiosny wegankę". Boisz się czegoś z jej poglądów?

Ta pani skacząca z jednej partii do drugiej ma w ogóle jakieś poglądy?
        Niby tak strasznie martwi się o emisje i globalne ocieplenie, a na urlop to sobie do Wietnamu lata, zostawiając zajebisty ślad węglowy.
        • adam.eu Re: Homofobia. 17.03.21, 20:45
          Ani nie wiedziałem, ani tym bardziej nie przygarniałem jej do partii Razem.
          Ale dziękuję za info.
          • jureek Re: Homofobia. 17.03.21, 21:32
            adam.eu napisał:

> Ani nie wiedziałem, ani tym bardziej nie przygarniałem jej do partii Razem.
            > Ale dziękuję za info.

Gdzie ja coś pisałem o partii Razem w kontekście pani Spurek? Tego jeszcze brakowało, żeby ją z Razem kojarzyć. Ona startowała do wyborów jako kandydatka z listy Wiosny, a gdy została wybrana, to opuściła tę partię i przeszła w PE do frakcji Zielonych.
            • adam.eu Re: Homofobia. 18.03.21, 09:00
              No to więc nie lubisz Sylwii Spurek, nie była też ona członkiem partii Razem (ja kojarzyłem ją jako lewicę spoza byłej SLD stąd to Razem). Ale przynajmniej ją bardziej ją zauważyłem w przestrzeni publicznej niż kogokolwiek innego z Twojej partii szczególnie jako działaczkę na rzecz ekologii, klimatu i zwracanie uwagi na prawa zwierząt, i na to, że jedzenie dużej ilości mięsa ma również wspływ na klimat. Czy wiedząc o jej "śladzie węglowym" mam ją wykluczyć nie mając inne alternatywy?
              • jureek Re: Homofobia. 18.03.21, 09:57
                adam.eu napisał:

> na klimat. Czy wiedząc o jej "śladzie węglowym" mam ją wykluczyć nie mając inn
                > e alternatywy?

Są alternatywy. To już nie moja wina, że zdajesz się na to, co podają Ci media, które z oczywistych względów nie będą sprzyjać takiej lewicy, która zagroziłaby im interesom, a nie poszukasz informacji sam. No dobra - pomogę.
                Jest Paulina Matysiak zajmująca się w Sejmie transportem publicznym (to jest bardzo ważne dla klimatu), jest Daria Gosek-Popiołek z Krakowa zajmująca się szeroko rozumianą ekologią, jest wreszcie Urszula Kuczyńska promująca zastępowanie energetyki emisyjnej energetyką bezemisyjną (w tym atomową), którą po debacie przedwyborczej w Stowarzyszeniu Polskich Energetyków fachowcy od energetyki uznali za najlepiej przygotowaną i najbardziej kompetentną z wszystkich występujących w debacie kandydatów. No ale jeśli Wyborcza o nich nie napisze, a TVN nie pokaże, to osoby te nie istnieją.
                • adam.eu Re: Homofobia. 18.03.21, 19:01
                  A jaki jest stosunek partii Razem do przebiegu drogi szybkiego ruchu przez środek Biebrzańskiego Parku Narodowego oraz przez cenne przyrodniczo Mazury?
                  Co partia robić, aby PIS nie wycinał Puszczę Białowieską?
                  Tu akurat niedawno trafiłem na wypowiedź Hołowni w tej sprawie
                  Od 2 minuty i 15 s do 8 min i 20 s.
                  • jureek Re: Homofobia. 18.03.21, 22:51
                    adam.eu napisał:

> A jaki jest stosunek partii Razem do przebiegu drogi szybkiego ruchu przez środ
                    > ek Biebrzańskiego Parku Narodowego oraz przez cenne przyrodniczo Mazury?

Posłanki i posłowie partii Razem interweniują w sprawie innego poprowadzenia trasy szybkiego ruchu, żeby nie niszczyć przyrody:
                    smoglab.pl/koncza-sie-konsultacje-w-sprawie-drogi-ktora-ma-przeciac-biebrze/
                    > Co partia robić, aby PIS nie wycinał Puszczę Białowieską?

partiarazem.pl/2016/03/bialowieza-przeciwko-wycince-puszczy/
                    partiarazem.pl/stanowiska/stanowisko-w-sprawie-puszczy-bialowieskiej/
                    • adam.eu Re: Homofobia. 19.03.21, 19:12
                      Dziękuję za linki. Nie wiem, jak to przebiega w praktyce praca w parlamencie, jakie są możliwości poszczególnych partii na różnych polach. Ale warto by naciskać na PIS na polu ochrony przyrody, bo oni zupełnie nie dostrzegają wartości, jaką jest przyroda i ochrona środowiska, ochrony klimatu.
                      • jureek Re: Homofobia. 19.03.21, 21:47
                        adam.eu napisał:

> Ale warto by nacisk
                        > ać na PIS na polu ochrony przyrody, bo oni zupełnie nie dostrzegają wartości, j
                        > aką jest przyroda i ochrona środowiska, ochrony klimatu.

Nie tylko PiS ma gdzieś ochronę klimatu. Poprzednie rządy również mocno stawiały na przykład na indywidualną motoryzację zaniedbując kolej, a to też ma duży wpływ na klimat. No i zbrodnią na klimacie zawinioną przez wszystkie poprzednie rządy jest to, że chyba jako jedyni w regionie nie mamy jeszcze elektrowni jądrowej.
                • adam.eu Re: Homofobia. 18.03.21, 19:11
                  jureek napisał:

> Są alternatywy. To już nie moja wina, że zdajesz się na to, co podają Ci media,
                  > które z oczywistych względów nie będą sprzyjać takiej lewicy, która zagroziłab
                  > y im interesom, a nie poszukasz informacji sam. No dobra - pomogę.
                  > Jest Paulina Matysiak zajmująca się w Sejmie transportem publicznym (to jest ba
                  > rdzo ważne dla klimatu), jest Daria Gosek-Popiołek z Krakowa zajmująca się szer
                  > oko rozumianą ekologią, jest wreszcie Urszula Kuczyńska promująca zastępowanie
                  > energetyki emisyjnej energetyką bezemisyjną (w tym atomową), którą po debacie p
                  > rzedwyborczej w Stowarzyszeniu Polskich Energetyków fachowcy od energetyki uzna
                  > li za najlepiej przygotowaną i najbardziej kompetentną z wszystkich występujący
                  > ch w debacie kandydatów. No ale jeśli Wyborcza o nich nie napisze, a TVN nie po
                  > każe, to osoby te nie istnieją.
                  Dlaczego ludzie próbują wciskać komuś albo swoje wyobrażenia o kimś, albo coś, co w danej chwili jest niby korzystne jako dyskutanta.

Odbiornika TV nie mam i programu telewizyjnego nie oglądam od około 20 lat, wyborczą to najwięcej czytam już zalinkowany artykuł tu na forum, bardzo rzadko inny, więc wydaje mi się, że więcej czytam Ciebie i jest tu jeszcze taki jeden, co to niby kiedyś popierał partię Razem
    • bardzo.cicho Re: Homofobia. 15.03.21, 15:02
      Strajk kobiet nadal trwa. To jest proces. Kobiety w Argentynie walczyły bodajże 15 lat. Trudno też oczekiwać spójności i jednego frontu walki protestujących przy ogromnej różnorodności. Jedni wyrażali złość na murach kościołów, inni odcinali się od takich demonstracji. Jednak cel jest jeden.

Nie rozumiem też na czym polega zidiocenie posłanki wiosny. Może obawiasz się, że kiedyś ktoś fanatycznie zakaże ci jedzenia mięsa.

W kazdej kwestii światopoglądowej należy pozostawić wybór, ale i zapobiegać jako społeczeństwo, by dramatycznych wyborów było jak najmniej. W dzisiejszych czasach kwestia jeść czy nie jeść mięso, też urasta niestety do dramatycznegi wyboru, jeśli ktoś zainteresuje się nieco warunkami zwierząt hodowlanych. Można jeść go mniej. I tak się dzieje z roku na rok w naszym kraju.

Kościół w Polsce przez ponad 1000 lat miał okazję kształtować sumienie człowieka, uwrażliwiać go na krzywdę. Jednak zupełnie zmarnował te szansę, gdy się ludziom chciało jeszcze ich słuchać z otwartymi głowami, czekając na to, co popłynie z ambon. Może dziś KK nie musiałby nic zakazywać prawem. Jak rodzic, który wychowa dziecko tak, że ma do dziecka pełne zaufanie.

• haen2010 Re: Homofobia. 16.03.21, 09:08
        Od lat obserwuję jak mała, kilkuprocentowa mniejszość seksualna trzęsie polska polityką. Jak osobniki z tej mniejszości robią polityczne kariery. I niestety - widzę też jak gowniani i nepotyczni są ich naczelni. Szkoda opisu.
        • adam.eu Re: Homofobia. 16.03.21, 19:29
          Nie wykraczają poza ramy prawne i ich program, spostrzeganie świata znajdują poparcie pewnej grupy wyborców, widocznie oferują coś, czego Ci wyborcy nie znajdują w partiach "większości seksualnej", wszak jest jakaś demokracja.
          I w tej demokracji większość ludzi, którzy odkrywają u siebie inną orientację seksualną w młodym wieku często miewają poczucie głębokiego odrzucenia i z tego powodu myśli samobójcze.

A cóż takiego aż tak bardzo nie podoba Ci się jak przypuszczam w Sylwii Spurek, że wyróżniasz ją w sposób negatywny z całej plejady polityków?
          • haen2010 Re: Homofobia. 17.03.21, 08:03
            Jakbyś nie pamiętał, jak jej przydupas kierował i załatwiał mętne finansowanie kampanii tej homo - partyjki. Jakbyś nie pamiętał kim była Spurek w ich łóżku. Niby hetero, ale nepotyzm do potęgi.
            • adam.eu Re: Homofobia. 17.03.21, 20:16
              Nawet nie wiem, co mam pamiętać, czy nie pamiętać. Wiem, że od dzisiaj jest Nowa Lewica, nie liczę na jakiś przełom związany z nową nazwą.
              Ale czekam, czy pokaże, czego chce i czy to będzie warte mojego poparcia. Na prezydenta to Biedroń niestety szybko mi odpadł, podobnie, jak ongiś Ogórek.
      • jureek Re: Homofobia. 17.03.21, 20:43
        bardzo.cicho napisał(a):

> Nie rozumiem też na czym polega zidiocenie posłanki wiosny.

To już nie jest posłanka Wiosny. Kandydowała z listy Wiosny, ale potem zrobiła wyborcom kuku i przeszła do Zielonych.
        • bardzo.cicho Re: Homofobia. 17.03.21, 20:55
          Nie znam jej historii, tylko kojarzę z ataków na nią za jej "fanaberie" dotyczące humanitarnego obchodzenia się ze zwierzętami.
    • qwardian [...] 16.03.21, 10:27
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • margit49 Re: Homofobia. 16.03.21, 10:42
        qwardian napisał:

> Po co być homofobem, kiedy można być nazistą.

Untermensch, znowu bredzisz. Dla hitlerowców jesteś folksdojczem ostatniej kategorii, podczłowieku rasy słowiańskiej, nawet jeśliś kryptogej
        • qwardian Re: Homofobia. 16.03.21, 11:37
          Jest moim obowiązkiem przyjąć z pokorą winę i przyznać, że przyłożyłem cegiełkę do budowy świata pedalsko-skorumpowanego, którym rządzą darmozjady..
          • margit49 Re: Homofobia. 16.03.21, 13:15
            Jako untermensch. I tego już nie zmienisz.
          • ktos_z_kosmosu Re: Homofobia. 16.03.21, 20:51
            qwardian napisał:

> Jest moim obowiązkiem przyjąć z pokorą winę i przyznać, że przyłożyłem cegiełkę
            > do budowy świata pedalsko-skorumpowanego, którym rządzą darmozjady..

Nie wyrażaj się tak względem wiodącej w Polsce religii.
            Ranisz ich, chronione prawem, uczucia.
    • ave.duce Re: Homofobia. 16.03.21, 19:55
      Jesteś pewien, że "homofobia" to epitet?
      A homofobem na FK jesteś "od zawsze"...
      • haen2010 Re: Homofobia. 17.03.21, 07:55
        Wielokrotnie pisałem, że należy im się rejestr związków partnerskich z podobnymi uprawnieniami jak hetero. Że paniom B należy się wychowanie własnych dzieci. Nawet in vitro.

Śmieszy mnie ich kosmiczna awantura o aborcję, która tego środowiska zero dotyczy. Piszę nieprawdę?
        • ktos_z_kosmosu Re: Homofobia. 17.03.21, 21:23
          haen2010 napisał:

> Śmieszy mnie ich kosmiczna awantura o aborcję, która tego środowiska zero dotyc
          > zy. Piszę nieprawdę?

Na prosty rozum piszesz prawdę. Na rozum o szerszym zakresie pojmowania, piszesz szkodliwe głupoty osobnika z klapkami na oczach.
          Tu nie chodzi o jakąś aborcję. Ten temat mają gdzieś. Tu chodzi o odebranie w ogóle praw obywateli kraju laickiego. Czytaj, tu chodzi o złapanie ludzi za pysk. Sprowadzenie ich do poziomu wegetacji opartej na żarliwych modlitwach i pracy za kromkę chleba.
          Na otwarcie oczu.
          Liczba ludności na świecie.
          1900 r - 1'650'000'000
          1970 r - 3'692'000'000
          2000 r - 6'071'000'000
          2020 r - 7'540'000'000
          przewidywany
          2050 r - 8'918'000'000
          Oni te liczby znają i wiedzą, że albo ludzi zniewolą i na postronek ich wezmą, albo jeszcze ciut i ludzie zaczną sami się pożerać, bo ziemia, ta ziemia, tych bożych dzieci nie wykarmi.
          • bardzo.cicho Re: Homofobia. 17.03.21, 21:59
            Populacja podejrzewam, że się zwiększa jedynie w biednych rejonach, gdzie nie ma szans na planowanie rodziny.
            • ktos_z_kosmosu Re: Homofobia. 17.03.21, 23:06
              bardzo.cicho napisał(a):

> Populacja podejrzewam, że się zwiększa jedynie w biednych rejonach, gdzie nie m
              > a szans na planowanie rodziny.

KK dotarł też w biedne rejony i jest tam w swoim szerzeniu religijnej recepty na życie znacznie skuteczniejszy niż w rejonach bardziej ucywilizowanych. Łatwo im to przychodzi. Tamci podobni są do naszych pisich. Dawniej jedli dwie garście ziaren dziennie, za kościelnych trzy, a i kubrak na plecy dostali i za to są im wierni i posłuszni.
              Przypadki zabicia i zjedzenia jakiegoś misjonarza są marginalnym działaniem jakiejś ekstremy, albo karą, gdy wykryli, że rzeczony łapy i to co ma niżej, pakował tam gdzie nie powinien pakować.
              Zresztą płodzenie ponad miarę w strefach systematycznie pogłębiającej się biedy, to w ogóle sprężyny wszystkich religii. Z naszej strefy popatrz na Irlandię. W czasach gdy państwo związane było z kościołem, Irlandia była najbiedniejszym krajem Europy. Gdy wzięła rozwód, stała się jednym z najbogatszych.

• bardzo.cicho Re: Homofobia. 18.03.21, 02:39
                Ta prognoza nie uwzględnia depopulacji zaplanowanej przez Bila Gatesa. Oczywiście to żart. Jeśli faktycznie tak nam zależy na przyszłości planety, troszczymy się o klimat, w którym przyjdzie żyć naszym prawnukom, to nie należy pomijac tu aspektu pielęgnowania biedy w Afryce czy Azji. W Ameryce Południowej też są kraje, w których warunki życia są fatalne. Moze jakiś powolny, bardzo, bardzo powolny proces trwa, aby wyrównywać warunki życia. Gdy kultura zachodnia przestaje być hermetyczna i też padają kolejne dyktatury... Choć, jak widać, potrafimy tu robić dwa kroki w przód jeden w tył.

• haen2010 Re: Homofobia. 18.03.21, 07:58
                  Co się z wami dzieje? Aborcja jako kontrola liczby populacji? Zastosowali to na miliardową skalę Chińczycy. Długo mogli mieć jednego potomka, zwłaszcza w linii męskiej? Skrobanki szły w setki milionów.
                  Nie wierzę, co czytam. Pomogło?
                  • margit49 Re: Homofobia. 18.03.21, 09:08
                    haen2010 napisał:

> Co się z wami dzieje? Aborcja jako kontrola liczby populacji?

Źle rozumujesz. Antykoncepcja! Bardzo istotna w planowaniu rodziny. Brakuje tej świadomości w rejonach nieustającej i dziedziczonej biedy. No niestety, to takie beztroskie rozmnażanie.
                    • bardzo.cicho Re: Homofobia. 18.03.21, 09:16
                      Dzięki margit. Dodam jeszcze, że chodzą po ziemi ludzie, co nawet nie wiedzą jak ich ciało funkcjonuje (edukacja seksualna,) nie wiedzą, kiedy można w ciążę zajść. Jak ktoś chce mieć dużo dzieci, jego wybór. Ale niech ten wybór ma.

• bardzo.cicho Re: Homofobia. 18.03.21, 09:10
                    Planowanie rodziny to wychowanie seksualne, antykoncepcja. To jest też pewien styl życia, że ma się tych dzieci tyle, aby móc im poświęcic tyle czasu ile potrzebują i nie są zaniedbane emocjonalnie, czy też materialnie, bo rodzinę stać tylko na jeden plecak szkolny. Nie wiem dlaczego skojarzyło ci się, że planować, to bezmyślnie kopulować a potem się skrobać. Legalna aborcja ma pomagać w trudnych sytuacjach, a jest wiele możliwości, aby zapobiec jej nadużywaniu.

• taniarada Straszne 18.03.21, 09:32
                      bardzo.cicho napisał(a):

> Planowanie rodziny to wychowanie seksualne, antykoncepcja. To jest też pewien s
                      > tyl życia, że ma się tych dzieci tyle, aby móc im poświęcic tyle czasu ile potr
                      > zebują i nie są zaniedbane emocjonalnie, czy też materialnie, bo rodzinę stać t
                      > ylko na jeden plecak szkolny. Nie wiem dlaczego skojarzyło ci się, że planować,
                      > to bezmyślnie kopulować a potem się skrobać. Legalna aborcja ma pomagać w trud
                      > nych sytuacjach, a jest wiele możliwości, aby zapobiec jej nadużywaniu.
                      >
                      > Ty i margieryta żyjecie w swoim urojonym świecie tego
                      > forum.Jest net .Młodzi doskonale wiedzą jak można planować rodzinę.Widzę to po moich dzieciach.Ale tu dziadki i babcie oraz bezrobotni od rana do wieczora snują swoje złote myśli8.Siema.
                      • bardzo.cicho Re: Straszne 18.03.21, 09:48
                        Ty już wracaj z tych Niemiec, bo gderasz za bardzo z przepracowania. Żona już pyszne menu na święta planuje.
                        • taniarada Re: Straszne 18.03.21, 17:55
                          bardzo.cicho napisał(a):

> Ty już wracaj z tych Niemiec, bo gderasz za bardzo z przepracowania. Żona już p
                          > yszne menu na święta planuje.
                          Zerkłem a tu moja piękna chołupce wywija na necie.Żona rzecz nabyta .Zresztą to ja całe życie bez żony.Pół świata się bujam.Wrócę na stałe za rok." Gdzie jest dziewczyna co trąbę ma ,ona jedyna szczęście mi da"
                          • bardzo.cicho Re: Straszne 18.03.21, 19:59
                            "żona rzecz nabyta"
                            Jeszcze byś płakał. Nie bez powodu twoja żoną jest.
                • ktos_z_kosmosu Re: Homofobia. 18.03.21, 13:05
                  bardzo.cicho napisał(a):

> Moze jakiś powolny, bardzo, bardzo pow
                  > olny proces trwa, aby wyrównywać warunki życia. Gdy kultura zachodnia przestaje
                  > być hermetyczna i też padają kolejne dyktatury...

Kultura zachodnia już przejechała się na biednych imigrantach.
                  Miało być pięknie, a wyszedł jeden wieli syf, bo kłopoty z absolutnie niezdolnymi do asymilacji "dzikusami".
                  Widzę tylko jedną drogę.
                  Powrót do, od milionów lat funkcjonującej na ziemi, naturalnej metody regulacji liczebności gatunku.
                  Metody krajów wysoko rozwiniętych nie sprawdzają się. Na przeszkodzie stoją religie, które by przetrwać muszą utrzymywać swoich poddanych w biedzie i ciemnocie. Ludzie światli są zagrożeniem dla kościołów bo ci zadają sobie i hierarchii trudne pytania.
                  Z procesem tworzenia, dla wielkości kościoła, biedy i ciemnoty, dziś ci światli borykają się i go odczuwają w Polsce. Ubodzy duchem osobnicy z klapkami na oczach, jeszcze zagrożeń nie odczuwają, to dopiero odczują ich potomni.
                  Jeszcze raz powtórzę po Bolesławie Prusie:
                  - Ludzie małej duszy dbają tylko o swoje interesa, nie sięgają myślą poza dzień dzisiejszy i mają wstręt do rzeczy nieznanych. Byle im było spokojnie i suto.
                  • taniarada Re: Homofobia. 18.03.21, 18:14
                    Kosmos napisał.Wy lewacy ,byście zmieniali świat bez Boga i kościoła.Najlepiej zaorać kościoły ,a wiarę na śmietnik .Dla was bogaci to kułacy ,a biednymi toście pogardzali.
                    • bardzo.cicho Re: Homofobia. 18.03.21, 18:51
                      Pogardzają biednymi. Biednymi, skromnymi, pokornymi jak Obajtek.
                      • taniarada Re: Homofobia. 18.03.21, 19:42
                        bardzo.cicho napisał(a):

> Pogardzają biednymi. Biednymi, skromnymi, pokornymi jak Obajtek.
                        Wiesz dobrze że GW nakręca temat.I to nie pierwszy raz.Skala nagonki i użyte środki muszą prowadzić do slużb,lub dużej wywiadowni.Szary redaktorek GW nie jest w stanie dotrzeć do wiadomości.Że syn Beaty Szydło pod zmienionym nazwiskiem pracuje na podrzędnym szanowisku. W firmiebw której Obajtek ma udziały.Siema.
                        • taniarada Re: Homofobia. 18.03.21, 19:44
                          taniarada napisał(a):

> bardzo.cicho napisał(a):
                          >
                          > > Pogardzają biednymi. Biednymi, skromnymi, pokornymi jak Obajtek.
                          > Wiesz dobrze że GW nakręca temat.I to nie pierwszy raz.Skala nagonki i użyte śr
                          > odki muszą prowadzić do slużb,lub dużej wywiadowni.Szary redaktorek GW nie je
                          > st w stanie dotrzeć do wiadomości.Że syn Beaty Szydło pod zmienionym nazwiskiem
                          > pracuje na podrzędnym szanowisku. W firmiebw której Obajtek ma udziały.Siema.
                          Stanowisku w firmie w której Objatek ma udziały.Za szybko napisałem sorry .
                          • bardzo.cicho Re: Homofobia. 18.03.21, 19:57
                            Masz racje taniu. Przecież to kolejny kryształ.
                            • taniarada Oczywiście 18.03.21, 20:46
                              bardzo.cicho napisał(a):

> Masz racje taniu. Przecież to kolejny kryształ.
                              Syn Beaty Szydło dostaje z normalnej rekrutacji pracę przedstawiciela handlowego sprzedającego worki- MAFIA Tusk z Nowakiem oddelegowujący Józefa BĄka , syna Tuska do kryminalisty Marcina Plichty by okraść ludzi na 800 mln i doprowadzić LOT do upadku -demokracja.
                              • bardzo.cicho Re: Oczywiście 18.03.21, 20:57
                                Wina Tuska była ewidentna. Już siedzi w więzieniu. Teraz nikt nic nie kradnie, nic nie wycieka, nic się nie trwoni, nikt się nie dzieli łupem z kumpalmi. Rośnie w siłę nasz kraj zapewniając z tych NIEKRADZIONYCH pieniędzy dobra służbę zdrowia, dobrze wyposażone szkoły, żłobki, przedszkola, PKS i PKP w odległych krajobrazach mazurskich.

Czyste dobro i pokora, wzór dla młodych, żyjąca relikwia dla starych - człowiek godny zaufania, tknięty palcem bożym Daniel Obajtek.
                                • taniarada No właśnie 18.03.21, 21:42
                                  bardzo.cicho napisał(a):

> Wina Tuska była ewidentna. Już siedzi w więzieniu. Teraz nikt nic nie kradnie,
                                  > nic nie wycieka, nic się nie trwoni, nikt się nie dzieli łupem z kumpalmi. Rośn
                                  > ie w siłę nasz kraj zapewniając z tych NIEKRADZIONYCH pieniędzy dobra służbę z
                                  > drowia, dobrze wyposażone szkoły, żłobki, przedszkola, PKS i PKP w odległych kr
                                  > ajobrazach mazurskich.
                                  >
                                  > Czyste dobro i pokora, wzór dla młodych, żyjąca relikwia dla starych - człowiek
                                  > godny zaufania, tknięty palcem bożym Daniel Obajtek.
                                  I tak, PO-wcy dokładnie tak robili - pilnowali, żeby nie było konfliktu interesów. I dzieciom nie daliby umrzeć z głodu, ale też na raczej w spółce skarbu państwa by nie zatrudnili. Ba nawet prawnie ustanowli konkursy do takiej roboty - jedna z pierwszych ustaw, jaką PiS zlikiwidowało jeszcze w 2015.

OLT czy Amber Gold nie były państwowe.

Pogrążaj się radośnie dalej:)
                                  • bardzo.cicho Re: No właśnie 18.03.21, 21:47
                                    Nie zapomnij o zamachu w Smoleńsku. Ja już kończę na dziś. Trzymaj się taniarada.
                    • ktos_z_kosmosu Re: Homofobia. 18.03.21, 19:58
                      taniarada napisał(a):

>.Wy lewacy ,

Sracy, niemiecki wyrobniku.

> byście zmieniali świat bez Boga i kościoła.Najlepiej
                      > zaorać kościoły ,a wiarę na śmietnik.

Raz, tu celnieś to ujął
                      Dwa, wpis wypisz wymaluj obrazujący punt widzenia bezżennego osobnika, walącego konia, który pojęcia nie ma o tym, że posuwiste ruchy rączką na wiadomym organie, działają jak pompa ssąco tłocząca, a że rzeczony organ ma połączenie z mózgiem, uaktywnia się proces wypompowywania tegoż mózgu i wytryskiwanie go tam, gdzie ty wytryskujesz.

• taniarada Re: Homofobia. 18.03.21, 20:23
                        ktos_z_kosmosu napisał:

> taniarada napisał(a):
                        >
                        > >.Wy lewacy ,
                        >
                        > Sracy, niemiecki wyrobniku.
                        >
                        > > byście zmieniali świat bez Boga i kościoła.Najlepiej
                        > > zaorać kościoły ,a wiarę na śmietnik.
                        >
                        > Raz, tu celnieś to ujął
                        > Dwa, wpis wypisz wymaluj obrazujący punt widzenia bezżennego osobnika, walącego
                        > konia, który pojęcia nie ma o tym, że posuwiste ruchy rączką na wiadomym organ
                        > ie, działają jak pompa ssąco tłocząca, a że rzeczony organ ma połączenie z mózg
                        > iem, uaktywnia się proces wypompowywania tegoż mózgu i wytryskiwanie go tam, gd
                        > zie ty wytryskujesz.
                        >
                        Ile ty masz lat ? Dzień bez ataku na kościół stracony.Jak został zbudowany komunizm? Komunizm zbudował Stalin przy pomocy bezprizornych. Miliony osieroconych, głodnych i bosych dzieci błąkało się po drogach Rosji. Kradli co się dało. Stalin zamknął ich w internatach. Tam nauczyli się nienawiści, a kiedy dorośli, zostali ubrani w mundury NKWD. NKWD trzymało naród w zwierzęcym strachu. Ot, i masz komunizm. Z komunistami nie można rozmawiać, ich trzeba zabijać.

Józef Mackiewicz Zrób lot z kosmosu prosto na dziób .Może nauczysz się szanować ludzi.
                        • bardzo.cicho Re: Homofobia. 18.03.21, 21:02
                          U nas nienawiści uczą nie młodych a starych sączac tvpisowski jad z odbiorników.

Ale, ale po co tak się nakręcać. Jest dobrze.
                          • taniarada Re: Homofobia. 18.03.21, 21:13
                            bardzo.cicho napisał(a):

> U nas nienawiści uczą nie młodych a starych sączac tvpisowski jad z odbiorników
                            > .
                            >
                            > Ale, ale po co tak się nakręcać. Jest dobrze.
                            Sama pisałaś żeby iść na piwo. Ale nie da się .Jedynie to tylko z tobą.Przeciętny polityk z SLD myśli w kategoriach Gazety Wyborczej, wierząc, że Pinochet był faszystą, Adolf Hitler był ze skrajnej prawicy, a demokracja to wspaniały ustrój. Innymi słowy: od dwunastu lat ludzie, określający się mianem 'centroprawicy', nie mają zielonego pojęcia, czym jest prawica i myślą w kategoriach lewicowych, uważając, że prawicowość to antykomunizm i chodzenie do Kościoła.

Adam Wielomski
                  • bardzo.cicho Re: Homofobia. 18.03.21, 20:15
                    Nie znam sytuacji imigrantów w Niemczech, Szwecji. Pamiętam komentarze sprzed kilku lat dotyczące Francji, że nie zrobiono nic aby dać im się zasymilować. Wykluczenie, bieda rodzi fundamentalizm.

Byl niedawno artykuł na wyborczej: 10 lat wojny w Syrii. Kraj podzielony na strzępy. Gdyby nie było dyktatury w Rosji, a jak wiadomo dyktatury nie liczą się z opinią publiczną, USA na początku tej wojny pogoniloby reżim w Syrii. W Rosji cos pęka. Putin czuje niepokój. A chęć zmiany idzie oczywiście z młodego pokolenia. Bardzo bym chciała zobaczyć za 5 lat upadek Łukaszenki. Za 5 lat więcej ludzi odejdzie od stanowisk pracy, wyjdzie na ulicę.

Polska jest bardzo otwartym krajem. Ciekawe jak tu się żyje muzułmanom. Nie znam żadnego. Ale myślę, że wystarczy dać się im zasymilować, nie dyskryminować. Chyba jest ich sporo na naszych uczelniach

Wiele, wiele lat temu utrzymywałam kontakt z rodziną cygańska. Nie była mile widziana w moim małym rodzinnym mieście. Ich postawa adekwatna była do słów: wiesz, my za sam wygląd możemy dostać, nie raz uciekaliśmy.
                    • taniarada Re: Homofobia. 18.03.21, 20:44
                      Nie wiem o jakich emigrantach piszesz .Ale polskim wyjeżdżających po stanie wojennym nie źle się powodzi.Część moich kolegów wyjechała do Australii .Ja zostałem w Niemczech.Bliżej do kraju.Nienawidzę zatwardziałych komuchów.Merkel sprowadziła tu ciapatych brudasów i nierobów.Resztę doprowadzili Turcy .Tam gdzie jest dzielnica turecka to smród ,brud i ubóstwo.Niczego nie uszanują.Płodzą się na potęgę .Dobrze że PIS rządzi bo było to samo.Gdy platfusi chcieli sprowadzić emigrantów.
                    • ktos_z_kosmosu Re: Homofobia. 18.03.21, 21:14
                      Coś ci opowiem.
                      Pewien policjant (śledczy) kiedyś mi opowiadał o pewnej pani, rudej prokurator.
                      Oni doprowadzali łobuza, ona go wypuszczała, bo była zdania, że on do końca nie jest łobuzem i łagodnością, obdarowaniem można go naprowadzić na właściwe tory.
                      Trwało to do czasu, gdy w tramwaju, po grzecznym zwróceniu uwagi grupie młodych na ich niestosowne zachowanie, usłyszała, że jest rudą k...ą, dostała parę strzałów i kopów. To zdarzenie ją diametralnie odmieniło. Oczywiście po szybkiej mobilizacji policji, gnoi wyłapała i wykukała im solidne działki. Dalsze jej postępowanie z doprowadzonymi było już adekwatne do zdarzenia z jej udziałem.
                      Po co napisałem o tej prokurator?
                      Bo ty jesteś, podobnie jak tamta przed zdarzeniem, choć troszkę naiwną, ale dobrotliwą osobą.
                      Napisałaś, że muzułmanie mogą się zasymilować z Europejczykami, a wystarczy tyko mądre do nich podejście. Niestety, mam inne zdanie. Pomijając jednostkowe przypadki, to w całokształcie zagadnienia, nie jest to możliwe.
                      Zbyt duże różnice kulturowe i wpajana im przez imamów, już od czasów ich pradziadków, że cała kula ziemska jest ich. Ich bóg im te ziemie dał, a biedni są, bo niewierni, czyli my, im odebraliśmy te najżyźniejsze ziemie i oni mają prawo, jako legalni właściciele tego globu z tych ziem i dóbr, włącznie z córkami tej ziemi, do woli korzystać. Im to już w geny wpoili. To narody wywodzące się z obszarów gdzie od wieków istniało niewolnictwo. No i ci imigranci znalazłszy się e Europie zgodnie z naukami zaczęli korzystać dopóki im się do d..p nie dobrali. Dziś w Europie siedzą oni cicho, ale niech to nikogo nie zmyli. Ta cisza, to tylko oczekiwanie na iskrę. Gdy ta się pojawi, zdetonują.
                      Takie miła pani są realia. Chcemy żyć, musimy uważać.
                      Jeszcze się wytłumaczę.
                      Anim ja homofob, ani rasista.
                      Ja tylko uważam, że każdy ma na tym globie zajmować miejsce te, które mu los przydzielił bez ingerowania w sprawy innych w innym miejscu.
                      • bardzo.cicho Re: Homofobia. 18.03.21, 21:43
                        Ja się już dość na forach nawalczyłam o to, by mieć rację i by być tą mądrzejszą. Wolę zostać tą naiwną i spać spokojnie. Ot, taka sprzeczność.
                        • taniarada Re: Homofobia. 18.03.21, 22:12
                          bardzo.cicho napisał(a):

> Ja się już dość na forach nawalczyłam o to, by mieć rację i by być tą mądrzejsz
                          > ą. Wolę zostać tą naiwną i spać spokojnie. Ot, taka sprzeczność.
                          Syn mi to samo mówił .Tato chce ci się tam usrywać i nawracać świat. Kolorowych snów.
                        • adam.eu Re: Homofobia. 19.03.21, 19:17
                          bardzo.cicho napisał(a):

> Ja się już dość na forach nawalczyłam o to, by mieć rację i by być tą mądrzejsz c
                          > ą. Wolę zostać tą naiwną i spać spokojnie. Ot, taka sprzeczność.

To chyba częściowo wyjaśniło się skąd Twój obecny nick.
                          • bardzo.cicho Re: Homofobia. 19.03.21, 19:52
                            adam.eu napisał:

> To chyba częściowo wyjaśniło się skąd Twój obecny nick.

Może i jestem naiwna, ale ostrożnie.

• adam.eu Re: Homofobia. 19.03.21, 19:59
                              bardzo.cicho napisał(a):

> adam.eu napisał:
                              >
                              > > To chyba częściowo wyjaśniło się skąd Twój obecny nick.
                              >
                              > Może i jestem naiwna, ale ostrożnie.

Zdecydowanie nie miałem na myśl naiwności i nie wiem, dlaczego tak odczytałaś mój post.
                              Sądziłem, że teraz nie upierasz się do końca i i stąd to "cicho" wraz ze zmianą podejścia.
                              • bardzo.cicho Re: Homofobia. 19.03.21, 20:10
                                Ja go tak nie odczytałam, tylko dokończyłam przy okazji myśl z wczoraj. Ty adam też jesteś bardzo cicho.
                          • taniarada O kużwa ja wojuję na innych wątkach 19.03.21, 20:15
                            adam.eu napisał:

> bardzo.cicho napisał(a):
                            >
                            > > Ja się już dość na forach nawalczyłam o to, by mieć rację i by być tą mąd
                            > rzejsz c
                            > > ą. Wolę zostać tą naiwną i spać spokojnie. Ot, taka sprzeczność.
                            >
                            > To chyba częściowo wyjaśniło się skąd Twój obecny nick.
                            >
                            >
                            > adaśko mój nick niezmienny od 25 lat.Następny amant do bardzo cicho .Zapomniałem o kropce.Szable w dłoń.Ile tu się przewinęło osób i trolli by mnie wykasować . Miałem przyjaciółkę na moderacji .Ogólnie uwielbiam kobiety i one mnie szanują.Taki dobry Bóg .To ona mnie chroniła .Na naszego admina S też nie narzekam.Fajny gościu tylko trochę pogubiony .Między PIS ,a Platformą.Spadaj adasiu bo na szable.
                            • bardzo.cicho Re: O kużwa ja wojuję na innych wątkach 19.03.21, 20:24
                              Ja nie szukam amantów.
                              • taniarada Re: O kużwa ja wojuję na innych wątkach 19.03.21, 20:44
                                bardzo.cicho napisał(a):

> Ja nie szukam amantów.
                                Ja nie szukam miłości moja droga .Ja szukam przyjaciółki .J za taką cię uważam.Ty mnie wspierasz ,a ja ciebie.Nie ważna ideologia polityczna.Ważne zachowanie.Jeśli ci się to nie podoba.To się wyłączam z tego trybu.Amen.
                                • bardzo.cicho Re: O kużwa ja wojuję na innych wątkach 19.03.21, 20:57
                                  I już wszystko w porządku.
                                  • taniarada Re: O kużwa ja wojuję na innych wątkach 19.03.21, 21:20
                                    „Ordnung muss sein“
                            • adam.eu Re: O kużwa ja wojuję na innych wątkach 19.03.21, 20:41
                              taniarada napisał(a):

> mój nick niezmienny od 25 lat.................................

Zapewne zauważyłeś, że nie wypowiadałem się o Twoim nicku.
                              Natomiast mogę śmiało powiedzieć, że Twoje przedstawianie KK jeszcze bardziej zniechęca ludzi do wiary, chyba że Boga zaczną szukać gdzieś indziej. I moim zdaniem będą mieli rację.
                              • taniarada Re: O kużwa ja wojuję na innych wątkach 19.03.21, 20:57
                                adam.eu napisał:

> taniarada napisał(a):
                                >
                                > > mój nick niezmienny od 25 lat.................................
                                >
                                > Zapewne zauważyłeś, że nie wypowiadałem się o Twoim nicku.
                                > Natomiast mogę śmiało powiedzieć, że Twoje przedstawianie KK jeszcze bardziej z
                                > niechęca ludzi do wiary, chyba że Boga zaczną szukać gdzieś indziej. I moim zda
                                > niem będą mieli rację.
                                >
                                Jestem tu jedynym co wspiera katolicyzm .Obcy na tym forum..Ile ja przeżyłem ataków personalnym.Na różnych forach.Ile ludzi pisało mi na Messenger obraźliwych słów.Bóg im wybaczy.Ale u mnie za późno na zmiany.Na tym forum tego nie zrozumiesz .Bo to adaśko dla was rzecz nie pojęta .Nikt nie zaznaczyć spokoju na tym forum .I na innych.Póki nie umrę .Amen adasiu.
                                • adam.eu Re: O kużwa ja wojuję na innych wątkach 19.03.21, 21:12
                                  taniarada napisał(a):

> Jestem tu jedynym co wspiera katolicyzm .........................

Przemyśl, czy faktycznie wspierasz, a może najpierw co wspierasz.
                                  Ewentualna pospieszna odpowiedź na pewno będzie świadczyła, że nie przemyślałeś.
                                  • taniarada Re: O kużwa ja wojuję na innych wątkach 19.03.21, 21:16
                                    adam.eu napisał:

> taniarada napisał(a):
                                    >
                                    >
                                    > > Jestem tu jedynym co wspiera katolicyzm .........................
                                    >
                                    > Przemyśl, czy faktycznie wspierasz, a może najpierw co wspierasz.
                                    > Ewentualna pospieszna odpowiedź na pewno będzie świadczyła, że nie przemyślałe
                                    > ś.
                                    >
                                    Raczej jestem wyrywny i niereformowalny .Moja wina ,moja wina,moja bardzo wielka wina.Sorry za wino.
                      • taniarada Te obrońca uciśnionych 18.03.21, 22:02
                        ktos_z_kosmosu napisał:

Wysokie zdanie masz o sobie.Ale o katolikach i chrześcijaństwie już nie sobku ".Bo ty jesteś, podobnie jak tamta przed zdarzeniem, choć troszkę naiwną, ale dobrotliwą osobą.Znalazł się nauczyciel etyki .Mądrala
                        Sądzi, że został mistrzem dziedziny,
                        choć temat słabo zna od podszewki,
                        a wywodami, jak barszcz cienkimi,
                        potwierdza tylko brak piątej klepki.Masz chłopie dzisiaj odlot .
                        • m.c.hrabia Re: Te obrońca uciśnionych 19.03.21, 20:26
                          taniarada napisał(a):

> ktos_z_kosmosu napisał:
                          >
                          > Wysokie zdanie masz o sobie.Ale o katolikach i chrześcijaństwie już nie sobku
                          > ".Bo ty jesteś, podobnie jak tamta przed zdarzeniem, choć troszkę naiwną, ale
                          > dobrotliwą osobą.Znalazł się nauczyciel etyki .Mądrala
                          > Sądzi, że został mistrzem dziedziny,
                          > choć temat słabo zna od podszewki,
                          > a wywodami, jak barszcz cienkimi,
                          > potwierdza tylko brak piątej klepki.Masz chłopie dzisiaj odlot .

bełkot debila
    • qqazz No Hieniu bardzo mi zaimponowałeś 16.03.21, 21:08
      haen2010 napisał:

> Kiedy czytam codzienne newsy jak to Biedroń występuje w parlamencie UE w nowej
      > aranżacji, jak przedtem promował swojego przydupasa do polityki krajowej...
      >
      >
      > Kiedy widzę, jak damulki LGBT wykańczają tzw. Strajk Kobiet...
      >
      > To chyba zasługuję na ten epitet.

Pomijając, drobne uwagi to widać trzeźwo postrzegasz rzeczywistość.

pozdrawiam
    • haen2010 O tej wegance 18.03.21, 11:16
      haen2010 napisał:

Był dawno temu film. Louis de Funes wypowiedział wojnę koncernowi produkującemu fałszywe befsztyki. Proteiny, chemia i tp. świństwo.
      Jest to dokładnie wizja tej weganki. Oszczędzę epitetów.
      • adam.eu Re: O tej wegance 18.03.21, 19:39
        haen2010 napisał:

> haen2010 napisał:
        >
        > > Kiedy czytam o zidiociałej posłance Wiosny, weganki bez limitu...
        >
        > Był dawno temu film. Louis de Funes wypowiedział wojnę koncernowi produkującemu
        > fałszywe befsztyki. Proteiny, chemia i tp. świństwo.
        > Jest to dokładnie wizja tej weganki. Oszczędzę epitetów.

To może skonsultuj swoje wyobrażenia z prawdziwymi weganami, ale oczywiście jak ochłoniesz z emocji.
        Filmu nie oglądałem, więc do jego treści się nie odniosę. Ale owszem wiem, że część wegan próbuje szukać smaku mięsa w jakiś substytutach. Nie podoba mi się to, ale to ich sprawa, Moim zdaniem można oprzeć się samej diecie warzywnej bez tęsknoty za mięsem, a po czasie nawet z niechęcia do mięsa.
        Aha, i przypomniało mi się, Robert Lewandowski nie jadł mięsa (nie wiem, jak jest teraz) i zaczął bić rekordy strzeleckie.
        • m.c.hrabia Re: O tej wegance 19.03.21, 20:59
          debilne porównanie , a czemu nie porównać do planety małp , albo do Canona zwycięscy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka