Dodaj do ulubionych

to jakaś paranoja

17.02.22, 21:45
obejrzałem zdjecia i doszedlem do wniosku,że pomysł takiego pociągu to wynik choroby a malowidła to dziło artysty po WUMLu:
www.onet.pl/informacje/radiolodz/pociag-anders-juz-na-torach/4xhnhdr,30bc1058
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: to jakaś paranoja 17.02.22, 21:54
      Wolska wlasnie,paranoja wszedzie....juz przywyklem
      • stavros2002 Re: to jakaś paranoja 17.02.22, 22:03
        przywykłeś na zmywaku?
        • szwampuch58 Re: to jakaś paranoja 17.02.22, 23:04
          Nie,do kretynow wolskich
    • dr.krisk Re: to jakaś paranoja 17.02.22, 22:05
      Zajrzałem... i obawiam się, że mi się to dzieło przyśni. Utrzymane w stylistyce komiksu, wali po oczach. Przy czymś takim niezapomniany obraz Byliny "Lenino" jawi się jako dzieło sztuki......
      Czasem człowiek pyta - gdzie ja jestem????
    • boblebowsky Re: to jakaś paranoja 17.02.22, 22:07
      Jprdl.... rzeczywiście. I bez żadnej przesady można powiedzieć, że to kwintesencja tych rządów. Za co się nie zabiorą to spartolą, obrzydzą, zniechęcą, zniszczą, zabiją. Za chwilę już wszyscy na słowo patriotyzm będą dostawać odruchów wymiotnych.
      • snajper55 Re: to jakaś paranoja 17.02.22, 23:12
        boblebowsky napisał:

> Jprdl.... rzeczywiście. I bez żadnej przesady można powiedzieć, że to kwintesen
        > cja tych rządów. Za co się nie zabiorą to spartolą, obrzydzą, zniechęcą, zniszc
        > zą, zabiją. Za chwilę już wszyscy na słowo patriotyzm będą dostawać odruchów wy
        > miotnych.

Na słowo patriotyzm, poseł, sędzia, policjant, profesor, lekarz, ksiądz... A na zachodzie Europy na słowo "Polak". To nie jest przypadek, to jest konsekwentnie realizowana akcja.

S.
    • yoma Re: to jakaś paranoja 17.02.22, 22:14
      Oj tam oj tam. Wzorowali się na lewym skrzydle ontarza polowego, co to z pewnej odległości wszystko się zlewało i można było odnieść wrażenie, że dzieło przedstawia pociąg wjeżdżający na stację :)

Mam ciężkie podejrzenia, że pociąg bardzo ucieszy artystów graffiti.
      • dr.krisk Re: to jakaś paranoja 17.02.22, 22:15
        Ach, mój wzór niedościgniony: oberfeldkurat Katz......
        • yoma Re: to jakaś paranoja 17.02.22, 22:21
          Bez skórzanej kanapy nie dasz rady, Krisku :)
          • dr.krisk Re: to jakaś paranoja 17.02.22, 22:35
            Fakt - nie posiadam..... nie mam się do czego przykleić.
            Co do artystów graffiti - sądzę, że będą uzupełniać owo dzieło o nowe elementy, niekoniecznie zgodne z pierwotnym zamysłem.
            • yoma Re: to jakaś paranoja 17.02.22, 22:40
              Też to widzisz? 😎
              • dr.krisk Re: to jakaś paranoja 17.02.22, 22:44
                Oj - może być ciekawie: tankietki przemalowane w kwiatki, zwierzęta domowe, Lenin wyglądający z włazu czołgowego.... Może być wesoło!
                • yoma Re: to jakaś paranoja 17.02.22, 22:53
                  No :)
    • j-k gdyby chodzilo o nowy tunel pod Lodzia :) 17.02.22, 22:19
      z dworca Lodz Fabryczna do Lodzi Kaliskiej (bedzie gotowy za rok)

to bylbym to zrozumial - bo slowo :ANDERS zoboewiazuje :)

.uml.lodz.pl/files/public/dla_mieszkanca/transport/ZDiT/Tunel_srednicowy/1.-Plan-sytuacyjny.pdf
    • horpyna4 Re: to jakaś paranoja 18.02.22, 10:32
      Skoro tak ich jara owo wydarzenie, to niech powiedzą, ilu polskich uchodźców przyjęły wtedy kraje muzułmańskie.

A o estetyce tego kolejowego wygłupu nie będę się wypowiadać. Szkoda słów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka