yoma 15.10.23, 21:43 w referendum, ktoś wie? 😎😎 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ytartu Podobno 40 proc. 15.10.23, 21:44 yoma napisała: > w referendum, ktoś wie? 😎😎 > > Podobno 40 proc. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Sejmowa oczekiwana, referendum zaniżona 16.10.23, 01:11 Opozycja sfałszowała :) Wiadomości TVPiS bardzo się pieniły (ale i PKW). Zamiast wpychać te karty na siłę (niczym mi), to ci nie chcieli. Więc jest to pewnego typu fałszerstwo, ale minimalne w stosunku do naruszenia tajności oraz ogromnego zawyżania wpychaniem na siłę. Jak pisałem dawno: -miało być 70% do Sejmu i jest (emocje rozpalone do czerwoności, jak w 1989 znowu obalaliśmy komunę PZPR-bis) -w referendum nie miałem nadziei na zejście poniżej 50%, udało się metodami jak wyżej (niech PIS składa skargę do Sądu Najwyższego i unieważni to referendum :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Sejmowa oczekiwana, referendum zaniżona 16.10.23, 01:14 😂 A mnie nikt nic nie wpychał. Pytano uprzejmie, czy chcę cały pakiet. Bez referendum poproszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A jaka frekwencja 15.10.23, 21:45 Według Ipsos frekwencja w wyborach wyniosła 72,9👍 procent. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A jaka frekwencja 15.10.23, 21:47 Więcej niż w 89 :) ale o referendum pytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A jaka frekwencja 15.10.23, 22:02 Sondaż Ipsos: frekwencja w referendum wyniosła 40 proc., co powoduje, że wynik referendum nie jest wiążący.(PAP)👍👍👍 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A jaka frekwencja 15.10.23, 21:50 A dobre pytanie :) Telewizor pokazuje, że ludzie wciąż jeszcze stoją w kolejce do urny. Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: A jaka frekwencja 15.10.23, 21:59 yoma napisała: > A dobre pytanie :) > > Telewizor pokazuje, że ludzie wciąż jeszcze stoją w kolejce do urny. > I raczej nie wyglądają na PiSich wyborców. To idzie młodość !! Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: A jaka frekwencja 16.10.23, 01:20 czan-dra napisał: > A do senatu? Wątpliwe by ktoś nie brał karty do Senatu. Jest 1 okręg gdzie opozycja nie dała rady zgłosić kandydata, ale wyborcy w większości o tym nie wiedzą. Choć zwolennicy Konfy mogą mieć problem z zagłosowaniem na Lewicę (w tym, skrajną z PIS), ale nawet wśród Paktu Senackiego może być niechęć (nie za duża, w 2019 się udało, tam głosowało o ok.260 tys mniej do Senatu). Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A jaka frekwencja 15.10.23, 22:27 KACZYŃSKI PRZEGRYWA W TWIERDZY Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A jaka frekwencja 16.10.23, 01:29 A mnie absolutnie rozczuliło, że w moim okręgu pisiory wystawiły kandydata o oliwkowym kolorze skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: A jaka frekwencja 16.10.23, 01:43 yoma napisała: > A mnie absolutnie rozczuliło, że w moim okręgu pisiory wystawiły kandydata > o oliwkowym kolorze skóry. Ale jest legalny - może wejść do Sejmu, nawet w pasie szahida. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A jaka frekwencja 16.10.23, 01:45 Oczywiście, ale i tak się wzruszyłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Całość - PO :) 16.10.23, 01:18 yoma napisała: > w referendum, ktoś wie? 😎😎 Nie wiem z czego się cieszysz, bo następne wybory będą (jeśli się nie uda powołać rządu) na wiosnę, a to jest na tyle blisko, że ludzie będą pamiętali PO. Odpowiedz Link Zgłoś