czciborwielki 08.05.26, 19:40 Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski? W co ten Batyr gra? wiadomosci.wp.pl/tusk-znowu-wbil-szpile-nawrockiemu-wciaz-nie-wiem-7283707759028256a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiszonababka Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 19:50 Bo lubi walki wręcz ? Tacy ludzie prowokują do konfrontacji. Jak ubierze się w spodenki, i założy rękawice, tupnie , beknie,minę zrobi to obroni flanke wschodnio..... Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 19:58 kiszonababka napisała: > Bo lubi walki wręcz ? > Tacy ludzie prowokują do konfrontacji. > > Jak ubierze się w spodenki, > i założy rękawice, > tupnie , beknie,minę zrobi > to obroni flanke wschodnio..... Ale dlaczego właściwie nie zależy mu na silnej ojczyźnie? Ma uszkodzenie mózgu po urazach głowy w czasie walk bokserskich? Odpowiedz Link Zgłoś
kiszonababka Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 20:04 Bo wierzy w swoją siłę, że on obroni , że się wróg przestraszy nie wiem.... Ciężko powiedzieć, taki prześmiewczy tekst mi sie wypsnął. Nie wnikam co on tam mówi i prawa strona bo mnie to strasznie męczy, mgła mi się włącza potem ciężko do domu wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 21:45 kiszonababka napisała: > Bo wierzy w swoją siłę, że on obroni , że się wróg przestraszy nie wiem.... > Ciężko powiedzieć, taki prześmiewczy tekst mi sie wypsnął. > Nie wnikam co on tam mówi i prawa strona bo mnie to strasznie męczy, mgła mi si > ę włącza potem ciężko do domu wrócić. Czyli jednak uszkodzenie mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 10:12 Bez przesady. Uszkodzony mózg to fakt, jednak ważniejsze są u niego (i jego przełożonych Cenckiewicza i Kaczyńskiego) endeckie przekonania. Najważniejsza dla nich jest potężna Rosja, dlatego niczym Rejtan kladzie się w poprzek w obronie Zonda Crypto a za najważniejsze uważa zniszczenie rządu niewygodnego Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 14.05.26, 13:24 x2468 napisał: > Bez przesady. Uszkodzony mózg to fakt, jednak ważniejsze są u niego (i jego prz > ełożonych Cenckiewicza i Kaczyńskiego) endeckie przekonania. Najważniejsza dla > nich jest potężna Rosja, dlatego niczym Rejtan kladzie się w poprzek w obronie > Zonda Crypto a za najważniejsze uważa zniszczenie rządu niewygodnego Rosji. > To smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 20:28 Ale dlaczego właściwie nie zależy mu na silnej ojczyźnie? Ma uszkodzenie mózgu po urazach głowy w czasie walk bokserskich? Większość forumowych cyngli atakujących bezpardonowo i chamsko prezydenta Polski, ma uszkodzenia mózgu, lub mózg utrzymuje ich tylko przy życiu poprzez wykonywanie podstawowych funkcji fizjologicznych, Został wybrany przez większość wyborców, Trzaskowski w obu kolejnych wyborach nie dał rady i był tylko przez dwie godziny prezydentem - nie macie zwykłego szacunku, jesteście hejterami. A teraz na temat. jakim naiwnym można być sądząc, że zadłużając się u Niemców, można służyć Ojczyźnie - predzej się Niemcy z Rosją dogadają, niż świeży śnieg spadnie, dogadywali się od kilku wieków, najbardziej się lubili po II wojnie, kiedy Niemcy zachłysnęli się tanimi surowcami Wszyscy, cały zgniły zachód, i Polska karmiły Putina kupując u niego ropę i gaz, Niemcy dodatkowo żeby ma tym zarobić budowali z nimi NS I i NS II. Putin w odpowiednim czasie podzieli Europę na dwie strefy wpływów rosyjską i niemiecką a my jak zwykle zostaniemy z "palcem w doopie" i nasze wnuki będą spłacać tę nieszczęsną SAFE, Odpowiedz Link Zgłoś
opa34 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 20:35 Rysiek twoj mentor z Moskwy cienki jest Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 20:46 Ty, na pewno jesteś wyjątkowo cienki - dziadek. Potrafisz coś na temat napisać, i dlaczego przeważnie tylko jedno zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
opa34 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 21:00 To unik na moje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 21:06 Jak ja mam ci odpowiadać na tak durne pytania. Dawno się określiłem, nie jestem ani za Niemcami ani za Rosją - jedni i drudzy nas mordowali przez parę wieków. Nie wierzą Niemcom i Rosji od wielu.wielu lat. Będziesz mi pisał o mentorze z Moskwy, - weź się dziadek w garść i nie pisz głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
opa34 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 21:40 W odwaracaniu kota ogonem onuco jestes bardzo dobry Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 22:59 rysiek15 napisał: > Dawno się określiłem, nie jestem ani za Niemcami ani za Rosją I w związku z tym, plujesz jadem tylko na jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 09:01 I w związku z tym, plujesz jadem tylko na jedną stronę Podobnie jak Ty - plujesz jadem również w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 10:22 On pluje na wschód, ty plujesz na Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 14:13 rysiek15 napisał: > Podobnie jak Ty - plujesz jadem również w jedną stronę. Ja to nie ukrywam, że jestem wyborcą rządzącej obecnie Koalicji. Nie ukrywam, że jestem za UE i Zachodem. Żyłam pod ruskim butem i więcej nie chcę (urodziłam się w PRL-u). Nie chcę więcej dziadostwa, biedy z nędzą, zamkniętych granic, braku wolności słowa i w ogóle braku wolności. I bardzo mi się serce raduje, kiedy widzę jak Polska wyładniała i zmieniła się na lepsze dzięki UE. I nie mogę zrozumieć, dlaczego ludzie chcą powrotu ruskiego buta czyli zamordyzmu i biedy z nędzą. Bo albo będziemy w UE, albo pod ruskim butem. Innej drogi nie mamy. Polska nie była, nie jest i nie będzie sama potęgą. Jak zostaniemy sami, to nas ruscy zaraz wezmą pod but. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 15:46 Ja urodziłem się również w PRL-u, urodziłem się gdy żył jeszcze towarzysz Stalin. I nie mogę zrozumieć, dlaczego ludzie chcą powrotu ruskiego buta czyli zamordyzmu i biedy z nędzą. Ludzie na pewno tego nie chcą, ja również. Czy to oznacza, że mamy się podporządkowywać ślepo niemieckiemu dyktatowi? Nie pisałem o wychodzeniu z UE, czyżby nieprzyjęcie projektu SAFE oznaczało wyjście z UE. W tym wątku pisałem, że projektu tego nie przyjęły Niemcy i parę innych krajów europejskich - bo nie chcą brać kredytów i się zadłużać, Mają rację, Polska jest bogatym krajem by się zadłużać na 45 lat? Wypowiadam swoją opinię, nie trzeba się z nią zgadzać, ale mam prawo do własnej opinii. Świat dwubiegunowy skończył się parę lat temu, Europy bez wojsk USA na terenie Europy, to właśnie gratka dla Putina. Z Niemcami i Francją, Putin się dogada, jak amen w pacierzu. Nasze położenie geopolityczne było i jest dla nas niekorzystne, nie uważam że UE nas obroni kiedy Putin ruszy dalej na zachód od Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
opa34 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 15:55 Histeria twoja jest ogromna,nienawisc do Niemcow jest ogromna...czlowieku marny jest ten twoj zywot Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 16:06 Dziadek, martw sie swoim żywotem, nie moim, Znowu udało ci się sklecić, jedno zdanie, Jesteś internetowym botem? Odpowiedz Link Zgłoś
opa34 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 16:40 Dynda mi twoj Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 17:56 rysiek15 napisał: > > I nie mogę zrozumieć, dlaczego ludzie chcą powrotu ruskiego buta czyli zamor > dyzmu i biedy z nędzą. > > Ludzie na pewno tego nie chcą, ja również. Ale tak będzie, jak nas "jedyni, prawdzi patrioci" wyprowadzą. Jedyni prawdziwi patrioci to PiS i Konfy dwie. > Czy to oznacza, że mamy się podporządkowywać ślepo niemieckiemu dyktatowi? Gdzie ty widzisz to ślepe podporząfkowanie? > Nie pisałem o wychodzeniu z UE, czyżby nieprzyjęcie projektu SAFE oznaczało wyjście z UE. Zawsze, ale to zawsze w naszej historii było tak, że ilekroć Polska chciała się zbroić czy unowocześnić armię, to było ruskue weto i bardzo źle się to dla Polski kończyło (Konstytucja 3 Maja, Targowica, rozbiory). > W tym wątku pisałem, że projektu tego nie przyjęły Niemcy Bo Niemcy mają dużo lepszą pozycję finansową niż my i mogą w inny, tańszy dla nich sposób sfinansować zbrojenia. Była o tym dyskusja na forum i jest dużo w mediach na ten temat. Rząd też o tym mówił. i parę innych krajów > europejskich - Bo może mają podobną sytuację do Niemiec. A taki Orban jak jeszcze rządził chciał unijny SAFE, tylko UE nie chciała mu dać, bo by rozkradł. Czy dostal to nie wiem. bo nie chcą brać kredytów i się zadłużać, Mają rację, Polska jest bogatym krajem by się zadłużać na 45 lat? Kto nam da tańszy kredyt niż SAFE? > Świat dwubiegunowy skończył się parę lat temu, Europy bez wojsk USA na terenie Europy, to właśnie gratka dla Putina. Przecież USA nam nie pomogą. Trump wyraźnie powiedział, że mamy się zbroić i liczyć na siebie. Z Niemcami i Francją, Putin się dogada, jak amen w pacierzu. > Nasze położenie geopolityczne było i jest dla nas niekorzystne, nie uważam że UE nas obroni kiedy Putin ruszy dalej na zachód od Ukrainy. Dlatego musimy się zbroić i liczyć na siebie. Sojusznicy zawsze nas zostawiali. Niemniej sojusze budować trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 19:37 Ale tak będzie, jak nas "jedyni, prawdzi patrioci" wyprowadzą. Jedyni prawdziwi patrioci to PiS i Konfy dwie PiS i Konfa są prorosyjskie? nie. na pewno nie są, cho Korwin Mikke coś tam kiedyś piyolił o ekscelencji Putinie Znowu w tym miejscu muszę przypomnieć, że najbardziej prorosyjski był Tusk, kiedy po inwazji Rosji na Gruzję, mówił, że chce dobrych stosunków z Rosją, taką jaka jest. Reakcja po agresji (sierpień 2008): Po wybuchu wojny w Gruzji, w sierpniu 2008 roku, Tusk unikał zaostrzania relacji z Moskwą, stwierdzając, że Polska nie powinna być "harcownikiem" i "nie chce zaogniać stosunków z Rosją" Kto tu jest bardziej prorosyjski? Dlatego musimy się zbroić i liczyć na siebie Sojusznicy zawsze nas zostawiali. Niemniej sojusze budować trzeba. Sojusznicy zostawią nas i tym razem. tak jaak pisałem poprzednio Niemcy dogadają się prędzej czy później - Ftancja i GB się nie liczą, amerykanie nas na pewno zostawią, pod pretekstem,że Europa musi się bronić sama, bo sami będą chcieli mieć Rosję albo po swojej stronie albo przynajmniej neutralną przed konfrontacją z Chinami o Tajwan. Polska była i jest słaba i nie liczy się w grze. a zbrojenie się teraz jest o 20 lat za późno - czarno to wszystko widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 10.05.26, 22:46 rysiek15 napisał: > PiS i Konfa są prorosyjskie? Tajemnicą poliszynela są kontakty wierchuszki PiS-u i Konfy z ruską agenturą. Kaczynski spotykał się z Wasinem, Braun ze Swirydowem. Pocztaj sobie co to za jedni. Ordo Iuris też ma związki z Rosją. Adwokat z Ordo Iuris (Lewandowski) to obrońca Ziobry, Romanowskiego i innych pisich. Zondacrypto też wspiera polską prawicę Dudę, Nawrockiego, kasę od Zonda dostał Ziobro, Wipler, Piesiewicz. Za friko ich Zonda nie wspiera. Powiązania Zondy i ruskich nie są już żadną tajemnicą. cho Korwin Mikke coś tam kiedyś piyolił o ekscelencji Putinie Nie tylko Korwin, który nie ukrywał swojej sympatii do ruskich. Dlaczego tak zawsze jest, że z tego co robi PiS i Konfy cieszy się Moskwa? Kreml gra na rozbicie UE i NATO. Przeciwko unijnemu SAFE jest Rosja i USA - dlaczego? Trump i Putin to przyjaciele, tak mówi Trump. Orban, Fico to też przyjaciele Putina i PiS-u. Wystarczy połączyć kropki, co w tym przypadku nie jest trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 14.05.26, 20:53 "Czy to oznacza, że mamy się podporządkowywać ślepo niemieckiemu dyktatowi?" Dlaczego niemieckiemu? Owszem, to jest największe państwo unijne, ale to nie oznacza, że ono rządzi. Wstąpiliśmy do organizacji zwanej Unią Europejską i musimy stosować się do zasad w niej panujących. "W tym wątku pisałem, że projektu tego nie przyjęły Niemcy i parę innych krajów europejskich - bo nie chcą brać kredytów i się zadłużać" Nie prawda. Niemcy mogą wypuścić obligacje na 2%, dlatego dla nich SAFE jest drogie. Nasze 10 latki są oprocentowane na 5,35%: www.obligacjeskarbowe.pl/oferta-obligacji/obligacje-10-letnie-edo/edo0536 Dlatego dla nas SAFE jest tańsze. "Mają rację, Polska jest bogatym krajem by się zadłużać na 45 lat?" Tak, jesteśmy na tyle bogatym krajem, aby zapożyczyć się na 45 lat. Sporo Polaków bierze kredyty na 30 lat, aby kupić dom, a my mówimy o całym państwie. "Świat dwubiegunowy skończył się parę lat temu, Europy bez wojsk USA na terenie Europy, to właśnie gratka dla Putina." Mam pewne wątpliwości, czy Trump będzie chciał nas bronić. Jeśli będziemy dobrze uzbrojeni, to fiutin może zrezygnować z ataku. "Z Niemcami i Francją, Putin się dogada, jak amen w pacierzu" A co z innymi państwami? Chociażby skandynawskimi? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 15.05.26, 03:51 epoznan.pl/news-news-175736-awaria_wstrzymala_ruch_tramwajow Znów tramwaj z Bonn. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 15.05.26, 09:21 negativum napisał: > epoznan.pl/news-news-175736-awaria_wstrzymala_ruch_tramwajow > > Znów tramwaj z Bonn. "Powodem była awaria tramwaju, który odbywał przejazd techniczny". Czyli te tramwaje są na razie sprawdzane i ewentualnie naprawiane. Załóż sobie nowy wątek o tramwajach z Bonn. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 10:20 Na mentora z Moskwy jesteś zbyt cieniutki 3 pomocnik Macierewicz w zupełności ci wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kiszonababka Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 20:52 No tak lepiej od glapy wziaść kredyt on ma mnóstwo kasy na minusie. Minus i minus daje wszak plus. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 21:02 Myślę, że branie jakiegokolwiek kredytu i zbrojenie się na siłę to tylko spełnianie tego, czego chce Putin, czyli żeby Europa wydawała pieniądze na zbrojenia, co zuboży społeczeństwo nie tylko w Polsce. Ten azjata może się tylko śmiać z wszystkich Europejczyków, bo ma potencjał nuklearny odpowiednio duży by zamienić cała Europę w ciągu paru minut w pustynię Na co nam się wtedy przydadzą czołgi, armaty,karabiny itp ? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 15.05.26, 09:35 Wojna atomowa nic nie da. fiutinowi nie zależy na pustyni lecz na zasobach ludzkich i przemyśle. Przy założeniu, że rzeczywiście jeszcze dysponuje czymś działającym. Jeśli nie będziemy uzbrojeni, to możemy zostać zaatakowani. Uzbrojenie będzie straszakiem. Dodatkowo będzie produkowane głównie u nas, więc rozkręcimy gospodarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 21:51 rysiek15 napisał: > Ale dlaczego właściwie nie zależy mu na silnej ojczyźnie? Ma uszkodzenie mózgu > po urazach głowy w czasie walk bokserskich? > Większość forumowych cyngli atakujących bezpardonowo i chamsko prezydenta Polsk > i, ma uszkodzenia mózgu, lub mózg utrzymuje ich tylko przy życiu poprzez wykony > wanie podstawowych funkcji fizjologicznych, Sam masz uszkodzony mózg. > Został wybrany przez większość wyborców, Trzaskowski w obu kolejnych wyborach n > ie dał rady i był tylko przez dwie godziny prezydentem - nie macie zwykłego sza > cunku, jesteście hejterami. No dobra, Nawrocki wybrany, ale dlaczego nie zależy mu na silnej Polsce? > A teraz na temat. jakim naiwnym można być sądząc, że zadłużając się u Niemców, > można służyć Ojczyźnie - predzej się Niemcy z Rosją dogadają, niż świeży śnieg > spadnie, dogadywali się od kilku wieków, najbardziej się lubili po II wojnie, k > iedy Niemcy zachłysnęli się tanimi surowcami > Wszyscy, cały zgniły zachód, i Polska karmiły Putina kupując u niego ropę i gaz > , Niemcy dodatkowo żeby ma tym zarobić budowali z nimi NS I i NS II. > Putin w odpowiednim czasie podzieli Europę na dwie strefy wpływów rosyjską i ni > emiecką a my jak zwykle zostaniemy z "palcem w doopie" i nasze wnuki będą spłac > ać tę nieszczęsną SAFE, To nie jest umowa z Niemcami tylko z UE. Jeśli nie będzie SAFE to będziesz tu szczekał po rosyjsku, a nie po polsku, ale może wolisz to ty ruska onuco. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 09:05 To nie jest umowa z Niemcami tylko z UE. Jeśli nie będzie SAFE to będziesz tu szczekał po rosyjsku, a nie po polsku, ale może wolisz to ty ruska onuco Dlaczeo Niemcy nie przystąpiły do tego SAFE? Nazywając mnie ruską onucą ubliżasz sam sobie. Tyle tylko potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 09:43 Kraje, które nie przystąpiły do SAFE:Do grupy państw, które nie zdecydowały się na udział w programie SAFE, należą: Niemcy, Holandia, Szwecja, Austria, Słowenia, Irlandia, Luksemburg oraz Malta. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 10:00 rysiek15 napisał: > Kraje, które nie przystąpiły do SAFE:Do grupy państw, które nie zdecydowały się > na udział w programie SAFE, należą: Niemcy, Holandia, Szwecja, Austria, Słowen > ia, Irlandia, Luksemburg oraz Malta. A wszystkie pozostałe 19 przystąpiły? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 10:17 Oczywiście ze zależy mu na silnej ojczyźnie wszystkich narodowych demokratów - Wielkiej Rosji. Konfederaci Targowiccy tez brali kase od carycy dla dobra Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 10:39 Jesteś bezmózgiem, dlatego proszę o nie komentowanie moich komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 11:56 rysiek15 napisał: > Jesteś bezmózgiem, dlatego proszę o nie komentowanie moich komentarzy. Ja nie komentuję twoich komentarzy tylko odpowiadam na twoje wpisy do mnie ruska onuco. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 13:28 Kolejny bezmózg - nie pisałem do ciebie tylko do x2468 Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 10.05.26, 09:03 rysiek15 napisał: > Kolejny bezmózg - nie pisałem do ciebie tylko do x2468 Jeśli nie cytujesz do kogo piszesz to znaczy że piszesz do wszystkich, tępa ruska onuco. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 10.05.26, 11:45 Jeśli nie cytujesz do kogo piszesz to znaczy że piszesz do wszystkich, tępa ruska onuco Drzewko - tępaku , mówi ci to coś. Otwórz jeszcze raz mój post i zobaczysz głąbie, że odnosiłem się do xa a nie do takiego bezmózga jak ty. Żegnam cię bezmózgu, bo nie mam przyjemności dyskutowania z takimi durniami o IQ= 70 a może 60 Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 20.05.26, 21:59 rysiek15 napisał: > Jeśli nie cytujesz do kogo piszesz to znaczy że piszesz do wszystkich, tępa rus > ka onuco > > > Drzewko - tępaku , mówi ci to coś. Otwórz jeszcze raz mój post i zobaczysz głą > bie, że odnosiłem się do xa a nie do takiego bezmózga jak ty. Żegnam cię bezmó > zgu, bo nie mam przyjemności dyskutowania z takimi durniami o IQ= 70 a może 60 O, przynajmniej nauczyłaś się cytować 🤩 Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 20:12 forumowa sraczka cie dopadła... Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 21:34 hordol napisała: > forumowa sraczka cie dopadła... To widocznie zaraźliwe, rozprzestrzeniają ją ruskie onuce na forum szczekające na Safe i bojące się silnej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 21:35 Dlatego że jest jej wrogiem na smyczy prezesa i Putina. Mógłbym wypowiedź rozwinąć, ale przedmiot rozmowy mnie brzydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 08.05.26, 21:42 buldog2 napisał: > Dlatego że jest jej wrogiem na smyczy prezesa i Putina. > Mógłbym wypowiedź rozwinąć, ale przedmiot rozmowy mnie brzydzi. Rozwiń mimo to. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuldog Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 14:59 Ciut później. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 12.05.26, 20:23 bbuldog napisała: > Ciut później. > Ok :-) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 10:07 Trudno aby endek chcial silnej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 11:57 x2468 napisał: > Trudno aby endek chcial silnej Polski. > Skąd się biorą tacy debile? Czy ich ktoś gdzieś produkuje? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 13:30 Skąd się biorą tacy debile? Czy ich ktoś gdzieś produkuje? Nie, tacy debile jak ty i ten x - rodzą się naturalnie lub siłami natury. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuldog Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 15:06 Tacy jak Nawrocki są stwarzani przez Putina. Putin to Demiurg. Jest Stwórcą i Panem PISich. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Nawrocki chce cyrylicy 09.05.26, 12:02 czciborwielki napisał(a): > Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski? W co ten Batyr gra? > > wiadomosci.wp.pl/tusk-znowu-wbil-szpile-nawrockiemu-wciaz-nie-wiem-7283707759028256a Nawrocki chce, by nasze dzieci musiały uczyć się cyrylicy. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 16:37 Gra w silnego Batyra. Los Polski jest mu obojętny. Pokazuje, że jest silny, niezależny, a że cierpi na tym kraj to już nie jest istotne. Chce wygrać następne wybory prezydenckie i stworzyć wokół siebie partię, która w przyszłości wejdzie do sejmu. Druga możliwość, że jest przez kogoś sterowany albo szantażowany. Moim zdaniem bardziej prawdopodobne jest to pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Dlaczego Tusk nie chce silnej Polski ? - a woli... 09.05.26, 16:52 roztopic ja w Europie ? - no bo ma taka koncepcje polityczna - jak to Kaszëbe :) Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik A nie chce? 10.05.26, 11:07 j-k napisał: > roztopic ja w Europie ? > > - no bo ma taka koncepcje polityczna - jak to Kaszëbe :) Możesz jakoś uzasadnić czym objawia się ta chęć Tuska do roztopienia Polski w Europie? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k voila 10.05.26, 11:26 tapatik napisał: > Możesz jakoś uzasadnić czym objawia się ta chęć Tuska do roztopienia Polski w Europie? skrycie popiera rozszerzanie kompetencji biurokracji Bruxelskiej ponad zawarte Traktaty unijne. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 20.05.26, 17:21 tapatik napisał: > Gra w silnego Batyra. Los Polski jest mu obojętny. Pokazuje, że jest silny, nie > zależny, a że cierpi na tym kraj to już nie jest istotne. Chce wygrać następne > wybory prezydenckie i stworzyć wokół siebie partię, która w przyszłości wejdzie > do sejmu. > > > Druga możliwość, że jest przez kogoś sterowany albo szantażowany. > > Moim zdaniem bardziej prawdopodobne jest to pierwsze. > Pokazuje przede wszystkim, że jest głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 16:49 Bo to ćpun , bandyta , oszust Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Dlaczego Tusk nie chce silnej Polski ? 09.05.26, 16:54 m.c.hrabia napisał: > Bo to ćpun , bandyta , oszust ale przylozyc potrafi, conie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Dlaczego Tusk nie chce silnej Polski ? 09.05.26, 17:40 Kupę co najwyżej Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 10.05.26, 09:06 m.c.hrabia napisał: > Bo to ćpun , bandyta , oszust Aż dziwne, że polskie prawo pozwala, aby taki był kandydatem na prezydenta. W ogóle prezydent powinien być wybierany przez zgromadzenie narodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Kwestia Koncepcji 10.05.26, 11:23 czciborwielki napisał(a): W ogóle prezydent powinien być wybierany przez zgromadzenie narodowe. Istnieja rozne systemy. - System Prezydencki - System Parlamentarny i system mieszany - jaki mamy dzis w PL.. Ja osobiscie jestem za Systemem Prezydenckim (jak we Francji) - gdzie Prezydent wyznacza Premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Kwestia Koncepcji 10.05.26, 20:09 j-k napisał: > czciborwielki napisał(a): > W ogóle prezydent powinien być wybierany przez zgromadzenie narodowe. > > Istnieja rozne systemy. > > - System Prezydencki > > - System Parlamentarny > > i system mieszany - jaki mamy dzis w PL.. > > > Ja osobiscie jestem za Systemem Prezydenckim (jak we Francji) - gdzie Prezydent > wyznacza Premiera. Ja jestem za systemem parlamentarnym. Dodatkowe wybory prezydenta są niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k cd. Kwestia Koncepcji 12.05.26, 21:46 czciborwielki napisał(a): > Ja jestem za systemem parlamentarnym. Dodatkowe wybory prezydenta są niepotrzebne. a ja za Systemem Prezydenckim (vide Konstytucja Kwietniowa RP ) isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=wdu19350300227 - koniec dyskusji we tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: cd. Kwestia Koncepcji 12.05.26, 22:39 j-k napisał: > a ja za Systemem Prezydenckim > > (vide Konstytucja Kwietniowa RP ) > > isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=wdu19350300227 > - koniec dyskusji we tej sprawie. To teraz wyobraź sobie, że na to stanowisko trafia debil, który jednoosobowo rozpierdziela wszystko dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: cd. Kwestia Koncepcji 18.05.26, 20:24 j-k napisał: > czciborwielki napisał(a): > > Ja jestem za systemem parlamentarnym. Dodatkowe wybory prezydenta są niep > otrzebne. > > > a ja za Systemem Prezydenckim > > (vide Konstytucja Kwietniowa RP ) > > isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=wdu19350300227 > - koniec dyskusji we tej sprawie. System prezydencki jest bardziej ryzykowny. Odpowiedz Link Zgłoś
kiszonababka Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 10.05.26, 11:27 Zgadzam się i wtedy by ruszyły zmiany z kopyta a tak ciągle nie bo mi się ten czy tamten nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 10.05.26, 20:10 kiszonababka napisała: > Zgadzam się i wtedy by ruszyły zmiany z kopyta a tak ciągle nie bo mi się ten c > zy tamten nie podoba. Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 17:53 Putin też nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 09.05.26, 18:14 Ot, bracia Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Dlaczego pisiory nie chcą silnej Polski? 19.05.26, 15:39 l.george.l napisał: > Putin też nie chce. Pytanie powinno raczej brzmieć: dlaczego pisiory nie chcą silnej Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 10.05.26, 22:52 ROSJA W SZOKU: „Nasz batalion otoczył 8 Polaków. Rano nie było naszego batalionu." Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 10.05.26, 23:08 Pierwszy komentarz pod filmem: Byłem żołnierzem,po porządnym przeszkoleniu ,ale to co słucham ,to czysta fantazja ,szkoda Cię słuchać Ostatnio na YT pojawiło się dużo durnych filmów stworzonych przez sztuczną inteligencję, które udają opowiadania o polskich żołnierzach, ale mających na przykład stopień generała-majora. To co wrzuciłeś jest właśnie takim opowiadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 10.05.26, 23:59 A tramwaje z Bonn już jeżdżą po Poznaiu. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 11.05.26, 09:21 tapatik: > To co wrzuciłeś jest właśnie takim opowiadaniem. negativum: > A tramwaje z Bonn już jeżdżą po Poznaiu. A Ty, Tapatiku, liczyłeś na to, że Negativum albo zmilczy, albo opowie coś może i nieprawdziwego, ale na temat... Nic z tego, dostałeś za to bredzonko o jakichś tramwajach w jakimś ,,Poznaiu''. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 11.05.26, 16:46 Co dobrze świadczy o gospodarzaach Poznania, ale Twoje uniki źle świadczą o Tobie. Po kiego wrzuciłeś ten durny film? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 11.05.26, 17:45 tapatik napisał: > Co dobrze świadczy o gospodarzaach Poznania, ale Twoje uniki źle świadczą o Tob > ie. > Po kiego wrzuciłeś ten durny film? Miało być szybciej i taniej. Poznań ma fabrykę tramwai, swoją własną - własność Poznania. Ale jakiś kretyn padł na pomysł kupowania z miliony w Niemczech. No i Poznań ma złom, który nie jeździ. Sutryka za 1 kadencji nie znosiłem. Druga jest całkiem znośna. Płacę 800 zł rocznie i jeżdżę wszystkim. Zaczął dbać o miasto. Nie kupuje niemieckiego złomu. Pojazdy jeżdżą co do minuty. Karta Urbana i jeździsz wszystkim gdzie chcesz. Koleją, tramwajami, autobusami. Bez jakiś chorych stref taryfowych. Emeryci i młodzież ucząca się ma komunikację za darmo. I tak powinno być. Postawiliśmy na otwartość i tanie połączenia. Koszty z biletów nie pokrywają nawet 25% komunikacji. Ale miasto się odkorkowało. Ludzie wsiedli w transport publiczny. I tak ma być. Nowe pojazdy, a nie niemiecki złom. Ludzie w Bydgoszczy mają pracę. We Wrocławiu powstaje zajezdnia za jedyne 2 mld zł. Tuż obok największego szpitala w Polsce. Będą obok siebie dwa. Jeden onkologiczny, drugi już istniejący SOR+, gdzie kobiety mogą rodzić. Wielka przeprowadzka do nowego szpitala To już 11 lat… W tym czasie miałem tam szyty czerep 10 razy. A jeszcze jest Buforowa i Koszarowa. Tam też mnie szyli. Na samej głowie mam 50 blizn. Te się goją na mnie, jak na psie. Nie jestem grzecznym chłopcem i nigdy nie byłem. Taki jest WRO. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 11.05.26, 22:13 Nie obchodzi mnie Poznań. Pytam się o film o naszych żołnierzach, który wrzuciłeś tu: forum.gazeta.pl/forum/w,28,179997877,179997877,Dlaczego_Nawrocki_nie_chce_silnej_Polski.html?p=180003121 Odpowiedz Link Zgłoś
negativum To dziwne… 12.05.26, 21:37 Ttapatik napisał: > Nie obchodzi mnie Poznań. > Pytam się o film o naszych żołnierzach, który wrzuciłeś tu: > forum.gazeta.pl/forum/w,28,179997877,179997877,Dlaczego_Nawrocki_nie_chce_silnej_Polski.html?p=180003121 Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 11.05.26, 22:15 www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/mpk-poznan-co-z-kolejnymi-tramwajami-z-bonn-126924.html One przechodziły pewną naprawę w 2018 roku, w związku z tym myślę, że kilka lat powinny bez problemów przejechać. Zobaczymy, jak się będą sprawowały, bo na razie eksploatacja pierwszego wagonu z tej serii przebiega płynnie, ma on dużą dostępność i można go praktycznie codziennie spotkać na ulicy w obsłudze linii nr 11. Ten "złom" jednak jeździ po Poznaniu. Artykuł jest z 4 marca br. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum 1 sztuka :) 12.05.26, 21:44 tapatik napisał: > www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/mpk-poznan-co-z-kolejnymi-tramwajami-z-bonn-126924.html > One przechodziły pewną naprawę w 2018 roku, w związku z tym myślę, że kilka > lat powinny bez problemów przejechać. Zobaczymy, jak się będą sprawowały, bo na > razie eksploatacja pierwszego wagonu z tej serii przebiega płynnie, ma on dużą > dostępność i można go praktycznie codziennie spotkać na ulicy w obsłudze linii > nr 11. > Ten "złom" jednak jeździ po Poznaniu. Artykuł jest z 4 marca br. > Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 13.05.26, 02:11 tapatik napisał: > One przechodziły pewną naprawę w 2018 roku, w związku z tym myślę, że kilka > lat powinny bez problemów przejechać. Zobaczymy, jak się będą sprawowały, bo na > razie eksploatacja pierwszego wagonu z tej serii przebiega płynnie, ma on dużą > dostępność i można go praktycznie codziennie spotkać na ulicy w obsłudze linii > nr 11. > Ten "złom" jednak jeździ po Poznaniu. Artykuł jest z 4 marca br. Z czym ty Tapatiku do takiego zapyziałego miasta jak WRO? Macie jeden tramwaj. Toż to cud. Jeden tramwaj co ile jeździ? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 13.05.26, 20:50 Nie mydl mi oczu tramwajem. Po co wrzucałeś ten głupi filmik? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Już 27 maja przekonamy się czego chce Herr Donald 13.05.26, 02:03 3% na naukę czy dalszej wegetacji. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Już 27 maja przekonamy się czego chce Herr Do 19.05.26, 22:13 negativum napisał: > 3% na naukę czy dalszej wegetacji. Ale nie na coś takiego jak pisie collegium humanum. Odpowiedz Link Zgłoś
moingeal Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 13.05.26, 06:25 Silna Polska to wolna, suwerenna Polska bez zadłużenia KPO i bez nielegalnego SAFE. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 13.05.26, 06:37 moingeal napisała: > Silna Polska to wolna, suwerenna Polska bez zadłużenia KPO i bez nielegalnego SAFE. Co jest legalne a co nie jest rozstrzyga strzyga z Żoliborza, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 16.05.26, 13:34 moingeal napisała: > Silna Polska to wolna, suwerenna Polska bez zadłużenia KPO i bez nielegalnego S > AFE. Polska nie będzie suwerenna jeśli nie będzie silna. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 18.05.26, 20:31 moingeal napisała: > Silna Polska to wolna, suwerenna Polska bez zadłużenia KPO i bez nielegalnego SAFE. Abyśmy mogli być wolni i suwerenni, to potrzebujemy silnej i dobrze uzbrojonej armii, aby bronić się przed najeźdźcą ze wschodu. Wolę być wolny i zadłużony, niż zniewolony i bez długów. Dług kiedyś spłacimy, natomiast wyzwalanie się spod okupacji już ćwiczyliśmy. Pierwszym razem trwało to 123 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 20.05.26, 14:03 tapatik napisał: > moingeal napisała: > > > Silna Polska to wolna, suwerenna Polska bez zadłużenia KPO i bez nielegal > nego SAFE. > > Abyśmy mogli być wolni i suwerenni, to potrzebujemy silnej i dobrze uzbrojonej > armii, aby bronić się przed najeźdźcą ze wschodu. > Wolę być wolny i zadłużony, niż zniewolony i bez długów. > Dług kiedyś spłacimy, natomiast wyzwalanie się spod okupacji już ćwiczyliśmy. P > ierwszym razem trwało to 123 lata. > Ale PiSie wolą być pod butem Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 13.05.26, 06:42 czciborwielki napisał(a): > Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski? W co ten Batyr gra? Kwaśniewski słusznie nazwał go radykałem. Ja bym dodał - fanatykiem, któremu Cenckiewicz i jemu podobni wskazali wroga - Tuska. A ponieważ w przeciwieństwie do mięśni, umysł Batyr ma słaby, to nie rozumie konsekwencji swoich czynów. Tak więc gra w dupniaka, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
moingeal Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 13.05.26, 09:30 Już w samej Brukseli nie ukrywa się faktu, że chodzi o wielki reset więc osłabienie Państw członkowskich UE. W tej bitwie ideologicznej musi zwyciężyć imperializm dofinansowany przez korporacje światowe a społeczeństwo po roku 2035 będzie musiało być już posłuszne. To nie jest już żadną tajemnicą. Na razie wojna narracyjna trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 13.05.26, 16:54 Jakieś dowody, że to co piszesz jest prawdą? Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski 16.05.26, 13:35 taziuta napisał: > czciborwielki napisał(a): > > > Dlaczego Nawrocki nie chce silnej Polski? W co ten Batyr gra? > > Kwaśniewski słusznie nazwał go radykałem. Ja bym dodał - fanatykiem, któremu Ce > nckiewicz i jemu podobni wskazali wroga - Tuska. A ponieważ w przeciwieństwie d > o mięśni, umysł Batyr ma słaby, to nie rozumie konsekwencji swoich czynów. Tak > więc gra w dupniaka, i tyle. To raczej nacjonalista i populista. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Rzeczywistość wygląda inaczej 13.05.26, 19:01 www.facebook.com/share/r/1CvWGGkTV8/ Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Rzeczywistość wygląda inaczej 19.05.26, 15:40 no-popis napisała: > www.facebook.com/share/r/1CvWGGkTV8/ ? Odpowiedz Link Zgłoś