03.09.26, 10:12
Najnowszego badania wynika, że aż 59,7 proc. ankietowanych negatywnie ocenia transfer Macieja Berka z rządu prosto do Trybunału Konstytucyjnego. Przeciwnego zdania jest tylko 16,3 proc. badanych. Pozostali respondenci nie wyrobili sobie w tej sprawie opinii." Nawet w samym rządzie PO/KO. Donald Franciszek przyjmuje rezygnację i od razu zapowiada, że Berek jeszcze gdzieś wystąpi.
Czyli nie odchodzi, tylko zmienia stanowisko.
W tym nierządzie nawet dymisja to tylko przerwa techniczna.
Obserwuj wątek
    • boggi_dan Re: Berek 03.09.26, 10:32
      Igor Tuleya- Ja, tak jak moje środowisko, jestem przekonany, że obywatele, którzy bronili Trybunału Konstytucyjnego, uważają, że pomimo formalnych przesłanek Maciej Berek nie powinien startować do Trybunału Konstytucyjnego - przekazał w rozmowie z "Rzeczpospolitą" sędzia Igor Tuleya z Sądu Okręgowego w Warszawie. Normalnie zdrada🥴wiadomosci.wp.pl/berek-powinien-startowac-do-tk-sedzia-tuleya-odpowiedzial-7325357090142368a
      • mazala2 Re: Berek 03.09.26, 17:09
        W tej sprawie nie chodzi o los Berka tylko o praktyczne sprawdzenie jak wygląda we wrześniu rozkład głosów w Sejmie
        • negativum Re: Berek 03.09.26, 17:18
          mazala2 napisał:

> W tej sprawie nie chodzi o los Berka tylko o praktyczne sprawdzenie jak wygląda
          > we wrześniu rozkład głosów w Sejmie

A i tak ostatecznie Prezydent
          • mazala2 Re: Berek 03.09.26, 17:29
            negativum napisał:

> mazala2 napisał:
            >
            > > W tej sprawie nie chodzi o los Berka tylko o praktyczne sprawdzenie jak w
            > ygląda
            > > we wrześniu rozkład głosów w Sejmie
            >
            > A i tak ostatecznie Prezydent
            >
            >
            >
            >

Tak ale, moim zdaniem, dopiero po zakończeniu SÓW-u
            • boggi_dan Re: Berek 03.09.26, 17:43
              Największe osiągnięcia demokratyczne, praworządnej, Uśmiechniętej Polski?
              1. dekret
              2. pała
              3. uchwała
              4. zabawa w Berka.
              • negativum Re: Berek 04.09.26, 12:39
                boggi_dan napisał:

> Największe osiągnięcia demokratyczne, praworządnej, Uśmiechniętej Polski?
                > 1. dekret
                > 2. pała
                > 3. uchwała
                > 4. zabawa w Berka.

Za co będzie żył Berek?
    • boggi_dan Re: Berek 04.09.26, 09:55
      Parlament wybiera Berka, który nie spełnia wymogów na sędziego TK. Jak ktoś kto był w rządzie Tuska teraz ma przejść do sądy konstytucyjnego. Dobre.
      • boggi_dan Re: Berek 04.09.26, 10:05
        Pod krytycznym stanowiskiem ws. kandydatury Berka, opublikowanym w czwartek, podpisały się: Helsińska Fundacja Praw Człowieka (HFPW),

Instytut Spraw Publicznych,
        Forum Obywatelskiego Rozwoju,
        Fundacja Panoptykon,
        Fundacja dla Polski/Fundusz Obywatelski im. Ludwiki i Henryka Wujców,
        Fundacja im. Stefana Batorego,
        Fundacja Wolności,
        Lepsza Demokracja
        Stowarzyszenie Sieć Obywatelska Watchdog Polska. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.bankier.pl/wiadomosc/Dziewiec-fundacji-przeciwko-kandydaturze-Berka-do-TK-Apeluja-o-jej-wycofanie-9185237.html&ved=2ahUKEwjaw6H7utSWAxXqgv0HHaflCOwQFnoECEEQAQ&sqi=2&usg=AOvVaw1pQT_camoyywZMWivG6iq4
        • perla.roztocza Re: Berek 04.09.26, 10:52
          teraz tylko patrzeć jak na ulice wyjdzie KOD, no i Obywatele RP, Krytyka Polityczna, oraz ci wszyscy zatroskani upolitycznieniem sądów, którzy przez 8 lat protestowali właśnie.
          • boggi_dan Re: Berek 04.09.26, 12:38
            Bogucki na premiera. Pięknie zaorał Tuska. Czyli szach mat. Nawrocki nie zaprosi Berka na zaprzysiężenie. W sumie mi szkoda chłopa tak nim rogrywają.
            • negativum Re: Berek 04.09.26, 12:40
              boggi_dan napisał:

> Bogucki na premiera. Pięknie zaorał Tuska. Czyli szach mat. Nawrocki nie zapro
              > si Berka na zaprzysiężenie. W sumie mi szkoda chłopa tak nim rogrywają.

Łysych mało kto lubi…
              • boggi_dan Re: Berek 04.09.26, 12:46
                negativum napisał:

> boggi_dan napisał:
                >
                > > Bogucki na premiera. Pięknie zaorał Tuska. Czyli szach mat. Nawrocki nie
                > zapro
                > > si Berka na zaprzysiężenie. W sumie mi szkoda chłopa tak nim rogrywają.
                > Czy to aluzja do pana premiera.
                >
                > Łysych mało kto lubi…
                >
                • negativum Re: Berek 04.09.26, 12:51
                  boggi_dan napisał:

> negativum napisał:
                  >
                  > > boggi_dan napisał:
                  > >
                  > > > Bogucki na premiera. Pięknie zaorał Tuska. Czyli szach mat. Nawroc
                  > ki nie
                  > > zapro
                  > > > si Berka na zaprzysiężenie. W sumie mi szkoda chłopa tak nim rogryw
                  > ają.
                  > > Czy to aluzja do pana premiera.
                  > >
                  > > Łysych mało kto lubi…
                  > >

No Berek to premier.
              • perla.roztocza Re: Berek 04.09.26, 12:47
                negativum napisał:

> Łysych mało kto lubi…

rudych też właśnie.
      • strzal_w_punkt Re: Berek 04.09.26, 11:05
        Już słychać wycie, czas posprzątać i zrobić porządek. W końcu zapanuje praworządność!
        • m.c.hrabia Re: Berek 04.09.26, 12:27
          wy6jątkowo przeraźliwie wyje Pawłowicz do spółki z Piotrowiczem a wtóruje im Godzilla
          • boggi_dan Re: Berek 04.09.26, 12:44
            No wiesz. Wczoraj pierwszy raz, tak naprawde, można było poznać Berka, podczas konferencji prasowej.
            On do nich bardzo pasuje. Ingerowanie pytań, które nie leża, brak konkretnych odpowiedzi , wyniosłość i buta.
            Jeśli nie były jeszcze bardzo znany,to juz jest.
    • mazala2 Re: Berek 04.09.26, 19:50
      Pozuje na prawniczego seryjnego zabójcę zdaniem wielu ludzi palestry.
      Czy słusznie?
      • boggi_dan Re: Berek 04.09.26, 19:56
        mazala2 napisał:

> Pozuje na prawniczego seryjnego zabójcę zdaniem wielu ludzi palestry.
        > Czy słusznie?
        >
        Czy Maciej Berek spełnia wymogi formalne na urząd sędziego TK?

berek-fakty.pl
        • negativum Re: Berek 04.09.26, 20:08
          boggi_dan napisał:

> mazala2 napisał:
          >
          > > Pozuje na prawniczego seryjnego zabójcę zdaniem wielu ludzi palestry.
          > > Czy słusznie?
          > >
          > Czy Maciej Berek spełnia wymogi formalne na urząd sędziego TK?
          >
          > berek-fakty.pl

Nie. Napisałem, że mam jedne uprawnienia od 1992 roku. Bo je mam. Od 1991 roku jestem nauczycielem.

Ale tego nie praktykuję i się nauczycielem nie czuję. Oczywiście mógłbym się zatrudnić w szkole.
          Tylko nikt mnie nie zatrudni :) Mam uprawnienia do nauczyciela dyplomowego. Wchodzę do szkoły i mam. A Dyrektor jest tylko mianowany… :)
          • boggi_dan Re: Berek 04.09.26, 22:19
            negativum napisał:

> boggi_dan napisał:
            >
            > > mazala2 napisał:
            > >

>
            > Nie. Napisałem, że mam jedne uprawnienia od 1992 roku. Bo je mam. Od 1991 roku
            > jestem nauczycielem.
            >
            > Ale tego nie praktykuję i się nauczycielem nie czuję. Oczywiście mógłbym się za
            > trudnić w szkole.
            > Tylko nikt mnie nie zatrudni :) Mam uprawnienia do nauczyciela dyplomowego. Wch
            > odzę do szkoły i mam. A Dyrektor jest tylko mianowany… :)
            No tak. Co do tematu.Tak na prawdę to tak jest.
            Sejm wybiera a prezydent decyduje o nominacji (czyt. potwierdzeniu uprawnienia do pełnienia służby). Znowu Berka zarejestrują u notariusza.
            >
            >
            • negativum Dadzą my kolczyk do ucha? 04.09.26, 22:43
              boggi_dan napisał:

> > Nie. Napisałem, że mam jedne uprawnienia od 1992 roku. Bo je mam. Od 1991
              > roku
              > > jestem nauczycielem.
              > >
              > > Ale tego nie praktykuję i się nauczycielem nie czuję. Oczywiście mógłbym
              > się za
              > > trudnić w szkole.
              > > Tylko nikt mnie nie zatrudni :) Mam uprawnienia do nauczyciela dyplomoweg
              > o. Wch
              > > odzę do szkoły i mam. A Dyrektor jest tylko mianowany… :)
              > No tak. Co do tematu.Tak na prawdę to tak jest.
              > Sejm wybiera a prezydent decyduje o nominacji (czyt. potwierdzeniu uprawnienia
              > do pełnienia służby). Znowu Berka zarejestrują u notariusza.

Dyrektor mnie nie zatrudni, bo jest zbyt cienkim Bolkiem. Będzie się bał, że go się pozbędę. Można go oszukać, pokazując na wstęp magisterium, a po miesiącu resztę. I kwiczy. Dyrektorem mogę zostać ja.
              Tyko, że mój dyplom magistra dalej siedzi w podziemiach uczelni. Nigdy go nie odebrałem. Dlatego tak śmieszą mnie gronostaje.
              • mazala2 Re: Dadzą my kolczyk do ucha? 05.09.26, 05:52
                negativum nabazgrał:
                >
                > Dyrektor mnie nie zatrudni, bo jest zbyt cienkim Bolkiem i ..,
                > Tyko, że mój dyplom magistra dalej siedzi w podziemiach uczelni. Nigdy go nie o
                > debrałem. Dlatego tak śmieszą mnie gronostaje.
                >
                >
                >

Nieprawda. W podziemiach forum siedzi tylko Pan Maleszko z własnym dyplomem magisterskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka