mr.bboy 15.06.05, 17:35 facet ma klase. ten kraik dlugo nie bedzie mial takiego premiera. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
henryk.log Re: I CO NA TO BASIA Z KASIA ????????? 15.06.05, 17:53 Leżą, splaskane zapalczywością swą ??? Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz Chciał mi podnieść ZUS 3 razy!!! To też jak SB 16.06.05, 23:47 Facet jest żadnym ekonomistą, zwykłym cwaniakiem, razem ze swoimi kumplami z SLD chciał mnie normalnie okraść. Dla mnie nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: I CO NA TO BASIA Z KASIA ????????? 15.06.05, 18:05 To jest zagranie pod publiczkę, bo on dobrze wie, że Kieres nie może tego zrobić ale... doszła do niego pewnie informacja, że od czwartku jego działalność przed (chyba sierpniem) `83 nie jest chroniona, więc i tak się dowiemy co jest grane. Przy tym nie da się na dłuższą metę obronić poglądu, że wiedza na temat działalności premiera, na którego pada tak grube podejrzenie ma być tajna. To bezprawie i absurd:) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: I CO NA TO BASIA Z KASIA ????????? 15.06.05, 20:45 basia.basia napisała: > To jest zagranie pod publiczkę, bo on dobrze wie, że Kieres > nie może tego zrobić ale... doszła do niego pewnie informacja, > że od czwartku jego działalność przed (chyba sierpniem) `83 > nie jest chroniona, więc i tak się dowiemy co jest grane. No właśnie :) Odważny ten Belka :) Od jutra jego teczka będzie jawna więc on bohatersko apeluje publicznie o jej odtajnienie. Gdyby miał klasę, to by się po prostu zwrócił o status pokrzywdzonego, dostałby teczkę i mógł z nią zrobić co chce. > Przy tym nie da się na dłuższą metę obronić poglądu, że > wiedza na temat działalności premiera, na którego pada tak grube > podejrzenie ma być tajna. To bezprawie i absurd:) Ale widziałaś jak dzisiaj Czuchnowksi dzielnie walczy z jawnością. Jak będzie trzeba to front znowu zewrze szeregi, żeby nas bronić przed niewygodnymi informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
dziesz_wm Akt II : Premier : Ujawnijcie mój skoroszyt !! 15.06.05, 21:01 Tylko kto jest suflerem ?! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: I CO NA TO BASIA Z KASIA ????????? 15.06.05, 21:15 kataryna.kataryna napisała: (...) > No właśnie :) Odważny ten Belka :) Od jutra jego teczka będzie jawna więc on > bohatersko apeluje publicznie o jej odtajnienie. Zeby twoja manipulacja trzymala sie kupy, to jeszcze wytlumacz po co Giertych wyczynia cyrki z utajnianiem obrad by ujawnic teczke, ktora wedlug ciebie i tak bedzie jawna? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: I CO NA TO BASIA Z KASIA ????????? 15.06.05, 22:18 dr.kidler napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > (...) > > No właśnie :) Odważny ten Belka :) Od jutra jego teczka będzie jawna więc > on > > bohatersko apeluje publicznie o jej odtajnienie. > > Zeby twoja manipulacja trzymala sie kupy, to jeszcze wytlumacz po co Giertych > wyczynia cyrki z utajnianiem obrad by ujawnic teczke, ktora wedlug ciebie i >tak bedzie jawna? Diertych to nie lewica i zostaw Konia w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: I CO NA TO BASIA Z KASIA ????????? 15.06.05, 23:38 maksimum napisał: > dr.kidler napisał: > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > (...) > > > No właśnie :) Odważny ten Belka :) Od jutra jego teczka będzie jawn > a więc > > on > > > bohatersko apeluje publicznie o jej odtajnienie. > > > > Zeby twoja manipulacja trzymala sie kupy, to jeszcze wytlumacz po co Gier > tych > > wyczynia cyrki z utajnianiem obrad by ujawnic teczke, ktora wedlug ciebie > i > >tak bedzie jawna? > > Diertych to nie lewica i zostaw Konia w spokoju. Nie lewica tylko lewus? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: I CO NA TO BASIA Z KASIA ????????? 16.06.05, 00:41 maksimum napisał: > Diertych to nie lewica i zostaw Konia w spokoju. I rączki na kołderkę... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: I CO NA TO BASIA Z KASIA ????????? 15.06.05, 22:17 Generalnie chodzi o to,ze jak Sejm sie nie rozwiazal,to trzeba po wyborach wziac na pierwszy ogien lustracji tych ,ktorzy nie chcieli rozwiazania Sejmu. W miedzyczasie jesli Belka ma plan B o podatku liniowym dla ludnosci,to przydusic go tak by udalo sie to przepchnac przez Sejm. A Ty mowisz,ze jakies drugie dno z ta lustracja jest? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: I CO NA TO BASIA Z KASIA ????????? 15.06.05, 23:39 maksimum napisał: > A Ty mowisz,ze jakies drugie dno z ta lustracja jest? Drugie dno to jest z kataryna.kataryna. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: I CO NA TO BASIA Z KASIA ????????? 16.06.05, 01:33 maksimum napisał: > Generalnie chodzi o to,ze jak Sejm sie nie rozwiazal,to trzeba po wyborach > wziac na pierwszy ogien lustracji tych ,ktorzy nie chcieli rozwiazania Sejmu. > W miedzyczasie jesli Belka ma plan B o podatku liniowym dla ludnosci,to > przydusic go tak by udalo sie to przepchnac przez Sejm. > A Ty mowisz,ze jakies drugie dno z ta lustracja jest? e tam. belka jak zwykle zajmuje sie glownie powiekszaniem (lub usilowaniem powiekszania) obciazen fiskalnych i para-fiskalnych. wystarczy wymienic upadle po awanturach projekty podwyzki akcyzy na olej opalowy i gaz w butlach podwyzki skladek na zus dla przedsiebiorcow czy brak opracowania zapowiadanej ponad rok temu ustawy o rekompensacie czesci z 22% vat na materialy budowlane podatek linowy to taki balon propagandowy i uklon w kierunku dobrze ustawionych kolegow. nic poza tym mowiac szczerze to wiecej niz teczka belki interesuja mnie inne jego dokonania. np rola belki w prywatyzacji pzu kiedy to pracowal dla obydwu stron transakcji. nota bene bank abn amro ktory placil wtedy belce doradza obecnie rzadowi rp przy prywatyzacji huty czestochowa. jak sie mozna domyslic w transakcji preferowano przez dlugi czas potencjalnego monopoliste na polskim rynku stali - mittala ktorego dobre uklady z kancelaria prezydenta staly sie znane dzieki zeznaniom dochnala i tak sie to ladnie kreci w koleczko Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: I CO NA TO BASIA Z KASIA ????????? 16.06.05, 05:39 bush_w_wodzie napisał: > podatek linowy to taki balon propagandowy i uklon w kierunku dobrze >ustawionych kolegow. nic poza tym Wiem,ze byloby to niezwykle ciezko przepchnac w Polsce,ale skoro o tym mowil a nic innego mu nie wychodzi,to wlasnie dlatego trzeba na niego naprzec. > mowiac szczerze to wiecej niz teczka belki interesuja mnie inne jego dokonania. > np rola belki w prywatyzacji pzu kiedy to pracowal dla obydwu stron transakcji. > nota bene bank abn amro ktory placil wtedy belce doradza obecnie rzadowi rp przy > prywatyzacji huty czestochowa. jak sie mozna domyslic w transakcji preferowano > przez dlugi czas potencjalnego monopoliste na polskim rynku stali - mittala > ktorego dobre uklady z kancelaria prezydenta staly sie znane dzieki zeznaniom > dochnala > > i tak sie to ladnie kreci w koleczko Mysle,ze sprawa jesli ma rece i nogi,to sie nie przedawni po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: I CO NA TO BASIA Z KASIA ????????? 16.06.05, 00:41 kataryna.kataryna napisała: > Ale widziałaś jak dzisiaj Czuchnowksi dzielnie walczy z jawnością. Jak będzie > trzeba to front znowu zewrze szeregi, żeby nas bronić przed niewygodnymi > informacjami. > Czuchnowski i jemu podobni! Właśnie dzisiaj ściągnęłam sobie z blogu gdańszczanina "Nocną zmianę". Jeśli tego jeszcze nie oglądałaś to zrób to koniecznie i nawet nie przez wzgląd na opis wypadków (to też ale namanił się Czuchnowski:)) tylko ten tłumek dziennikarzy, który się tam ciągle plątał: Domosławski, Olejnik, Lis. Widzieli to na własne oczy! Niech nie udają teraz naiwnych i wstrząśniętych! Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 17:39 Belka postapil tak jak nalezy. Wyczekiwanie tylko pogarszalo sytuacje wzbudzajac podejrzenia. Kieres powinien przychylic sie do prosby premiera. Nie moze byc tak, zeby urzedujacy premier byl podejrzany o klamstwo w tak istotnej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 21:06 Ktoś tu już pisał, że UB-ek, SB-ek, czy inny agent, do końca się nie przyznaje. Jak jest prawdziwy michal00 napisał: > Belka postapil tak jak nalezy. Wyczekiwanie tylko pogarszalo sytuacje > wzbudzajac podejrzenia. Kieres powinien przychylic sie do prosby premiera. > Nie moze byc tak, zeby urzedujacy premier byl podejrzany o klamstwo w tak > istotnej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 16.06.05, 00:28 mike-great napisał: > Ktoś tu już pisał, że UB-ek, SB-ek, czy inny agent, do końca się nie przyznaje. > > Jak jest prawdziwy ROTFL!!! A jak jest nieprawdziwy - to się przyznaje na początku? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 16.06.05, 00:35 maciejslu napisał: > mike-great napisał: > > > Ktoś tu już pisał, że UB-ek, SB-ek, czy inny agent, do końca się nie > przyznaje. > > > > Jak jest prawdziwy > > ROTFL!!! > > A jak jest nieprawdziwy - to się przyznaje na początku? :-))) A co to za agentke CIA sciskasz na zdjeciu? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 16.06.05, 00:39 maksimum napisał: > A co to za agentke CIA sciskasz na zdjeciu? Moją własną domową agentkę. Współpracuję z Nią już od 83 roku - czyli nie podlega odtajnieniu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Pierwej trzeba uzyskać status pokrzywdzonego 16.06.05, 05:31 Oj to będzie wrzask, oj giewałt, oj płacz nad piłowaniem Belki piłą lustracyjną, jak statusu nie uzyska - zrobią z niego pierwszego czerwonego męczennika, jak to z chrześcijanami pierwszymi bywało :)) Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Gorzej, jak sie dobiora do pewnego ksiundza! 16.06.05, 18:25 ksiundz napisała: > Oj to będzie wrzask, oj giewałt, oj płacz nad piłowaniem Belki piłą > lustracyjną, jak statusu nie uzyska - zrobią z niego pierwszego czerwonego > męczennika, jak to z chrześcijanami pierwszymi bywało :)) Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 (...) on sam nie ma do niej dostępu (...) 15.06.05, 17:49 Jeśli tak jest, to znaczyło by, wedle procedur IPN, iż "ma teczkę" ale nie jest "pokrzywdzonym",bo pokrzywdzeni mają dostęp do swoich teczek, nie mają zaś takiego dostępu "współpracownicy" służb Odpowiedz Link Zgłoś
2yoo4yoocorne2 Nastepny premier nie dorowna Belce klasa i IQ... 15.06.05, 18:01 Szkoda,ze caly ten korowod "nastepcow" premiera Belki nie dorownuje mu klasa i inteligencja.Jednak Amerykanie wiedzieli,kogo biora do Iraku... Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Nastepny premier nie dorowna Belce klasa i IQ 15.06.05, 18:10 Czy o klasie i IQ Belki swiadczy to, ze jest w opozycji pozaparlamentarnej w stosunku do wlasnego rzadu? Trzeba wyjatkowo wysokiego IQ by sie pozbierac w tym matactwie i relatywizmie moralnym i politycznym. Rownoczesnie jednak trzeba byc calkowicie pozbawionym honoru i klasy. Co do teczki Belki - to oczywiste, ze trzeba ja ujawnic (tak jak wszystkie inne), a nie bajdurzyc o lamaniu tajemnic panstwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 17:59 Jeszcze wieksza klase mialby pan Belka gdyby zazadal opublikowania calosci oryginalnych materialow w jutrzejszych gazetach tak aby kazdy komu wiedziec o tym potrzeba mogl samodzielnie wyrobic poglad na sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 18:07 A czym się skończy odtajnienie? Następnego dnia wszystkie brukowce opublikują te dokumenty. Zresztą i bez odtajnienia wydrukują , bo syn kolaboranta ( G.) i dawny miłośnik Che Guevary ( nie mylicie się , to pan M. o urodzie Mongoła - prawda , że tylko krowa nie zmienia poglądów) już się ślinią, żeby polecieć do gazet. Wybory tuż, tuż. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 19:44 weather2 napisał: > A czym się skończy odtajnienie? Następnego dnia wszystkie brukowce opublikują > te dokumenty. Zresztą i bez odtajnienia wydrukują , bo syn kolaboranta ( G.) i > dawny miłośnik Che Guevary ( nie mylicie się , to pan M. o urodzie Mongoła - > prawda , że tylko krowa nie zmienia poglądów) już się ślinią, żeby polecieć do > gazet. Wybory tuż, tuż. Coś mi tu capie czosnkiem i jadem antypolskim Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 21:34 ja tam bardzo lubię czosnek, ale analogii z jadem nie rozumiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hematemesis Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 18:49 Jaki pog;lad mozesz sobie sam wyrobic nie mowiac o 95 % gawiedzi w polsce tora czyta fakt i slucha kaczunskich lub giertycha. Przeciez w teczce nie jest napisane drukowanymi literami MArek Belka - Agent 0012 czy w inny prosty sposob . TAm sa niuanse nad ktorymi zdaje sie juz raz prawnicy z sadu lustracyjnego sie zastanawiali i wyszlo im ze nie klamal. TAk no to teraz Roman i inni mu podobni zaczynaja podwazac orzeczenia sadow , ktore sa niezalezne. NO to to jest prosta droga do rownych i rowniejszych a to zdaje sie juz bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 20:01 vinogradoff napisał: > Jeszcze wieksza klase mialby pan Belka gdyby zazadal opublikowania calosci > oryginalnych materialow w jutrzejszych gazetach tak aby kazdy komu wiedziec o > tym potrzeba mogl samodzielnie wyrobic poglad na sprawe. Gdyby tak postapil to mialby klase Giertycha i komunistow, ktorzy dzwonia do gazet i TV by wymusic publikacje tego co im wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
adep1 Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 22:59 "Każdy komu wiedzieć o tym potrzeba" ...hmmm.. a komu potrzeba? I kto by stwierdził, że rzeczywiście potrzeba? A świat współczesny i tak jest zbyt skomplikowny na to, aby każdy "mógł samodzielnie wyrobić pogląd" na każdą sprawę.. Odpowiedz Link Zgłoś
baron.baron Belka przesadzil... 15.06.05, 18:12 Belka jest juz u mnie przegrany, dal sie wciagnac w ta kretynska zabawe. Myslalem, ze to przyzwoity czlowiek:( Zeby znizyc sie do poziomu jakiegos Giertycha i reszty ekipy z "komisji"... eh... szkoda slow.. Odpowiedz Link Zgłoś
hematemesis Re: Belka przesadzil... 15.06.05, 18:52 Ja ciebie kiedys w twoim srodowisku publicznie obrzuca blotem to raz nie zareagujesz ale jak trafisz na takiego pinczerka ja Roman ktory bedzie co dzien jazgotal ze jestes swiania bo spales z zona szefa ( a on chcial tez ale mu nie dla) to w koncu tez zareagujesz. Podobno czasami z chmam trzeba gadac tylko po chmsku bo inaczej nie rozumie. NO wiec trzeba sie znizyc do poziomu romana niestety. Oby tylko cala polska nie musiala sie znizyc do poziomu romana czy kaczorow Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Belka przesadzil... 16.06.05, 00:32 hematemesis napisała: > Oby tylko cala polska nie musiala sie znizyc do poziomu romana czy kaczorow Ale jak ma się zniżyć? Operacyjnie usuwając sobie 90% mózgu? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Belka przesadzil... 15.06.05, 20:06 baron.baron napisał: > Belka jest juz u mnie przegrany, dal sie wciagnac w ta kretynska zabawe. > Myslalem, ze to przyzwoity czlowiek:( Zeby znizyc sie do poziomu jakiegos > Giertycha i reszty ekipy z "komisji"... eh... szkoda slow.. Owszem kontrowesyjne posuniecie, ale logiczne umotywawan. Ujawnic tak, ale przykladnie i z cala surowoscia prawa ukarac tych, co ujawnili je bezprawnie - razem z Wildsteinem. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Belka przesadzil... 15.06.05, 20:30 a to podobno kataryna ma obsesje na punkcie Wildsteina. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Belka przesadzil... 15.06.05, 21:16 niezapowiedziany napisał: > a to podobno kataryna ma obsesje na punkcie Wildsteina. Czuje slabosc do niedogolonych "ciemnych" typkow? Odpowiedz Link Zgłoś
milosz_7 Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 18:50 Marek Belka jest dobrym premierem, i bardzo rozsadnym politykiem. Szkoda ze w nowym rzadzie prawdopodobnie go nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
inskipp666 Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 18:58 No własnie, czemu nie kandyduje na prezydenta? A może kandyduje? Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 21:01 inskipp666 napisał: > No własnie, czemu nie kandyduje na prezydenta? A może kandyduje? Nie kandyduje bo dostałby może 2% Kto chce robić z siebie pajaca? Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 15.06.05, 19:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 19:12 Takie mądrości to można już przeczytać w podręcznikach historii mówiących o II Rzeczypospolitej. To ciekawe, ale polska szlachta nigdy nie była antysemicka. Takie poglądy miała tzw. czerń, czyli hołota , bez żadnej świadomości narodowej. Dzisiaj ta hołota nazywa siebie Polakami. Antysemicka hołoto, na określenie Polak trzeba sobie zasłużyć. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 15.06.05, 19:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Belka for President. 15.06.05, 19:37 Polskie piekielko potrzebuje straznika. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Belka for President. 15.06.05, 19:42 abhaod napisał: > Polskie piekielko potrzebuje straznika. A niech go piekło pochłonie!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Belka for President. 15.06.05, 21:10 abhaod napisał: > Polskie piekielko potrzebuje straznika. Jak piekiełko to bardziej pasuje strażak, a nie strażnik. A głównym sikawkowym jeast pan Waldek P. zwany Busterem Keatonem polskiej polityki :) Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 brawo panie premierze!!!! 15.06.05, 20:05 pokazał pan klasę której brakuje pana podłym politycznym przeciwnikom; na szcęście są w tym kraju politycy którzy stosują wysokoie standardy w życiu politycznym i to większość z pd zastanawiające; pd szansą na normalność!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: brawo panie Gołota!!!! 15.06.05, 21:19 pokazał pan klasę, której brakuje podłym ringowym przeciwnikom, którzy chcą pana pobić. na szczęście są w tym kraju sportowcy jak pan, którzy stosują wysokie standardy na ringu. tacy jak pan szansą na normalność!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
canuk1 Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 20:40 Jaka klase?Facet wie ze Cimoszko nie dopusci do ujawnienia teczki w sejmie,a jesli IPN ujawni,to tylko Belce lub sadowi(np.lustracyjnemu),a i to nie jest pewne,bo np.wczoraj Belka mowil ,Ze juz byl lustrowany ,wiec nie ma potrzeby tego powtarzac.Taka klase ma ten facet. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Swoista paranoja, mamy na ciebie teczke 15.06.05, 20:43 ale nie mozesz poznac jej zawartosci. Czyli nie mozesz sie ustosunkowac do stawianych zarzutow. Paradoksem jest takze to ze do teczki, maja wglad inni bez problemow, ktorzy robia sobie kpiny z tego utajnienia i poza plecami delikwenta oczerniaja go w mediach. Zaiste typowa schizofernia polactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Niech ten facio znika jak najprędzej!!! 15.06.05, 21:04 Niech ten facio znika jak najprędzej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szatan33 Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 22:23 A po ujawnieniu tego oszołoma giertycha należy zgnoić, oficajlnie uznać za idiotę i nakazać opuszczenie Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 22:51 Żeby nie było wątpliwości, ja też za pięknym Romciem ,ani za bliżniakami nie przepadam ALE! takich mamy posłów jakich naród wybrał i już nie można się usprawiedliwiać sfałszowanymi wyborami.Przeraża mnie natomiast nienawiść narodu . Podobno ! 95% narodu to katolicy, którzy wiernie słuchją nauki CHRYSTUSA, a żeby było współcześniej Jana Pawła II. Skad wic w tym katolickim narodzie tyle ninawiści ,jadu , odwetu a w końcu przestępstw. Myślę, ze to nikoniecznie wina "czrwonych" dobrego i karczma nie zepsuje. Zastanawiam się jednak,jak jedynie słuszny kościół uczy i wychowuje swoje owieczki skoro są takie jadowite. To CHRYSTUS powiedział" kto z was bez grzechu jest niech pierwszy rzuci kamień" no i polscy święci urządzją i grzyska w rzucaniu kamieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 23:41 rozowykot napisała: > Żeby nie było wątpliwości, ja też za pięknym Romciem ,ani za bliżniakami nie > przepadam ALE! takich mamy posłów jakich naród wybrał i już nie można się > usprawiedliwiać sfałszowanymi wyborami.Przeraża mnie natomiast nienawiść > narodu . Podobno ! 95% narodu to katolicy, którzy wiernie słuchją nauki > CHRYSTUSA, a żeby było współcześniej Jana Pawła II. Skad wic w tym katolickim > narodzie tyle ninawiści ,jadu , odwetu a w końcu przestępstw. Myślę, ze to > nikoniecznie wina "czrwonych" dobrego i karczma nie zepsuje. Zastanawiam się > jednak,jak jedynie słuszny kościół uczy i wychowuje swoje owieczki skoro są > takie jadowite. To CHRYSTUS powiedział" kto z was bez grzechu jest niech > pierwszy rzuci kamień" no i polscy święci urządzją i grzyska w rzucaniu > kamieniami. > to generalnie nie POLACY, tylko internetowe oszolomy,medy spoleczne,folksi zza Odry,zawsze ci sami. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 23:36 szatan33 napisała: > A po ujawnieniu tego oszołoma giertycha należy zgnoić, oficajlnie uznać za > idiotę i nakazać opuszczenie Sejmu. >Giertych ci jeszcze dupe skopie,poczekaj na swoja kolej oszlomie internetowy. >ty juz oficjalnym idiota jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Polityczna hucpa Belki 15.06.05, 23:25 I co panie Belka - gdzie sie podziala pana awersja do tej politycznej hucpy?! Teraz, kiedy nie ma wyjscia to pan sie zgadza na ujawnienie swojej teczki. Ciut (godzine, dwie) za pozno, zeby zachowal pan swoja wiarygodnosc. ******************* Podobno nowela ustawy o ochronie informacji niejawnych, przewiduje, że ochronie podlegają relacje tylko ze służbami III RP: ABW, AW, WSI i UOP. Czy sie przypadkiem nie myle, ale WSI przetrwalo od czasow komunistycznych bez zadnych zmian. To by znaczylo, ze TW z WSI zwalczajacy Solidarnosc znow by nie poniesli zadnych konsekwencji? Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: Premier: ujawnijcie moj worek 15.06.05, 23:26 czy w Polsce juz wszyscy maja jajeb. w glowach i beda sobie nawzajem pokazywac teczki ? Moze zacznijcie pokazywac sobie worki ? Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: A jezeli Belka naprawde był TW 15.06.05, 23:30 To kto wyjdzie na durnia? Wszyscy TW zaprzeczaja , ze wspolpracowali nawet ks. Hejno nie przyznaje sie tylko pali głupa. Palic głupa mozna na wiele sposobów .. podpisałem ale nie donosiłem , nie wiedziałem ze wspolpracowałem , wyjezalem do USA i dali mi cos do podpisu ,byłem na szkoleniu "zwiadowców" , wynikało to z moich kontaktów służbowych,,,itd. Palenie głupa jest najlepsza metoda wybielania. Zebyscie posłuchali jak sie tłumacza "chłopaki z miasta" fantazja jest ich nieograniczona , kazdy dzionek przynosi cos nowego a wszystko to z podrecznika " palic glupa". Za głupote nie idzie sie do kryminału a żólte papiery czasem sie przydaja. Odpowiedz Link Zgłoś
czcibora Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 23:45 Ja tych teczek mam po dziurki od nosa.Przecież są to wypociny ciągle zapitych ubeków.Być może jest w tych teczkach nieco prawdy ale więcej bujnej fantazji.I kto to jest w stanie odróżnić ?. Bohaterem zostanie ten,kto doprowadzi do przemiału tej makulatury przechowywanej w IPN-nie i pzeznaczy to na książki szkolne dla biednych dzieci.A co z dekomunizacją?.Należałoby wprowadzić dożywotny zakaz zajmowania jakichkolwiek stanowisk publicznych dla byłych działaczy pzpr,rozpoczynając od członków egzekutyw pop.Dokładnie należałoby również zlustrować ich majątki i tym, którzy wzbogacili się odebrać.I będzie raz na zawsze święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek44 Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 15.06.05, 23:49 ma kasę jak wszyscy z sld, jeśli chodzi o klasę to powinien iść do szkoŁy z klasą , wczesniej jednak winien podać sie do dymisji, tak jak obiecało sld,sdpl i belka osobiście też, ale juz o tym zapomniał tak jak o związkach ze służbami Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 16.06.05, 00:38 kubek44 napisał: > wczesniej jednak winien podać sie do dymisji, tak jak obiecało sld,sdpl Zdaje mi się, że się już raz podał. I dymisja nie została przyjęta... I co? Ma iśc na L-4??? To IMVHO odpowiedzialny facet. Jeden z nielicznych... Odpowiedz Link Zgłoś
lvlarynat Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 16.06.05, 03:17 Jeśli Belka ma teczkę, zaś Rzecznik IP p. Nizieński nie dopatrzył się w niej niczego kompromitującego, (a pamiętamy go jako bezkompromisowego tropiciela kłamców lustracyjnych, który - oprócz poczucia obowiązku - miał bystre oko i takiego nosa, że agenciaka wyczuwał na kilometr!)- to Belka, choć PRL-owskie spec słuzby się nim interesowały, prawdopodobnie jest czysty. Czego nie mozna powiedzieć o wielu jego oponentach. Zastanawiam się nad czymś innym. Prof Belka ma życie od młodosci wypełnione studiami nad teorią i praktyką ekonomii. Ma duży dorobek publicystyczny. Jego wiedza ekonomiczna - poza światem nauki - jest doceniana w kregach wielkiego biznesu, a takze - przez polityków. www.bbn.gov.pl/pl/rbn/belka.html I to nie tylko w Polsce. Jest uwazany za kompetentnego, pragmatycznego technokratę, dbającego o rozwój gospodarki i nie cofajacego się przed mówieniem politykom rzeczy niepopularnych - zwłaszcza wówczas, gdy w trakcie kampanii wyborczej zaczynaja szastać obietnicami socjalnymi, na które państwa nie stać. news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/3582593.stm Postrzegany jest jako osoba bezpartyjna, fachowiec do wynajęcia. Irytujacy sie na polityków, którzy snujac piramidalne plany swych kampanii wyborczych za nic mają twarde realia państwowych finansów i logiki rozwoju społeczno- gospodarczego. Już raz obiecał, że w okreslonym terminie poda sie do dymisji, by ułatwić parlamentowi samorozwiazani się - i zrobił to. Ale posłom się zrobiło szkoda diet i odpraw... i jest jak jest. A Belka - choć ma teraz wazniejsze sprawy na głowie, zwiazane z koniecznościa bronienia polskich interesów w awanturze o budżet UE - jest obszczekiwany przez durnowatych krajowych cieniasów, którym w pustych głowach świta nadzieja, że ponizajac premiera - sami sie wywyższą. Pan M. Belka ani mi brat, ani swat. Ale cenie go za rozsadne, kompetentne podejście do polskich interesów gospodarczych. To czyni z niego osobę dość niezależną od bieżących układów politycznych. Dlatego te wszystkie złośliwości n/t "trzymania sie stołka", "kunktatorstwa politycznego" itp - uważam za chybione. Myslę, że przy tak entuzjastycznych opiniach o nim w kręgach bankowych i wielkiego biznesu, i z mocnymi amerykańskimi i brytyjskimi rekomendacjami - bez trudu znajdzie pracę w swym zawodzie - na szczebu, na którym zarzadza się aktywami wiekszymi od polskiego budżetu - i za większe pieniądze. Taki Giertych, Lepper czy Kaczyński, albo Tusk z Rokitą - poza polityką bardzo straciliby na znaczeniu. Dlatego walczą tak zawzięcie. I wydaje im się, że ich gadanie coś znaczy tam gdzie powazni ludzie zajmują się konstuowaniem planów polityczno-biznesowych. Jeśli jakas korporacja zechce zatrudnić Belkę - to gó.. ją będzie obchodzić wymachiwanie tu w Polsce jakąś teczką. Oni się po prostu spytaja swoich słuzb specjalnych, tak jak w swoim czasie Paul Bremer i jego przełozeni - i dowiedzą się, że Belka jest "more than OK", i jakąś taka laurkę: mr Marek Belka, Personal Profile: 1972, MA in Economics and 1978, PhD in Economics, Univ. of Lodz; completed postgrad. programmes at Columbia Univ. and Univ. of Chicago. Prof. of Economics, Univ. of Lodz. 1993-96, Director, Inst. of Economics. 1994-97, Vice- Chairman, Council of Socio-Economic Strategy, Council of Ministers of Poland; 1996-97 and 1998-2001, Chief Economic Adviser to the President of Poland; 1997 and 2001-02, appointed Polish Deputy Prime Minister and Minister of Finance; 1997-2001, Adviser and Consultant to the World Bank and IFC, and Adviser to the Prime Minister of Albania; 2002, Senior Adviser to JPMorgan for Central and Eastern Europe. Former Member of the Board of Directors for several companies. Currently, Chairman, Council for Int'l Coordination for Iraq Reconstruction (CIC); 2003, appointed Director, Economic Policy, Coalition Provisional Authority in Iraq. Currently, Prime Minister of Poland. Author of several books and numerous articles. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 16.06.05, 02:30 Widzisz Lechu, dlaczego tak sie denerwujesz. Masz dobre towarzystwo. Popatrz jeszcze na liste W. ,zobaczysz jaka bedzie chryja jak otworza teczke Jozka Glempa.A nie bedzie niespodzianka jak otworza i teczuszke Kieresa bo ma taka tylko nie chce oddac po dobroci.Pan premier donosil, panowie prezydenci /obecny i poprzedni/ donosili, kurialni donosili,... Nawet Michnik donosil ale on teraz decyduje czyje papiery i kiedy ujawnic.Swoje trzyma pod lozkiem. Grzebanie w gownie przeszlosci sprawia radosc zboczencom! Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Glemp nie donosił. 16.06.05, 05:17 Jako jeden z niewielu oparł się ubekom. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Uczciwy premier. 16.06.05, 05:15 Ale inaczej. On nie zna swojej teczki hahahaha. A zapomniało się jak się kasę brało gdy się donosiło. Nie darmo go ciągnie do partii PeDoli - stowarzyszenia byłych agentów różnej maści. Kto uczciwy wyjeżdzał do USA za komuny na stypendium? Belka, cimoszewicz to najgorsze egzemplarze poskomunistów. Obłuda i bezczelność przykryta lukrem niezależności. Tylko,że ta niezalezność to zwykłą poza wypracowana dla potrzeby pajaców, którzy w to wierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: moze jakies dowody? na to donoszenie? 16.06.05, 13:31 słuchamy, słuchamy Odpowiedz Link Zgłoś
neceser A SAM NIE UMIE Ujawnic swojej teczki? 16.06.05, 05:19 Lepiej markowac czas , wolajac by inni za niego to zrobili. Potem bedzie ZAPRZECZAL. Sam ujawniajac nie moze sobie zaprzeczac, a o zaprzeczanie chodzi, jak to OJCE Hejmy i inne pokazaly. Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: A SAM NIE UMIE Ujawnic swojej teczki? 16.06.05, 09:06 Juz teraz nie umie bo byl za bardzo wstawiony jak pomagal je niszczyc . Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: jak mozna ujawnic cos, czego sie nie ma? 16.06.05, 13:25 do swojej teczki belka nie ma dostepu Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: jak mozna ujawnic cos, czego sie nie ma? 16.06.05, 13:35 Belka, nie mylić z Blechem, który "dzielnie" opierał się esbecji winien wystąpić o status pokrzywdzonego ! Kieres chyba mu nie odmówi tej "drobnej" przysługi ! Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: A SAM NIE UMIE Ujawnic swojej teczki? 16.06.05, 18:27 neceser napisał: > Lepiej markowac czas , wolajac by inni za niego to zrobili. > Potem bedzie ZAPRZECZAL. Sam ujawniajac nie moze sobie zaprzeczac, a o > zaprzeczanie chodzi, jak to OJCE Hejmy i inne pokazaly. To takie peerelowskie: ojce Hejmy, rozne kretynskie necesery itp. Odpowiedz Link Zgłoś
antithesis mysle ze on byl czysty w sprawie esbecji 16.06.05, 23:52 tylko teraz sobie moze pozwoli sie wzbogacic (niechcacy, hehe) dazac do wywlaszczenia nas z PZU i innych majatkow na korzysc zagranicznych mafii. nie wiem, tylko podejrzewam... Odpowiedz Link Zgłoś
ubekkubek Re: mysle ze on byl czysty w sprawie esbecji 20.06.05, 22:45 Nie mieliśmy z nim najmniejszych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
ubekkubek Re: Premier: ujawnijcie moją teczkę 20.06.05, 23:00 mr.bboy napisał: > facet ma klase. ten kraik dlugo nie bedzie mial takiego premiera. Odpowiedz Link Zgłoś