Dodaj do ulubionych

Jarucką przyprowadził Brochwicz

• vitek25 POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 16:49
      mało estetyczny widok... ;P
      • tomekjeden Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 17:01
        vitek25 napisał:

> mało estetyczny widok... ;P

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Dlaczego tak sądzisz?
      • amrra Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 17:05
        a mnie ten widok kojarzy się z aferą watergate
        kiedy ówczesny prezydent nixon - nie nnie, broń boże nic
        nie sfałszował, ani nie oskarzał na postawie fałszywak,
        on tylko chiał widziec co słychać u demokratów
        za nielegany podsłuch złożony przez jego ludzi wyleciał z prezydentury...

pan tusk nadal kandyduje?
        • tomekjeden Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 17:13
          amrra napisała:

> a mnie ten widok kojarzy się z aferą watergate
          > kiedy ówczesny prezydent nixon - nie nnie, broń boże nic
          > nie sfałszował, ani nie oskarzał na postawie fałszywak,
          > on tylko chiał widziec co słychać u demokratów
          > za nielegany podsłuch złożony przez jego ludzi wyleciał z prezydentury...
          >
          > pan tusk nadal kandyduje?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ewidentnie nie masz absolutnie żadnego pojęcia o Watergate. Dla odmiany
          przyjrzyj się tej informacji.

bi.gazeta.pl/im/1/2898/m2898661.jpg
          • vitek25 Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 17:26
            brawo Tomcio za odwage! zwracanie uwagi na bezrobocie młodych to chyba w PO
            objaw bratania sie z "błędną ideą socjalizmu", co? :P
            niedawno pan magister Tusk z Zasadami i pan magister Rokita Premier z Krakowa,
            zółtoczerwowni z wscieklosci, komentowali podniesienie przez sejm płacy
            minimalnej z poziomu głodowego do żebraczego...i zapowiadali że w ramach
            zwalczania bezrobocia mlodych oni z powrotem ten poziom obniżą i
            zamrożą...zapewne teraz czekają na wdzięczność za ten wspaniały pomysł, e? :P

a moze lepiej niech pan Tusk przestanie traktowac ludzi jak trzodę chlewną i
            niech nie zajmuje się taką "pomocą" dla młodych, skoro obrzucanie błotem
            Włodzimierza Cimoszewicza, udzielanie wsparcia dla koleżków z KLDi AWS oraz
            projektowanie stołków dla działaczy specsłużb i tak juz pochłaniają 99 % jego
            czasu i "programu" jego partii...
            • tomekjeden Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 18:07
              vitek25 napisał:

> brawo Tomcio za odwage! zwracanie uwagi na bezrobocie młodych to chyba w PO
              > objaw bratania sie z "błędną ideą socjalizmu", co? :P
              > niedawno pan magister Tusk z Zasadami i pan magister Rokita Premier z Krakowa,
              > zółtoczerwowni z wscieklosci, komentowali podniesienie przez sejm płacy
              > minimalnej z poziomu głodowego do żebraczego...i zapowiadali że w ramach
              > zwalczania bezrobocia mlodych oni z powrotem ten poziom obniżą i
              > zamrożą...zapewne teraz czekają na wdzięczność za ten wspaniały pomysł, e? :P
              >
              > a moze lepiej niech pan Tusk przestanie traktowac ludzi jak trzodę chlewną i
              > niech nie zajmuje się taką "pomocą" dla młodych, skoro obrzucanie błotem
              > Włodzimierza Cimoszewicza, udzielanie wsparcia dla koleżków z KLDi AWS oraz
              > projektowanie stołków dla działaczy specsłużb i tak juz pochłaniają 99 % jego
              > czasu i "programu" jego partii...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Mało z tego rozumiem. Bezrobocie ukryte zawsze było w PRL bardzo wysokie,
              maskowane ono było skutecznie bardzo niską stopą życiową. Stopa życiowa poszła
              znacznie w górę, to kryteria bezrobocia się zmieniły, zwłaszcza w kontekście
              swobody słowa. Za czasów rządów PZPR-u (Cimoszewicz) tematy te były objęte
              ścisłą cenzurą. Twój, Wiciu, faworyt zawsze się miał dobrze. Ale on miał tatę w
              NKWD i należał do Partii. Dzisiaj się czasy zmieniły. Jeśli idzie o płace
              minimalne, to w kraju biednym - na skutek ponad 40 lat rządów Partii Pana
              Cimoszewicza, Twojego, Wiciu, faworyta - płaca minimalna ma wyraźnie dwa końce.
              Idzie tu o nakręcenie koniunktury realnej, a nie na papierze. Czy Ty wiesz,
              Wiciu, że dzisiejsza płaca minimalna to więcej niż przeciętna zarobków w PRL-u?
              Czy Ty widziałeś ludzi głodnych w PRL-u? Ja ich widziałem. Czy Ty wiesz, Wiciu,
              że dzisiejsze bezrobocie to spuścizna po Partii Pana Cimoszewicza? Czy Ty wiesz,
              Wiciu, że nikt Pana Cimoszewicza błotem nie obrzuca? Czy Ty wiesz, że oszustwa
              giełdowe wzmagają bezrobocie? Czy Ty wiesz, że wątpliwości Pana Cimoszewicza
              dotyczące są typowe dla kapitalistycznego rynku papierów wartościowych? Czy Ty
              rzeczywiście sądzisz, że Pan Tusk planuje jakieś obsadzanie stanowisk w służbach
              specjalnych? Wiciu, Ty bladego pojęcia nie masz o czym piszesz. Obsadzanie
              takich stanowisk nie mieści się w prerogatywach Prezydenta RP.
              • vitek25 Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 18:19
                przykro mi to mówić Tomciu...ale to ŻAłOSNA odpowiedź....wstyd troche pisać cos
                takiego...
                dyskusja o bezrobociu według Ciebie te (naprawde nudne juz) bełkotliwe
                wynurzenia o PRL i opluwanie Cimoszewicza zgodnie z tą samą radiomaryjną
                śpiewką? a temat bezrobocia gdzies się szczęsliwie zgubił, co?.. to tak wygląda
                "program" PO?
                to juz nawet śmieszne nie jest - przydałoby sie po prostu więcej szacunku dla
                ludzi, Tomuś!...
                panu Macierewiczowi zaimponowałbyś tym textem, ale ja niestety juz widze jak pan
                Tusk pojmuje "rozmowę o gospodarce"..wiec poniewąz szkoda mi czasu na wyczytanie
                zjadliwych propagandówek spod sztandaru wiecznego wicemarszałka, wiec..
                pozdrawiam! przemyśl to sobie...
                • tomekjeden Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 18:27
                  vitek25 napisał:

> przykro mi to mówić Tomciu...ale to ŻAłOSNA odpowiedź....wstyd troche pisać cos
                  > takiego...
                  > dyskusja o bezrobociu według Ciebie te (naprawde nudne juz) bełkotliwe
                  > wynurzenia o PRL i opluwanie Cimoszewicza zgodnie z tą samą radiomaryjną
                  > śpiewką? a temat bezrobocia gdzies się szczęsliwie zgubił, co?.. to tak wygląda
                  > "program" PO?
                  > to juz nawet śmieszne nie jest - przydałoby sie po prostu więcej szacunku dla
                  > ludzi, Tomuś!...
                  > panu Macierewiczowi zaimponowałbyś tym textem, ale ja niestety juz widze jak pa
                  > n
                  > Tusk pojmuje "rozmowę o gospodarce"..wiec poniewąz szkoda mi czasu na wyczytani
                  > e
                  > zjadliwych propagandówek spod sztandaru wiecznego wicemarszałka, wiec..
                  > pozdrawiam! przemyśl to sobie...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Wiciu, znowu mało Ciebie rozumiem. O co Ci idzie? Radio Maryja dla mnie jest
                  taką odwrotnością oszołomów z obozu Pana Cimoszewicza. Takie same "argumenty",
                  takie samo zakłamanie. Uciekasz, jak tchórz, od spuścizny po PRL, którą
                  reprezentuje Pan Marszałek Włodzimierz Cimoszewicz. Nie wiem ile masz lat. Pewno
                  niewiele.
                  • vitek25 Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 18:37
                    Tomuś, widzę że nie rozumiesz więc zwolnij mnie z obowiążku odpowiadania Ci na
                    takie posty...
                    a teraz mam zamiar "uciec jak tchórz od spuścizny po PRL ", i troche rzadziej
                    czytać, gdzie drużyna pana posła Tuska ujrzała kolejne białe (i czerwone) myszki
                    do atakowania.... ;P

(a sam ile masz lat?)
                    • tomekjeden Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 20:07
                      vitek25 napisał:

> Tomuś, widzę że nie rozumiesz więc zwolnij mnie z obowiążku odpowiadania Ci na
                      > takie posty...
                      > a teraz mam zamiar "uciec jak tchórz od spuścizny po PRL ", i troche rzadziej
                      > czytać, gdzie drużyna pana posła Tuska ujrzała kolejne białe (i czerwone) myszk
                      > i
                      > do atakowania.... ;P
                      >
                      > (a sam ile masz lat?)

xxxxxxxxxxxxxxxxxx

Wiciu, nie mogę Ciebie zwolnić z niczego, bo też do niczego Ciebie nie
                      zobowiązywałem. Skoro zpełnie nie potrafisz podawać konkretów to rzeczywiście
                      uciekasz jak tchórz. Nie należę do żadnej drużyny Pana Posła Tuska.
        • alfredkujot Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 17:56
          amrra napisała:

> a mnie ten widok kojarzy się z aferą watergate
          > kiedy ówczesny prezydent nixon - nie nnie, broń boże nic
          > nie sfałszował, ani nie oskarzał na postawie fałszywak,
          > on tylko chiał widziec co słychać u demokratów
          > za nielegany podsłuch złożony przez jego ludzi wyleciał z prezydentury...

A mnie sie kojarzy ze w USA za taki numer jak zrobil cimoszewicz to nietylko
          niebylby kandydatem - ale i w pierdlu siedzial ....
          >
          > pan tusk nadal kandyduje?
          • vitek25 Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 18:04
            A mnie sie kojarzy ze w USA za taki numer jak zrobili tusk i miodowicz to nie
            tylko nie byliby kandydatami - ale i w pierdlu siedzieliby ....
            • tomekjeden Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 18:11
              vitek25 napisał:

> A mnie sie kojarzy ze w USA za taki numer jak zrobili tusk i miodowicz to nie
              > tylko nie byliby kandydatami - ale i w pierdlu siedzieliby ....

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Wiciu, o czym Ty piszesz? O jaki numer Tobie idzie? O jakie przepisy prawa
              amerykańskiego? Bo to, że Pan Cimoszewicz być może siedziałby już w amerykańskim
              więzieniu wynika z amyrakańskich ustaw o papierach wartościowych.
            • alfredkujot Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 18:13
              vitek25 napisał:

Nie wiem jaki mialby zrobic numer Tusk ?
              Jaki zrobil numer miodowicz nie wiemy do konca .
              Za to wiemy co zrobil cimoszewicz. Nie doszloby prwdopodobnie do
              akapitu nr 2. z Jarucka . Bo po akapicie pierwszym pt skad mial kase
              cimoszewicz na akcje i oszukanstwo w oswiadczeniu nie byloby szans na akapit
              nr2.-bo siedzialby w pierdlu za oszustwo.
            • doktorhabilitowany.1 Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 18:57
              vitek25 napisał:

1. Miodowicz sie zagalopowal i dal sie nabrac glupiej babie + popelnil blad nie
              weryfikujac jej bajan i przeszlosci. Powinien sie do niego przyznac. Ale nie
              popelnil przestepstwa.
              2. jaki numer zrobil Tusk? Widze teraz, ze ty nie potepiasz nagonki na
              Cimoszewicza dlatego, ze byla dosc tandetna i podla, ale dlatego, ze zostal
              zaatakowany Cimoszewicz. Starasz sie wplatac Tuska w ta awanture na takiej
              samej zasadzie jak Nalecz i jak koma sledcza Cimoszewicza. bebe
              3. Pisz o jakichs konkretach, bo to, ze nie lubisz Tuska to juz wszyscy wiemy.
          • amrra Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 18:18
            alfredkujot napisał:
            > A mnie sie kojarzy ze w USA za taki numer jak zrobil cimoszewicz to nietylko
            > niebylby kandydatem - ale i w pierdlu siedzial ....

za jaki numer? kupił sprzedał to nie jest karane
            W USA ? chyba w rosji, tam za wsadzają takich jak chodorkowski
            ale rozumiem ,że prawdziwy komunista żle znosi giełdę i obrót akcjami

a co do afert watergate - też masz rację
            tylko podsłuch i wykorzystanie tej przewagi do
            utopienia kandydata demokratów w porównaniu z tym co zrobiono w
            kampanii prezydenckiej w Polsce - ludzie nixona są niewinni jak niemowlę

• tomekjeden Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 18:42
              amrra napisała:

> alfredkujot napisał:
              > > A mnie sie kojarzy ze w USA za taki numer jak zrobil cimoszewicz to niety
              > lko
              > > niebylby kandydatem - ale i w pierdlu siedzial ....
              >
              > za jaki numer? kupił sprzedał to nie jest karane
              > W USA ? chyba w rosji, tam za wsadzają takich jak chodorkowski
              > ale rozumiem ,że prawdziwy komunista żle znosi giełdę i obrót akcjami
              >
              > a co do afert watergate - też masz rację
              > tylko podsłuch i wykorzystanie tej przewagi do
              > utopienia kandydata demokratów w porównaniu z tym co zrobiono w
              > kampanii prezydenckiej w Polsce - ludzie nixona są niewinni jak niemowlę
              >

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

1. Kupił, sprzedał. To jest karane jeżeli narusza prawo. W tym przypadku prawo
              dotyczące o obrotu papierami wartościowymi i transferu pieniędzy za granicę. Czy
              rzeczywiście uważasz, że na urząd Prezydenta RP powinien stratować człowiek, nad
              którym wiszą poważne możliwości zarzutów? A gdzie tu podstawowa polityczna
              uczciwość?

2. Ludzie Nixona nie są winni jak niemowlę. Dostali kary długoletniego
              więzienia, które odbyli.

3. Być może w USA, Pan Cimoszewicz, który kandyduje na najwyższy urząd w
              państwie polskim, też by siedział.

4. Co ma Chodorkowski wspólnego z aferą Pana Cimoszewicza?
              • amrra Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 19:07
                tomekjeden napisał:

> 1. Kupił, sprzedał. To jest karane jeżeli narusza prawo.

własnie też tak uważam , czyli sugestie alfredkujota
                sa tyle samo warte co oskarżenia chodorkowskiego
                obrzucanie błotem na polityczne zmówienie bez dowodów, skazania
                jest winny jak chodorkowski przed procesem

> 2. Ludzie Nixona nie są winni jak niemowlę. Dostali kary długoletniego
                > więzienia, które odbyli.

sugerujesz świetlaną przyszłość niektórym członkom PO?

3. Być może w USA, Pan Cimoszewicz,

to być może , podobnie jak to, że ufoludkiem tylko tak się dobrze przebrał
                Jesli chodzi o fakty to został niwinnie osakrżony o oszustwo
                a zarzuty postawiono kłamliwym oskarżycielom.
                "Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu"
                - czyżby i Boga nie szanują, bo wierzących wyborców na pewno

• tomekjeden Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 20:09
                  amrra napisała:

> tomekjeden napisał:
                  >
                  > > 1. Kupił, sprzedał. To jest karane jeżeli narusza prawo.
                  >
                  > własnie też tak uważam , czyli sugestie alfredkujota
                  > sa tyle samo warte co oskarżenia chodorkowskiego
                  > obrzucanie błotem na polityczne zmówienie bez dowodów, skazania
                  > jest winny jak chodorkowski przed procesem
                  >
                  > > 2. Ludzie Nixona nie są winni jak niemowlę. Dostali kary długoletniego
                  > > więzienia, które odbyli.
                  >
                  > sugerujesz świetlaną przyszłość niektórym członkom PO?
                  >
                  > 3. Być może w USA, Pan Cimoszewicz,
                  >
                  > to być może , podobnie jak to, że ufoludkiem tylko tak się dobrze przebrał
                  > Jesli chodzi o fakty to został niwinnie osakrżony o oszustwo
                  > a zarzuty postawiono kłamliwym oskarżycielom.
                  > "Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu"
                  > - czyżby i Boga nie szanują, bo wierzących wyborców na pewno
                  >

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Za mało rozumiem z tego bełkotu, by odpowiedzieć.
      • tomekjeden Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 17:15
        vitek25 napisał:

> mało estetyczny widok... ;P

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Witek, czy Ty wiesz co się dzieje koło Ciebie?

bi.gazeta.pl/im/1/2898/m2898661.jpg
        • vitek25 Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 17:31
          JA wiem...i komentarz powyżej...
          ale czy Ty wiesz i Twoj kandydat?
          nie wszyscy znajdą pracę w McDonaldzie, Tomciu...i nie wszyscy CHCIELIBY tam
          pracowac....! nie zapominaj ;)
          • tomekjeden Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 17:47
            vitek25 napisał:

> JA wiem...i komentarz powyżej...
            > ale czy Ty wiesz i Twoj kandydat?
            > nie wszyscy znajdą pracę w McDonaldzie, Tomciu...i nie wszyscy CHCIELIBY tam
            > pracowac....! nie zapominaj ;)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Czy Ty wiesz, Wiciu, że Ty uciekasz od tematu, chowasz głowę w piasek i gadasz
            coś nie na temat? Co ma z tym wszystkim wspólnego jakiś McDonald?
            • vitek25 Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 17:54
              czemu udajesz Tomciu że nie widzisz odpowiedzi powyżej? wciaz ta sama metoda na
              dezinformację? na traktowanie ludzi jak półmózgów?...nudne to już...
              nie graj wioskowej niemoty,Tomuś, bo moje i tak nienajlepsze zdanie o
              sztabowcach pana McDonalda ulegnie kolejnemu tąpnięciu...;P
              • tomekjeden Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 18:16
                vitek25 napisał:

> czemu udajesz Tomciu że nie widzisz odpowiedzi powyżej? wciaz ta sama metoda na
                > dezinformację? na traktowanie ludzi jak półmózgów?...nudne to już...
                > nie graj wioskowej niemoty,Tomuś, bo moje i tak nienajlepsze zdanie o
                > sztabowcach pana McDonalda ulegnie kolejnemu tąpnięciu...;P

xxxxxxxxxxxxxxxxxx

Masz już, Wiciu, odpowiedź na to co powyżej. Nie jestem sztabowcem Pana Tuska.
                (Już chyba z trzeci raz muszę Ci o tym zakomunikować.) Dezinformację stosujesz
                Ty. Daj w jednym chociażby swoim poście jakieś realne dane, jakieś podstawy dla
                swojego rozumowania. Durne inwektywy i argumenty wyssane z palca nic Tobie nie
                pomogą. Czy Ty rzeczywiście nie znasz najnowszej historii swojego kraju?
              • amrra Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 18:24
                vitek25 napisał:
                > nie graj wioskowej niemoty,Tomuś, bo moje i tak nienajlepsze zdanie o
                > sztabowcach pana McDonalda ulegnie kolejnemu tąpnięciu...;P

masz jeszcze jakieś możliwości na kolejne tąpnięcia :0
                nie wiem co jeszce gorszego można zrobić w kampanii
                - bo kolacje z dioksynami to nie nasz krąg kulturowy
                • tomekjeden Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 18:31
                  amrra napisała:

> vitek25 napisał:
                  > > nie graj wioskowej niemoty,Tomuś, bo moje i tak nienajlepsze zdanie o
                  > > sztabowcach pana McDonalda ulegnie kolejnemu tąpnięciu...;P
                  >
                  > masz jeszcze jakieś możliwości na kolejne tąpnięcia :0
                  > nie wiem co jeszce gorszego można zrobić w kampanii
                  > - bo kolacje z dioksynami to nie nasz krąg kulturowy

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kolacje z dioksynami to jak najbardziej Wasz krąg kulturowy. Co prawda,
                  przemaszczony, zmieniony i już dzisiaj bez dioksyn rzeczywistych. Tylko te
                  oszustwa Wasze mafijne. Nic się nie zmieniło.
                  • doktorhabilitowany.1 Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 18:45
                    Oj Tomus, ale Ty masz cierpliwosc... Ciekawe czemu nagle kaczki i cimosznicy
                    tak sie rzucaja na Tuska. Juz sie sfrustrowali a jeszcze nie bylo wyborow. A co
                    bedzie jak przegraja... hoho, pewnie komuszki sie wezma za kolejna
                    reorganizacje swoich szeregow, ale Kaczory nie wybaczaja. Boje sie, ze ta
                    koalicja bedzie trudniejsza niz AWS-UW. Kaczki nie dopuszcza by gloria
                    reformatorow przypadla PO i beda podszczypywac i podkwakiwac do upadlego. Juz
                    sie boja, ze beda sie musieli stolkami dzielic z ludzmi Religi, a co to bedzie
                    po wyborach...
                  • amrra Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 18:52
                    tomekjeden napisał:
                    > Kolacje z dioksynami to jak najbardziej Wasz krąg kulturow

chyba ,że Twój mój na pewno nie i kazdy kto próbuje mi tu
                    wprwadzać wschodnie standardy dostanie po łapach - nie ode mnie
                    od Polski tak było, jest i zostanie.
                    a mafię zostaw prokuraturze , całkiem nieźle dają sobie radę
                    bez girtychów jasnogórskich , miodowiczów wyborczych i macharewiczów podstępnych

zobaczymy jak będzie wyglądać sejm, od tego bardzo wiele zależy
                    czy wejda tam mądrzy ludzie, którzy Polskę widzą piękną
                    potężną i bogatą, a nie starganą wewnetrznymi konfliktami miernotę
                    z przygłupimi i chamowatymi przedstawicielami ,że wstyd się przyznac
                    ze to poseł.... czy myślą na prawo czy lewo - ważne, zeby wogóle posiadali tę umiejętność i myśleli o państwie i obywatelach - a nie o sobie
                    Tylko tyle i aż tyle...
                    • tomekjeden Re: POD WODZĄ TUSKA WYŁAŻĄ ZOMBIE Z AWS... 03.09.05, 20:14
                      amrra napisała:

> tomekjeden napisał:
                      > > Kolacje z dioksynami to jak najbardziej Wasz krąg kulturow
                      >
                      > chyba ,że Twój mój na pewno nie i kazdy kto próbuje mi tu
                      > wprwadzać wschodnie standardy dostanie po łapach - nie ode mnie
                      > od Polski tak było, jest i zostanie.
                      > a mafię zostaw prokuraturze , całkiem nieźle dają sobie radę
                      > bez girtychów jasnogórskich , miodowiczów wyborczych i macharewiczów podstępnyc
                      > h
                      >
                      > zobaczymy jak będzie wyglądać sejm, od tego bardzo wiele zależy
                      > czy wejda tam mądrzy ludzie, którzy Polskę widzą piękną
                      > potężną i bogatą, a nie starganą wewnetrznymi konfliktami miernotę
                      > z przygłupimi i chamowatymi przedstawicielami ,że wstyd się przyznac
                      > ze to poseł.... czy myślą na prawo czy lewo - ważne, zeby wogóle posiadali tę u
                      > miejętność i myśleli o państwie i obywatelach - a nie o sobie
                      > Tylko tyle i aż tyle...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Czy mogłabyś to wszystko przetłumaczyć na język polski?
      • piotr228 Oprócz tytułu, post musi mieć treść 03.09.05, 20:30
        Nie wystarczy chwytliwe hasełko. Trzeba je umieć uzasadnić. W tym przypadku
        nawet hasełko nie jest prawdziwe. Za AWS nikt nie fałszował ustaw, posłowie
        rządzącej koalicji nie współpracowali z gangami itd, itp.
        • czuk1 Re: Oprócz tytułu, post musi mieć treść 03.09.05, 20:50
          Za AWS były za to grube sprawy - jak sprzedaż za bezcen majatku narodowego.
    • tricky2 TOW. CIMOSZENKO JUŻ NIGDY NIE ZATAŃCZY 03.09.05, 17:33
      Został zdradziecko zaatakowany od tyłu przez reakcyjne podziemie.
      • alfredkujot Re: TOW. CIMOSZENKO JUŻ NIGDY NIE ZATAŃCZY 03.09.05, 17:59
        tricky2 napisał:

> Został zdradziecko zaatakowany od tyłu przez reakcyjne podziemie.

Tych zdrajcow reakcjonistow, kawiarnianych oportunistow,rewanzystow, wrogow,
        bikiniarzy, ale on na kazsdy zarzut odpowie "fura gnoju"*
        itd ;-))))
        >
        >
        Ta fura gnoju to z przemowienia Gomulki
      • amrra Re: TOW. CIMOSZENKO JUŻ NIGDY NIE ZATAŃCZY 03.09.05, 18:35
        tricky2 napisał:

> Został zdradziecko zaatakowany od tyłu przez reakcyjne podziemie.

tricky2 problem w tym,ze to są właśnie metody komunistów i faszystów
        żaden prawdziwy człowiek prawicy antykomunista i antyfaszysta nie zaakceptuje
        takiej kampanii bo przeczyłby sam sobie iedom które wyzanje

więc nie mamrocz a zastanów sie na tow, zPO
        • adam.2x Re: TOW. TUSK JUZ TAŃCZY 03.09.05, 18:51
          amrra napisała:
          >...problem w tym,ze to są właśnie metody komunistów i faszystów
          > żaden prawdziwy człowiek prawicy antykomunista i antyfaszysta nie zaakceptuje
          > takiej kampanii bo przeczyłby sam sobie iedom które wyzanje
          ----------------
          I to jest wlasnie zasadniczy problem w tej calej historii ktorego nie
          dostrzegaja ci szermujacy sloganami moralnosci i sprawiedliwosci. Co myslec o
          tym? Dla mnie to dowody na brak zasad i zlykle pozadanie bezwzglednej wladzy.
          • tricky2 zero poczucia humoru co? nerwy, nerwy 03.09.05, 18:56
            ale konkretnie co jest dowodem? to że ktos próbuje sprawdzić czy kandydat jest
            czysty? to normalne w krajach o demokracji znacznie bardziej ugruntowanej niż
            nasza. nie wiem o co ci chodzi. macie swoje nie i swoją trybunę była też
            telewizja państwowa która się tym permanentnie zajmowała. czy protestowaliscie
            przeciw filmom orcholskiego? brudnym chwytom kwaśniewskiego z 1995?
            • adam.2x PO uzywa niegodnych metod... 03.09.05, 19:09
              tricky2 napisał:

> ale konkretnie co jest dowodem? to że ktos próbuje sprawdzić czy kandydat
              jest
              > czysty?...
              ------------------------
              Na komune nie glosowalem. Moja preferencja jest PD ale myslalem ze PO moze byc
              alternatywa jako ze PD nie ma szans. Niestety tow. Miodowicz i Brochowicz ktory
              jest w radzie programowej PO udowadniaja brak zasad ktorych od tej partii
              oczekiwalem. Jesli prominent Miodowicz iczlowiek z rady programowej PO

www.platforma.org/index2.php?sub=ludzie&kat=radaprogramowa&osoba=1719
              podejmuja sie niegodnej dzialalnosci to jakiego programu mozna oczekiwac?
              • doktorhabilitowany.1 Re: PO uzywa niegodnych metod... 03.09.05, 19:32
                adam.2x napisał:

> Na komune nie glosowalem. Moja preferencja jest PD ale myslalem ze PO moze
                byc
                > alternatywa jako ze PD nie ma szans. Niestety tow. Miodowicz i Brochowicz
                ktory
                >
                > jest w radzie programowej PO udowadniaja brak zasad ktorych od tej partii
                > oczekiwalem. Jesli prominent Miodowicz iczlowiek z rady programowej PO
                >
                A moze jednak PD wejdzie do parlamentu? I wtedy prawdopodobnie tylko PO bedzie
                ewentualnym partnerem do kooperacji, choc nie sadze by mogla byc mowa o
                koalicji, bo na to sie PiS nie zgdozi (za malo stanowisk by dostal). Wyskoki
                Miodowicza to wstyd, ale nie zlamal prawa, tylko dal d... jak glupi. Za to
                aresztowanie Modrzejewskiego to przewal kryminalny, to samo zakaz parady
                rownosci. Wciaz wole PO od SLD, czy PiS. Choc mam dylemat taki jak ty miales.
                Moze z przekory zaglosuje na PD, po to by miala szanse przekroczyc 5%? Zobacze
                jak sie dalej beda zachowywac glowni rozgrywajacy:))
                • adam.2x Dodajesz mi otuchy... 03.09.05, 19:37
                  Juz mialem wszystko olac ale chyba jednak przejade 500km i rowniez zaglosuje na
                  PD.
          • doktorhabilitowany.1 TUSK W MIARE DOBRZE TAŃCZY 03.09.05, 19:25
            adam.2x napisał:

> I to jest wlasnie zasadniczy problem w tej calej historii ktorego nie
            > dostrzegaja ci szermujacy sloganami moralnosci i sprawiedliwosci. Co myslec o
            > tym? Dla mnie to dowody na brak zasad i zlykle pozadanie bezwzglednej wladzy.

Zgoda. A teraz powiedzcie dlaczego Cimoszewicz ulegl gornikom, by potem wraz z
            SLD i PiS przeglosowac gornicza kielbase? W moim przekonaniu jedynie Platfusy
            stanely na wysokosci zadania i nie daly sie porwac wezbranej fali wazeliny.
            Wiem, wiem, ustawa lichwiarska. Ale jesli liczyc koszty spoleczne to wlasnie
            postawa PO w obecnym parlamencie kosztuje najmniej.
        • tricky2 Re: TOW. CIMOSZENKO JUŻ NIGDY NIE ZATAŃCZY 03.09.05, 18:51
          zero poczucia humoru, aż tak jesteście zdenerwowani? celową prowokację trzeba
          udowodnić podobnie jak celową pomyłkę. teoria celowej prowokacji nie trzyma się
          kupy o czym już pisałem szczegółowy. Nałęcz uprawia teatrzyk absurdu i tylko
          tyle chcę powiedzieć swoim postem.

Pułkownicy wywiadu nie wypełniali oświadczeń cimoszenki i nie zatrudnili
          mu "zaburzonej" asystentki i nie zgubili jego faksymili. owszem komisja
          wykorzystała prezent. według mnie źle zrobiła, należało sprawdzić świadka i
          jego papiery, nie zrobiono tego, ale to co robi nałęcz to szczyt aberracji,
          jak widać niektórym się podoba. widocznie to kwestia smaku.

mit "lewicy" grającej czysto zostaw sobie dla członków młodzieżówki sld.
          przypomnę tylko, że pan orcholski jest na liscie sld i brudne chwyty
          kwaśniewskiego w 1995.

demokracja jest systemem zabezpiecznia przed tyranią i dlatego haki na
          polityków wyciaga się na całym świecie. pan cimoszewicz nie może decydować
          jakie pytanie do niego jest niestosowne i nazywać każdej próby prześwietlenia
          jego życiorysu prowokacją. i tyle.
          • amrra Re: TOW. CIMOSZENKO JUŻ NIGDY NIE ZATAŃCZY 03.09.05, 19:31
            tricky2 napisał:
            post z którego wyziera sam spokój

>Pułkownicy wywiadu nie wypełniali oświadczeń cimoszenki

no właśnie nixon też osobiście nie zakładał posłuchów w hotelu
            i jak się to skończyło????.Są zasady demokracji a wybory są jej świątynią
            wiec zastanów się, zamiast w bolszewicki sposób napadac na Nałęcza
            czy odpowiedzi p.Tska ( nowe zasady kultury?) na pytania rzecznika
            atakowanego kandydata .. o najemnikach oraz ,że on (hrabia najwyrażniej
            z takimi nie gada) są zgodne z tymi zasadami.

a mity dla przygłupich o komunistach w POlsce roku 2005
            są załosne i odgrzewane przez prawicę przed kazdynmi
            wyborami - po wyborach "komuniści" są kolegami w sejmowej kafejce
            i mnie ciebie i jeszcze parę osób maja ...
            więc patrz realnie kogo wybierasz a nie lecisz jak ćma
            bo to święta prawica - nie- to najczęściej nadęta harbianka
            niestety w I pokoleniu i z bucików nieco wiechcie słomy włażą
            alew pretensjach do wyłaczności na mis okolicy - gorzej
            jak wyjdzie za opłotki ta nędza - wstyd jak diabli..

• tricky2 Re: TOW. CIMOSZENKO JUŻ NIGDY NIE ZATAŃCZY 03.09.05, 21:45
              Nie widzę analogii z nixonem, chyba że sugerujesz że to cimoszewicz i jego
              wieloletni podwładny i przyjaciel barcikowski stoją za przeszukaniem mieszkania
              jaruckiej. Jeśli kierujesz się logiką nałęcza to tak powienieneś myśleć.
              wszak "takie przypadki się nie zdarzają".

Jeśli już to analogie są ze sprawą Clinton-Lewvinsky.

W tym kraju nie ma komunistów i nie ma prawdziwej lewicy. jest partia władzy
              której jedynym celem jest mercedes z firankami i jeśli dobrym środkiem do tego
              celu jest wmawianie ubogim ludziom że bedzie się ich bronić to się to robi. to
              jest problem a nie to czy ktoś był pzpr czy nie był. akurat tak się złożyło że
              jest korelacja miedzy udzialem w partii wladzy a w pzpr. pewnie nieprzypadkowa
              ale to sprawa drugorzędna.

Nie rozśmieszaj mnie z tymi "bolszewickimi" napadami. Poczytaj sobie co
              najpierw Nałęcz mówił o miodowiczu. Ta mantra o "przytępiałym pułkowniku", "007
              bez 7", że obawia się że miodowicz może go zastrzelić, potem szarża na jakiegoś
              informatyka który rozpowszechnił rzekome przemówienie cimoszewicza. Nałęcz
              niczym poeta w Rejsie donosi że ktos napisał w damskim kiblu "Głupi kaowiec", a
              potem już nagle staje się tymże Kaowcem i żąda schwytania winnych. Po prostu
              teatrzyk absurdu. Przypomnij sobie jeszcze ten piękny tekst Millera kiedy
              nazwał Ziobro zerem, Cimoszenkę który mówi do dziennikarza per świnio albowiem
              ośmielil się zadać niestosowne pytanie itd. itd.

Wybieram tych których wybieram bo nie mam lepszego wyboru. W tym kraju
              potrzebne są zmiany a koledzy Pęczaka, Jagiełły, Jaskierni, Czarzastego i
              Kwaśniewskiego odpowiednich zmian nie zapewnią. Ponieważ dziesieć lat temu
              obiecano mi lepszą przyszłość a ona nie jest lepsza, więc nie widzę powodu by
              głosować na bardziej toproną wersję kwaśniewskiego po lekkim liftingu.
              Cimoszenko jak na razie wybija się na tym tle jedynie tym że podczas gdy reszta
              towarzystwa siedzi w gó..e po uszy on jest umoczony jedynie po kostki. Dla
              mnie za mało.

Według mnie Tusk popełnił błąd nazywajac nałęcza najemnikiem choć w sensie
              faktycznym miał rację. Natomiast to że nie będzie z nim gadał jest jak
              najbardziej ok. Oni grają w innej lidze. Tusk może rozmawiać z Cimoszenką, ale
              nie z jego chłopcem na posyłki. Proste? A hrabia cimoszenko nie chciał
              rozmawiać z tuskiem dopóki sądził że prowadzi w sondażach. teraz coś mu się
              powoli odmienia.
          • uu1 Re: Do sztambucha 03.09.05, 19:41
            Bóg,jak litościwy jest dla kogoś, to mu we właściwym momencie odbiera pamięć.
            Bo pamięć jest straszliwie dręcząca. Bez przerwy coś ona nam przypomina i
            człowiek ma żal jakiś albo do siebie samego albo nie wiadomo do kogo i o co.
            Czasem jest wiadomo i w takim przypadku jest dużo gorzej.
    • smok5 komusze odwracanie kota ogonem 03.09.05, 18:02
      Co mnie obchodzi Jarucka. Ona nie kandyduje na prezydenta. To buc carex "mylił
      się (hahaha)". To tow cimoszenko jest przedstawicielem imperium zła z całym
      jego bagazem historycznym. Ludzie gdy dowiadywali się o przeszłości tatusia
      kandydata otwierali oczy ze zdziwienia. Jak juz pisałem - cimoszenko jest
      skończony. Nic mu już nie pomogą najemnicy siedzący przed komputerami. Jego
      kampania jest prowadzona fatalnie . Płaczliwe ataki jąkały na konkurencję ,
      brak wizji przedstawienia kandydata - totalna amatorszczyzna. I to najbardziej
      boli czerwonych gdy widzą profesjonalizm sztabowców Tuska. Słusznie napisał
      Newsweek - cimoszence już brakuje czasu na zbudowanie nowego wizerunku, stary -
      "człowiek o czystych rękach" runął jak domek z kart". Głosuję na Kaczyńskiego
      i wierzę w jego zwycięstwo. Będzie jednak trudno wygrać z dobrze przygotowanym
      Tuskiem. Dużo łatwiej byłoby z włodkiem.prl, ale ten już przegrał na własne
      życzenie.
      • qc Tusk to OSZUST 03.09.05, 18:17
        Oszukuje wyborcow ktorzy odadza glos na niego w wyborach do Parlamentu.
        Bo jednoczesnie wiadomo ze jest kandydatem wyborach na prezydenta.
        I wiadomo co sie stanie z mandatem do Sejmu jak wygra prezydenture, zostanie
        porzucony jak niepotrzebny smiec.

Dosyc tych naduzyc i olewanie wyborcow.
        Moze czas na odrobine przyzwoitosci kandydacie z "zasadami"?
        • milton.friedman Re: Tusk to OSZUST 03.09.05, 18:23
          qc napisał:

> Oszukuje wyborcow ktorzy odadza glos na niego w wyborach do Parlamentu.
          > Bo jednoczesnie wiadomo ze jest kandydatem wyborach na prezydenta.
          > I wiadomo co sie stanie z mandatem do Sejmu jak wygra prezydenture, zostanie
          > porzucony jak niepotrzebny smiec.
          >
          > Dosyc tych naduzyc i olewanie wyborcow.
          > Moze czas na odrobine przyzwoitosci kandydacie z "zasadami"?

Haha! Znajdź coś lepszego!
          SLD-owscy społecznicy, jesteście żałośni w wynajdowaniu "haków" :P
          • doktorhabilitowany.1 Re: Tusk 03.09.05, 18:27
            milton.friedman napisał:
            > Haha! Znajdź coś lepszego!
            > SLD-owscy społecznicy, jesteście żałośni w wynajdowaniu "haków" :P

Ja raczej sadzilem, ze to kaczysta, bo to oni zazwyczaj najbardziej atakuja
            Tuska... Musze poczytac jakies jego inne posty:))
            Ale moze, to po prostu ktos kogo troche wkurza obchodzenie ordynacji, ktora
            swoja szosa jest dosc idiotyczna, tylko ze wtedy powinien dolozyc tez Kaczce i
            Cizemkowiczowi :))) pzdr
            • qc Re: Tusk 03.09.05, 18:49
              Kaczynskiego nie ruszam z litosci.
              Cimoszewicz kandyduje do parlamentu ?!

Tusk to ten co pcha sie z tymi swoimi rzekomymi zasadami.
              Golym okiem widac ze to dwulicowy oportunista.
              • doktorhabilitowany.1 Re: Tusk 03.09.05, 19:05
                qc napisał:
                > Kaczynskiego nie ruszam z litosci.
                > Cimoszewicz kandyduje do parlamentu ?!
                Myslalem, ze skoro atakujesz Tuska to chodzi Tobie o kampanie prezydencka,
                ktora panowie z pierwszej trojcy rozpoczeli fartstartem:)) a pod wplywem PKW
                postanowili troszku zmienic aromaty i probowali udawac, ze to kampania
                parlamentarna.
                > Tusk to ten co pcha sie z tymi swoimi rzekomymi zasadami.
                > Golym okiem widac ze to dwulicowy oportunista.
                Pomimo, ze moje oko bywa uzbrojone, jakos nie widze, zeby byl jakims
                wyrozniajacym sie hipokryta. jest raczej w normie. Cenie go o wiele wyzej niz
                Kaczynskich, ktorzy tylko protestuja, a jak cos zaproponuja, to albo nie
                wychodzi, albo inni musza to poprawiac.
                • uu1 Re: Tusk 03.09.05, 19:26
                  Cenie go o wiele wyzej niz
                  > Kaczynskich, ktorzy tylko protestuja, a jak cos zaproponuja, to albo nie
                  > wychodzi, albo inni musza to poprawiac.
                  "Zlikwidujemy przywileje władzy. Przyjmiemy ustawę, która karze wysokich
                  urzędników i polityków za błędne decyzje".
                  Jeżeli już teraz tak bełkocze, co byłoby po wyborze. Zby długo przebywał w
                  senatorium.
                  • doktorhabilitowany.1 Re: Tusk 03.09.05, 19:36
                    Akurat ten cytat nie dowodzi jego zlej formy. W naszym pieknym kraju - raju
                    urzedasow, nie ponosza oni praktycznie zadnej odpowiedzialnosci za tzw. bledne
                    decyzje, nawet jak kosztuja budzet Panstwa, czy gmin wiele milionow PLN. Nie
                    uwazasz, ze mozna by cos z tym zrobic? A przywileje wladzy to w panstwie prawa
                    anachronizm.
                    • uu1 Re: Tusk 03.09.05, 19:46
                      Czy w ramach obowiązującego prawa nie można zrobić porządku? Potrzebna jest
                      spec ustawa? I co to znaczy przywileje władzy? To jest czysty populizm na
                      użytek wyborców. Pełną garścią czerpie z dokonań SLD na tym polu.
        • doktorhabilitowany.1 KWA KWA KWA K__WA:)) 03.09.05, 18:23
          qc napisał:

> Oszukuje wyborcow ktorzy odadza glos na niego w wyborach do Parlamentu.
          > Bo jednoczesnie wiadomo ze jest kandydatem wyborach na prezydenta.
          > I wiadomo co sie stanie z mandatem do Sejmu jak wygra prezydenture, zostanie
          > porzucony jak niepotrzebny smiec.
          >
          > Dosyc tych naduzyc i olewanie wyborcow.
          > Moze czas na odrobine przyzwoitosci kandydacie z "zasadami"?

Tusk robi to co mowisz podobnie jak Kaczynski i Cimoszewicz, ktorzy robia to
          samo... Moge sie z Toba zgodzic, ze to nieladnie, ale mamy problem - dwojka z
          tej trojki spotka sie w drugiek rundzie... I co wtedy zrobisz? Tusk, czy
          Cimoszewicz? Ja 100x wole Tuska.
          • smok5 I to jest problem carexa. 03.09.05, 18:27
            Ja też bez problemu zagłosuję na kazdego kandydata przeciw cimoszence. Takich
            rezerw komuniści nie mają.
        • smok5 Kogo masz na wyśli jako kandydata z zasadami? 03.09.05, 18:24
          Cimoszenkę? (hahahaha)Ja bym go określił jako człowieka z kwasami (i
          czarzastymi).
          • doktorhabilitowany.1 Re: Kogo masz na wyśli jako kandydata z zasadami? 03.09.05, 18:31
            Znajdzmy jakies zwierzece okreslenie dla Cimka... zastrzegam, ze zubr nie
            wchodzi w rachube bo to krolewskie zwierze. U Kaczynskich skojarzenie sie samo
            napatocza, ale mam wrazenie, ze powinienem troche wiecej uwagi poswiecic
            kwasnemu Wlodkowi:))
            • uu1 Re: Kogo masz na wyśli jako kandydata z zasadami? 03.09.05, 18:52
              Słychać w szambie jakiś plusk,
              kampanię rozpoczął Tusk.
              • doktorhabilitowany.1 Re: Kogo masz na wyśli jako kandydata z zasadami? 03.09.05, 19:08
                uu1 napisała:

> Słychać w szambie jakiś plusk,
                > kampanię rozpoczął Tusk.

To kaczki slyszysz, ktore probuja sie wydostac z 3 miejsca w sondazu:)) A
                jednoczesnie musze przyznac, ze bardzo umiejetnie, przy pomocy plamy z miodu
                omal nie doprowadzily do wpadki Cimoszewicza:))
                • uu1 Re: Kogo masz na wyśli jako kandydata z zasadami? 03.09.05, 19:16
                  Hi. Trochę nie jestem w kursie. To Kaczki rozlały miód? No, no. Takie małe a
                  takie zmyślne. I jakieś szybkie. Z dopalaczami czy co?
                  • doktorhabilitowany.1 Re: Kogo masz na wyśli jako kandydata z zasadami? 03.09.05, 19:21
                    To chodzi o te won, ktora roztaczaja Wasserman i Giertych. Kaczki machajac
                    skrzydelkami i kuprami, a takze klapiac dziobami rozwentylowaly te won na
                    najblizszych czlonkow komisji. Pod wplywem fetoru na mozg rzucilo sie najpierw
                    Aumillerowi, ktory postanowil powrocic do bycia roslina w sramooborze, a
                    nastepnie na Miodowicza, ktory z trudnych do wyjasnienia powodow postanowil
                    udowodnic, ze Wasserman, Giertych, to cos z sramoobory i Aumiller nie sa
                    jedynymi kretynami w komie sledczej. Taka psychoza zbiorowa:))
                    • uu1 Re: Kogo masz na wyśli jako kandydata z zasadami? 03.09.05, 19:32
                      Nowa gra towarzyska, taka jak kiedyś w RPA - "w zmokłą kurę"? Fajna, może
                      podobnie się skończy. A przy okazji - mieć prezia, który się dwoi w oczach to
                      już ponad moje siły.
                      • doktorhabilitowany.1 Re: Kogo masz na wyśli jako kandydata z zasadami? 03.09.05, 19:37
                        uwazaj jak sie zacznie dwoic i troic!
                        Jaki obstawiasz wynik miecza Pl-Aut?
                        • uu1 Re: Polska - Austria 3 : 1!!! 03.09.05, 19:47
                          • doktorhabilitowany.1 Re: Polska - Austria 3 : 1!!! 03.09.05, 22:35
                            Prawie! Chociaz mialem pelne gacie, ze nie wygramy. 2 polowa - koszmar, gdyby
                            nie Zurawski to bysmy byli ugotowani. Jakis Anglik mi postawil wodke w pubie,
                            za bycie Polakiem:)) Co za mily gest. Szkoda, ze w Polsce nie jestesmy tacy
                            mili wobec siebie. Pozdrawiam i mowie 'dobranoc', zycze tez duzo szczescia i
                            powodzenia w zyciu :-))))))))))))))))))
                            • uu1 Re: Polska - Austria 3 : 1!!! 03.09.05, 22:36
                              Dzięki. Dobranoc.
                              • studioturos A CO Z CIMOSZEWICZEM - BMC, AKCJE? 04.09.05, 00:33
                                uu1 napisała:

> Dzięki. Dobranoc.
                                Pogadali o kaczkach w pubie?
                                Brochwicz:
                                "Jestem prawnikiem, przyszła do mnie kobieta i udzieliłem jej pomocy zgodnie z
                                obowiązującym w Polsce prawem - powiedział w sobotę PAP Brochwicz. - Dzięki
                                zeznaniom tej kobiety wyszły na jaw machinacje pana Cimoszewicza. Nie ma żadnej
                                prowokacji w przyprowadzeniu przed komisję świadka, który zeznał prawdę".
                                • doktorhabilitowany.1 Primum non nocere 04.09.05, 13:00
                                  Primum non nocere powinno dotyczyc tez prawnikow
      • vitek25 DELIRIUM W MCDONALDZIE 03.09.05, 18:57
        czy sztabowcom McDonalda podaje sie hamburgery nasączone wódą, że takie posty
        płodzą?.. ;P
        pan Tusk jest "wiecznie mlody" jak Michael Jackson - osobliwe obyczaje i nałogi
        tego drugiego znamy, a jakie ma ten pierwszy?.. ;P
        • tomekjeden Re: DELIRIUM W MCDONALDZIE 03.09.05, 20:12
          vitek25 napisał:

> czy sztabowcom McDonalda podaje sie hamburgery nasączone wódą, że takie posty
          > płodzą?.. ;P
          > pan Tusk jest "wiecznie mlody" jak Michael Jackson - osobliwe obyczaje i nałogi
          > tego drugiego znamy, a jakie ma ten pierwszy?.. ;P

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Tutaj już mocno przesadzasz. O jakiego McDonalda Tobie chodzi? Co ma Pan Tusk
          wspólnego z Panem Jacksonem? Czy w obozie PZPR-u nie ma nikogo kto potrafi na
          tym forum prowadzić dyskusję w sposób cywilizowany?
          • vitek25 Re: DELIRIUM W MCDONALDZIE 03.09.05, 20:29
            znów to samo, udajemy-że-nie-łapiemy....zapewne wiekszosć Twoich współbraci w
            wierze w pana Tuska na serio niezbyt jest lotna, ale po Tobie Tomciu
            spodziewałem sie więcej niż zapodałes w tym - jakże merytorycznym! ;P - poście...

ps. Tomciu zaliczajac mnie do "obozu PZPR" zapomniałes o PPR, SDKPiL i ufoidach,
            na przyszłosc pamietaj ;P
            • piotr228 Znowu pusty post 03.09.05, 20:47
              Treści trzeba
              • milton.friedman Re: Znowu pusty post 03.09.05, 22:12
                piotr228 napisał:

> Treści trzeba

Piotr228 za dużo od nich wymagasz. Żeby stworzyć choć trochę treści trzeba
                posiadać choc śladowe ilości inteligencji.
                A oni potrafią jedynie strzelać bluzgami.

Ale to i tak dobrze, bo mogliby strzelać ostrymi nabojami jak czekiści :P
            • studioturos A CO Z CIMOSZEWICZEM - BMC, AKCJE? 04.09.05, 00:14
              vitek25 napisał:

> znów to samo, udajemy-że-nie-łapiemy....zapewne wiekszosć Twoich współbraci w
              > wierze w pana Tuska na serio niezbyt jest lotna, ale po Tobie Tomciu
              > spodziewałem sie więcej niż zapodałes w tym - jakże merytorycznym! ;P -
              poście.
              > ..
              >
              > ps. Tomciu zaliczajac mnie do "obozu PZPR" zapomniałes o PPR, SDKPiL i
              ufoidach
              > ,
              > na przyszłosc pamietaj ;P
          • milton.friedman Re: DELIRIUM W MCDONALDZIE 03.09.05, 22:00
            tomekjeden napisał:

> Tutaj już mocno przesadzasz. O jakiego McDonalda Tobie chodzi? Co ma Pan Tusk
            > wspólnego z Panem Jacksonem? Czy w obozie PZPR-u nie ma nikogo kto potrafi na
            > tym forum prowadzić dyskusję w sposób cywilizowany?

A kiedy i gdzie mogli nauczyć sie dyskutować w sposób cywilizowany?
            Jak ktoś się z nimi nie zgadzał, to w najlepszym razie dostawał pałą po plecach.
            Ci, którzy nie zgadzali się bardziej byli pośmiertnie rehabilitowani za
            niesłuszne wyroki :P

Jak za bardzo będziemy podskakiwać, to i tak moga trafic do nas po IP.
            Przypadek p. Jaruckiej wskazuje, że za bardzo nie można podskakiwać :P

• tomekjeden Re: DELIRIUM W MCDONALDZIE 03.09.05, 23:03
              milton.friedman napisał:

> tomekjeden napisał:
              >
              > > Tutaj już mocno przesadzasz. O jakiego McDonalda Tobie chodzi? Co ma Pan
              > Tusk
              > > wspólnego z Panem Jacksonem? Czy w obozie PZPR-u nie ma nikogo kto potraf
              > i na
              > > tym forum prowadzić dyskusję w sposób cywilizowany?
              >
              > A kiedy i gdzie mogli nauczyć sie dyskutować w sposób cywilizowany?
              > Jak ktoś się z nimi nie zgadzał, to w najlepszym razie dostawał pałą po plecach
              > .
              > Ci, którzy nie zgadzali się bardziej byli pośmiertnie rehabilitowani za
              > niesłuszne wyroki :P
              >
              > Jak za bardzo będziemy podskakiwać, to i tak moga trafic do nas po IP.
              > Przypadek p. Jaruckiej wskazuje, że za bardzo nie można podskakiwać :P
              >

xxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ja mogę o wszystkie dane podać, nie tylko IP. Tylko po co? Od października
              będzie w kraju nowa władza, szanująca europejski porządek demokratyczny.
        • studioturos A CO Z CIMOSZEWICZEM - BMC, AKCJE? 04.09.05, 00:13
          vitek25 napisał:

> czy sztabowcom McDonalda podaje sie hamburgery nasączone wódą, że takie posty
          > płodzą?.. ;P
          > pan Tusk jest "wiecznie mlody" jak Michael Jackson - osobliwe obyczaje i
          nałogi
          > tego drugiego znamy, a jakie ma ten pierwszy?.. ;P
      • amrra Re: komusze odwracanie kota ogonem 03.09.05, 19:51
        smok5 napisał:
        > Co mnie obchodzi Jarucka. Ona nie kandyduje na prezydenta.

i tu masz 100%. kandyduje p.Tusk, Cimoszewicz i Kaczyński
        kandyduje p Miodowcz i Tusk na posła
        i jest istotne co oni robią, dokładniej co zrobili
        • tomekjeden Re: komusze odwracanie kota ogonem 03.09.05, 20:18
          amrra napisała:

> smok5 napisał:
          > > Co mnie obchodzi Jarucka. Ona nie kandyduje na prezydenta.
          >
          > i tu masz 100%. kandyduje p.Tusk, Cimoszewicz i Kaczyński
          > kandyduje p Miodowcz i Tusk na posła
          > i jest istotne co oni robią, dokładniej co zrobili

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Słuszna uwaga.
        • studioturos Re: komusze odwracanie kota ogonem 04.09.05, 00:17
          amrra napisała:

> smok5 napisał:
          > > Co mnie obchodzi Jarucka. Ona nie kandyduje na prezydenta.
          >
          > i tu masz 100%. kandyduje p.Tusk, Cimoszewicz i Kaczyński
          > kandyduje p Miodowcz i Tusk na posła
          > i jest istotne co oni robią, dokładniej co zrobili
          Brochwicz;
    • jakarta Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 18:12
      A to dopiero ładna sitwa: Miodowicz , Wassermann, Giertych, Maciar a do tego
      Brochwicz!
      Obywatele doczekacie się już niedługo rządów tych typków! Odczujecie je na
      własnej dupie!
      • studioturos Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 04.09.05, 00:26
        jakarta napisał:

> A to dopiero ładna sitwa: Miodowicz , Wassermann, Giertych, Maciar a do tego
        > Brochwicz!
        > Obywatele doczekacie się już niedługo rządów tych typków! Odczujecie je na
        > własnej dupie!
        Typki w rodzaju Peczaka ci bardziej pasowaly?
        Gratulacje!
        Zal wam dupe sciska to sie o nia martwisz, stad te skojarzenia?
    • rsrh Przyprowadził??? Brochwicz tego nie mówi!!!! 03.09.05, 18:17
      • adam.2x Re: Przyprowadził??? Brochwicz to powiedzial !!! 03.09.05, 18:29
        Przed kamerami TVN24. Stwierdzil ze skierowal Jarucka do Miodowicza. Czy
        prowadzil ja za reke, o tym rzeczywiscie nie mowil
        • niezapowiedziany Re: Przyprowadził??? Brochwicz to powiedzial !!! 03.09.05, 19:55
          ale to ONA przyszla do niego, a nie jak twierdzi Nalecz to PO wyszukiwala kogos zeby skompromitowac Cimoszewicza (do czego Jarucka nie byla potrzebna) i akurat ja wyszukalo.
        • studioturos Re: Przyprowadził??? Brochwicz to powiedzial !!! 04.09.05, 00:22
          adam.2x napisał:

> Przed kamerami TVN24. Stwierdzil ze skierowal Jarucka do Miodowicza. Czy
          > prowadzil ja za reke, o tym rzeczywiscie nie mowil

Skierowal zapewne reka mowiac : idz prosto i na lewo!
    • jancior Specjalisci od manipulacji w GW ciagle w formie 03.09.05, 19:11
      "Jarucka przyprowadzil byly ...." a nie wazniejsze jest to ze jest on OBECNYM
      doradca OBECNEGO szefa ABW ?
      • uu1 Re: Czy doradcą PO? 03.09.05, 19:16
        • studioturos Re: Czy doradcą PO? 04.09.05, 00:08
          O cholera znowu Kursk!
          Brochwicz:
      • doktorhabilitowany.1 Re: Specjalisci od manipulacji w GW ciagle w form 03.09.05, 19:16
        Nie nie:)) O Barcikowskim nie wolno wspominac, bo jego nazwisko jest scisle
        tajne, a tajemnica sa rowniez objeci jego doradcy! Bo co by bylo, gdyby nagle
        sie okazalo ilu ma doradcow. Wogole zaden Barcikowski nie istnieje, jest to
        tylko kryptonim ciala kolektywnego, ktore zarzadza ABW. Maja takiego aktora z
        broda, ktory udaje rzekomego Barcikowskiego, ale jak mu zadasz pytanie, to on
        nic nie wie:))
        • chateau Re: Specjalisci od manipulacji w GW ciagle w form 03.09.05, 19:39
          A wiesz, że masz rację. To pewnie taki gruppenfuhrer Wolf tylko,
          że dobry bo z NRD ;)
        • studioturos A CO Z CIMOSZEWICZEM - BMC, AKCJE? 03.09.05, 23:59
          doktorhabilitowany.1 napisał:

> Nie nie:)) O Barcikowskim nie wolno wspominac, bo jego nazwisko jest scisle
          > tajne, a tajemnica sa rowniez objeci jego doradcy! Bo co by bylo, gdyby nagle
          > sie okazalo ilu ma doradcow. Wogole zaden Barcikowski nie istnieje, jest to
          > tylko kryptonim ciala kolektywnego, ktore zarzadza ABW. Maja takiego aktora z
          > broda, ktory udaje rzekomego Barcikowskiego, ale jak mu zadasz pytanie, to on
          > nic nie wie:))
      • mysz_polna5 Re: Specjalisci od manipulacji w GW ciagle w form 03.09.05, 19:24
        jancior napisał:

> "Jarucka przyprowadzil byly ...." a nie wazniejsze jest to ze jest on OBECNYM
        > doradca OBECNEGO szefa ABW ?

I na tym polega dezinformacja.
        A milosnicy postkomuchow i levi popaprancy, oslepli na oba oczeta, i tylko
        jazgot slychac :))))))))))))
        • uu1 Re: Myszko_polna - sine ira et studio. 03.09.05, 19:28
          • mysz_polna5 Re: Myszko_polna - sine ira et studio. 03.09.05, 19:42

Staram sie wypowiadac "sine ira et studio", choc wiem, ze nie zawsze mi to
            wychodzi.
          • doktorhabilitowany.1 Re: Myszko_polna - sine ira et studio. 03.09.05, 19:45
            Skad Ty czerpiesz te czcigodne cytaty? Z pamieci, czy z 'przyslow w pieciu
            jezykach', czy z rekawa?
            • mysz_polna5 Re: Myszko_polna - sine ira et studio. 03.09.05, 19:46

> Skad Ty czerpiesz te czcigodne cytaty? Z pamieci, czy z 'przyslow w pieciu
              > jezykach', czy z rekawa?

zapytaj uu1 !

• uchachany **** DIAGNOZKA **** 03.09.05, 20:06
                Wespół-wzespół w kolektiwie,
                na forumnie i na niwie
                będziem gonić bolszewika
                (choć o prowokacji kwika),

bowiem naszość będzie górą,
                choćby i Miodowicz ciurą,
                choćby nawet Brochwicz prowok
                w tym przypadku podrwił głową -

pora ruszać odkomuszać
                w myśl Ojdyra Tadeusza!
                Niechby nawet z bolszewicka;
                nic nie martwi to prawiczka,

bo wszak cel uświęca środki:
                więc - prowoki i prowoczki -
                śmiało zasiąść do roberka!
                Szansa wpadki jest niewielka,

a jeżeli nawet jakaś -
                to głupota wam rodaka
                każdy wszak wybaczy obciach:
                byle zad komuszy chłostać!

A PO-PiSy po wyborach
                swym prowokom dadzą frukta:
                czeka posad pulka spora,
                w różnych spółkach, na placówkach...

Przecie TKM-u zuchy
                za momencik dorwą żłobów :-))!
                Hej, kto Polak - NA KOMUCHY!
                AWS jest górą znowu!

Bowiem polski chochoł znany
                rej nam wywiódł w takich tańcach:
                prawak - zbolszewizowany;
                lewak - liberało-kanciarz!
                • golota20 Re: **** DIAGNOZKA **** 03.09.05, 21:47
                  uchachany napisał:

> Wespół-wzespół w kolektiwie,
                  > na forumnie i na niwie
                  > będziem gonić bolszewika
                  > (choć o prowokacji kwika),
                  >
                  > bowiem naszość będzie górą,
                  > choćby i Miodowicz ciurą,
                  > choćby nawet Brochwicz prowok
                  > w tym przypadku podrwił głową -
                  >
                  > pora ruszać odkomuszać
                  > w myśl Ojdyra Tadeusza!
                  > Niechby nawet z bolszewicka;
                  > nic nie martwi to prawiczka,
                  >
                  > bo wszak cel uświęca środki:
                  > więc - prowoki i prowoczki -
                  > śmiało zasiąść do roberka!
                  > Szansa wpadki jest niewielka,
                  >
                  > a jeżeli nawet jakaś -
                  > to głupota wam rodaka
                  > każdy wszak wybaczy obciach:
                  > byle zad komuszy chłostać!
                  >
                  > A PO-PiSy po wyborach
                  > swym prowokom dadzą frukta:
                  > czeka posad pulka spora,
                  > w różnych spółkach, na placówkach...
                  >
                  > Przecie TKM-u zuchy
                  > za momencik dorwą żłobów :-))!
                  > Hej, kto Polak - NA KOMUCHY!
                  > AWS jest górą znowu!
                  >
                  > Bowiem polski chochoł znany
                  > rej nam wywiódł w takich tańcach:
                  > prawak - zbolszewizowany;
                  > lewak - liberało-kancia

ladnie
                  pieknie
                  masz talent
                  napisz jeszcze moze byc mniejsze itd...
                • studioturos A CO Z CIMOSZEWICZEM - BMC, AKCJE? 03.09.05, 23:57
                  uchachany napisał:

> Wespół-wzespół w kolektiwie,
                  > na forumnie i na niwie
                  > będziem gonić bolszewika
                  > (choć o prowokacji kwika),
                  >
                  > bowiem naszość będzie górą,
                  > choćby i Miodowicz ciurą,
                  > choćby nawet Brochwicz prowok
                  > w tym przypadku podrwił głową -
                  >
                  > pora ruszać odkomuszać
                  > w myśl Ojdyra Tadeusza!
                  > Niechby nawet z bolszewicka;
                  > nic nie martwi to prawiczka,
                  >
                  > bo wszak cel uświęca środki:
                  > więc - prowoki i prowoczki -
                  > śmiało zasiąść do roberka!
                  > Szansa wpadki jest niewielka,
                  >
                  > a jeżeli nawet jakaś -
                  > to głupota wam rodaka
                  > każdy wszak wybaczy obciach:
                  > byle zad komuszy chłostać!
                  >
                  > A PO-PiSy po wyborach
                  > swym prowokom dadzą frukta:
                  > czeka posad pulka spora,
                  > w różnych spółkach, na placówkach...
                  >
                  > Przecie TKM-u zuchy
                  > za momencik dorwą żłobów :-))!
                  > Hej, kto Polak - NA KOMUCHY!
                  > AWS jest górą znowu!
                  >
                  > Bowiem polski chochoł znany
                  > rej nam wywiódł w takich tańcach:
                  > prawak - zbolszewizowany;
                  > lewak - liberało-kanciarz!
                  • uchachany A to do tej pory nie zauważyłeś, że to forum jest 04.09.05, 02:31
                    o Brochwiczu i jego roli w sprawie Jaruckiej? Dziwne - taki inteligentny
                    człowiek mimo długiego pobytu na forum jeszcze nie skojarzył, co jest jego
                    tematem?
                    Nieźle byłoby też zapewne poruszyć problem bijania Murzynów przez określone
                    siły z wiadomych kręgów, hę...?
            • studioturos Re: Myszko_polna - sine ira et studio. 03.09.05, 23:56

> Skad Ty czerpiesz te czcigodne cytaty? Z pamieci, czy z 'przyslow w pieciu
              > jezykach', czy z rekawa?
              >
              Ty tego nie rozpowszechniaj, jutro co drugi klon bedzie to pisal...
          • studioturos Re: Myszko_polna - sine ira et studio. 03.09.05, 23:54
            Odezwales, zapiszczales czy sie zesikales?
        • doktorhabilitowany.1 Re: Specjalisci od manipulacji w GW ciagle w form 03.09.05, 19:41
          mysz_polna5 napisała:
          > I na tym polega dezinformacja.
          > A milosnicy postkomuchow i levi popaprancy, oslepli na oba oczeta, i tylko
          > jazgot slychac :))))))))))))
          Najwazniejsze jest, ze jako potencjalny wyborca PO domagam sie od Miodowicza
          coby wyksztusil, ze dal dupy. Okolicznosc, ze pan 'doradca' trzyma wiele srok
          za ogon i nie wiadomo, ktora bardziej to inna sprawa. Ciekawe, czy doradca doi
          z budzetu tyle co Jarucka - ok. 7000PLN, czy jeszcze wiecej. Kogo oni tam k..wa
          zatrudniaja?
          • studioturos Re: Specjalisci od manipulacji w GW ciagle w form 03.09.05, 23:58

> mysz_polna5 napisała:
            > > I na tym polega dezinformacja.
            > > A milosnicy postkomuchow i levi popaprancy, oslepli na oba oczeta, i tylk
            > o
            > > jazgot slychac :))))))))))))
            > Najwazniejsze jest, ze jako potencjalny wyborca PO domagam sie od Miodowicza
            > coby wyksztusil, ze dal dupy. Okolicznosc, ze pan 'doradca' trzyma wiele srok
            > za ogon i nie wiadomo, ktora bardziej to inna sprawa. Ciekawe, czy doradca
            doi
            > z budzetu tyle co Jarucka - ok. 7000PLN, czy jeszcze wiecej. Kogo oni tam
            k..wa
            >
            > zatrudniaja?
            Brochwicz;
      • studioturos A co mnie obchodzi Jarucka? 04.09.05, 00:12
        jancior napisał:

> "Jarucka przyprowadzil byly ...." a nie wazniejsze jest to ze jest on OBECNYM
        > doradca OBECNEGO szefa ABW ?
        Brochwicz:
        -------------------------------------------------------------------------
    • niezapowiedziany i znow tytul! ale do Brochwicza przyszla SAMA 03.09.05, 20:03
      z wlasnej inicjatywy Jarucka pojawila sie u Brochwicza. dlaczego Gazeta wybiera fragment calego ciagu????
      • milton.friedman Re: i znow tytul! ale do Brochwicza przyszla SAMA 03.09.05, 20:06
        niezapowiedziany napisał:

> z wlasnej inicjatywy Jarucka pojawila sie u Brochwicza. dlaczego Gazeta wybiera
        > fragment calego ciagu????

Ponieważ prowadzi kampanię na rzecz Cimoszewicza.
        To nie pierwsza i nie ostatnia manipulowana informacja, którą podaje.

• milton.friedman Oświadczenie Brochwicza 03.09.05, 20:10
      Jest mała szansa, że to ukaże się na pierwdzej stronie GW, zatem cytat za Onetem:

"Wojciech Brochwicz, b. wiceminister MSWiA powiedział PAP, że "ujawnienie prawdy
      nie jest prowokacją".
      Jak podała sobotnia prasa Brochwicz, były oficer UOP i wiceminister MSWiA,
      obecnie związany z Platformą Obywatelską, przyznał, że 9 sierpnia Anna Jarucka
      przyszła do jego kancelarii i poprosiła o kontakt z komisją śledczą ds. PKN
      Orlen w sprawie oświadczenia majątkowego Cimoszewicza. Brochwicz skierował ją do
      Konstantego Miodowicza.

Tomasz Nałęcz uznał to za prowokację mającą na celu zdyskredytowanie
      Włodzimierza Cimoszewicza, na czym korzysta Donald Tusk, kontrkandydat do fotela
      prezydenckiego.

Brochowicz uważa, że słowo "prowokacja", użyte na określenie jego działań, jest
      nadużyciem. "Czy przyczynienie się do ujawnienia prawdy może być uznane za
      prowokację? Przecież kontaktując Annę Jarucką z członkami komisji orlenowskiej
      przyczyniłem się do wyjścia na światło dzienne pewnych nieścisłości czy też
      nieprawdziwych twierdzeń marszałka Cimoszewicza" - powiedział Brochwicz.

Zdaniem Brochwicza, posądzenia go o spiskowanie przeciwko Cimoszewiczowi
      wynikają z tego, że jeśli "trudno się wytłumaczyć z faktów, to szuka się
      jakiegoś wybiegu, żeby odwrócić uwagę opinii publicznej". "Był taki piękny
      kandydat; śliczny, nieskazitelny, ponadpartyjny kandydat i okazało się, że
      ukrywa przed opinią publiczną, wymiarem sprawiedliwości, organami skarbowymi
      różne rzeczy".

Jak dodał, "budowanie teorii o spisku ludzi Platformy Obywatelskiej, żeby
      odwrócić uwagę od przekrętów SLD-owskiego kandydata na prezydenta jest
      nieetyczne i nie przystoi szanującym się politykom".

Brochowicz zaznaczył, że nie uważa się za osobę wpływową w PO; że nie jest
      człowiekiem bardzo bliskim jej liderowi, Donaldowi Tuskowi; oraz że Tuska w
      ogóle nie zna osobiście. "Nie znam osobiście żadnego z obecnych kandydatów na
      prezydenta" - powiedział.

Jak powiedział, do PO "zapisał się niedawno, w tym roku". "PO czasami zwraca się
      do mnie o porady prawne, to wszystko" - zaznaczył.

Zapewnił też, że nie jest doradcą żadnego z polityków Platformy Obywatelskiej.
      "Jestem natomiast w Radzie Programowej PO. Ostatnio przygotowywałem dla tej
      partii dokumenty programowe przeszło rok temu, od tamtej pory nic dla PO nie
      robiłem" - powiedział."
      wiadomosci.onet.pl/1158529,11,item.html
      • uu1 Re: To jest w pełni wiarygodne? 03.09.05, 20:17
        • milton.friedman Re: To jest w pełni wiarygodne? 03.09.05, 20:40
          Onet zredagował informacje podaną w PAP (PAP, MFi /19:50).

A co jest wiarygodne to już nikt nie wie, skoro Prokuratura nie dopatruje się
          przewinienia Cimoszewicza, choć ma dowody wydrukowane czarno na białym.
          • uu1 Re: Wydrukowane i podane na tacy! 03.09.05, 20:51
            • studioturos Re: Wydrukowane i podane na tacy! 03.09.05, 23:49
        • studioturos Re: To jest w pełni wiarygodne? 03.09.05, 23:48
      • zygmunt55 A tej bumagi z ksero nie widział? 03.09.05, 20:30
        I taki inteligentny, taki dobry podobno urzędnik i do tego pułkownik nie
        dostrzegł tego, o co posądza ją teraz prokuratura? No niechże nie
        fanzoli. "Użyli" tej dość dziwnej pani, a teraz się wycofują, jak cel swój
        osiągnęli.
        A pretendent Tusk już teraz na tym z pewnością nie zyska.
        • studioturos Re: A tej bumagi z ksero nie widział? 03.09.05, 23:50
          zygmunt55 napisał:

> I taki inteligentny, taki dobry podobno urzędnik i do tego pułkownik nie
          > dostrzegł tego, o co posądza ją teraz prokuratura? No niechże nie
          > fanzoli. "Użyli" tej dość dziwnej pani, a teraz się wycofują, jak cel swój
          > osiągnęli.
          > A pretendent Tusk już teraz na tym z pewnością nie zyska.
          Brochwicz:
    • xx444 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 20:21
      Jakie to niskie.Podkładają sobie wzajemnie"świnie"byleby dostać się do wyższego
      koryta.Nie trzymam za W.C.ale za P.O. też nie będę głosować bo to są ludzie
      przefarbowani.
      • czuk1 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 20:53
        xx444 masz rację. Nie można wierzyć takim kandydatom. Kampania prawicy jest w
        stylu stosowanym w PRL : oczernić, wyeliminować.
        m
        • studioturos Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 23:44
          czuk1 napisał:

> xx444 masz rację. Nie można wierzyć takim kandydatom. Kampania prawicy jest w
          > stylu stosowanym w PRL : oczernić, wyeliminować.
          > m
          Na razie to Nalecz oczernia! Zapewne nie zauwazyles, ze wszedzie go pelno z tym
          prostym tekstem "wszystkiemu winny jest Tusk i jego ludzie"... Dales sie
          nabrac? Wspolczuje! Ale teraz juz zacznij myslec, choc troche...
      • studioturos Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 03.09.05, 23:42
        xx444 napisała:

> Jakie to niskie.Podkładają sobie wzajemnie"świnie"byleby dostać się do
        wyższego
        >
        > koryta.Nie trzymam za W.C.ale za P.O. też nie będę głosować bo to są ludzie
        > przefarbowani.
        stara śpiewka: "nie ma na kogo glosowac"?
        Ale wlasciwie dlaczego? Dlaczego nie masz na kogo glosowac?. Zrob tak, zeby
        bylo, zaloz partie, wygrajcie wybory i zacznijcie rzadzic..., bedzie
        smiesznie... :)
    • jola69 Re: Histeria opanowala cala prawice, bo wyszla na 03.09.05, 20:47
      jaw ich prowokacja,ich obrzydliwe klamstwa oczerniajace uczciwego czlowieka.
      WSCIEKAJCIE SIE DALEJ, A BEDZIECIE ZDROWSI.
      HA, HA,HA.
      • alfredkujot Re: Histeria opanowala cala prawice, bo wyszla na 03.09.05, 20:56
        jola69 napisał:

> jaw ich prowokacja,ich obrzydliwe klamstwa oczerniajace uczciwego czlowieka.
        > WSCIEKAJCIE SIE DALEJ, A BEDZIECIE ZDROWSI.
        > HA, HA,HA.

No dobrze ale ja to chce wiedziec gdzie te przelewy -kasa na ten zakup akcji
        no i przelew na konto corki w USA .Jakos tak nie wiadomo dlaczego
        Jarucka

mialaby byc interesujaca. I w pewnym sensie jest.
        Jak to sie robi zeby zamydlic oczy i odwrocic uwage od punktu wyjsciowego

Skad mial kase cimoszewicz i czy w ogole akcje kupil czy "dostal"
        w ramach dzielenia sie lupami inaczej rozkradania.
        Co z wiezowcem ktory zakupilo MSZ i przeplacio , kto wydal pozwolen
        ie , kto byl

inwestorem-mi? W jaki sposob Urban wszedl w posiadenie twardych dyskow z
        MSZ ?
        np .
        Bo po programie "prosto w oczy" z Olejnik wiem juz ze wg cimoszewic
        za
        dzwonienie w sprawie nie zwolnienia pracownika do instytucji ktora mu nie
        podlegala bezposrednio nie jest protekcja, nie jest wykorzystywaniem stanowiska

ministra. Sld jest tak zdegenerowane jak polskie sadownictwo z prokuratura .
        Oni nawet nie zdaja sobie sprawy ze szkodliwosci swojego dzialania -moznaby
        sadzic.
        A wczorajsze " nie postawienie zarzutow " przez prokuratora kpina.

• golota20 Re: Histeria opanowala cala prawice, bo wyszla na 03.09.05, 21:58
          alfredkujot napisał:

> jola69 napisał:
          >
          > > jaw ich prowokacja,ich obrzydliwe klamstwa oczerniajace uczciwego czlowie
          > ka.
          > > WSCIEKAJCIE SIE DALEJ, A BEDZIECIE ZDROWSI.
          > > HA, HA,HA.
          >
          > No dobrze ale ja to chce wiedziec gdzie te przelewy -kasa na ten zakup akcji
          > no i przelew na konto corki w USA .Jakos tak nie wiadomo dlaczego
          > Jarucka
          >
          > mialaby byc interesujaca. I w pewnym sensie jest.
          > Jak to sie robi zeby zamydlic oczy i odwrocic uwage od punktu wyjsciowego
          >
          > Skad mial kase cimoszewicz i czy w ogole akcje kupil czy "dostal"
          > w ramach dzielenia sie lupami inaczej rozkradania.
          > Co z wiezowcem ktory zakupilo MSZ i przeplacio , kto wydal pozwolen
          > ie , kto byl
          >
          > inwestorem-mi? W jaki sposob Urban wszedl w posiadenie twardych dyskow z
          > MSZ ?
          > np .
          > Bo po programie "prosto w oczy" z Olejnik wiem juz ze wg cimoszewic
          > za
          > dzwonienie w sprawie nie zwolnienia pracownika do instytucji ktora mu nie
          > podlegala bezposrednio nie jest protekcja, nie jest wykorzystywaniem stanowisk
          > a
          >
          > ministra. Sld jest tak zdegenerowane jak polskie sadownictwo z prokuratura .
          > Oni nawet nie zdaja sobie sprawy ze szkodliwosci swojego dzialania -moznaby
          > sadzic.
          > A wczorajsze " nie postawienie zarzutow " przez prokuratora kpina.
          >

Bravo alfredzik
          ale jakos tobie nie idzie dzis..
          Tuska kopia a ty dalej podgrzewasz cimoszke
          on jest stara zupa teraz mamy nowa ugotowana trzeba sprobowsc jak smakuje
          ZUPA tusk sprobuj
          moze tobie posmakuje...
          Cimoszewicz stary przeboj
          wrzesien mamy nowy hit PLATFORMA wiertnicza tonie Ratuj alfredzik
          ratuj..
          platforma a na niej dowodca Donaldzik z ze sluzbami i kostkiem..
          Ratuj Alfredzik ty UMIESZ nadawac masz talent
          Ratuj Tuska .....
          • milton.friedman Re: Histeria opanowala cala prawice, bo wyszla na 03.09.05, 22:09
            golota20 napisał:

> (...) Cimoszewicz stary przeboj
            > wrzesien mamy nowy hit PLATFORMA wiertnicza tonie Ratuj alfredzik
            > ratuj..
            > platforma a na niej dowodca Donaldzik z ze sluzbami i kostkiem..
            > Ratuj Alfredzik ty UMIESZ nadawac masz talent
            > Ratuj Tuska .....

Ale Tuska nie trzaba ratować, sam dobrze się trzyma.
            I nawet próby Nałęcza utytłania go w brudach Cimoszewicza nie pomogą :P
      • milton.friedman Re: Histeria opanowala cala prawice, bo wyszla na 03.09.05, 21:41
        jola69 napisał:

> HA, HA,HA.

Jolu69, niestety Cimoszewicz nie jest uczciwy :(
        Poczytaj zeznania i korespondencję ze Stafaniukiem:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28556051&a=28560149
      • studioturos Re: Histeria opanowala cala prawice, bo wyszla na 03.09.05, 23:37
        jola69 napisał:

to niech uczciwy czlowiek powie skad wzial 5mln na akcje (90% redukcja!) i czy
        na pewno od córki, czego potwierdzenia jakby nie widac...
        Jako nie zauwazyklem, bym sie wsciekl, ani toczyl piane, natomiast widze ze
        plucie coraz gorzej wychodzi adwersarzom (trudne slowo - zajrzyj do slowniczka)
        > HA, HA,HA.
        Ihihihihi
    • xvart nie będzie żadnego zażalenia 03.09.05, 21:03
      przykro mi to pisać, ale posłowie komisji śledczej nie złożą żadengo zażalenia.
      Zgodnie z prawem, króre posłowie sami uchwalili nie przysługuje im prawo do
      złożenia zażalenia. Zgodnie z kodeksem postępowania karnego prawo do
      zaskarżenia decyzji o umorzeniu postępowania lub odmowie jego wszczęcia
      przysługuje jedynie pokrzywdzonemu w sprawie. Komisja śledcza nie posiada
      statusu pokrzywdzonego w sprawie więc nie może złożyć zażalenia. Jeżeli
      zażalenie zostanie złożone to prokurator będzie miał obowiązek odmówić jego
      przyjęcia a jeżeli pomimo wszystko je przyjmie to sąd pozostawi takie zażalenie
      bez rozpoznania.
      Jest głuie prawo, niemniej jednak obowiązuje i panowie posłowie staną oko w oko
      z tym z czym na codzień boryka się tysiące obywateli... Może to i dobrze?
      • studioturos Re: nie będzie żadnego zażalenia 03.09.05, 23:28
        Można złożyć drugi wniosek, inaczej argumentując...
    • jola69 Re: ZAPOMNIELI ???? 03.09.05, 21:22
      Donald Tusk oswiadczenie z 04/2003/ wpisal zanizona wartosc nieruchomosci
      zamiast 200.000 i 100.000 tys. podal 20.000 i 10.000 zl.
      Kaczynski 08/2003/ oswiadczenie majatkowe podal 6034.98zl. a tymczasem
      kwota jego zarobkow wyniosla 146.829.93zl.
      Diety poselskie pominal.[ tlumaczyl ze sie pomylil]
      Tym panom chyba wolno sie pomylic.
      pozdrawiam.
      • milton.friedman Re: ZAPOMNIELI ???? 03.09.05, 21:51
        jola69 napisał:

> Donald Tusk oswiadczenie z 04/2003/ wpisal zanizona wartosc nieruchomosci
        > zamiast 200.000 i 100.000 tys. podal 20.000 i 10.000 zl.
        > Kaczynski 08/2003/ oswiadczenie majatkowe podal 6034.98zl. a tymczasem
        > kwota jego zarobkow wyniosla 146.829.93zl.
        > Diety poselskie pominal.[ tlumaczyl ze sie pomylil]
        > Tym panom chyba wolno sie pomylic.
        > pozdrawiam.

O tym, że panowie rzeczywiście sie pomylili świadczy fakt, że po upomnieniu
        przez Komisję Etyki natychmiast poprawili błąd natomiast doktor praw "szedł w
        zaparte" do końca.

I gdyby nie Komisja Orlenowska sprawa nigdy nue ujrzałaby światła dziennego.
        • golota20 Re: ZAPOMNIELI ???? 03.09.05, 22:33
          milton.friedman napisał:

> jola69 napisał:
          >
          > > Donald Tusk oswiadczenie z 04/2003/ wpisal zanizona wartosc nieruchomosc
          > i
          > > zamiast 200.000 i 100.000 tys. podal 20.000 i 10.000 zl.
          > > Kaczynski 08/2003/ oswiadczenie majatkowe podal 6034.98zl. a tymczasem
          > > kwota jego zarobkow wyniosla 146.829.93zl.
          > > Diety poselskie pominal.[ tlumaczyl ze sie pomylil]
          > > Tym panom chyba wolno sie pomylic.
          > > pozdrawiam.
          >
          > O tym, że panowie rzeczywiście sie pomylili świadczy fakt, że po upomnieniu
          > przez Komisję Etyki natychmiast poprawili błąd natomiast doktor praw "szedł w
          > zaparte" do końca.
          >
          > I gdyby nie Komisja Orlenowska sprawa nigdy nue ujrzałaby światła dziennego.

Tak z tego wnioskuje
          Komisja kojarzy misie z sadami kapturowymi...
          Tak bedzie osadzona przez Historie.....
          Gdyby nie komisja to pewno swiat by sie zawalil...
          • studioturos Re: ZAPOMNIELI ???? 03.09.05, 23:33
            golota20 napisał:

> Tak z tego wnioskuje
            Wnioski pozostaw madrzejszy od siebie
            > Komisja kojarzy misie z sadami kapturowymi...
            A znasz jakies? Jakas analogia (trudne slowo, wiem)
            > Tak bedzie osadzona przez Historie.....
            Osadzony bedzie Cimoszewicz. W ciezkim wiezieniu w Goldapi
            > Gdyby nie komisja to pewno swiat by sie zawalil...
            Nie dowiedzielibysmy sie paru ciekawych rzeczy, to prawda...
      • studioturos Re: POPRAWILI!!!!!!!!!!!!1 03.09.05, 23:29
        jola69 napisał:

> Donald Tusk oswiadczenie z 04/2003/ wpisal zanizona wartosc nieruchomosci
        > zamiast 200.000 i 100.000 tys. podal 20.000 i 10.000 zl.
        > Kaczynski 08/2003/ oswiadczenie majatkowe podal 6034.98zl. a tymczasem
        > kwota jego zarobkow wyniosla 146.829.93zl.
        > Diety poselskie pominal.[ tlumaczyl ze sie pomylil]
        > Tym panom chyba wolno sie pomylic.
        > pozdrawiam.
    • jola69 Re: ZAPOMNIELI ???? do milton.fredman 03.09.05, 22:17
      Ci panowie ZLAPANI na goracym uczynku,
      nie mieli wyboru, musieli sie przyznac.
      Pan Tusk POMYLIL sie o kilka drobnych zer!
      A p. Kaczynski o 141.794.95 zl. [ drobiazg]
      p. Cimoszewiczowi NIE WOLNO SIE MYLIC,
      bo wrzask na caly kraj.
      OBLUDNICY.
      • studioturos Re: ZAPOMNIELI ???? do milton.fredman 03.09.05, 23:34
        jola69 napisał:

> Ci panowie ZLAPANI na goracym uczynku,
        > nie mieli wyboru, musieli sie przyznac.
        > Pan Tusk POMYLIL sie o kilka drobnych zer!
        > A p. Kaczynski o 141.794.95 zl. [ drobiazg]
        > p. Cimoszewiczowi NIE WOLNO SIE MYLIC,
        > bo wrzask na caly kraj.
        > OBLUDNICY.
        Kretyni i kobiety glosu nie maja!
      • milton.friedman do joli69: historia akcji i kłamstw p.Cimoszewicza 03.09.05, 23:51
        Jola69 Ty naprawdę nie chcesz zrozumieć.
        Każdemu może zdarzyć się pomyłka. I jeśli nie jest świadoma, składający
        oświadczenie poprawia się.

Od tego są posłowie pracujący w Komisji Etyki, aby wychwytywać takie błędy.

Przypadek posła Cimoszewicza to jednak coś zupełnie innego.
        On nie skorzystał z okazji, aby poprawić swoje "niedopatrzenie".

Pokażę Ci jak dziecku:

Oświadczenie posła Cimoszewicza złożone 24.04.2002 r. za 2001 r. (stan na
        31.12.2001 r.):
        tinyurl.com/7r4mu
        W pozycji 'środki pieniężne zgromadzone w walucie obcej' wpisano: "KILKASET"
        W pozycji 'papiery wartościowe' wpisano "AKCJE SPÓŁKI AGORA O WARTOŚCI
        KILKUNASTU TYSIĘCY ZŁOTYCH"

Ponieważ było to sformułowanie nieprecyzyjne p. Stefaniuk poprosił o sprecyzowanie:

Warszawa, 6 listopada 2002 r.
        Pan Poseł Włodzimierz Cimoszewicz

Komisja Etyki Poselskiej informuje uprzejmie, że na podstawie art. 35 ust. 6
        ustawy o wykonywaniu mandatu posła i senatora dokonała analizy oświadczeń
        majątkowych posłów porównując ich treść z dołączoną kopią rocznego zeznania
        podatkowego.
        W trakcie analizy Komisja stwierdziła uchybienia w złożonych przez Pana
        oświadczeniach majątkowych. W związku z tym na podstawie art. 8 ust. 3
        regulaminu Komisji Etyki Poselskiej Komisja zwraca się z prośbą o uzupełnienie
        brakujących danych dotyczących: - w pkt I - kwoty środków pieniężnych
        zgromadzonych w walucie obcej, wartości papierów wartościowych - w pkt II -
        wartości domu i gospodarstwa rolnego - w pkt V - czy posiada Pan akcje spółek
        prawa handlowego. Czy akcje PKN ORLEN zostały przez Pana sprzedane?

Ze względu na pilność sprawy prosimy o złożenie wyjaśnień do sekretariatu
        Komisji, pokój 338 - budynek K, do 13 listopada 2002 r.
        Przewodniczący Komisji Franciszek Jerzy Stefaniuk

Zamiast precyzyjnie odpowiedzieć i sprostować p. Cimoszewicz zbeształ Stefaniuka:

Warszawa, 8 listopada 2002
        Szanowny Pan Przewodniczący F. J. Stefaniuk

W odpowiedzi na Pańskie pismo z dnia 6 listopada w sprawie rzekomych uchybień w
        moim oświadczeniu majątkowym pozwalam sobie zwrócić uwagę Pana Przewodniczącego na:
        1. Niedopuszczalność użycia określenia "uchybienia" sugerującego
        nieprawidłowości w moim oświadczeniu;
        2. W pkt. I sformułowania: "kilkaset $" i "akcje wartości kilkunastu tysięcy zł"
        są jedyną sensowną formą odpowiedzi, ponieważ: a. dają wyobrażenie o wartości
        tych składników mojego majątku, b. wartość ta jest, zwłaszcza w przypadku akcji,
        zmienna, zależnie od giełdowego kursu dnia.
        3. W pkt. II opisałem zarówno swój dom w Warszawie jak i posiadane gospodarstwo
        rolne - w obu przypadkach chodzi o majątek posiadany przeze mnie od co najmniej
        kilkunastu lat. Nie jestem w stanie odpowiedzieć wprost na pytanie o ich
        wartość, ponieważ jest to możliwe do stwierdzenia: a. przez rzeczoznawcę,
        którego nie mam zamiaru powoływać, b. przy sprzedaży, której nie mam zamiaru
        dokonywać.
        4. Pytanie Pana Przewodniczącego dotyczące pkt. V jest po prostu niestosowane,
        ponieważ sam fakt jego postawienia w sytuacji, gdy w odpowiedniej rubryce
        formularza udzieliłem odpowiedzi, można zinterpretować jako próbę podważenia
        prawdziwości tej odpowiedzi. Akcje PKN Orlen sprzedałem, jak również to pytanie
        Pana Przewodniczącego traktuję jako wykraczające poza Pańskie kompetencje.

Z poważaniem W. Cimoszewicz
        Do wiadomości: Pan Marek Borowski Marszałek Sejmu RP

a później sprecyzował:

Warszawa, 27 listopada 2002 r.
        Szanowny Pan Przewodniczący F. J. Stefaniuk

W nawiązaniu do wcześniejszej korespondencji dotyczącej mojego oświadczenia
        majątkowego uprzejmie powiadamiam, że po zwróceniu się do mojego banku uzyskałem
        informacje pozwalające mi odpowiedzieć bardziej precyzyjnie na dwa pytania
        dotyczące moich oszczędności.
        Dnia 31 grudnia ubiegłego roku moje oszczędności dewizowe wynosiły 608 dolarów
        32 centy. Mam nadzieję, że tym razem poziom precyzji jest wystarczający.
        Natomiast byłem wtedy posiadaczem 700 szt. akcji spółki Agora, które wedle
        ówczesnego kursu notowań giełdowych miały wartość 35 tys. 980 zł. Ponieważ
        połowa tych akcji należy do mojego syna, mogę stwierdzić, że byłem właścicielem
        akcji o wartości 17 tys. 990 zł, a więc mieści się to precyzyjnie we
        wcześniejszym stwierdzeniu mówiącym o akcjach o wartości kilkunastu tysięcy zł.
        W przypadku wartości mojego domu w Warszawie i gospodarstwa rolnego, po raz
        kolejny zmuszony jestem stwierdzić, że nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi
        bardziej precyzyjnej. Nie znam wartości tych składników mojego majątku. Nie będę
        przeprowadzał w tej chwili ekspertyzy rzeczoznawców. Dla zaspokojenia oczekiwań
        Komisji nie posłużę się żadną wymyśloną dowolnie wielkością, ponieważ biorę
        odpowiedzialność za to oświadczenie.

Z poważaniem W. Cimoszewicz
        Do wiadomości: Pan Marek Borowski Marszałek Sejmu RP
        (źródło: wiadomosci.onet.pl/1147867,11,item.html)

sprawdzamy:

Notowania ciągłe - Akcje - 31.12.2001
        AGORA kurs zamknięcia 51.40 zł
        sprawdź (www.money.pl/gieldy/archiwum/sesje/ - wystarczy wpisać datę
        notowania)

700 szt. akcji Agora x 51,4 zł = 35 980 zł. Zgadza się! Pan Cimoszewicz podał
        stan posiadania akcji Agora na 31.12.2001.

W dniu 20 kwietnia 2002 r. kurs akcji Agory wynosił 63.40 zł (x 700szt. = 44380
        zł) a 24 kwietnia 2002 r. 62.20 zł (x 700szt. = 43540 zł).

Zatem nieprawdą jest, że dopiero w 2005 r. uświadomił sobie, że powinien podać
        swój stan posiadania na 31.12.2001 r. a nie w momencie składania óswiadczenia w
        kwietniu 2002 r., co zeznał pod przysięgą przed Komisją w dniu 30 lipca 2005 r.:

Pan Włodzimierz Cimoszewicz:
        Ja nie miałem tych akcji w kwietniu 2002, więc o tym nie napisałem. Jak
        powiedziałem, sprzedałem je 4 i 9 stycznia 2002. Ja mogę w tej chwili - po tym,
        jak już pan oczywiście publicznie się na ten temat wypowiedział, a ja sięgnąłem
        z powrotem do przepisów i uzmysłowiłem sobie to, że powinienem był podać stan
        majątkowy na 31 grudnia 2001 r. - potwierdzić, że popełniłem pomyłkę, podając
        stan majątkowy na kwiecień 2002 r. Nawiasem mówiąc, wdawałoby mi się to
        logiczne. Ale to nie jest istotne, co wydawałoby mi się logiczne. Przepisy prawa
        rzeczywiście wymagają podania tego stanu majątku na koniec roku budżetowego
        poprzedniego.
        (patrz: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,57080,2849765.html)

Wówczas, kiedy Stefaniuk prosił go o sprecyzowanie oświadczenia powinien
        wymienić również akcje Orlenu.
        Nie zrobił tego, choć bardzo precyzyjnie określił stan posiadania na 31.12.2001 r.

Zeznając przed Komisją stwierdził, że akcji nie wpisał ponieważ wypełniał
        oświadczenie wg stanu posiadania na kwiecień 2002 r. i dopiero w 2005 r.
        uświadomił sobie, że powinien wypełnić go wg stanu na 31.12.2005 r.

Dlaczego zatem w korespondencji (pomiędzy 6 a 27 listopada 2002 r.) ze
        Stefaniukiem, który prosi o sprecyzowania stanu posiadania wylicza stan gotówki
        i kurs akcji AGORY wg kursu na 31.12.2001 r. a nic nie wspomina o akcjach
        Orlenu, które wówczas również posiada?
        Napisał: "Akcje PKN Orlen sprzedałem, jak również to pytanie Pana
        Przewodniczącego traktuję jako wykraczające poza Pańskie kompetencje."

A to nie jest prawdą ponieważ 31.12.2001 r. akcje Orlenu posiadał.

Prościej wytłumaczyć nie potrafię.
        • milton.friedman Re: do joli69: historia akcji i kłamstw p.Cimosze 03.09.05, 23:58
          milton.friedman napisał:

> Zeznając przed Komisją stwierdził, że akcji nie wpisał ponieważ wypełniał
          > oświadczenie wg stanu posiadania na kwiecień 2002 r. i dopiero w 2005 r.
          > uświadomił sobie, że powinien wypełnić go wg stanu na 31.12.2005 r.

Powinno być "powinien wypełnić go wg stanu na 31.12.2001 r.". Literówka, ale
          istotna w tym gąszczu dat.
    • mika522 Ty przytępawy pułkowniku wywiadu 03.09.05, 23:43
      zdarta szmato i prowokatorze,smieciu ktorego MSW wyplulo
      • studioturos Re: Ty przytępawy pułkowniku wywiadu 03.09.05, 23:45
        mika522 napisała:

> zdarta szmato i prowokatorze,smieciu ktorego MSW wyplulo
        I tak dalej! Juz to znamy. Moze jakis argumencik? Skad na przyklad Cimoszewicz
        wytrasnal sobie TAKA asystentke?
    • jola69 Re: Do studioturos 03.09.05, 23:48
      Na twojej wsi to moze kobiety glosu nie maja.
      Lecz sie ty czlowieku!
      bez komentarza, bo nie masz zadnych argumentow
      by bronic oszolomow.
      Potrafisz tylko obrazac.
      • studioturos Re: Do studioturos 03.09.05, 23:51
        jola69 napisał:

> Na twojej wsi to moze kobiety glosu nie maja.
        > Lecz sie ty czlowieku!
        > bez komentarza, bo nie masz zadnych argumentow
        > by bronic oszolomow.
        > Potrafisz tylko obrazac.
        Pieprz sie, stara krowo!
        • zhk Re: Do studioturos 04.09.05, 00:08
          Tylko taki argument alegoprytczny zostaje by Ci odpowiedzieć
          2 inteligentów - wibierz sobie jakiego chcesz...
          • studioturos Re: Do studioturos 04.09.05, 00:10
            zhk napisał:
            lub zamazal:
            > Tylko taki argument alegoprytczny zostaje by Ci odpowiedzieć
            Brochwicz:
      • milton.friedman Re: Do studioturos 04.09.05, 00:02
        jola69 napisał:

> Na twojej wsi to moze kobiety glosu nie maja.
        > Lecz sie ty czlowieku!
        > bez komentarza, bo nie masz zadnych argumentow
        > by bronic oszolomow.
        > Potrafisz tylko obrazac.

Jolu69, to ustosunkuj się proszę z argumentami (cytatami, odsyłaczami) do mojego
        tekstu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28556051&a=28583523

Potrafisz to wytłumaczyć?
    • jola69 Re: studioturs zachowujesz sie bardzo 03.09.05, 23:58
      nieelegancko.
      Tak do kobiety odzywa sie tylko prostak,
      Nie jestem krowa ani stara.
      Nie denerwuj sie, bo dostaniesz wylewu,
      a na sluzbe zdrowia raczej liczyc nie mozna.
      • studioturos Ciekawostka! 04.09.05, 00:04
        jola69 napisał:
        a raczej napisała, jak sama twierdzi jest kobietą, juz GW nawet plec zmienia?
        > nieelegancko.
        Ty prostaczko byloby zapewne elegancko. A to twoj tytul na forum!
        > Tak do kobiety odzywa sie tylko prostak,
        I vice wiesz co
        > Nie jestem krowa ani stara.
        Pewnie, nie, to byla metafora (trudne SLOWO)
        > Nie denerwuj sie, bo dostaniesz wylewu,
        O, psycholozka i lekarz w jednym. SKAD pani wie ze ja sie denerwuje?
        > a na sluzbe zdrowia raczej liczyc nie mozna.
        Skoro jestes lekarzem, to najlepiej wiesz!
    • jola69 Re: do milton.fredman nie jestes w stanie mnie 04.09.05, 00:08
      przekonac, ze Cimoszewicz oszukal w oswiadczeniu.
      On sie tylko pomylil.
      Jego pomylka "to siusu majtki" w porownaniu, z oszustwami Tuska i
      Kaczynskiego.
      • studioturos A CO Z CIMOSZEWICZEM - BMC, AKCJE? 04.09.05, 00:10
        jola69 napisał:

> przekonac, ze Cimoszewicz oszukal w oswiadczeniu.
        > On sie tylko pomylil.
        > Jego pomylka "to siusu majtki" w porownaniu, z oszustwami Tuska i
        > Kaczynskiego.
      • milton.friedman Re: do milton.fredman nie jestes w stanie mnie 04.09.05, 00:15
        jola69 napisał:

> przekonac, ze Cimoszewicz oszukal w oswiadczeniu.
        > On sie tylko pomylil.
        > Jego pomylka "to siusu majtki" w porownaniu, z oszustwami Tuska i
        > Kaczynskiego.

Jola69 poddaję się i z przykrością stwierdzam, że nie warto z Tobą dyskutować.
        Szkoda czasu i energii. Nie przyjmujesz do świadomosci FAKTÓW.
        Podałem Ci suche dane, ogólnie dostępne. Wystarczy je zestawić i powiązać.

Żal mi Ciebie, jesteś fanatyczką, która nie używa mózgu w swoim działaniu.
        Tacy ludzie jak Ty byli zawsze wykorzystywani przez cwańszych przywódców.
        Wierz dalej w szlachetność i prawdomówność Cimoszewicza.

EOT - po naszemu "KONIEC TEMATU".
    • b.6.1966 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 04.09.05, 00:11
      jarucka, czy jakas inna gnida, zawsze weselej, nie???Nieistotne nazwiska,
      stanowiska, istota jest cel, nie??Jak mozna dowalic, czemu nie??Grzebanie sie w
      gownie , przyjemne jest.Afery,i zyje sie szybciej, nie??Zycze jaruckiej, zeby
      oswobodzila sie z gowna, jakie ja przygniata, bo czlowiek wolny , rozumuje
      szybciej.Po co stres??Nalezy pomyslec o potomstwie, i marzyc.Trzeba sie
      rozluznic.Jarucka,kobieto,zaplanuj macierzynstwo, nie niebyt personalny.
      Wydoroslej.Kompromitacja za szmal, ma takze granice. Nie wiedzialas?????
      • studioturos A CO Z CIMOSZEWICZEM - BMC, AKCJE? 04.09.05, 00:19
        b.6.1966 napisała:

> jarucka, czy jakas inna gnida, zawsze weselej, nie???Nieistotne nazwiska,
        > stanowiska, istota jest cel, nie??Jak mozna dowalic, czemu nie??Grzebanie sie
        w
        >
        > gownie , przyjemne jest.Afery,i zyje sie szybciej, nie??Zycze jaruckiej, zeby
        > oswobodzila sie z gowna, jakie ja przygniata, bo czlowiek wolny , rozumuje
        > szybciej.Po co stres??Nalezy pomyslec o potomstwie, i marzyc.Trzeba sie
        > rozluznic.Jarucka,kobieto,zaplanuj macierzynstwo, nie niebyt personalny.
        > Wydoroslej.Kompromitacja za szmal, ma takze granice. Nie wiedzialas?????
    • jola69 Re: Do milton.fredman, ide spac jutro moze cie 04.09.05, 00:21
      wypozycze!
      Dobrze ci radze glosoj na rozsadek,madrosc,i uczciwosc.
      Czyli na p. Cimoszewicza!
      P.S. moj tytul to moje imie i rok urodzenia.
      Bez odpowiedzi, ide spac.

• studioturos Re: Do milton.fredman, ide spac jutro moze cie 04.09.05, 00:24
        jola69 napisał:

> wypozycze!
        > Dobrze ci radze glosoj na rozsadek,madrosc,i uczciwosc.
        > Czyli na p. Cimoszewicza!
        > P.S. moj tytul to moje imie i rok urodzenia.
        > Bez odpowiedzi, ide spac.
        >
        Moje zalecenie, dziecinko - przed palunciem poprobuj slownika ort.
        Chcesz glosowac, a nie wiesz jak sie pisze GLOSUJ! A, fe!
      • milton.friedman Re: Do milton.fredman, ide spac jutro moze cie 04.09.05, 00:26
        jola69 napisał:

> wypozycze!
        > Dobrze ci radze glosoj na rozsadek,madrosc,i uczciwosc.
        > Czyli na p. Cimoszewicza!
        > P.S. moj tytul to moje imie i rok urodzenia.
        > Bez odpowiedzi, ide spac.

Jola69, jestem odrobine młodszy, ale wystarczająco dużo i dobrze pamiętam, aby
        nigdy na Cimoszewicza nie zagłosować.

I nawet Gazeta Wyborcza, która lansuje go nieustannie i którą czytałem (czas
        przeszły) od 1989 r. nie jest w stanie mnie przekonać.

Czytam i łączę fakty, czego Tobie życzę ;)
        Dobranoc.

• marica1 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 04.09.05, 11:24
      No coz PO to metne bagno.Tusk nie komentuje ale swietoszek
      • obywatelrp3 Re: Jarucką przyprowadził Brochwicz 04.09.05, 17:37
        Jestem ciekaw, czy prowokacyjne publiczne oskarżenia i fałszowanie faktów nic
        nie znacza? Czy nie widzicie, kochani, że kolejna ekipa chcę zaklepać sobie
        stołki, a jakich metod stosuje - to nie jest istotne...? Rokita nie widzi w tym
        nic szczególnego - będzie "dobrym" premierem. Gratuluje jego fanom!!! Podłość i
        prowokacja - to nic takiego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka