Dodaj do ulubionych

Wielki tydzień Lecha Kaczyńskiego. Jak kandydat...

11.10.05, 07:42
A Kurski przygania Tuskowi za Jaruckę&Company. A przecież Kaczyński jest
głównym beneficjentem tego skandalu. I co p Tusk warto było słuchać p
Miodowicza i doradców ?? Czyżby tak silny był strach przed Cimoszewiczem?
Obserwuj wątek
    • plateado ta sprawa Jaruckiej jeszcze Tuskowi bokiem wyjdzie 11.10.05, 11:23
      jako liberalno-lewicowy wyborca Cimoszwicza w naturalny sposob powinienem w
      drugiej turze poprzec Tuska, ale jakos nie moge zapomniec jak jego koledzy
      zalatwili mojego kandydata. Dlatego pewnie w II turze zostane w domu. Po raz
      pierwszy zreszta.
      • junkier Nie obrażaj się ! 11.10.05, 11:48
        plateado napisał:

> jako liberalno-lewicowy wyborca Cimoszwicza w naturalny sposob powinienem w
        > drugiej turze poprzec Tuska, ale jakos nie moge zapomniec jak jego koledzy
        > zalatwili mojego kandydata. Dlatego pewnie w II turze zostane w domu. Po raz
        > pierwszy zreszta.

Twój kandydat w 80% sam się załatwił, sorry. Nie obrażaj się na rzeczywistość.
        Głosowanie zaporowe też ma sens.
      • henryk.log Re: ta sprawa Jaruckiej jeszcze Tuskowi bokiem wy 11.10.05, 20:04
        plateado napisał:

> jako liberalno-lewicowy wyborca Cimoszwicza w naturalny sposob powinienem w
        > drugiej turze poprzec Tuska, ale jakos nie moge zapomniec jak jego koledzy
        > zalatwili mojego kandydata. Dlatego pewnie w II turze zostane w domu. Po raz
        > pierwszy zreszta.

P.plateado, słowo w słowo, gotów jestem za P. ppowtórzyć:
        jako liberalno-lewicowy wyborca Cimoszewicza...
        Pzdr
        ps
        w I-szej turze nie brałem udziału z b. prozaicznego powodu:
        byłem na weselu w "rodzinie" ~~100 km od "siebie" :-)
        • plateado Re: ta sprawa Jaruckiej jeszcze Tuskowi bokiem wy 11.10.05, 23:03
          A póżniej się dziwią szacowni komentatorzy, że frekwencja wyborcza jest niższa
          w tych wyborach niż we wszystkich dotychczasowych wyborach prezydenckich. Znam
          wiele osób, które 1. zbrzydziła ta kampania; 2. po odejściu Cimoszewicza
          straciły swojego kandydata. I nikt mi nie wmówi, że są to tyko wyborcy SLD.
          A mnie się nie chce głosować po raz kolejny na jakieś "mniesze zło" czy
          kandydata którego "mniej się boję" (to Osiatyński w GW). Jak mnie rodacy
          stawiają przed takim wyborem to niech sobie sami wybierają :)
          Pzdr
    • junkier Naród pozna się na zadymiarzach i awanturnikach 11.10.05, 11:44
      Naród pozna się na zadymiarzach i awanturnikach, którzy zamiast "robić robotę"
      wszędzie szukają wrogów, węszą spiski, podejrzewają krecią robotę tajnych
      agentów, "liberałów" i kogo tam jeszcze. Pytanie : komu to wszystko, oprócz
      zaspokojenia jakiejś patologicznej satysfakcji braci K, ma do cholery służyć?
      Przecież wystarczy spojrzeć na smutne twarze PiS-owskiej wierchuszki:
      Wassermana, Kamińskiego, Bielana, Dorna i obermanipulatora Kurskiego, żeby mieć
      pewność co nas wszystkich czeka w tej ich "IV RP".

Bardzo trafne jest porównanie : jadą Kaczyński z Tuskiem i nagle samochód
      zakopuje się w piasku. Podczas gdy Tusk chce od razu go wyciągać, Kaczyński
      rozpoczyna śledztwo kto zawinił. Od nas wszystkich zależy czy samochód zwany
      Polska wyciągnąć jak najszybciej z piasku.
    • nitka34 Re: Wielki tydzień Lecha Kaczyńskiego. Jak kandyd 11.10.05, 11:46
      Myślę że kolkę będą mieli obaj kandydaci.Teraz trzeba robić głupie miny do
      elektoratu Cimoszewicza,a nuż stracą pamięć?
    • margala Jarucka a notowania kandydatów 11.10.05, 11:51
      jb777 napisał:

> A Kurski przygania Tuskowi za Jaruckę&Company. A przecież Kaczyński jest
      > głównym beneficjentem tego skandalu. I co p Tusk warto było słuchać p
      > Miodowicza i doradców ?? Czyżby tak silny był strach przed Cimoszewiczem?

teza, że p.Kaczyński jest głównym beneficjentem tego skandalu, jest mocno
      wątpliwa. Spadek poparcia dla p.Cimoszewicza spowodowany zeznaniami Jaruckiej
      pokrył sie w czasie z nagłym wzrostem notowań p.Tuska.
      • plateado Re: Jarucka a notowania kandydatów 11.10.05, 12:09
        Tez mi sie wydaje, ze glownym beneficjentem spadku notowan Cimoszewicza byl
        Tusk. Bo elektorat Cimoszewicza, znacznie szerszy niz SLD (czego zapiekli
        wrogowie "Cimoszenki" nie chcieli dostrzec) mial bardziej charakter centrowy.
        Kiedy zdezawuowali marszalka, czesc "centrum" skierowala sie w strone Tuska, a
        reszta rozpierzchla po innych kandydatach labo obrazila i zostala w domach.
        Wydaje mi sie, ze po dwoch tygodniach okladania sie przez kandydatow piesciami
        frekwencja nie wzrosnie a moze nawet spadnie a to zaszkodzi przede wszystkim
        Tuskowi - prezydentowi "in spe".
    • paszczakowna1 Zostań w domu! 11.10.05, 12:06
      Ojciec Rydzyk wybierze za Ciebie.
    • nielubiegazety2 Cimoszewicz ustąpił by dać głosy Tuskowi !!!! 11.10.05, 12:22
      Nie mam teraz czasu na rozwijanie tematu. Juz o tym pisalem troszku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30109808&a=30109808
      Kto skorzystał? Wykresy nie kłamią:
      www.pgb.org.pl/info/akt_106.ppt
      • junkier Upraszczasz sprawy 11.10.05, 12:42
        Upraszczasz sprawy, kolego. Ja czytałem i "Rzeczpospolitą Kłamców. Salon"
        Łysiaka i "Długi cień PRL-u, czyli dekomunizacja której nie było" B.
        Wildsteina. Powiem więcej, zgadzam się z większością zawartych w tych
        publikacjach wniosków, a mimo to głosuję na Tuska. Dlaczego? Ponieważ Kaczyński
        to nie żaden gwarant "przełomu", tylko zwyczajny ekonomiczny ignorant. Dla
        niego Polska i IV RP to służby specjalne, urzędy i urzędnicy, rozbudowa i tak
        przerośniętej do granic biurokracji państwowej. Ale dla kogo to jest program,
        dla 5% społeczeństwa? 90% Polaków oczekuje pchnięcia kraju na ścieżkę rozwoju,
        tworzenia nowych miejsc pracy, poprawiania stopy życiowej, perspektyw i
        nadziei. A jaką nadzieję daje Kaczyński? Nadzieję na zasiłek z państwowej kasy?

L.K. ma swoje zalety jak nacisk na bezpieczeństwo itd., ale jego całościowa
        wizja Polski jest nie do przyjęcia.
        • nielubiegazety2 Nic nie upraszczam tylko czyszczę pole do dyskusji 11.10.05, 14:13
          Żeby budować gospodarke trzeba wyplenic chwasty, przy ktorych nic porządnego
          nie wyrosnie. Nie wyrośnie nic spontaniczniego. By zrobić dużą kasę trzeba
          będzie zawsze podzielić się z układem. Kluska to najoczywistszy dowód tej tezy.

Problem ubeckiej agentury to jak najbardziej kwestia czyszczenia chwastów.
          Uwłaszczenie się prominentnych dziaslaczy byłej PZPR przy użyciu agentury jest
          faktem (dalej w skrócie ubecy). Ubecy opanowali kluczowe dziedziny gospodarki.
          Zwłaszcza sektor finansowy (banki, ubezpieczenia itp). Również środki masowego
          przekazu - te najwazniesze - zawsze sprzyjały układowi z klubem krakowskiego
          przedmieścia na czele. Mówię głownie o środkach przekazu wizualnego, czyli tych
          ktore trafiają do największej liczby odbiorców i mają największą siłę rażenia.
          Inteligencja obrazkowa święci dzisiaj tryumfy. Nie mam tylko na mysli osób
          mniej wykształconych. Posługiwanie się kalkami myślowymi made by MENDIA, to
          także cecha niby inteligencji. To jest tragedia dla kraju, gdy niby
          wykształceni kalkują slogany zawierające w sobie elementarne sprzeczności
          logiczne, byle były (slogany) nośne towarzysko.

Wracając do budowania. Katastrofą i praniem brudnej kasy, na skalę, jakiej
          świat nie widzial, zakończył się program powszechnej prywatyzacji. Wspólny
          program dzisiejszych socliberałów z PO i postPZPRowskiej nomenklatury.

Potężny układ ktory opanował główny nerw gospodarki pozwala na rozrastanie się
          pomniejszych chwaścików w innych dziedzinach gospodarki. Temu układowi na rękę
          jest wciągnięcie ludzi dawnej opozycji do układów i układzików biznesowo -
          politycznych. Tak właśnie pracuje mafia.

Czyli najpierw czyścić.
          Kolejny problem to jak przy czyszczeniu dotrwać do końca kadencji. Reformy typu
          konserwatywno liberalnego tak w USA jak i GB były przeprowadzne w innych
          warunkach ale i one uwzględniały konteskt społeczny, np. słynna likwidacja
          górnictwa przez Małgośkę. I powtórzę nie odbywały się w warunkach, gdy zmowa
          postkomunistycznej finansjery może doprowadzić do poważnych zakłócen w
          działaniu gospodarki.
          Nie da się też przenieść na grunt polski doświadczeń wschodnioazjatyckich.
          Mentalność azjatów i kręgu europejskiego była, jest i BĘDZIE inna - nie ma no
          rady. Trzba działać w konkretnych warunkach. Tragedią Polski jest to, że próg
          przyzwolenia na cięcia socjalne, po 15 latach od zmiany systemu,
          praktycznie się skończył. Podejmując się reform trzeba mieć tego świadomość.
          Układ ubecki w gospodarce jest bardzo potężny i z pewnością będzie działał na
          zasadzie "w tej kadencji odmrozimy sobie uszy"
          Mając powyższe na względzie ustawiam priorytety i dlatego KACZOR !!!!!
          • savena ci panowie dzialaja 11.10.05, 14:31
            rozpoznaje dzialania miodowicza i brochwicza w ataku na marcinkiewicza, skad tygodnik ,,wprost,, mial wydruki z operacji kart kredytowych, takie dane sa tajne i ich upublicznienie dyskredytuje bank. czy dziennikarz jest w stanie zdobyc takie informacje ? tu dzialaja sluzby, a zreszta szef ,,wprost,, tez sie z nich wywodzi.
            nie ma znaczenia czy marcinkiewicz pozyczyl czy nie pozyczyl, o wiele wieksze znaczenie ma to aby te sluzby nie animowaly wyborow.
          • junkier Re: Nic nie upraszczam tylko czyszczę pole do dys 11.10.05, 14:48
            nielubiegazety2 napisał:

Przyznajac racje Twoim argumentom odpowiadam jednoczesnie TUSK na Prezydenta,
            Kaczynski (osobiscie lub per persona K. Marcinkiewicz) jako Premier, posiadacz
            REALNEJ wladzy i odpowiedzialny za "czyszczenie" o ktorym piszesz, rozsadny
            podzial resportow gospodarczych miedzy PO-PiS.

A propos uwagi ze "po 15 latach skonczyl sie klimat dla ciec socjalnych",
            odpowiem za S. Bratkowskim: pozytywny klimat istnieje dla ciec W NIEPOTRZEBNEJ
            I ROZBUCHANEJ ADMINISTRACJI, agencjach, urzedach, inspekcjach, itp. Dlaczego
            program Schrodera zakonczyl sie porazka? Dlatego ze ciecia dotknely ludzi, a
            biurokracja znalazla sobie "wazne zadania" jako uzasadnienie do dalszej
            egzystencji i ostala sie w calosci. Efekt, widzimy, SPD przegrala wybory a z
            planowanych oszczednosci budzetowych i tak nici.
            • nielubiegazety2 Musimy skończyć dyskusję. Dla mnie Tusk to ONI 11.10.05, 15:40
              Konserwator w klubie krakowskiego przedmieścia. Przekonasz się o tym jeszcze
              podczas kampanii.
              Nesłychane poparcie mediów TVP TVN POLSAT poparcie Kwaśniewskiego Wałęsy to
              tylko elementy układanki.

Bratkowski to romantyczny socjalista. Nic poza dobrymi artykułami historycznymi
              Nie był i nie jest dla mnie żadnym autorytetem. Podobnie jak prawie wszyscy
              ulepszczcze systemu z konwersatorium Doświadczenia i Przszyszłość.
              Głupoty wypisywane przez "dysydentów" PZPR zakorzeniły się w głowach
              yntelygencji karmionej liberałami spod herbu "dobry fachowiec ale bezpartyjny".
              Przyniosły więcej szkody i pożytku.
              Ani Bratkowskiemu i jemu podobnym, ani Polityce z okolicami (bez względu na
              okres) nic nie zawdzięczam.

Kwestia administracji to ucieczka od tematu. Tusk proponuje coraz ściślejszą
              integrację europejską nowe struktury urzędy itp. Euroentuzjazm jest nie
              pogodzenia z konserwatywno-liberalnym systemem wartości.
              Zresztą co ja bedę gadał. Oddam głos Tuskowi:
              "Donald Tusk w pigułce"
              ...o służbie zdrowia: Powinna być całkowicie bezpłatna
              ...o szkolnictwie: publiczne szkolnictwo wyższe powinno być całkowicie
              bezpłatne
              ...o rolnictwie: Należy dodatkowo - poza dopłatami unijnymi - wspierać z
              budżetu państwa rolnictwo i wieś (np. dając tanie kredyty, dopłacając do
              emerytur, ubezpieczeń itp.)
              ... o UE: Integrację w UE należy pogłębić, tworząc kolejne instytucje i urzędy
              ponadnarodowe prowadzące politykę europejską.
              wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2957423.html
              To są bredne socliberała, zwolennika rozbuchanej euroadministracji. Tusk to
              hybryda sentymentów poprawiacza socjalizmu i wyrywkowego liberała, po kursie
              politycznej porawności.
              • junkier Re: Musimy skończyć dyskusję. Dla mnie Tusk to ON 11.10.05, 17:39
                >>Tusk to hybryda sentymentów poprawiacza socjalizmu i wyrywkowego liberała, po
                kursie politycznej porawności.<<<

W kraju jest dwoch znanych 100% liberalow: J Korwin-Mikke, na ktorego kiedys
                glosowalem a ktory obecnie zdobyl cos ok. 1,5% glosow, oraz znany publicysta
                Stanislaw Michalkiewicz (nie wiem jak te oszolomy z radia Maryja toleruja jego
                cotygodniowe felietony, w ktorych co tydzien przemyca konkretna dawke zdrowego
                rozsadku). Michalkiewicz startowal do Senatu z okregu podwarszawskiego z listy
                LPR i tez sie nie dostal. I taki jest smutny bilans wyborczych szans
                liberalizmu w czystej postaci w Polsce ad. 2005. Socjal triumfuje. Na tym
                tle "socjalliberal" jak go nazywasz Tusk to w oczach calej reszty, i tu nad
                czym ubolewam w jednej linii staje Kaczynski i Lepper, "ultraliberal". Jak sie
                nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.
                • nielubiegazety2 To jest problem, że JKM wszystkich obraża. On nie 11.10.05, 18:06
                  jest politykiem tylko publicystą. Nie uprawi polityki tylko wierzy w czysty
                  liberalizm jakiego na świecie nie ma. Nie uznaje polityki małych kroków i jest
                  na marginesie. Gdy dołączy się do tego frustracja (choćby podswiadoma) mamy to
                  co mamy. Gęba, którą JKM przyprawił nazwie UPR (medialnie nośnymi lecz bardziej
                  obśmiewanymi wypowiedziami)jest już nie do odklejenia.
                  Kaczyńscy kilkanascie lat pracowali na częściową zmianę społecznego odbioru.

Tyle tylko, że to nie ma nic wspólnego z Tuskiem. Plsatforma i Tusk nie mają
                  nic wspólnego z liberalizmem. Absolutnie NIC, NULL, ZERO.
                  To etatyści, którym marzą się urzędy opłacane z budżetu Unii i w euro. Po
                  prostu koszmar. Skutki ich działań są tragiczne dla idei konserwatywnego
                  liberalizmu (stosowanego-nie wyidealizowanego). Widać to zresztą na forum.
                  Odkręcanie wykoślawionego obrazu liberalizmu jest dużo trudniejsze niż edukacja
                  od zera. Dlatego są tak bardzo groźni.

Ponadto uważam, że skrzydłu liberalnemu w PiS jest dużo bliżej do UPR (gdy
                  porzuci marzenia wszystko albo nic) niz platfusom. Nie da się z Unii Wolności
                  wejść w uczciwe liberalne buty.

Liberał Tusk to w 100% propaganda i produkt PR. Liberalizm jest i czymś innym i
                  czymś więcej niż hasełka Tuska.
                  Nie można być wiarygodnym udając niemowlaka - lyberała narodzonego pół roku
                  przed kampanią i w dodatku euroentuzjastą.
    • szwet14 Re: Wielki tydzień Lecha Kaczyńskiego. Jak kandyd 11.10.05, 17:27
      Tytul jest dosc frywolny, a w redakcji wszyscy podochoceni.
    • bolekzaja Re: Wielki tydzień Lecha Kaczyńskiego. Jak kandyd 11.10.05, 17:55
      kto to jest dominik ulhik - jest na pewno futurologiem - wielki tydzien -
      wielka sroda - wielki piatek - wielka dupa w malym kurduplu
      Ludzie - jak wygladac bedzie Belweder gdyby tam zamieszkał kaczyński -
      wszystkie pisuary obnizone - tak jak obnizone zostanie wszystko w jego IV tej
      czy V Polsce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka