Dodaj do ulubionych

Jak nas PiS wychowa

• frei10 Re: Jak nas PiS wychowa 07.01.06, 19:49
      Już Zieliński wychowywał urzędników w dzielnicy śródmieście-chroń nas boże
      przed takim nauczycielem-niech wraca do suwałk i bałwany lepi....
      oszołom.
    • siersciuchspenetrowany Re: Jak nas PiS wychowa 07.01.06, 20:13
      ŻAŁOSNE!

Żałosna "Wyborcza", która robi z jakiegoś tam łebka faszystę i nadyma małe
      gówienko do rangi problemu.
      Żałosny koleś z PiS-u, który jedzie jakimiś pseudo-chrześcijańskimi teoriami,
      żeby sobie stołeczek wygenerować.

sr.. na to..
    • maciekbi Też mi coś! 07.01.06, 20:39
      Nie wiem czy zadaniem szkoły powinno być wychowywanie moich dzieci w
      jakimkolwiek "duchu". Wiem natomiast że nie powinna ona ich deprawować.
      Wartości dekalogu są uniwersalne. Dekalog nie jest wynalazkiem chrześcijan.
      Mówi nam natomiast o tym co jest dobre a co złe, jest punktem odniesienia dla
      naszych działań. Bez względu na to czy jest ktoś ateistą czy kimkolwiek innym.
      Jeżeli tych wartości nie przekażecie swoim dzieciom w domach to bądżcie pewni
      iż nie zrobi tego za was żadna szkoła. A tak na marginesie to ja osobiście nie
      chciałbym by historii moje dzieci uczył ktoś z młodzieży wszechpolskiej.Był
      taki pomysł.
    • unicef123 Re: Jak nas PiS wychowa 07.01.06, 20:50
      głupota , beznadzieja i klęska totalna.
      Jak można pozwalać na takie idiotyzmy.
      PROPONUJE powołac SPECJALNA i JEDYNĄ KOMISJĘ od wykluczania ( w zarodku )
      wszelkich idiotyzmów jak np.pomysł na ten Instytut.
    • wakefield Re: Jak nas PiS wychowa 07.01.06, 21:13
      maruda.r na ogół marudzisz , jakto w Twoim zwyczaju jednak dzisiaj właśnie
      Ciebie pozdrawiam ipochwalam za trawność Twoich uwag!!
    • edithael Re: Jak nas PiS wychowa 07.01.06, 21:25
      Nauka wartosci z całą pewnością nie polega na mówieniu o nich, czy tez na
      nauczaniu. Wartości sie przekazuje. Przez własną postawę, zachowania w trudnych
      sytuacjach, zasady moralne.
      Z pomysłu w artykule wynikałoby, ze nauczyciele to ludzie bez wartosci skoro
      przekazac ich nie potrafią. A może raczej - ludzie potraktowani jak trybiki
      edukacyjnej machiny, odarci z godności, skazani na życie za głodowe pensje,
      sfrustorowani, zmuszeni do podnoszenia kwalifikacji za własne pieniądze.
      Jak osoba, która nie jest szanowana, poważana i traktowana sama w sobie jako
      wartość może szanować, poważać uczniów by tym samym uczyć ich szacunku?
      To nie jest kwestia programów nauczania, to jest kwestia przywrócenia zawodowi
      nauczyciela godnej pozycji.
    • szapr Re: co te kurduple wyprawiają??????? 07.01.06, 21:37
      no pięknie to zamiast demakracji mamy panakrotyzm. Na czym polega utrwalenie władzy w państwie reżimu? właśnie na pracy nad dziećmi i młodzieżą jak się takim wmówi w dzieciństwie co mają robić jako dorośli to kierowanie takim narodem je st jak jazda furmanką. Po edukacji przyjdzie czas na media a na końcu internet będzie zakazany i codzienna spowiedź obowiązkowa.
    • rmk28 Re: Jak nas PiS wychowa 07.01.06, 22:24
      Wplyw dziecinstwa na polityke forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?act=ST&f=25&t=423&st=0#entry9871
      forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?showtopic=423&st=120
      O traumatycznym dziecinstwie / PTSD i inne rzeczy na ten temat forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?showtopic=304
      • maciekbi Re: Jak nas PiS wychowa 07.01.06, 22:33
        Jak zauważyłeś ta zależność działa też w drugą stronę.
    • borsuk1951 Pan minister niedouczony? 07.01.06, 23:17
      "- Wychowanie młodzieży musi opierać się na wartościach chrześcijańskich, które są wspólne dla wszystkich Europejczyków - mówił w czwartek minister edukacji Michał Seweryński"

A Bośniacy i Albańczycy to według pana ministra nie są Europejczycy?
    • nowakowskaalbina Re: Jak nas PiS wychowa 07.01.06, 23:17
      Nie bądżmy przewrażliwieni kary cielesne stosują w najlepszych szkołach na
      zachodzie i przynosza skutek.Jakby jeden z drugim dostał od czasu do czasu
      zdrowe lanie za swoje postępy w nauce to myślę że poważniej by podchodził do
      tego problemu.Natomiat instytut nic nie pomoże jeśli się nie zniesie
      liberalizmu braku obowiązków dla dzieci i młodziezy
    • ufo64 Re: Jak nas PiS wychowa 07.01.06, 23:17
      O JAKIEJ DEMOKRACJI MÓWIMY, O JAKIM PAŃSTWIE PRAWA? IDEAŁEM JEST PRZEDWOJENNA
      ĆWIERĆ DYKTATURA PULKOWNIKÓW - NIE ZOSTAWAĆ, DALEJ, PRAWĄ MARSZ - PIS
      • kum.z.antalowki Skutki metod wychowawczych a la Sławiński 07.01.06, 23:27
        - sińce i obrzęki występujące na różnych częściach ciała: twarzy, ramionach,
        klatce piersiowej, plecach, pod pachami, po wewnętrznej stronie ud i ramion;
        - krwawe pręgi i regularne przebarwienia skóry na plecach, pośladkach, na
        no¬gach, stopach, dłoniach, często przybierające kształt narzędzi, którymi
        zostały zadane; - ślady rąk od gwałtownego chwytania, potrząsania;
        - ślady duszenia, wiązania;
        - rany twarzy u niemowląt i małych dzieci, np. typowe u małych dzieci karmionych
        .• na siłę" rany wędzidełka, obrażenia warg mogące być wynikiem próby
        "uspokojenia" dziecka, naderwanie małżowiny ucha;
        .. blizny na ciele, szczególnie gdy jest ich wiele i w różnym stadium gojenia;
        - trwałe ubytki włosów powstałe w wyniku wyrwania ich razem ze skórą lub jako
        wyraz stresu emocjonalnego (trichotillomania - nałóg wyrywania włosów);
        - nietypowe ślady po oparzeniach, np. punktowe po gaszeniu papierosa na skórze,
        oparzenia w innych miejscach niż kończyny, ale także "oparzenia skarpetkowe" na
        stopach małego dziecka;
        - urazy głowy, najczęściej spowodowane biciem głową o drzwi lub ścianę,
        prowa¬dzące do powstawania krwiaków podtwardówkowych z utratą przytomności i
        drgaw¬kami włącznie; ciężką formą urazu głowy w przypadku niemowląt poniżej 6
        miesiąca życia jest zespół dziecka potrząsanego, który obejmuje m.in. wylewy
        podoponowe, masywny obrzęk mózgu, krwawienia do gałki ocznej;
        - złamania i zwichnięcia kości, szczególnie złamania mnogie, na różnych etapach
        gojenia, złamania spiralne (u niemowląt spiralne złamanie kończyny dolnej oraz
        złamania żeber w wysokim stopniu sugerują krzywdzenie);
        - obrażenia wewnętrzne jamy brzusznej (dominują wśród przyczyn zgonów);
        - widoczna trudność w chodzeniu lub siadaniu;
        - zwiększona wrażliwość na dotyk (szczególnie ramion, pleców, pośladków);
        - brak reakcji na ból (w rezultacie długotrwałej przemocy fizycznej);
        - ospałość, apatia, brak koncentracji;
        - potliwość;
        - reakcje regresyjne, np. brak kontroli fizjologicznej u dziecka powyżej 4 roku
        życia (brudzenie bielizny, moczenie się, torsje);
        - reakcje kompulsywne, np. ssanie palca, obgryzanie paznokci; reakcje niecelowe,
        masturbacja.
        Konsekwencje doświadczanej przemocy fizycznej doświadczanej przez dzieci są
        różnorodne. Ujawniają się zarówno w sferze emocjonalnej, poznawczej, jak i
        społecznej. Dzieci fizycznie maltre¬towane ciągle czegoś się obawiają i
        demonstrują pasywną czujność (tzw. nadczyn¬ność), tzn. leżą cicho w łóżeczku i
        obserwują uważnie otoczenie. W ich świadomości dominuje lęk, niepokój, którego
        skutkiem mogą być zarówno koszmary nocne, jak i zaburzenia koncentracji uwagi,
        pamięci, myślenia logicznego.
        Dzieci maltretowane mają ogra¬niczone możliwości funkcjonowania poznawczego,
        którym często towarzyszy ogromny strach przed niepowodzeniem. Ciagły stress
        niekorzystnie wpływa na wyniki w nauce, a ich pogorszenie pociąga za sobą nowe
        kary fizyczne.
        Dzięki wychowaniu metodami zalacanymi przez St. Sławińskiego tworzy się błędne
        koło, z którego jedyną drogą ucieczki czasami dzieciakom wydaje się samobójstwo

• vinc0 Re: Skutki metod wychowawczych a la Sławiński 08.01.06, 00:56
          Twój post ścina krew w żyłach,to jest poprostu przerażające.
          Jakim trzeba byc bydlakiem,żeby dopuszczac takie metody???
          Ludzie zwracajcie uwagę na swoje otoczenie,może pomożecie jakiemuś
          sponiewieranemu dzieciakowi.
    • svistak Instytut Gadania 08.01.06, 00:00
      taki Instytut to fajna rzecz: pieniadze na broszurki i gadanie do zmeczonych
      walka ze zdemoralizowana mlodzieza /czytaj: walka wrecz z
      wiatrakami/nauczycieli beda spadaly z nieba... a potem nijak nikt tego nie
      rozliczy, no bo jak niby zmierzyc patriotyzm? iloscia akademii ku czci, a moze
      by jaka wojenke rozpetac? kultura osobista stosowana powinna byc na co dzien,
      na kazdym kroku- to moze kolejny tescik z teorii bon tonu albo wykrywalnosc
      mlodocianych przestepcow, bo kar zadnych dla nich nie ma- za mlodzi, wciaz
      mozna w nich pokladac nadzieje... matka niech rodzi kolejne i kolejne i kolejne
      dzieci, ojciec niech sie zacharowuje na kilku etatach,a wychowywac bedzie
      instytut. jak by co- to winni beda nauczyciele. juz jest na nich nagonka w
      prasie, ze rzekomo sa niekompetentni (znajdzie mi druga taka branze, gdzie
      byloby tylu ludzi z kilkoma fakultetami i po tylu kursach zawodowych!!!) i
      bedzie powod by zlikwidowac Karte Nauczyciela, a co!

s.
    • martino Bardzo to niemądre 08.01.06, 00:31
      akurat ten pomysł uważam za poroniony. Zamiast Instytutu boiska i kluby sportowe a nie wciskanie nudziarstwa bogoojczyźnianego. I kto będzie uczył niby tego? Z prikazu nauczyciel WOS, który na komunę głosuje karnie i wbija młodzieży cynizm a la NIE? A porządnym nauczycielom, którzy dają wzór to niepotrzebne.
    • cinek08 Re: Jak nas PiS wychowa 08.01.06, 00:47
      A kiedy otworzą szkołę Kaczyzm Jugend i wyśląswoje brunatne bojówki na ulice?
    • panbuk1 PiS wychowa kretynów w elektoracie, te trociny są 08.01.06, 04:48
      niezbędne do ogrzania naszego domu do jesieni.
      Amen.
    • krzysiek7777 Trzeba dać pracę kolesiom 08.01.06, 07:58
      Teraz, po objęciu władzy, trzeba stworzyć parę instytucji, gdzie zatrudni się
      kolegów lub ich żony i dzieci.

A ktoś tu jeszcze niedawno mówił o odchudzaniu państwa...
    • wf24 Re: Jak nas PiS wychowa 08.01.06, 08:39
      Rodzice muszą mieć czas na wychowanie dzieci,nie wiem jak mają go znależć
      gdy pracują po 12 godzin.Trzeba im to pirwsze ułatwć
    • hydros A jakie to są te tradycyjne wartości? 08.01.06, 16:04
      Już taką lekcję przechodziliśmy w PRL i z tego odgórnego wychowania nic nie
      wyszło.Kiedyś dzieci wychowywane były w strachu przed grzechem (Kościół) i karą
      fizyczną (baty od ojca).Powrót więc do tych tradycyjnych metod jest obecnie
      niemożliwy z wielu względów - prawnych (dzieci nie można bić, chociaż poseł
      Jurek ma inne zdanie),zmieniły się czasy, dzieci i młodzież są lepiej
      wykształcone i nie dają sobie teraz robić wody z mózgu.Zmienił się również cały
      świat, wraz z kapitalizmem dotarł do Polski model konsumpcyjny i teraz nawet
      Kościół temuu sprzyja (bogactwo ks.Jankowskiego, Rydzyka, majątki
      kościelne).Tak więc te odgórne , państwowe umoralnianie, może byc tylko
      śmieszne albo groźne, jeżeli będzie się to robiło na siłę.Tylko mądrzy rodzice
      mogą dziecku wpoić mądre uniwersalne zasady moralne, niekoniecznie
      chrześcijańskie.
      • maciekbi Re: A jakie to są te tradycyjne wartości? 08.01.06, 19:57
        Aby rodzice mogli przekazać swym dzieciom najwyższe wartości tj.
        miłość,umiejętność odróżniania dobra od zła czy choćby patriotyzm sami muszą
        wpierw być ludźmi moralnymi. Jeżeli w tym kraju żyje rzeczywiście ponad 90%
        katolików(wyniki sondy jak podczas wyborów na Białorusi)to przekazać im tą
        wiedzę powinni ich duszpasterze. Ale czy do tego może być zdolny o.Rydzyk czy
        ks.Jankowski? Nieciekawe są to wzory do naśladowania. Kościół przestał zajmować
        się już Bogiem. Polubił politykę. Choć ludzie tłumnie chodzą nadal do kościłów
        to jednak Bóg już w nich umarł. Jaskrawym tego przykładem niech będzie kościół
        św.Brygidy w Gdańsku. Ks. Jankowski i jego szopki,ustrojenie grobu pańskiego w
        charakterystyczny dla siebie sposób czy chociażby senator Grześkowiak która
        swego czasu urządziła tam sobie wiec polityczny. To już nie jest kościół.
        Właśnie z tego powodu stałem się bezwyznaniowcem. Bezwarunkowo konieczne jest
        przeprowadzenie rozdziału kościoła od państwa. Księża nie mogą zajmować się
        polityką a Kaczyńscy odnową moralną państwa. Żyjąc w takim państwie czuję się
        bezustannie zagrożony i bezsilny wobec głupców którzy nim rządzą. I jeszcze to
        Radio Wolny Tranzystorek. Chcecie powrócić do kar cielesnych? Do każdego
        dziecka trzeba podejść w indywidualny sposób. Jednemu można
        wytłumaczyć,drugiemu dać klapsa a trzeciemu nawet bicie już nic nie pomoże. Ja
        sam osobiście nie pozwolę by jakiś tam ćwok od religii choćby zamierzył się na
        moją córkę. Oddam mu dwa razy. W imię tradycyjnych wartości rzecz jasna!
    • hawrol Re: Jak nas PiS wychowa 08.01.06, 20:22
      Brawo dla PiS. JESTEM ZA.jako nauczyciel nigdy nie tolerowałam amerykańskij
      szkoły wychowania, bo to do niczego nie prowadzi. Szkole jest to dziś
      potrzebne.
      • maciekbi Re: Jak nas PiS wychowa 08.01.06, 20:28
        Nie wiem czego ty jesteś nauczycielem. Pewnie karate.
    • b.6.1966 Re: Nie wiem jak inne osoby, ale ja nie mam 08.01.06, 21:32
      ochoty byc wychowywana przez kretynkow z pisu. Jezeli komus podoba sie , ze co
      tydzien oglaszaja kolejne bzdury, majace uzdrowic panstwo, to odsylam do
      lekarza.Dobrego.Rzady pisu to KONIEC DEMOKRACJI w Polsce!Chamskie NARZUCANIE,
      jedynie slusznej, KATOLICKO-WAZELINIARSKIEJ linii rozwoju kraju!!Do tej pory,
      to Polska produkowala wedlug pisu, samych nieudacznych nauczycieli, bo nie
      lizali dup chlopcom w sukienkach. A skoro sam kaczynski popedzil do kosciolka
      po zaprzysiezeniu, to wyznaczona zostala radykalna droga dla wszystkich, i nie
      wazne co wyznaja, musza zaakceptowac podobne zmiany.Rzad SPOWIADA sie w
      telewizji kretyna z Torunia, a liderzy partii, nauczyli sie paciorkow na
      pamiec.Teraz zabrali sie za cos cennego, mianowicie za dzieci. Ale te POCZETE,
      te nie poczete, musza poczekac.A WSZYSCY POLACY PLACA I ZAPLACA ZA RZADY
      PAJACYKOW Z BOZIA NA WARACH!!!
    • tomdol Nie wiem, jak nas PiS wychowa, ale wiem, jak... 08.01.06, 23:25
      ...chce nas wychować GW. Dziękuję, postoję. Moralność a la Pacewicz mi nie
      odpowiada. Choć nie ukrywam, że mi smutno - byłem czytelnikiem, a rzekłbym też
      zwolennikiem GW przez długie lata.
    • nez6 Re: Jak nas PiS wychowa 09.01.06, 09:25
      włos się jeży... Patrząc na poczynania elit rządzących zastanawiam się czy
      komuna nie zakłada koloratki i nie przykrywa czerwonych majtek grzeczną
      spódniczką ideologii, którą i tak zadrze wypinając się do tego od kogo bedzie
      myślała, że dostanie najwięcej. Prostytucja to zawód, upokarzający, ale zawód,
      a nasi możni chyba po prostu lubią ten sport. Gdyby udało się jeszcze
      przywrócić średniowiecze i zarzucić społeczeństwu lejce Polska mogłaby puszczać
      się na arenie politycznej bez końca. A potem mistrzowie hipokryzji biliby się w
      piersi mówiąc, że zrobili wszystko żeby przywrócić podstawowe wartości. Trzeba
      przyznać, że ułańska fantazja ich nie opuszcza. Gratuluję!
    • janonet1 Re: Jak nas PiS wychowa 11.01.06, 10:46
      panstwo wyznaniewe
    • darek_baran Re: Jak nas PiS wychowa 13.01.06, 20:35
      jak nas zacznie wychowywać,to trzeba będzie dzieci trzymać pod kluczem w domu.a
      następnym krokiem będzie pewnie ingerencja państwa w ognisko domowe.a że ofiary
      gwałtów wedle poglądów nowej pisowskiej pani minister nie będą miały żadnych
      praw,mentalnie gwałceni będziemy czekali nowych wyborów.może jeszcze wolnych
    • a781936 Re: Jak nas PiS wychowa Krakus 04.03.06, 08:11
      Pytanie 3 jakim kraju żyjemy.Narzucanie poglądw młodzieży na dobe nikumu nie
      wjdzie tak p.ministrowi jak kosciłowi katolickiemu.W Polsce są rozne wyznania,i
      nie wolno popierac tulo jedna wiare katolicką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka