Dodaj do ulubionych

Łysiak rytu trydenckiego

22.03.06, 19:47
Kto nie czyta fekalionów Wldemara Łysiaka w "Gazecie Polskiej",
ten nigdy nie pozna smaku głupoty w jej najbardziej krystalicznej
postaci. Łysiak jest żródłem tego smaku niewyczerpanym. Choć po
jego ostatnim wyczynie słownym - "Jezus to kutas" (GP 15.02),
myślałem, że już mnie autor ów niczym nie zadziwi.
Myliłem się. I to bardzo.

Oto w najnowszym "GaPolku" Waldemar Łysiak zwymiotował tekstem tak
demaskatorskim, że nawet redakcja nie umieściła go w spisie:
www.gazetapolska.pl/
poprzestając jedynie na Ziemkiewicza "Jaki pan...". I wcale się tej
decyzji, zestrachanej w portki redakcji, nie dziwię. Bo oto Waldemar
wykrył nowego członka Salonu. Nowego uczestnika spisku na wartości
konserwatywne i chrześcijańskie. Nowego sługusa Żydów i masonerii.
A jest nim...

Jan Paweł II!
Bo prawym katolikiem jest tylko katolik "rytu trydenckiego" - grzmi
Waldemar na łamach! Jedynie lefebrysta może być obrońcą prawdziwego
chrześcijaństwa! No może i jeszcze "pancerny" Benedykt XVI zasługuje
na bycie półprawym katolikiem. Reszta to sprzedawczyki i posoborowi
wypaczeńcy. A już najbardziej obrywa się Janowi Pawłowi II. Cóż złego
nasz skromny Papież uczynił wierze chrześcijańskiej? Ha! Łysiak Ci
to w mig wytłumaczy:
"ekskomunikowanie biskupów 'lefebrystów'"
"bezkrytyczne, widowiskowe parcie do ekumenizmu (spotkanie z szamanami
i kacykami w Asyżu 1986)"
"serdeczne przyjęcie baronów wojującej antychrześcijańsko masonerii"
"publiczne ucałowanie ręki szefa Kościoła anglikańskiego, znanego
z poparcia dla homoseksualistów"
"przeczenie prawdzie udokumentowanej, że to nie Bułgarzy stali za
zamachem na jego życie, co ogłosił podczas wizyty w Sofii"
"tolerowanie muzełumanów, żydów, protestantów i nawet politeistów
a nietolerancja dla katolickich współbraci sznujących 2000-letnią
tradycję świętego Kościoła"
Itp., itd...

Konstatacją tych "faktów" jest znamienna teza, że "Karola Wojtyłę
kilkadziesiąt milionów fanów pomyliło z tronem Pana Boga".
Przy okazji tej ostrej jazdy Łysiaka po Wielkim Papieżu, dostaje się
też całemu posoborowemu duchowieństwu, ze szczególnym uwzględnieniem
zakonu Dominikanów i innych "michnikowców". Oto na naszych oczach
"krucyfiks zastępowany jest wadowicką kremówką" a zamiast "Szatana
i Piekła" mamy "oblicze Stwórcy jako Oredr Uśmiechu".

Za to w fekalionie owym pada wiele słów ciepłych pod adresem obecnego
papieża Benedykta XVI. Waldemar wdzięczny mu jest za "pancerną" postawę
w czasie pontyfikatu Papieża Od Kremówek. Wierzy, że Papst Ratzinger
oczyści Kościół z pedofilów i... "wesołków-progresistów" (cokolwiek
to w chorym rozumku autora oznacza).

Łysiak "Tridentum redivivum?"
Gazeta Polska nr 11 15.03.06

Naprawdę warto to przeczytać...
:-)))
Obserwuj wątek
    • rzewuski1 Re: Łysiak rytu trydenckiego 22.03.06, 19:51
      w koncu religia chrzescijanska poczatki bierze od zydów

tak wiec łysiak powinien odstapic od wiary katolickiej i wrócic do wierzen
      słowianskich
      tam zydów nie znajdzie
      • buffalo_bill Myślisz, że Waldemar odnalazłby się w... 22.03.06, 20:15
        Rodzimym Kościele Polskim:
        www.rkp.w.activ.pl/

Tylko jakiego rytu by tam był? Tego bardziej od Swarożyca?
        Czy tego od Peruna?
    • obraza.uczuc.religijnych Paranoja tego typu ludków jest zabawna. 22.03.06, 19:53
      To coś w stylu 23 podobieństw UE i ZSRR według uznanego szpiega z krainy
      deszczowców, tajnego kopisty archiwów, posiadacza porażających faktów-
      Bukowskiego.
    • zimaprecz Re: Łysiak a wątek o badaniach psych. 22.03.06, 19:53
      myśle ze po przeczytaniu powyższego niektórzy zrozumieją dlaczego według prawa
      można kogoś skierować na badania psychiatryczne w trakcie prowadzenia
      postępowania .
    • zhureck Nie manipuluj. 22.03.06, 20:15
      > jego ostatnim wyczynie słownym - "Jezus to kutas" (GP 15.02),

I nie wyrywaj z kontekstu, maluszku.

Nowej GP jeszcze nie mam, ale po powyższym można spokojnie założyć, że coś
      zmanipulowałeś. Choć przynajmniej poniższe zarzuty:

> "ekskomunikowanie biskupów 'lefebrystów'"
      > "bezkrytyczne, widowiskowe parcie do ekumenizmu (spotkanie z szamanami
      > i kacykami w Asyżu 1986)"
      > "serdeczne przyjęcie baronów wojującej antychrześcijańsko masonerii"
      > "publiczne ucałowanie ręki szefa Kościoła anglikańskiego, znanego
      > z poparcia dla homoseksualistów"
      > "przeczenie prawdzie udokumentowanej, że to nie Bułgarzy stali za
      > zamachem na jego życie, co ogłosił podczas wizyty w Sofii"
      > "tolerowanie muzełumanów, żydów, protestantów i nawet politeistów
      > a nietolerancja dla katolickich współbraci sznujących 2000-letnią
      > tradycję świętego Kościoła"
      > Itp., itd...

...wydają się zupełnie zasadne i Łysiak nie odkrył nic nowego. Podejrzewam, iż
      sam Benedykt XVI, dużo bardziej niż Jan Paweł II zachowawczy i zdecydowanie
      bliższy Tradycji, mógłby się pod tym podpisać.
      • buffalo_bill To kup maluszku, przeczytaj i się wypowiedz :-))) 22.03.06, 20:18
        A Łysiakowe "Jezus to kutas" było na tym forum już tak wałkowane,
        że i tak większość stałych Forumowiczów zna kontekst.
        • zhureck Nie pieprz głupot. 22.03.06, 20:33
          To, że większość forumowiczów zna kontekst nie ma tu nic do rzeczy, bo ty
          wprost sugerujesz Łysiakowi, iż popełnił ciężką obrazę Majestatu Pańskiego. To
          tak jakbyś ty stwierdził, iż ktoś o twojej kobiecie powiedział, że jest kurwą,
          a ja otworzyłbym wątek i napisał, że kurwą nazwałeś ją właśnie ty. Łapiesz już,
          kruszyno?

PS. Podaj z łaski swojej cytaty na potwierdzenie tego, iż Łysiak twierdził, ze:
          - JPII spiskował przeciwko chrześcijaństwu
          - JPII był sługusem Żydów i masonów
          - BXVI jest półkatolikiem
          • peer2 Re: Nie pieprz głupot. 22.03.06, 20:45
            Z tego co się orientuje to nikt przed Łysiakiem nie użył wyrażenia "Jezus to
            kutas".
            A jeśli tak to kto?
          • buffalo_bill Nie irytuj się tak kruszyno :-))) 22.03.06, 20:46
            Przecież to Łysiak te słowa napisał. Nikogo nie cytował. Jego własne
            jak napisał "nazwanie sprawy bez eufemizmów". I fakt jest niestety
            smutny, że w obronie Majestatu Pańskiego popełnił ciężką obrazę
            Majestatu Pańskiego.

A to o co w tym PS-iku pytasz kruszyno, to słowa me własne oddające
            kontekst tego fekalionu. Cudzysłowu tam chyba nie zauważyłeś?
            Po prostu mierżą mnie takie szuje jak Łysiak, które dla chęci rozgłosu
            potrafią zaatakować nawet Papieża.

Swoją drogą napisałeś wcześniej, że w pełni się z tym zgadzasz. Jesteś
            lefebvrystą?
            • zhureck Aleś ty niekumaty, baranku :( 22.03.06, 20:58
              Przypomnę ci ten passus:

"Czas wyartykułować dosadnie (bez eufemizmów) ten symboliczny casus: polska
              hucpiara [Nieznalska] oznajmiła rodakom swym "dziełem" eksponowanym przez
              galerię, że Jezus to kutas
              • peer2 Re: Aleś ty niekumaty, baranku :( 22.03.06, 21:06
                Masz tu cytat z Łysiaka:
                "My, nad Wisłą, również grzeszymy nie tylko słowem i uczynkiem, lecz także
                zaniedbaniem
                • zhureck Re: Aleś ty niekumaty, baranku :( 22.03.06, 22:10
                  peer2 napisał:

> Masz tu cytat z Łysiaka:
                  > "My, nad Wisłą, również grzeszymy nie tylko słowem i uczynkiem, lecz także
                  > zaniedbaniem
                  • pandada kłamca żurek 22.03.06, 22:46
                    > Bo tak właśnie Nieznalska Chrystusa przedstawiła.

gdzie to było? To skojarzenie powstało w twojej łepetynie i kilku innych wielbicieli fallusa. Łysiak uwielbia pisać o fallusach i tak mu się automatycznie kojarzy i uwaga ogniskuje.

Oczywiście dzieła Nieznalskiej nie znasz.

Powtórzę się. Czy patrząc na układ współrzędnych odczytujesz treść "Jezus jest zerem"?
                    • zhureck Powiedz "dada" maluszku, albo nie odzywaj 22.03.06, 23:16
                      się wcale. Krzyż w chrześcijaństwie to symbol, który nierozerwalnie związany
                      jest z Chrystusem tudzież innymi męczennikami za wiarę i w takim kontekście
                      należy go przedstawiać. Wieszanie nań genitalii to jawne bluźnierstwo.
                      • maaac Re: Powiedz "dada" maluszku, albo nie odzywaj 22.03.06, 23:28
                        > Krzyż w chrześcijaństwie to symbol, który nierozerwalnie związany
                        > jest z Chrystusem tudzież innymi męczennikami za wiarę i w takim kontekście
                        > należy go przedstawiać. Wieszanie nań genitalii to jawne bluźnierstwo.

A tu taki cytacik:
                        Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie
                        wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią!
                        Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój
                        Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do
                        trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą.

I tyle na temat bluźnierczej sakralizacji krzyża.
                      • pandada Re: Powiedz "dada" maluszku, albo nie odzywaj 22.03.06, 23:58
                        Uważasz, że Nieznalska działała wewnątrz chrześcijaństwa i obowiązuje ją wykładnia tej religii?

Krzyż jest prostą figurą geometryczną. Akurat ten Nieznalskiej mało był podobny do krucyfiksu, jaki znamy z kościołów. Inna sprawa, że te krucyfiksy słabo przypominają rzeczywiste narzędzie do zadawania długotrwałej śmierci.

Poza tym na krzyżu był fragment męskiego ciała a nie tylko fallus. Do tego dzieło dopełniał film z wyciskającym na siłowni mięśniakiem.

Jakoś się twoja "interpretacja" kupy nie trzyma.
                    • tees1 "dzielo" , heh (na plotach takich dziel pelno) 23.03.06, 16:37
                      pandada napisał:

> gdzie to było?

tu bylo:

www.artliberated.org/?p=cases&id=20

Nieznalska to glupia c'pa, niestety - trzeba ja traktowac z nalezna
                      wyrozumialoscia.
                  • peer2 Re: Aleś ty niekumaty, baranku :( 22.03.06, 22:48
                    Kiedy Nieznalska tak przedstawiła Chrystusa?
                    Skoro tak interpretujesz jej sztukę/"sztukę" to chyba Twój problem.
                    Nikt przed Łysiakiem i Tobą nie wpadł na ten "trop" interpretacyjny, ciągle
                    mówiło się o znieważeniu Krzyża, a nie Jezusa...
              • buffalo_bill Kumaty baranku :-))) 22.03.06, 21:14
                W dyskusjach o Hitlerze, Stalinie i różnych innych postaciach nie
                masz kwesti "obrazy Majestatu Pańskiego". Jakich epitetów nie użyjesz,
                prawdziwych czy nie, nie obrazisz sakrum.
                Nie wiem co chciała wyartykułować Nieznalska, wiem co wyartykułował
                Łysiak. A to co wyartykułował to nic innego jak obraza moich uczuć
                religijnych, robaczku.

Cytaty przeto masz. A po całość grosza nie żałuj bo "GaPolek" od lat
                żebrze o kupowanie podwójnych egzemplarzy. Chyba, że jako miłośnik
                "Wyborczej" chcesz ich plajty :-)

Papież podlega krytyce, choć dobrze by była to krytyka, a nie parę mało
                ważnych faktów wyrwanych z 26-letniego pontyfikatu. Plus cyniczne
                docinki o "kremówkach" i "Orderze Uśmiechu".
                • zhureck Ja rzeczywiście kumaty baranku, a ty ciagle nie :( 22.03.06, 22:08
                  > W dyskusjach o Hitlerze, Stalinie i różnych innych postaciach nie
                  > masz kwesti "obrazy Majestatu Pańskiego". Jakich epitetów nie użyjesz,
                  > prawdziwych czy nie, nie obrazisz sakrum.
                  > Nie wiem co chciała wyartykułować Nieznalska, wiem co wyartykułował
                  > Łysiak. A to co wyartykułował to nic innego jak obraza moich uczuć
                  > religijnych, robaczku.

Nieznalska wyartykułowała dokładnie to co nieeufemistycznie stwierdził Łysiak.
                  Czy jakby Łysiak stwierdził ów fakt oględniej, pisząc np., że owa "artystka"
                  przekazała odbiorcom swego wątpliwego dzieła, iż Jezus to fagas, wacek czy coś
                  z tego sortu, to obraziłoby to twoje uczucia czy już nie? A może twierdzisz, że
                  samo opisywanie tego, jak widzą Chrystusa świętokradcy i bluźniercy jest obrazą?

>
                  > Cytaty przeto masz.

Które cytaty, bo jakoś ich nie widzę. BTW, znasz znaczenie słów "spisek"
                  czy "sługus"?

> A po całość grosza nie żałuj bo "GaPolek" od lat
                  > żebrze o kupowanie podwójnych egzemplarzy. Chyba, że jako miłośnik
                  > "Wyborczej" chcesz ich plajty :-)

O to się nie martw, okruszku. Widzę natomiast, że ty dzielnie GaPola
                  wspomagasz :)
                  >
                  > Papież podlega krytyce, choć dobrze by była to krytyka, a nie parę mało
                  > ważnych faktów wyrwanych z 26-letniego pontyfikatu. Plus cyniczne
                  > docinki o "kremówkach" i "Orderze Uśmiechu".

Nie mało ważnych, ale bardzo istotnych, naginających często prawdy Magisterium.

>
                  • pandada Widzę, że śmiało się odcinacie od Wojtyły 22.03.06, 23:00
                    kiedy to wreszcie zrobi Rydzyk, który epatuje lud moherowy wizerunkiem byłego papieża?

Trzeba jasno powiedzieć: Wojtyła, Dziwisz, Boniecki i Pieronek to jedna paczka - ideowo i towarzysko bardzo sobie bliscy.
                    • antykagan Re: Widzę, że śmiało się odcinacie od Wojtyły 23.03.06, 03:15
                      pandada napisał:

> kiedy to wreszcie zrobi Rydzyk, który epatuje lud moherowy wizerunkiem byłego
                      p
                      > apieża?
                      >
                      > Trzeba jasno powiedzieć: Wojtyła, Dziwisz, Boniecki i Pieronek to jedna
                      paczka
                      > - ideowo i towarzysko bardzo sobie bliscy.
                      >
                      Ty komunistyczny smieciu jestes za to na na równi z urbanem i kąkolem za to.
                  • buffalo_bill Okruszku :-))) 22.03.06, 23:13
                    Nie wiem jakiego Ty używasz "sortu" (fagas, wacek - hmm? interesujące :-))
                    ale ja mówiąc o męskich narządach najczęściej używam słowa penis.
                    Co chciała powiedzieć Niznalska Ty wraz z szują Łysiakiem wiecie
                    najlepiej. I z tym już Cię robaczku pozostawię.

Jeżeli tak bardzo, bardzo nie rozumiesz tych cytatów i żądasz ode
                    mnie żmudnego tłumaczenia to wierzę, że również zarządasz od Wldemara
                    żeby przesłał Ci zdjęcie kościoła, w którym krucyfiks zastąpiono
                    kremówką.

"GaPolka" ja też nie wspomagam. Niestety :-) Mam go "free".

Jan Paweł II "naginał często prawdy Magisterium"? Ciekawe twierdzenie.
                    Zaczyna się w tym kraju robić naprawdę komicznie :-)))
                    • zhureck Re: Okruszku :-))) 22.03.06, 23:28
                      buffalo_bill napisał:

> Nie wiem jakiego Ty używasz "sortu" (fagas, wacek - hmm? interesujące :-))
                      > ale ja mówiąc o męskich narządach najczęściej używam słowa penis.
                      > Co chciała powiedzieć Niznalska Ty wraz z szują Łysiakiem wiecie
                      > najlepiej. I z tym już Cię robaczku pozostawię.

Zadałem ci pytanie, głupolku. Znowu brakło ci argumentów, żeby odpowiedzieć? No
                      i co wedle ciebie chciała wyrazić Nieznalska? A może jesteś zdania, iż z
                      symbolami religijnymi możne robić co się żywnie podoba (nurzać w gó..e, palić
                      czy bezcześcić na setkę innych sposobów), a katolikom wara od tego, bo tak
                      naprawdę nie mogą rozstrzygnąć, co "artysta" przez swój akt chciał powiedzieć?

>
                      > Jeżeli tak bardzo, bardzo nie rozumiesz tych cytatów i żądasz ode
                      > mnie żmudnego tłumaczenia to wierzę, że również zarządasz od Wldemara
                      > żeby przesłał Ci zdjęcie kościoła, w którym krucyfiks zastąpiono
                      > kremówką.

Oskarżyłeś Łysiaka o to, iż twierdził, że JPII brał udział w jakimś
                      antychrześcijańskim SPISKU, będą SŁUGUSEM Żydów i masonów. Podaj mi konkretne
                      cytaty, w których Łysiak tak twierdzi, albo odszczekaj, kundelku.

>
                      > "GaPolka" ja też nie wspomagam. Niestety :-) Mam go "free".
                      >
                      > Jan Paweł II "naginał często prawdy Magisterium"? Ciekawe twierdzenie.
                      > Zaczyna się w tym kraju robić naprawdę komicznie :-)))

I zgodne z prawdą. Jak chociażby w przypadku przesadnego ekumenizmu.
                      Magisterium rzecze, iż tylko katolicy dostąpią zbawienia (zatem inne wierzenia
                      to bałwochwałstwo), a powinnością każdego z nich jest nawracanie na katolicyzm
                      właśnie. Ale skąd taki dyletant jak ty może to wiedzieć :(
                      • pandada Ja uważam, ze symbole religijne to tylko symbole 23.03.06, 00:04
                        Ale jakikolwiek krzyż nawet symbolem religijnym nie jest.

Co chciała przedstawić Nieznalska? Kult męskiej cielesności.

Ciekawe czy ty obrażasz wg niektórych Jezusa, ukazując, że tacy ludzie jak ty i Łysiak są jego wyznawcami.
                • gniewko_syn_ryba Re: Kumaty baranku :-))) 22.03.06, 22:24
                  buffalo_bill napisał:

> Nie wiem co chciała wyartykułować Nieznalska, wiem co wyartykułował
                  > Łysiak. A to co wyartykułował to nic innego jak obraza moich uczuć
                  > religijnych, robaczku.

Rozumiem, że "dzieło" Nieznalskiej NIE obraziło twoich uczuć religijnych... ?
                  Przy okazji zapytam, jakiej religii jesteś wyznawcą ?...
                  • obraza.uczuc.religijnych Co to są te uczucia? 22.03.06, 22:29
                  • buffalo_bill Dzieło Nieznalskiej jest moim uczuciom obojętne 22.03.06, 22:37
                    A jestem rzymskim-katolikiem. Moja religia (która jak wnioskuje
                    jest Ci obca) głosi, że Bóg storzył człowieka. Kobietę i mężczyznę.
                    Mężczyznę Pan Bóg wyposarzył w genitalia, żeby jak głosi Pismo Święte
                    "jego ród się mnożył i czynił sobie Ziemię poddaną".
                    W moim rzymsko-katolickim kościele jak i w tysiącach innych (polecam
                    Ci kiedyś choć zajrzeć) wisi obraz przedstawiający Jezusa z widocznym
                    przyrodzeniem. Coś jak to:
                    www.reprodukcja.pl/gal/LDV00191.jpg
                    A jak kiedyś zdarzy Ci się być w Rzymie to wstąp w Watykanie do Kaplicy
                    Sykstyńskiej. Ujrzysz na sklepieniach całkiem nie małą ilość postaci
                    mężczyzn z penisami.
                    • diabelek_x Re: Dzieło Nieznalskiej jest moim uczuciom obojęt 22.03.06, 23:10
                      Widze, ze dzisiaj wielu znawcow sztuki w jednym watku sie zgromadzilo.
                      Wspominane byly glosne dziela artystki Nieznalskiej, Lysiaka i Urbana.
                      Ja dzisiaj natknalem sie w sieci na "dziela" dotychczas mi nieznane, z innego
                      krgu kulturowego, ale rowniez interesujace.
                      Co o nich sadzicie?
                      www.irancartoon.com/indexday004.htm
                      • obraza.uczuc.religijnych Średnio zabawne. 22.03.06, 23:11
                        Wolę słowne dowcipy o żydach.
                      • peer2 Re: Dzieło Nieznalskiej jest moim uczuciom obojęt 22.03.06, 23:17
                        Niektóre całkiem pomysłowe, tylko rysunek rugi od dołu całkiem debilny (ten
                        gołąbek ma symbolizować spokojnych muslimów czy co? zbrodnią ma być rysunek, a
                        podpalanie ambasad to zwyczajna forma protestu?). Reszta może być, a niektóre
                        całkiem pomysłowe, np. rysunek tego Chińczyka czy innego żółtka.
                        Co do przekazu można podyskutować, ale nie jest to powód do palenia ambasad czy
                        nałożenia jednego miliona kary.
                        • diabelek_x Glowna nagroda- Hou Xiao Qiang (Chiny). 23.03.06, 14:55
                          Rysunek Chinczyka Hou Xiao Qiang tez zwrocil moja uwage. Chinczyk wykazal w nim
                          pewna przebieglosc. Nie jest na pewno z niego drugi Salvador Dali, ale "dzielo"
                          Chinczyka mozna interpretowac dwojako i dlatego zadowolic moze zarowno
                          antysemitow jak i filosemitow. Kazdy moze w tym zobaczyc to co akurat dostrzec
                          chcialby.
                      • pandada Re: Dzieło Nieznalskiej jest moim uczuciom obojęt 23.03.06, 00:33
                        sporo ciekawych rysunków. Chociaż słabizna też jest.
                    • zhureck Hehe, a ja tu próbowałem podjąć merytoryczną 22.03.06, 23:13
                      dyskusję. Baranku, skoro nie widzisz różnicy między Da Vincim i nagością w
                      sztuce generalnie, a ordynarnym wpisiywaniem członka w Krzyż, to już więcej
                      pytań nie mam.
                      • buffalo_bill Baranku, okruszku, kruszynko :-))) 22.03.06, 23:18
                        Ja bardzo chętnie z Tobą dyskutuję merytorycznie.
                        Nawet bez tych "epitecików" z Tobą, mój merytoryczny Zuhereczku,
                        będę z Tobą dyskutował :-)))
                        A nawet jak opiszesz mi te różnice, których moje
                        widać niewprawne oko nie dostrzega to też będę wdzięczny.
                        • zhureck Ło matko, to ty rzeczywiście nie widzisz różnicy. 22.03.06, 23:32
                          To ci dla porównania dołączę ów szajs, bo być może pomyliłeś Nieznalską z kimś
                          innym, osiołku:

www.irak.pl/dorota%20nieznalska%20pasja.jpg
                          • buffalo_bill No, nie widzę głupolku :-))) 22.03.06, 23:49
                            Całkiem normalny, raczej małych rozmiarów penis.
                            Co w nim dziwnego?
                            Taki sam jak ten penisy, pod którymi odbywają się konklawe:
                            www.statenvertaling.net/beeld/uitparadijs_grt.jpg
                            www.renownedart.com/17.1.jpg
                            Czy jak ten widoczby na krucyfiksie Michała Anioła:
                            www.michelangelo.com/buon/images/crucifix.jpg
      • kropek_oxford Zhurek madrzejszy od samego rzymskiego papieza:))) 22.03.06, 20:59
        Nie podoba sie? No to masz tego waszego papieza od Lefebrystow - droga wolna,
        przy wyznaniu nikt sila nie trzyma. Tylko za katolika rzymskiego nie smiej sie,
        heretyku, podawac:)))
    • kaczysta buffalo 22.03.06, 20:49
      Powtarzasz sie bill.
      Czyzby skleroza?
      • buffalo_bill A co powtórzyłem? 22.03.06, 20:51

• kaczysta Re: A co powtórzyłem? 22.03.06, 20:54
          Caly watek.
          Mam nieodparte wrazenie ze juz to kiedys czytalem.
          • buffalo_bill To nie pisz, że się powtarzam tylko napisz prawdę 22.03.06, 20:58
            że miewasz różne niezwykłe wrażenia :-)))
            • kropek_oxford PiSuary to do siebie maja - wizje, bo to paranoja. 22.03.06, 21:01
              Normalka:)))
              • buffalo_bill Dajmy mu spokój :-))) bo pewnie teraz się męczy 22.03.06, 21:17
                i wyszukuje tego "linku". Niestety na próżno :-)))
    • mlot.na.lewactwo Benedictus naprawia błędy poprzednika 22.03.06, 20:55
      lefebrysci powrócą prawdopodobnie na łono Koscioła. Oby szybko sie to stało.

Stwierdzenie o nadmiernym ekumenizmie przeradzajacym sie w farse juz sporo lat
      temu popierałem (ci szamani to nie wymysł Łysiaka).
      • rzewuski1 Re: Benedictus naprawia błędy poprzednika 22.03.06, 21:02
        to polski papiez był omylny
        a jednak papieze sa omylni
        • mlot.na.lewactwo Re: Benedictus naprawia błędy poprzednika 22.03.06, 21:06
          papież jest nieomylny w sprawach religijnych. Jezus nie nakazywał nam wchodzic
          do eurokołchozu wiec i papiez nie powinien.
          • buffalo_bill Jezus nie nakazywał nam wchodzić do UE??? :-))) 22.03.06, 21:35
            Masz rację. Ani słowa o tym w Ewangelii :-)))
            • kropek_oxford Gorzej: nie ma ni slowa o istnieniu jakiejs Polski 22.03.06, 21:39
              A o Polakach to Jezus sie nawet nie zajaknal. Coz, wyglada na to, ze dla dobra
              religii te dziwne stfory powinny zniknac z oblicza ziemii. :))))
              • obraza.uczuc.religijnych To niemożliwe!!!! 22.03.06, 21:41
                Jezus był spod Serocka!
              • buffalo_bill Nie ma nic o Polsce???! To o jakim państwie jest? 22.03.06, 21:42
                Niech no spojrzę...

Izra... O Boże!

:-)))
          • gregorak Re: Benedictus naprawia błędy poprzednika 23.03.06, 17:22
            mlot.na.lewactwo napisał:

> papież jest nieomylny w sprawach religijnych. Jezus nie nakazywał nam wchodzic
            > do eurokołchozu wiec i papiez nie powinien.

Rozumiem, że Twiom zdaniem papież w sprawie wejścia Polski do UE nie miał racji?
      • kropek_oxford Powroca? I co z tego - dominujacy nie beda:))) 22.03.06, 21:02
        Tak ci zalezy heretyku znow podpinac sie pod KK?
        • mlot.na.lewactwo Nie wiesz o czym piszesz trollu :)) papa 22.03.06, 21:04

• kropek_oxford To ty nie wiesz o czym mowisz lefebrowski katoliku 22.03.06, 21:37
            NIE-RZYMSKI. I wara ci od RZYMSKO-KATOLICKIEGO PAPIEZA - masz ponoc swojego.
            • dr3xhab Re: To ty nie wiesz o czym mowisz lefebrowski kat 22.03.06, 21:40
              A pewni jesteście, że Jezus był katolikiem?
              • po_godzinach Re: To ty nie wiesz o czym mowisz lefebrowski kat 22.03.06, 21:53
                Jesteśmy pewni, że nie był :)
                • kropek_oxford Fakt,Ofiarowanie w Swiatyni to przeciez Obrzezanie 22.03.06, 23:16

• pandada Re: Benedictus naprawia błędy poprzednika 22.03.06, 22:52
        Bardzo ładnie, że Wojtyłę macie za pajaca. Urban został skazany za to, że z niego żartował. Co grozi za taką niewybredną krytykę wprost?
        Młodzi z PiSu składajcie pozew na Łysiaka.
    • skin.polski Re: Łysiak rytu trydenckiego 22.03.06, 20:55
      yes yes yes!
      • kropek_oxford A co sie drze? Ty przeciez od religii d.Slowian:) 22.03.06, 21:03

• dr3xhab Re: Łysiak rytu trydenckiego 22.03.06, 21:22
        Każda religia miewa swoje odłamy (współczesnym przykładem muzułmanie), odnogi
        itd - z czasem niektóre okazują się być ślepe i obumierają, a inne tworzą nowe
        religie.
        W wątku tym słychać pogłos polskich potrzeb włączenia się do powszechnych na
        Zachodzie dyskusji o wprowadzania, lub nie pewnych reform Kościoła Katolickiego.

Iść do przodu wraz z postępem cywilizacji, czy też wrócić do przeszłości.
        Cywilizacja rozwija się paskudnie, ale czy warto się cofać?
        A jeśli zdecydować się na zaszłości, to jak daleko.
        I czy wówczas KK nie stanie się skansenem w krajach obrzeża?
        Niemniej warto dyskutować, nawet tu.
    • lucand1 Re: Łysiak rytu trydenckiego 22.03.06, 22:05
      Stwierdzenie ,że tytuł w GP był typu "Jezus to kutas" dowodzi tylko jednego.Ty
      jesteś kutasem.
      • buffalo_bill A mógłbyś zacytować... 22.03.06, 22:13
        z mojego wątku fragment mówiący, że to był tytuł w GP.
    • nakazim Re: Łysiak rytu trydenckiego 22.03.06, 22:33
      Ja nie rozumiem, czy łysiak był czy jest chory psychicznie oraz czy
      Ziemkiewicz, który się z nim prawie we wszystkim zgadza /za wyjątkiem stosunku
      do Balcerowicza/ nabawił się tej przykrej choroby również? Jakieś psychiczne
      wirusy atakują niektóre "szpice publicystyki"! Polactwo zaleca leczenie.
    • bolek-i-lolek Umiesz coś, poza kłamstwem? 22.03.06, 23:02
      > postaci. Łysiak jest żródłem tego smaku niewyczerpanym. Choć po
      > jego ostatnim wyczynie słownym - "Jezus to kutas" (GP 15.02),

To typowa metoda indywiduów takich jak ty. Zeby kłamliwie sugerować, że Łysiak cos takiego napisał jako swoja ocenę, to trzeba być niezłą hieną...
      Chyba, że jestes po prostu zwyczajnym kretynem, który nie rozumie czytanego tekstu.
      No ale też mozna być hieną i kretynem...
      • peer2 Re: Umiesz coś, poza kłamstwem? 22.03.06, 23:05
        To nie był cytat. Ta fraza jest wymysłem Łysiaka, nikt przed nim nie połączył
        słów "Jezus, "to" i "kutas" w ten sposób.
        • bolek-i-lolek Re: Umiesz coś, poza kłamstwem? 22.03.06, 23:13
          > słów "Jezus, "to" i "kutas" w ten sposób.

Ano zrobiła to niewerbalnie wasza żydowska koleżanka _ Nieznalska.
          Łysiak to dla tępych zwerbalizował.
          I trzeba byc perfidną hieną, żeby sugerować, że to wymysł Łysiaka.
          O uczciwosći intelektualnej nie wspomnę, bo co wy byscie, talmudysci, o niej wiedzieli...
          • peer2 Re: Umiesz coś, poza kłamstwem? 22.03.06, 23:22
            Dziekuję tobie i wszystkim innym pedarastom, że w końcu zrozumiałem co ona
            miała na myśli.
            Nikt przed Łysiakiem jakoś nie odbierał w ten sposób Nieznalskiej. No cóż....
            Całe szczęście wy sodomici możecie wyjaśnić nam wszystko.
            • bolek-i-lolek Re: Umiesz coś, poza kłamstwem? 22.03.06, 23:24
              > Dziekuję tobie i wszystkim innym pedarastom, że w końcu zrozumiałem co ona
              > miała na myśli.
              > Nikt przed Łysiakiem jakoś nie odbierał w ten sposób Nieznalskiej. No cóż....
              > Całe szczęście wy sodomici możecie wyjaśnić nam wszystko.

Czy ty jestes tak tępy jak ten kropekuk?
              To taki bełkot, że nie można tego zrozumieć...
              • peer2 Re: Umiesz coś, poza kłamstwem? 22.03.06, 23:28
                Niestety moje słowa są zbyt mało doskonałe, by w sposób zrozumiały dotrzeć do
                twojej homoseksualnej osoby.
                Wiele razy słyszałem, że wy, pedaraści jesteście od nas heteresoksualistów na
                ogół inteligentniejsi i dlatego nie możecie się z nami dogadać. Nie wierzyłem w
                to, ale teraz widzę, że to widocznie jest prawda.
                • peer2 Re: Umiesz coś, poza kłamstwem? 22.03.06, 23:30
                  Przepraszam za literówki w poprzednim poście, ale my nie jesteśmy tak samo
                  dokładni i precyzyjni jak wy, sodomici.
          • kropek_oxford Antysemicki kretynie: krzyz nie jest li tylko 22.03.06, 23:22
            symbolem chrzescijan - jest tez np. u Aztekow.
            Nb. w czasach Chrystusa az po bodajze IV wiek naszej ery symbolem
            chrzescijanstwa i Chrystusa byla RYBA. I choc wiem, ze antysemickie prostactwo
            historii wlasnego kosciola nie studiuje i nie zna, bo glowa prostactwo "od tej
            nauki boli", to "prawdziwy Polak" powinien o tym wiedziec chociazby z "Quo
            Vadis" Sienkiewicza. Ku pokrzepieniu serc!:)))
            • bolek-i-lolek semicki analfabeto - trolu forumowy 22.03.06, 23:26
              Co ma piernik do wiatraka?
              Przykłady twojej tępoty są niezliczone na forum, wiec nie będe cytował.
              Ty nie tylko nie umiesz myslec, ty nie umiesz czytać.
              Miałeś już dane na zadanie domowe, żeby nauczyć sie czytać. Masz już jakies postepy?
              • peer2 homoseksualny mędrcze- sodomito forumowy 22.03.06, 23:33
                Uniosłeś się słusznym gniewem, zaiste. Nauka czytania jest bardzo ważna i całe
                szczęście, że wasza sprzeczna z naturą, ale za to bardziej uduchowiona grupa
                zwraca nam na to uwagę!
                • bolek-i-lolek no i tyle kretynowi zostaje... :) 22.03.06, 23:38
                  Bulgotanie złością i bełkotem... :)
                  • peer2 Re: no i tyle kretynowi zostaje... :) 22.03.06, 23:39
                    Ależ jaką złością?
                    Teraz ja nie rozumiem, o znawco stosunków analnych!
    • krystian71 Zurek 23.03.06, 15:11
      nie chce mi sie czytac, tego calego belkotu, ani szukac linkow.
      Z tego co pamietam, w jakims niedawnym wydaniu GP, Lysiak przeprowadzil taki
      wywod na temat Nieznalskiej, co po kretynsku twierdzila,ze nikogo nie obrazila
      Stwierdzil,ze umieszczajac meski czlonek na krzyzu, wszystkim katolikom
      powiedziala, ze "Jezus to kutas"
      Byc moze ktos to powyzej napisal.
      Czyli juz wiadomo kto tu jest kutas, na pewno autor tego watku
      • piotr7777 Re: Zurek 23.03.06, 15:17
        > Stwierdzil,ze umieszczajac meski czlonek na krzyzu, wszystkim katolikom
        > powiedziala, ze "Jezus to kutas"

Doskonale wiesz, że nie taka była intencja Nieznalskiej. Chodziło jej o
        zestawienie zjawiska masowego forsowania się na siłowniach z męką Chrystusa.
        Dam Ci pewien przykład, który powinien dać Ci do myślenia - otóż kiedyś jakaś
        organizacja ekologiczna przedstawiła wystawę nt. kurzych ferm
        zatytułowaną "współczesny Auschwitz". Pomysł cokolwiek kontrowersyjny, ale
        przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie uzna, że ofiary Holocaustu sprowadzono
        do poziomu drobiu.
        • krystian71 nie mam zamiaru z toba dyskutowac 23.03.06, 15:23
          dokladnie wiem jaka byla jej intencja, tzn wyrobic sobie nazwisko, zaistniec,
          jak kazda miernota skandalem.
          A moja odpowiedz do zurka, bo on zlapie w lot, i czego innego ta odpowiedz
          dotyczy -
          Autora tego watku, nie pamietam jego nicku, (tyle samo dla mnie znaczy co
          nieznalska), co zelgal jak bura suka, slowa te wkladajac w usta Lysiaka.
          • pandada Re: nie mam zamiaru z toba dyskutowac 23.03.06, 15:38
            kto włożył kutasa w usta Łysiaka?
          • piotr7777 Re: nie mam zamiaru z toba dyskutowac 23.03.06, 15:41
            krystian71 napisała:

> dokladnie wiem jaka byla jej intencja, tzn wyrobic sobie nazwisko, zaistniec,
            > jak kazda miernota skandalem.

Pewnie i tak, choć sposobem na takie zachowania jest ignorancja ze strony
            odbiorców a nie wyrok sądu.
            • krystian71 Re: nie mam zamiaru z toba dyskutowac 23.03.06, 15:49
              co pewnie i tak? pare minut temu napisales jakies brednie o mece w silowniach
              Pani Nieznalskiej do glowy nie przyszlo,zeby naprzyklad z gwiazdy dzawida
              uczynic symbol ucismionego pierwiastka zenskiego i wpisac ja artystycznie w
              zenskie genitalia.
              Bo wiedziala,ze zaden naiwniak piotrus nie wezmie jej w obrone , a gotowy ,
              modelowy artykul kodexu karnego juz czeka
              • piotr7777 Re: nie mam zamiaru z toba dyskutowac 23.03.06, 17:27
                > co pewnie i tak? pare minut temu napisales jakies brednie o mece w silowniach
                To przecież oczywiste, że każdy artysta chce coś przekazać a przy okazji
                zaistnieć. Te dwa cele wcale się nie kłocą.
      • zhureck Re: Zurek 23.03.06, 16:14
        Oczywiście, próbowałem to debilkowi tłumaczyć:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=38999100&a=39001878
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=38999100&a=39003425
        Ten tępak idzie jednak w zaparte - stwierdził, że to Łysiak obraził Jezusa, a
        takiej Nieznalskiej (a także innych artystów, nurzających np. symbole religijne
        w gó..e etc) absolutnie krytykować nie można, bo nigdy nie wiadomo co miała
        ona na myśli. BTW, ten sam debilek nie widzi żadnych różnic między "Madonną z
        Dzieciątkiem" Leonarda a gniotem Nieznalskiej. Przecież z tymi lewackimi
        pajacami nie warto dyskutować chociażby ze względów estetycznych :)
        • buffalo_bill I spotkało się dwóch małolatów na jednym forum :-) 23.03.06, 16:16
          Żwirek i Muchomorek :-)))
        • krystian71 Re: Zurek 23.03.06, 17:38
          sorki, niektorych nickow wogole nie otwieram, albo tylko raz.
          a Lysiak powiedzial doslownie tak.I to chcialem tu podrzucic:))

Przecież z tymi lewackimi
          > pajacami nie warto dyskutować chociażby ze względów estetycznych :)

a wiec po co ???

sam sobie szkodzi
          kto w g@wno wchodzi

pozdrawiam
      • peer2 Re: Zurek 23.03.06, 17:44
        A moim zdaniem intencją Łysiaka było napisanie słów "Jezus to kutas", ale w
        taki sposób, żeby potem mógł się obłudnie tłumaczyć, że tylko kogoś cyował.
    • buffalo_bill "Gazeta Polska" oddcina się od Łysiaka 23.03.06, 16:03
      i jego szujskiego ataku na Jana Pawła II. A robi to słowami swego
      redaktora naczelnego - Tomasza Sakiewicza, który redakcyjny wstępniak
      kończy takim oto post scriptum:

"PS. À propos różnicy poglądów – chyba w tym wypadku bardzo dużej różnicy
      – i dzisiejszego felietonu Waldemara Łysiaka, który uczynił mi zaszczyt
      (to nie jest ironia) wkładając do jednego worka odstępców od doktryny razem
      z Janem Pawłem II: a jednak się śmieje!"
      www.gazetapolska.pl/?module=messages&message_id=34
      • zhureck Pomorku, odcina się Skwieciński, a nie GP, bo 23.03.06, 16:22
        GP nie jest jak Partia, do której zadekretowanej jednomyślności widzę ci
        tęskno :)

BTW, to w co w końcu wierzysz: w JPII czy w Pana Boga? :)
        • obraza.uczuc.religijnych Zadajesz lewackie pytania zhuleck 23.03.06, 16:25
          zhureck napisał:

>
          > BTW, to w co w końcu wierzysz: w JPII czy w Pana Boga? :)
          >
          >
        • buffalo_bill Skwieciński? Przeczytaj powolutku pomorku :-))) 23.03.06, 16:27
          Tak jak pani w szkole uczyła - "ze zrozumieniem" :-)))
          To Sakiewicz pisze o Skwiecińskim. I to Sakiewicz - naczelny
          "Gazety Polskiej" się oddcina.
          • zhureck Sakiewicz, oczywiście. Ale to nie zmienia 23.03.06, 16:28
            istoty tego co napisałem, mentalny komuchu :)
    • tatarstan1 Hasło GP: 24.03.06, 11:07
      "Drukujemy też teksty autorów, z którymi się nie zgadzamy"

GP ma prawicowy profil, ale przynajmniej jest tam pole do dyskusji. Skoro
      Łysiak pisze, że kocha lefebrystów, to mu wolno. Mamy wolność słowa, nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka