Gość: omnimendax IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 20:56 Zgoda. Spoza elegancji słów wyziera naga hipokryzja.Całkiem nie kłamliwa, nadspodziewanie naturalna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KW Re: Nie rozumiemy dwóch rzeczy w tym liście: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.03, 21:35 Strony zarzucają sobie kłamstwo i jest prawdopodobne, ze obie mają rację. Rywin mówił to co Michnik nagrał, ale Michnik mówił to co Rywin może udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepito Re: Nie rozumiemy dwóch rzeczy w tym liście: IP: *.lodz.supermedia.pl 10.01.03, 21:43 COSA NOSTRA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Oto wyjaśnienie... i nie tylko! IP: *.chello.pl 10.01.03, 22:54 Jak to nie rozumiecie? Panowie, przecież to proste! Rywin niczego nie powiedział! Ani podczas nagranej rozmowy z Michnikiem, ani podczas spotkania u premiera Millera. Nagranie nie może stanowić dowodu. Zwłaszcza, że powstało bez zgody osoby nagrywanej, a i montaż pewnie odpowiedni specjaliści wykażą bez trudu. Lub niesprawność magnetofonu uniemożliwiającą zrozumienie, co właściwie zostało nagrane. To, że w rozmowie u premiera nic nie powiedział, jest chyba oczywiste. Przecież gdyby było inaczej, to premier - jako dbający o interes publiczny i odpowiedzialny urzędnik państwowy - natychmiast zawiadomiłby o tym Prokuratora Generalnego... A przecież nie zrobił tego do dzisiaj... Czy sądzi Pan, że jako świadek premier Miller jest mniej wiarygodny od jakiegoś jąkającego się dziennikarzyny, który nielegalnymi metodami fabrykuje sensacje mające podważyć ład prawny w naszej ojczyźnie? Oj, Panie Rawicz - naiwny, jak dziecko... A teraz poważnie Panie redaktorze. Myślę, że czas najwyższy, aby dziennikarze zaczęli zajmować się tą sprawą w sposób czysty. Czysty, a więc bez oglądania się na partykularne interesy i bez chlapania się w brudej wodzie, w której pływają grube ryby i rekiny. Jest tu interes większy i wspólny. O niego trzeba zadbać. Dwadzieścia kilka lat temu pracowałem z Panem i wiem, że Pan to potrafi. Dlaczego nie zrobić czegoś, czego nie będzie się Pan musiał wstydzić? Punkt pierwszy - trzeba doprowadzić do jak najszybszej dymisji premiera Millera. Bez niej siły zainteresowane urzeczywistnieniem zarysowanego wyżej scenariusza będą dysponowały potężnymi narzędziami. Zabierzmy im jedno z nich. Panie Miller W-YN-O-C-H-A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Oto wyjaśnienie... i nie tylko! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 11:33 Gość portalu: obywatel napisał(a): > Myślę, że czas najwyższy, aby > dziennikarze zaczęli zajmować się tą sprawą w sposób czysty. > Czysty, a więc bez oglądania się na partykularne interesy Panie, Pan jest niepoważny. Dziennikarze nigdy nie grali czysto, bo oni żyja z kłamstwa, obrzucania błotem każdego niewygodnego im człowieka i krętactwa. To są mafie gorsze jak te gangsterskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Oto wyjaśnienie... i nie tylko! IP: 81.15.164.* 11.01.03, 13:20 Szanowny Panie "obywatelu" - zgadzam się w pełni z Panem i do WY-NO-CHA dodam jeszcze kilka nazwisk : Balcerowicz(musi odejść , bo tak rzecze wódz Andreas Lepper-podobno w Berlinie jego imieniem nazwano jedną z ulic-Andreas Lepper Strasse ? - a tak na poważnie - skoro L.Balcerowicz jest najlepszym ekonomistą /sic ?/ , to dlaczego w naszej ukochanej Rzeczypospolitej jest tak "dobrze"? ) ; Parlamentary Marshal - M . Borowski ( bo sejm z szybkością kuli śniegowej traci społeczne zaufanie) ; Julek Braun(bo co to za nazwisko?- a na dodatek nie chce dać Panu pt. ociec R.... koncesji na sat. TV TRWAM -?) : Robert Kwiatkowski z "BURDELLO TV" ...sorry znaczy z publicznej (bo burdel tam coraz większy i owrotnie proporcjonalny do jakości programu antenowego a abonament kurne każdego roku coraz większy!!!); 2-ch tenorów z P.O. (na szczęśćie trzeci już odszedł , a tak szczerze to po cholerę nam Platforma Obywatelska tzn."przefarbowańcy" skoro mamy dwie platformy cyfrowe !!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Oto wyjaśnienie... i nie tylko! IP: *.chello.pl 11.01.03, 13:30 Gość portalu: kolo napisał(a): > Szanowny Panie "obywatelu" - zgadzam się w pełni z Panem i do WY-NO-CHA dodam > jeszcze kilka nazwisk Cóż to, postanowiono rozmywać teraz przez dodawanie kolejnych nazwisk? Nawet bez ładu, składu i jakiegokolwiek sensu... Dziękuję za korektę pisowni mojego "wynocha" - tak jest lepiej. Panie Miller WY-NO-CHA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Oto wyjaśnienie... i nie tylko! IP: 81.15.164.* 11.01.03, 14:11 Gość portalu: obywatel napisał(a): > Cóż to, postanowiono rozmywać teraz przez dodawanie kolejnych nazwisk? Nawet > bez ładu, składu i jakiegokolwiek sensu... Sorry P.OBYWATELU , że tak to wypadło" bez ładu..." - ale szkoda , że nie wyczuł Pan w moim poście kpiarkiego tonu w stosunku do naszych miłościwie nam panujących(we wszelkich dziedzinach łącznie ze sprawowaniem rządu dusz- bo tam też jest róznie!!! A mój kpiarski stosunek do władzy wynika z tego ,że bardziej mi zależy na własnym zdrowiu(psychice) niż na wkurzaniu się na wielkich , którym i tak niewiele można zrobić/ patrz; akt. sprawa Rywina/. A tak na marginesie takiego zdrowego podejścia życzę również Panu i naprawdę nie chodzi mi rozmywanie sprawy ale mam świadomość , że nie tylko Miller jest "be" !!! > Dziękuję za korektę pisowni mojego "wynocha" - tak jest lepiej. > > Panie Miller WY-NO- CHA !!! Cieszy mnie , że przynajmniej "lepszą" pisownią słowa WY-NO-CHA nie podpadłem Panu !!! Pozdrawiam i przypominam , że w dalszym ciągu jestem za Panem , Panie OBYWATELU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Oto wyjaśnienie... i nie tylko! IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.03, 00:10 Gość portalu: obywatel napisał(a): > Jak to nie rozumiecie? Panowie, przecież to proste! Rywin > niczego nie powiedział! Ani podczas nagranej rozmowy z > Michnikiem, ani podczas spotkania u premiera Millera. > > Nagranie nie może stanowić dowodu. Zwłaszcza, że powstało bez > zgody osoby nagrywanej, a i montaż pewnie odpowiedni specjaliści > wykażą bez trudu. Lub niesprawność magnetofonu uniemożliwiającą > zrozumienie, co właściwie zostało nagrane. > > To, że w rozmowie u premiera nic nie powiedział, jest chyba > oczywiste. Przecież gdyby było inaczej, to premier - jako > dbający o interes publiczny i odpowiedzialny urzędnik państwowy - > natychmiast zawiadomiłby o tym Prokuratora Generalnego... A > przecież nie zrobił tego do dzisiaj... Czy sądzi Pan, że jako > świadek premier Miller jest mniej wiarygodny od jakiegoś > jąkającego się dziennikarzyny, który nielegalnymi metodami > fabrykuje sensacje mające podważyć ład prawny w naszej ojczyźnie? > > Oj, Panie Rawicz - naiwny, jak dziecko... > > A teraz poważnie Panie redaktorze. Myślę, że czas najwyższy, aby > dziennikarze zaczęli zajmować się tą sprawą w sposób czysty. > Czysty, a więc bez oglądania się na partykularne interesy i bez > chlapania się w brudej wodzie, w której pływają grube ryby i > rekiny. Jest tu interes większy i wspólny. O niego trzeba > zadbać. Dwadzieścia kilka lat temu pracowałem z Panem i wiem, że > Pan to potrafi. Dlaczego nie zrobić czegoś, czego nie będzie się > Pan musiał wstydzić? > > Punkt pierwszy - trzeba doprowadzić do jak najszybszej dymisji > premiera Millera. Bez niej siły zainteresowane > urzeczywistnieniem zarysowanego wyżej scenariusza będą > dysponowały potężnymi narzędziami. Zabierzmy im jedno z nich. > > Panie Miller W-YN-O-C-H-A W gruncie rzeczy ciebie tez mozna postawic w stan oskarzenia . Przeciez ty wszystko w tej aferze wiesz . Wiesz o czym byla rozmowa w gabinecie premiera i wiesz ,ze tasmy byly zmontowane , a przeciez molczales .Przy tym jakajacy sie dziennikarzyna nie ma znaczenia dla sprawy. Moglby nic nie mowic tylko napisac. Czyzby sposob wymowy mial znaczenie dla sprawy? Czy gdyby sie nie jakal bylby bardziej wiarygodny? Masz troche egzotyczne zapatrywanie na sposob dowodzenia racji,jak i na lad prawny w "naszej ojczyznie".Jesli ten lad prawny polega na tuszowaniu afer, a wiarygodnosc swiadkow od sposobu wymowy , to taka ojczyzna nie jest moja ojczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujo Booooozek wróc na ratunek SLD IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 10.01.03, 23:15 Boooozek, Pałubicki, Knysok, Krzaklewski, wracajcie natychmiast ratować SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szachista Re: Nie rozumiemy dwóch rzeczy w tym liście: IP: proxy3:* / *.milwaukee.k12.wi.us 11.01.03, 00:59 Red. Rawicz pyta: 2. Czy Rywin twierdzi, że nie powiedział tego, co powiedział (a co słyszeli zarówno Leszek Miller, jak i Adam Michnik) podczas konfrontacji w gabinecie premiera? Panie Redaktorze, Uważam, że przez ostatnie miesiące roku panowie Michnik i Miller próbowali się dogadać w sprawie kupna Polsatu lub w sprawie zatuszowania afery (oczywiście poza Pana plecami). Ponieważ negocjacje nie doprowadziły do zgody obu stron, p. Michnik zdecydował się ujawnić aferę, wierząc że jego wina (polegająca na podjęciu takich gangsterskich negocjacji) nie zostanie nigdy udowodniona, więc nic mu nie grozi. Myśle, że okaże sie, że miał co do tego racje (chyba że pan Premier tez nagrywał). Natomiast pan Premier uważał, ponieważ SLD kieruje prokuratura i komisjami sejmowymi, też im się nic stanie. Rywin siedział cicho, bo nie jest samobójcą, tylko pionkiem w tej grze. Jak widać obaj wielcy szachiści (Michnik i Miller) zastanawiali się nad dalszym ruchem, aż w koncu jeden z nich nie wytrzymał i zaszachował. Być może jest to szach-mat, bo pan Premier się chyba przeliczył i jest teraz w kłopocie. Dlaczego? Bo jeśli byłoby nawet nieudowodnione podejrzenie popełnienia przez niego przestępstwa, pan Premier będzie się musiał podać do dymisji, gdyż takie są prawa polityki (patrz sprawa Oleksego). Upadnie rzad i dojdzie do przedterminowych wyborów, gdyż Polską nie może rzadzić partia zamieszana w takie przekręty. A jesli Rywin zacznie sypac, możemy też mieć nowego pana Prezydenta! Być może nawet nie wejdziemy do Unii, bo kto uwierzy, że Miller dobrze negocjował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Do red. Rawicza IP: *.chello.pl 11.01.03, 01:52 Pięknie to Szachista przedstawił. A Pan, redaktorze Rawicz, niech się nie godzi na bycie pionkiem w _tej_ grze. Jest Pan dziennikarzem na tyle dobrym, aby móc pokusić się o odegranie roli niezależnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanka Przyjrzyjcie sie SLD w Opolu IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 02:31 Zwracam uwage na to, ze dzialania SLD w Sejmie to odzwierciedlenie korupcji na szczeblach lokalnych. W Opolu po zdecydowanym zmeczeniu mieszkancow traktowaniu przez SLD Ratusza jako wlasnego przedsiebiorstwa, Opolanie zdecydowanie poparli kontrkandydata, na ktorym nie ciazyly podejrzenia o uprawianie prywaty w publicznych urzedach (pomimo jego dlugoletniego sprawowania funkcji wojewody. A oto lista afer: -Dobre Domy (zawlaszczenie mienia wlozonego przez mieszkancow nowobudowanego osiedla i wyjatkowa niegospodarnosc) -blednie przeprowadzone przetargi na zarzadzanie mieniem komunalnym (nowy prezydent je uniewaznil poniewaz spolki nie mialy wymaganego zabezpieczenia finansowego do podejmowania sie takiego zadania) -niegospodarnosc na opolskiej plywalni (zawyzanie kosztow artykulow higienicznych pochodzacych z hurtowni zony szefa plywalni) -odwolanie naczelnika wydzialu przetargow i zamowien publicznych, ktorego brat posiada najwieksza firme budowlana na opolszczyznie - dziwnym trafem otrzymujacej najbardziej intratne zlecenia -wniosek prokuratora o zatrzymanie bylej szefowej spolki, ktorej wlascicielem jest miasto: 1700 000 zl zawlaszczenia przez podwojne fakturowanie tych samych uslug -kwestia przetargow na kamienice w najbardziej atrakcyjnych czesciach miasta (informacje o tym byly podawane tylko na tablicy ogloszen w urzedzie dzieki czemu dowiadywal sie tylko ten, kto mial sie o tym dowiedziec) Przypominam, ze to wszystko efekt 8letnich rzadow SLD w opolu(i nie tylko to). A czlowiek, ktory obsadzil tych wszystkich "kompetentnych" sprawuje funkcje wojewody za to, ze ukrecil w prokuraturze leb sprawie potracenia przez syna Millera pod wplywem alkoholu czlowieka, do ktorego to wydarzenia doszlo na opolszczyznie. Czy ktokolwiek ma jeszcze wiare w intencje SLD co do checi budowania demokratycznego panstwa. Juz Sokrates mawial: "czlowiek przezorny to ten, ktory wie, ze szkodzac wspolnocie szkodzi sam sobie". Przezorni z tego kraju juz dawno wyemigrowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanka Odpowiedzialnosci konstytucyjnej TAK! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 02:56 I jeszcze jedno! Pierwszym krokiem do otrzasniecia sie po calej aferze jest sprawa uchwalenia przez sejm odpowiedzialnosci konstytucyjnej! Dlaczego nikt oto nie walczy. Przeciez to podstawowe i zasadnicze uregulowanie ustrojowe, ktore pozwoliloby wyeliminowac ludzi, ktorym udowodniono dzialania na szkode panstwa. W przeciwnym razie temat ten powracac bedzie jak bumerang i korupcja wrosnie w cialo panstwa. osobna kwestia jest rzeczywista niezawislosc praokuratur, ktora u nas jest wielce watpliwa bo kto jest ministrem sprawiedliwosci odpowiedzialnym za obsadzenie stanowisk? Perpetum mobile, ktorego niesposob juz zatrzymac. Projekty nowych ustaw o: KRRiT oraz winietach udowodnily, ze obecny rzad i Sejm sprowadzilyby konstytucje do roli atrapy, do ktorej mozna dorzucac wszystko zgodnie z wola glosu sejmowej wiekszosci! Jak mozna brac sie za opracowywanie ustaw nie rozpoczynajac od ich zgodnosci z konstytucja? Kto zaplaci ustawodawcom za miesiace bezsensownie zmarnowanej pracy? Pusty budzet? A moze mistrzowie przelewania pustego w prozne choc przez chwile zechca sie zsolidaryzowac z umierajaca z glodu sluzba zdrowia? Moze wtedy powroca do smutnej rzeczywistosci przecietnego Kowalskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Odpowiedzialnosci konstytucyjnej TAK! IP: *.chello.pl 11.01.03, 10:49 Gość portalu: opolanka napisał(a): > Pierwszym krokiem do otrzasniecia sie po calej aferze jest > sprawa uchwalenia przez sejm odpowiedzialnosci konstytucyjnej! > (...) > Jak mozna brac sie za opracowywanie ustaw nie rozpoczynajac od > ich zgodnosci z konstytucja? Bardzo podoba mi się Twoja wypowiedź! :-) Jest to potrzebne i dlatego, aby nie dochodziło do kompromitującego uchwalania ustaw takich, jak np. odrzucona przez Trybunał Konstytucyjny ustawa abplicyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo To jest paranoja IP: proxy / *.markom.krakow.pl 11.01.03, 08:10 "...wyrażam głębokie ubolewanie oraz pragnę przeprosić Pana Premiera za niespowodowane przeze mnie zamieszanie medialne " Rywin przeprasza Millera za sytuację której jak sam twiedzi nie jest winny. To po co przeprasza? To już nawet się nie da powiedzieć że ten gość jest pojebany. To takie czasy. Kwaśniewski przeprasza w moim imieniu za Jedwabne, Papież za krucjaty... Ciekawe kto przeprosi za pogaństwo Mieszka I ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: To jest paranoja IP: 3* / 144.139.7.* 11.01.03, 08:26 zupelnie jak w tej historii o abasadorze radzieckim... zdrowo sobie popil na przyjeciu dyplomatycznycm, jakos niechcacy potracil go ambasador innego kraju, i uklonil sie i mowi "pardon". na to ruski - szto , ty mienia pardą+ ja tiebia pardą, ja twaju mać pardą, ja was wsiech pardą. Gość portalu: bobo napisał(a): > "...wyrażam głębokie ubolewanie oraz pragnę przeprosić Pana > Premiera za niespowodowane przeze mnie zamieszanie medialne " > > Rywin przeprasza Millera za sytuację której jak sam twiedzi nie > jest winny. To po co przeprasza? > To już nawet się nie da powiedzieć że ten gość jest pojebany. > To takie czasy. Kwaśniewski przeprasza w moim imieniu za > Jedwabne, Papież za krucjaty... Ciekawe kto przeprosi za > pogaństwo Mieszka I ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiara trace wiare w Adama IP: *.mclink.it 11.01.03, 08:32 Ja sie spokojnie wszystkiemu przyjrzec, to widac, za krysztalowy Adam lekko peka i widac w nim skazy. Niestety... Nieladnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: trace wiare w Adama IP: proxy / *.markom.krakow.pl 11.01.03, 10:07 Gość portalu: wiara napisał(a): > Ja sie spokojnie wszystkiemu przyjrzec, to widac, za > krysztalowy > Adam lekko peka i widac w nim skazy. Niestety... Nieladnie a kiedy on był kryształowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGISTER GOLEŃ CZEGO NIE ROZUMIECIE PALANTY Z GW ??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.03, 10:42 ŻE, LIST PACJENTA ZAKŁADU PSYCHIATRYCZNEGO, WARIATA ,GROTESKOWEGO LWA , STANOWI ALIBI DLA LESZKA MILLERA ???? A MOŻE LESZEK MILLER MA TYLKO TAKICH OBROŃCÓW ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igstr Re: Nie rozumiemy dwóch rzeczy w tym liście: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 11:17 Pytania pana Rawicza są jak najbardziej zasadne. Wygląda na to że pan Rywin będzie wszystkiemu zaprzeczał pomimo istniejącego nagrania. Może to wynikać z tego że: a) nagranie zostało zmanipulowane, co jest sensowną odpowiedzią na pytanie dlaczego nie ujawniano go tak długo, b) nagranie jest OK a pan Rywin postanowił "rżnąć głupa" przed opinią publiczną, zamiast ratować honoru wskazując tych którzy nakłonili go do złożenia propozycji płatnej protekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forowski Antoni Re: Nie rozumiemy dwóch rzeczy w tym liście: IP: *.siemianowice.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 11:22 Wyborcza już dawnmo zrezygnowała z opisywania rzeczywistości i zajęła się kreowaniem faktów. Głupi, kto na jej łamach szuka prawdy. Z naszych ustaleń wynika, że tekst Smoleńskiego jest wielkim kłamstwem i manipulacją. Podobnie jak ostatnie publiczne wystapienia Michnika. Gazeta gra o dużą stawkę. Ale chyba się przeliczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Proszę konkretniej! IP: *.chello.pl 11.01.03, 13:35 Gość portalu: Forowski Antoni napisał(a): > Z naszych ustaleń wynika, że tekst Smoleńskiego jest > wielkim kłamstwem i manipulacją. Czyje są te ustalenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanka Do obywatela IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 15:01 Gość portalu: obywatel napisał(a): > Gość portalu: Forowski Antoni napisał(a): > > > Z naszych ustaleń wynika, że tekst Smoleńskiego jest > > wielkim kłamstwem i manipulacją. > > Czyje są te ustalenia? Obywatelu: zachęcam do zapoznania się z moimi komentarzami we wszystkich artykułach poświęconych "Rywin Gate" na dzisiejszym portalu. Występuję pod pseudo:opolanka oraz catharsis. Widzę,że kumasz czym jest idea społeczeństwa obywatelskiego oraz otwartego, która w wydaniu kolesi z SLD jest poważnie zagrożona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Do opolanki IP: *.chello.pl 11.01.03, 17:20 Gość portalu: opolanka napisał(a): > Obywatelu: zachęcam do zapoznania się z moimi komentarzami we wszystkich > artykułach poświęconych "Rywin Gate" na dzisiejszym portalu. Występuję pod > pseudo:opolanka oraz catharsis. Widzę,że kumasz czym jest idea społeczeństwa > obywatelskiego oraz otwartego, która w wydaniu kolesi z SLD jest poważnie > zagrożona. Opolanko! Znam wszystkie Twoje wypowiedzi, aczkolwiek nie wpadłem na to, że pisałaś je również jako catharsis. Cieszę się bardzo, że zwróciłaś się do mnie. Znaczy to, że zaczynamy tworzyć coś więcej niż amorficzny zbiór jednostek. To dobrze i o to chodzi. Od krzyczenia trzeba bowiem przejśc do innych form komunikowania swojego stanowiska. Dziś późnym wieczorem napiszę o tym na forum "Kraj". Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanka obywatelu IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 14:19 Gość portalu: obywatel napisał(a): > Gość portalu: opolanka napisał(a): > > > Obywatelu: zachęcam do zapoznania się z moimi komentarzami we wszystkich > > artykułach poświęconych "Rywin Gate" na dzisiejszym portalu. Występuję pod > > > pseudo:opolanka oraz catharsis. Widzę,że kumasz czym jest idea społeczeńst > wa > > obywatelskiego oraz otwartego, która w wydaniu kolesi z SLD jest poważnie > > zagrożona. > > Opolanko! Znam wszystkie Twoje wypowiedzi, aczkolwiek nie wpadłem na to, że > pisałaś je również jako catharsis. > > Cieszę się bardzo, że zwróciłaś się do mnie. Znaczy to, że zaczynamy tworzyć > coś więcej niż amorficzny zbiór jednostek. To dobrze i o to chodzi. Od > krzyczenia trzeba bowiem przejśc do innych form komunikowania swojego > stanowiska. Dziś późnym wieczorem napiszę o tym na forum "Kraj". > > Pozdrawiam! Witam! Dzis tj 12.01 napisze komentarz do artykulu "Premier: dobrze, że powstała komisja śledcza w sprawie afery Rywina" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Juliuszu Rawicz, naiwny dzieciaczku IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.01.03, 18:35 Żebyś miał pensje, to musisz wypisywać takie głupotki w stylu ile cukru jest w cukrze. Bo jak bedziesz zbyt dociekliwy, to Twój pan (AM) da ci kopa pod ogon i będziesz zjmował się problemem ile bezrobocia jest w bezrobotnym z szarej strefy. Tak więc nie wnikaj w to, że pieniądze biorą się z pieniędzy. Z tych 17.5 mln $ Twój pan dyskontował w zeszłym roku 800 tys $. Ten interes nie wydał mu się zbyt koszerny. Ma to i dobre (dla Ciebie) strony, ponieważ dają Ci temat do obrabiania ("niewola to wolność"). I chyba dobrze odrabiasz lekcje, bo wielu zaprząta sobie umysł tym słodkim problemem i nie zwracają uwagi na inne sprawy, droższe kilka rzędów wielkości. Mimo wszystko życzę Ci jednak trzymania klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rpapa Re: Nie rozumiemy dwóch rzeczy w tym liście: IP: *.wustl.edu 11.01.03, 19:26 JA NATOMIAST NIE ROZUMIEM JEDNEJ RZECZY: DLACZEGO GAZETA UKRYWALA ROZMOWE MICHNIKA Z RYWINEM PRZEZ POL ROKU? O CO TUTAJ CHODZI? JAKI JEST INTERES GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Dlaczego teraz a nie w lipcu? IP: *.wustl.edu 11.01.03, 19:31 Dlaczego Gazeta pisze teraz o Rywinie, a nie w lipcu kiedy miala miejsce rozmowa Rywina z Michnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamo ...kto niewinny niech rzuci pierwszy IP: *.acn.pl 11.01.03, 22:08 Póki komisja nie wyda orzeczenia na temat sprawy Lwa Rywina nie osądzajmy go. Ja tak samo nie wieżę w nieinność Lwa, jak i Adama i Leszka. Wszyscy chcieli zarobić, ale dostaje się jednemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer Re: ...kto niewinny niech rzuci pierwszy IP: proxy3:* / *.milwaukee.k12.wi.us 12.01.03, 12:59 Gość portalu: Adamo napisał(a): > Póki komisja nie wyda orzeczenia na temat sprawy Lwa Rywina nie > osądzajmy go. Ja tak samo nie wieżę w nieinność Lwa, jak i Adama > i Leszka. Wszyscy chcieli zarobić, ale dostaje się jednemu... Do listy Lwa, Adama i Leszka chyba trzeba dodać też Aleksandra. Przecież Prezydent miał otrzymać 30% po podpisaniu ustawy! Tak przynajmniej rozumiem słowa Lwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek kto nie rozumiemy IP: ncasse* / *.kabel.telenet.be 12.01.03, 21:12 kto to jest my Panie Rawicz, konkretniej proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Nie rozumiemy dwóch rzeczy w tym liście: IP: *.client.attbi.com 12.01.03, 22:29 Teraz roumiem dlaczego Kolotko obnizyl akcyze na alkohol . Gdyz po trzezwemu nic nie zrozumie narod Odpowiedz Link Zgłoś