pezetpeer 26.06.06, 16:24 Czasem żartujemy...ale teraz poważnie...chociaż drastycznie... www.kc-pzpr.webpark.pl/ipn.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
splkm Re: Fajne, nadaje się do prokuratora 26.06.06, 16:30 no..fajne..ciekawe skąd wyciekło.. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: IPN - pismo drastyczne 26.06.06, 16:31 420 przekroczony limit transferu Przekroczony został maksymalny limit transferu dla tej strony. Strona ponownie będzie widoczna po upływie czasu obowiązywania limitu. Spróbuj później, jeśli chcesz zobaczyć tę stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: IPN - pismo drastyczne 26.06.06, 16:32 O co chodzi? Nie mogę się tam dostać:( Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: IPN - pismo drastyczne 26.06.06, 16:34 basia.basia napisała: > O co chodzi? Nie mogę się tam dostać:( Było zbyt drastyczne... www.kc-pzpr.webpark.pl/ipn.jpg ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Link działający 26.06.06, 16:35 Zwykłe gó..arstwo lub jakaś prowokacja, bo pismo ma dzisiejszą datę... img525.imageshack.us/my.php?image=ipn5ym.jpg Wrzuciłem na imageshack Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Ten ci to wesołek:)))))))))))) 26.06.06, 16:41 elfhelm napisał: > Zwykłe gó..arstwo lub jakaś prowokacja, bo pismo ma dzisiejszą datę... > > img525.imageshack.us/my.php?image=ipn5ym.jpg > Wrzuciłem na imageshack miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,2589569.html Klaudiusz Wesołek zaatakował sędziego na sali sądowej Krzysztof Wójcik 2005-03-07 , ostatnia aktualizacja 2005-03-07 21:23 Klaudiusz Wesołek, znany działacz anarchistyczny rzucił się wczoraj z paskiem na sędziego Radosława Wyrwasa podczas rozprawy w gdyńskim sądzie. Okładał sędziego po ramieniu, aż odciągneli go świadkowie i... oskarżony Asesor Radosław Wyrwas nie będzie miło wspominał poniedziałkowego przedpołudnia. Jest sędzią wydziału grodzkiego i wczoraj orzekał w sprawie dotyczącej oszustwa w sali nr 34 na parterze Sądu Rejonowego w Gdyni. Kilka minut po godz. 10 zarządził przerwę. Wtedy na salę wszedł mężczyzna. Spytał, czy ma przyjemność z sędzią Radosławem Wyrwasem. Kiedy asesor kiwnął głową, mężczyzna wyciągnął pasek i rzucił się na sędziego. Zaczął go okładać w ramię. Na pomoc sędziemu rzucił się oskarżony w sprawie o oszustwo i dwaj świadkowie. Sekretarka, która protokołowała przebieg rozprawy, wybiegła z sali i zaczęła wołać o pomoc policję sądową. W tym czasie oskarżony i świadkowie obezwładnili napastnika. Chwilę później do sali wpadli policjanci i go skuli. Wtedy okazało się, że sędziego zaatakował były działacz anarchistyczny i Ligi Republikańskiej - Klaudiusz Wesołek. Funkcjonariusze zawieźli go na komisariat Gdynia Śródmieście, gdzie zostaną mu przedstawione zarzuty naruszenia nietykalności cielesnej funkcjonariusza publicznego. Wczoraj nie udało nam się skontaktować z Klaudiuszem Wesołkiem. Jego telefon komórkowy milczał. KRZYSZTOF WÓJCIK: Dlaczego Wesołek zaatakował Pana na sali sądowej? Znał go Pan wcześniej? ASESOR RADOSŁAW WYRWAS: Początkowo nie wiedziałem, o co chodzi, bo tego człowieka widziałem pierwszy raz na oczy. Później, gdy dowiedziałem się, jak się nazywa, skojarzyłem sprawę. W czerwcu ubiegłego roku wydałem wyrok zaoczny za znieważenie prokuratora IPN. Został skazany na dziesięć miesięcy ograniczenia wolności, w czasie których musiał przepracować nieodpłatnie określoną liczbę godzin. Jak Wesołek znieważył prokuratora IPN? - Skazany złożył do IPN zażalenie na umorzenie śledztwa w swojej sprawie. Prokuratora instytutu nazwał w nim m.in. "komunistyczną gnidą". Sprawa trafiła do sądu, a ja w niej orzekałem. Czy podczas swojej pracy zawodowej miał Pan podobne przypadki? - Niedługo pracuję w sądzie. Mam 29 lat. Takiej sytuacji jeszcze nie miałem. W sądzie pracuję od czerwca 2003 roku. Na szczęście, po kilku uderzeniach paskiem w ramię nic mi się nie stało. Toga jest gruba i zasłoniłem się ręką. Całe zdarzenie trwało zaledwie kilka sekund. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Ten ci to wesołek:)))))))))))) 26.06.06, 16:54 > były działacz anarchistyczny i Ligi Republikańskiej - Klaudiusz > Wesołek kolega chudego Kamińskiego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Sprawa Wesołka 26.06.06, 17:35 www.abcnet.com.pl/pl/artykul.php?art_id=1558 Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Sprawa Wesołka 26.06.06, 20:39 klasyczny przykład pieniactwa, co można stwierdzić nawet na podstawie artykułu napisanego przez samego zainteresowanego. Dzięki takim ludziom skutecznie zapycha się sądy i inne instytucje. " W związku z powyższym Kolegium Rejonowe d/s wykroczeń w Gdańsku PODEJMIE (podkreślenie K. W.) decyzję o zamianie kary 1 miesiąca ograniczenia wolności na karę 15 dni aresztu. " To akurat normalna procedura wynikająca wprost z przepisów (także obecnie). A skoro SB zbierała na KW kwity, no to się informowała w kolegium. "wynikało "czarno na białym", że orzeczenia były "uzgadniane" z SB" A różowych słoników nie zauważył? Odpowiedz Link Zgłoś
pezetpeer Re: Sprawa Wesołka 27.06.06, 18:47 a na czas przyszły i tryb oznajmujący nie zwrócił szanowny Elfhelm uwagi? "Kolegium PODEJMIE decyzję" Odpowiedz Link Zgłoś
pezetpeer Re: Sprawa Wesołka 27.06.06, 18:55 i jeszcze w kwestii formalnej - wg ówczesnych przepisów karę można było zamienić także na grzywnę. No może członkowie Kolegium nawet bez uzgodnień chcieli dokopać Wesołkowi...ale i wtym przypadku było tu conajmniej usiłowanie wymuszenia okreslonego orzeczenia kolegium...a tak w ogóle to warto było to przynajmniej sprawdzić...no bo po co są prokuratorzy IPN??? pozdrawiam Klaudiusz Wesołek... Odpowiedz Link Zgłoś
pisz_pan_na_berdyczow Re: IPN - pismo drastyczne 27.06.06, 20:42 i przecież wyraźnie napisane jest też, że zostało to uzgodnione z zastępcą szefa WUSW ds SB Odpowiedz Link Zgłoś
pezetpeer Re: IPN - pismo drastyczne 28.06.06, 09:57 przy okazji warto przypomnieć myśl Bohdana Smolenia - "Niezawisłość sędziowska polega u nas na tym, że żaden sędzia jeszcze nie zawisł"... Odpowiedz Link Zgłoś