Dodaj do ulubionych

Pójdzie Pan do Springera?

23.10.07, 08:51
Jeśli tak, to znaczy, że naprawdę pecunia non olet, i że prawdą jest, iż
każdego można kupić, to tylko kwestia ceny.
Szkoda, straci Pan wielu fanów, jak sądzę, i mocno nadszarpnie swój wizerunek.
A tej gazety i tak nie wezmę do ręki (nie tylko ja). Etykietka za mocno się
przykleiła. Będzie porażka, nawet jeśli Pan kilku wyrzuci.
Ktoś na forum Wyborczej napisał, że gdyby wygrała Samoobrona, Springer
zatrudniłby p.Hojarską. Chyba celne spostrzeżenie. Nie wiem więc, czy warto
tak się zniżyć. Nie lepiej zaczekać i posprzątać w TVP?
Obserwuj wątek
    • Gość: Seraf Re: Pójdzie Pan do Springera? IP: *.chello.pl 23.10.07, 09:44
      A może, skoro od 21 października żyjemy w wolnej Polsce, wróci Pan do Polsatu i
      będzie kontynuował swoją misję prowadząc Co z tą Polską?
    • Gość: burza Re: Pójdzie Pan do Springera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 11:53
      jo5348, springer przecież był propisowski, jak się zdążyłam przekonać, więc taka
      propozycja to ukłon 'w drugą stronę' chyba (widocznie to wydawnictwo ma politykę
      "wspierać rządzących") Poza tym obok faktu wydaje też dziennik i newsweek, więc
      to nie byłby taki cyrograf;) Chociaż i tak bym się zdziwiła, gdyby tam przeszedł.

Przecież do TVP iść teraz to zawikłać się w politykę (trudno, żeby było inaczej
      po kwiatkowskim i urbańskim). Na razie to by był duży błąd iść tam, bo nie
      wiadomo, co zrobi PO.
      • jo5348 Re: Pójdzie Pan do Springera? 23.10.07, 13:02
        Burzo, wszak o dziennik mi chodziło. Zdaje się że taka była propozycja,
        o ile jeszcze czytam ze zrozumieniem. Fakt nie jest dla mnie gazetą.
        A określenie "polityka wspierania rządzących" jest chyba mocno na wyrost. Dla
        mnie to sprzedajność za sprzedażność.
    • shawman Re: Pójdzie Pan do Springera? 23.10.07, 16:43
      No nie wiem, czy chodzi tylko o pieniądze. Stanowisko szefa jednego z
      najpoczytniejszych dzienników jest też dość prestiżowe (choć nadal jest tylko
      pracownikiem koncernu).
    • Gość: Adam Re: Pójdzie Pan do Springera? IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.07, 22:35
      Lepiej do Springera, niż z Gadziną Wybiórczą się bratać.

• jo5348 Re: Pójdzie Pan do Springera? 23.10.07, 23:06
        Ileż tej nienawiści,panie Adamie! "Gadzinówka" się rodziła wraz z tym wszystkim,
        co pozwala Panu teraz wypisywać takie rzeczy. Pan wtedy pewnie chodził z
        pieluchą. Radzę trochę poczytać/pooglądać, jak było przed "gadzinówką". Chyba
        wyobraźni nie staje. Deczko szacunku.
    • Gość: eddek Re: Pójdzie Pan do Springera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 07:39
      Zdecydowanie wolę oglądać autorski program Pana Lisa w Internecie, a jedyne stanowisko, które mógłby objąć, to właśnie prezes TVP do zrobienia porządków (i zgarnięcia dużej odprawy, tak jak to robili PiSowcy;)).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka