Gość: Cycesy IP: 213.155.168.* 19.09.03, 08:55 Sufin, Rywin - sami Polacy ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qndzia Komisja 19.09.03, 08:57 Czekamy cierpliwie na wystąpienie Jakubowskiej przed komisją. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: Komisja 19.09.03, 09:07 qndzia napisał: > Czekamy cierpliwie na wystąpienie Jakubowskiej przed komisją. J. będzie musiała się dobrze ubrać i umalować, żeby zostało choć jedno dobre wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Komisja IP: 217.97.130.* 19.09.03, 09:48 Powiem w sekrecie, że miąłem z Jkubowska watpliwa przyjemność (tylko bez nadinterpretacji tego posta). Wyjątkowo wkur...jąca baba. W jej mniemaniu jest ważniejsz od samej siebie;). Odpowiedz Link Zgłoś
zen16 To taki sam świadek jak świadkowie Wołka 19.09.03, 19:45 obciążający Kwacha. Taka niewinna wydawała sie ta Wojciechowska, a umie juz mataczyć jak doswiadczony pismak. Ciekawe kto ją szkoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: To taki sam świadek jak świadkowie Wołka IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 19.09.03, 20:17 Masz rację, trochę dziwni są ci świadkowie na zawołanie. czemu ten redaktor milczał tyle czasu skoro wiedział o czym rozmawiały obie panie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman czas najwyższy IP: *.biaman.pl 19.09.03, 09:15 No to pięknie. Moim zdaniem nie ma potrzeby przepytywać po raz kolejny Jakubowskiej. Miała wystarczająco dużo szans, żeby powiedzieć prawdę. Ile razy komisja może jej pozwalać na nowe zmiany jej "wersji prawdy"? Komisja niech wyciąga wnioski, a Jakubowska tłumaczy się przed prokuraturą i - ewentualnie - sądem. p.s. Bez tej szminki i modnej kiecki rzeczywiście nawet na jedno dobre wrażenie nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyklista Re: Komisja IP: *.pai.net.pl / 10.40.6.* 19.09.03, 11:32 qndzia napisał: Czekamy cierpliwie na wystąpienie Jakubowskiej przed komisją. A moze Jakubowska była nawalona gdy rozmawiala z Wojciechowską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuet Świadek !!!! IP: *.Swiebodzin.com.pl 19.09.03, 09:03 A moj sasiad powiedział,że klatka schodowa była sprzątana BO 'tak mu powiedziała Żona " !!!!! Czy Wy wszyscy [w GW ] jestescie poważni ??? Swiadek mówi ' słyszałem ,że Anka rozmawia z Jakubowską'. Żarty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Świadek !!!! 19.09.03, 09:13 Gość portalu: menuet napisał(a): > A moj sasiad powiedział,że klatka schodowa była sprzątana > BO 'tak mu powiedziała Żona " !!!!! > > Czy Wy wszyscy [w GW ] jestescie poważni ??? > Swiadek mówi ' słyszałem ,że Anka rozmawia z Jakubowską'. > Żarty !!! Wcale nie. Miał to nagrać? To ważny dowód i świadek też wydaje się wiarygodny. Dziwne jest tylko to dlaczego z tym zwlekał. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: Świadek !!!! 19.09.03, 09:24 lupus.lupus napisał: > Gość portalu: menuet napisał(a): > > > A moj sasiad powiedział,że klatka schodowa była sprzątana > > BO 'tak mu powiedziała Żona " !!!!! > > > > Czy Wy wszyscy [w GW ] jestescie poważni ??? > > Swiadek mówi ' słyszałem ,że Anka rozmawia z Jakubowską'. > > Żarty !!! > > > Wcale nie. Miał to nagrać? To ważny dowód i świadek też wydaje się wiarygodny. > Dziwne jest tylko to dlaczego z tym zwlekał. No właśnie. W sprawie R. wydaje się, że powinno być na tony różnych świadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Świadek !!!! IP: 217.97.130.* 19.09.03, 09:58 lupus.lupus napisał: > Gość portalu: menuet napisał(a): > > > A moj sasiad powiedział,że klatka schodowa była sprzątana > > BO 'tak mu powiedziała Żona " !!!!! > > > > Czy Wy wszyscy [w GW ] jestescie poważni ??? > > Swiadek mówi ' słyszałem ,że Anka rozmawia z Jakubowską'. > > Żarty !!! > > > Wcale nie. Miał to nagrać? To ważny dowód i świadek też wydaje się wiarygodny. > Dziwne jest tylko to dlaczego z tym zwlekał. Powinien hehehe;) Dziwne? Mnie to nie dziwi. Tak juz jest w środowisku dzienikarskim. Nagrywają zwlekają. Adam Napoleon Legia Honorowa najlepszy przykład;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.03, 09:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 09:04 :) Wyśmienita wiadomość. Mina Lwicy i jej tresera chyba zrzedła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zak Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.09.03, 09:14 Jakub Sufin....kolejny swiadek do przesluchania w komisji? Jeszcze tylko tak gdzies okolo 38 milionow swiadkow i wyjasni sie cala afere. Szanownej komisji sugeruje przesluchac jeszcze nastepujaca liste swiadkow majaca niewatpliwa wiedze: 1.kataryna.kataryna 2.basia.basia 3.qndzia 3.bratek.bratek 4.minbinder (czy jakos tak) 5.xyz 6.lupus.lupus 7.(wszyscy ci z podwojnymi nickami sa jacys mocno podejrzani) 8. ... ... ... 38 000 001. ..... (prosze sie nie wstydzic i samemu zglaszac, za darmo w tv:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 09:26 Z. Ziobro:Co świadek lupus.lupus wie o sprawie Rywina? lupus: Uchylam się od odpowiedzi na pytanie, udzielenie odpowiedzi może narazić mnie lub osobę dla mnie najbliższą na odpowiedzialność za przestępstwo lub przestępstwo skarbowe. Ech siedem godzin przesłuchania przez Ziobro. Sama słodycz :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 09:31 śledcza Błochowiak: Jak swiadek lupus.lupus może opisać układ swojej toalety lupus: ma kubaturę prostokąta. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 09:37 śledcza Begier ( z delikatnym uśmieszkiem): panie lupus.lupus, jakim jest pan człowiekiem? lupus: żądam, aby przesłuchano mnie na rozprawie z wyłączeniem jawności,treść zeznań może narazić na hańbę mnie lub osobę dla mnie najbliższą. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 09:45 śledczy Lewandowski: jest pan zerem panie lupus.lupus lupus: lepiej być zerem niż Leszkiem Millerem. koniec przesłuchania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 10:25 lupus.lupus napisał: > śledczy Lewandowski: jest pan zerem panie lupus.lupus > > lupus: lepiej być zerem niż Leszkiem Millerem. > > koniec przesłuchania. > Koniec przesłuchania był dość dramatyczny, gdyż świadka lupusa zgarnęły cztery ekipy ABW (Andrzeja Barcikowskiego Wilki) - po sprawdzeniu, że to jednak lupus z krwi i kości postanowiono wypuścić go do kniei. Za jego uwolnieniem wstawiły się posłanki, urzeczone zarówno kubaturą jak i wilczym charakterkiem zatrzymanego. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 11:33 Andrzeja Barcikowskiego Wilki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAMUELL [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 09:08 >>Suffin, Rywin - sami polacy ... Lew to ssak, a Lwica to chyba ssawka ... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: 217.153.138.* 19.09.03, 09:13 Aleście sobie świadka znaleźli - no, no. Rozmowy nie słyszał (a jedynie wie, że się odbyła), osobiście jest zainteresowny w utrzymaniu wersji Wojciechowskiej, bo był jej przełożonym i teraz mógłby ponieść konsekwencje ewentualnego kłamstwa (lub przeinaczenia dziennikarki). Rozmowa - jak wynika z tekstu - odbywała się przez telefon, nie była nagrywana (a kto z polskich dziennikarzy nagrywa telefoniczne rozmowy ??), nie ma i nie było jej śladu (taśmy). Jesze raz gratulacje, aleście sobie świadka znaleźli. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 09:15 Nie chodzi o treść rozmowy. Ważne jest potwierdzenie jej istnienia! Jakubowska przecież zaprzeczała,że do niej doszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: 217.153.138.* 19.09.03, 09:43 Canis Lupus ! Chyba żyjemy w różnych krajach, albo inaczej składamy te same literki. Przeczytaj tekst w "GW" - Jakubowska wyraźnie tam mówi, że rozmowa się odbyła ale nie pamięta co mówiła. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 10:20 Nieporozumienie. Zresztą chyba wyraziłem się nieprecyzyjnie.Zwykł a zbitka myslowa. Zdarza mi się to jeśli szybko chcę coś napisać. Pisząc,że nie chodzi o treść rozmowy miałem na myśli obiektywną niemożnosć udowodnienia jej. Pisząc o zaprzeczeniach Jakubowskiej,że do niej nie doszło miałem na myśli zaprzeczemie jej istnienia w kształcie zeznań Wojciechowskiej. Oczywiscie,ze sama rozmowa miała miejsce. Potwierdza się jej istnienie w KSZTAŁCIE ZGODNYM Z ZEZNANIAMI WOJCIECHOWSKIEJ. Interesuję się trochę tą sprawą. Nie posadzaj mnie o takie szkolne błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *<:o) Tak, tak! Przesłuchać telefon! On słyszał. IP: *.acn.pl 19.09.03, 09:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman Re: Tak, tak! Przesłuchać telefon! On słyszał. IP: *.biaman.pl 19.09.03, 09:29 Gdyby przyjmować za fakty insynuacje, że ten redaktor kłamie, musielibyśmy uwierzyć, że Wojciechowska kłamała nie tylko podczas przesłuchania przed komisją, ale i półtora roku temu, gdy słała depeszę i rozmawiała ze swoim przełożonym. Po kiego miałaby kłamać? Czy już wtedy siły wraże Grupie Trzymającej Władzę przygotowywały nagonkę na Olę J.? Upominam się o stosowanie logiki w wywodach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Tak, tak! Przesłuchać telefon! On słyszał. IP: 217.153.138.* 19.09.03, 09:47 Nie wiem, czy ten redaktor kłamie - w chwili obecnej takie postawienie sprawy jest insynuacją a nie faktem. Wiem natomiast, że jest niewiarygodny. Co z tego wynika ? Że "Wojciechowska wiedziała" i tym podobne bzdury ? Nie ! Wyniak z tego, tyle że w "GW" pracują hunwejbini, którzy nie myślą tylko działają. Może gdyby pomyśleli (rzyczę im tego z całego serca, to nie boli), znaleźliby bardziej wiarygodnych świadków :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Tak, tak! Przesłuchać telefon! On słyszał. 19.09.03, 20:02 Gość portalu: züberman napisał(a): > Gdyby przyjmować za fakty insynuacje, że ten redaktor kłamie, musielibyśmy > uwierzyć, że Wojciechowska kłamała nie tylko podczas przesłuchania przed > komisją, ale i półtora roku temu, gdy słała depeszę i rozmawiała ze swoim > przełożonym. Po kiego miałaby kłamać? Czy już wtedy siły wraże Grupie > Trzymającej Władzę przygotowywały nagonkę na Olę J.? Upominam się o stosowanie > logiki w wywodach. A na początek znaleźć jakieś logiczne wyjaśnienie, dlaczego bardziej prawdopodobne jest, że kłamały dwie osoby (w tym jedna pod przysięgą) niemające żadnego interesu w tym kłamstwie, a nie to, że kłamała jedna, rozpaczliwie broniąca się przed bardzo poważnymi podejrzeniami. To taki sam przypadek jak z Szumielewicz i tercetem egzotycznym, dlaczego miała kłamać, fałszywie ich oskarżając, Szumielewicz (oraz jej dwie koleżanki)? W przeciwieństwie do tej trójcy, Szumielewicz o nic nie walczyła, dlaczego więc miałaby ryzykować oskarżenie o krzywoprzysięstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: 80.244.141.* 19.09.03, 09:14 A Jędrek mówił, ze jego tata mówił, że jego kolega mówił, że nie słyszał rozmowy Wojciechowskiej z Jakubowską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *<:o) No tak, prawdziwy polaczek się odezwał.... IP: *.acn.pl 19.09.03, 09:17 Szkoda, kuźwa, że prawdziwi polacy to zawsze jakieś debile.... Gość portalu: Cycesy napisał(a): > Sufin, Rywin - sami Polacy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coyote Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: *.vline.pl / 172.16.9.* 19.09.03, 09:20 Ale ty czlowieku glupi jestes...Zal mi Ciebie,bo niewiele rozumiesz z tego co sie w kraju dzieje...Ehhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: *.toya.net.pl 19.09.03, 09:33 Dlaczego Pani Wojciechowska nie przywołała swojego świadka w trakcie składania zeznań przed komisją śledczą. Dopiero teraz znaleziono świadka- KTO znalazł ?Przecież Pani Wojciechowska uniemożliwiła Komisji badanie sprawy w stopniu maksymalnie obiektywnym, nie wskazując redaktora, który powinien przed komisją potwierdzić jej zeznania. Dlaczego zrobiono taką "przykrość "Panu Rokicicie, który zadając pytania mógłby znów błysnąć swym intelektem. A może redakcja Wyborczej, znając (mam nadzieję)starą paremię "jeden świadek, żaden świadek" uznała za konieczne "wesprzeć" jedynego świadka Panią Wojciechowską ?Gazeto Wyborcza !Tak czynić nie przystoi-WAM" EUROPEJCZYKOM"!? Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 09:45 Gość portalu: Feliks napisał(a): > Dlaczego Pani Wojciechowska nie przywołała swojego świadka w > trakcie składania zeznań przed komisją śledczą. Dopiero teraz > znaleziono świadka- KTO znalazł ?Przecież Pani Wojciechowska > uniemożliwiła Komisji badanie sprawy w stopniu maksymalnie > obiektywnym, nie wskazując redaktora, który powinien przed > komisją potwierdzić jej zeznania. Dlaczego zrobiono > taką "przykrość "Panu Rokicicie, który zadając pytania mógłby > znów błysnąć swym intelektem. A może redakcja Wyborczej, znając > (mam nadzieję)starą paremię "jeden świadek, żaden świadek" > uznała za konieczne "wesprzeć" jedynego świadka Panią > Wojciechowską ?Gazeto Wyborcza !Tak czynić nie przystoi-WAM" > EUROPEJCZYKOM"!? Nawet Feliks D. nie wytrzymał i wstał z grobu aby pomóc Jakubowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielbiciel Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.09.03, 09:48 Jakubowska! Biegiem po torebke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zak Swiadek Jakubowskiej IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.09.03, 09:56 Teraz czekamy z zapartym tchem az Jakubowska znajdzie swojego swaidka. Niemozliwe jest, iz (polonicum blachowianicum) nikt nie byl obecny kiedy Jakubowska odbywala inkryminowana rozmowe z Wojciechowska. Dalej Jakubowska wyciagaj swojego swiadka, potem Wojciechowska podeprze sie nastepnym swiadkiem, na co Jakubowska wyprodukuje kolejnego swiadka po czym..... itd. Ech, nie byloby lepiej gdyby panie po prostu wytargaly sie za wlosy w publicznej telewizji? Troche radochy dla gawiedzi:))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Swiadek Jakubowskiej 19.09.03, 20:06 Gość portalu: zak napisał(a): > Teraz czekamy z zapartym tchem az Jakubowska znajdzie swojego swaidka. > Niemozliwe jest, iz (polonicum blachowianicum) nikt nie byl obecny kiedy > Jakubowska odbywala inkryminowana rozmowe z Wojciechowska. Nie doceniasz Jakubowskiej. Ona znajdzie trzech świadków, którzy nie słyszeli jak rozmawia z Wojciechowską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miotła Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: *.pl / 192.168.2.* 19.09.03, 11:09 Do PT Redaktorów "Gazety" Lejzorek R. mawiał: jak oni zwalniają (pracowników) to oni będą przyjmować. Parafrazując - jak Wy kłamiecie (od początku) to Wy będziecie odszczekiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuet telefon IP: *.pl / *.pl 19.09.03, 09:51 Tak ciekawy news powinien byc starannie dokumentowany . TELEFON dałby się przesłuchać ,gdyby archiwizowano nagrane rozmowy w PAP-ie. Ja w domu nie musze bo rzadko sa 'jakieś' newsy.!!! A w ogóle nie jestem PAP-em. Wiarygodność PAP-u jak wygląda w OBOP-ie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiu Menuet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 10:09 Menuet ty czerwony tłumoku, dla ciebie nawet litery alfabetu polskiego są niewiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuet Tylko dla Rysia IP: *.pl / *.pl 19.09.03, 10:24 Naucz się czegoś oprócz liter alfabetu. Proponuję najpierw myślenia.Narazie Twój 'poziom' to : a u Was Murzynów biją'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustavvv Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: 2.2.STABLE* / *.pap.net.pl 19.09.03, 10:24 ...A właśnie że podała tam nazwisko p. Sufina. Przeczytaj stenogram z posiedzenia komisji śledczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 10:51 Gość portalu: Feliks napisał(a): > Dlaczego Pani Wojciechowska nie przywołała swojego świadka w > trakcie składania zeznań przed komisją śledczą. Dopiero teraz > znaleziono świadka- KTO znalazł ?Przecież Pani Wojciechowska > uniemożliwiła Komisji badanie sprawy w stopniu maksymalnie > obiektywnym, nie wskazując redaktora, który powinien przed > komisją potwierdzić jej zeznania. Dlaczego zrobiono > taką "przykrość "Panu Rokicicie, który zadając pytania mógłby > znów błysnąć swym intelektem. A może redakcja Wyborczej, znając > (mam nadzieję)starą paremię "jeden świadek, żaden świadek" > uznała za konieczne "wesprzeć" jedynego świadka Panią > Wojciechowską ?Gazeto Wyborcza !Tak czynić nie przystoi-WAM" > EUROPEJCZYKOM"!? Gdybyś Fekliksie uważniej przysłuchiwał się wypowiedziom Wojciechowskiej przed komisją, zauważyłbyś, że Sufina wymieniła ona właśnie. Więc GW zapewne tylko odszukała człowieka, który mógłby słowa jej potwierdzić. I tak się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rywin Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 10:02 Ciekawe że ta paniusia sobie teraz dopiero przypomniała że ma świadka, tak jak i nagrała na magnetofon ale skasowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuet Panie Rywinie IP: *.pl / *.pl 19.09.03, 10:12 Niech Pan powie jak naprawde było? Czy to prawda ,że Rapaczynska Cie namowiła 'do gry'? Po co Ci ten Polsat jak miałeś 'Heritage'? Dlaczego milczysz.Jeśli jestes winny to nie ma zmiłuj się. Pijany byłeś przez dwa lata ,że dopiero teraz sobie przypomniałeś? Z kim Ty te ryby łowiłeś? Z Kwiatkiem ? Czy wiesz co to seppuku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: *.lond-b-2.access.uk.tiscali.com 19.09.03, 10:07 a ty Cycesy jestes chyba Chinczyk !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus bez urazy ale to żaden świadek... IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 10:20 posiada jedynie informacje z drugiej, a do tego umoczonej w sprawe, ręki... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 10:26 Słyszałam wczoraj jak z okien gabinetu Millera dochodził jego tęskny śpiew: Ach Ci ludzie, to brudne świnie Co napletli o mojej dziewczynie Jakieś bzdury o jej nałogach To po prostu litość i trwoga Tak to bywa gdy ktoś zazdrości Kiedy brak mu własnej miłości Plotki płodzi, mnie nie zaszkodzi żadne obce zło Na mój sposób widzieć ją Na głowie kwietny ma wianek W ręku zielony badylek A przed nią bieży baranek A nad nią lata motylek Krzywdę robię mojej panience Opluć chcą ją podli zboczeńcy Utopić chcą ją w morzu zawiści Paranoicy, podli sadyści Utaplani w brudnej rozpuście A na gębach fałszywy uśmiech Byle zagnać do swego bagna, ale wara wam Ja ją przecież lepiej znam Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 10:27 :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 10:29 "Bo ona się bała pogrzebów Co noc pełzły w spokój jej snów Wóz czarny ze srebrem I łzy niepotrzebne Mdłe drżenie chryzantem i głów Bo ona się bała pogrzebów Jak pająk po twarzy pełzł strach Gdy chude jak szczapy Szły złe kare szkapy Z czarnymi kitami na łbach" Polityczny pogrzeb Oleńki tuż tuż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuet poezja IP: *.pl / *.pl 19.09.03, 10:39 Zazdroszczę Wam ,że tak z 'pamięci' recytujecie i bez zawahania potraficie zmieszać Miłość i politykę w jednym garnku. Ja pamiętam ; Natenczas Wojski chwycił boa i zaryczał ... [ eee, Panie radiowiec pomylło mi się] Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 11:12 kataryna.kataryna napisała: > Słyszałam wczoraj jak z okien gabinetu Millera dochodził jego tęskny śpiew: > > Ach Ci ludzie, to brudne świnie > Co napletli o mojej dziewczynie > Jakieś bzdury o jej nałogach > To po prostu litość i trwoga > Tak to bywa gdy ktoś zazdrości > Kiedy brak mu własnej miłości > Plotki płodzi, mnie nie zaszkodzi żadne obce zło > Na mój sposób widzieć ją > > Na głowie kwietny ma wianek > W ręku zielony badylek > A przed nią bieży baranek > A nad nią lata motylek > > Krzywdę robię mojej panience > Opluć chcą ją podli zboczeńcy > Utopić chcą ją w morzu zawiści > Paranoicy, podli sadyści > Utaplani w brudnej rozpuście > A na gębach fałszywy uśmiech > Byle zagnać do swego bagna, ale wara wam > Ja ją przecież lepiej znam A czy zakończył? Ech, dziewczyna pięknie się stara Kosi pieniądz, ma jaguara Trudno pracę z miłością zgodzić Rzadziej może do mnie przychodzić Tylko pyta kryjąc rumieniec Czemu patrzę jak potępieniec Czemu zgrzytam, kiedy się pyta czy ma ładny biust Czemu toczę pianę z ust Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 12:56 To też może być :) "Tak, tak, tak! Oleńka już na złom Juz czarny Zbyszek z Jankiem pod Oleńki idą dom Oświetlił błysk ich kos W rynku bramy brzeg Sikory złote pod mankietem odmierzają sekund bieg I stoi pikiet sak Pod oknem, w sieni i u drzwi - dać tylko znak" Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 13:01 "Już czarny Zbyszek z łysym Jankiem pod Oleńki idą dom" Tak miało być :) Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 13:22 Mi się jeszcze przypomnieli "Artyści". To by jednak mogło brzmieć zbyt prowokacyjnie. A szkoda, tam są niezłe fragmenty :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 13:34 Ja zaryzykuję :) "To wszystko się tak cyklicznie powtarza Czas nadziei, człowiek z żelaza Wodzowi rewolucji do pasa się kłaniam Mecenas daje złoto, mecenas wymaga Ten system musi upaść, teraz i zaraz Śpiewane na koncercie w koszarach ..... Trzecia Rzeczpospolita, Polska Ludowa To samo od nowa, to samo od nowa" Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 13:39 lupus.lupus napisał: > Ja zaryzykuję :) > > "To wszystko się tak cyklicznie powtarza > Czas nadziei, człowiek z żelaza > Wodzowi rewolucji do pasa się kłaniam > Mecenas daje złoto, mecenas wymaga > Ten system musi upaść, teraz i zaraz > Śpiewane na koncercie w koszarach > ..... > Trzecia Rzeczpospolita, Polska Ludowa > To samo od nowa, to samo od nowa" Właśnie o te fragmenty mi chodziło. Nie chciałem tego wrzucać ze względu na refren :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 20:10 minderbinder1 napisał: > Mi się jeszcze przypomnieli "Artyści". To by jednak mogło brzmieć zbyt > prowokacyjnie. A szkoda, tam są niezłe fragmenty :) A mi się przypomina tylko stara Siekiera: Gdy po schodach płynie sobie Ciepła ludzka krew Karzeł ciągnie zwłoki kobiet Lubi damską płeć Matko moja, spójrz przez okno Wszędzie śmierć i krew Idzie wojna, idzie wojna Idzie krwawa rzeź Tam na polu leży głowa Gnije szczurza pierś Robot gwałci krokodyla Małpę gryzie pies Już się skrada, już zabija Wojny wampir gdzieś Będzie wojna, będzie wojna Będzie krwawa rzeź Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 o muzyce 19.09.03, 22:14 kataryna.kataryna napisała: > minderbinder1 napisał: > > > Mi się jeszcze przypomnieli "Artyści". To by jednak mogło brzmieć zbyt > > prowokacyjnie. A szkoda, tam są niezłe fragmenty :) > > > A mi się przypomina tylko stara Siekiera: > > > Gdy po schodach płynie sobie > Ciepła ludzka krew > Karzeł ciągnie zwłoki kobiet > Lubi damską płeć > Matko moja, spójrz przez okno > Wszędzie śmierć i krew > Idzie wojna, idzie wojna > Idzie krwawa rzeź > > Tam na polu leży głowa > Gnije szczurza pierś > Robot gwałci krokodyla > Małpę gryzie pies > Już się skrada, już zabija > Wojny wampir gdzieś > Będzie wojna, będzie wojna > Będzie krwawa rzeź > Czy to ten słynny hiphiphop? > Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: o muzyce 19.09.03, 22:16 bratek4 napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > minderbinder1 napisał: > > > > > Mi się jeszcze przypomnieli "Artyści". To by jednak mogło brzmieć zby > t > > > prowokacyjnie. A szkoda, tam są niezłe fragmenty :) > > > > > > A mi się przypomina tylko stara Siekiera: > > > > > > Gdy po schodach płynie sobie > > Ciepła ludzka krew > > Karzeł ciągnie zwłoki kobiet > > Lubi damską płeć > > Matko moja, spójrz przez okno > > Wszędzie śmierć i krew > > Idzie wojna, idzie wojna > > Idzie krwawa rzeź > > > > Tam na polu leży głowa > > Gnije szczurza pierś > > Robot gwałci krokodyla > > Małpę gryzie pies > > Już się skrada, już zabija > > Wojny wampir gdzieś > > Będzie wojna, będzie wojna > > Będzie krwawa rzeź > > > Czy to ten słynny hiphiphop? To Siekiera! Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Re: o muzyce 19.09.03, 22:17 też mi odpowiedź. Już wcześniej napisałaś, że Siekiera. A ja poprosilem o subtitles, bo niwim. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: o muzyce 19.09.03, 22:20 bratek4 napisał: > też mi odpowiedź. Już wcześniej napisałaś, że Siekiera. A ja poprosilem o > subtitles, bo niwim. Siekiera, legenda punka, wczesne lata osiemdziesiąte. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: o zaległościach 19.09.03, 22:26 bratek4 napisał: > Dzięki. Nie ma za co :) Pewnie by Ci się nie spodobało :) Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Re: o zaległościach 2 19.09.03, 22:42 kataryna.kataryna napisała: > bratek4 napisał: > > > Dzięki. > > > Nie ma za co :) > Pewnie by Ci się nie spodobało :) Jeśli nie jest podobne do hiphiphopu, to miałoby szanse się spodobać. Oj, nie rób sobie ze mnie jaj, punk z grubsza rozpoznam (kiedyś wychwalał go Mann i wcale mi się podobało), choć mało wiem, kto co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: o zaległościach 2 19.09.03, 22:46 bratek4 napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > bratek4 napisał: > > > > > Dzięki. > > > > > > Nie ma za co :) > > Pewnie by Ci się nie spodobało :) > > Jeśli nie jest podobne do hiphiphopu, to miałoby szanse się spodobać. > Oj, nie rób sobie ze mnie jaj, punk z grubsza rozpoznam (kiedyś wychwalał go > Mann i wcale mi się podobało), choć mało wiem, kto co i jak. Do hiphopu podobne nie jest na pewno :) Z wielu punkowych kawałków, ten akurat miałby chyba najmniejsze szanse Ci się spodobać :) Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 wybieram albo nie wybieram 19.09.03, 23:00 kataryna.kataryna napisała: > Z wielu punkowych kawałków, ten akurat miałby chyba najmniejsze szanse Ci się > spodobać :) Prawda:) Ja w ogóle unikam drastyczności, ostrości i krwi, wybieram letniość i wyczekiwanie. Karzeł ciągnie zwłoki kobiet Lubi damską płeć ps Kurczę, już to lubię. (albo nie lubię) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: wybieram albo nie wybieram 19.09.03, 23:02 bratek4 napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > Z wielu punkowych kawałków, ten akurat miałby chyba najmniejsze szanse Ci > się > > spodobać :) > > Prawda:) Ja w ogóle unikam drastyczności, ostrości i krwi, wybieram letniość i > wyczekiwanie. Dobre, dobre :) Ty i wyczekiwanie? > Karzeł ciągnie zwłoki kobiet > Lubi damską płeć > > ps Kurczę, już to lubię. > (albo nie lubię) Pamiętaj, że oprócz tekstu jest jeszcze muzyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 no i tak 19.09.03, 23:07 kataryna.kataryna napisała: > Pamiętaj, że oprócz tekstu jest jeszcze muzyka :) Czy przypomina choćby motety Monteverdiego? p.s. dzisiaj sluchałem plyty z glam rockiem. trochę lubię, a trochę nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: no i tak 19.09.03, 23:11 bratek4 napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > Pamiętaj, że oprócz tekstu jest jeszcze muzyka :) > > Czy przypomina choćby motety Monteverdiego? No cóż, jakby Ci to powiedzieć, no nie bardzo. > p.s. dzisiaj sluchałem plyty z glam rockiem. trochę lubię, a trochę nie lubię. A ja dzisiaj słuchałam ryków kibiców Legii za oknem, ani trochę nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Re: no i tak 19.09.03, 23:13 kataryna.kataryna napisała: > > A ja dzisiaj słuchałam ryków kibiców Legii za oknem, ani trochę nie lubię. A jak ryczą kibice Polonii:)? Eee, oni chyba nie ryczą w ogóle... Słuchaj! Czy wreszcie dotarłaś do "Tracy's Flaw" Skunk Anasie? To jest prawie tak rewelacyjne jak motety M. Serio! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: no i tak 19.09.03, 23:19 bratek4 napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > > A ja dzisiaj słuchałam ryków kibiców Legii za oknem, ani trochę nie lubię. > > > A jak ryczą kibice Polonii:)? Eee, oni chyba nie ryczą w ogóle... Proszę się na mnie nie odgrywać za porażkę. > Słuchaj! Czy wreszcie dotarłaś do "Tracy's Flaw" Skunk Anasie? To jest prawie > tak rewelacyjne jak motety M. Serio! Co znaczy "wreszcie"? Pierwszy raz o tym wspominasz. Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 no i tak 2 19.09.03, 23:09 kataryna.kataryna napisała: > > Pamiętaj, że oprócz tekstu jest jeszcze muzyka Serio??? No to w istocie to niepodobne to hiphiphopu. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: no i tak 2 19.09.03, 23:11 bratek4 napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > > Pamiętaj, że oprócz tekstu jest jeszcze muzyka > > Serio??? No to w istocie to niepodobne to hiphiphopu. W istocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica TĘSKNY ŚPIEW NIE TYLKO ZA OLĄ, ALE ZA MĘŻCZYZNĄ, IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 19.09.03, 13:14 KTÓRY KOŃCZY: -O DZIEŁA TWORZENIU U starego mistrza Rocha Zamówiono wielkie dzieło Rzeźbi posąg - postać wodza Wydłubaną w skalnym bloku Głowa wielka niby strzecha Tak wysoka i szeroka Bary - ho, ho A pierś - taka Myśli, myśli mistrz niemało Coś poprawić by się zdało Rzeźbi stary, pot mu spływa A kamienia wciąż ubywa. Głowa - jak mariacka wieża Bary - ho, ho A pierś - taka. Głowa teraz jak psia buda Noga jak ten w płocie słupek Bary - węższe A pierś - średnia Myśli, myśli... Głowa niby gęsie jajo Noga taka jak cygaro Bary - tycie A pierś - mała Myśli, myśli... Głowa niby gęsi pipek Naga taka jak patyczek Bary - ciupcie Pierś - malutka Myśli, myśli... Głowa niczym ziarnko maku Noga taka jak igiełka Barów nie ma Pierś - zniknęła Rzeźbił stary jeszcze chwilę Na palcu mu został - pyłek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK PRAWIE CO DZIEŃ GAZETA ROZRABIA SPRAWę JAKUBOWSKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 10:31 I TO JAKO NEWS. FIKSACJI DOSTALI A PO DRODZE ROZUM STRACILI BO JESZCZE NIE WIDZIAŁEM TUTAJ ŻADNEGO WYJAŚNIENIA CO JAKUBOWSKA (i EWENTUALNA 'GRUPA') MOGŁABY UGRAĆ NA 'LUB CZASOPISM' GAZETA SCHODZI NA POZIOM BRUKOWCA POLITYCZNEGO I TYLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronio Re: PRAWIE CO DZIEŃ GAZETA ROZRABIA SPRAWę JAKUBO IP: *.lanet.wroc.pl 19.09.03, 10:43 Gość portalu: MAREK napisał(a): > I TO JAKO NEWS. FIKSACJI DOSTALI A PO DRODZE ROZUM STRACILI BO > JESZCZE NIE WIDZIAŁEM TUTAJ ŻADNEGO WYJAŚNIENIA CO JAKUBOWSKA (i > EWENTUALNA 'GRUPA') MOGŁABY UGRAĆ NA 'LUB CZASOPISM' ech... poszperaj w archiwach... w skrócie ci wyjaśnie, że czerwoni mogli bez trudu konstruować nowy koncern medialny - mocniejszy niż Agora, bo z telewizją (Rywin w kupionym Polsacie, Czarzasty w Muzie, Kwiatkowski w sprywatyzowanym programie 3 lub 2 TVP + Ordynacka)... wielka tuba medialna przychylna sojuszowi lewych dochodów - to w takim bardzo szybkim skrócie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica WIERZYĆ JAKUBOWSKIEJ BO MÓWI, ŻE MÓWI PRAWDĘ!!!! IP: *.toya.net.pl 19.09.03, 10:50 Z SAMYCH ZAŁOŻEŃ IDEOLOGICZNYCH JAKUBOWSKA POSŁUGUJE SIĘ METODAMI I LUDŹMI SPEC SŁUŻB - MARECZKU IDŹ ZJEDZ DRUGIE ŚNIADANIE, MOŻE OLKA PODRZUCI DALSZE POMYSŁY I DYREKTYWY, SAM JUŻ SIĘ WYPALIŁEŚ NIEZALEŻNIE JAK SIĘ NAZWIESZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK Re: PRAWIE CO DZIEŃ GAZETA ROZRABIA SPRAWę JAKUBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 10:52 NO MOGLI, ALE CO Z TEGO? ZAWSZE BY MOGLI I BEDĄ MOGLI. PRZECIEŻ ZAPIS OGRANICZAŁ JEDYNIE DOSTĘP DO TELEWIZJI DOMINUJĄCEMU WŁAŚCICIELOWI NA RYNKU GAZET lub czasopism. POZA TYM PO CO BYŁO TU KRĘCIĆ, JEŚLI DO PROJEKTU, W KOŃCU RZĄDOWEGO, RZĄD MOGŁ WPISAĆ CO CHCIAŁ I KIEDY CHCIAŁ. WIDOCZNIE UMOCZYC TRZEBA JAKUBOWSKĄ I USTAWĘ TO DŁUGO NIKT NIE PODNIESIE REKI NA MEDIA PRYWATNE. JEDNAK ATAK JEST PRZEPAŁOWANY - JAK PROPAGANDA Z DAWNYCH CZASÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: PRAWIE CO DZIEŃ GAZETA ROZRABIA SPRAWę JAKUBO IP: *.lanet.wroc.pl 19.09.03, 13:44 Gość portalu: MAREK napisał(a): > POZA TYM PO CO BYŁO TU KRĘCIĆ, JEŚLI DO PROJEKTU, W KOŃCU > RZĄDOWEGO, RZĄD MOGŁ WPISAĆ CO CHCIAŁ I KIEDY CHCIAŁ. a zauważyłeś dziwną analogię z ustawą o biopaliwach? tam się nagle pojawiły dwa słowa (inne rośliny) - niby nic.. a chodzi o ogromne pieniądze! I w przypadku ustawy RTV jest dokładnie tak samo - ktoś nieźle by na tym zarobił... i teraz trzeba po nitce do kłębka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.marle Re: PRAWIE CO DZIEŃ GAZETA ROZRABIA SPRAWę JAKUBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 14:19 Przepraszam, ze się wtrącam w wasze pogwarki (popisy?), ale snuję własne dociekania w omawianej materii, i pogląd podobny do twojego: "PO CO BYŁO TU KRĘCIĆ, JEŚLI DO PROJEKTU, W KOŃCU RZĄDOWEGO, RZĄD MOGŁ WPISAĆ CO CHCIAŁ I KIEDY CHCIAŁ" miałem pół roku temu, ale okazał się nie tylko naiwny ale i nieprzydatny. Postępowania Rywina, Millera, Jakubowskiej, Czarzastego, Nikolskiego, Kwiatkowskiego, a nawet Michnika - nie da sie objaśnić bez założenia istnienia w tej sprawie "grupy trzymającej władzę". Spytaj astronomów, u nich to normalna metoda badawcza, że dzięki obserwacji "dziwnych" zachowań obserwowanych gwiazd wykrywa się np "czerwonego karła", który - choć sam niewidoczny - steruje ruchami innych. W praktyce politycznej czasem wygodniej i szybciej jest "iść na skróty", omijając procedury formalne. Do czasu aż sie sprawa nie "rypnie". W PRL-owskim systemie partyjno-państwowym, takie działanie było normą, a "kierowniczą rolę partii" jako coś zupełnie oczywistego, wpisano nawet do konstytucji. Wola partii była prawem nadrzędnym, a przepisy prawa państwowego "czasem respektowano też", wtedy gdy były wygodne. Elita SLD - jako kontynuator "ancien regime'u" - tak nawykła do owych praktyk, że wciąż traktuje je jako coś naturalnego. Dla p. Jakubowskiej "poprawienie" dokumentu i uzasadnienie tego, że "jest decyzja", a potem "cofniecie poprawki" - bo to "nic takiego", to bzdet, który można zwalić na "błąd techniczny" - to "normalka". Bo przecież tak naprawdę decyzja GTW była, tylko zamiast długotrwałych tłumaczeń i "uzgodnień" z ministrami i ponownego głosowania na posiedzeniu RM poprawiono dokument "od ręki". Na podobnej zasadzie marszałek Borowski "ulepszył" uchwałę Sejmu w sprawie wyboru nowego członka RPP. Ale właśnie, że Jakubowska i jej ekipa takiego "rzeżbienia" nie uznawała za coś nagannego, a już napewno nie za przestępstwo - to pozostawili ślady. Tym tropem teraz podąża komisja sejmowa, dokonujaca analizy matactw i rekonstrukcji działań osób uwikłanych w ten proceder. A na Jakubowską, jako jedną z centralnych postaci, swoisty "zwornik" tej afery wskazuje coś wiecej niż tylko poszlaki. Temu zainteresowanie jej osobą rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica PORUSZYŁEŚ ASPEKT METODY, A NIE CELU, KTÓRY OBNAŻA IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 19.09.03, 15:22 NICZYM NIESKREPOWANĄ WSZECHWŁADZĘ - DO CZASU... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: PORUSZYŁEŚ ASPEKT METODY, A NIE CELU, KTÓRY O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 22:10 Cel jest prosty jak konstrukcja cepa - SLD zawsze chciało mieć własną tubę propagandową. A ponieważ po przyszłych wyborach znajdzie się w podobnej (albo jeszcze gorszej) sytuacji jak AWS po poprzednich - Miller zrobił się "w tym temacie" nieco nerwowy. Kogo dziś obchodzi co porabia Maryjan i jaka jest jego opinia na jakikolwiek temat? Kogo jutro (poza prokuratorem) będzie obchodził Miller? Budowa własnego koncernu medialnego - to dla SLD sprawa przetrwania na arenie politycznej. Liczą na come back za kilka lat, kiedy to jako opozycja, utuczą sie na błędach żle rządzących rywali. Bo, sądząc po sobie, zakładają, że głupota i korupcja władzy się nie zmieni. Rwanie na zasadzie TKM pozostanie, tylko tyle tylko, że do innych kieszeni i że inne usta będą wypowiadać inne frazesy. Ale do tego, żeby zbierać punkty - trzeba istnieć w świadomości społecznej. Dzisiaj to znaczy: mieć telewizję, prasę, radio, wydawnictwa oświatowe... Pytanie - jak zbudować koncern medialny bez wielkich pieniędzy i nie mając oparcia w środowiskach twórczych? Odpowiedź może być tylko jedna - na przekrętach prywatyzacyjnych. Wyrwać jakieś wydawnictwo książkowe, połączyć je z muzycznym i producenckim - i tak pomanipulować przy ustawie o RTV, żeby zablokować konkurentów w najważniejszym medium - telewizji. W dogodnym momencie sprywatyzować "pod siebie" np. telewizyjną 3-kę regionalną. Jak by nie kombinował - ta droga wymagała sporej ekwilibrystyki, ale była do przejścia. Żeby taką operację przeprowadzić - musiał być powołany przy SLD elitarny i dyskretny zespół zadaniowy, a jego członkowie musieli być "rozprowadzeni" po kluczowych dla panowania nad mediami pozycjach w państwie. Trzeba było przeprowadzić sprawę przez KRRiT, ministerstwo Kultury, procedury rządowe, sejm, senat i uzyskać podpis prezydenta. I - kurde - gdyby GW nie wyciągnęła na światło dzienne jednego z wątków pobocznych tej afery...i nie wybuchła "sprawa Rywina" - to, w pośpiesznym trybie "dostosowania prawa do wymogów unijnych", zmanipulowanie nowelizacji ustawy o RTV mogło się udać. A potem kolejny etap, czyli utworzenie konglomeratu powiązanych personalnie z SLD spółek, z których żadna nie naruszałaby przepisów antykoncentracyjnych, zaś w sumie - byłyby "grupą" zarządzaną przez członków "zespołu zadaniowego". Trzon tej ekipy poznaliśmy w trakcie przesłuchań przed sejmową komisją śledczą. Butnie i z tupetem "szli w zaparte", demonstrowali wyższość wobec przesłuchujących ich posłów i na różne sposoby rozmijali sie z prawdą. Być może Jakubowskiej, która ma więcej bezczelności i hucpy niż rozumu - uda się to udowodnić. Czy to wystarczy do powstrzymania zapędów "imperium kolesiów"? Wątpię. Odetną się od tych, którzy wpadli, jeśli będzie trzeba - potępią, zawieszą, przechowają na mniej eksponowanych posadkach a sami - będą dalej kombinować, bo to już jest nie tylko walka o władzę, ale o przetrwanie. A komuch - póki żyje - nie odpuści. Ten typ tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ lecytyna;) IP: 217.97.130.* 19.09.03, 10:45 Mi się wydaje, ze pismaki nałogowo żrą lecytynę, bo ja nie pamiętam co robiłem tydzień temu, a co doppiero pótora roku temu:)) Igrzyska w pełni. Ciekawe czy ten Sufin pamięta, która ręka drapał się po tyłku tego dnia i jakie miał gacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: lecytyna;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 11:04 Jak trzeba bedzie to na pewno w odpowiednim momencie sobie przypomni. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: lecytyna;) 19.09.03, 11:10 Masz rację. Jakubowskiej przydałaby się lecytyna. Odpowiedz Link Zgłoś
tomba21 Re: lecytyna;) 19.09.03, 13:13 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Mi się wydaje, ze pismaki nałogowo żrą lecytynę, bo ja nie > pamiętam co robiłem tydzień temu, a co doppiero pótora roku > temu:)) Igrzyska w pełni. Ciekawe czy ten Sufin pamięta, która > ręka drapał się po tyłku tego dnia i jakie miał gacie. A jak Michnik nie pamięta, to łże:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welt Gosc radia zet IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 10:55 byl jakis biskup (z Lublina?) Najlepszy fragment : ta pani zamiast rzeczowych argumetow i dyskusji posluguje sie teatralizacja polityki z torebka w roli glownej... :) HiHi Jakubowska do nowej pracy: pisanie telenoweli Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Arcybiskup Życiński to był 19.09.03, 11:02 O Halberze: "przedstawiciele lewicy są nieprzemakalni, niewrażliwi na pojęcia honoru czy wstydu. Ktoś, kto był kandydatem prezydenta w Krajowej Radzie, potrafi wysyłać SMS-y na poziomie subkultur przestępczych i nie ma poczucia wstydu, żeby chociaż za to przeprosić. Jak potem przeciętna nauczycielka ma tłumaczyć dzieciom, że pewnych terminów nie wolno używać, jeśli pan w randze ministra używa takich terminów, dobrze się czuje i nic nie ma u niego poczucia wstydu, żeby zareagować." O Jakubowskiej: "Uważam, że w tej sytuacji, kiedy jest tyle niewyjaśnionych kwestii pierwsza rzecz, to kwestia kompetencji. Jeśli komuś pojawiają się w przygotowanej ustawie tajemnicze określenia i nie potrafi on wskazać, kto wprowadził te określenia, to oznacza, że jest niekompetentny, że przerasta go dana funkcja. A następnie, kiedy z komentarzy wynika dość jednoznacznie, jaki był mechanizm pojawienia się, a ktoś zaczyna winić wszystkich: dziennikarzy, komentatorów - z wyjątkiem siebie - zaś w swoim zachowaniu demonstruje teatralizację życia, w którym najważniejsza jest torebka, to wszystko to daleko odbiega od systemu sprawowania władzy w cywilizowanych krajach. Szkoda, że niektórzy działacze lewicy nie chcą jeszcze tego zauważyć." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Arcybiskup Życiński to był IP: 217.97.130.* 19.09.03, 11:10 Niech Życiński zajmie się najpierw swoimi podwładnymi. Najłatwiej zauważyć źdźbło w oku innych nie widząc kłody wye własnym. Nie lubię jakubowskiej mimo żem komuch, ale czepianie się Halbera bo w smsie napisał coś o ch..jach, to jest właśnie "teatralny gest" . Nie ma się do czego przyczepić, to się "ch...ja" wyciąga. Niech Życiński posłuch jak się jego puplki z LPR między soba porozumiewają. Uszy puchną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtg Re: Arcybiskup Życiński to był IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.03, 12:09 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Niech Życiński zajmie się najpierw swoimi podwładnymi. > Najłatwiej zauważyć źdźbło w oku innych nie widząc kłody wye > własnym. Nie lubię jakubowskiej mimo żem komuch, ale czepianie > się Halbera bo w smsie napisał coś o ch..jach, to jest > właśnie "teatralny gest" . Nie ma się do czego przyczepić, to > się "ch...ja" wyciąga. Niech Życiński posłuch jak się jego > puplki z LPR między soba porozumiewają. Uszy puchną. a Ty masz w zadaniach podsłuchiwać LPR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Arcybiskup Życiński to był IP: 217.97.130.* 19.09.03, 13:49 Gość portalu: rtg napisał(a): > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > Niech Życiński zajmie się najpierw swoimi podwładnymi. > > Najłatwiej zauważyć źdźbło w oku innych nie widząc kłody wye > > własnym. Nie lubię jakubowskiej mimo żem komuch, ale czepianie > > się Halbera bo w smsie napisał coś o ch..jach, to jest > > właśnie "teatralny gest" . Nie ma się do czego przyczepić, to > > się "ch...ja" wyciąga. Niech Życiński posłuch jak się jego > > puplki z LPR między soba porozumiewają. Uszy puchną. > > a Ty masz w zadaniach podsłuchiwać LPR? Nie ale grywałem z nimi w piłkę nożną. Straszne kmioty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Ruda Re: LEWICZEK XYZ IP: *.goja.org 19.09.03, 13:08 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Niech Życiński zajmie się najpierw swoimi podwładnymi. > Najłatwiej zauważyć źdźbło w oku innych nie widząc kłody wye > własnym. Nie lubię jakubowskiej mimo żem komuch, ale czepianie > się Halbera bo w smsie napisał coś o ch..jach, to jest > właśnie "teatralny gest" . Nie ma się do czego przyczepić, to > się "ch...ja" wyciąga. Niech Życiński posłuch jak się jego > puplki z LPR między soba porozumiewają. Uszy puchną. Ty śmieszny mały komuszku, od Kataryny wara! Ja Ci przypomnę sylwetkę Twojego kandydata który zastąpił Halbera. Jakoś bardzo jesteście podobni do siebie. Oto sylwetka pana Ulickiego "Goldsford zabrandzlował się na śmierć" - tak zaczynała się debiutancka książka "Skandal sezonu" Ryszarda Ulickiego (wydana w 1996 r. dzięki wsparciu podatników, na mocy decyzji Ministerstwa Kultury za czasów Kazimierza Dejmka). Wczoraj Sejmowa Komisja Kultury zarekomendowała kandydaturę posła SLD na członka Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. W świecie kultury 60-letni Ulicki jest dużo bardziej znany jako autor kilkuset tekstów piosenek (wiele wykonywano na Festiwalu Piosenki Żołnierskiej w Kołobrzegu), zwłaszcza przeboju "Kolorowe jarmarki" z 1977 r. W latach 90. tworzył hity disco polo (np. "Casablanca, Casablanca! Kto tam nie był, nie wie nic. Smak kawioru ma kaszanka. Bimber pachnie tak jak dżin"). Ulicki jest też rzeźbiarzem i poetą - po śmierci Andrzeja Urbańczyka napisał: "(...) Pojechałeś na grecką wyspę Jorfu/a dzień przed wypłynięciem w morze byłeś boski i zalotny. /Piłeś ambrozję i chłonąłeś dym kadzideł. /Tak męskiego nie widział Cię nikt dawno". Jest posłem już czwartą kadencję. Zasiada w Komisji Kultury i równocześnie w radzie programowej TVP. Gdy TVP kierował Wiesław Walendziak, Ulicki zarzucał stacji, że "podjudza do politycznej dintojry". - Odnosi się wrażenie, że jedynie losowania totolotka są wolne od politycznych podtekstów - grzmiał z trybuny sejmowej w 1995 r. Gdy władzę w publicznej stacji przejęła lewica, był już zadowolony. Chwalił i KRRiTV, i samą TVP. Podczas ubiegłorocznej debaty nad sprawozdaniem KRRiTV namawiał do przychylnej oceny tego organu, bo "dobrze wywiązuje się ze swoich obowiązków, mimo że pracuje w trudnych warunkach, bo nie ma własnej siedziby". Do mediów publicznych nie miał już wtedy żadnych zastrzeżeń. Niewykluczone, że dlatego, iż zdarzało mu się nieraz gościć na antenie TVP. W minionym roku TVP 3 emitowała kilkakrotnie - jako "Wydarzenie Trójki" - "Biesiadę u Ryszarda Ulickiego", gdzie bawili się liderzy Sojuszu, z premierem na czele. Kiedy kilka tygodni temu Rada Programowa TVP głosowała wotum nieufności wobec prezesa stacji Roberta Kwiatkowskiego, Ulicki (obecnie szef rady) był wnioskowi przeciwny. W połowie lat 90. zasłynął z obraźliwej wypowiedzi pod adresem ówczesnego szefa MSZ Władysława Bartoszewskiego (po jego wystąpieniu w Bundestagu z okazji 50. rocznicy zakończenia wojny): "Minister puścił smrodliwego bąka. W sprawach narodu nie wolno pierdzieć. Przekonanie, że musimy wejść do Europy przez Bramę Brandenburską na kolanach, jest błędne". W stanie wojennym kierował wydziałem propagandy KW PZPR w Koszalinie, gdzie do dziś mieszka. Przewodniczył też komisji weryfikującej koszalińskich dziennikarzy. W latach 1984 - 1990 był redaktorem naczelnym Polskiego Radia w Koszalinie. Absolwent Wyższej Szkoły Nauk Społecznych przy KC PZPR. Kiedy 5 marca tego roku zadzwoniła do niego jedna z dziennikarek, Ulicki kilkakrotnie prosił ją o powtórzenie nazwiska. - Ach, jestem taki rozkojarzony, bo dziś jest rocznica śmierci Stalina. LUZ Komunizm = Faszyzm = Lepperyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: LEWICZEK XYZ IP: 217.97.130.* 19.09.03, 13:48 I co z tego wynika?? Życiński bździł o Halberze, a nie o Ulickim. To po pierwsze. Po drugie. Nie wydajem mi się żeby Katarynka potrzebowała adwokata, sam umie przyrżnąć czerwonym. Po trzecie to odpieprz się od Rysia Ulickiego bo nic o nim nie wiesz poza tą notką. Ja znam go osobiści i twierdzę, że to zaj..bisty facet, i g... mnie obchodzi, że był w PZPR (twój guru Balcerula z resztą też w "matuszce patii" był). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman Życiński i sms-y IP: *.biaman.pl 19.09.03, 15:30 Jak dobrze, że w KK są wciąż ludzie, którzy potrafią dać świadectwo zdrowego rozsądku. Strasznie fajny gość z abp. Życińskiego: O Jakubowskiej: "Uważam, że w tej sytuacji, kiedy jest tyle niewyjaśnionych kwestii pierwsza rzecz, to kwestia kompetencji. Jeśli komuś pojawiają się w przygotowanej ustawie tajemnicze określenia i nie potrafi on wskazać, kto wprowadził te określenia, to oznacza, że jest niekompetentny, że przerasta go dana funkcja. A następnie, kiedy z komentarzy wynika dość jednoznacznie, jaki był mechanizm pojawienia się, a ktoś zaczyna winić wszystkich: dziennikarzy, komentatorów - z wyjątkiem siebie - zaś w swoim zachowaniu demonstruje teatralizację życia, w którym najważniejsza jest torebka, to wszystko to daleko odbiega od systemu sprawowania władzy w cywilizowanych krajach. Szkoda, że niektórzy działacze lewicy nie chcą jeszcze tego zauważyć." Do XYX: z SMS-em Halbera najgorza rzecz jest nie taka, że użyto tam haniebnych słów, ale że w kolesiowo-sms-owy sposób załatwia się posady w państwie polskim. Spróbuj jednak dostrzec różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: Życiński i sms-y 19.09.03, 15:58 Gość portalu: züberman napisał(a): > Jak dobrze, że w KK są wciąż ludzie, którzy potrafią dać świadectwo zdrowego > rozsądku. Strasznie fajny gość z abp. Życińskiego: Józek Józkowi nierówny. Przepaść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman Re: Życiński i sms-y IP: *.biaman.pl 19.09.03, 16:41 przepaść, prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Arcybiskup Życiński to był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 11:11 Kataryno - czy ty amatorsko zapisujesz wypowiedzi biskupa, czy zawodowo. Mamy coś roztrzygnąc - idżmy na kazanie do Życińskiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Arcybiskup Życiński to był 19.09.03, 20:16 Gość portalu: M napisał(a): > Kataryno - czy ty amatorsko zapisujesz wypowiedzi biskupa, czy > zawodowo. > Mamy coś roztrzygnąc - idżmy na kazanie do Życińskiego?? Biedny człowieku, to nie było kazanie tylko wywiad, do posłuchania w Radiozet i do poczytania na ich stronie. A to gdzie chodzicie rozstrzygać mało mnie interesuje, podobnie jak to kogo masz na myśli mówiąc "my". Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: Arcybiskup Życiński to był 19.09.03, 11:12 Zadziwiająco zorientowany jest ten "gościu". Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 11:00 Brdzo dobrze, niech Gazeta nie daje chwili spokoju Jakubowskiej! Nie można puścić płazem tych jej intryg, matactw i oszustw! Im słabsza jest Jakubowska, tym więcej ludzi ma odwagę mówić o jej nieuczciwych gierkach, jeszcze trochę a Łopacki i Sokołowska zmiękną i wreszcie zaczną sypać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica SOKOŁOWSKA NIE - DALSZE JEJ ŻYCIE ZALEŻY OD CZARZ IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 19.09.03, 13:28 ASTEGO -BO JAKUBOWSKA TO UPIERDLIWY FANTOM, KTÓRY MOŻE TYLKO POCIĄGNĄĆ W DÓŁ JAK PODGÓRSKIEGO I TERAZ PEWNIE BŁOCHOWIAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: 213.199.192.* 19.09.03, 11:30 Wiecie co to juz przerasta wszystko kazdy kazdemu wilkiem patrzy! no i dobrze jak nie wiedzą jak sie zabrac do rzeczy to teraz mają! Powinniśmy ich wszystkich wywalić wziąść pod "lupę" i do tego zabrać im to wszystko co udało im sie nakraść.Wielki rząd cholera który tylko patrzy ile zabrać i sobie do kieszeni włożyć. Jak tak dalej pójdzie to będziemy mieli drugą "Argentynę". Od afery Rywingate nic innego nie wałkują tylko o tej komisji śledczej a może by tak zająć sie problemami poważniejszymi? A tych od afery wywalić na zbity pysk!!! Bez poważnania dla tych wszystkich darmozjadów!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 11:41 Gość portalu: ble napisał(a): > Wiecie co to juz przerasta wszystko kazdy kazdemu wilkiem > patrzy! no i dobrze jak nie wiedzą jak sie zabrac do rzeczy to > teraz mają! Powinniśmy ich wszystkich wywalić wziąść pod "lupę" > i do tego zabrać im to wszystko co udało im sie nakraść.Wielki > rząd cholera który tylko patrzy ile zabrać i sobie do kieszeni > włożyć. Jak tak dalej pójdzie to będziemy mieli > drugą "Argentynę". Od afery Rywingate nic innego nie wałkują > tylko o tej komisji śledczej a może by tak zająć sie problemami > poważniejszymi? A tych od afery wywalić na zbity pysk!!! Bez > poważnania dla tych wszystkich darmozjadów!! Propozycja słuszna, masz moje błogosławieństwo, możesz ich wszystkich wywalić na zbity pysk, tylko jak to zrobisz? większość towarzystwa przyspawała się do stołków i ma wszystko głęboko w nosie, czy może masz na nich magiczny sposób??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cisty Polak Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 11:32 Gość portalu: Cycesy napisał(a): > Sufin, Rywin - sami Polacy ... BARANI ŁBIE... Mickiewicz właściwie też nie był Polakiem, Kościuszko także... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtg Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.03, 11:44 Gość portalu: Cycesy napisał(a): > Sufin, Rywin - sami Polacy ... a te Cycesy to z Cycesowa czy z Cysówka czy z Cycesogradu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: 157.25.139.* 19.09.03, 12:33 A mnie się już rzygać chce, gdy słyszę o tej aferze, lepiej jak wszyscy zajęliby się znacznie ważniejszymi tematami, a nie ZASTĘPCZYM. I oto, do czego prowadzi brak pomysłów na uleczenie Polski przez naszych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: 213.33.69.* 19.09.03, 12:53 Nawet jesli to wszystko klamstwo, to takie osoby jak Jakubowska powinny zniknac raz na zawsze. A w ksiazkach z historii powinni byc uznani za najwiekszy wstyd Polski. Przeciez nikt normalny z jakiegokolwiek kraju nie bedzie rozmawial z kims takim jak Jakubowska. Rowniez w Polsce ci normalni, ktorzy pozostali powinni wreszcie powiedziec NIE - rowniez Jakubowskiej. Ja osobiscie nie mam do niej szacunku i do tego co robi za moje pieniadze (podatki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: *.net.autocom.pl 19.09.03, 13:04 Czy Anna Wojciechowska przywróciła czasy stalinowskie? Według jej działań tak. Kiedy zeznawała przed komisją nie wiedziała, że jest świadek chociaż był tylko jeden i taki, że nie sposób zapomnieć o nim. Była niewiarygodna. Teraz jest świadek bo bez niego Anna W jest kłamczuchą namówioną/odkrytą do tych spóźnionych i niewiarygodnych zeznań. Dopasowanie zeznań świadka do potrzeb oszczerców - tak widzę Wojciechowską. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 13:28 Gość portalu: alicja napisał(a): > Czy Anna Wojciechowska przywróciła czasy stalinowskie? > Według jej działań tak. Kiedy zeznawała przed komisją nie > wiedziała, że jest świadek chociaż był tylko jeden i taki, że > nie sposób zapomnieć o nim. Była niewiarygodna. Teraz jest > świadek bo bez niego Anna W jest kłamczuchą namówioną/odkrytą do > tych spóźnionych i niewiarygodnych zeznań. Dopasowanie zeznań > świadka do potrzeb oszczerców - tak widzę Wojciechowską. O kurcze! jesteś taka głupia, czy nie czytałaś zeznań Wjciechowskiej? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk juz nie tylko etatowy glupek XYZ IP: *.nyc.rr.com 19.09.03, 13:34 ale dzisiaj czerwonych glupkow na forum hoho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: juz nie tylko etatowy glupek bzyk IP: 217.97.130.* 19.09.03, 13:39 Ale nadal przewaga czarnych głupków (z pewnymi wyłączeniami ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk Re: juz nie tylko etatowy glupek bzyk IP: *.nyc.rr.com 19.09.03, 14:25 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Ale nadal przewaga czarnych głupków (z pewnymi wyłączeniami ;) ) i tak trzymac do wyborow a nastepnie pozamiatac czerwone smiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica JAKUBOWSKA RZUCIŁA NA FORMU WSZYSTKIE ODWODY IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 19.09.03, 16:26 CZERWONY TEATRZYK Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka 19.09.03, 15:38 Gość portalu: alicja napisał(a): > Czy Anna Wojciechowska przywróciła czasy stalinowskie? > Według jej działań tak. Kiedy zeznawała przed komisją nie > wiedziała, że jest świadek chociaż był tylko jeden i taki, że > nie sposób zapomnieć o nim. Była niewiarygodna. Teraz jest > świadek bo bez niego Anna W jest kłamczuchą namówioną/odkrytą do > tych spóźnionych i niewiarygodnych zeznań. Dopasowanie zeznań > świadka do potrzeb oszczerców - tak widzę Wojciechowską. Hehe, i za to lubię eseldowców. Co tam fakty, grunt, że beton myślowy funkcjonuje bez zarzutu! Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 myśli o nowych krucjatach 19.09.03, 15:46 minderbinder1 napisał: > Gość portalu: alicja napisał(a): > > > Czy Anna Wojciechowska przywróciła czasy stalinowskie? > > Według jej działań tak. Kiedy zeznawała przed komisją nie > > wiedziała, że jest świadek chociaż był tylko jeden i taki, że > > nie sposób zapomnieć o nim. Była niewiarygodna. Teraz jest > > świadek bo bez niego Anna W jest kłamczuchą namówioną/odkrytą do > > tych spóźnionych i niewiarygodnych zeznań. Dopasowanie zeznań > > świadka do potrzeb oszczerców - tak widzę Wojciechowską. > > > Hehe, i za to lubię eseldowców. Co tam fakty, grunt, że beton myślowy > funkcjonuje bez zarzutu! Racja. Nic ich nie przekona, a już na pewno nie argumenty i fakty. Pocioty pzpr- owskie to jeden jedyny przypadek, kiedy dopuszczam argumentowanie za pomocą "ognia i miecza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 16:39 Gość portalu: alicja napisał(a): > Czy Anna Wojciechowska przywróciła czasy stalinowskie? > Według jej działań tak. Kiedy zeznawała przed komisją nie > wiedziała, że jest świadek chociaż był tylko jeden i taki, że > nie sposób zapomnieć o nim. Była niewiarygodna. Teraz jest > świadek bo bez niego Anna W jest kłamczuchą namówioną/odkrytą do > tych spóźnionych i niewiarygodnych zeznań. Dopasowanie zeznań > świadka do potrzeb oszczerców - tak widzę Wojciechowską. > A jak Ci już zaperzenie przejdzie, to poczytaj jej zeznania. A nuż zobaczysz ją inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman o naiwnośći! Ogniem i mieczem, powtarzam. IP: *.biaman.pl 19.09.03, 16:42 Gość portalu: pralinka napisał(a): > Gość portalu: alicja napisał(a): > > > Czy Anna Wojciechowska przywróciła czasy stalinowskie? > > Według jej działań tak. Kiedy zeznawała przed komisją nie > > wiedziała, że jest świadek chociaż był tylko jeden i taki, że > > nie sposób zapomnieć o nim. Była niewiarygodna. Teraz jest > > świadek bo bez niego Anna W jest kłamczuchą namówioną/odkrytą do > > tych spóźnionych i niewiarygodnych zeznań. Dopasowanie zeznań > > świadka do potrzeb oszczerców - tak widzę Wojciechowską. > > > > A jak Ci już zaperzenie przejdzie, to poczytaj jej zeznania. A nuż zobaczysz ją > inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAT Re: Sprawa Rywina: Wojciechowska ma świadka IP: 80.51.29.* 19.09.03, 14:29 Jakubowska, ty zakłamana pajęczyco, podaj sie do dymisji!!!!!!! to bylo naprawde niesamowite! ta baba jest przesiąknięta i przeżarta kłamstwem i korupcją! podczas konferencji prasowej kłamała bez zająknięcia i mrugnięcia okiem! tak może kłamać tylko ktoś kto ma w tym wieloletnią praktykę! aż strach pomyśleć do czego ta baba jest zdolna i ile już zła w kraju wyrządziła ( ile ustaw sprzedała!) podaj sie do dymisji! jesli jest tak jak mówiłaś na konferencji - tzn działasz w interesie kraju - to ODEJDŹ I UDOWODNIJ ŻE NIE TRZYMASZ SIĘ STANOWISKA DLA KASY ( NIE JESTEŚ NIE ZASTĄPIONA )! w interesie kraju jest polityk NIESKAZITELNY JAK KRYSZTAŁ!!!!! wiec ODEJDŹ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś