silesiusmonachijski111 14.07.08, 11:21 i szarga swieta pamiecia Jana Pawla II porownujac kogos takiego jak Geremek do Wielkiego Papieza Polaka? To juz naprawde wszystko wolno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilk_z_wolfow Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 14.07.08, 11:25 silesiusmonachijski111 napisał: > i szarga swieta pamiecia Jana Pawla II porownujac kogos takiego jak Geremek do > Wielkiego Papieza Polaka? To juz naprawde wszystko wolno? Zaraz , zaraz Karol Wojtyla zostal papiezem , a czy w Biblii jest tam slowo papiez , albo ze sa pralaci ? Kto to taki papiez ? Z jednej strony robi sobie zdjecia z Pinochetem a z drugiej wola o sprawiedliwosc spoleczna , to jest Mont Everest hipokryzji . Odpowiedz Link Zgłoś
jn-24 Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 14.07.08, 11:25 to akcja socjalna na rzecz Maleszki jest. Wybierzmy przyszłośc- wybierzmy Maleszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
infochron Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 14.07.08, 16:49 jn-24 napisał: > to akcja socjalna na rzecz Maleszki jest. > Wybierzmy przyszłośc- wybierzmy Maleszkę. ============================== Styl łaskawco, styl się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 14.07.08, 11:27 Przeczytaj sobie dokładnie, co napisał Michnik, zamiast się nabzdyczać. Odpowiedz Link Zgłoś
jn-24 Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 14.07.08, 11:47 Maleszka to jest ktoś. Odpowiedz Link Zgłoś
v.t.s Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 14.07.08, 18:05 to twój guru ? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 16.07.08, 01:11 Nie - on prowadzil Maleszke, to kolejny ubek na tych forach. Nie zauwazyliscie, ze dawni ubecy kontynuuja swoja robote, opluwajac bohaterow Solidarnosci. Zaczeli w latach 70-tych i teraz nadal to robia. Zawsze stroili sie w piorka narodowcow i patriotow (vide Rzeczywistosc) Przeraza mnie za to, ze tylu ludzi wierzy ze ci SB-cy maja racje Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis1 Ciesz sie, ze nie pisza jak pan Papiez. 14.07.08, 12:17 W koncu mieliby nawet kogo zacytowac - sprowadzonego przez Kuronia pana w czarnym kapeluszu. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Polscy Katolicy nie uznają zwierzchności Papieża 14.07.08, 12:22 silesiusmonachijski111 napisał: > i szarga swieta pamiecia Jana Pawla II porownujac kogos takiego jak Geremek do > Wielkiego Papieza Polaka? To juz naprawde wszystko wolno? Więc na pewno nie chodzi o polskich katolików, lecz o rzymskich. :) www.polskokatolicki.pl/index2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski011 Pomylili ci sie "polscy katolicy" 14.07.08, 15:45 z polskokatolikami; a to zasadnicza roznica Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Pomylili ci sie "polscy katolicy" 14.07.08, 16:43 Albo z Gierko-katolikami. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Pomylili ci sie "polscy katolicy" 14.07.08, 17:29 silesius.monachijski011 napisał: > z polskokatolikami; a to zasadnicza roznica Zwierzchnik jednych jest w Dzielnicy Rzymu zwanej Watykanem, drugich w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Katolik, którego takie porównanie by obrazilo 14.07.08, 16:35 chyba nie jest prawdziwym katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_walc Re: Katolik, którego takie porównanie by obrazilo 14.07.08, 20:12 Papież i Geremek to dwa różne światy. Geremka można bardziej porównać z Mazowieckim, Michnikiem ale nie z Janem Pawłem II. Geremek to kosmopolita o lewicowych poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Katolik, którego takie porównanie by obrazilo 15.07.08, 06:32 czarny_walc napisał: > Papież i Geremek to dwa różne światy. Geremka można bardziej porównać z > Mazowieckim, Michnikiem ale nie z Janem Pawłem II. Geremek to kosmopolita o > lewicowych poglądach. Ale chyba nic nie stoi na przeszkodzie porównania przyzwoitego człowieka z drugim przyzwoitym człowiekiem ? I jeszcze : czy kosmopolita jest antynomią patrioty ? Bo dla mnie nie. Przeciwieństwem kosmopolityzmu jest albo zaściankowość, albo bezkrytyczność wobec własnej ojczyzny. Widzenie jej wad i chęć ich poprawy wcale patriotycnych uczuć nie wyklucza. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.bog silesius, ty nie jesteś katolikiem, więc co cię to 14.07.08, 16:52 obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski011 Re: silesius, ty nie jesteś katolikiem, więc co c 14.07.08, 16:53 jestem, ale - na szczescie - nie "postepowym" pan.bog napisała: > > obchodzi? > Odpowiedz Link Zgłoś
pan.bog [...] 14.07.08, 16:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: ty jesteś voodoo. 14.07.08, 17:04 tak my katolicy wierzymy w bajki i legendy starozytnych Zydow sprzed tysiecy lat ,kto nam zabroni . Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 14.07.08, 17:03 Ewentualnie jego opinia moze tylko obrazic jakiegoś głupca. Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 14.07.08, 17:07 Jdbad wierzy w dogmat o nieomylności A Michnika? Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 14.07.08, 17:16 Jdbad twierdzi,że silesius plecie jak potłuczony. Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 14.07.08, 17:23 Medium aevum? Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 14.07.08, 17:25 Od tego nie ma ucieczki;) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 [...] 14.07.08, 17:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 14.07.08, 17:27 Nein!Gierko-katolików! Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 14.07.08, 17:20 elwer-pancerfaust44 napisał: > Jdbad wierzy w dogmat o nieomylności A Michnika? To twój dogmat? Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 14.07.08, 17:26 Moja wiara to Che Guevarra,in good faith! Odpowiedz Link Zgłoś
platformiarz Adaś jest sfrustrowany, bo ma coraz mnie słuchaczy 14.07.08, 17:33 ...i wydaje mu się, że należy do rasy panów. Świat się przewraca. Odpowiedz Link Zgłoś
polobolo2 cenzura komuszkowi polskiemu potrzebna? 15.07.08, 03:07 cenzurujesz myskli drugiego, polski szmatlawcu? hehehe tepy maly piesek na nasze posylki jetrses, kaczynski szmato Odpowiedz Link Zgłoś
hatra Nie moze obrazic 15.07.08, 03:37 Adam Michnik nie jest w stanie obrazic Narodu Polskiego. Zaszkodzic stara sie od 1968 roku. Narod Polski jest ponad to. www.polskawalczaca.com/viewforum.php?f=32 Odpowiedz Link Zgłoś
polobolo2 ponad masowe i popularne donosicielstwo? 15.07.08, 04:43 ponad milionowe czlonkowstwo w PZPR? Ponad tysieczne etaty w SB? heheh. teraz ponad sluzenie nam jak psy i branie zasilkow od Niemcow? heheh ponad pod? Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: cenzura komuszkowi polskiemu potrzebna? 15.07.08, 03:43 Polobolo,on your bike! Odpowiedz Link Zgłoś
edico2 Obrażony katolik silesiusmonachijski111 15.07.08, 11:34 A nie interesuje ciebie, dla czego Glemp, Pieronek, Rydzyk... - czyli cała hierarchia katolicka nie licząc już bezwolnych owieczek - obraża nie katolików? Czuję się zażenowany taką postawą Kościoła i jego wiernych. Obserwuje bardzo negatywne zjawisko występujące w polskim kościele odnoszę wrażenie, że za wszelką cenę to środowisko dąży do przeżycia swojego średniowiecza narzucając innym "swoją jedynie słuszną rację" znanymi i wypraktykowanymi już wzorami. Brakuje jeszcze w tym wszystkim uruchomienia katolickiego polowania do ostatniego Waldensa ;(( Przygotować się już teraz na widowiska inkwizycyjne, czy jeszcze można poczekać? Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski111 Re: Obrażony katolik silesiusmonachijski111 15.07.08, 23:39 nie rozumiem Twoich problemow; mnie wkurza, kiedy Michnik osmiela sie porownywac jakiegos tam Gerenka do Jana Pawla II; "nie dla psa kielbasa": kazdy powinien jednak znac swoej miejsce w szeregu edico2 napisał: > A nie interesuje ciebie, dla czego Glemp, Pieronek, Rydzyk... - czyli cała > hierarchia katolicka nie licząc już bezwolnych owieczek - obraża nie katolików? > > Czuję się zażenowany taką postawą Kościoła i jego wiernych. Obserwuje bardzo > negatywne zjawisko występujące w polskim kościele odnoszę wrażenie, że za > wszelką cenę to środowisko dąży do przeżycia swojego średniowiecza narzucając > innym "swoją jedynie słuszną rację" znanymi i wypraktykowanymi już wzorami. > Brakuje jeszcze w tym wszystkim uruchomienia katolickiego polowania do > ostatniego Waldensa ;(( > > Przygotować się już teraz na widowiska inkwizycyjne, czy jeszcze można poczekać > ? Odpowiedz Link Zgłoś
edico2 Re: Obrażony katolik silesiusmonachijski111 15.07.08, 23:57 Czy dla każdego JP2 musi być autorytetem? Ja osobiście zauważam wiele błędów w jego postępowaniu, które autorytetom wcale nie dodają blasku. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Obrażony katolik silesiusmonachijski111 15.07.08, 23:58 Ale z ciebie to jednak tępota zacietrzewiona. > jakiegos tam Gerenka do Jana Pawla II; "nie dla psa kielbasa": kazdy powinien > jednak znac swoej miejsce w szeregu Miejsce w szeregu!? Prof. Geremek sobie tego miejsca nie wybierał i sam na piedestał sie nie wdrapywał więc nie bardzo wiem o co ci chodzi. Cyba że chodziło ci o Michnika, może to on powinien znać miejsce w swoim szeregu? A może ty tylko tak sobie żeby drzewko obsikać? Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski111 Masz na mysli polakozerce Geremka?? 16.07.08, 00:39 www.belchatow.lpr.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=104 boblebowsky napisał: > Ale z ciebie to jednak tępota zacietrzewiona. > > > jakiegos tam Gerenka do Jana Pawla II; "nie dla psa kielbasa": kazdy powi > nien > > jednak znac swoej miejsce w szeregu > > Miejsce w szeregu!? Prof. Geremek sobie tego miejsca nie wybierał i > sam na piedestał sie nie wdrapywał więc nie bardzo wiem o co ci chodzi. Cyba że > chodziło ci o Michnika, może to on powinien znać miejsce w swoim szeregu? A > może ty tylko tak sobie żeby drzewko obsikać? > > Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Masz na mysli polakozerce Geremka?? 16.07.08, 11:48 Pluj sobie dalej, najwyraźniej inaczej zachować się nie potrafisz. A zapomniałbym, potrafisz jeszcze dobrze lizać doupę. Odpowiedz Link Zgłoś
pomrocznosc.jasna Re: Obrażony katolik silesiusmonachijski111 16.07.08, 07:11 silesiusmonachijski111 napisał: > nie rozumiem Twoich problemow; mnie wkurza, kiedy Michnik osmiela sie porownywac jakiegos tam Gerenka do Jana Pawla II; I mnie też wkurzyło. Porównanie tego rozsądnego polityka do klechy, działającego na rzecz państwa Watykan. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Obrażony katolik silesiusmonachijski111 16.07.08, 07:19 pomrocznosc.jasna napisał: > silesiusmonachijski111 napisał: > > > nie rozumiem Twoich problemow; mnie wkurza, kiedy Michnik > > osmiela sie porownywac jakiegos tam Gerenka do Jana Pawla II; > > I mnie też wkurzyło. Porównanie tego rozsądnego polityka do > klechy, działającego na rzecz państwa Watykan. Mnie to samo wkurza! :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski111 Re: Obrażony katolik silesiusmonachijski111 16.07.08, 08:34 lepiej na rzecz Watykanu niz Izraela pomrocznosc.jasna napisał: > silesiusmonachijski111 napisał: > > > nie rozumiem Twoich problemow; mnie wkurza, kiedy Michnik osmiela > sie porownywac jakiegos tam Gerenka do Jana Pawla II; > > I mnie też wkurzyło. Porównanie tego rozsądnego polityka do klechy, > działającego na rzecz państwa Watykan. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Obrażony katolik silesiusmonachijski111 16.07.08, 08:35 kwestia względna. silesiusmonachijski111 napisał: > lepiej na rzecz Watykanu niz Izraela Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Obrażony katolik silesiusmonachijski111 16.07.08, 08:59 Zasługi JPII na tym polu są jednak nieporównywalne do ewentualnych zasług (były takowe?)B.G. Aha, dodam, że też mnie Michnik okropnie wkurzył i obraził moje ateistyczne uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 16.07.08, 00:05 Michnik ma prawo do porównywania kogo chce z kim chce, tak samo jak ty zresztą i z tego co widziałem korzystasz z niego chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski111 Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 16.07.08, 08:39 Ale nie ma prawa osmieszac sebie i innych; dla niego czy Ciebie taki Geremek to moze sobie byc autorytetm, ale dla mnie nie; poza tym samo porownanie znanego w kregach lewackich w Europie Geremka do znanego na calym swiecie JPII jest smieszne; boblebowsky napisał: > Michnik ma prawo do porównywania kogo chce z kim chce, tak samo jak ty > zresztą i z tego co widziałem korzystasz z niego chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 16.07.08, 08:41 Silesiuszu, nie ośmieszaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Samo"bycie znanym na całym świecie" to jeszcze nie 16.07.08, 08:50 powód do chwały. Mogłabym z łatwością sypnąć kilkoma tuzinami przykładów. Dobieraj trochę staranniej swoje argumenty, bo się możesz narazić na śmieszność silesiusmonachijski111 napisał: > Ale nie ma prawa osmieszac sebie i innych; dla niego czy Ciebie taki Geremek to > moze sobie byc autorytetm, ale dla mnie nie; poza tym samo porownanie znanego w > kregach lewackich w Europie Geremka do znanego na calym swiecie JPII jest smies > zne; > Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Dlaczego Michnik obraza polskich katolikow 16.07.08, 12:43 poza tym samo porownanie znanego w > kregach lewackich w Europie Geremka do znanego na calym swiecie JPII jest smies > zne; Oprzytomniej człowieku i przestań piprzyć. Co to znaczy znanego w kręgach lewackich? A może to profesor był lewakiem wg ciebie? Żal odbyt ściska jak czytam takie bzdury, ale cóż na głupotę i zajadłość lekarstwa nie ma. Przypomnę tylko że najsłynniejszy lewak niejaki Chue też był znany na całym świecie i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś