Dodaj do ulubionych

Matke Zalozycielke zaraz trafi szlag!!!!

25.04.03, 22:44
Co tu sie, kurczaki, dzieje??? Wraca czlowiek ze szpitala, chce zobaczyc, co
cyklisci robia, a tutaj...Yuurei wyskoczyl ze slusznym pomyslem Zlotu
cyklistow wszelakich z tego forum i co???? I nic???? Ludzie!!! Pogoda
piekna, sloneczko swieci, zielen wiosenna primavera na drzewach, dni dlugie,
ptaszeta sie wesela, a Wy uszy po sobie? Ladnie to tak??? No to dobra. JA
probuje - ustanawiam date na dzien maja 24 ( zeby bylo z wyprzedzeniem, i
niekt nie piszczal, ze w ostatniej chwili) Wylot spod Zygmusia, miejsca
historycznego, o 10.00. Proponuje jechac na spotkanie beaty_, ktora nas
doprowadzi do pierogow i Nieporetu. Trasa taka, zeby mogli jechac wszyscy, z
rekonwalescentami wlacznie. Powiedzialam.
PS Jak nic z tego nie bedzie, to ja sie wypisuje z matkozalozycielstwa.
Obserwuj wątek
    • jolajola1 Re: Matke Zalozycielke zaraz trafi szlag!!!! 25.04.03, 23:00
      no, to rozumiem
      i hardcoru żadnego nie bedzie ?
      • draconessa Re: Matke Zalozycielke zaraz trafi szlag!!!! 26.04.03, 16:05
        Beda softcory:)))
    • beata_ Ratunkuuuu!!!!!! 26.04.03, 13:46
      24-go jeszcze mnie nie będzie!:(((
      Wypychają mnie do sanatorium i wracam dwa dni po...noooo, chyba że ucieknę...
      • draconessa Re: Ratunkuuuu!!!!!! 26.04.03, 16:04
        24 jest data wstepnie proponowana. MOze byc i 31 maja lub zgola dzien dziecka.
        • beata_ Re: Ratunkuuuu!!!!!! 26.04.03, 16:07
          To ucelujcie tak, żebym była....pliiiiiiiiz
          • chaladia Re: Ratunkuuuu!!!!!! 28.04.03, 12:04
            Przypaminam, że w niedziele pierogi nieczynne. Należy sprawdzać
            czynność/nieczynność pod telefonem 774 84 25.

Na pocieszenie. Obok jest bardzo dobra pizzeria Newport (tzn. Nieporęt). Jest
            też kawiarenka z piwem, w której w dnie wolne bywa świetny chleb razowy ze
            smalecm wiejskim, ale ponieważ towar jest chodliwy (w Warszawie takiego się nie
            kupi, był już wątek na ten temat) - to nie należy a priori zakładać, że akurat
            będzie. Raz już musieliśmy jeść chleb z masłem zamiast smalcu, bo
            akurat "wyszedł". Ja telefonu do tej cukierenki nie mam, ale może kuchmistrz od
            pierogów poda.

Uwaga dodatkowa: wjazd jest teraz nieco bardziej skomplikowany, bo teren
            przegrodzono płotem. Jedźczie od ul Husarii. Jeśli na tym forum bywa Lobeila,
            to Wam może dokładniej wyjaśnić (mieszka naprzeciwko).
            • beata_ Re: Ratunkuuuu!!!!!! 28.04.03, 16:26
              Ta pizzeria i kawiarenka to to w tym samym ciągu domków?

A w ogole, to jak ty albo Lobelia nie poprowadzicie, to chiba nie trafimy - ja
              umiem tylko od kanałku i to wjazd mogę przeoczyć, bo tam sie pozmieniało
              przecież:(
              • chaladia Re: Ratunkuuuu!!!!!! 28.04.03, 16:37
                Lobeilę to chyba tylko na północno-praskim forum widać.
                Myślę, że zrobię tak.
                Zrobię napis "Pierogi", wsadzę go w plasykową koszulkę i go na drzewie przy
                Kanałku przybiję w miejscu, gdzie trzeba zjechać ze ścieżki. Dalej na Osiedlu
                trzeba skręcić w prawo i jechać do ul. Husarii. Pierogodajnia to trzeci chyba
                dom po prawej, z klinkierowym ogrodzeniem. Nazywa się "Obiady Domowe", a
                kuchmistrz nazywa się Pan Waldek. Telefon już podałem. Nie zgniniecie, a może
                uda mi się jakoś z Wami skoordynować. Oby tylko pogoda była...

Pozostałe atrakcje są widoczne z tarasu pierogodajni i Pan Waldek chętnie Was
                pokieruje...
                • beata_ Re: Ratunkuuuu!!!!!! 28.04.03, 19:06
                  Ooooo, z tym "szyldem", to znakomity pomysł:-) Nie śmiałam tego proponować,
                  choć mi po głowie chodziło...Jakby się jeszcze koordynacja wzajemna udała,
                  byłoby jeszcze milej:-)
                  Dzięki
                  • chaladia Re: Ratunkuuuu!!!!!! 02.05.03, 19:58
                    Zrobiłem trzy drogowskazy pokazujące, gdzie należy zjechać ze ścieżki biegnącej
                    wzdłuż Kanału Żerańskiego (Kroólewskiego). Dalej, na Osiedlu Głogi, to już nie
                    mogłem nic zakładać gdyż byłoby to naruszeniem własności lub współwłasności
                    prywatnej.
                    Ale instrukcja jest prosta:
                    1. Jechać prosto tak jak strzałki pokazują aż się dalej nie da.
                    2. Skręcić w prawo.
                    3. W pierwszą w lewo.
                    4. Pierogodajnia to trzecia lub czwarta brama po prawej. Ogrodzenie klinkierowe.
                    • chaladia Komuś to widocznie przeszkadzało... 04.05.03, 18:02
                      Dziś po raz kolejny doznałem olśnienia, że Naród Polski do Europy to ma
                      jeszecze paręset lat ciężkiej pracy edukacyjnej. Wracając znad Zalewu
                      stwierdziłem, iż komuś najwyraźniej te drogowskazy przeszkadzały, więc je
                      zerwał i zniszczył.
                      Wniosek - będzie trzeba zabawić się w graficiarza i namalować to na drzewie
                      sprayem - wtdey może nie zerwą... A może jest a tym Forum jakiś ceklista - spec
                      of "vlepek"? W takim razie warto by go zaprosić na pierogi...
    • migro Re: Matke Zalozycielke zaraz trafi szlag!!!! 28.04.03, 20:13
      draconessa napisała:

> Ludzie!!! Pogoda piekna, sloneczko swieci, zielen wiosenna primavera na
      > drzewach, dni dlugie, ptaszeta sie wesela, a Wy uszy po sobie? Ladnie to
      > tak???

No bo my jeździmy, nie ma czasu na forumowe pisanie :)
    • tuhanka Re: Matke Zalozycielke zaraz trafi szlag!!!! 29.04.03, 12:35
      Witaj Draconesso!
      Ty też po szpitaliku? Pomysł wypadu do Nieporętu jest doskonały, ino nie wiem,
      czy będę już w odpowiedniej kondycji - jutro w 6 tygodni po skomplikowanej
      operacji stawu skokowego dopiero znajdują mi gips, kiedy noga będzie na tyle
      sprawna, żeby dopedałować do Nieporętu - niestety nie wiem... Dlatego
      zaznaczam, że dla mnie im później będzie zlot, tym lepiej. A jak mi się nie uda
      być, to có[ - postaram się dołączyć na wyprawy późniejsze - raczej lipcowe niż
      czerwcowe (czeka mnie ostatnia na studiach sesja i prawdopodobnie obrona pracy
      magisterskiej).
      • draconessa Re: Matke Zalozycielke zaraz trafi szlag!!!! 29.04.03, 23:03
        Ano tak mnie cosik scielo. Bywa.
        Wobec takich przeroznych ja proponuje, aby Zlocik zrobic dnia 31 maja. Yuurei
        bedzie mial w ten sposob dwa Dni Dziecka:))) ( Lista prezentow - alez podaj,
        moze cos sie wykombinuje:))), a my bedziemy miec pierogi. MOzna tez , jesli
        nie chcemy pierogow, zrobic jakies ognisko, albo i co:)))) To ja czekam na
        odzew. Wracam dopiero w poniedzialek z Roztocza, gdzie jade z rowerkiem:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka