Dodaj do ulubionych

Nieustanne "gratis 50 gram" wprowadza w błąd

30.05.11, 15:12
Kiedy ostatni raz widziałeś w sklepie "zwykły" sos boloński z Łowicza? Albo chiński, czy meksykański? Nie ten, który ma "50 g gratis", tylko taki "regularny"? UOKiK ustalił, że ostatni raz takie zwykłe opakowania pojawiły się w handlu w listopadzie... 2006 roku. Promocja stała się więc stałą praktyką producenta, a to może wprowadzać klientów w błąd.
www.tvn24.pl/-1,1704907,0,1,nieustanne-gratis-50-gram-wprowadza-w-blad,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • hejah Re: Nieustanne "gratis 50 gram" wprowadza w błąd 21.06.11, 08:00
      A co z sokami Costa i ich 1 litrem gratis? Co z sokami Caprio i ich 50% gratis? na pólkach od kilku lat ten sam slogan - gratis!
    • matt.j Re: Nieustanne "gratis 50 gram" wprowadza w błąd 22.06.11, 09:44
      Pytanie czy jeszcze ktokolwiek na ten “gratis” zwraca uwagę? Szczególnie jeśli konkurencja ma opakowania zwykłe takiej samej wielkości jak ten z „gratisem”. Natomiast informacja wprowadza na pewno klienta w błąd i to jest nieuczciwe.
      • smutas13 Re: Nieustanne "gratis 50 gram" wprowadza w błąd 30.06.11, 18:18
        matt.j napisał:

> Pytanie czy jeszcze ktokolwiek na ten “gratis” zwraca uwagę?
        A jakże, zwróciłam uwagę na moją kawę z "gratisem". Kupiłam, i ten "gratis" zostaje w opakowaniu - dwa dni, bo nie nie mieści się w puszce, do której zawsze przesypuję moją kawę sad
        (mogłabym ten "gratis" umieścić w małym słoiczku, ale....wink)
        • annajustyna Re: Nieustanne "gratis 50 gram" wprowadza w błąd 01.07.11, 14:10
          To faktycznie wstrzasajace sad.
          • mayme Re: błąd, błąd, błąd! 23.07.11, 20:23
            Wprowadza w błąd. Owszem. Przede wszystkim dlatego, że mówimy 50 GRAMÓW a nie 50 GRAM.

Jakiej formy używasz? 50 kilogram czy 50 kilogramów?
      • kkokos Re: Nieustanne "gratis 50 gram" wprowadza w błąd 27.07.11, 20:02
        matt.j napisał:

> Pytanie czy jeszcze ktokolwiek na ten “gratis” zwraca uwagę?

a owszem - właśnie widziałam w carrfourze pakiet 2x płatki kosmetyczne plus doczepiona paczka patyków do uszu z wielkim napisem "gratis". najpierw się rzuciłam, bo przerabiam tego tony, ale pomna tego wątku zsumowałam ceny wszystkich trzech rzeczy kupowanych osobno i wyszło mi 60 czy 80 gr mniej niż w pakiecie, w którym wszak jedna rzecz była gratis!
        co to niby jest 60 gr - ale mnożąc to przez dziesiątki tysięcy klientów w całej polsce trochę się zbierze sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka