Dodaj do ulubionych

Dlaczego w Polsce nie ma ALDI?

01.06.05, 22:00
sad to taki kultowy dyskont...
Obserwuj wątek
    • ayme Re: Dlaczego w Polsce nie ma ALDI? 02.06.05, 09:25
      wlasnie aldi jest cool ,ja jestem fanka aldi .
    • tavo dlaczego ? 07.06.05, 18:46
      ja bym na ich miejscu nie startował troche ciasno jest na polskim rynku chyba
      ze we wsiach by otwarli bo tam tylko niema marketów.
      • terra-magica Re: Nie lubie tych sklepow 11.06.05, 19:45
        Omijam wielkim lukiem - z dawnych czasow mam niestrawnosc, kiedy to w prasie
        niemieckiej publikowali lamenty, jak to Polacy hurtowo wykupuja u nich towar
        (pozne 80-te). W tamtych czasach Niemcy mowili, iz to sklepy dla tureckich i
        polskich klientow. Teraz przewazaja wlasnie Niemcy i to ci z lepszym statusem
        (samochodowym) - no coz czasy sie zmienily. Z ploteczek - byly proby nieudane w
        Polsce (zwineli interes). Teraz chca podbic Wegry. Nie lubie ALDIKOW.
        • ayme Re: Nie lubie tych sklepow 13.06.05, 20:00
          W Dani w Aldi tez tylko eleganccy klienci przychodza,chyba moda na aldi
          nastala czy co?
    • shrek-hannover Re: Dlaczego w Polsce nie ma ALDI? 16.06.05, 17:52
      ja tam uwielbiam aldiego. a ze mieszkam w niemczech, to mam ich wystarczajaco
      duzo pod nosem. a dlaczego aldi? bo dobra jakosc, niska cena. nie wszyscy
      wiedza, ale produkty marki aldi robione sa przez calkiem przyzwoite firmy, jak
      chocby bahlsen czy coppenrath & wiese, tyle ze maja inne opakowanie. a ceny sa
      bezkonkurencyjne. jedynie kaufland swoimi promocjami moze sie im czasem rownac.
      a i personel, paradoksalnie, naprawde mily, nawet jesli zapracowany.
      • babeczkaa do shreka 17.06.05, 08:55
        a penny??? tez macie w hano taki sklep smile
        jak byłam w Hanowerze to zrobilam kilka razy zakupy w Pennym i byłam zadowolona
        www.penny.de/
        Pozdrawiam, B.
        • shrek-hannover Re: do shreka 17.06.05, 10:06
          penny i wszystkie inne sieci tez sa (lidl czy plus), ale... no cozwink to nie
          aldi! na tym chyba polega magia tego sklepu. jakosc, cena i niepowtarzalny
          klimat. niby wypelniony badziewiem, ale jego produkty sa naprawde dobrze i
          czasem lepiej nie zwazac na niezbyt luksusowy wyglad budynku i niedbala
          ekspozycje artykulow, w zamian miec jednak dobre produkty. a ze zakupy tam nie
          sa domena jednynie polakow swiadcza opinie rowniez niemieckich znajomych,
          nienalezacych do najbiedniejszych. pozdrawiam!

• babeczkaa Re: do shreka 17.06.05, 15:08
            rozumiem ale w tym wątku zastanawialiśmy się dlaczego nie ma aldiego w poslce, a ja chcialam dodac ze penny tez jest niedstepny smile
            byc moze aldi lepszy od pennego ale...znam zwolennikow wlasnie tego drugiego,pozdrawiam
            B.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka