Dodaj do ulubionych

Media Markt & Saturn

23.02.07, 13:49
Wasze opienie na temat tych skepów
Obserwuj wątek
    • zoraz Re: Media Markt & Saturn 26.02.07, 10:43
      Ostatnio poczyniłam zakup w MM. Jakaś promocja pomniejszenia ceny o VAT, wyszło taniej niż w sklepach internetowych.Ponieważ towaru nie mieli w sklepie, prócz tego z ekspozycji, zaprpponowali mi przywóz z magazynu zewnętrznego na koszt sklepu z wniesieniem. Zwłaszcza to wniesienie uradowało mnie szczególnie, bo zwykle dostawcy nie maja tego w obowiązku i trzeba się targować.
      Moje dziecko za to lubi zaglądnąć do MM w poszukiwaniu płyt audio, bywają wiele tańsze niż w EMPIKU.
      • mili28 Re: Media Markt & Saturn 27.02.07, 15:07
        Nie wiem czy wiecie, ale MM i Saturn to jest jedna firma rozłozona na dwie
        nazwy, a konkurencja między nimi to chyba fikcyjna.
        • zoraz Re: Media Markt & Saturn 27.02.07, 16:03
          Może maja jednego własciciela /włascicieli/, co nie znaczy że to "jedna firma".
          • speer Re: Media Markt & Saturn 07.03.07, 15:39
            Wiem, ze to ta sama firma smile Niezly numer - chodzi o to, ze jak ktos chce
            kupic pralke to idzie do MM a potem do Saturna i wydaje mu sie, ze sprawdzil
            konkurencje hehe
            • zoraz Re: Media Markt & Saturn 08.03.07, 10:49
              EEEtam, przesadzasz, ostatnio w MM była promocja, która pozwoliła mi kupić pralke taniej niż najtańsza oferta sklepu internetowego. W Saturnie tej oferty nie było, więc jednak warto zaglądać.
              Poza tym jak ktoś chce kupić pralke to sprawdza ceny w necie a potem idzie do sklepu i się targuje.
              Jak utarguje to mam, jak nie - zamawiam w necie.
              Właśnie dzięki internetowi sklepikarze w małych mieścinach /gdzie mieszkam/przestali robić w balona nabywców, sprzedając byle co za wielkie pieniądze.
              Pozostał jeszcze maly odsetek liczących na jelenia, ale i w takim sklepie świadomy klient kupi za rozsądną cenę.
              • speer Re: Media Markt & Saturn 08.03.07, 11:49
                zoraz napisała:

> EEEtam, przesadzasz, ostatnio w MM była promocja, która pozwoliła mi kupić
                pral
                > ke taniej niż najtańsza oferta sklepu internetowego. W Saturnie tej oferty
                nie
                > było,

no wiec na tym wlasnie to polega. idziesz i patrzysz do S i MM i okazuje sie z
                tu lub tu jest taniej. i kupuejesz w tej samej firmie.
                • zoraz Re: Media Markt & Saturn 08.03.07, 21:33
                  Jeśli naprawdę jest taniej, i to taniej niż gdziekolwiek, to nie gidze przeciwwskazań.
                  • mili28 Re: Media Markt & Saturn 10.03.07, 23:10
                    Zawsze każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie...
                    • zoraz Re: Media Markt & Saturn 12.03.07, 11:10
                      a co do reklamy, miała poprostu zdeklasowac pozostałych graczy na rynku, ale co to za rynek wogóle, Boże Ty mój?
                      Saturnów w Polsce całe 5 szt, w tym 3 we Warszawie /jeden dopiero co otwarty w Tarasach/, pozostałe to Kraków i Katowiece, czyli jakby na kupie.
                      Electro Worldy też w sile 5 sztuk /dwa we Warszawie/, nadto ŁÓdż, Wroclaw, Gdańsk.
                      MM 25 sztuk chyba, ale na mapie są i oko;ice martwe, żadan sprzedawca tam nie inwestuje.
                      Czym tu się wogóle podniecać?
                      Że konkurencja? jaka tam konkurencja?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka