dareckiwawa1
05.11.18, 13:46
W kwestii komunikacji i organizacji faktycznie jest pole do poprawy, ale wiedzę techniczną i umiejętności mają naprawdę na wysokim poziomie. Dla mnie to się głównie liczy, kiedy chcę naprawić sprzęt, zwłaszcza nietypowy. A serwis naprawia nie tylko standardowy współczesny sprzęt RTV. Widziałem tam np. magnetofon szpulowy, sprzęt medyczny, zabawki...
Sam oddałem do naprawy stację pogodową, a dokładniej zewnętrzny czujnik temperatury i wilgotności. Produkt jest markowy, nie chiński i szkoda było mi wyrzucać działającą stację tylko ze względu na czujnik. Czujnika nie można dokupić, bo został wycofany z produkcji, nie ma też zamiennika. Kompaktowa konstrukcja nie była projektowana pod jakiekolwiek naprawy, więc sytuacja wyglądała na beznadziejną. Mimo to serwis podjął wyzwanie i po tygodniu odebrałem w pełni sprawne urządzenie. I to w cenie z zachowaniem akceptowalnej proporcji do ceny nowego urządzenia, które jest relatywnie tanie (w porównaniu ze sprzętem RTV). Inaczej przecież naprawa nie miałaby sensu.
Jestem pozytywnie zaskoczony, bo inne serwisy nie chciały nawet słyszeć o sprawdzeniu urządzenia twierdząc, że jest nienaprawialne.
Duży szacunek dla umiejętności i zaangażowania techników pracujących w tym serwisie. Widać, że im zależy, a o to dzisiaj wcale nie jest łatwo.