Dodaj do ulubionych

Ulica przepołowi Osiedle SADYBA

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 07:49
Sadybianie!
"Nieznani sprawcy" (firma z Konstancina, która wygrała przetarg na
zagospodarowanie naszego Osiedla) bez naszej wiedzy i przyzwolenia chcą
przedłużyć Czarnomorską (obok Sobieskiego 72/72A i przedszkola 72B;) obok
kortów do drogi obok Konstancińskiej 9 (widziałem mierniczych mierzących
teren i spytałem co robią, a potem spytałem się w Administracji -
potwierdzili). Tak więc chcą PRZEPOŁOWIĆ nam osiedlę ulicą do BEST MALLa. Nie
dość, że przez Best Malla mieszkańcy Konstancińskiej mają hałas, smród,
pijaków i brak miejsc do parkowania - to jeszcze jakiś pseudo-geniusz chce im
jeszcze bardziej dokuczyć. Poza tym zninie "bezkolizyjne" przejście z Sadyby
do Parku Sadyba, a sam park (w którym planowano Teatr) i obok-basen -park
zaniknie!!!
To woła pomstę do nieba. Dość mieszania w nasze sadybiańskie sprawy.
Sadybianie - Nie gódźcie się na to, aby nasze osiedle "spadło" na wartości
(nie tylko w pieniądzu) ale i moralnie, i ekologicznie. Piszcie i alarmujcie
gdzie się da. Ta droga jest potrzebna jak dziura w moście.
Sadybianie: do dzieła...
Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • jolene Re: Ulica przepołowi Osiedle SADYBA 25.07.02, 11:42
      Gość portalu: Krzychu napisał(a):

> Sadybianie!
      > "Nieznani sprawcy" (firma z Konstancina, która wygrała przetarg na
      > zagospodarowanie naszego Osiedla) bez naszej wiedzy i przyzwolenia chcą
      > przedłużyć Czarnomorską (obok Sobieskiego 72/72A i przedszkola 72B;) obok
      > kortów do drogi obok Konstancińskiej 9 (widziałem mierniczych mierzących
      > teren i spytałem co robią, a potem spytałem się w Administracji -
      > potwierdzili). Tak więc chcą PRZEPOŁOWIĆ nam osiedlę ulicą do BEST MALLa. Nie
      > dość, że przez Best Malla mieszkańcy Konstancińskiej mają hałas, smród,
      > pijaków i brak miejsc do parkowania - to jeszcze jakiś pseudo-geniusz chce im
      > jeszcze bardziej dokuczyć. Poza tym zninie "bezkolizyjne" przejście z Sadyby
      > do Parku Sadyba, a sam park (w którym planowano Teatr) i obok-basen -park
      > zaniknie!!!
      > To woła pomstę do nieba. Dość mieszania w nasze sadybiańskie sprawy.
      > Sadybianie - Nie gódźcie się na to, aby nasze osiedle "spadło" na wartości
      > (nie tylko w pieniądzu) ale i moralnie, i ekologicznie. Piszcie i alarmujcie
      > gdzie się da. Ta droga jest potrzebna jak dziura w moście.
      > Sadybianie: do dzieła...
      > Pozdrowionka

Jestem zalamana... To pare metrow od mojego domu .... Czy oni moga takie
      decyzje podejmowac bez zgody mieszkancow ? Zadnej informacji o tym nie bylo.
      Zadzwonie dzisiaj do administracji. Jest jeszcze nadzieja, ze ekolodzy
      zaprotestuja - zeby wybudowac te droge musieliby wyciac co najmniej kilkanascie
      starych drzew (np. lipy kolo kortow). Obok nas - w takim smiesznym budynku z
      kopula sciagnieta z Bazyliki Sw. Piotra mieszka marszalek Borowski - moze do
      niego sie udac z awanturka ?... Jak byly wybory to tak sie zarzekal, ze bedzie
      dbal o nasze okolice - niech sie teraz wykaze !!! A jeszcze a propos tramwaju
      do Wilanowa - moze w takim razie glosowac na Olechowskiego - jak zostanie
      prezydentem Warszawy, to moze nam ten tramwaj zafunduje - w koncu mieszka w
      Wilanowie :)
      pzdr,
      • Gość: Nerwus wiecej ton stali i olowiu na mieszkanca! IP: *.chello.pl 25.07.02, 13:05
        No a o co Wam chodzi?
        Co Wy?! Czy myslileliscie sobie, ze warszawka sluzy do tego, zeby w niej MIESZKAC?!
        Otoz NIE! Warszawka sluzy do tego, zeby po niej JEZDZIC!!! I to jest sprawa ABSOLUTNIE priorytetowa. Samochod jest BOGIEM, sensem zycia przecietnego warszawkowicza i basta!
        Wielu przeciez nie ma za bardzo gdzie mieszkac, ale "Toyote piekna az strach" to mus!

Wiec warszawka sluzy do tego, zeby po niej PRZEDE WSZYSTKIM JEZDZIC, stac w korkach, lub WYC AUTOALARMEM po nocach. Aby ciezkie tylki obowiazkowo przewozic absolutnie WSZEDZIE, chocby do kumpla 2 bloki dalej, byle sie dowartociowac, poszpanowac!

Ponadto to jest AGLOMERACJA CO SIE ZOWIE! Musi byc GLOSNO od nisko przelatujacych samolotow i musi byc smrod spalin, poniewaz spiew ptakow to ATRYBUT WSI a zapach laki kojarzylby sie przeciez z wypasaniem krow, brrr!
        • Gość: Krzychu Re: Droga przez Osiedla Sadyba IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 13:13
          Gość portalu: Nerwus napisał(a):

> Ponadto to jest AGLOMERACJA CO SIE ZOWIE! Musi byc GLOSNO od nisko
          przelatujacy
          > ch samolotow i musi byc smrod spalin, poniewaz spiew ptakow to ATRYBUT WSI a
          za
          > pach laki kojarzylby sie przeciez z wypasaniem krow, brrr!

Nie było by tego, gdybyśmy mieli silne lobby. Poza tym to nie MY się mamy
          dostosować do okolicy (do której sprowadziłem się 32 lata temu mając 3 m-ce,
          tylko okolica ma być nam "przyjazdna.
          A co do angażowania Marszałka z Konstancińskiej 3b, to prawdopodobnie się nie
          zaangażuje. W tym bloku mieszk też nijaki p. Czapski, który (słyszałem na
          własne uszy) proponował w Parku budowle (teatr, dom kultury i basen). Dobrze,
          że pomysł upadł, ale basen prawdopodobnie ma być obok przedzkola i obok kortów.

Kochani: Jeżeli maci znajomych SADYBIAN, to ich "uruchomcie", bo nasz marazm
          to "zielone światło" dla naszych "przeciwników"
          Pozdr.
          • jolene Re: Droga przez Osiedla Sadyba 25.07.02, 13:51
            Gość portalu: Krzychu napisał(a):

Nie było by tego, gdybyśmy mieli silne lobby. Poza tym to nie MY się mamy
            dostosować do okolicy (do której sprowadziłem się 32 lata temu mając 3 m-ce,
            tylko okolica ma być nam "przyjazdna.
            A co do angażowania Marszałka z Konstancińskiej 3b, to prawdopodobnie się nie
            zaangażuje. W tym bloku mieszk też nijaki p. Czapski, który (słyszałem na
            własne uszy) proponował w Parku budowle (teatr, dom kultury i basen). Dobrze,
            że pomysł upadł, ale basen prawdopodobnie ma być obok przedzkola i obok kortów.

Kochani: Jeżeli maci znajomych SADYBIAN, to ich "uruchomcie", bo nasz marazm
            to "zielone światło" dla naszych "przeciwników"
            Pozdr.

Ja sie tu przeprowadzilam 15 lat temu, ale nie powiem, ile mialam wtedy lat :)
            z niedaleka, bo z Sieleckiej. Jesli chodzi o silne lobby, to czarno to widze -
            na razie jest nas dwoje (no chyba, ze Nerwus tez z Sadyby). Od dzisiaj zaczynam
            akcje uswiadamiania sasiadow - na schodach, w windzie, w sklepie.
            Kilka lat temu nasza administracja wymieniala windy i poinformowala lokatorow,
            ze zrobi to na ich koszt, bo to oni (znaczy "my") je zdewastowali. Wkurzylo
            mnie to wtedy strasznie, bo nie przypominam sobie, zebym cos w windzie
            kiedykolwiek urwala albo zdemontowala. Napisalam wtedy ODEZWE do sasiadow, w
            stylu "dosyc tej zbiorowej odpowiedzialnosci, nie zaplacimy" itp., wydrukowalam
            w kilkunastu egzemplarzach, porozkladalam na kazdym pietrze - no i co ? - nikt
            nam nie kazal za nic placic. Nie wiem, czy admn. nas tylko straszyla, czy to
            moja skromna zasluga :000. Moze teraz tez zorganizuje taka akcje....
            pzdr,
      • Gość: Nerwus wiecej ton stali i olowiu na mieszkanca! IP: *.chello.pl 25.07.02, 13:08
        No a o co Wam chodzi?
        Co Wy?! Czy myslileliscie sobie, ze warszawka sluzy do tego, zeby w niej MIESZKAC?!
        Otoz NIE! Warszawka sluzy do tego, zeby po niej JEZDZIC!!! I to jest sprawa ABSOLUTNIE priorytetowa. Samochod jest BOGIEM, sensem zycia przecietnego warszawkowicza i basta!
        Wielu przeciez nie ma za bardzo gdzie mieszkac, ale "Toyote piekna az strach" to mus!

Wiec warszawka sluzy do tego, zeby po niej PRZEDE WSZYSTKIM JEZDZIC, stac w korkach, lub WYC AUTOALARMEM po nocach. Aby ciezkie tylki obowiazkowo przewozic absolutnie WSZEDZIE, chocby do kumpla 2 bloki dalej, byle sie dowartociowac, poszpanowac!

Ponadto to jest AGLOMERACJA CO SIE ZOWIE! Musi byc GLOSNO od nisko przelatujacych samolotow i musi byc smrod spalin, poniewaz spiew ptakow to ATRYBUT WSI a zapach laki kojarzylby sie przeciez z wypasaniem krow, brrr!
        • Gość: wawiak do NERWUSA IP: 10.100.0.* 25.07.02, 13:48
          a Ty chłopie nie wkurzaj mnie!!! Spotykam na forum czasem Twoje posty, poza
          tym, że nic nie wnoszą do dyskusji, są po prostu ZAŁOSNE. Dość mam zblazowanych
          i znudzonych ludzi, będących na utrzymaniu mamy i taty, którzy anonimowo
          wygłaszają swoje "manifesty". Jak nie masz ochoty pomóc, to po prostu nie
          odzywaj się! A ja mam radę dla Ciebie: "...po prostu wyjedź w Bieszczady"

To była taka dygresja, a wracając do sprawy drogi, -moim zdaniem powinniście
          przede wszystkim upewnić się czy to prawda, np. dowiedzieć się w gminie czy
          wydano warunki zabudowy dla tego terenu. Domyslam się , że inwestorem jest BEST
          MALL, ich działanie mnie specjalnie nie dziwi, przecież to centrum handlowe
          świeci pustkami, są jeszcze wolne powierzchnie handlowe, tak więc biznes nie
          przynosi spodziewanych efektów, a przecież miała to być przeciwwaga dla Galerii
          Mokotów, która lada moment zostanie powiększona o nową powierzchnie! Muszą więc
          zapewnić bardziej dogodny dojazd i utzrymanie sie na rynku.
          Więc jeśli z tą drogą to prawda, zacznijscie robić dym: rozwieście kartki na
          klatkach schodowych, zmobilizujcie mieszkańców, napiszcie pisma z podpisami do
          Burmistrza, Zarządu Gminy, Zarządu Miasta, efekt może być - bo przecież
          niedługo wybory samorządowe, a jeśli to nie podziała to choćby i do samej,
          mojej ulubionej, Pani Jaworowicz ;-)z Marszałkiem Sejmu to tez dobry pomysł.
          Sprawie trzeba nadać rozgłos, może są jakieś uchybienia proceduralne?
          powodzenia!
          • Gość: Krzychu Re: Przedzielone Osiedle Sadyba IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 14:42
            Gość portalu: wawiak napisał(a):

a wracając do sprawy drogi, -moim zdaniem powinniście
            > przede wszystkim upewnić się czy to prawda, np. dowiedzieć się w gminie czy
            > wydano warunki zabudowy dla tego terenu. Domyslam się , że inwestorem jest
            BEST
            >
            > MALL, ich działanie mnie specjalnie nie dziwi, przecież to centrum handlowe
            > świeci pustkami, są jeszcze wolne powierzchnie handlowe, tak więc biznes nie
            > przynosi spodziewanych efektów, a przecież miała to być przeciwwaga dla
            Galerii
            >
            > Mokotów, która lada moment zostanie powiększona o nową powierzchnie! Muszą
            więc
            >
            > zapewnić bardziej dogodny dojazd i utzrymanie sie na rynku.
            > Więc jeśli z tą drogą to prawda, zacznijscie robić dym: rozwieście kartki na
            > klatkach schodowych, zmobilizujcie mieszkańców, napiszcie pisma z podpisami
            do
            > Burmistrza, Zarządu Gminy, Zarządu Miasta, efekt może być - bo przecież
            > niedługo wybory samorządowe, a jeśli to nie podziała to choćby i do samej,
            > mojej ulubionej, Pani Jaworowicz ;-)z Marszałkiem Sejmu to tez dobry pomysł.
            > Sprawie trzeba nadać rozgłos, może są jakieś uchybienia proceduralne?
            > powodzenia!

Dzięki Cłopie za wsparcie.
            Sęk w tym, że ludzie nuczyli się według teorii: dajcie mi i zróbcie za mnie.
            A jak ktoś zaczyna "działać" (pozytywnie - to ci, co najczęściej nic nie robią
            (na plus), to jeszcze się "czepiają" i "rzucają kłody pod nogi".
            Ja z mojej strony uruchomiłem Radę Osiedla (mimo wakacji większość rady nie
            wyjechała), a także miejscową telegazetą (to ostatnie: bardzo dobre źródło
            informacji dla Sadybian). Poza tym zdaje się że znowu będą spotkania z
            mieszkańcami. Tyle, że nasze (mieszkańców) działania są "z doskoku" - a tamci
            działają cały czas. Ale cóż - mimo wszystko jako mieszkańcy musimy się
            zmobilizować. Tylko (skoro już chodzili i mierzyli z planem w ręku) - czy już
            aby nie jest za późno? Oby nie!
            W każdym razie PRZEDZIELONE OSIEDLE - to już wypada się tylko wyprowadzić...

Pozdrowionka,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka