Dodaj do ulubionych

wybory samorządowe

IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.44.* 03.10.02, 11:43
zbliżają się nieubłaganie wybory samorządowe. Czy znacie jakichś
dotychczasowych radnych,którzy ponownie kandydują? Czy macie swoich faworytów
albo osoby niegodne mandatu? Czy wogóle znacie kandydatów? Czekam na opinie i
preferencje wyborcze.
Obserwuj wątek
    • Gość: rubeus Re: moj kandydat z mokotowa IP: 2.4.STABLE* / 10.0.4.* 03.10.02, 16:53
      jesli bym mogl ( a nie moge bo mieszkam na ursynowie) to do rady warszawy z okregu mokotowskiego glosowalbym
      na pania Zofie Piegat z listy komitetu wyborczego Julii Pitery.
      Znam ja od kilku lat.
      Jest m.in kierownikiem czytelni naukowej na Lachmana (tam gdzie sa te spotkania o ktorych czasem wpsominam na tym forum), ponadto dziala aktywnie w radzie osiedla (chyba stegny), oraz pomaga repatriantom z kazachstanu.

Ps. W wyborach prezydenckich wacham sie miedzy Olechowskim a Pitera
      • Gość: Mela Re: moj kandydat z mokotowa IP: *.man.polbox.pl 10.10.02, 08:30
        Gość portalu: rubeus napisał(a):

> Ps. W wyborach prezydenckich wacham sie miedzy Olechowskim a Pitera

Nie wahaj się głosuj na Piterę!!!
    • Gość: misia Re: wybory samorządowe - Ursynów IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.10.02, 20:21
      Witaj!

Gość portalu: ursynek napisał(a):

> zbliżają się nieubłaganie wybory samorządowe. Czy znacie jakichś
      > dotychczasowych radnych,którzy ponownie kandydują?

znam, ale na większość nie warto głosować

Czy macie swoich faworytów
      > albo osoby niegodne mandatu? Czy wogóle znacie kandydatów? Czekam na opinie i
      > preferencje wyborcze.

moim kandydatem jest taki młody człowiek, Bartosz Dominiak, mieszka na
      Puszczyka i zna dobrze Ursynowskie klimaty.
      ma też fajna stronę, jako jeden z niewielu, polecam
      www.dominiak.waw.pl
      • Gość: pyckal Re: wybory samorządowe - Ursynów IP: *.acn.pl / 10.133.135.* 05.10.02, 22:05
        Gość portalu: misia napisał(a):

> Witaj!
        >
        > Gość portalu: ursynek napisał(a):
        >
        > > zbliżają się nieubłaganie wybory samorządowe. Czy znacie jakichś
        > > dotychczasowych radnych,którzy ponownie kandydują?
        >
        > znam, ale na większość nie warto głosować
        >
        > Czy macie swoich faworytów
        > > albo osoby niegodne mandatu? Czy wogóle znacie kandydatów? Czekam na opini
        > e i
        > > preferencje wyborcze.
        >
        > moim kandydatem jest taki młody człowiek, Bartosz Dominiak, mieszka na
        > Puszczyka i zna dobrze Ursynowskie klimaty.
        > ma też fajna stronę, jako jeden z niewielu, polecam
        > www.dominiak.waw.pl

Zajrzałem, przeczytałem, zwymiotowałem.
        Jezu, przecież to komuch.
        Jakaś cyniczna morda przyklejająca się do "lewicowych" haseł.

A kysz,
        Pyckal

• Gość: Kamil N. Re: wybory samorządowe - Ursynów IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.10.02, 20:08
          A co wolisz od wymienionego wyżej pozostałych z tej listy?

Oto oni:
          www.sld.wre.pl/sld/ursynow2.htm
      • Gość: Mikołaj Wróblewski KANDYDUJĘ IP: *.chello.pl 23.10.02, 13:23
        Jestem kandydatem na radnego z 5 okręgu na Ursynowei. Zapraszam na moją stronę
        www.mikolajwroblewski.republika.pl Jeśli macie do mnie jakieś pytania chętnie
        odpowiem (jest możliwość skontaktowania sie ze mną poprzez stronę). Polecam
        się ;-)

Pozdrawiam,

Mikołaj Wróblewski
    • Gość: Kacper Re: wybory samorządowe IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 09:35
      Dla mnie pierwszym kryterium wyboru będzie to, czy ktos był radnym - to mojego
      głosu NIE dostanie na pewno. Drugie kryterium to kazdy kandydat, ale NIE ten z
      pierwszego miejsca, bo ten ma namaszczenie swojej partii przede wszystkim za
      swoją wiernośc wobec kolegów partyjnych, a nie za zasługi dla lokalnej
      społeczności. Trzecie kryterium - musze z takim delikwentem przynajmniej
      porozmawiac bezpośrednio przez 3 minuty, choćby nawet na ulicy. Jeśli będzie
      stosowął na mnie swoje sztuczki wywierania wpływu, to takiemy tez podziękuję.

Kacper

• Gość: żaba Re: wybory samorządowe IP: 195.94.193.* 08.10.02, 12:17
        Popieram Cię kolego w stu %!
        1) Dotychczasowym radnym stanowczo dziękuję!!!
        2) Pierwszy na liście (i drugi też)- koleżka bardzo lojalny wobec kumpli z
        partii i z pewnością zasłużony ...:)
        A ponadto:
        3) ambitnym "młodzieniaszkom" stanowczo dziękuję- włos mi się jeży na głowie,
        gdy kandydatami do rządzenia prawie 2-mln miastem są ludzie 25, 27-letni , bez
        zadnego doświadczenia ani dorobku ale za to z dużym apetytem na władzę i
        społeczne pieniądze ( a wiem co mówię bo sama jestem młoda!)
        4) wybiorę kogoś, kto ma jakieś doświadczenie i osiągnięcia na polu zawodowym
        innym niż fundacyjki, koła przyjaciół tudzież inne organizacje finansowane z
        budżetu i mało wymagające merytorycznie a za to dobre przechowalnie dla
        wszelkich nieudolnych, niedouczonych a często także leniwych....
        5)najchętniej dobrego ekonomistę- chcę kogoś, kto będzie umiał liczyć i miał
        tzw. zdrowy rozsądek (z tym u nas najgorzej)
        To jest moja lista życzeń i mam nadzieję że kogoś takiego sobie znajdę.....:)!
        • Gość: Larysa Moja propozycja:)) IP: 213.17.166.* 23.10.02, 12:50
          Gość portalu: żaba napisał(a):

> Popieram Cię kolego w stu %!
          > 1) Dotychczasowym radnym stanowczo dziękuję!!!
          > 2) Pierwszy na liście (i drugi też)- koleżka bardzo lojalny wobec kumpli z
          > partii i z pewnością zasłużony ...:)
          > A ponadto:
          > 3) ambitnym "młodzieniaszkom" stanowczo dziękuję- włos mi się jeży na głowie,
          > gdy kandydatami do rządzenia prawie 2-mln miastem są ludzie 25, 27-letni ,
          bez
          > zadnego doświadczenia ani dorobku ale za to z dużym apetytem na władzę i
          > społeczne pieniądze ( a wiem co mówię bo sama jestem młoda!)
          > 4) wybiorę kogoś, kto ma jakieś doświadczenie i osiągnięcia na polu zawodowym
          > innym niż fundacyjki, koła przyjaciół tudzież inne organizacje finansowane z
          > budżetu i mało wymagające merytorycznie a za to dobre przechowalnie dla
          > wszelkich nieudolnych, niedouczonych a często także leniwych....
          > 5)najchętniej dobrego ekonomistę- chcę kogoś, kto będzie umiał liczyć i miał
          > tzw. zdrowy rozsądek (z tym u nas najgorzej)
          > To jest moja lista życzeń i mam nadzieję że kogoś takiego sobie znajdę.....:)!

Goraco polecam w takim razie, kandydature mojego taty:)

www.kazmierczak1.republika.pl

Sprobuje po krotce opisac jego postac:)

1. Odkad mieszkamy na Ursynowie , zrobil wiele dobrego dla dzieci, szczegolnie
          tych w wieku szkolnym, ktorym nudzilo sie albo rodzice nie mieli pieniedzy na
          dodatkowe zajecia. Organizowal zawody sportowe, konkursy z nagrodami na swiezym
          powietrzu, rozmawial, gral w pilke:) Nie zal mu bylo cennego czasu...
          2. Teraz chcialby otworzyc wiecej miejsc z darmowym dostepem do internetu,
          poniewaz nie kazdego mieszkanca Ursynowa stac na komputer...
          3. Znalazl sponsorow i wyremontowal stary barak we wsi Jaroszowa Wola (pod
          Piasecznem), zrobila sie z niego przesliczna swietlica dla dzieci ze srodowisk
          patologicznych. Moga tam odrobic lekcje, zjesc zupe i pobawic sie z dala od
          domowych awantur.
          4. Jest inicjatorem budowy nowoczesnej jakze potrzebnej !!! Strażnicy na
          Ursynowie (okolice GEANTA) - ktora jest w trakcie budowy. Ursynow bez Strazy
          Pozarnej?? Tragedia... nie?:))

5. Moj tata jest dla mnie i wielu moich znajomych autorytetem, do ktorego mozna
          zwrocic sie z problemem ....o jego wyksztalceniu i programie przeczytajcie
          sobie na stronce internetowej:

Centrum Samorzadowe - Nasza Stolica - apolityczne:))

• mieszkanie.i.wspolnota Re: wybory samorządowe 08.10.02, 22:52
        Gość portalu: Kacper napisał(a):

> Dla mnie pierwszym kryterium wyboru będzie to, czy ktos był radnym - to
        mojego
        > głosu NIE dostanie na pewno. Drugie kryterium to kazdy kandydat, ale NIE ten
        z
        > pierwszego miejsca, bo ten ma namaszczenie swojej partii przede wszystkim za
        > swoją wiernośc wobec kolegów partyjnych, a nie za zasługi dla lokalnej
        > społeczności. Trzecie kryterium - musze z takim delikwentem przynajmniej
        > porozmawiac bezpośrednio przez 3 minuty, choćby nawet na ulicy. Jeśli będzie
        > stosowął na mnie swoje sztuczki wywierania wpływu, to takiemy tez podziękuję.
        >
        > Kacper

Spełniam dwa pierwsze kryteria, a co do trzeciego, to oferuję nie 3 minuty,
        ale 3 razy po 120 minut tygodniowo:
        Bezpłatne porady dla wspólnot i spółdzielni - przez cały tydzień

Stowarzyszenie "Wspólnota Mieszkaniowa" uruchomiło w Warszawie nowy punkt
        konsultacyjny dla właścicieli lokali, spółdzielców i zarządców
        nieruchomości. Tym razem korzystamy z gościnności Agencji "Zamek" - ul.
        Wspólna 35 lok.5 (III piętro, winda). Punkt działa we wtorki, środy i piątki
        w godz. 15.00 - 17.00.

Bez zmian funkcjonują dotychczasowe punkty konsultacyjne, prowadzone pod
        patronatem Zarządu m.st. Warszawy:
        ul. Nowowiejska 28 poniedziałki i czwartki, godz. 17.00 - 19.00
        ul. Nałkowskiej 11 (Bielany) środy, godz. 18.00 - 20.00

oraz punkt konsultacyjny miesięcznika "Mieszkanie i Wspólnota"
        w biurze poselskim p. posła MARIUSZA KAMIŃSKIEGO:
        ul. Nowy Świat 41a (wejście od ul. Tuwima) czwartki, godz. 14.00 - 16.00

W czwartki działa także nasz telefon informacyjny: 22 831 75 88
        WYŁĄCZNIE W GODZINACH 12.00 - 14.00 !!!

Witold Kalinowski
        wiceprezes Stowarzyszenia "WM"
        mail: witoldkalinowski@wp.pl

stały kontakt tel.: 0501 514 786
        albo na internetowym forum Gazety Wyborczej
        ścieżka: Eksperci / Wspólnoty mieszkaniowe

Kandyduję do Rady Warszawy z listy Julii Pitery: Śródmieście, poz. 2.
        Witold Kalinowski.

• Gość: żaba Re: wybory samorządowe IP: proxy / 195.94.193.* 09.10.02, 08:41
          Szkoda, ze pozostałych już Pan nie spełnia........:)
    • Gość: marcin Re: wybory samorządowe IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.10.02, 23:25
      Przedwyborcza gorączka się zaczyna:

www.e-ursynow.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=82
      Czyżby tylko jedno ugrupowanie było zainteresowane ludzmi z internetu na
      Ursynowie?
      • Gość: żaba Re: wybory samorządowe IP: proxy / 195.94.193.* 11.10.02, 09:24
        Marcinie, agitując tutaj w tak nachalny sposób , łamiesz prawo !
        Czy koledzy z SLD nie powiedzieli ci, że taką propagandę może szerzyć tylko
        komitet wyborczy?
        • Gość: marcin Re: wybory samorządowe IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.10.02, 11:25

> Marcinie, agitując tutaj w tak nachalny sposób , łamiesz prawo !
          > Czy koledzy z SLD nie powiedzieli ci, że taką propagandę może szerzyć tylko
          > komitet wyborczy?

Wybaczcie, ale nie o to mi chodziło. Po prostu jestem zainteresowany wyborami i
          programiami poszczególnych ugrupowań. Jako mieszkaniec Ursynowa - chciałbym w
          jednym miejscu zobaczyć wszystkie programy. Na razie jest tylko jeden i
          zastanawiam się głośno, czy inne ugrupowania myślą o ursynowskich internautach,
          czy nie. Nie jestem związany z żadnym z nich.
          • Gość: żaba Re: wybory samorządowe IP: proxy / 195.94.193.* 11.10.02, 11:37
            OK, Marcin!
            Z tego co wiem (a wybory żywotnie mnie obchodzą!) niektórzy kandydaci mają
            swoje własne strony w internecie.W końcu w tych wyborach będzie się głosować na
            konkretne , żywe osoby (i ich programy) a nie na jakieś listy partyjne, czyż
            nie :)Wystarczy wpisać w wyszukiwarce nazwę ugrupowania (przykładowo:"Platforma
            Obywatelska") i już masz strony kandydatów z tej formacji.
            Pozdrawiam.
            • Gość: buba Re: wybory samorządowe IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.10.02, 21:52
              Moje hasło: Nie głosuj na obecną radną Jóźwik (SLD) - patrz wątek "czy znacie
              ursynowskich radnych"
        • Gość: pyckal gadaj, gadaj - ja się zdrzemnę IP: *.acn.pl / 10.133.135.* 12.10.02, 23:37

> komitet wyborczy?

Link wklejony w liście Marcina rzeczywiście prowadzi do SLD. Nie lubię tej
          formacji i nie będę na nią głosował. Ale roszczenie, zawarte w ordynacji, aby
          tylko komitety wyborcze miały prawo uprawiać wyborczą propagandę, uważam za
          skandaliczne naruszanie praw jednostkowego obywatela, zapisanych wprost w
          konstytucji RP. Będę więc publicznie promował swoich kandydatów, tak jak Marcin
          promuje swoich, a wszystkim, którzy - jak ..... - spróbują nam tego zabronić,
          odpowiem, jak w szkole w moich czasach uczyli: "Pierdol, pierdol - ja się
          zdrzemnę".

Pyckal
        • Gość: pyckal gadaj zdrów IP: *.acn.pl / 10.133.135.* 12.10.02, 23:40

> komitet wyborczy?

Link wklejony w liście Marcina rzeczywiście prowadzi do SLD. Nie lubię tej
          formacji i nie będę na nią głosował. Ale roszczenie, zawarte w ordynacji, aby
          tylko komitety wyborcze miały prawo uprawiać wyborczą propagandę, uważam za
          skandaliczne naruszanie praw jednostkowego obywatela, zapisanych wprost w
          konstytucji RP. Będę więc publicznie promował swoich kandydatów, tak jak Marcin
          promuje swoich, a wszystkim, którzy - jak "żaba" - spróbują nam tego zabronić,
          odpowiem, jak w szkole w moich czasach uczyli: "Pierdol, pierdol - ja się
          zdrzemnę".
    • Gość: Mariusz Re: wybory samorządowe IP: *.pl 13.10.02, 14:45
      Jak na razie najlepiej działa Liga Polskich Rodzin. Postanowiła nie wydawać
      pieniędzy na zbędne plakaty i plakietki, a pieniądze wydać na pomoc dla ludzi
      starszych i chorych.Prowadzą kampanię bardzo skromnie. Zwracają na moim osiedlu
      przede wszystkim uwagę na społeczności lokalne, rodzinne.
      • Gość: pyckal Re: wybory samorządowe IP: *.acn.pl / 10.133.135.* 13.10.02, 16:21
        Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Jak na razie najlepiej działa Liga Polskich Rodzin. Postanowiła nie wydawać
        > pieniędzy na zbędne plakaty i plakietki, a pieniądze wydać na pomoc dla ludzi
        > starszych i chorych.Prowadzą kampanię bardzo skromnie. Zwracają na moim
        osiedlu
        >
        > przede wszystkim uwagę na społeczności lokalne, rodzinne.

Fajnie.
        Ta społeczna działalność LPR bardzo mi się podoba.
        Ale to są WYBORY.
        Chcę znać NAZWISKA, chcę wiedzieć co ci ludzie potrafią, co zdziałali w swoich
        dziedzinach zawodowych i jakie mają kwalifikacje do pracy w tak specyficznym
        miejscu jak samorząd lokalny.
        Jeśli się nie ujawnią - na pewno nie będę na nich głosował
        choćby z tego powodu, że nie mam zamiaru ani czasu
        studiowac w lokalu wyborczym KSIĄŻKĘ TELEFONICZNĄ
      • Gość: Kamil N. Re: wybory samorządowe IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.10.02, 19:54
        Oj chyba nie wiesz, co piszesz! Właśnie na Ursynowie KOmitet Wyborczy LPR jako
        jedyny do tej pory - mniej więcej w połowie września - zakleił większość płotów
        ursynowskich budów swoimi plakatami. Chyba ojczulek Rydzyk im tego za darmo nie
        wydrukował? Może i zwracają uwage na Twoim osiedlu przede wszystkim uwagę na
        społeczności lokalne, rodzinne, ale uwierz mi - tak robią wszystkie Komitety.
        Pamiętaj głosuj na ludzi, a nie na partie!

• Gość: Mikołaj Wróblewski Re: wybory samorządowe IP: *.chello.pl 19.10.02, 17:14
      JESTEM KANDYDATEM Z LISTY SLD NA RADNEGO URSYNOWA. CHĘTNIE ODPOWIEM NA PYTANIA
      ALBO DOWIEM SIĘ O PAŃSTWA ZASTRZEŻENIACH DOTYCZĄCYCH OBECNEGO STANU TEJ GMINY.
      MOJA STRONA INTERNETOWA TO WWW.MIKOLAJWROBLEWSKI.REPUBLIKA.PL, Z NIEJ MOGĄ
      PAŃSTWO WYSYŁAĆ MI SWOJE UWAGI LUB PYTANIA

Mikołaj Wróblewski, lista nr. 3 miejsce 8
      • mrofka Re: wybory samorządowe 19.10.02, 21:42
        ale dlaczego krzyczysz, kolego? :>
      • Gość: Bartosz Dominiak Re: To ja też zapraszam IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 20.10.02, 13:21
        Witam!
        Kandyduję do Rady Dzielnicy Ursynów. Zapraszam serdecznie do mojego serwisu
        wyborczego www.dominiak.waw.pl

Bartosz Cyprian DOMINIAK
        bartosz@dominiak.waw.pl
        www.dominiak.waw.pl
        kandydat na radnego Dzielnicy Ursynów
        okręg nr 2 (Ursynów Północny), miejsce nr 5 na liście SLD-UP
      • Gość: hawaj Re: wybory samorządowe IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.44.* 23.10.02, 13:30
        Mieszkam na hawajskiej na ursynowie.Wczoraj wpadła mi w rękę ulotka niejakiego
        Tomasza Zemke- pozytywna postać.
    • Gość: Dyzio NA PEWNO NIKT z "obecnej bandy" ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 18:23
      Niestety (stety ?) bowiem na Ursynowie zrobiło się towarzystwo wzajemnej
      adoracji sygnowane / kojarzone najczęściej z UW tudzież "prawoskrętnymi". A ja
      coś tak od kilkunastu lat coraz bardziej się przekonuję, że ci, którzy mają
      gęby pełne jedynie słusznych frazesów to w życiu, nazwijmy to, prywatnym
      postepują ciut (no może - pół ciuta) "obok" swoich oficjalnych deklaracji. I
      może to byc zarówno Mr Narożniak, który przebywając długie miesiące w łusa nie
      miał nic przeciwko pobieraniu sporej forsy jako tzw. dieta jak i kwiat klubu
      SLD, który, jak wieść gminna niesie sporo załatwił sobie "radując" niejako przy
      okazji. Trudno tu też nie wspomnieć o tytanie prawicowo - chrześciajńsko -
      narodowo - jedyniesłusznym, który prywatnie i przez swych sąsiadów opisywany
      jest wysoce niecenzuralnie. Ale jak ktoś powiedział po pierwszych wystepach
      niejakiego Lepera: ma się takich przedstawicieli na jakich się zasługuje. A ja
      dodam od siebie: po wyborach nie można mieć pretensji do garbatego, że ma
      proste dzieci, to nie ONI - to MY tak głosowaliśmy. Howgh !!!
      • Gość: zebra Re: NA PEWNO NIKT z 'obecnej bandy' ... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.10.02, 19:23
        No ja myślę, że SLD pokazało się z nie najlepszej strony w sprawie ratusza.
        Bardzo się spieszyli, żeby przed końcem kadencji troszkę sobie "chapnąć"! No i
        niestety, było to za grubymi nićmi szyte - przekręt się nie udał!!!
        • Gość: Dyzio Re: NA PEWNO NIKT z 'obecnej bandy' ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 18:16
          KAŻDA WŁADZA DEPRAWUJE. I to zarówno w państwie, jak i w gminie jak i w (nie
          obrażając nikogo) osiedlowym oddziale towarzystwa chodowców kanarków.
          Przypadłość ta "wali" zarówno w bogoojczyźnianych i jedynie słusznych jak i
          wstretnych czerwonych. Bo jak mówił klasyk: ważny jest konkretny ludź a nie
          flaga pod którą, najczęściej chwilowo zresztą, maszeruje. Howgh
        • Gość: pagero Re: NA PEWNO NIKT z 'obecnej bandy' ... IP: *.pl 23.10.02, 12:57
          Gość portalu: zebra napisał(a):

> No ja myślę, że SLD pokazało się z nie najlepszej strony w sprawie ratusza.
          > Bardzo się spieszyli, żeby przed końcem kadencji troszkę sobie "chapnąć"! No
          i
          > niestety, było to za grubymi nićmi szyte - przekręt się nie udał!!!

bylem radnym popszedniej kadencji i chetnie podziele sie opinia na temat tzw.
          sprawy ratusza. temat ciagnie sie nieprzerwanie od 1995 roku. najpierw miala
          budowac firma telmont, niestety nie potrafila przedstawic wymaganych gwarancji
          bankowych. tak dociagnelismy do roku 2001 kiedy to z inicjatywy m.in. radnych
          SLD powrocono do sprawy. z dwoch konkurujacych ofert, drimeksu i juwenesu radni
          wybrali ta ostatnia. ratusz mogl powstac w ciagu 14 miesiect. obstrukcja
          niektorych srodowqisk zniweczyla ten plan i ratusza nie ma. drogi zebro jesli
          uwazasz, ze lepiej byc oslugiwanym w urzedzie rozrzuconym w 14 miescach i
          znajdujacym sie w barakach, to gratuluje. wyborcy z takimi pomyslami nie sa
          raczej sld potrzebni.
    • Gość: Larysa Re: wybory samorządowe IP: 213.17.166.* 23.10.02, 12:30
      Gość portalu: ursynek napisał(a):

> zbliżają się nieubłaganie wybory samorządowe. Czy znacie jakichś
      > dotychczasowych radnych,którzy ponownie kandydują? Czy macie swoich faworytów
      > albo osoby niegodne mandatu? Czy wogóle znacie kandydatów? Czekam na opinie i
      > preferencje wyborcze.

Znam osobiscie:) Swietny i madry kandydat do Rady Warszawy. Polecam:))))

• Gość: Larysa W ramach uzupelnienia:)) IP: 213.17.166.* 23.10.02, 12:55
        Gość portalu: Larysa napisał(a):

> Znam osobiscie:) Swietny i madry kandydat do Rady Warszawy. Polecam:))))
        >
        > www.kazmierczak1.republika.pl

Sprobuje po krotce opisac jego postac:)

1. Odkad mieszkamy na Ursynowie , zrobil wiele dobrego dla dzieci, szczegolnie
        tych w wieku szkolnym, ktorym nudzilo sie albo rodzice nie mieli pieniedzy na
        dodatkowe zajecia. Organizowal zawody sportowe, konkursy z nagrodami na swiezym
        powietrzu, rozmawial, gral w pilke:) Nie zal mu bylo cennego czasu...
        2. Teraz chcialby otworzyc wiecej miejsc z darmowym dostepem do internetu,
        poniewaz nie kazdego mieszkanca Ursynowa stac na komputer...
        3. Znalazl sponsorow i wyremontowal stary barak we wsi Jaroszowa Wola (pod
        Piasecznem), zrobila sie z niego przesliczna swietlica dla dzieci ze srodowisk
        patologicznych. Moga tam odrobic lekcje, zjesc zupe i pobawic sie z dala od
        domowych awantur.
        4. Jest inicjatorem budowy nowoczesnej jakze potrzebnej !!! Strażnicy na
        Ursynowie (okolice GEANTA) - ktora jest w trakcie budowy. Ursynow bez Strazy
        Pozarnej?? Tragedia... nie?:))

5. Moj tata jest dla mnie i wielu moich znajomych autorytetem, do ktorego mozna
        zwrocic sie z problemem ....o jego wyksztalceniu i programie przeczytajcie
        sobie na stronce internetowej:

Centrum Samorzadowe - Nasza Stolica - apolityczne:))

• Gość: gucwa Re: W ramach uzupelnienia:)) IP: proxy / 195.94.193.* 23.10.02, 13:22
          Laryso czy to ten sam pan, który w ostatnią niedziele grasowal po calych
          Kabatach wyklinając i strasząc ludzi roznoszących ulotki innych kandydatów ?
          Widziaem akcję gdy ww. osobnik napastowal mlodą dziewczynę na ulicy strasząc ją
          Policją (?!) i tym ,że ulotki które rozniosla pozbiera i wyrzuci....
          • Gość: Larysa Re: W ramach uzupelnienia:)) IP: 213.17.166.* 23.10.02, 13:49
            Gość portalu: gucwa napisał(a):

> Laryso czy to ten sam pan, który w ostatnią niedziele grasowal po calych
            > Kabatach wyklinając i strasząc ludzi roznoszących ulotki innych kandydatów ?
            > Widziaem akcję gdy ww. osobnik napastowal mlodą dziewczynę na ulicy strasząc

>
            > Policją (?!) i tym ,że ulotki które rozniosla pozbiera i wyrzuci....

Wlasnie sie zapytalam mojego taty czy nie biegal:)))) i powiedzial, ze
            nie...qrcze ale przydaloby sie kondycje potrenowac:)))! Moze jakis jogging po
            Kabatach uskuteczni?:)) ale straszyc nie bedzie:)))
            • Gość: gucwa Re: W ramach uzupelnienia:)) IP: proxy / 195.94.193.* 23.10.02, 15:03
              To fajnie :)A jogging jest zdrowy...:)
              • Gość: gucwa Re: W ramach uzupelnienia:)) IP: proxy / 195.94.193.* 23.10.02, 15:12
                A w kwestii owego osobnika , to nie tyle jogging pieszy co jeździl samochodem
                i tropil kolporterów....Cieszę się ,że to nie twój rodzic, choć z buziuchny
                podobny byl....te wąsy jakos mi się w oczy rzucily.......:)
                • Gość: Larysa Re: W ramach uzupelnienia:)) IP: 213.17.166.* 23.10.02, 15:54
                  Gość portalu: gucwa napisał(a):

> A w kwestii owego osobnika , to nie tyle jogging pieszy co jeździl
                  samochodem
                  > i tropil kolporterów....Cieszę się ,że to nie twój rodzic, choć z buziuchny
                  > podobny byl....te wąsy jakos mi się w oczy rzucily.......:)

Zapewniam, ze ja wasow nie mam:)
    • Gość: Mikołaj Wróblewski KANDYDAT IP: *.chello.pl 23.10.02, 13:22
      Jestem kandydatem na radnego z 5 okręgu na Ursynowei. Zapraszam na moją stronę
      www.mikolajwroblewski.republika.pl Jeśli macie do mnie jakieś pytania chętnie
      odpowiem (jest możliwość skontaktowania sie ze mną poprzez stronę). Polecam
      się ;-)

Pozdrawiam,

Mikołaj Wróblewski
      • lady_blue1 Re: KANDYDAT 23.10.02, 15:24
        Dobra ........wiemy już wiemy.....Raz wystarczy napisać:)
        • Gość: zebra Re: Do pagero IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.10.02, 19:07
          Drogi pagero! I tu się przejechałeś! Akurat sprawę ratusza znam bardzo dobrze.
          I Ty też musisz wiedzieć doskonale, że lokalizacja ratusza przy Płaskowickiej
          byłaby niezgodna z prawem, a poza tym koszt byłby dużo wyższy niż koszt budowy
          od zera na własnym terenie, tzn przy ul Gandhi, własnego budynku, jak to się
          teraz, mam szczerą nadzieję, stanie. Jeśli tego nie wiesz, to znaczy, że ślepo
          głosowałeś jak Ci klub ( SLD) dyktował i wobec tego dla mnie dołączasz do grona
          radnych z panią Jóźwik na czele.
          zebra - nie radna
          P.S. "Poprzednia" pisze się przez "rz"
          • Gość: pagero Re: Do pagero IP: *.pl 25.10.02, 12:12
            szanowny zebro! nigdy nie glosuje jak mi kaza, bo znany jestem ze swojego
            zdania i jesli sie z czyms nie zgadzam, to po prostu tego nie robie. kilka slow
            wyjasnienia jesli chodzi o koszt budowy. tylko pozornie budowa na wlasnym
            gruncie jest tansza o koszt ziemi. teren gminny ma tez przeciez swoja warosc a
            ten przy multikinie nalezy do najdrozszych na ursynowie (ok 18 mln zl o ile
            mnie pamiec nie myli). robiac projekt inwestycyjny koszt takiego terenu tez
            nalezy uwzglednic. budujac na nim gmina pozbawilaby sie dochodu w ww.
            wysokosci. teren przy plaskowickiej byl niewatpliwie tanszy. jesli chodzi o
            prawo do terenu to moge skwitowac to tak: nie jestem prawnikiem, wiec trudno mi
            roztrzygac takie kwestie. radni chcac miec absolutna pewnosc, ze wszystko jest
            cacy zdecydowali sie na wynjecie niezaleznej kancelarii prawnej wylonionej w
            konkursie, w ktorego jury byli tylko urzednicy, tzn. ludzie raczej nie z sld.
            kancelaria nie stwierdzila rzadnych uchybien prawnych. dodatkowo firma juwenes
            zamowila ekspertyze u panow profesorow kuleszy i izdebskiego, wybitnych
            autorytetow prawnych. ta ekspertyza rownierz nie podwazyla prawa juwenesu do
            rzeczonego terenu. nie sadze by ludzie z taka renoma podpisali sie pod
            ekspertyza co do ktorej nie mieli by absolutnego przekonania.
            • Gość: pagero Re: Do pagero IP: *.pl 25.10.02, 12:16
              jeszcze jedna uwaga. bledy ortograiczne sa wynikiem dyslekcji i wieloletniego
              pobytu za granica, dlatego prosze o wybaczenie :))
              • Gość: zebra Re: Do pagero IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 25.10.02, 17:11
                Drogi pagero, przepraszam, że wytknęłam Ci błąd ortograficzny, jeśli jesteś
                dyslektykiem to mea kulpa! A co do ratusza, to nie przekonasz mnie, nie zawsze
                złoto, co się świeci. Nie można podchodzić do sprawy w ten sposób. Niestety
                gmina pozbyła się wielu własnych terenów, bo dostała za to dobre pieniądze.
                Były to akcje na dziś, a za chwilę okaże się, że nie ma terenów gminnych, żeby
                na nich wybudować szkołę, a to jeszcze nie koniec możliwości rozwoju
                budownictwa na Ursynowie. Nie będzie również terenu pod np dom opieki
                społecznej, szpital, przedszkole, przychodnię zdrowia. Wtedy gmina (już
                dzielnica) będzie musiała wyłożyć pieniążki, żeby kupić odpowiednią działkę.
                Oczywiście można byłoby sprzedać teren przy Gandhi, tuż przy stacji metra,
                gdzie powstałaby napewno następna mieszkaniówka, a urząd mieściłby się w
                wydzierżawionym za grube pieniądze budynku przy ul.Płaskowickiej z dalekim
                dojściem od metra. Nie wnikając już w szczegóły finansowe ekspertyz, które Ty i
                ja rozumiemy inaczej,pomyśl o ilościach interesantów, dla których dotarcie do
                ratusza wcale nie będzie łatwiejsze. Sorry, ale złość niektórych radnych z SLD,
                po tym, gdy okazało się, że Juvenes padł daje bardzo dużo do myślenia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka