freemason 05.10.02, 11:20 Szalenie interesuje mnie, czy meczet przy ulicy Wiertniczej na Wilanowie otwarty jest dla "niewiernych", czy można go zwiedzać, względnie kto udzielić może informacji na ten temat... Pozdrawiam wszystkich serdecznie:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaja Re: meczet wilanowski IP: *.arbuzowa.2a.pl 03.01.03, 21:07 Nie wiem czy to pytanie jest jeszcze aktualne.. Bylam tam, poniewaz pisalam prace na temat islamu. Pozwolili mi wejsc tylko do przedsionka... ale jestem kobieta byc moze mezczyzn wpuszczaja do srodka. A moze juz cos sie zmienilo? Najlepiej chyba pojechac i zapytac. :) Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: meczet wilanowski 04.01.03, 01:37 Gość portalu: Kaja napisał(a): > Nie wiem czy to pytanie jest jeszcze aktualne.. > > Bylam tam, poniewaz pisalam prace na temat islamu. Pozwolili mi wejsc tylko do > przedsionka... ale jestem kobieta byc moze mezczyzn wpuszczaja do srodka. A > moze juz cos sie zmienilo? Najlepiej chyba pojechac i zapytac. :) > Powodzenia :) Bardzo to dziwne, ze pozwolono Ci wejsc tylko do przedsionka. Moze nie bylas odpowiednio ubrana, ale wredy nie pozwolono by Ci w ogóle przekroczyc progu meczetu. Przeciez Muzulmanki odwiedzaja go tak samo jak mezczyzni, tzn. wchodzac do srodka. To samo dotyczy kobiet innech wyznan. Odpowiedz Link Zgłoś