Dodaj do ulubionych

Wiesz już, na kogo zagłosujesz?

07.11.06, 15:15
Tylko nie mów, że w ogóle nie będziesz głosować, że polityka Cię nie
interesuje, że jest ogólny syf, itd. Jesli nie pójdziesz głosować, to się
niczego nie domagaj, niczego nie oczekuj i nie marudź. Zapraszamy do
odwiedzin naszego bloga wyborczego dwiebabki.pl
Obserwuj wątek
    • ardzuna Re: Wiesz już, na kogo zagłosujesz? 07.11.06, 20:42
      Nie wiem, na kogo, ale wybiorę go z listy Demokratów.pl. Nie łudzę się, że to
      na cokolwiek wpłynie.
      • jan-w Re: Wiesz już, na kogo zagłosujesz? 07.11.06, 21:49
        Wpłynie, bo kandydują z list koalicji centrolewicy, bardzo często z 1 i 2 miejsca.
        A nawet jeśli nie wpłynie, przynajmniej masz satysfakcję, że zachowałeś/aś się
        jak przyzwoity człowiek, a to już bardzo dużo :-))
        • Gość: klippi Re: Wiesz już, na kogo zagłosujesz? IP: *.aster.pl 10.11.06, 16:57
          niegłosowanie jest nieprzyzwoitością ?? <nie kumam>
    • Gość: wyborca z Mokotowa Re: Wiesz już, na kogo zagłosujesz? IP: *.chello.pl 07.11.06, 21:59
      ja na p. Ewę Brzezińską
      • Gość: pete Re: Wiesz już, na kogo zagłosujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 09:51
        ja wiem na kogo nie zagłosuję: z całą pewnością nie przyłożę ręki do zwycięstwa
        pisu, samoobrony i lpr - ja wiem że głosujemy na osoby a nie listy, ale to co
        wyczynia obecna koalicja parlamentarna to dla mnie absurd. Strach pomyśleć co
        będzie jak przeniesie się to na samorządy
        • Gość: WBN Re: Wiesz już, na kogo zagłosujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 10:34
          Najprawdopodobniej do Rady Mokotowa zagłosuję na Tomasza Wytrykowskiego z
          Wierzbna, w każdym razie na kogoś z PO, do W-wy niestety zupełnie nie znam,
          więc może na Czekalskiego, a do sejmiku właśnie się dowiedziałem, że podobno
          startuje Robert Soszyński, obecny burmistrz, nic do niego nie mam a wręcz jest
          ok, wiec może na niego oddam swój cenny jeden głos :)
          • Gość: a Re: Wiesz już, na kogo zagłosujesz? IP: 217.153.125.* 08.11.06, 12:33
            Dzięki za głos, pozdrawiam, Tomasz Wytrykowski
        • Gość: a Re: Wiesz już, na kogo zagłosujesz? IP: 217.153.125.* 08.11.06, 12:32
          ja startuje z listy PO jak chcesz to głosuj na mnie, lista nr 5 miejsce 7 Tomasz
          Wytrykowski, okręgod odyńca do wilanowskiej i od Zwirki wigury do
          piaseczyńskiej. POzdrawiam
          • Gość: Paweł Sęk Re: Wiesz już, na kogo zagłosujesz? IP: 212.244.213.* 08.11.06, 15:49
            Możecie Państwo zagłosować na przykład na mnie :)
            Nazywam się Paweł Sęk.
            Kandyduję do Sejmiku Województwa Mazowieckiego z 3 miejsca na liście
            Platformy Obywatelskiej w okręgu obejmującym dzielnice: Wilanów, Ursynów,
            Mokotów i Śródmieście.
            Informacje o mnie znajdziecie Państwo otwierając link do strony:
            www.wybory.platforma.org/kandydaci.php?id=140000&nr=1&it=18659
            Pozdrawiam serdecznie.
            Paweł Sęk
    • Gość: karolina Re: Wiesz już, na kogo zagłosujesz? IP: *.sad.warszawa.supermedia.pl 08.11.06, 21:58
      NIe na Platformiarza przez 4 lata rządżą z PiSem na Mokotowie. Już dośc tych
      panów. Wolę innych.
    • Gość: wyborca Na Iwonę Fitali - Kutynę (okręgSłużew i Służewiec) IP: *.acn.waw.pl 08.11.06, 22:53
      Nauczycielka z zawodu i powołania, chce jako radna dbać o sprawy mokotowskich
      szkół - dobre wychowanie dzieci i młodzieży, godziwe warunki pracy i autorytet
      nauczycieli.

Iwona FITALI - KUTYNA
      Numer 2 na liście Prawa i Sprawiedliwości w okregu 3.
      • dwiebabki Re: Na Iwonę Fitali - Kutynę (okręgSłużew i Służe 08.11.06, 23:43
        Pani Kutynie i kaczej kompanii serdecznie dziękujemy. Jak pokazuje
        komisarzowanie w Warszawie - nauczyciele u władzy się nie sprawdzają. Pracujcie
        u podstaw, czyli w szkole. Metodami Giertycha nie wychowacie młodzieży. Mam
        nadzieję, że wyborcy pozbawią was złudzeń.
        • Gość: mokotowianin Re: Na Iwonę Fitali - Kutynę (okręgSłużew i Służe IP: *.chello.pl 09.11.06, 01:03
          dwiebabki napisała:

> Pani Kutynie i kaczej kompanii serdecznie dziękujemy. Jak pokazuje
          > komisarzowanie w Warszawie - nauczyciele u władzy się nie sprawdzają. Pracujcie
          > u podstaw, czyli w szkole. Metodami Giertycha nie wychowacie młodzieży. Mam
          > nadzieję, że wyborcy pozbawią was złudzeń.

tak samo i wy goowno warte od psyche i some jak i ona nauczycielka.

Jak słysze , że kandyduje :

nauczycielka
          psycholog
          pielęgniarka
          związkowiec
          finansista bankowy
          naczelnik wydziału oświaty
          milicjant
          b.dyrektor PGM
          historyk
          prezes fundacji
          itp itd lista nie skończona...
          którzy oznajmiają, że mają dużo czsu i będą budować:
          boiska
          hale sportowe
          baseny
          remontować szkoły i przychodnie
          zakładać parki
          domy kultury
          kina
          teatry
          sale koncertowe
          remontować i ocieplać domy
          budować ulice
          i ch.j wie jeszcze co?....
          i przy tym monitorować zamykać nocne sklepy, a! i jeszcze parkingi!
          o Q! a ścieżki rowerowe?!
          a NAUCZYCIELOM i pracownikom oświaty pomoże uzyskać godziwe warunki pracy i
          realizacji nauczycielskiego powołania, bo przecież związkowiec w niej górą!!!
          a prestiż i autorytet władzom,
          i jeszcze emerytom kluby starości

i to wszystko tylko minimum za sto tysięcy od łba radnego za 4 lata?
          no to koorwa nie warto?
          No to co do qrwy nędzy robili dotychczsowi?
          radni
          przewodniczący komisji
          burmistrz
          zastępcy burmistrza
          naczelnicy
          dyrektorzy
          specjaliści różnej maści
          ta qrwa sekretarka od burmistrz która pamięta na tej funkcji Łokietka?
          Tylko podzielili Mokotów na trzy dzielnice? i nie wybudowali łajzy ratusza?
          Znajdowali wyskocznie w posły, albo rezygnując z radnego szli na intratne
          z góry upatrzone stanowisko?
          No qrwa jacy oni szczerzy , mili, przyjaźni....
          I ja mam póżniej z wazelinką zapie..ć do nich wszechmocnych, obdażonych zaufaniem wyborców, żeby w pokłonie wyznać / jeżeli dopuszczą przed swoje oblicze/ sprawe z powodu arogancji urzędnika jego niekompetencji buty
          sprawe oczywistą do załatwienia, przysługującą mi w/g moich nie zbywalnych praw
          obywatela tego kraju, aby wstawił się za mną radny bo słyszałem, że go zna, a więć może przychylnie się odniesię......

MOKOTÓW JEST ZA..Y TAKIMI FRENDZLAMI grającymi przystojniaczków na wszystkim
          się znającymi i gó.. robiącymi!!!
          ostatnie 4 lata a w mojej pamięci ze czterdzieści wszysto tak samo zachachmęcą sprzedadzą, sprzeniewierzą bo ich działanie nie podlega żadnej odpowiedzialności
          finansowej cywilnej karnej ha ha ha - politycznej.
          A wszystko to w imię żebym to ja miał wygodnie, sprawiedliwie,uczciwie
          po obywatelsku i demokratycznie żyć!

A mnie to na ch.j pridatne...
          tak samo i te dwiebabki, bo za trzysta złotych mam trzy i wiem że za mną nie będą chodziły żeby dać im żryć.

P.S a jak już się kidyś wzieli za budowe ratusza to już qrwa będzie trzecia lokalizacja, a! i jeszcze basen wybudowali za cene miasteczka powiatowego,
          ale ze strzelnicą, żeby były komendant z malczeskiego miał gdzie z dresami z Pruszkowa negocjować bezpieczenstwo na Mokotowie jako radny i przewodnicżący komisji bezpieczeństwa a Komendanta Głównego zastrzelili i tak jego kumple...
          na MOKOTOWIE!
          / nazwisk jeszcze oszczędziłema ale korci mnie , może wtedy poszliby won /
          • Gość: mokotowianin jak to dawniej bywało.... IP: *.chello.pl 09.11.06, 12:13
            ta kadencja była krótka ale też n a o b i e c y w a l i, że ho! ho!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=289&w=958117&v=2&s=0
        • Gość: Wyborca Re: Na Iwonę Fitali - Kutynę (okręgSłużew i Służe IP: *.acn.waw.pl 09.11.06, 21:49
          Wiecle szanowna Pani dwiebabki. Nie wiem skąd przyszło Pani do głowy, że Iwona
          Fitali-Kutyna będzie usiłowała gdziekolwiek wprowadzać coś "metodami Giertycha".
          Radzę porzuciść wąskie partyjne spojrzenie i patrzeć na ludzi - a nie na partie.
          • dwiebabki Re: Na Iwonę Fitali - Kutynę (okręgSłużew i Służe 10.11.06, 13:16
            Ehehehe... na ludzi zawsze trzeba patrzeć, ale przez pryzmat partii. W wyborach
            samorządowych POWINNO BYć inaczej, ale nie jest i nie będzie, dopóki nie
            zbudujemy społeczeństwa obywatelskiego. A takiego nie chce ani pis, ani lpr.
            Byłyśmy świadkami, jak lpr werbowała ludzi na swoje listy. Dla nas nikt, kto
            startuje z poparciem lpr, nie jest wiarygodny.
      • Gość: lecteur Re: Lukasz Malecki-Tepicht? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 13:12
        Witaj,

Lukasz Malecki-Tepicht, kandydat do Rady Dzielnicy.

Natrafilem na niego w sieci, nie znam osobiscie, nie mam interesu w promowaniu.
        Ma 23 lata, czyli licze, ze nie zdazyl sie zepsuc i dac przezrec partyjnactwem.
        Zna sie na szukaniu srodkow pozabudzetowych.
        Chce byc radnym nie na dyzurach, a w kontakcie "biezacym" przez internet i telefon.
        Moze warto poprzec kogos takiego?

Pozdrawiam,
        Lukasz (zbieznosc imion pzypadkowa)

www.wydawca.org
        • dwiebabki Re: Lukasz Malecki-Tepicht? 10.11.06, 17:50
          Ja sobie nie wyobrażam, żeby głosować na takiego kandydata do Rady Dzielnicy,
          który nie zamierza być w bieżącym kontakcie z mieszkańcami, szczególnie że
          technicznie mamy doskonałe możliwości..
    • Gość: klippi Re: Wiesz już, na kogo zagłosujesz? IP: *.aster.pl 10.11.06, 23:01
      babki a odpowiedzcie mi na pytanie : czy fajniej jak pije ojciec czy jak pije
      matka ?? czy jak ojciec zlodziej czy jak matka kuffa ? .. czy to ważne komu
      naszymi głosami przez następne kilka lat nabijemy większe konto w banku ?? ...
      czy lepsza kładka przez most czy uśmiech hani :)) tak czy siak w poniedziałek
      trzeba iść do roboty :) posssdro
      • dwiebabki Re: Wiesz już, na kogo zagłosujesz? 10.11.06, 23:26
        Pytania potraktowałyśmy jako retoryczne :) A do roboty iść nie trzeba - nie ma
        obowiązku pracy :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka