Gość: /\/\/\// IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 19:33 Ursynów to żadna Warszawa!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ursyn Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA IP: *.acn.waw.pl 19.12.01, 22:19 Nie będziem z chorem na umysłowe przypadłość rozmawiać. Musiem się cenić. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA 20.12.01, 09:41 Ursyn kocham Cię, mimo, że ja nie z Ursynowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubi Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA IP: *.*.*.* 20.12.01, 21:05 To od kiedy metro w Polsce dociera na prowincje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA IP: *.acn.waw.pl 21.12.01, 19:24 A od kiedy takie ofiary kwaterunku udzielają się w Internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA IP: *.acn.waw.pl 21.12.01, 19:23 eela napisał(a): > Ursyn kocham Cię, mimo, że ja nie z Ursynowa Nie mogie, jeszcze się zrobie czerwony jak tło Syrenki w warszawskiem herbie. Jak by moja lepsza połowa dowiedziała się o tem sercowem wyznaniu, to by mnie przegoniła z Ursynowa na Saskie Kępe. ;) Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA 27.12.01, 08:31 Ale wiedzieć nie musi, chyba przez sen nie mówisz? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA 28.12.01, 21:08 Mój szef zawsze mówił, że Ursynów to takie lepsze blokowisko, a co inni mówią się nie liczy, bo tam nie mieszkają. Do Ursynowa nie mam nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA IP: 10.133.131.* 28.12.01, 20:42 a to niby dlaczego ?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA 29.12.01, 19:51 Bo jeszcze nie obrosło w tradycję. Ja tylko odpowiadam na Twoje pytanie, do Ursynowa nie mam nic :)) Odpowiedz Link Zgłoś
abc2001 Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA 29.12.01, 20:07 Ja też nie mam nic do Ursynowa, oprócz tego,że tu mieszkam. Wolę Stary (Dolny) Mokotów, bo tam się urodziłam i tam mieszkałam baardzo dłuuugo Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA 29.12.01, 21:13 To po co się było wynosić z tak pięknego miejsca? A na Ursynowie masz przynajmniej cicho i dobre powietrze, i do Lasu Kabackiego blisko Odpowiedz Link Zgłoś
abc2001 Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA 29.12.01, 22:16 eela napisał(a): > To po co się było wynosić z tak pięknego miejsca? A na Ursynowie masz > przynajmniej cicho i dobre powietrze, i do Lasu Kabackiego blisko A tam było blisko do Łazienek... Okoliczności życiowe zmusiły, założenie nowej komórki społecznej itd.. No ale nie narzekam, lepiej tu, niż gdzie indziej, tak mi się przynajmniej wydaje. Z "nowych dzielnic" tzn sypialni, ta chyba jest najsympatyczniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA 31.12.01, 06:37 Na pewno, i dobra komunikacja do centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesa Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA IP: *.mofnet.gov.pl 04.01.02, 11:14 No, właśnie. Ale nawet jeśli uznać,że Ursynów to nie Warszawa, to co to zmienia? Czy to jest ważne? Wszyscy po prostu nie zmieścimy się w zabytkowej części miasta :-) A co można powiedzieć o Gocławiu, Bemowie, Chomiczówce, Tarchominie, Bródnie, Stegnach itd.. ? Faktycznie Ursynów jest ogromny i mogłby być osobnym miastem. Jednak terytorialnie jest sklejony z Warszawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA IP: *.ztm.waw.pl 04.01.02, 15:03 Oczywiście Ursynów jest częścią Warszawy. Wydaje się, że chyba większość zarówno mieszkańców Ursynowa, jak i innych rejonów Warszawy, jest tego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA 05.01.02, 20:03 Z blokowisk chyba najlepszy. Ma dobrą komunikację z centrum Odpowiedz Link Zgłoś
hasraz Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA 08.01.02, 11:15 Gość portalu: tesa napisał(a): > A co można powiedzieć o Gocławiu, Bemowie, Chomiczówce, Tarchominie, Bródnie, > Stegnach itd.. Mają po jednej pętli autobusowej, a Ursynów ma chyba z pięć ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA 08.01.02, 11:25 hasraz napisał(a): > Gość portalu: tesa napisał(a): > > A co można powiedzieć o Gocławiu, Bemowie, Chomiczówce, Tarchominie, Bródn > ie, > > Stegnach itd.. > > Mają po jednej pętli autobusowej, a Ursynów ma chyba z pięć ... :-) I w dodatku np. na Tarchominie na pewno nieoswietlone :)), bo tam brakuje latarń Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-s Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA 08.01.02, 10:42 Oczywiście, że nie, Ursynów to URSYNÓW. Warszawę kocham jako miasto moich rodziców i dziadków a nawet innych pra, ale nigdy bym się nie przeniosła z Ursynowa do Warszawy. Jest jedyny w swoim rodzaju i tylko ludzie, którzy go dobrze nie znają mogą o nim mówić "blokowisko" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA 08.01.02, 10:45 Zauważyłam u mojego brata, że tam istnieja więzi sąsiedzkie. Moze dlatego, ze wszyscy się równoczesnie wprowadzali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursboy Re: URSYNÓW TO NIE WARSZAWA IP: 10.128.134.* 19.01.02, 11:02 I love URSYNÓW !!! Nigdy się stąd nie wyniosę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał URSYNÓW TO WARSZAWA IP: *.ztm.waw.pl 21.01.02, 09:46 Ursynów z roku na rok pięknieje, staje się miastem. Kiedyś były tu tylko socjalistyczne bloki z wielkiej płyty. Teraz zabudowa uzupełniana jest sensownymi plombami, o ładnej architekturze; w wielu miejscach tworzy ona pierzeje, dzięki którym ulice nabierają charakteru wielkomiejskiego (np. al. KEN między stacjami Ursynów i Stokłosy, czy na połud- nie od stacji Natolin). Pojawiły się centra hadlowe, nowe szkoły; rozwija się sieć uliczna. Ursynów może się podobać. Szkoda że trzeba być bogatym, aby móc tu zamieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: URSYNÓW TO WARSZAWA 21.01.02, 11:47 W porównaniu z centralnym Mokotowem nie jest tak źle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: URSYNÓW TO WARSZAWA IP: *.ztm.waw.pl 21.01.02, 13:37 Ja myślę, że można powiedzieć, że po prostu jest inaczej. W końcu w innym czasie powstawał Stary Mokotów, w innym Ursynów. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: URSYNÓW TO WARSZAWA 21.01.02, 13:50 Gość portalu: Michał napisał(a): > Ja myślę, że można powiedzieć, że po prostu jest inaczej. > W końcu w innym czasie powstawał Stary Mokotów, w innym Ursynów. Objechałam w zeszłym tygodniu samochodem cały Ursynów rozumiany szeroko, az do Kabat. W niektórych miejscach jest bardzo ładnie, na Belgradzkiej sa piekne kamieniczki, jakby rynek. Ale miastem te strony długo jeszcze nie będą. Mówie to z całym szacunkiem dla Ursynowa i mieszkańców :))). Jest jednak ogromny plus - CISZA Odpowiedz Link Zgłoś