eela 30.01.02, 13:37 michał, tamten watek ciężko sie otwiera, tu jest kontynuacja, do Dolnego Mokotowa oddzielny watek trzeba zrobić Zakończono całkowicie inwestycję Królikarnia. Mozna obejrzec na stronie www.gtc.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michal Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie IP: *.zigzag.pl 30.01.02, 20:46 Tyle apartamentowcow nabudowano na GM,ze i tak zazwyczaj powolny portal z wielkim trudem chce sie w ogole otwierac.Na Dm to dlugo jeszcze nie bedzie sie tyle budowac co na gornym.Sadze,ze zupelnie nowa dzielnica na Siekierkach moze zrekompensowac ten niedobor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie IP: *.zigzag.pl 30.01.02, 21:01 Jakis czas temu w dodatku Dom i Nieruchomosci przegladalem oferty dzialek inwestycyjnych Polanowskich.Moja uwage zwrocil fakt,iz b.duzo bylo terenow pod zabudowe apartamentowa wlasnie na GM.Cos mi sie zdaje,ze to o czym dotychczas pisalismy to byl dopiero wstep do prawdziwego wysypu luksusowych domow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie IP: *.zigzag.pl 30.01.02, 21:03 Nie jestem pewien,czy ten inwestor od tych apartamentow przy Krolikarni nie byl czasem zamieszany w zburzenie owej willi na Ksawerowie.I cos mi podpowiada,iz jednak byl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 22:45 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie 31.01.02, 10:26 Polubiłam Twoją zwięzłość wypowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
antyeela Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie 08.04.02, 13:02 pani eela napisała: > Polubiłam Twoją zwięzłość wypowiedzi :) pani eela polubila Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie 31.01.02, 10:12 Bardzo mozliwe, bo okolica własnie krzyczała, ze chca na tej działce budować apartamentowiec. Byłam tam wczoraj na Ksawerowie. Na działce po zburzonym domu nic się nie dzieje, tyle, ze szczelnie zasłonięta, ale w jednym miejscu była szczelina, bo wsadziłam tam nos. Dlatego wiem, ze tam nic nie budują. Główny konserwator ma teraz szerokie pole przed sobą. Moze będzie lepiej widział Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Przy Królikarni 31.01.02, 10:24 Poniewaz to po sąsiedzku, to się wczoraj wybrałam. Inwestycja rzeczywiście zakończona, ale....Wpakowana została w willowy, parterowy i jednopiętrowy Ksawerów, co ją od razu dyskwalifikuje. Zajmuje teren po mleczarni i jeszcze trochę w kierunku Puławskiej. Zeby było smieszniej, od strony Wielickiej stoi ogromne gmaszysko dziesięciopiętrowe, zadna tam atrakcja architektoniczna. Od strony Puławskiej jest chyba 5 pieter. Szkoda, ze budynki nie staja odwrotnie względem ulic, tzn. ten niski od strony Wielickiej. Cały kompleks pasowałby bardziej do ogromnych przestrzeni przy przyszłym Placu Europy. W sumie oceniam to na dwóję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Przy Królikarni IP: *.zigzag.pl 31.01.02, 18:32 Dwoja to podobno mierny(przynajmniej tak bylo za "moich czasow".Biorac pod uwage ilosc i jakosc oraz walory estetyczne innych budowanych,nie tylko na Mokotowie apartamentowcow to ten w ogole odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Przy Rakowieckiej IP: *.zigzag.pl 01.02.02, 16:01 tez zbudowano dosc wysoki budynek,nie jestem pewien czy o apartamentowym standardzie.Latem ubieglego roku widac bylo dzwig z ul.Gagarina.Widzialem tez rysunek na wystawie "Plany na przyszlosc". Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Przy Rakowieckiej 10.02.02, 18:53 ten budynek przy Rakowieckiej to tak naprawde jest na Bruna u wylotu Fałata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Przy Rakowieckiej IP: *.zigzag.pl 10.02.02, 20:08 i jest wysoki(ca 10 pieter)z winda panoramiczna(przynajmniej tak stalo w anonsie).To raczej dom o podwyzszonym standardzie niz apartamentowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Przy Rakowieckiej 10.02.02, 20:20 Ale on jest elegancki, tzn. mnie sie podoba. Bardzo pasuje do otoczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Przy Rakowieckiej IP: *.zigzag.pl 10.02.02, 20:40 Inwestorem jest firma,ktora wybudowala tez apartamentowiec przy Brukselskiej na Saskiej Kepie. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Przy Rakowieckiej 10.02.02, 20:55 Od razu widac, że byle kto nie budował. Jak będziesz w okolicy, musisz koniecznie zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Przy Rakowieckiej IP: *.zigzag.pl 10.02.02, 20:59 Oj tak.Musze przeznaczyc sporo czasu,albowiem musze obejrzec i Pulawska, Lowicka,Falata,Rakowiecka,Belgijska,warto tez abym zajrzal na Grazyny/ Rozana i inne.Mnostwo domow starych i nowych czeka,abym je obejrzal. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Przy Rakowieckiej 10.02.02, 21:20 Jak zajrzysz to przejdź sie przez willową Malczewskiego. Tam jest po tej stronie, co nowy apartamentowiec, bardzo ładna willa. Nie moge sobie przpomniec, czy juz ona była i zostaął odnowiona, czy też jest wybudowana. Ma bardzo ciekawa klatke schodowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Przy Malczewskiego IP: *.zigzag.pl 10.02.02, 21:26 www.jems.pl,projekty i niemal na samym dole jest willa przy Malczewskiego z 1993r.To ta? Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Przy Malczewskiego 10.02.02, 21:36 Nie, jeszcze inna. Ma klatke schodowa podobna troche do frontu kościoła Świętego Michała na Puławskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Przy Malczewskiego-chyba znalazlem IP: *.zigzag.pl 10.02.02, 21:43 Jak zwykle w takich wypadkach siegam po katalog "architektura Warszawy 1918-39" Otoz tak:MaLCZEWSKIEGO 26,willa malarza Mieczyslawa Kotarbinskiego;projekt i realizacja 1935(?),przebudowana po 1945;remont 1998-99.Architekci Aleksander Kodelski i Mieczyslaw Kotarbinski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: eko park IP: *.zigzag.pl 11.02.02, 21:19 Nie wiem czy pisalismo o nim,a jesli tak to chyba tylko sporadycznie.A przeciez jest to ogromna inwestycja niedaleko zreszta od budowanych tez apartamentow przy Oranzerii. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: eko park 12.02.02, 09:11 Nie, nie pisalismy. Byłam tam kiedyś. Eco jest bliżej Rostafińskich, na wprost Pola mokotowskiego. Wydaje mi się, że Przy Oranżerii jest atrakcyjniejsze architektonicznie i ze względu na położenie. Eco może mieć problemy komunikacyjne, bo Rostafińskich jest wąska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: eko park i przy Oranzerii IP: *.zigzag.pl 12.02.02, 16:28 Eko Park jest nawet zalozeniem urbanistycznym,podzielonym na kilka etapow,zas przy Oranzerii to zwarty kompleks apartamentowcow usytuowanych wsrod bujnej zieleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: eko park i przy Oranzerii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 16:33 a macie linki do wizualizacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: eko park w wizualizacji IP: *.zigzag.pl 12.02.02, 16:39 www.apaka.com.pl,przy Oranzerii jeszcze nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: eko park w wizualizacji IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 16:49 dzzieki Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: eko park w wizualizacji 12.02.02, 16:52 najbardziej mi sie podoba kwartał D4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re:wazne apartamentowe wydarzenia na Mokot. IP: *.zigzag.pl 13.02.02, 18:37 Niebawem uroczyste otwarcie hotelu Hyatt Regency Warsaw,bedacego na pewno jednym z najbardziej ekskluzywnych w miescie ale i kraju oraz najdrozszego apartamentowca w Polsce(podobno)Villi Monako. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re:informacja IP: *.zigzag.pl 13.02.02, 20:10 W dzisiejszym dodatku "Nieruchomosci" na str.51 jest reklama firmy Wan;w srodku jest maly,czarno-bialy rysunek budynku przy skoczni.Podejrzewam,ze jest to wspomniany juz przez nas apartamentowiec przy Czernowieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
van Re:informacja 13.02.02, 20:23 Ha ! Plany zagospodarowania przestrzennego nie przewidują żadnych nowych budowli na Czerniowieckiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re:informacja IP: *.zigzag.pl 13.02.02, 20:25 Ha.Wobec tego moze nie jest to ul.Czernowiecka,tylko gdzies obok.W reklamie jest napisane przy Skoczni. Odpowiedz Link Zgłoś
van Re:informacja 13.02.02, 20:33 Ha! Oprócz naprawiania hali po ostatniej wichórze przy skoczni nie ma tu żadnej budowy... Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re:informacja 14.02.02, 09:33 jestem tego samego zdania. Nie sadzę, aby reklamowano tak wielka budowę, nie mając zezwoleń Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re:informacja 14.02.02, 09:30 Jak to nie przewidują? Od dawna słychać, że tam się będzie budować Odpowiedz Link Zgłoś
van Re:informacja 14.02.02, 09:38 budować, budować, budować ... to budowanie ,a raczej zasięg dotyczy ul.Bukowińskiej - jej zbiegu z Czerniowiecką ,jest to północny przyczółek ... Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re:wazne apartamentowe wydarzenia na Mokot. 14.02.02, 09:25 Teraz czytałam w jakiejś gazecie, ze Villa Monaco ma byc na Czerskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re:wazne apartamentowe wydarzenia na Mokot. IP: *.zigzag.pl 14.02.02, 15:42 To nieporozumienie:Villa Monaco jest przy ul.Cybulskiego,zas przy Czerskiej ma byc wielorodzinny dom "Jacka i Agatki"z m.in.okraglymi oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re:wazne apartamentowe wydarzenia na Mokot. 14.02.02, 15:47 No, własnie :). Bedę przechodziła dzis Fałata, to zobaczę jak się posuwa budowa i wieczorem opowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re:wazne apartamentowe wydarzenia na Mokot. IP: *.zigzag.pl 14.02.02, 15:49 Jestem niezmiernie ciekaw.P.S.Co z jutrzejszym zwiedzaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re:wazne apartamentowe wydarzenia na Mokot. 14.02.02, 21:05 Przyszły zaproszenia od stołka? Nie dostałeś? Trzeba być o 17-tej, pokój 106 na parterze. Wejście od strony Czerskiej albo Czerniakowskiej wejściem dla gości (tam, gdzie biuro ogłoszeń), trzeba podac nicka i hasło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re:wazne apartamentowe wydarzenia na Mokot. IP: *.zigzag.pl 15.02.02, 08:56 Juz dostalem.Zaczalem sie niepokoic,ze z poczta elektroniczna znow cosik nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re:apartamenty przy Podchorazych 39 IP: *.zigzag.pl 15.02.02, 09:09 W Zyciu Warszawy w dodatku nieruchomosci jest artykul. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re:apartamenty przy Podchorazych 39 15.02.02, 09:21 jeszcze nie czytałam, dopiero jutro zajrzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re:apartamenty przy Podchorazych 39 IP: *.zigzag.pl 15.02.02, 10:41 www.zw.com.pl dzial nieruchomosci Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re:wazne apartamentowe wydarzenia na Mokot. 15.02.02, 09:20 przyszło późno, około 16-tej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re:wazny apartamentowy rok na Mokotowie IP: *.zigzag.pl 15.02.02, 10:48 W tym roku wiele sie szykuje:poza wspomnianymi juz wkrotce otwieranymi hotelem Hyatt i Villa Monako,pozniej oddane do uzytku zostana Rezydencja Merliniego oraz Apartamenty przy Falata.Takze Pax odda komfortowy dom przy Madalinskiego,Pia-Piasecki wybuduje Dom pod Klonem.Chyba tez Rezydencja przy Orle zostanie oddana;zacznie sie tez budowa przy Sieleckiej r.Gagrina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re:wazny apartamentowy rok na Mokotowie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 10:52 ogólnie rzecz biorąć wiele sie dzieje na Mokotowskim rynku nieruchomości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re:wazny apartamentowy rok na Mokotowie IP: *.zigzag.pl 15.02.02, 14:21 Tak,a to dopiero poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Na Merliniego 09.03.02, 21:25 Apartamentowiec na Merliniego ma juz wylany ostatni strop. Chyba przygotowują dach do urzadzenia ogrodów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Na Merliniego IP: *.zigzag.pl 10.03.02, 18:01 Wszak w tym roku oddaja do uzytku. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Na Merliniego 06.04.02, 19:13 Budowa leci wartko. Juz część ma wstawione okna i apartamentowiec zaczął nabierać wyglądu. Obramowania okien jakies takie ozdobne, jakby metal. Nie widziałam dobrze, bo byłam z daleka. To będzie bardzo ładny budynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Na Merliniego i na Belgijskiej IP: *.zigzag.pl 06.04.02, 19:23 Jadac na Smyczkowa dobrze sie przyjrzalem.Udalo mi sie tez dostrzec plombowa kamienice przy Belgijskiej w szarej,popielatej tonacji.Zostala wybudowana chyba ze dwa lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Na Merliniego i na Belgijskiej 06.04.02, 19:28 Oglądałam ja jakiś czas temu. Dobrze wbudowana w to, co było. Gdyby tylko jeszcze odnowili sąsiednie kamienice, bo zaniedbane, az przykro patrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Na Merliniego i na Belgijskiej IP: *.zigzag.pl 06.04.02, 19:58 Tak,przedwojenna zabudowa Pulawskiej bardzo mi sie podobala.I te poprzeczne ulice i uliczki na ktorych(wstyd to stwierdzic)nigdy nie bylem.Bede musial nadrobic zaleglosci. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Na Merliniego i na Belgijskiej 06.04.02, 20:08 Zajrzyj koniecznie na Grażyny. Tam jest serwis radiowy, a na wystawie radia z lat 50., 60. i 70-tych, z magicznymi okami, jest nawet Stolica. Całą wystawa zastawiona. I pomyslec, że ja kiedy kazałam ojcu powywalac stare radia: Pionier, Delfin i cos tam jeszcze. Wszystkie były w skrzynkach meblowych. Jaka to by teraz była ozdoba mieszkania, ech, pospieszyłam sie...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaSZ Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 08.04.02, 21:39 Dwa inne apartamentowce: ul. Tagore - mala uliczka prostopadla do Odynca. 8 pieter, duzy, bialy budynek. ul. Falata - maly apartamentowiec w budowie Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie 23.04.02, 06:53 Na Tagore od dłuższego czasu sprzedają mieszkania, natomiast na Fałata jakby budowa zamarła. Nie zauwazyłam, żeby ostatnio cos tam się działo. Ruszyła wstrzymana budowa na Wiktorskiej przy Alei Niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arut Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 12:30 eela napisał(a): > Na Tagore od dłuższego czasu sprzedają mieszkania, natomiast na Fałata jakby > budowa zamarła. Nie zauwazyłam, żeby ostatnio cos tam się działo. Ruszyła > wstrzymana budowa na Wiktorskiej przy Alei Niepodległości. a wiesz coś może co z inwestycją PKO przy Polach Mokotowskich ? Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie 23.04.02, 17:08 Podobno sprawa dalej w NSA. Chodzi o to, że tam przebiega klin napowietrzający i okoliczni mieszkańcy Wygledowa nie chca nowego dużego osiedla.A PKO twierdzi, ze klin przebiega 30 metrów dalej. Druga inwestycja ma być na rogu Woronicza i Etiudy Rewolucyjnej. Gdyby to wypaliło, to Woronicza zyskałoby połaczenie ze Żwirki i Wigury, bo to miał być warunek zabudowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arut Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 22:45 eela napisał(a): > Podobno sprawa dalej w NSA. Chodzi o to, że tam przebiega klin napowietrzający > i okoliczni mieszkańcy > Wygledowa nie chca nowego dużego osiedla.A PKO twierdzi, ze klin przebiega 30 m > etrów dalej. Druga > inwestycja ma być na rogu Woronicza i Etiudy Rewolucyjnej. Gdyby to wypaliło, t > o Woronicza zyskałoby > połaczenie ze Żwirki i Wigury, bo to miał być warunek zabudowy. Pozdrawiam mam nadzieje że wszystko sie dobrze skończy , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie 24.04.02, 08:16 Też bym chciała, żeby dobrze sie skończyło, szczególnie z tymi apartamentowcami na Etiudy, bo bardzo mi zależy na przebiciu Woronicza do Zwirki i Wigury. Teraz w godzinach szczytu trudno przejechac Racławicka z Ochoty na Mokotów, a Woronicza pusciutka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaSz Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie IP: 212.76.37.* 23.04.02, 23:49 Na Tagore juz nie tylko sprzedaja, wiekszosc mieszkan jest juz zamieszkanych. Sam jestem jednym z lokatorow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arut Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 08:16 Gość portalu: MaSz napisał(a): > Na Tagore juz nie tylko sprzedaja, wiekszosc mieszkan jest juz zamieszkanych. > Sam jestem jednym z lokatorow :-) no i jak sie mieszka ?? Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie 24.04.02, 08:19 Tak? No i jak się mieszka? Czy ładne mieszkania? Napisz proszę coś, bo na pewno nie tylko ja jestem ciekawa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaSZ Re: Apartamentowce na Górnym Mokotowie IP: 212.76.37.* 25.04.02, 21:10 Koncze wykanczanie mieszkania, przeprowadze sie za kilka dni. Naturalnie spedzilem na Tagore juz wiele godzin, ale jeszcze nie nocowalem. Mysle, ze dobrze bedzie mi sie mieszkac, standard wykonczenia jest b. wysoki. Facet z ekipa robiacej mi lazienke powiedzial, ze sciany i katy sa tam idealne, ze moglby regulowac swoje narzedzia :-) Mieszkanie ma rozsadny uklad wnetrza, wlasciwie docenilem to dopiero podczas jego wykanczania. TPSA podlaczyla mi telefon w ciagu 2 dni, goscie z ochrony sa profesjonalni i bardzo pomocni. Jedynym mankamentem jest cena. Mam dobra prace, musialem wydac wszystkie oszczednosci. Nie wyobrazalem sobie jednak mieszkania w innej dzielnicy. Co chcielibyscie jeszcze wiedziec ? Pozdrowienia, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Apartamentowce na Mokotowie IP: *.zigzag.pl 28.04.02, 17:55 Na wystawie "Plany na przyszlosc" jest kilka projektow apartamentowcow przy ulicy Lowickiej jak i na Sielcach. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Apartamentowce na Mokotowie 29.04.02, 10:44 A gdzie ta wystawa jest? Na Łowickiej już budują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Apartamentowce na Mokotowie-wystawa IP: *.zigzag.pl 29.04.02, 15:33 W tym roku wystawa Plany na przyszlosc odbywa sie w blaszanym pawilonie na budowie Eko Parku.Dojscie jest od ulicy Chodeckiej,czesciowo wsrod malowniczych i kwitnacych dzialek,czesciowo zas przez pustkowie;na slupach wisza male plansze pokazujace kierunek.Mimo,ze wystawa tegoroczna jest ubozsza od poprzed- nich to warto sie wybrac.Jest kilka ciekawych projektow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Apartamentowce na Mokotowie IP: *.zigzag.pl 25.05.02, 20:58 Wiele sie zapowiada w kwestii apartamentowej na Mokotowie. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Apartamentowce na Mokotowie 26.05.02, 21:17 W apartamentowcu przy Warszawiance juz wstawiają okna. A co nowego ma byc jesli chodzi o apartamentowce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Apartamentowce na Mokotowie IP: *.zigzag.pl 27.05.02, 16:34 Sporo sie buduje na Wygledowie,Eko Park i apartamenty przy Oranzerii,poza tym buduja juz luksusowy budynek przy Czerniowickiej,nadto widzialem tez(jest w ostatnim dodatku o nieruchomosciach)rysunek kameralnego i luksusowego aparta- mentowca przy Plycwianskiej niedaleko Krolikarni.Na wystawie Plany na przyszlosc byly tez dwa malowidla budynkow przy Lowickiej i Lowickiej r.Karlowicza. Jak rowniez duzego domu przy Woronicza.Przy Sieleckiej r.Gagarina jest juz ogrodzone i wisi plansza z rysunkiem,niedlugo zacznie sie budowa,vis-a-vis obok gmachu telekomunikacji znana firma architektoniczna buduje swoja siedzibe. Niedaleko Lazienek bedzie budowany maly apartamentowiec z 13.lokalami a ostatnio oddali do uzytku tez luksusowy dom Rezydencja Lazienki przy Podchorazych. No i Miasteczko Wilanow tez sie buduje.Ponadto czytalem o planach przeniesienia zajezdni przy Chelmskiej a zwolniony teren bylby zabudowany mieszkaniowo i apartamentowo.Jak cosik sobie jeszcze przypomne to niechybnie dopisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Apartamentowce na Mokotowie IP: *.stacje.agora.pl 27.05.02, 18:14 Do poprzedniego postu: nie istnieje róg Karłowicza i Łowickiej. Ale na Łowickiej budują jakieś dziesięciopiętrowe monstrum z betonu. Kto pozwala, żeby w zabudowę przedwojenną, willową, wciskać takie gówna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Apartamentowce na Mokotowie IP: *.zigzag.pl 27.05.02, 18:25 To moze w okolicy Lowickiej i karlowicza,przynajmniej tak bylo (i jest)napisane na planszy.A ten wysoki dom to moze byc Dipservice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Apartamentowce na Mokotowie - do Elli IP: *.zigzag.pl 01.06.02, 18:49 Czy moze jakies nowe informacje odnosnie kamienicy Wedla? Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Apartamentowce na Mokotowie - do michala 03.06.02, 12:44 Gość portalu: michal napisał(a): > Czy moze jakies nowe informacje odnosnie kamienicy Wedla? Nie, nic nie wiem. Zapytam przy okazji Odpowiedz Link Zgłoś
szufelka_kontratakuje Re: Apartamentowce na Mokotowie - do michala 04.06.02, 11:44 eela napisał(a): > Gość portalu: michal napisał(a): > > > Czy moze jakies nowe informacje odnosnie kamienicy Wedla? > > Nie, nic nie wiem. Zapytam przy okazji niemożebyć. tragedia wielka. pani eela nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Apartamentowce na Mokotowie/do Wojtka 03.06.02, 12:42 mowa o tym budynku, który powstaje w okolicy Domu Kultury, w pobliżu Dąbrowskiego? Zaglądałam tam wczesną wiosną, ale wtedy niewiele było widać. Pytasz kto pozwala? Wydział Budownictwa w gminie niechybnie. Przepisy sa tak denne, że gmina nie może nie wyrazic zgody. Podobno jeśli projekt jest zgodny z przepisami prawa budowlanego, to zeby był najkoszmarniejszy, nie można go zakwestionować. Masz oczywiście rację, że w tamtej okolicy pasuje jak pięść do nosa. Ale podobnie jest na Polu Mokotowskim na terenach po MPRO. Widzę, jadąc Wołoska, ze buduje się tam potężne gmachy, choc az się prosiło o budowe kameralną ze względu na otaczająca zieleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Apartamentowce na Mokotowie/ IP: *.zigzag.pl 03.06.02, 17:46 W kompleksie Eko Parku jeden dom jest wysoki,ten od strony ul.Chodkiewicza,reszta bedzie kameralna.Natomiast Apartamenty przy Oranzerii nie beda wyzsze od otaczajacych drzew.Jestem lekko zaniepokojony,ze w kameralna zabudowe okolic ulicy Lowickiej stawiaja jakas wielka landare. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Apartamentowce na Mokotowie/ IP: *.stacje.agora.pl 03.06.02, 18:25 Landara na Łowickiej rośnie z dnia na dzień, widzę ją z okien. Jeżeli rzeczywiście stawia ją firma Dipservice, to kwas - stara, komusza firma która od lat 60.- tych żyje z wynajmowania mieszkań cudzoziemcom. Może zbudują coś w guście osiedla za Żelazną Bramą ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Apartamentowce na Mokotowie/ IP: *.zigzag.pl 03.06.02, 18:53 Na usprawiedliwienie mozna dodac,ze Dipservice zbudowal tez porzadne domy przy Wisniowej i Staroscinskiej,nawiazujace do przedwojennych luksusowych kamienic na Mokotowie.Zdaje sie,ze otrzymaly one nagrode ministra spraw wewnetrznych w konkursie na najlepszy obiekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Apartamentowce na Mokotowie/ IP: *.stacje.agora.pl 03.06.02, 19:50 Nagrodę ministra Kliszki czy Kiszczaka? O, znów mi natręctwo antykomunistyczne wylazło, sorczak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Apartamentowce na Mokotowie/ IP: *.zigzag.pl 03.06.02, 20:37 No,chyba nie.Budynek przy Wisniowej 40 otrzymal jedna z trzech pierwszych nagrod w 2000r.Takie info podaja na swojej stronie internetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Apartamentowce na Mokotowie/ 04.06.02, 07:50 Jeden z tych budynków nie podoba mi się. Ma dach jak barakowóz. To by świadczyło o tym, jak pisze Wojtek, ze firma ma komunistyczną przeszłość :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Apartamentowce na Mokotowie/ IP: *.zigzag.pl 04.06.02, 15:48 Jeden z tych,czyli ktory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honorata Re: Apartamentowce na Mokotowie/ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 16:37 Landarę na Łowickiej w okolicy Karłowicza buduje spółdzielnia mieszkaniowa "Vistula", a nie Dipservice. Projekt powstał w pracowni znanego architekta Girtlera, który zaprojektował m.in. Villę Monaco. Budynek będzie miał 8 pięter, a nie 10 - choć pewnie to niewielka różnica. Ale przeciez tuż obok domu kultury Łowicka stoi od jakiegoś czasu jeszcze wyższy budynek? Ale to nie koniec zabudowy Łowickiej. Obok budowanego właśnie apartamentowca powstanie prawdopodobnie jeszcze jeden. Natomiast teren przed budynkiem ( tam gdzie w tej chwili jest jakas rudera) wykupił już chyba Echo Investment i również będzie budował aparamentowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Apartamentowce na Mokotowie/ IP: *.zigzag.pl 11.06.02, 17:13 Wszystko sie zgadza.Projekty te byly wystawiane na ostatniej wystawie "Plany na przyszlosc". Odpowiedz Link Zgłoś