Dodaj do ulubionych

beatyfikacja

29.04.11, 17:39
MY POKOLENIE JP II dożyliśmy pięknej chwili!!
Obserwuj wątek
    • strikemaster Re: beatyfikacja 29.04.11, 18:01
      A Wojtyła nie.
    • nieznajoma07 Re: beatyfikacja 29.04.11, 18:05
      tak super czasów doczekaliśmy to jakby patrzeć aż 27lat to całe pokole wyrosło Podniosła chwila
      • strikemaster Re: beatyfikacja 29.04.11, 18:06
        No, i krwinki będą dawać na Vampire Show.
    • mataharii Re: beatyfikacja 29.04.11, 18:15
      ja też się cieszę i jestem dumna że jestem Polką
      • strikemaster Re: beatyfikacja 29.04.11, 18:22
        Co to, test nowych nicków wegańskich? :D
        • mataharii Re: beatyfikacja 29.04.11, 18:28
          jeśli o mnie chodzi to jem tylko mięsiwko kocham mięsko zwłaszcza golonkę i karkówkę pieczoną
          • strikemaster Re: beatyfikacja 29.04.11, 19:00
            Czyli to jakiś inny test. :)
    • vega2000 Re: beatyfikacja 29.04.11, 18:43
      passionati napisał:

> MY POKOLENIE JP II dożyliśmy pięknej chwili!!
      Ja też się uważam za pokolenie JPII choc tak co niedz do kościoła nie biegam
    • mjot1 Re: beatyfikacja 29.04.11, 19:32
      Fakt. Fiksacja. I to niewąska
      Ale cóż u licha zawiniła tu Beata?!
    • paco_lopez Re: beatyfikacja 29.04.11, 19:43
      a my pokolenie adam małysz mieliśmy pierdylion chwil wzruszeń i radości, a na takich imprezach jak beatyfikacja boli nas wszystko. od stóp az po powieki, które zamykają się powoli do snu.
      • Gość: vizytownia Re: polski fryzjer/ka IP: *.pools.arcor-ip.net 01.05.11, 09:56
        Dlaczego pani Tusk kompromituje polskich fryzjerow taka nieuczesana glowa. Kto taka krzywde robi. Nie mowie, ze musi byc uczesanie i kapelusz angielski ale to juz jest przegiecie.
        • 0ffka Re: polski fryzjer/ka 01.05.11, 10:42
          Proponujesz może pożyczkę od Rokitowej ;)
    • ferro2 Re: beatyfikacja 01.05.11, 10:26

• 0ffka Re: beatyfikacja 01.05.11, 10:42
        nic innego nie mają... więc ;)
    • piwi77 Re: beatyfikacja 01.05.11, 10:53
      passionati napisał:

> MY POKOLENIE JP II dożyliśmy pięknej chwili!!

Właściwie to możnaby pozazdrościć pokoleniu JPII, że tak nietrudno je uszczęśliwić - wystarczy wygłosić mu pewną tajemną formułkę. Co trochę dziwi to to, że szczęsliwe pokolenie JPII - widziałem dziś na placu watykańskim - ma zmęczoną twarz, obojętne, a często nawet smutne, spojrzenie. Uśmiechu nie dostrzegłem u nikogo. Pytane o różne rzeczy opowiada jakies banały, głupawe historie, bez przekonania i z pewnym wysiłkiem. No ale każdy ma prawo radować się na swój sposób.
      • ferro2 Re: beatyfikacja 01.05.11, 11:01
        piwi77 napisał:

> passionati napisał:
        >
        > > MY POKOLENIE JP II dożyliśmy pięknej chwili!!
        >
        > Właściwie to możnaby pozazdrościć pokoleniu JPII, że tak nietrudno je us
        > zczęśliwić - wystarczy wygłosić mu pewną tajemną formułkę. Co trochę dziwi to t
        > o, że szczęsliwe pokolenie JPII - widziałem dziś na placu watykańskim -
        > ma zmęczoną twarz, obojętne, a często nawet smutne, spojrzenie. Uśmiechu nie do
        > strzegłem u nikogo. Pytane o różne rzeczy opowiada jakies banały, głupawe histo
        > rie, bez przekonania i z pewnym wysiłkiem. No ale każdy ma prawo radować się na
        > swój sposób.

tak, szkoda mi tych ociemnialych gadaniem kleru ludzi, kiedy oni otworza oczy???? brak slow!!!
        • 0ffka Re: beatyfikacja 01.05.11, 11:04
          trudno oderwać się mentalnie od sekty
          • Gość: kalka Re: beatyfikacja-znaczenie IP: *.range86-173.btcentralplus.com 01.05.11, 12:06
            tak jak trudno niektorym "odkleic sie"od nawyku ( gustibusa) i wyciagania falszywych wnioskow o czlowieku z ogladu [jego] lokow.

ps
            popularnie po wlosku zawolanie- beato_tu! znaczy tyle co szczesliwys!
            wiec mam nadzieje, ze to blue blogoslawienstwo, pozwoli wreszcie polaczyc moja Ojczyzne ze swiatem -internacjonalnymi drogami-jezykami obcymi.

• strikemaster Re: beatyfikacja-znaczenie 01.05.11, 13:47
              > popularnie po wlosku zawolanie- beato_tu! znaczy tyle co szczesliwys!
              > wiec mam nadzieje, ze to blue blogoslawienstwo, pozwoli wreszcie polaczyc moja
              > Ojczyzne ze swiatem -internacjonalnymi drogami-jezykami obcymi.

Módlmy się, żeby jakaś siła tajemna połączyła Cię wreszcie z językiem polskim. :)
        • nehsa Re: beatyfikacja 01.05.11, 11:46
          ferro2 napisała:
          "tak, szkoda mi tych ociemnialych gadaniem kleru ludzi, kiedy oni otworza oczy?
          > ??? brak slow!!!"

***b.przepraszam, że w tak "UROCZYSTYM DNIU", ale wypada wiedzieć:
          Nauka Ojca(Boga), którą oznajmił tylko Syn(Bóg) ŚWIATŁOŚĆ(Ew.św.Jana 12/46), jest UNIWERSALNA, czyli jest powszechnie obowiązująca KAŻDEGO CZŁOWIEKA, a JEJ przestrzeganie, jest powszechnie pożyteczne KAŻDEMU CZŁOWIEKOWI, ZATEM UPRAWNIONYM JEST WNIOSEK, że Jej przestrzeganie wyklucza wszelkie międzyludzkie podziały, a wiec jednoczy każde społeczeństwo, a nie dzieli tak, jak czyni to każda religia.

Nasz Rodak, papież Jan Paweł II, i o tym, nie wiedział.

Ale był przyzwoitym człowiekiem, a dzięki jego pielgrzymowaniu, setki milionów ludzi na całym świecie dowiedziało się, że jest taki stwór polityczny, jak Polska.

Ta, beatyfikacja, dla nieżyjącego już KAROLA WOJTYŁY, jest oskarżeniem o brak zrozumienia ponad religijnej, ponad politycznej Nauki Wszechmogącego, Jedynego Ojca.

W historii sekty Judasza Iszkarioty, zwanej Kościołem rzymsko-katolickim - wskutek bagażu przysłowiowej, polskiej naiwności, dodatkowo spotęgowanej skutkami choroby sierocej po stracie matki, był Jan Paweł II, najbardziej żydochwalczo-bałwochwalczym papieżem, kompletnie nierozumiejącym Nauki Wszechmogącego, Jedynego Ojca.

Georg Wilhelm Friedrich Hegel „Lud, który ma fałszywe pojęcie Boga, ma złe państwo, złe rządy, złe prawo.”

• Gość: radosnachwila Re: beatyfikacja to radosna chwila IP: 178.73.48.* 01.05.11, 14:32
      i pomyśleć że JPII sam ustanowił święto Miłosierdzia
      ON to s.Faustynę i ks. Sopoćko wyniusł na ołtarze
      i teraz ON sam w takim Radosnym dniu został Beatyfikowany
      Piękna Sprawa! Pozdrawiam Wszystkich Miłego dnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka