passionati 29.04.11, 17:39 MY POKOLENIE JP II dożyliśmy pięknej chwili!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nieznajoma07 Re: beatyfikacja 29.04.11, 18:05 tak super czasów doczekaliśmy to jakby patrzeć aż 27lat to całe pokole wyrosło Podniosła chwila Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: beatyfikacja 29.04.11, 18:06 No, i krwinki będą dawać na Vampire Show. Odpowiedz Link Zgłoś
mataharii Re: beatyfikacja 29.04.11, 18:15 ja też się cieszę i jestem dumna że jestem Polką Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: beatyfikacja 29.04.11, 18:22 Co to, test nowych nicków wegańskich? :D Odpowiedz Link Zgłoś
mataharii Re: beatyfikacja 29.04.11, 18:28 jeśli o mnie chodzi to jem tylko mięsiwko kocham mięsko zwłaszcza golonkę i karkówkę pieczoną Odpowiedz Link Zgłoś
vega2000 Re: beatyfikacja 29.04.11, 18:43 passionati napisał: > MY POKOLENIE JP II dożyliśmy pięknej chwili!! Ja też się uważam za pokolenie JPII choc tak co niedz do kościoła nie biegam Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: beatyfikacja 29.04.11, 19:32 Fakt. Fiksacja. I to niewąska Ale cóż u licha zawiniła tu Beata?! Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: beatyfikacja 29.04.11, 19:43 a my pokolenie adam małysz mieliśmy pierdylion chwil wzruszeń i radości, a na takich imprezach jak beatyfikacja boli nas wszystko. od stóp az po powieki, które zamykają się powoli do snu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vizytownia Re: polski fryzjer/ka IP: *.pools.arcor-ip.net 01.05.11, 09:56 Dlaczego pani Tusk kompromituje polskich fryzjerow taka nieuczesana glowa. Kto taka krzywde robi. Nie mowie, ze musi byc uczesanie i kapelusz angielski ale to juz jest przegiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: polski fryzjer/ka 01.05.11, 10:42 Proponujesz może pożyczkę od Rokitowej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: beatyfikacja 01.05.11, 10:53 passionati napisał: > MY POKOLENIE JP II dożyliśmy pięknej chwili!! Właściwie to możnaby pozazdrościć pokoleniu JPII, że tak nietrudno je uszczęśliwić - wystarczy wygłosić mu pewną tajemną formułkę. Co trochę dziwi to to, że szczęsliwe pokolenie JPII - widziałem dziś na placu watykańskim - ma zmęczoną twarz, obojętne, a często nawet smutne, spojrzenie. Uśmiechu nie dostrzegłem u nikogo. Pytane o różne rzeczy opowiada jakies banały, głupawe historie, bez przekonania i z pewnym wysiłkiem. No ale każdy ma prawo radować się na swój sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: beatyfikacja 01.05.11, 11:01 piwi77 napisał: > passionati napisał: > > > MY POKOLENIE JP II dożyliśmy pięknej chwili!! > > Właściwie to możnaby pozazdrościć pokoleniu JPII, że tak nietrudno je us > zczęśliwić - wystarczy wygłosić mu pewną tajemną formułkę. Co trochę dziwi to t > o, że szczęsliwe pokolenie JPII - widziałem dziś na placu watykańskim - > ma zmęczoną twarz, obojętne, a często nawet smutne, spojrzenie. Uśmiechu nie do > strzegłem u nikogo. Pytane o różne rzeczy opowiada jakies banały, głupawe histo > rie, bez przekonania i z pewnym wysiłkiem. No ale każdy ma prawo radować się na > swój sposób. tak, szkoda mi tych ociemnialych gadaniem kleru ludzi, kiedy oni otworza oczy???? brak slow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: beatyfikacja-znaczenie IP: *.range86-173.btcentralplus.com 01.05.11, 12:06 tak jak trudno niektorym "odkleic sie"od nawyku ( gustibusa) i wyciagania falszywych wnioskow o czlowieku z ogladu [jego] lokow. ps popularnie po wlosku zawolanie- beato_tu! znaczy tyle co szczesliwys! wiec mam nadzieje, ze to blue blogoslawienstwo, pozwoli wreszcie polaczyc moja Ojczyzne ze swiatem -internacjonalnymi drogami-jezykami obcymi. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: beatyfikacja-znaczenie 01.05.11, 13:47 > popularnie po wlosku zawolanie- beato_tu! znaczy tyle co szczesliwys! > wiec mam nadzieje, ze to blue blogoslawienstwo, pozwoli wreszcie polaczyc moja > Ojczyzne ze swiatem -internacjonalnymi drogami-jezykami obcymi. Módlmy się, żeby jakaś siła tajemna połączyła Cię wreszcie z językiem polskim. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: beatyfikacja 01.05.11, 11:46 ferro2 napisała: "tak, szkoda mi tych ociemnialych gadaniem kleru ludzi, kiedy oni otworza oczy? > ??? brak slow!!!" ***b.przepraszam, że w tak "UROCZYSTYM DNIU", ale wypada wiedzieć: Nauka Ojca(Boga), którą oznajmił tylko Syn(Bóg) ŚWIATŁOŚĆ(Ew.św.Jana 12/46), jest UNIWERSALNA, czyli jest powszechnie obowiązująca KAŻDEGO CZŁOWIEKA, a JEJ przestrzeganie, jest powszechnie pożyteczne KAŻDEMU CZŁOWIEKOWI, ZATEM UPRAWNIONYM JEST WNIOSEK, że Jej przestrzeganie wyklucza wszelkie międzyludzkie podziały, a wiec jednoczy każde społeczeństwo, a nie dzieli tak, jak czyni to każda religia. Nasz Rodak, papież Jan Paweł II, i o tym, nie wiedział. Ale był przyzwoitym człowiekiem, a dzięki jego pielgrzymowaniu, setki milionów ludzi na całym świecie dowiedziało się, że jest taki stwór polityczny, jak Polska. Ta, beatyfikacja, dla nieżyjącego już KAROLA WOJTYŁY, jest oskarżeniem o brak zrozumienia ponad religijnej, ponad politycznej Nauki Wszechmogącego, Jedynego Ojca. W historii sekty Judasza Iszkarioty, zwanej Kościołem rzymsko-katolickim - wskutek bagażu przysłowiowej, polskiej naiwności, dodatkowo spotęgowanej skutkami choroby sierocej po stracie matki, był Jan Paweł II, najbardziej żydochwalczo-bałwochwalczym papieżem, kompletnie nierozumiejącym Nauki Wszechmogącego, Jedynego Ojca. Georg Wilhelm Friedrich Hegel „Lud, który ma fałszywe pojęcie Boga, ma złe państwo, złe rządy, złe prawo.” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radosnachwila Re: beatyfikacja to radosna chwila IP: 178.73.48.* 01.05.11, 14:32 i pomyśleć że JPII sam ustanowił święto Miłosierdzia ON to s.Faustynę i ks. Sopoćko wyniusł na ołtarze i teraz ON sam w takim Radosnym dniu został Beatyfikowany Piękna Sprawa! Pozdrawiam Wszystkich Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś