Gość: dziewczyna:) IP: *.chello.pl 14.05.04, 14:29 siemka mam pytanie ktora z podanych w temacie szkol radzicie mi wybrac?jak mozecie to uzasadnijcie:) pozdro pa pa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja Re: Norwid czy Sowinski?? IP: 213.241.34.* 14.05.04, 14:46 W Norwidzie jest lepsza dyrekcja i atmosfera oraz poziom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.chello.pl 14.05.04, 16:34 Nie wiem jak jest w Norwidzie, ale mam siostrę w Sowińskim i kilku starszych znajomych. Siostra chwali sobie, chociaz twierdzi, że spodziewała sie niższego poziomu i mniejszych wymagań. A znajomi juz skończyli i każdy bez problemu dostał się na studia dzienne, państwowe, czyli bezpłtne. Wybierz sama, ale Sowiński jest chyba o poziom wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
taia Oczywiście, że Sowiński, a nie to badziewie !!! 21.05.04, 11:57 Sorry, ale co to za bzdury, z tą lepszą dyrekcją, atmosferą i poziomem. Chodzę do tej szkoły (drugi rok) i najchętniej bym się pochlastała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 22:49 chcesz zdac mature i nie zasuwac w kasiazkach po kilka godzin dziennie ?? to idz do sowinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.aster.pl 06.02.05, 15:04 W zeszłym roku skończyłam Sowińskiego. Nie przemęczając się za bardzo zdałam maturę bardzo dobrze i bez problemu dostałam się na dość oblegany kierunek na UW. W szkole panuje świetna atmosfera. Nie ma wyścigu szczurów. Ja się w zasadzie niczym nie stresowała, nocy nad książkami nie zarywałam. Ale faktem jest że na studia dostała się z mojego rocznika połowa ok. Jesli chodzi o Norwida to mam dużo znajomych kórzy chodzili albo chodzą do tej szkoły. Jej poziom jeśli chodzi o naukę jest podobny do Sowińskiego. Ale więcej osób tej szkoły nie lubi niż lubi. Stresująca atmosfera jeśli trafisz na nieodpiednich nauczycieli ( powtarzało mi to już kilka osób) a zdawalność na studia chyba taka sama jak w Sowińskim. Ja gdybym miała jeszcze raz wybierać to zdecydowanie znowu Sowiński-to były 4 fajowe lata!! Naprawdę w miłej atmosferze a jednocześnie jak chcesz to się uczysz warto spędzić czas liceum!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.05, 01:21 A ja wam cos powiem. Konczylem Norwida dawno bo w polowie lat '90 i wtedy, to byla bardzo cienka szkola, ale z super ludzmi. I to bylo najwaznijsze. Ps. Kto teraz uczy rosyjskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norwidowiec Oczywiście że NORWID!! IP: *.acn.waw.pl 15.02.05, 08:46 Ukończyłem Norwida w zeszłym roku i jestem teraz studentem i powiem krótko - to były najlepsze lata mojego życia - wspaniała atmosfera, świetni ludzi, doskonała kadra, Sowiński może sie schować - zawsze był gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkkk Re: Hahahahah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 00:18 Czlowieku,wez pomysl co ty piszesz!!Tak badziewnej szkoly jeszcze nie wiedzialam!!Nauczyciele,atmosfera,ludzie sa do d...!!! szczerze wspolczuje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młoda_18 Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 11:29 Ja do Norwida chodzę już trzeci rok i nie wyobrażam sobie, że już za pare miesięcy niestety skończę tą szkołę. Wspaniała atmosfera i jeszcze lepsi profesorzy z niektórymi można nawet się spotkać wieczorem w clubie!!! To moje najlepsze lata!!! Nie żałuje, że wybrałam tą szkołę, bo też miałam rozterki, którą szkołę wybrać Norwida czy Sowińskiego!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościnnie Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.aster.pl 21.02.05, 17:34 Jeżeli w Norwidzie uczą sami profesorzy to gratuluję,nauczyciele się raczej zowią.Profesorów t ospotkasz na studiach.Polecam Sowińskiego,sama skończyłam i nigdy tego wyboru nie żałowałam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mloda_18 Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 15:43 może nie wszyscy to profsorowie, ale większość ma też wykłady na wyższych uczelniach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.aster.pl 26.02.05, 22:53 Wymień z nazwiska kto z Norwida wykłada na wyższej uczelni?? A nawet jeśli to ten fakt nie świadczy o byciu profesorem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasik Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 14:45 Ja chodzę teraz do Norwida. Poziom porównywalny do Sowińskiego, jednak z opowiadań mojej przyjaciółki z tego drugiego LO - u nas jest więcej nauki. O tym czy dostaniesz sie na sudia niepłatne, decyduje to, w jakim stopniu przyłożysz sie do nauki i czy będziesz sumiennie wykonywać prace domowe. Nauczyciele, prawda, trafi się kilku "dupiaczy", którzy wymagają ze swojego przedmiotu abyśmy byli orłami. Ale większość jest spoko. Nawet jeśli teraz wydaje się wam, że przeginają, to za te 3 lata na maturze im jeszcze podziękujecie;) Norwid górą !! Odpowiedz Link Zgłoś
mouse.222 Re: Norwid czy Sowinski?? 13.03.05, 12:43 Siema; Jasne, ze Norwid...lepszy poziom..i wieksza pewenosc, ze zdasz na studia na ktore chcesz. Pozdrowienia Anka Odpowiedz Link Zgłoś
jacek14wawa Re: Norwid czy Sowinski?? 25.03.05, 19:33 jasne że sowiński!!! niesamowity klimat tworzą nauczyciele i naprawde piękny budynek ! a pozatym matematyczka pewna :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Norwida Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.aster.pl 02.04.05, 17:57 Jako tegoroczny maturzysta (i juz prawie absolwent) Norwida, patrzac przez pryzmat dotychczasowego czasu spedzonego w tej szkole (i calego towarzystwa w sowinskim) stwierdzam ze to absolutnie lepsza szkola niz sowinski. To pewne! Oczywiscie duzo zalezy od Ciebie - ale jesli Myslisz przyszlosciowo to Idz do norwida! Mniejsza szkola - wszyscy jakby sie znali; interesujacy ludzie, aktywni, kreatywni (tylko spojrz na stronki oficjalne/nie- obu szkol!) sami organizujemy zabawy, uroczystosci szkolne (typu: dzien wiosny)[zebys widziala wtedy nauczcieli! - szok, jak sie umieja zgredy bawic!]. Kadra: no coz, slyszalem lament, ale wiem ze pod koniec wszyscy sa zadowoleni. Ja rowniez... nawet teraz :) . A Sowiak: na poczatku wszystko super, ekstra, a potem jednak powiewa jakims rozczarowaniem i niespelnieniem...widze to po swoich znajomych - teraz im wspolczuje (i patrze troszke z gory, hehe :) ) Pozdrawiam i zycze wlasciwego wyboru. z Norwida Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.g Sowinski! 02.04.05, 20:39 W prawdzie ukonczylam to LO 15 lat temu, ale te 4 lata kojarza mi sie wylacznie dobrze... a studniowka... siwy dym! Merytorycznie/pedagogicznie bywalo roznie. Ciezko bylo zakuwac historie, chemie, matematyke... ale bylo warto... W tamtych czasach Norwid uchodzil za duzo gorsza szkole. Nie wiem jak jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wola Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.chello.pl 03.04.05, 21:26 jak Wola to tylko sowiński Odpowiedz Link Zgłoś